complimentendag

‘Wat zit je haar leuk!’ of ‘Wat heb je een mooie trui aan!’ Af en toe wat aardigs horen, is heel fijn. Dat vinden de bedenkers van Nationale Complimentendag vast ook. Vandaag is het dus dé dag waarop je de hele dag door complimenten kunt geven. Alleen, hoe doe je dat?

kerst quiz

Het is de mooiste tijd van het jaar: kerst! Maar wat weet jij eigenlijk van dit feest?

nationale modderdag 2018

Het is vandaag Nationale Modderdag. Die dag wordt georganiseerd door IVN. Waarom? Omdat het leuk én leerzaam is. Je ontdekt wat modder is, leert hoe je er mee kunt spelen en wat het voor de aarde betekent.

lente begint

Er wordt vaak gedacht dat de lente op 21 maart begint. Maar dat is niet zo. De meeste lentes beginnen namelijk een dag eerder: op 20 maart. Zo ook dit jaar. Hoe zit dat?

kerstman herkomst

Als je denkt aan kerstmis dan denk je aan de geboorte van Jezus, kerstbomen en natuurlijk de Kerstman. Vooral in Amerika is de Kerstman erg beroemd. Wist jij dat-ie helemaal niet Amerikaans is?

warme zomernachten

Overdag is de zon heerlijk. Maar ’s nachts lukt het door de warmte vaak niet om te slapen. Ook de komende dagen blijft het ’s nachts warm. Met deze zeven tips slaap jij als een roos.

basisschoolleerlingen kwijt

Het lukt gemeenten en scholen maar niet om contact te leggen met zo'n 7000 basisschoolleerlingen. Ook met hun ouders krijgen ze geen contact. Dat vertelt een onderwijsorganisatie.

game afstand houden

Hoe zorgen we nou op een leuke manier dat mensen wél die anderhalve meter afstand houden? Dat vroegen drie bedrijven uit Brabant zich af. Ze staken de koppen bij elkaar en bouwden in sneltreinvaart een game.

oma bep

Door het corona-virus werken mensen in de zorg veel en hard! Oma Bep (66, tweede van links op de foto) uit Zwolle was verpleegkundige en ging vorig jaar met pensioen. Nu gaat ze toch weer aan het werk om een handje te helpen.

aprilgrappen ingezonden

Afgelopen week bedachten we een 1 aprilgrap over een moppentekort! We kregen bijna negenhonderd moppen ingestuurd. Hieronder lees je vast de elf grappigste!

101-jarige patient

101 jaar is ze. Een mevrouw uit Rotterdam heeft twee weken in het ziekenhuis gelegen, omdat ze besmet was met het corona-virus. Maar de wonderen zijn de wereld gelukkig nog niet uit: ze is hersteld en mag naar huis.

rutte gymles

'Dag lieve kinderen, mijn naam is Mark Rutte, ik ben vandaag op bezoek bij jullie school en volgens mij gaan we beginnen met gezondheid', dat zei de premier vanmorgen via een webcam tegen kinderen thuis die aan een gymles meededen. 

schoolschrijvers

Tien schoolschrijvers die samen een verhaal schrijven. Dat moet wel een spannend verhaal opleveren! Het resultaat isHuisarrest : een voorleesverhaal over kinderen die vanwege een virus hun huis niet uit mogen. 

dolfijn harlingen

Vorige week dook er een dolfijn op in de haven van Harlingen. Hulpverleners maken zich nu zorgen omdat het dier de verkeerde kant op zwemt.

vrachtwagen zwaaien corona

Bart (10) heeft zware astma en mag sinds het corona-virus zijn ouders een tijdje niet zien. Om elkaar toch te kunnen zien rijdt zijn vader af en toe langs in zijn vrachtwagen.

muziekwedstrijd

Zing of dans jij de hele dag door? Of heb je eigenlijk iedere week piano- of zangles maar gaat dat niet door vanwege het corona-virus? Dan is meedoen aan een online muziekwedstrijd misschien wel iets voor jou...

dierenkliniek

Alle dierenklinieken kregen deze week een mail van minister Schouten (van Landbouw). In die mail vraagt ze of zij beademingsapparatuur hebben die aan ziekenhuizen geleend kunnen worden, als dat nodig is. 

nieuwe maatregelen kabinet

Anderhalve meter afstand houden en zo min mogelijk naar buiten. Dat zijn de regels in de strijd tegen het corona-virus. Omdat niet iedereen zich daaraan houdt gelden er nu nieuwe regels. Die werden maandagavond tijdens een extra persconferentie bekend gemaakt.

erasmus landelijke verdeling

Er komen steeds meer patiënten met het coronavirus bij in ziekenhuizen. Om iedereen zo goed mogelijk te helpen richt het Rotterdamse Erasmus-ziekenhuis een landelijk centrum in: hier kijken ze iedere ochtend wat er waar vrij is.

serval blijdorp

In de Rotterdamse dierentuin Blijdorp hobbelen twee jonge servals wat rond door hun groene verblijf. Totdat ze iets zien waar ze flink van schrikken...

taal kinderen

Door het corona-virus zijn scholen gesloten en zitten veel kinderen - én ouders - thuis. Iederedag ben je bezig met taal, maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk? En hoe blijf je op een leuke manier nieuwe woorden leren?

thuis leren

Door het corona-virus is er geen school en zitten veel kinderen en ouders thuis. Zelf je dag indelen kán lastig zijn nu iedereen thuis is. Met deze tips vul je de dag op een leuke en zinvolle manier in.

eindtoets geschrapt

Er komt geen centrale eindtoets voor kinderen in groep 8 van het basisonderwijs. Dat heeft minister Arie Slob van Onderwijs besloten.

stelling hamsteren

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

ruttes toespraak

Meestal zie je premier Rutte met een grote lach op zijn gezicht. Tijdens zijn toespraak maandagavond was-ie wat serieuzer. Zijn speech ging - hoe kan het ook anders - over het coronavirus. Dit is zijn verhaal in vijf punten.

hulplijn rode kruis

Nu de scholen dicht zijn en veel mensen verplicht thuis zitten, heeft het Rode Kruis een speciale hulplijn geopend. Ze bieden hiermee een luisterend oor of geven advies.

corona advies Rutte

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan riep AVS, de organisatie voor alle schoolleiders in Nederland, vanmorgen de overheid op om alle scholen voorlopig te sluiten. In een persconferentie liet premier Rutte weten wat voorlopig de nieuwe regels zijn.

supermaan

Woon je in het midden of oosten van ons land? Dan heb je geluk. Daar zal vanavond de supermaan goed te zien zijn.

eindtoets advies

Kinderen van laagopgeleide of arme ouders krijgen vaker een schooladvies dat lager is dan de eindtoets. Dat blijkt uit onderzoek van een onderwijsorganisatie.

erie meer new york

Een aantal huizen aan de kust bij New York is bedekt met een dikke laag ijs. Door een flinke storm lijken het eerder 'ijskunstwerken' dan echte huizen.

verkeersborden nederland

In Nederland staan in totaal drie miljoen verkeersborden. Zo'n 600.000 daarvan zijn overbodig. Dat komt volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) doordat beheerders van provinciale en gemeentelijke wegen zelf borden kunnen plaatsen.

brand australie

Goed nieuws vanuit Australië: voor het eerst in 240 dagen is er geen natuurbrand meer in New South Wales. Dat laat de lokale brandweer via Twitter weten.

Foto EPA

In het oosten van Afrika en in delen van Azië hebben ze last van een sprinkhanenplaag. Ze knabbelen velden kaal en dat moet stoppen. Pakistan gaat 100.000 Chinese eenden inzetten die gaan helpen in de strijd tegen de enorme zwermen sprinkhanen.

verdwaalde zeeleeuw

In de Amerikaanse staat Washington zagen politieagenten een bijzondere weggebruiker in het bos: een 230 kilo zware zeeleeuw. Hij bleek verdwaald. De dichtsbijzijnde rivier ligt namelijk een heel stuk uit de buurt.

zandvoort strand

Drie Formule 1-teams verblijven tijdens de Grand Prix in een hotel in Noordwijk. Om zonder gedoe bij het circuit in Zandvoort te komen werd gevraagd of ze over het strand - door natuurgebied Noordvoort - mochten reizen. Dinsdagavond werd hierover gestemd: een meerderheid vindt het geen probleem dat over het strand naar het circuit wordt gereden...

kans op sneeuw

Volgens weervoorspellers is er deze week kans op sneeuw. Het kan dus zomaar zijn dat wanneer jij woensdag de gordijnen opendoet je een laagje sneeuw ziet.

katherine johnson

De 101-jarige Amerikaanse Katherine Johnson is overleden. Wie denk je nu misschien? Ze was wiskundige en speelde een belangrijke rol achter de schermen in de Amerikaanse ruimtevaart.

volkmarsen ongeval

In het Duitse stadje Volkmarsen is een auto op een carnavalsoptocht in gereden. Volgens Duitse media raakten zeker vijftien mensen gewond, waaronder ook kinderen. De automobilist is gearresteerd.

rouwende huisdieren

Het komt steeds vaker voor dat baasjes hun huisdier bij hun begrafenis of crematie willen. Een huisdier wil ook afscheid nemen is de gedachte erachter. In het Brabantse dorp Uden werd afgelopen week niet alleen door familie, maar ook door een paard afscheid genomen.

slakkensoort greta thunberg

Hij is maar een paar millimeter groot, ontdekt in Brunei en vernoemd naar de Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg (17): een slak met de naam Craspedotropis greathunbergae. De nieuwe slakkensoort is naar haar vernoemd omdat-ie zeer gevoelig is voor droogte en temperatuurwisselingen als gevolg van klimaatveranderingen.

carnaval

Dit weekend barst het carnavalsfeest weer los. Vooral in Brabant en Limburg wordt carnaval gevierd. Wist je dat de meeste mensen in Brabant een boerenkiel dragen? En dat bijna iedereen in Limburg een kostuum aantrekt? Wat weet jij nog meer over het feest dat vooral onder de rivieren wordt gevierd?

met teer besmeurde hond gered

Na drie baden, vijftig liter olie en acht vrijwilligers die uren hebben staan boenen, was de vacht van straathond Aloe weer schoon. Het dier werd door een groep kinderen gevonden onder een dikke laag teer. Hoe dat is gebeurd is niet duidelijk.

mio ijshockey

IJshockey is nog best een lastige sport. Je moet schaatsen, een stick vasthouden en tegen een puck aanslaan. De Noorse Mio is pas twee jaar oud, maar ijshockeyen doet-ie met groot gemak!

spreeuwendans

Inwoners van het Friese dorp Veenwouden zagen afgelopen weekend een enorme groep spreeuwen die een soepel bewegende wolk vormden. Dat is niet zo bijzonder want de vogels doen dit wel vaker. Maar een zwerm zo groot als deze zie je niet zo vaak!

tuinafval vin en omi

Het Britse modemerk Vin + Omi vindt duurzaamheid belangrijk. Kleding maken ze dan ook het liefste van natuurlijke stoffen. Voor hun nieuwste lijn hebben ze nu wel heel bijzonder materiaal, namelijk het tuinafval van de Britse prins Charles.

brexit munt

Groot-Brittannië presenteerde zondag een nieuwe munt van 50 pence. De reden? Het vertrek van het land uit de Europese Unie.

zwanendans

In Almere raakte vier weken geleden een zwaan gewond. Gelukkig werd-ie gevonden door de Dierenambulance die hem naar een speciale opvang bracht. Na een paar weken rust werd-ie afgelopen herenigd met zijn maatje. En dat vierden ze met een speciale zwanendans!

handtekeningenactie

Harry en Meghan willen niet meer bij het Britse koningshuis horen en gaan verhuizen naar Canada. De Canadese minister-president beloofde hun beveiliging te gaan betalen. Maar dat zien veel Canadezen niet zitten. De kosten zijn namelijk 10 miljoen dollar per jaar! Een groep Canadezen is een online petitie gestart om dit tegen te gaan. Mag dat...

storm gloria 2020

In de zomer barst het in de Spaanse badplaats Tossa de Mar van de toeristen. Dat is nu heel anders. Storm Gloria zorgde niet alleen voor heel slecht weer, maar ook voor een dikke laag schuim in de straten.

panda's rhenen

Sinds 2017 wonen reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya in de dierentuin in Rhenen. De grote wens is dat er baby's gaan komen. Vandaag deelde de dierentuin het nieuws dat afgelopen zaterdag de twee hun eerste paring hebben gehad! Babypanda's maken lijkt alleen makkelijker dan het is...

china plastic verbod

China worstelt al jaren met de grote berg afval die de 1,4 miljard inwoners achter laten. De grootste vuilnisbelt van het land is bijna zo groot als 100 voetbalvelden en ligt vol! Dat is 25 jaar eerder dan ze hadden gedacht. Hoe kan dat? En veel belangrijker: hoe gaan ze dit aanpakken?

elfstedentocht

Vandaag is het de Dag van de Elfstedentocht. Een dag die is ontstaan omdat de echte Elfstedentocht niet meer zo vaak wordt georganiseerd. De laatste keer was namelijk in 1997. Of er ooit nog een Elfstedentocht gereden komt is dan ook de grote vraag? Hoog tijd voor een paar feitjes over deze bijzondere tocht op het ijs!

spotify playlist

Wordt jouw hond, kat of cavia niet heel blij als jij je favoriete nummers opzet? Of is je viervoeter eenzaam als-ie alleen thuis is? Daar komt vanaf nu verandering in. Spotify heeft namelijk speciale afspeellijsten gemaakt die de stress van je huisdier moeten verzachten.

sos-letters sneeuw

De 30-jarige Tyson Steele wachtte in de koude Amerikaanse staat Alaska ruim twintig dagen op hulp. Zijn huis, en dus ook zijn telefoon, ging in vlammen waardoor hij niemand kon bellen.

radiotelescoop China

Afgelopen weekend ging in China de grootste radiotelescoop in gebruik. Het apparaat dat een doorsnede heeft van vijfhonderd meter gaat zoeken naar buitenaards leven, dat meldt het Chinese persbureau Xinhua.

kangoeroes australie branden

Door de aanhoudende branden in Australië dreigen kangoeroes te verhongeren in Australië. Om dat te voorkomen zijn duizenden kilo’s wortels en zoete aardappelen uitgestrooid met helikopters. 

vliegtuigongeluk teheran

In de buurt van Iraanse hoofdstad Teheran is een passagierstoestel neergestort. Het was een vliegtuig Ukraine International Airlines waar 176 mensen in zaten. Alle inzittenden kwamen om het leven. Wat is er gebeurd? Drie vragen en antwoorden.

standbeeld zlatan

Het standbeeld van de Zweedse topvoetballer Zlatan Ibrahimovic in Malmö is zondag weggehaald. Dat gebeurde nadat het beeld opnieuw was vernield. 

harbin 2020

Van sneeuwfietsen en rijen voor een groepsbruiloft tot zwemmers in ijskoude wateren en bevroren paleizen. In de Chinese plaats Harbin ging afgelopen weekend het ijs- en sneeuwfestival van start. 

koningsdag 2020

‘Leef Maastricht’, dat is het motto van Koningsdag 2020. Een woord met een dubbele betekenis dat volgens burgemeester Annemarie Penn-te Strake staat voor leven en lief.

driekoningen

Driekoningen is een Christelijke feestdag die elk jaar op 6 januari wordt gevierd. Wist jij dat met dit feest de ‘Kerstkring’ wordt afgesloten? Die begint met de nachtmis op kerstavond en duurt twaalf dagen. Tijd voor een spoedcurcus. Wist je bijvoorbeeld dat… 

wereld braille dag

Hoe lees je als je blind bent? Met je vingers! Braille noem je dat. Elke letter bestaat uit kleine puntjes die je met je vingertoppen kunt voelen. Vandaag is het Wereld Braille Dag, wist jij dit al over het speciale alfabet?

kyrgios australie branden

Tennisser Nick Kyrgios is helemaal klaar voor het nieuwe tennisseizoen. Niet zozeer voor zichzelf, maar voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië. In een bericht op...

lange mars 5 china

Afgelopen vrijdag waren Chinese monteurs heel erg blij! De reden? De krachtigste raket van het land, de Lange Mars 5, schoot de ruimte in met een communicatiesatelliet. En met succes!

bosbranden australie

Op veel plaatsen is het traditie om op oudejaarsavond vuurwerk af te steken. Dat feest gaat dit jaar in de Australische hoofdstad Canberra niet door. 

heidevlinder

Het was geen goed jaar voor de dagvlinder. Door grote droogte was er bijna geen bloeiende heide waardoor heidevlinders naar steden en dorpen moesten trekken. 

nederlandse handballers

Het einde van 2019 is in zicht. Tijd om terug te blikken. Dat doen we met een aantal bijzondere sportfoto's. De Nederlandse sporters hebben namelijk een behoorlijk goed jaar achter de rug. Kijk je mee?

kerstmis andere landen

Kerst wordt in ieder land anders gevierd. Veel landen hebben hun eigen gewoonten en tradities met deze kerstdagen. Wat doen ze bijvoorbeeld in Engeland, Scandinavië of Polen?

belgisch gevechtsvoertuig

Remmen die niet werken, een te kleine binnenruimte en een kapotte besturing. Het Belgische leger gaf 31 miljoen euro uit om 38 voertuigen te updaten. Dat bleek weggegooid geld: de wagens zijn compleet onbruikbaar geworden.

noodplannen lerarentekort

Het kabinet komt met noodplannen om het lerarentekort in grote steden aan te pakken. Die moeten de dagelijkse stress van scholen wegnemen, zo laat minister Slob van Onderwijs weten.

antarctica ice marathon

Een marathon lopen op Antarctica, dan moet je stevig in je schoenen staan. Afgelopen vrijdag liepen 55 renners uit 17 verschillende landen de Antarctic Ice Marathon. De 84-jarige Roy Jorgen Svenningsen uit Canada was de oudste deelnemer!

herdenking vulkaan NZ

Een week na de vulkaanuitbarsting op White Island werd in Nieuw-Zeeland een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers. Dat werd gedaan om 14.11 uur lokale tijd, het tijdstip waarop de vulkaan uitbarstte.

kerstboom in beslag genomen materiaal

De meeste mensen proberen hun kerstboom zo mooi en gezellig mogelijk te versieren. Op een vliegveld in Litouwen pakten ze het heel anders aan. 

nederlandse handballers

De Nederlandse handbalvrouwen hebben geschiedenis geschreven door voor het eerst wereldkampioen te worden! Spanje werd verslagen: 30-29. Lois Abbingh maakte het winnende punt.

islam scholen nederland

Het aantal leerlingen in het islamitisch onderwijs nam in tien jaar tijd met 60 procent toe. Zo blijkt uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (Duo).

ariana grande

Er wordt weleens gezegd dat iedereen érgens op de wereld een dubbelganger heeft rondlopen. Zangeres Ariana Grande heeft die van haar gevonden.

Tabraiz Shamsi

De Zuid-Afrikaanse cricketer Tabraiz Shamsi verbaasde mensen op het veld én de tribune. Hij vierde een wicket voor zijn team op een bijzondere manier, namelijk met een goocheltruc!

amalia jarig

Hiep, hiep, hoeraaaaaaa! Prinses Amalia is vandaag jarig! De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima blaast zestien kaarsjes uit. Ter ere van haar verjaardag verzamelden we vijf weetjes over de prinses.

stelling Lisette

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

chair challenge

Zo af en toe houden ineens veel mensen zich met hetzelfde bezig. En dat is ook nu zo. Op social media is namelijk de chair challenge weer erg populair. Het zorgt voor hilarische filmpjes, want: mannen blijken er een stuk minder goed in dan vrouwen.

witte huis kerst 2019

Zijn we in Nederland nog volop Sinterklaas aan het vieren. In Amerika zijn ze al druk bezig met kerstversiering! Melania Trump, de vrouw van president Trump, is flink bezig geweest en toverde het Witte Huis om tot een waar kerstpaleis.

roze beeld wereld aids dag

Presentatrice Angela Groothuizen onthulde afgelopen zondag in Amsterdam een levensgroot standbeeld. En niet zomaar een. Op het Beursplein in Amsterdam staat nu een 3D-geprinte beeld van een roze huilende vrouw.

winnende foto's

Een vakkundige foto maken is zo makkelijk nog niet. Toch werden voor de fotowedstrijd van National Geographic Junior bijna drieduizend foto's ingezonden. Een professionele jury koos drie winnende foto's, die nu te zien zijn in een Haags museum.

racisme voetballerij

Vanmiddag praten het kabinet en voetbalbond KNVB met elkaar over een strengere aanpak van racisme in het voetbal. De aanleiding is de stilgelegde wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior.

Beeld: Disney

Deel 2 van de animatiefilm Frozen blijkt nu al een ware hit. De afgelopen dagen bezochten al meer dan 200.000 mensen de film in Nederlandse bioscopen!

junior songfestival 2019

Op 24 november doet Matheu mee aan het Junior Eurovisiesongfestival 2019 in Polen. Daar neemt hij het op tegen achttien andere landen. Wat weet jij eigenlijk over deze muziekwedstrijd? Test je kennis!

Rolfs Lab

Een brandweerhelm met een werkende sirene of een draak met lichtgevende ogen: In Rolfs Surprise Lab kan iedereen knotsgekke surprises maken! Handig voor wie als een berg opziet tegen het maken van je surprise of als je nog geen idee hebt wat je moet gaan maken.

extra vrije dag leger

Zijn Amerikaanse militairen een maand of langer van huis? Dan mogen hun kinderen een dag van school thuis blijven bij thuiskomst. Een deel van de Tweede Kamer vindt dit een goed idee en wil deze regel ook in Nederland gaan invoeren.

adhara perez

De basisschool rondde Adhara Pérez (8) al af toen ze pas zes jaar was. Ze schreef een boek én volgt twee online universitaire studies. Haar droom is later astronaut worden.

Wildopvang Delft

De 13-jarige Finn brengt regelmatig een dier naar Wildopvang Delft. Dat doet-ie niet alleen, maar samen met zijn broers. Omdat-ie bang is dat de opvang hun deuren moet gaan sluiten schreef hij een brief aan de Gemeente Delft en de Gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Enzo gebroken teen

Zit jij op voetbal, hockey of judo? Dan heb je vast wel eens iets gekneusd of gebroken. Het gebeurde vlogger Enzo Knol: hij brak zijn grote teen door lesje taekwondo.

nike arts schoen

Verplegers kunnen vaak maar een uurtje zitten, terwijl ze op een werkdag zo'n zes tot acht kilometer lopen. Dat blijkt uit onderzoek van Nike. Het sportbedrijf maakte om die reden een speciale schoen.

zeewier brandstof

Een auto die rijdt op benzine, gas of elektriciteit is inmiddels vrij normaal. Maar eentje die rijdt op zeewier? Die kenden we nog niet. Onderzoekers slaagden erin om een auto te laten rijden op een brandstof gemaakt uit onder andere zeewier.

Misfit

Een remake van de Nederlandse film Misfit ging afgelopen weekend in première in 154 Poolse bioscopen. In de eerste 3 dagen trok de Poolse remake al meer dan 100.000 bezoekers!

70-jarigen brandweervrijwilliger

De bosbranden in Australië blijven maar aanhouden. Gelukkig helpen steeds meer vrijwilligers mee bij het blussen van de branden. Sinds een paar dagen helpt een nogal opvallende groep vrijwilligers mee...

homokoppel pinguin

Het broedseizoen is volop aan de gang in DierenPark Amersfoort. Dat willen wij ook moet een homokoppel gedacht hebben. Het stelletje ging er namelijk met een ei van een heterokoppel vandoor en probeert nu om en om het ei uit te broeden.

briefje brandweer

Nooit eerder waren er zoveel branden in Australië. Het land is zwaar getroffen en veel bossen en huizen zijn verwoest. Gelukkig vond Australiër Paul Sekfy zijn huis in goede staat terug. En dat niet alleen, hij vond ook een briefje van de brandweer in zijn keuken.

robotcheeta

Het ziet er een beetje gek uit: negen robotcheeta's die een potje voetballen en backflips maken. Ze werden gemaakt door het robotlab van een universiteit in de Amerikaanse stad Cambridge. Een groepje studenten mocht de robots testen en maakten er een filmpje van. 

IS-kinderen

Nederland moet zijn best gaan doen om 56 kinderen van IS-aanhangers terug te halen uit Syrië. Dat was het oordeel van de rechter vandaag in een 'snelle rechtszaak' die 23 moeders hadden aangespannen.

branden australie

Nooit eerder waren er zoveel branden in Australië. De deelstaat New South Wales, in het zuidoosten van het land, is het zwaarst getroffen. Ook in andere delen zijn grote bosbranden. Australische autoriteiten maken zich zorgen en roepen vandaag de noodtoestand uit.

kinderburgemeester

Na een nachtburgemeester, een fietsburgemeester en de echte burgemeester heeft Amsterdam nu ook een kinderburgemeester: Ilias Admi (11) uit Driemond. Hij werd gekozen door een professionele jury.

marijn maxima

Een potje drummen voor koningin Máxima? De 10-jarige Marijn deed het! Met zijn eigen drumstel speelde hij een stukje voor haar op Paleis Huis ten Bosch. Vanavond zie je in Zapp-programma Lang Leve de Muziek Show hun ontmoeting.

ginko biloba

Sinds twee jaar hebben inwoners van het Brabantse dorp Valkenswaard in de herfstmaanden last van een poepgeur. De boosdoener blijkt een aantal Ginkgo Biloba-bomen in de Dokter Dagevosstraat. Bewoners van de straat willen dat de gemeente de bomen weghaalt. Alleen dat gaat niet gebeuren heeft de gemeente laten weten.

schiphol vals alarm

Het was woensdagavond onrustig op vliegveld Schiphol. Er werd alarm geslagen en hulpdiensten rukten massaal uit. De Koninklijke Marechaussee ging op onderzoek uit. Wat was er aan de hand?

onderwijsstaking

Ruim 4400 scholen doen vandaag mee aan de landelijke onderwijsstaking. In het hele land worden protestacties gehouden. Hoe verlopen de stakingen? Wij zochten een aantal foto's voor je uit.

10 jaar oude burger

Wie naar McDonald's gaat, weet dat het niet de plek is voor de meest gezonde maaltijd. Om dat nog duidelijker te maken bedacht de IJslandse Hjortur Smarason een klein experiment..

msc grandiosa cruiseschip

Het is een bijzondere dag voor havenstad Rotterdam. Daar meerde vandaag namelijk het meest milieuvriendelijke én meest innovatieve cruiseschip ter wereld aan: de MSC Grandiosa.

lucht new delhi

De Indiase hoofdstad New Delhi is de op vier na grootste stad wereld en staat bekend als de meest vervuilde stad. Niet zo vreemd, er wonen namelijk zo'n 22 miljoen mensen. De luchtvervuiling is nu alleen zo erg dat de noodtoestand is uitgeroepen.

festival bizarre records

Van 50 meter een auto voortduwen met één vinger tot 1.000 gedichten opzeggen. Tijdens het festival Impossibility Challenge in Den Haag probeerden mensen uit allerlei hoeken bij elkaar om Guinness World Records te verbreken of neer te zetten.

310 jaar oude viool

Goed nieuws voor de Britse violist die vorige week in de trein zijn viool vergat. Het instrument is weer terecht!

dag van de doden

In de film Coco zie je hoe Miguel ontdekt dat de dood niet alleen maar verdrietig hoeft te zijn. Dat is misschien maar een film, in Mexico denken ze er net zo over. Elk jaar in november herdenken ze daar hun overleden familieleden met een feest: Allerzielen. Ook wel de Dag van de Doden genoemd.

viool kwijt

Een Britse violist zit met zijn handen in zijn haar. Hij vergat namelijk zijn 310 jaar oude viool in de trein. De spoorwegmaatschappij doet nu heel erg hun best om het instrument terug te vinden. Dat meldt de Britse omroep BBC.

jvhj2019

Ieder jaar maken zeven jongeren kans op de 7Days Jongere van het Jaar-award. Ze hebben dit jaar allemaal iets bijzonders gepresteerd. Dit zijn de kanshebbers!

winter steeds korter

Brrr, de eerste officiële vorstdag is een feit. Dat is normaal voor deze tijd van het jaar, alleen die eerste vorstdag komt steeds later in het jaar. Winters worden dus steeds korter. We leggen uit hoe dat komt.

trump halloween

De Amerikaanse president Trump is vaak in het nieuws. Vaak gaat het over serieuze onderwerpen. Dit keer gaat het over griezelfeest Halloween: een filmpje van hem, zijn vrouw Melania en een minion gaat het internet over.

dylan haegens trouwen

Hoeraaaa, Youtuber Dylan Haegens gaat trouwen! Hij heeft zijn vriendin Marit Brugman ten huwelijk gevraagd en deelde het nieuws op Instagram.

Terschellinger Duinen

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt op Terschelling: de bovenlaag van tientallen hectare duinen is erafgehaald. De reden? Het zand van de duinen moet weer makkelijker weg kunnen waaien. 

halloween quiz

Het is weer Halloween! Deze dag geloven we (even) dat vampiers, weerwolven en marsmannetjes echt bestaan. Maarre, wat weet jij eigenlijk van deze monsters en griezels? 

kinderen voor kinderen

Kinderen voor Kinderen, wie kent hun nummers niet? Je hebt vast wel eens een liedje van ze gehoord. En het zou zomaar kunnen dat jouw ouders er ook naar luisterden toen ze jouw leeftijd hadden. Ze bestaan 40 jaar en dat wordt dit weekend gevierd.

cadzand spinnenrag

Een weiland in de Zeeuwse plaats Cadzand ligt sinds gisteren bedekt met een gigantisch spinnenweb. De draden zijn enorm lang en velden liggen er vol mee.

hitteplan

Gezondheidsinstituut RIVM heeft vanwege het warme weer in sommige provincies het Nationaal Hitteplan afgekondigd. Hiermee wordt er opgeroepen om extra op elkaar te letten.

slimmer googelen

‘Hoe heet die acteur ook alweer die Max speelt in de film Brugklas?’ Je pakt je telefoon en zoekt het snel even op: Niek Roozen! Alles is tegenwoordig te vinden met Google (of Bing of Yahoo Search). Toch lukt het soms niet om dat te vinden wat je zoekt. Daarom deze zoekttips.

vaderdagquiz

Hoera, het is Vaderdag! Dat betekent dat veel papa's in het zonnetje worden gezet. Ook Bekende Nederlanders. Weet jij bijvoorbeeld wie de vader is van Max Verstappen? Test je kennis!

De Dam

Het gaat niet zo goed met het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam. Daarom verwijderde de gemeente het topje van het 25 meter hoge monument.

IAU planeet naam

Hoera, de International Astronomische Unie (IAU) bestaat honderd jaar! En wie jarig is trakteert. Als cadeautje mogen alle zeventig landen die lid zijn een naam geven aan één planeet. Nederland is een van die landen en mag een naam geven aan planeet HAT-P-6 b die in 2017 werd ontdekt.

nieuwe stint

Het is een spannende week voor de maker van de nieuwe stint. Die wordt deze week namelijk gekeurd door de RDW, de organisatie die in Nederland de registratie van gemotoriseerde voertuigen verzorgt. Het gaat om een voor-keuring, zodat de maker weet of-ie op de goede weg is.

nNea pizzarestaurant

In de nieuwe lijst van de vijftig allerbeste pizzarestaurants van Europa staat één Nederlandse superpizzeria op de lijst: op plek 13 staat restaurant nNea in Amsterdam. Het is voor het eerst in meer dan dertig jaar dat een Nederlands restaurant op deze lijst staat!

postduif caballero 841

Een duif die gemiddeld zo'n 140 kilometer per uur vliegt? Dat is precies wat postduif Caballero 841 uit Sibculo, provincie Overijssel, deed. Daarmee verbrak het dier na 62 jaar (!) het Nederlandse snelheidsrecord. Feest dus bij de eigenaren van Caballero!

sterre koning

Vandaag, op Best Friends Day, verschijnt het nummer Friends Forever uit de populaire serie Spirit Samen Vrij. Drie jonge zangers - uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk - namen het nummer op. De Nederlandse bijdrage is van Sterre Koning (16), bekend van het Junior Eurovisie Songfestival en ...

quiz roland garros

Dit weekend zijn de finales van het Franse tennistoernooi Roland Garros. Doe de quiz en test je kennis!

ambulancehelikopter reddingsactie

Een redding van een 74-jarige Amerikaanse vrouw verliep niet zoals de reddingswerkers gepland hadden. Nadat ze gevallen was, werd ze op een brancard een helikopter in gehesen. Maar die begon opeens enorm te draaien.

Foto ANP

Zo'n 150 konikpaarden uit natuurgebied de Oostvaardersplassen vertrekken half juli naar het natuurgebied Naliboksky in Wit-Rusland. Eerst zouden de dieren nog in juni vertrekken, maar ze moeten nog onderzocht en gechipt worden, vertelt een woordvoeder van Staatsbosbeheer.

Lewis schaakstuk

Een schaakstuk van walrusivoor werd in 1964 in Schotland voor een paar euro gekocht. Nu blijkt dat het een van de grootste kunstschatten is uit de tijd van de Vikingen. Veilinghuis Sotheby's hoopt het volgende maand te veilen voor 600.000 tot een miljoen euro.

slaapgedrag pokemon go

Speel jij nog regelmatig Pokémon Go? Dan is het nieuwe spel Pokémon Sleep misschien wel wat voor jou. Deze game gaat bijhouden hoe spelers slapen waarbij goed slaapgedrag in het spel wordt beloond.

nacht van het kind

Honderden kinderen, bekende en onbekende Nederlanders, sportclubs, scholen, bedrijven en meerdere nachtburgemeesters blijven morgennacht wakker. De reden? Een landelijke actie voor kinderen wereldwijd die ziek zijn, niet naar school kunnen of een onveilige thuissituatie hebben.

snapchatfilter

Het filter van Snapchat dat een man in een vrouw verandert en andersom, werkt ook op huisdieren. Daar kwam iemand toevallig achter. En dat levert nogal grappige foto's op. Kijk maar eens mee!

stelling lisette

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

flamingo gaiazoo

Vanaf vandaag is GaiaZOO in Kerkrade het huis van de grootste flamingogroep van Europa! In de Limburgse dierentuin zijn zo'n vierhonderd flamingo's te bewonderen.

Teek

'Vind je bij het controleren van je lichaam een teek, zoek dan verder naar andere tekenbeten.' Daarvoor waarschuwt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), nadat Tekenradar.nl in kaart heeft gebracht dat veel mensen meer dan een beet tegelijk oplopen.

jumbo racedagen 2019

Afgelopen week werd bekend dat volgend jaar de Formule 1 in Zandvoort wordt gereden. Fans konden gister al een beetje voelen hoe dat is. Tijdens de Jumbo Racedagen zagen tienduizenden race-liefbebbers hoe Max Verstappen en teamgenoot Pierre Gasly in actie kwamen. Dit zijn de leukste foto's op een rij!

giethoorn bruggen

In Giethoorn vind je heel veel bruggen waar toeristen maar wat graag onderdoor varen. Het wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Omdat dat dat varen nog weleens mis gaat, heeft de gemeente iets bedacht waardoor de bruggetjes beschermd worden tegen toeristen die ertegenaan varen.

vlooienplaag

Zoveel ongedierte op het werk dat je officieel dicht moet?  Vanwege een flinke vlooienplaag werd in het noordoosten van Parijs gisteren een politiekantoor gesloten. Op de deur hangt een briefje met de tekst 'gesloten tot nader bericht'. 

knvb-beker 2019

Vandaag wordt de finale van de KNVB-beker gespeeld, voor de 101ste keer. Titelverdediger Feyenoord werd uitgeschakeld door Ajax. En dus neemt de Amsterdamse club het in De Kuip in Rotterdam op tegen Willem II. 5 feitjes over de twee ploegen op een rijtje.

overleden kat ruimte

Als je huisdier doodgaat is dat hartstikke verdrietig en dan wil je soms iets bijzonders doen. De Amerikaanse Steve Munt wil zijn overleden kat een wel heel bijzondere begrafenis geven! Hij wil namelijk de as van zijn kat Pikachu de ruimte in laten schieten.

virgil van dijk

Voetballer Virgil van Dijk is door zijn collega's in de Premier League verkozen tot Speler van het Jaar. Die prijs kreeg-ie afgelopen zondag bij de uitreiking van de PFA Awards in Londen. Een mooie bekroning op een spannend seizoen bij Liverpool. Zijn ploeg maakt namelijk nog kans op de landstitel en het winnen van de Champions League. Wist jij...

vivianne miedema speler van het jaar

Hoera, voetballer Vivianne Miedema is in de Engelse voetbalcompetitie, de Premier League, gekozen tot beste speelster van de FA Women's Super League. Nog een mooie prijs die ze in haar prijzenkast kan zetten, want ze er al een flink aantal. Wist jij deze 7 dingen al over haar?

dinocat

Tegenwoordig nemen steeds meer baasjes niet alleen hun hond, maar ook hun kat mee naar de kapsalon. De huisdieren houden daar - dankzij een nieuwe trend - een wel heel bizar 'kapsel' aan over. De nieuwe look wordt ook wel de dinocat genoemd.

koningsdag kijken doe je zo

Vind jij het maar koud en nat buiten en heb je nul zin om vandaag over de rommelmarkt te sjokken? Dan kun je natuurlijk ook met een oranje tompouce voor de tv kruipen en zien hoe de koninklijke familie aankomt in Amersfoort. Maar eh... wie is ook alweer wie?

niet verkochte paaseieren

In de weken voor Pasen liggen winkels vol met chocoladehazen, paaseieren en suikerkippen. Alleen wat gebeurt er eigenlijk met producten die niet worden verkocht na Tweede Paasdag?

gouden koets gouden dagen

In IJsselstein kunnen eenzame ouderen vanaf vandaag gebruik maken van De Gouden Koets. Niet de echte, maar een auto van stichting Gouden Dagen. Het doel? Ervoor zorgen dat ouderen minder alleen zijn.

Thap Lan Park

In een park in het noordoosten van Thailand kwamen zes jonge olifanten vast te zitten in een modderpoel. De poel was zo glibberig dat ze niet zelf op de kant konden klimmen. 

giraffe geboren blijdorp

Hoeraaa, blij baby-nieuws voor de Rotterdamse dierentuin Blijdorp! Daar is zondagavond een jonge giraffe geboren. Moeder giraffe Kimberly beviel van haar derde jong, een dochter.

jayden playmobil

Twee weken geleden raakte Jayden (12) door een auto-ongeluk bijna al zijn Playmobil kwijt. Mensen in heel Nederland wilden hem maar wat graag helpen en zamelden speelgoed voor hem in. Afgelopen zaterdag haalde hij zijn nieuwe buit op.

sultan overleden

Verdrietig nieuws. De uit Syrië geredde oorlogstijger Sultan is overleden. Verzorgers van opvang Felida in het Friese Nijeberkoop moesten hem laten inslapen. Drie maanden eerder overleed zijn zus Sayeeda al.

zeekoe burgers' zoo

Blij geboortenieuws: er is een jonge zeekoe geboren in de Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo! Het zwangere zeekoevrouwtje hield het wekenlang spannend, maar afgelopen maandagnacht was het eindelijk zover: een gezonde babykoe werd geboren. Het is waarschijnlijk een mannetje.

dome capital c

Verhuizen doe je niet iedere dag. Gelukkig maar, want er komt heel wat bij kijken! De redactie van Kidsweek heeft vijftien jaar in Amsterdam Noord gewerkt en krijgt nu een nieuwe werkplek. Vanaf maandag 18 maart vind je ons in het gebouw dat Capital C heet.

playmobil jayden

Flinke tranen bij de 12-jarige Jayden uit Rijen (Brabant). Afgelopen weekend overkwam hem iets verschrikkelijks. Onderweg naar een beurs in Veenendaal reed een auto op de aanhanger die vol zat met al zijn Playmobil en lag zijn hele verzameling in stukken op de snelweg. 

ransuil overleeft

Na een ongeluk zag het er voor een uiltje in Rotterdam niet zo goed uit. Gelukkig kon-ie dankzij de veren van een pas overleden uil uit Den Haag toch weer helemaal beter worden.

youtube factcheck

YouTube gaat voortaan waarschuwen als iemand zoekt naar onderwerpen waar veel nepnieuws over is. Dat heeft het platform laten weten aan de Amerikaanse site BuzzFeed News.

varken feit of fabel

Vrijdag de dertiende is een ongeluksdag, wortels zijn goed voor je ogen. Sommige dingen hoor je zo vaak, dat je denkt dat ze waar zijn. Iedereen zegt het, dus het zal wel zo zijn. Toch?

koningin elizabeth

Een Instagram-account voor het Britse koningshuis bestond al. Maar sinds kort zit ook de koningin van Engeland zelf op Instagram. Afgelopen donderdag plaatste ze voor het eerst zelf een berichtje.

stelling lisette

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

ajax cl

Groot feest in Madrid voor de Ajacieden gisteravond. De Amsterdamse ploeg versloeg titelverdediger Real Madrid in eigen huis, het Bernabeú stadion, met 4-1.

ali b concert

Rapper Ali B. vindt het fijn om goed te zijn voor anderen. Daarvoor kreeg hij begin dit jaar de Positivity Award. En nu gaat-ie weer iets doen om anderen een goed gevoel te geven. De rapper gaat een concert geven in AFAS Live speciaal voor eenzame ouderen. Dat vertelde hij gister in het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

droomvlucht

Casper uit Rotterdam bouwde de Efteling-attractie de Droomvlucht na. Twee jaar geleden begon-ie met bouwen en het project is inmiddels zo'n 14 meter lang. Hij hoopt over ongeveer een jaar klaar te zijn.

zadelrob

Vrijwilligers van Eerste Hulp Bij Zoogdieren (EHBZ) deden een bijzondere ontdekking op het strand van Burgh Haamstede (in Zeeland). Ze vonden daar een zadelrob. Dat is een zeehondensoort die normaal gesproken niet hier voorkomt, maar in het Noordpoolgebied leeft.

neppiloot

Sommige beroepen kun je uitvoeren zonder dat je een officieel diploma hebt. Maar als een piloot weet wat hij doet is dat wel zo fijn natuurlijk.

hamza bin laden

Wie de Amerikaanse regering kan vertellen waar de zoon van al Qaeda-leider Osama Bin Laden, Hamza bin Laden is, krijgt een beloning van 1 miljoen dollar.

semi-identieke tweeling

Voor het eerst is een eeneiige tweeling ontdekt in de baarmoeder die níet hetzelfde is. Dat noemen ze een semi-identieke tweeling. Het is zelfs de tweede keer ooit dat zo'n tweeling werd geboren. Hoe dat kan, leggen we uit in drie vragen.

rembrandt van rijn stem

Experts hebben de stem van de beroemde schilder Rembrandt van Rijn nagemaakt. Die stem is nu te horen in zes filmpjes:De Rembrandt Tutorials. Daarin hoor je een ietwat verwaande en mopperige kunstenaar die uitlegt hoe je een portret moet schilderen. 

onderzoek waddenzee

De komende zeven weken worden in de Waddenzee honderden monsters genomen van de zeebodem. Dat gaan ze doen omdat ze willen kijken hoe het gaat met de natuur onder water.

ariana grande instagram

Niet Selena Gomez maar Ariana Grande is sinds gister de meest gevolgde vrouw op Instagram. De zangeres heeft 146,29 miljoen volgers en is daarmee de populairste dame.

pokemon go teamruil

Spelers kunnen in Pokémon Go vanaf vandaag van team wisselen. Je moet er wel - echt of in-game - geld voor betalen. Dat schrijft de ontwikkelaar van het spel, Niantic Labs, op hun site.

foto wintersport lech

Zoals ieder jaar, poseerde de koninklijke familie vandaag weer voor het jaarlijkse fotomoment op hun wintersportvakantie. Dat leverde leuke plaatjes op in het zonnige Oberlech!

bultrug amazone

Vreemd en verdrietig nieuws. Een jonge bultrug van acht meter lang werd afgelopen weekend gevonden in de monding van de Zuid-Amerikaanse jungle, de Amazone.

vastgebonden teckel

Dat niet iedereen een dierenvriend is wordt wel duidelijk uit het verhaal van 'Jimmy', een Amerikaanse teckel uit Missouri. Hij werd vorige week gevonden in een greppel met tape om zijn pootjes. Gelukkig zag een voorbijganger het dier en schakelde meteen de politie in.

Daisy Mertens

Juf Daisy Mertens maakt nog steeds kans om de beste juf van de wereld te worden. Vannacht werd bekend dat ze bij de tien finalisten hoort.

natuurlijke voeding huisdieren

Wat geef jij je huisdier te eten? Een pakje vis, zachte stukjes vlees of... krijgen ze bij jullie thuis glutenvrije brokken en plantaardige ingrediënten? Uit cijfers van dierenspeciaalzaak Pets Place blijkt dat huisdieren steeds vaker natuurlijke dierenvoeding voorgeschoteld krijgen.

supersneeuwmaan

Afgelopen nacht was de tweede supermaan van dit jaar te zien. Maar hoe 'anders' zag die er eigenlijk uit? We zochten een paar foto's van de maan - gemaakt in verschillende landen - voor je uit. De foto bovenaan is gemaakt in de Argentijnse stad Buenos Aires.

erwtensoep

Of je erwtensoep nou lekker vindt of niet, sinds deze week is het oud-Hollandse gerecht iets specialer. Het staat voortaan op een speciale lijst, die van cultureel erfgoed.

ijsberg kunstwerk

Schijnt in ons land al volop de zon. Een familie in de Amerikaanse stad Indianapolis is druk bezig geweest met het maken van een metershoge 'ijsboom' in hun achtertuin. Dat doen ze ieder jaar.

sala stilte minuut

Deze week wordt voor alle Champions League- en Europa League-wedstrijden een minuut stilte gehouden. Dat is ter nagedachtenis aan de verongelukte voetballer Emiliano Sala. 

rudolph ingram sporter

De 7-jarige Rudolph Ingram rende afgelopen weekend zo snel als-ie maar kon. In de Amerikaanse staat Florida liep hij eerst de 60 meter in 8.69 seconden. Daarna liep hij ook nog de 100 meter in 13.67 seconden. Als die tijd klopt heeft hij een nieuw wereldrecord neergezet voor zevenjarigen op die afstand!

pinautomaat

Bankstellen, oude onderdelen van auto's of vuilniszakken. Dat soort spullen vindt boswachter Mari de Bijl regelmatig in de natuur. Maar op landgoed De Lange Bleek in Sterksel vond-ie ineens heel wat anders: een oude pinautomaat.

tips vloeken

De Bond tegen vloeken vecht al meer dan honderd jaar tegen lelijke en beledigende woorden. De organisatie heeft nu een brief geschreven aan omroep AVROTROS: ze vinden sommige woorden in de televisieserie De Luizenmoeder maar niks.

sterre woudenberg

De populaire serie Brugklas maakte de overstap naar het witte doek en is op dit moment te zien in de bioscopen. Kidsweek sprak de acteurs en vandaag lees je over Sterre Woudenberg, die Nola speelt.

paul sinha brugklasfilm

Nog even en dan is-ie te zien in de bioscopen, de film Brugklas: De tijd van m'n leven. De populaire serie maakte de overstap naar het witte doek en is vanaf 7 februari te zien. Kidsweek sprak al eerder met een aantal acteurs, vandaag lees je over Paul Sinha, die de titelsong Mijn Girl voor de film maakte.

verdwaalde gans

Het Vogelhospitaal in Haarlem werd een paar dagen geleden gebeld door iemand die een gans in zijn tuin had zitten. De man kreeg het advies om het dier rustig te laten, aangezien hij vast wel uit zichzelf zou vertrekken. Dat liep alleen toch even anders...

niek roozen

Nog even en dan is-ie te zien in de bioscopen, de film Brugklas: De tijd van m'n leven. De populaire serie maakte de overstap naar het witte doek en is vanaf 7 februari te zien. Kidsweek sprak met de acteurs, vandaag lees je over Niek Roozen, die Max speelt.

may hollerman brugklas film

Nog even en dan is-ie te zien in de bioscopen, de film Brugklas: De tijd van m'n leven. De populaire serie maakte de overstap naar het witte doek en is vanaf 7 februari te zien. Kidsweek sprak met de acteurs, vandaag lees je over May Hollerman, die Selma speelt.

belle zimmerman brugklas film

Nog even en dan is-ie te zien in de bioscopen, de film Brugklas: De tijd van m'n leven. De populaire serie maakte de overstap naar het witte doek en is vanaf 7 februari te zien. Kidsweek sprak met de acteurs, vandaag lees je over Belle Zimmerman, die Emma speelt.

Malika inheemse taal

Wereldwijd worden 2680 inheemse talen met uitsterven bedreigd. Dat zijn talen die worden gesproken door oorspronkelijke bewoners van een gebied. Omdat ze dreigen te verdwijnen heeft UNESCO, een organisatie die cultuur beschermt, 2019 uitgeroepen tot het jaar van de inheemse talen.

brugklas de film

Nog even en dan is-ie te zien in de bioscopen, de film Brugklas: De tijd van m'n leven. De populaire serie maakte de overstap naar het witte doek en is vanaf 7 februari te zien. Kidsweek sprak met de acteurs, vandaag lees je over Sonia Eijken, die Safa speelt.

claire veldkamp brugklas

Nog even en dan is-ie te zien in de bioscopen, de film Brugklas: De tijd van m'n leven. De populaire serie maakte de overstap naar het witte doek en is vanaf 7 februari te zien. Kidsweek sprak met de acteurs, vandaag lees je over Claire Veldkamp, die Jamie speelt.

quiz wereldkennis

Zijn er tegenwoordig meer of minder mensen heel erg arm? Hoeveel kinderen gaan er wereldwijd naar de basisschool? En hoe oud worden mensen wereldwijd eigenlijk? Test je kennis van de wereld met deze quiz van World's Best News.

ratten

In het Italiaanse dorp Gattolino hebben ze last van ratten. Heel veel ratten. Duizenden dieren vallen elkaar aan en lijken expres voor auto's te springen. Op de weg naar het dorp liggen overal dode dieren.

ronaldon;t

Benen gespreid, armen langs zijn zij en zijn kin omhoog. Dat is de beweging die Cristiano Ronaldo altijd maakt wanneer-ie een doelpunt heeft gescoord. Dat kan ik ook, dacht de Amsterdamse Djai Denneboom. Dat liep alleen net even wat anders...

frenkie de jong

Verschillende voetbalclubs zoals FC Barcelona en Paris Saint-Germain 'vochten' om de handtekening van Frenkie de Jong. Barcelona komt als winnaar uit de bus: voor 86 miljoen euro verhuist de Ajacied komende de zomer namelijk naar het Spaanse Barcelona.

marathon natuurijs

Goed nieuws voor schaatsliefhebbers! Het heeft de afgelopen dagen zo flink gevroren dat er vanavond een marathon geschaatst wordt op natuurijs. Dat heeft Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) zojuist bekendgemaakt. 

tulpendag 2019

In Amsterdam staat dit weekend de tulp in het zonnetje: het is namelijk Nationale Tulpendag. De Dam wordt door kwekers omgetoverd tot een enorme pluktuin met heel veel verschillende kleuren tulpen.

winnie de poeh

Poeh-poeh! Het is Winnie de Poeh-dag. En dus mag je vandaag de hele dag ‘Poeh-poeh’ roepen. Alleen wie is hij eigenlijk? Vijf wijze lessen van en weetjes over deze wijze beer.

Ali B

Rapper en jurylid The Voice Kids-jurylid Ali Bouali ken je waarschijnlijk als de altijd vrolijke en positieve Ali B. Die vrolijkheid wordt nu beloond, hij is namelijk uitgeroepen tot de positiefste Nederlander van de afgelopen twaalf maanden. Daarvoor kreeg hij de Positivity Award.

ei instagram

Heb jij hem al gezien? De foto op Instagram met de meeste likes. Het is geen foto van Beyoncé met haar tweeling of iemand van de populaire Kardashian-familie. Nee, afgelopen nacht verbrak een foto van een ei het record van meeste likes op Instagram. De foto, die al op 4 januari werd gepost, heeft inmiddels ruim 24 miljoen likes.

 Kazuyoshi Miura

De Japanse voetballer Kazuyoshi Miura voelt zich met zijn 51 jaar nog harstikke fit. Zelfs zo fit dat-ie besloot om zijn contract met een jaar te verlengen. Daarmee gaat hij zijn 34ste (!) seizoen in.

ijsculpturen harbin

Enorme ijskastelen, een ijsglijbaan en een locomotief van ijs mét ijswolken. Je vindt ze allemaal in het noordoosten van China. Daar wordt het in de winter gemiddeld zo'n -16,8 graden. Maar het kan er nog een flink stuk kouder worden, zo'n -35 graden. De ideale temperatuur voor een... ijsfestival!

doneeractie Een Huis Vol

Vorige week startte presentator Koen Joosen een actie voor Jay Lopez, een alleenstaande vader van vijf kinderen uit het tv-programma Een Huis Vol. Het doel was 5000 euro ophalen. Inmiddels hebben mensen al bijna 40.000 euro gegeven.

expatkinderen

Er worden de komende jaren veel meer buitenlandse kinderen op basisscholen verwacht. Dat komt omdat steeds meer mensen uit andere landen naar Nederland komen en tijdelijk hier gaan werken en wonen. Het zou vooral gaan om scholen in Eindhoven, Amsterdam en Den Haag, dat meldt ...

masked singer

De nieuwe show The Masked Singer komt oorspronkelijk uit Zuid-Korea, maar in Amerika zijn ze er helemaal gek van. Naar de allereerste afleveringen keken ruim negen miljoen mensen!

Max Verstappen tribunes Oostenrijk

Max Verstappen is populair in Nederland. Hij is zelfs zó populair dat fans massaal meereizen als-ie moet racen om hem aan te moedigen. Voor komend jaar waren er daarom al speciale tribunevakken geregeld bij de Grand Prix van België en Hongarije. Nu komt er dus een derde tribune voor Verstappen-fans bij, naast het racecircuit van Oostenrijk.

voetbalplaatjes

Sparen, plakken en je dubbele ruilen: het is weer tijd voor de voetbalplaatjes-actie van supermarkt Albert Heijn. Alleen net even anders dan voorheen. Deze keer zijn namelijk ook de Oranje-leeuwinnen meegenomen in de spaaractie.

meedenklezers

De redactie wil graag weten hoe Kidsweek-lezers over sommige onderwerpen denken. Daarom appen we af en toe met kinderen die onze artikelen lezen.

stelling Lisette spreekwoorden dieren

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

smeltende gletsjers

Tot nu toe werd gedacht dat het wel redelijk goed ging met de ijsbergen op de Zuidpool. Maar dat is helaas niet het geval. Vier grote gletsjers (aan de oostkant) liggen nu bijna drie meter lager dan 10 jaar geleden. Ze verliezen meer ijs dan dat erbij komt. 

Moppenapp

'Wat is geel en stinkt?' Winnie de poep! Vanaf vandaag vind je de leukste moppen, raadsels en het laatste nieuws in de gratis Kidsweek Moppenapp. Kijk uit, want de slappe lach ligt op de loer! 

egels hebben het zwaar

Egels in Nederland hebben het door afgelopen zomer moeilijker dan anders. Het was toen warm en droog waardoor de dieren die ze eten, zoals slakken en insecten, nog dieper de grond in zijn gekropen.

virtuele leraar

Robots voor de klas? Dat kun je je misschien helemaal niet voorstellen, maar door het tekort aan leraren kan dat volgens schoolhoofd Wiely Hendricks verleden tijd worden. Hij stelt voor om het lerarentekort op te lossen met virtuele leerkrachten, een soort robots. Dat meldt het AD

dylan haegens quiz

Een eigen YouTube-kanaal, een eigen film én een eigen strip. Wat wil je nou nog meer? Een eigen tijdschrift misschien. Vandaag verschijnt de eerste uitgave van Dylan Haegens zijn tijdschrift, De Dylan

koraalnieuws

Mooi koraalnieuws. Wetenschappers hebben iets bedacht voor het Great Barrier Reef bij Australië. Daar gaan grote stukken koraal kapot, waarschijnlijk doordat de oceaan door klimaatverandering warmer wordt. Dat is lastig snel op te lossen. Om toch iets te redden gaan onderzoekers een heleboel eitjes en zaadjes bij het rif vangen.

Geert Weggen Nature Photography

Geert Weggen is een Nederlands-Zweedse fotograaf die het liefste plaatjes schiet van dieren. Veel daarvan toveren een glimlach op je gezicht, zo ook de foto waarmee hij de Comedy Wildlife Photography Award 2018 wint.

ralph breaks the internet

Donderdag ging de nieuwe Disney-film, Ralph Breaks the Internet, in Amerika in première. En nu al heeft de film ruim 16 miljoen euro opgeleverd. Een record! Nog nooit eerder bracht een film, die de dag voor Thanksgiving voor het eerst te zien was, zoveel geld op. 

nepnieuws

Hoe weet je of nieuws wel klopt? Dat is soms behoorlijk lastig. Met deze vijf tips kun je nepnieuws nét een tikje makkelijker herkennen.

roze diamant

Een diamant met de naam Pink Legacy is in de Zwitserse stad Genève verkocht voor een flink bedrag. Er werd ruim 44 miljoen euro voor betaald. 

wk 2019 voetbalvrouwen

Niet gewonnen, maar toch door naar het WK. En dus zongen de feesten Oranjeleeuwinnen gister in Zwitserland: 'Wij gaan naar Frankrijk toe!'. Het is de tweede keer dat ze zich plaatsen voor een WK.

Afval drone

Afgelopen zaterdag was de finale van de eerste Changemaker Challenge Junior. Zo'n 15.000 basisschoolkinderen uit heel Nederland probeerden hét idee te bedenken dat de wereld verbetert.

voetbalvrouwen

Een spannende avond voor de Nederlandse voetbalvrouwen. Als ze vanavond winnen van Zwitserland, dan plaatsen ze zich voor het WK in Frankrijk volgend jaar zomer.

verstappen straf

Max Verstappen reed tijdens de Formule 1 in Mexico erg lang aan kop. Totdat de Fransman Esteban Ocon met zijn auto de auto van Verstappen een tik gaf. 

leeuwenwelp remy

Begin oktober werd de jonge leeuw Remy achtergelaten in een weiland. Daarom woont-ie nu tijdelijk bij Stichting Leeuw in Anna Paulowna. Inmiddels gaat het erg goed met hem, zo goed zelfs dat-ie een eigen verblijf krijgt. Dat meldt de stichting op hun...

freek vonk

Freek Vonk is bioloog, dierenliefhebber en presentator. Aan dat lijstje kan-ie vanaf nu ook rapper toe voegen. Samen met rapper Yes-R maakte hij het nummer In het hol van de leeuw. En die is vanaf vandaag te beluisteren.

avontuurlijke kitten

Een spannende dag voor een kitten van pas vier maanden oud. Het jonge dier sprong gisteren in IJsselstein in de auto bij een koerier. Pas honderden kilometers verderop werd-ie ontdekt.

vierkante ijsberg

Bij een ijsberg denk je waarschijnlijk aan een hoge berg met allerlei verschillende punten. Maar er bestaan dus ook hele andere soorten. Onderzoekers van NASA troffen vorige week een 'perfect rechthoekige' ijsberg aan in de Weddellzee, bij Antarctica. Op...

dakota madurodam

Madurodam krijgt er een attractie bij. Eén op ware grootte, namelijk een Dakota-vliegtuig. De Dakota, ook wel DC-3 genoemd, staat bekend als een populair vliegtuig uit de geschiedenis van de luchtvaart. 

onderzoek scherm en spelen

Buitenspelen met vrienden of met een telefoon of tablet op de bank? Gemiddeld brengen kinderen zo'n 2,5 uur per dag door achter een scherm, terwijl er nog geen 2 uur per dag buiten wordt gespeeld. 

orang-oetan Silvia overleden

Verdrietig nieuws. Orang-oetan Silvia (niet op de foto) was de oudste bewoner van Apenheul, maar is op 52-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de dierentuin laten weten.

kippenmonster

Weet jij wat een zeekomkommer is? Het is een vrij uniek en onbekend dier. Zelfs zo erg, dat toen onderzoekers het zagen ze niet wisten waar ze naar aan het kijken waren. Het dier, ook wel het 'kippenmonster zonder kop', is in de omgeving van Antarctica gezien en gefilmd. En dat levert mooie beelden op.

voice kids yosina eerste single

Begin dit jaar won de 12-jarige Yosina Roemajauw The Voice Kids. Naast een studiebeurs van 25.000 euro won mocht ze ook haar eigen nummer opnemen. Vanaf vandaag is haar lied, Leef, te horen.

beautynezz kledinglijn

Ben jij fan van Joy en haar YouTube-kanaal BeautyNezz? Dan hebben we goed nieuws voor je. De 16-jarige Apeldoornse ontwierp voor het jongerenlabel NIK&NIK haar eigen kledinglijn. Die presenteert ze komende donderdag in Utrecht aan het grote publiek.

klaas van kruistum boek

Klaas kan alles. Of tenminste, dat denkt-ie. Daarom probeert-ie de gekste beroepen, onderneemt onmogelijke missies en gaat allerlei uitdagingen aan. Of Klaas ook écht alles kan kun je lezen in zijn nieuwe boek dat vandaag verschijnt. Aan Kidsweek vertelt-ie waarom hij dit boek maakte, zijn pijnlijkste fail en wat-ie het engst vond.

Jeroen van Holland Kiss Kiss

De film First Kiss is vanaf 28 november te zien in de Nederlandse bioscopen en belooft dé film over make-up, social media, liefde en vriendschap te worden. Met Marije Zuurveld en Jeroen van Holland in de hoofdrol. Naast hen 'regent' het YouTubers in deze film. Kidsweek sprak met de cast over de film, liefde en social media....

stelling Lisette samen slapen

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

aapje bestuurt bus India

Een Indiase buschauffeur vervoerde afgelopen weekend dertig mensen. Op zich niet heel gek of bijzonder zou je denken. Alleen liet de chauffeur zijn bus besturen door... een aap. Deze actie werd gefilmd en online gezet. In twee dagen tijd werd het al 100.000 keer bekeken.

kiki bertens

Vandaag verschijnt de wereldranglijst en is het officieel: Kiki Bertens hoort bij de beste tien van de wereld! En dat is bijzonder. Het is alweer 22 jaar geleden dat er voor het laatst een Nederlandse tennisser zo hoog genoteerd stond. Deze vijf dingen over Kiki Bertens wist je (waarschijnlijk) nog niet.

First Kiss Marije Zuurveld

De film First Kiss is vanaf 28 november te zien in de Nederlandse bioscopen en belooft dé film over make-up, social media, liefde en vriendschap te worden. Met Marije Zuurveld en Jeroen van Holland in de hoofdrol. Naast hen 'regent' het YouTubers in deze film. Kidsweek sprak met de cast over de film, liefde en social...

dier van het jaar 2018

Een pechpoes die in de oven belandde, een hond die plastic afval opruimt, twee tijgers die de oorlog in Syrië overleefden en een koe die geen zin had in het slachthuis en ontsnapte. Bijzonder nieuws uit het afgelopen jaar over bijzondere dieren. Toch kan er maar eentje winnen. Welk dier? Dat beslis jij! Dus kijk, lees en kies het Dier van het...

Kidsweek Dier van het Jaar

Wil je dat jouw favoriet Kidsweek Dier van het Jaar 2018 wordt? Dan is zelf stemmen alleen niet genoeg. Maak reclame voor jouw dier en verzamel zoveel mogelijk handtekeningen voor jouw favoriet. Stuur alle stemmen naar ons op en help jouw dier aan de beker! Hier vind je al het campagnemateriaal dat je nodig hebt.

liegebeest 2018

Een recordaantal stemmen dit jaar voor De Liegebeestverkiezing: 25.000 keer werd er gestemd. De helft van de stemmen ging naar de Rabobank.

duikrecord

Zijn vorige record stond op 41 minuten en 38 meter diepte. 'Dat kan ik beter', moet de Engelse Ray Woolley (95) gedacht hebben. Met een duik van 45 minuten lang en 40 meter diep brak-ie zijn eigen record.

howick en lili

Howick (13) en Lili (12) hebben te horen gekregen dat ze uiterlijk 8 september Nederland moeten verlaten. Dat vertelden ze in het tv-programma Laat op één op NPO 1 gisteravond.

jos brech opgepakt

Jos B., de man die gezocht werd voor betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen is aangehouden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

lili en howick

Slecht nieuws voor Howick (13) en Lili (12) uit Amersfoort. De kinderen mogen niet in Nederland blijven en worden uitgezet naar Armenië.

caesar de leeuw

Verdrietig nieuws. Caesar, de leider van de leeuwengroep in dierentuin Artis, is vandaag doodgegaan. Hij is 20 jaar geworden.

ijsvogel

Weet je nog die ingevroren ijsvogel die begin dit jaar werd gevonden door Christoph (13) en zijn vader? Die heeft een mooi plekje in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam en is vanaf vandaag te zien.

nicky verstappen

Er is een ’belangrijke doorbraak’ in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen, dat meldt de politie. Om 12.00 uur begint een persconferentie van het Openbaar Ministerie en de politie in Maastricht.

maarten van der weijden

Maandag nadat zwemkampioen Maarten van der Weijden zijn tocht staakte stond de teller nog op 800.000 euro. Dat is nu oplopen tot 3,5 miljoen. En dat bedrag kan nog meer worden.

gouden stuiver 2018

Wat is het beste jeugdprogramma van het afgelopen jaar? Dat kun jij bepalen door te stemmen op de Gouden Stuiver.

Latin Village backstage

Latin Village is een evenement voor volwassenen en daar kom je als minderjarige niet (zomaar)! Loulou (11) en Zina (12), dochters van de organisator, mochten een kijkje nemen achter de schermen. 

van der weijden

Zwemkampioen Maarten van der Weijden heeft zijn Elfstedenzwemtocht moeten stoppen. In overleg met zijn arts besloot hij zijn zwemtocht na 163 kilometer en 55 uur te staken.

fiets auto naar school

In het zuiden van ons land beginnen vandaag de scholen weer. Veel kinderen worden door hun ouders ernaartoe gebracht. Drukke boel op de weg en daarom doet Veilig Verkeer Nederland (VVN) een belangrijke oproep: ‘Ouders, breng je kinderen de eerste schoolweek niet met de auto.’

landen op ibiza

De meiden van Girlys_blog bereikten dit jaar de 200.000 volgers op YouTube, kregen tijdens de Kids Choice Awards de prijs voor favoriete internetster Nederland en België. En nu hebben ze hun eerste nummer opgenomen: Landen op Ibiza. Een langverwachte droom die in...

reuzen leeuwarden

De Reuzen van de Franse straattheatergroep Royal de Luxe lijken net mensen. Alleen dan in maatje XXXL. Vandaag, en komend weekend, wandelen ze door de smalle straatjes van Leeuwarden. Dat levert mooie plaatjes op. Kijk maar eens mee.

vertel een grap

Het is vandaag Vertel een grap dag, dus mag je iedereen aan het lachen maken met je goede of flauwe grappen en moppen. Hier een paar feitjes over moppen die je waarschijnlijk nog niet wist.

schipswrak Rijn

De droogte heeft de provincie Gelderland een tijdelijk cadeau gegeven: een oud wrak in de Rijn. Tussen Spijk en Lobith ligt een wrak dat sinds 1895 pas vier keer te zien is geweest. Hoe zit dat?

hacken verkiezingssite

Op een hackersconferentie liet de 11-jarige Emmett Brewer uit Amerika zien hoe hij binnen tien minuten een verkiezingssite hackte. Nou ja, bijna dan. Het was niet de echte site, maar een kopie ervan. 

liegebeest 2018

In reclames worden producten vaak mooier gemaakt dan ze zijn. Dat zegt actiegroep Wakker Dier. Daarom bedacht de organisatie de Liegebeestverkiezing, voor de grootste leugenaars. Wie zijn de kandidaten van dit jaar, en waarom?

spookachtige wolken

In Nederland waait het vaak flink, en dat levert regelmatig mooie wolken op. Maar een wolkenpartij zoals deze week in de Amerikaanse staat Illinois, die zijn we nog niet tegengekomen.

Sanne Wevers

Nederland is de Europese kampioenschappen in Berlijn en Glasgow zondag geëindigd met 43 medailles. Er werden 15 gouden, 15 zilveren en 13 bronzen plakken gewonnen! Alle medailles op een rijtje.

linkshandigendag

Wat hebben een schaar, hockeystick en plastic vorkje met elkaar gemeen? Als je rechtshandig bent, zegt dit je waarschijnlijk niet zo veel. Maar ben je linkshandig, dan zijn ze stuk voor stuk een irritatiebron. Het is vandaag Internationale Linkshandigendag, een dag waarop linkshandigen in het zonnetje worden gezet. 7 weetjes op een rijtje.

combophoto

Op Instagram worden dagelijks miljoenen filmpjes en foto's gedeeld. Het account met de naam combophoto deelt foto's waarop 'echte' spullen op een grappige manier worden samengevoegd. Dat levert gekke foto's op waar je naar kunt blijven kijken. Kijk maar eens mee. 

moederorka

Wanneer iemand doodgaat is dat erg verdrietig, maar het hoort bij het leven. Niet iedereen kan daar goed mee om gaan. Zo ook een orka met de naam J35. Haar jong werd eind juli geboren, maar overleed vlak daarna. Ze zwemt nu al 17 dagen rond met haar jong. Onderzoekers maken zich inmiddels ernstige zorgen.

musical.ly

Musical.ly werd vorig jaar gekocht door het Chinese Bytedance. Dat bedrijf heeft nu besloten om de app samen te voegen met de concurrent, TikTok. 

tour de france

De 105de editie van de Tour de France zit er weer op. Het kostte bloed, zweet en tranen, maar leverde gelukkig ook wat op voor Nederland: drie ritzeges en twee Nederlanders in de top vijf, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk. Dat Dumoulin tweede werd en op het podium stond is erg bijzonder! Dat gebeurde 28 jaar geleden voor het laatst. Een paar...

Jare mooiste meisje

De 5-jarige Jare uit Nigeria wordt op social media ‘het mooiste meisje ter wereld’ genoemd. Dat gebeurde nadat een fotograaf een foto van haar had gedeeld via Instagram.

strandvlaggen

Grote kans dat je deze dagen een keer naar het strand gaat. Daar zie je vaak verschillende vlaggen wapperen, die bij de Reddingsbrigade horen. Weet jij wat ze betekenen? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

spoorbaanpad

Fronsende wenkbrauwen in de buurt van station Almere Parkwijk. Er lijkt iets mis te zijn gegaan met de belijning van een fietspad. Die is namelijk niet recht, maar meer zigzaggend.

Fortine Cocktail

De dansjes in het spel Fortnite zijn populair. En met dit warme weer krijg je er waarschijnlijk extra dorst van. Om die dorst te lessen maakten Sepp, Finn en Loek een ijskoude Fortnite Slurp Juice! 

Dylan Haegens film

Dylan is de eerste vlogger die een hoofdrol speelt als zichzelf in een film. Omdat-ie pas vanaf 16 augustus te zien in de Nederlandse bioscopen, hebben wij vast een paar weetjes voor over deze film. 

oorlogsschip goud

Het klinkt te mooi om waar te zijn: schatzoekers die, na jaren zoeken, een gezonken oorlogsschip vinden vol goudstaven! Een Zuid-Koreaans bedrijf denkt dat gevonden te hebben.

populaire dierennamen

Heet jouw hond Max? Of je kat Luna? Die kans is groot, want het zijn de populairste namen voor honden en katten. Max staat nu al drie jaar bovenaan het lijstje. Bij de katten is er een nieuwe nummer 1.

Prins Louis_doop

Klik! Klik! Vorige week werd de Britse prins Louis gedoopt. Daardoor was bijna de hele familie bij elkaar, een goed moment om familiefoto's te laten maken. Kijk je mee?

thaise jongens

Goed nieuws! De laatste vier voetballers en hun coach zijn vandaag door reddingswerkers bevrijd. Ze zaten sinds 23 juni vast. Zondag en gisteren werden al acht kinderen uit de grot gered.

lonnie chavis

Lonnie Chavis (10), één van de jonge acteurs uit de populaire serieThis Is Us, gaf online pesters deze week flink op hun kop. Dat deed hij in een video die hij op social media plaatste. 

ed sheeran

De 8-jarige Sven is groot fan van Ed Sheeran en wilde maar wat graag naar zijn concert. Zijn moeder vond dat niet zo'n goed idee. Via radio 538 kreeg-ie toch kaartjes voor het concert en gisteravond was het zover. En de avond werd zelfs nog een beetje mooier voor de jonge fan!

enzo knol

'Het is jammer dat ik er nog iets over moet zeggen maar dat doe ik omdat er een roddel rond gaat die helaas wordt opgepakt door de media', schrijft de vlogger op zijn Instagram.

potvis

De potvis die sinds maandag voor de kust van Den Helder 'zwom', is overleden. Dat heeft Stichting SOS Dolfijn dinsdagavond laten weten. Het dier is een natuurlijke dood gestorven.

poncho

Dat politiehonden drugs kunnen opsporen weet iedereen. Maar wist je dat ze ook een hartmassage kunnen geven? 

Enzo en Dee: nog altijd verliefd?

Hè bah, liefdesverdriet voor Enzo en Dee. De twee hebben op hun Instagram laten weten niet meer samen te zijn. 

teken, dieren, tekenbeet,

Ieder jaar worden meer mensen gebeten door een teek. Ook dit jaar zullen dat er meer zijn dan vorig jaar. Onderzoekers voorspellen zelfs dat in twee maanden tijd ruim een half miljoen mensen een tekenbeet oplopen.

Zabivaka

Mascottes van het WK voetbal zijn bij elke wedstrijd aanwezig en dragen onder andere de kleuren van de vlag van hun land. Dit jaar is het WK in Rusland en is Zabivaka de mascotte. Wie gingen hem voor?

rusland wk voetbal
WK voetbal 2018

Vandaag begint het WK voetbal in Rusland. Wat weet jij eigenlijk over het land waar de komende weken voetbalgekte heerst?  Vijf weetjes over Rusland op een rijtje.

dj marshmellow
FF kijken

Weekend! Tijd voor een plaatje met een praatje. Er komen heel wat nieuwsfoto’s voorbij op de redactie. Elke week pikken we er eentje voor je uit die ons is opgevallen. Deze keer: dj Marshmello.

bumper best social

The Best Social Awards zijn Nederlandse prijzen voor al het beste op social media: van helden tot de grootste blunders. Donderdagavond werden deze awards uitgereikt. Politiehond Bumper won de prijs voor beste dier.

winnaars surf world league 2018

Wie kan het beste surfen? Daar draaide het wereldkampioenschap surfen in Indonesië om. Dit zijn de leukste foto's!

afscheid kuyt

Het is nu echt officieel: Dirk Kuijt is gestopt met voetballen. In De Kuip speelde hij zondagmiddag samen met andere grote spelers zijn laatste wedstrijd. 

nummer wk 2018

De kans dat je het nummer Live It Up deze zomer vaak gaat horen is erg groot. Het is namelijk het officiële nummer voor het WK voetbal.

Sara van Pruissen

Sarah van Pruissen (12) uit Zwolle kan als de beste voorlezen! Daarom won ze gister de 25ste finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

stelling over meeuwen verjagen met waterpistolen

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

ek onder 17

Voor de derde keer in acht jaar heeft Oranje onder 17 jaar de Europese titel veroverd. De wedstrijd tegen Italië, die eindigde met 2-2, werd via strafschoppen gewonnen.

brugklasspecial

De redactie van Kidsweek maakt ook dit jaar weer een speciale krant: Brugklas voor Beginners, en heeft jouw hulp nodig! Zit jij in groep acht? Dan zoeken we jou!

burgerschap

Hoe graag doen kinderen vrijwillig iets voor een ander zonder daarvoor betaald te krijgen? Kindertijdschrift Samsam deed onderzoek en vroeg het 787 kinderen van 7 tot 12 jaar. 

onbekende jonge man rembrandt

Voor het eerst in bijna vijftig jaar is een onbekend schilderij van de Nederlandse schilder Rembrandt ontdekt: een portret van een onbekende jonge man dat waarschijnlijk in 1634 is gemaakt. 

danszusjes

Je dansmoves laten zien in een bekende Amerikaanse talkshow met miljoenen kijkers. Klinkt als een droom toch? Het overkwam de danszusjes Norah, Yarah (allebei 12) en Rosa (10) Mukanga.

brits huwelijk lego

Komend weekend stappen prins Harry en Meghan Markle in het huwelijksbootje in Groot-Brittannië. Het Britse Legoland geeft alvast een voorproefje en bouwde het trouwfeest in lego. 

sofie slagboom

De mensen eromheen en de sluiswachter in Spaarndam vonden het maar eng: de 8-jarige Sofie die een minuut lang aan een slagboom hoog boven de grond bungelde. Wat is er gebeurd?

liverpool finale CL

Liverpool plaatste zich gisteravond voor het eerst sinds 2007 voor de finale van de Champions League. De eerste wedstrijd wonnen ze met 5-2. Gisteravond verloren ze met 4-2 en werd het toch nog spannend.

Eberhardjes

Vanaf 5 mei kun je thee drinken, een koekje eten én de oud-burgemeester Eberhard van der Laan eren. Vanaf dan heeft Amsterdam namelijk een eigen koekje: het Eberhardje.

Shane Kluivert

Wie smult er niet van de video’s van Shane Kluivert (10), waarin hij zijn kookkunsten vertoont? Op YouTube plaatst hij al lange tijd kookvideo's en die worden wel tienduizenden keren bekeken.

Noord- en Zuid-Korea

Momenteel hebben de landen een tijdsverschil van 30 minuten. Op 5 mei zet Noord-Korea de klok een half uurtje terug, dan loopt de klok in beide landen weer gelijk. Maar hoe is dit tijdsverschil ontstaan?

valdeurspin nummer 16

De oudste spin van de wereld leeft niet meer. Volgens Australische onderzoekers is valdeurspin 'Nummer 16' 43 jaar geworden. En dat is een heel stuk ouder dan de vorige oudste spin werd.

Monroe County BOCC

Toen brandweervrouw Jen Shockley Brack zag dat een hertje vastzat in een brand twijfelde ze geen seconde. Ze kwam meteen in actie en redde het beestje van het vuur.

derde kindje Kate en William

Prins George (4) en prinses Charlotte (2) hebben er een broertje bij! De Britse prins William en zijn vrouw Kate hebben vanmorgen hun derde kindje gekregen. 

koning willem-alexander 5 jaar

Over een paar dagen is het vijf jaar geleden dat Willem-Alexander koning werd. 3 vragen over zijn eerste jaren als staatshoofd.

Feyenoord KNVB Beker

Afgelopen zondag won Feyenoord de KNVB Beker! In hun eigen stadion, de Kuip, versloegen ze AZ met 0-3. Doelpuntmakers waren Nicolai Jörgensen, Robin van Persie en Jens Toornstra.

mieren die ontploffen

Op het Aziatische eiland Borneo is een mier ontdekt die zijn vijanden uitschakelt door zelf te ontploffen. Bij die explosie komt een gele vloeistof vrij die naar curry ruikt.

zomerse dag 2018

19 april 2018 gaat de boeken in als de eerste officiële zomerse dag van 2018. En dat is best vroeg. De vroegste ooit was op 14 april 2007, dus daar zijn we aardig bij in de buurt gekomen.

pesten jong

Kinderen op de basisschool schelden op steeds jongere leeftijd. De meeste scheldwoorden gaan over het uiterlijk, zoals dikzak of skelet. Dat blijkt uit de PestThermometer.

apenheul blauwoogmaki

Hoera! Er is een zeldzame blauwoogmaki in de Apenheul geboren. Omdat de geboorte niet helemaal soepel is verlopen verblijft het diertje voorlopig nog even achter de schermen.

Ariane 11 jaar

Hoera! Vandaag is prinses Ariane jarig. Ze is 11 jaar geworden. Maar hoe goed ken jij deze prinses eigenlijk? Test je kennis en doe de quiz.

rivier

De Amoer is een rivier in het oosten van Azië. Hij stroomt tussen China en Rusland en is bijna drieduizend kilometer lang. Deze rivier werd geblokkeerd door flinke stukken ijs op het water. En dat kon gevaarlijk zijn voor dorpjes in de omgeving. 

olifanten op weg

Een snelweg in het zuidoosten van Spanje was gister afgesloten. Niet door wegwerkzaamheden, maar omdat er vijf olifanten op de weg liepen! De dieren waren ontsnapt uit een gekantelde vrachtwagen.

bellenblaas aapjes

Bellen blazen is leuk! En niet alleen voor kinderen, maar ook voor dieren. Deze geredde aapjes in Afrika zien de bubbels voor het eerst en dat vinden ze heel erg leuk.

mummy

Australische onderzoekers maakten deze week bekend dat ze vorig jaar de resten van een mummie hebben ontdekt. En niet zomaar ergens, maar in een kist die al 150 jaar in het museum stond.

Shane Kluivert

Het Nederlands elftal won gisteravond met 0-3 van Portugal. Justin Kluivert (18) speelde zijn eerste interland voor Oranje en daar was broertje Shane maar wat trots op. Dat vertelde hij gisteren op tv.

Kids' Choice Awards

In de live uitzending op Nickelodeon afgelopen zaterdag werd bekend gemaakt welke Nederlandse, Belgische en internationale sterren een Nickelodeon Kids' Choice Award wonnen. Dit zijn de winnaars!

Johan Cruijff

Het is vandaag twee jaar geleden dat Johan Cruijff overleed. Hij was een van de beste voetballers aller tijden en stond bekend om uitspraken zoals 'Elk nadeel heb zijn voordeel.' Wat weet jij allemaal over deze bekende voetballer en trainer? Doe de quiz!

ijskoud weekend

Nog een paar dagen en dan begint de lente, maar daar heeft de winter geen boodschap aan. Haal je muts en handschoenen maar weer uit de kast, want het wordt erg koud. 

kidsweek onderzoek smartphone
Kidsweek-onderzoek

15 jaar geleden bestonden ze nog bijna niet, maar nu zijn ze niet meer weg te denken uit ons leven: smartphones en tablets.

Adeliepinguïn

De Adeliepinguin wordt niet groter dan 60 centimeter en leeft op de Zuidpool. Jarenlang zijn ze niet gezien. Tot nu: dankzij satellietbeelden zijn er anderhalf miljoen van die kleine pinguïns ontdekt.

blauw ijs

Niet alleen bij ons is het ijs- en ijskoud, ook in het noorden van Amerika hebben ze ermee te maken. En dat levert mooie plaatjes op.

foto's Lech 2018

Fotografen maken ieder jaar weer foto's van de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane en hun ouders. Deze keer duurde dat wat minder lang, want het was -20 graden!

berekoud

Het is wel te merken dat de kou uit Siberië ons kikkerlandje heeft bereikt. Ons lichaam heeft met deze kou extra hulp nodig.

oranje sporters pyeongchang

De Nederlandse sporters hebben het goed gedaan op de Olympische Spelen in Pyeongchang: TeamNL haalde twintig medailles. Daar hoort natuurlijk een feestje bij. 

Ed Sheeran brief

De 8-jarige Sven is groot fan van Ed Sheeran en wil graag naar zijn concert. Zijn moeder vond dat niet zo'n goed idee. Tot groot verdriet van Sven.

nieuwe auto Verstappen

Tadaa, daar is-ie dan: de nieuwe raceauto van Max Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo! In Groot-Brittannië werd vandaag de nieuwe auto gepresenteerd.

tekening verdachte

De tekening van deze dief is niet heel goed: puntjes als ogen en een streep als mond. Je broertje of zusje zou hem getekend kunnen hebben.Toch herkende een Amerikaanse agent er een voortvluchtige dief in.

carnavalsweekend

Ga jij dit weekend carnavallen? Dan moet je goed opletten. Heb je geen plannen en blijf je thuis? Dan zit je er beter bij. Er wordt namelijke flinke kou en zelfs een beetje sneeuw verwacht.

eenden

Het lijkt best onschuldig: eendjes voeren in het park. Maar helaas is het dat niet altijd. 

sneeuwrecord

Het is koud in Nederland. Maar in Rusland is het nog een stuk kouder. Dit weekend begon het flink te sneeuwen, en het hield niet meer op. Er viel net zoveel sneeuw als er normaal in een maand valt.

regenbooghuis

De Italiaanse ontwerpster Amina Mucciolo is gek op alle kleuren van de regenboog. Ze vindt ze zelfs zo mooi dat ze haar huis heeft omgetoverd tot een echt regenbooghuis! Alles en iedereen doet mee.

schaatsen natuurijs

Het wordt een flink stuk kouder komende week. En dat kan zomaar betekenen dat er geschaatst kan worden op natuurijs. Vooral 's nachts vriest het flink. En op dinsdag kan het zelfs -5 graden worden.

wasbeer

Een wasbeer heeft zich dagenlang 'verstopt' op een kantoor in de Amerikaanse staat Michigan. Dierenbeschermers hebben hem gevangen, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan.

blauwe supermaan

Het is vanavond volle maan. En niet zomaar eentje, maar een blauwe supermaan. Vanavond staat-ie dichter bij de aarde dan normaal, en lijkt daardoor groter en helderder dan anders.

Eberhard van der Laan

Eline van der Laan (11) is de dochter van de vorig jaar overleden burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan. Ze belde gister met radio 3FM en zorgde voor een emotioneel moment. 

Seine Parijs

De rivier de Seine stroomt door de Franse hoofdstad Parijs. En dat levert vaak romantische plaatjes op. Helaas is dat nu wel even anders. 

Nederlandse spionnen

Russische hackers wilden informatie stelen uit de computer van Amerikaanse politie. Maar daar hebben Nederlandse spionnen een stokje voor gestoken.

stelling Lisette

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

kinderfeestje gepeste kinderen

Nooit worden uitgenodigd voor een kinderfeestje is helemaal niet leuk. Daarom organiseert stichting Let me know een kinderfeestje waar alleen gepeste kinderen welkom zijn.

storm bos nederland

Wil je een stukje gaan fietsen of wandelen? Dat kun je dit weekend beter niet in het bos doen. Dat advies geeft Staatsbosbeheer. 

medische marihuana snoepjes

Een Amerikaans meisje (9) deelde snoepjes uit op haar school. Tenminste, dat dacht ze. Het bleek een soort medische drug van haar ouders te zijn, dat ze hadden gekregen van hun dokter.

busongeluk 's Gravenmoer

In het Brabantse 's Gravenmoer is vanmorgen een lijnbus tegen een boom gereden. Daarbij raakten vijf kinderen gewond. De chauffeur zou er ernstig aan toe zijn.

ANP

Zet je schrap. Het gaat donderdag weer flink waaien en stormen in ons land. Vooral in het westen laat de wind van zich horen: daar worden windstoten verwacht van wel 100 tot 120 kilometer per uur!

nies inhouden

Een 34-jarige man uit Groot-Brittannië probeerde onlangs zijn nies in te houden. Niet zo bijzonder, denk je, maar hij beschadigde daarmee weefsel in zijn keelholte. Het gevolg? Een gaatje in zijn keel. 

koraalrif

Australische onderzoekers waarschuwden al dat het slecht gaat met het koraal. Ze zijn daarom hard op zoek naar een oplossing. En daar willen ze flink voor betalen: maar liefst 1,3 miljoen euro.

koudste dorp

Het Russische dorpje Ojmjakon is het koudste dorp ter wereld. En dus zijn ze wel wat gewend. Maar het er is nu zó koud dat een thermometer, die er speciaal voor toeristen hangt, kapot gevroren is.

spinnen

Dat was schrikken voor de 7-jarige Riley Schmidt uit Australië. Tijdens het omkleden voelde hij ineens flinke pijn in zijn hand. 

sytze voetbalspullenactie

De opa en oma van Sytze (10) verhuisden vorig jaar zomer vanuit Tanzania terug naar Nederland. Daar hoorde een mooi afscheid bij: een voetbaltoernooi. Maar een toernooi zonder kleding kon niet vond hij.

kreeft

De ruim tachtig jaar oude kreeft, die in december werd gered van het kerstdiner, is overleden. Het Dolfinarium zegt de kreeft 'zeker te zullen missen'.

kerstbomen olifanten

Wat doe je met je oude kerstboom? De meeste mensen gooien hem weg. Maar sommigen brachten hem naar de dierentuin als late kerstmaaltijd of om mee te spelen.

ijzige kou

Zet je schrap. Het wordt flink koud in ons land. Dat komt doordat koude lucht uit Rusland deze kant op komt. Die ijzige kou zorgt op sommige plaatsen zelfs voor een gevoelstemperatuur van min 8 graden.

slachtoffers brandwond

De Nederlandse Brandwonden Stichting heeft cijfers bekend gemaakt over ongelukken tijdens de feestdagen. Het zijn vooral jongens en mannen tussen de acht en 25 jaar die gewond raken.

alpaca opvang

Het baasje van de alpaca die deze week werd gevonden is nog niet terecht. Gelukkig heeft de politie wel tijdelijke opvang voor het diertje gevonden.

gelukkig nieuwjaar

Was 2017 een leuk en spannend jaar? Of ben je blij dat het erop zit en heb je al plannen voor 2018? Hoe dan ook: de redactie van Kidsweek wenst je een heel gelukkig nieuwjaar!

sprookjesdieren

De Finse fotograaf Joachim Munter zet dieren zo op de foto, dat het net lijkt of ze uit een sprookjesboek zijn gestapt.

tips griep

Best veel mensen hebben griep in Nederland. De kans is groot dat jij het binnenkort ook krijgt. Een paar tips.

uitvinding drinkwater

Gitanjali woont in Amerika en is pas 12 jaar oud. Niet zo bijzonder denk je? Een apparaat dat ze maakte is dat wel. 

zeehondenpup willem2017

Zeehondencentrum Pieterburen heeft de eerste witte huiler, een jong wit zeehondje, van deze winter opgevangen. De pup werd op een strand van Vlieland aangetroffen.

toekomstig agent Daan

De 7-jarige Daan uit Sliedrecht zag afgelopen weekend een politieauto verkeerd geparkeerd staan. Hij twijfelde geen seconde, pakte zijn bonnenboekje erbij en schreef een boete uit.

wens 2018

Tel jij al af naar het nieuwe jaar? Wat is jouw wens voor het nieuwe jaar? Voor jezelf of voor iemand anders? Of misschien wel voor de hele wereld?

schots kalfje

Hoera, leuk babynieuws! Er is vorige week donderdag een Schots Hooglander-kalfje geboren op een natuureiland in de buurt van Rotterdam.

Nouri Hart onder Riem-prijs

Er wordt nog steeds veel aan voetballer Abdelhak Nouri gedacht. Dat blijkt wel uit het feit dat zijn familie afgelopen weekend de Hart Onder de Riem Award kreeg. Ze kregen deze prijs omdat ze een voorbeeld zijn voor anderen.

Stelling Lisette

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Verstappen mexico

Max Verstappen won zondag weer de Formule 1 in Mexico. Dat was de tweede keer dit seizoen. Hij had een flitsende start en lag na de eerste bocht meteen vooraan. En die koppositie gaf hij niet meer af!

wheelchair skills event

Een rolstoelevenement voor jong en oud en voor alle niveaus dat in het teken staat van het plezier van rolstoelrijden. Dat is waar het Wheelchair Skills Event om draait. Lisa (11) zit in een rolstoel en deed mee. Aan Kidsweek vertelt ze haar verhaal.

nemo Macron

De Franse president Macron zat rustig in zijn kantoor te vergaderen toen hij opeens een vreemd geluid hoorde. Tijdens de belangrijke bespreking plaste zijn hond opeens in zijn kantoor. Oeps!

kinderen lezen voor asielhondjes

Een programma waar kinderen en honden beter van worden? In de Amerikaanse staat Missouri bestaat dat. Het Shelter Buddies Reading Program laat kinderen die moeite hebben met lezen, verhalen voorlezen aan bange asielhonden.

hedgehog azuki

Ken je de kleine Japanse Azuki al? Het is een Afrikaanse witbuikegel met een eigen Instagram-account: hedgehog_azuki. Met zijn 202.000 volgens is hij een flinke hit op Instagram. Staat-ie meestal met een mini hoedje of een vriendjes egel op de foto. Deze keer gaat-ie kamperen.

coco pinkprincess

Foto's maken van je outfit en ze delen met anderen op Instagram. Een modemeisje noem je dat. Coco uit Japan is pas zes, maar weet nu al precies wat ze mooi vindt!

zonsverduistering

Maandag speelden de zon en de maan verstoppertje. De maan schoof voor de zon waardoor die helemaal afgedekt werd. Dat heet een zonsverduistering en komt weinig voor.

winnaar NK Knikkeren

Ruim zeshonderd kinderen deden zaterdag mee aan het NK Knikkeren 2017 in DierenPark Amersfoort. De 12-jarige Yassir Oualkadi won het toernooi en ging met de titel naar huis. Hij mag zichzelf nu een jaar lang Nederlands Kampioen Knikkeren noemen.

nagellakactie Tijn

Op Utrecht Centraal is een tijdelijke winkel geopend waar je nagellak kunt kopen. En niet zomaar nagellak: het is Lak door Tijn. Met de verkoop daarvan heeft de ongeneeslijk zieke Tijn (6) al 750.000 euro opgehaald. En dat moet een miljoen worden.

beste film kinderrechten

Glitters, kindergalajurken, glanzend gepoetste schoenen en honderden glazen kinderchampagne. Dat was het decor van Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in Amsterdam afgelopen vrijdag. Driehonderd jonge filmsterren kwamen bij elkaar. De award voor Beste Film? Die ging naar Het Tangram met ‘Alles Anders’.

jupiter oudste planeet

Jupiter is niet alleen de grootste, maar nu ook officieel de oudste planeet van ons zonnestelsel. Wetenschappers hebben daar nu bewijs voor gevonden.  

Guus Schoonewille/UNICEF Nederland

Het is vandaag, 12 juni, de Internationale Dag tegen Kinderarbeid. Over de hele wereld werd aandacht gevraagd voor kinderen die werk doen dat schadelijk is voor hun gezondheid of ontwikkeling. In Nederland deden kinderen het hele jaar hun best om geld op te halen. Vandaag werd bekend hoeveel ze hebben ingezameld.

11-jarige giel pinkpop

Jules (11) uit Nijmegen is groot fan van Green Day. Dat hij de Amerikaanse punkrockband afgelopen zondagavond op Pinkpop zag, was dan ook heel speciaal. Maar de avond werd voor hem nog veel specialer.

kheris rogers

Shirts om zelfvertrouwen van te krijgen. Dat is het idee achter de t-shirts van de Amerikaanse Kheris Rogers (10).

Darci buikspreekact

Een talentenjacht op televisie is tegenwoordig niet meer zo heel bijzonder. En er zijn nog maar weinig kandidaten die je écht verrassen met hun optreden. Dat lukte Amerikaanse Darci Lynne Farmer (12) wel: de jury van America's Got Talent liet haar rechtstreeks door naar de liveshows.

fotoshoot 100-jarige tweeling

Honderd jaar oud worden is al heel bijzonder. Helemaal als je dat kunt vieren met je tweelingzus. De Braziliaanse zussen Maria en Paulina vieren binnenkort hun 100ste verjaardag en vierden dat alvast met hun fotoshoot.

brandweer redt man

Zondagavond moest de brandweer in Winschoten in actie komen. Er zat namelijk al een paar dagen een kat in de boom. Maar dát was niet de reden waarom ze uit moesten rukken.

tiaradag

Voor iedereen die fan is van tiara’s: vandaag heb je het perfecte excuus om er eentje te dragen. Het is namelijk Internationale Tiara Dag.

Seoullo 7017

'Ha, dát wil ik ook!'. Dat dacht de burgemeester van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul toen hij een tijd geleden in New York een verwaarloosd treinspoor zag dat was omgetoverd tot stadspark. Afgelopen zaterdag werd het project geopend.

goedkoop sieraad

Het zal je maar gebeuren. Koop je een ring op de markt voor een paar euro, blijkt hij hartstikke veel geld waard te zijn. Het overkwam een vrouw uit Londen.

Albino orang-oetan foto BOSF

Ze zat jarenlang opgesloten bij iemand thuis en was er slecht aan toe. Maar gelukkig werd deze witte orang-oetan vorige maand gered door een apenorganisatie in Indonesië. Haar redders zochten naar een passende naam voor haar. Die is er nu.

Nakizumo festival

Meestal willen ouders dat hun baby niet huilt. Maar de vaders en moeders van deze jonge japanners worden juist blij van tranen en gekrijs. 

bomen knoflookinfuus

Kleine blaadjes, bloed aan de stammen. Met heel veel kastanjebomen in Nederland gaat het niet goed. Ze lijden aan de kastanjebloedingsziekte. In Groningen testen ze nu een nieuw medicijn tegen die bomenziekte. En dat medicijn is gemaakt van knoflooksap.

dansmuggen

In het Friese plaatsje Stavoren is een hele grote groep dansmuggen gezien. Dat vertelde Albert Salverda aan Omrop Fryslân. Hij ontdekte de grote zwerm boven zijn woonplaats.

Egyptische ministerie van Oudheden

Egyptische onderzoekers hebben een 3.700 jaar oude grafkamer gevonden die waarschijnlijk van een dochter van een farao was. Dat meldde het Egyptische ministerie van Oudheden afgelopen week.

Houten reuzen

Een houten reus tegenkomen tijdens een boswandeling? Klinkt als een film, maar in Denemarken kan het je zomaar gebeuren. En dat is wel even schrikken!

baby wolven Artis

In Artis, de dierentuin in Amsterdam, werden een paar weken geleden vijf welpen geboren bij de wolven. Afgelopen donderdag liepen de jonge wolven voor het eerst buiten.

Noorse Prins

Dat de Noorse prins Sverre (11) weet wat een dab is, dat is wel duidelijk. En hij koos een bijzonder moment uit om dat te laten zien.

O'G3NE door naar finale Songfestival

Er is veel over O'G3NE geschreven en gezegd, en gisteravond was het dan zover: de halve finale van het Songfestival! Volgens experts deed O’G3NE het gister erg goed.

Ijsbeertjes Sea World Australie

Er is weinig dat er zo schattig uitziet als een baby-ijsbeer. Het lijkt net een bolletje sneeuw met twee ogen en een neusje. De 16-jarige ijsbeer Liya -heeft twéé van zulke bolletjes dubbel geluk. Ze is namelijk bevallen van twee kleine ijsbeertjes!

Opa Ghoto EPA

De oudste man ter wereld is zondag overleden. De Indonesische opa Sodimedjo is 146 jaar geworden. Dat zegt zijn familie tenminste. Of hij écht zo oud is geworden, is lastig te bewijzen.

vlogserie wo2

Stel je eens voor dat er 75 jaar geleden al vloggers hadden bestaan. Hoe hadden zij dan de Tweede Wereldoorlog laten zien? In een nieuwe tv-serie laat een vlogger je dat in elf afleveringen zien.

 
 
Trump Header ANP

Afgelopen zaterdag werd Donald Trump voor de honderdste keer wakker als president van de Verenigde Staten. Voor hij met zijn nieuwe baan begon, beloofde hij flink wat te veranderen. Wat brengt hij daar na honderd dagen van terecht?

unclefatty

Uncle Fatty. Dat betekent zoiets als 'Dikke oom' en het is het koosnaampje van een makaak-aap die in de Thaise hoofdstad Bangkok leeft. Hij weegt bijna 15 kilo terwijl een 'normale' makaak eigenlijk niet zwaarder dan tien kilo mag zijn. Tijd om wat kilootjes kwijt te raken.

Rembrandt van Rijn

In Italië werden deze week twee schilderijen van wereldberoemde schilders gestolen. Eén van die twee is van de Nederlandse schilder Rembrandt van Rijn. We kennen hem vooral van zijn schilderij De Nachtwacht.

Cassini foto Saturnus

Voor het eerst vloog er een ruimtevaartuig tussen de planeet Saturnus en zijn ringen door. Het is de laatste missie van het Amerikaanse ruimtevaartuig Cassini. En hij maakte meteen een paar mooie foto’s.

aardvarken.png

In een dierentuin in Tsjechië, Yekaterinburg Zoo, werd half april een aardvarkentje geboren. De verzorgers zijn enorm blij en stelden de nieuwe bewoner van de dierentuin voor aan bezoekers. Even kennismaken dus!

luiaard memphis zoo

Vorige maand werd er een baby luiaard geboren in een Amerikaanse dierentuin. Ze is nog heel klein en heet Lua, wat Maan betekent in het Portugees. Bekijk hier de eerste foto en video van deze schattige baby.

ANP Le Pen en Macron

Wie wordt de nieuwe Franse president? Dat mag het Franse volk kiezen. Zondag was de eerste ronde van de verkiezingen. Er zijn twee kandidaten door naar de volgende ronde.

Gamehal Gamestate

In Utrecht staat de grootste gamehal van de Benelux. Gamestate opende afgelopen vrijdag haar deuren. Wedden dat jij je daar een hele dag kunt vermaken!

Congo kinderen op de vlucht ANP

Ongeveer 600.000 kinderen zijn op dit moment op de vlucht in Congo. In het land dat middenin Afrika ligt zijn kinderen het slachtoffer van de gevechten tussen burgers. Dat laat hulporganisatie Unicef weten.

ANP schietpartij Parijs

Donderdagavond zijn bij een schietpartij op de Avenue des Champs Élysées in Parijs twee personen om het leven gekomen. Een van hen is een politieagent. Naast de twee dodelijke slachtoffers raakten er ook andere personen gewond. Dat meldt het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken.

treinmachinist NS

Een treinbestuurder uit Drenthe schrok zich zaterdag rot toen er opeens een jongen op het spoor stond. Ze schrok zelfs zo erg dat ze hem een brief schreef en deze op Facebook zette. Het bericht is al meer dan 600 keer gedeeld.

Deze week maken bijna 180.000 groep 8-leerlingen hun eindtoets. Wat moet je daarover weten?

Erdogan

De Turken mocht afgelopen weekend stemmen over een grote verandering in hun grondwet. Een verandering die ervoor zorgt dat de Turkse president Erdogan (nog) meer macht krijgt.

Abu Voice Kids België

Abobaker Rahman (13) zingt vanavond in The Voice Kids (België) de sterren van de hemel. Hij zingt niet voor zichzelf of zijn familie, maar voor alle vluchtelingen.

lege klas

De werkdruk op basisscholen wordt steeds hoger. En dat terwijl de leraren niet eens hetzelfde verdienen als leraren in het hoger onderwijs. Daarom willen ze een week lang de scholen dicht doen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Algemene Onderwijsbond.

sportiefste school Tilburg

De sportiefste basisschool van Nederland? Die staat in Tilburg. En daar zijn ze maar wat blij mee! Woensdag won de school een prijs die wordt uitgereikt door twee grote sportorganisaties. 

nicki minaj

De beroemde Amerikaanse zangeres en rapper Nicki Minaj, die grote hits scoorde met onder andere Rihanna en Justin Bieber, heeft er een 'concurrente' bij. Namelijk de 14-jarige Filipijn Awra Briguela. 

kaarsen herdenking Zweden

Afgelopen vrijdag reed in een drukke winkelstraat een vrachtwagen op mensen in en daar vielen helaas slachtoffers bij. Om die slachtoffers te herdenken, werd er vandaag in Zweden een minuut stilte gehouden. 

drone race

Het besturen van een drone is al bijzonder. Laat staan als je mee mag doen met een echte drone-race. 

9000 kinderen Rotterdam bewegen

In Rotterdam waren ze deze week al vroeg heel actief. Ruim 9000 Rotterdamse kinderen van verschillende scholen gingen maandag met hun voetjes van de vloer en hoopten een nieuw record neer te zetten.

echte man in iron man-pak

Vliegen in een pak zoals Iron Man is heel bijzonder. En kan niet iedereen. Toch dacht Richard Browning (38 jaar), een Britse uitvinder, 'Ik kan dat!'.

giraffe, dier, zwanger

April, een zwangere giraffe én YouTubester in New York, is tussen de 15 en 16 maanden zwanger. Dit is redelijk normaal voor een giraffe en ze is dus pas net over tijd. Haar verzorgers zeggen dat ze ieder moment kan gaan bevallen en dat maakt het nog spannender.