quiz japan

Als je aan Japan denkt dan is de kans groot dat je denkt aan Pikachu, sumoworstelaars en tempels. Maar weet jij bijvoorbeeld ook welke vechtsporten zijn bedacht door dit land? En of je er kauwgom kunt kopen met een broccolismaak? Doe de quiz en test jouw kennis van dit land.

Quiz: wat weet jij allemaal van China?

China kwam de laatste weken veel in het nieuws door het coronavirus. Wist je dat dit land de meeste inwoners ter wereld heeft en steeds belangrijker wordt in de economie?

Afrika Giraffe

In 1994 werd Nelson Mandela verkozen tot president van Zuid-Afrika. Op 10 mei in datzelfde jaar werd hij officieel tot president benoemd en ging hij aan de slag. Dat is vandaag precies 25 jaar geleden! Het land heeft een harde geschiedenis, maar het gaat steeds een beetje beter. Wat weet jij eigenlijk van dit zuidelijke land? Test je kennis!

Quiz Amerika

De Verenigde Staten, vaak Amerika genoemd, hebben meer dan 325 miljoen inwoners. Ze zijn het op twee na grootste land ter wereld, in bevolking. Niet qua oppervlakte. Wat weet jij over dit grote land?

engeland

Rode telefooncellen, thee en de Koningin. Engeland staat om veel dingen bekend. En helaas verloren ze deze week de halve finale op het WK Voetbal van Kroatië. Maar wat weet jij er allemaal van?

Quiz: wat weet jij allemaal van Japan?

Japan speelt al meer dan 200 jaar een grote rol in deze wereld. Gister verloren ze de achtste finale tegen België op het WK 2018. Hoeveel weet jij over deze verzameling van eilanden?

Elizabeth corgi  Foto AFP

De Britse koningin heeft minder dan een week voor haar 92e verjaardag afscheid moeten nemen van haar onafscheidelijke maatje.