chocopretpark

Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers: er komt een echt chocoladepretpark. Wie wil daar nou niet naartoe?

reis naar maan

Zou jij ooit naar de maan willen? Volgend jaar kan het maar zo zijn, dat er een paar slimme astronauten afreizen naar de maand. En da's een heel eind... 

smurfensnot

Heb jij je eigen potje smurfensnot, slijm of eenhoornpoep al gemaakt? Het speelgoed is ineens superpopulair. Vooral om het zelf te maken... 

Shakira geld regering colombia

Popster Shakira heeft de regering van haar geboorteland Colombia iets belangrijks gevraagd. Ze wil graag dat er mee geld komt voor scholen in het land. 

Onderzoek tbc

Je kent het waarschijnlijk niet, maar tbc (tuberculose) is een nare ziekte waaraan per jaar 233.000 kinderen sterven. Het goede nieuws is dat een nieuwe test de ziekte snel kan ontdekken. 

Playback  app

Ken je de app TikTok (Musical.ly)? Veel kinderen maken er korte muziekvideo's mee. Facebook probeert nu een kopie van de muziek-app te maken. 

Merdt

De kerstboom in oktober zetten en de kerstman verwelkomen? In het Amerikaanse stadje Stow deden ze het, zodat de doodzieke Keith Burkett (12) het nog mee kon maken. 

Unsplash

Het is herfst! En wat is er dan leuker dan een egeltje in je tuin te hebben? Met deze tips verander jij je tuin tot een goed egel-walhalla.

Toetje eten.

Eet jij vaak na het avondeten nog een toetje? Dat is helemaal niet zo gezond, blijkt nu...

Diamant, te koop bij Grisogono

Hij glimt, glinstert, is doorzichtig en peperduur. Een zeer zeldzame diamant wordt binnenkort verkocht en kost waarschijnlijk miljoenen euro's.

Lutje Potje

Heb jij weleens op een kinderdagverblijf gezeten? Steeds vaker doen kinderen hun middagdutje daar buiten. 

eekhoorntje gered

Drie piepkleine baby-eekhoorntjes zijn gered door de Dierenbescherming. Ze waren naar beneden gevallen omdat hun boom was omgezaagd. 

Konijn Bini is een basketbaltalent.

Bini is geen normaal konijn. Hij heeft namelijk een nieuw record gevestigd: nog nooit scoorde een konijn zo veel met basketbal als Bini. 

stokpaardrijden

Met een stokpaard tussen je benen over palen heen springen. Nee, het is geen grap: stokpaardrijden is een échte sport. Duizenden tieners doen het.

Panda Xing Ya die in het voorjaar van 2017 naar Rhenen verhuist.

12 april is het zover: Ouwehands Dierenpark verwelkomt twee panda's. Maar Xu Wen en Xing Ya moeten nog wel worden opgehaald in China. En jij kunt mee... 

spaarpot, spaarvarken, geld, financiën, sparen, euro

Maakt geld gelukkig? Jongens denken van wel, meisjes van niet. Maar, over één ding zijn ze het allemaal eens: dertien euro zakgeld per maand is véél te weinig. 

Diamanten, geld, sieraden: allemaal dingen die de gemiddelde dief wel zou willen stelen. Maar in Peking lopen wel heel vreemde dieven rond. Ze stelen namelijk wc-papier... 

Nederland gelukkig land

We mopperen en we klagen wat. Maar ondertussen zijn we in Nederland bést gelukkig. Nederland staat op de zesde plek in de lijst van 'gelukkigste landen ter wereld' van de Verenigde Naties.

achtbaan, pretpark, te koop,

Hebben jouw ouders een grote tuin? Dan is dit misschien wel wat voor jou! Een oude achtbaan van attractiepark Slagharen staat namelijk te koop. 

Olifant, ziekenhuis, prothese, gewond, dieren,

Ooit weleens een olifant met prothese gezien? Nee? Nou, in Thailand loopt er eentje rond. En olifant Masha is er heel blij mee!

Oorlog Syrië

Een droevig bericht van Unicef: in 2016 zijn er 625 kinderen overleden tijdens de oorlog in Syrië. Velen stierven in de buurt van of in een school, door bommen. 

Kids Choice Awards

Ook dit jaar was het weer spannend: de uitreiking van de Nickelodeon Kids' Choice Awards. Wie zijn vet in de prijzen gevallen? Je leest het hieronder!

Elha, wonderkind, zingen, talentenjacht,  Little Big Shots

Ze is pas 12 jaar en wordt nu al één van de grootste stemmen ter wereld genoemd. Elha Nympha uit de Filipijnen verovert ieders hart. 

Bryce's Battle, No One Fights Alone

De 6-jarige Bryce uit Amerika is erg ziek. Maar hij is nog zo sterk als wat! Voor zijn verjaardag vroeg hij geen cadeaus voor zichzelf, maar voor het dierenasiel in zijn dorp!

Smog, china, mist, lucht, vervuiling

De Chinese premier heeft de inwoners van China iets beloofd: een blauwe hemel. Want een blauwe lucht, die is in veel steden amper te zien. Dat komt door sterk vervuilde lucht: smog. 

Cito, eindtoets, toets, basisschool, groep 8, leerling

Er is best kans dat jij in groep 8 geen Cito-toets hoeft te maken. Steeds meer scholen kiezen namelijk voor een andere eindtoets. 

Vogel, torenvalk, roofvogel, foto, afbeelding, video, bewakingscamera, dieren

Een roofvogel in het Engelse Gloucestershire is beste vrienden geworden met een bewakingscamera. En dat levert leuke beelden op!

kapper, knippen, basisschool, rekenen, lezen, kennis, boeken

De kapper voor je knipbeurt betalen met je huiswerk? Huh? In een kapperszaak in Amerika kan het. 

Zebrapad, kinderen, school, verkeer, auto, veiligheid, oversteken

Serge (8) heeft een topplan. Hij wil het verkeer rondom zijn school veiliger maken. 

Zitten, klas, leerling, school, basisschool, klaslokaal, les

Of je nu wilt of niet: de meeste tijd op school zit je op je stoel. Maar wist je dat zitten helemaal niet zo goed is voor je lichaam? En verkéérd zitten al helemaal niet. Tijd voor een zit-les, dus!

Lijger, tijger, leeuw, dier, wild, circus, circusdier, rusland

Wat krijg je als je een leeuw met een tijger kruist? Juist: een lijger. In Rusland is er eentje geboren. En eigenlijk is dat best zielig.

vs, trump, amerika, inreisverbod, jongetje

Een jongetje van vijf is in de Verenigde Staten in de handboeien geslagen. De reden: een nieuwe regel van de Amerikaanse president Trump, die bang is voor 'gevaarlijke' mensen.