Banksy

De ene dag heeft je basisschool nog een saaie witte muur. En de volgende dag staat er een supermooi kunstwerk op! Van niemand minder dan de wereldberoemde kunstenaar Banksy nog wel. Dat gebeurde bij de Engelse bassischool Bridge Farm in Bristol.

eekhoorn dief stelen vogelvoer

Eekhoornboef betrapt

'Wat ben jij aan het doen, meneertje?' In dit filmpje betrapt een man een eekhoorntje bij het vogelvoer in zijn achtertuin. Het dier zit er wel met héél bolle wangen bij...

Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom? 

AquaSonic

Muziek maken onder water, dat kan toch helemaal niet? Deze week vertellen we in de papieren Kidsweek op de Raar Maar Waar-pagina over het onderwaterconcert AquaSonic. Voor als je twijfelde of het echt Waar was, of als je gewoon benieuwd bent: hier kan je het zelf zien!

Sokken

Geen zin in school vandaag? Britse wetenschappers hebben ontdekt hoe je zin kríjgt. De grote truc: je schoenen uitdoen! 

Jongetje plet 10 nieuwe fietsen

'Ach, die kan wel even in de auto blijven zitten!' Dat moeten twee Duitse ouders in het plaatsje Pfarrkirchen hebben gedacht. Zonder hun zoontje (3) liepen ze een fietsenwinkel in.

'Eh, ja, mijn boek is wel een béétje te laat...' mompelde een vrouw donderdag in een Nieuw-Zeelandse bibliotheek. Het personeel keek heel verbaasd op. De vrouw had het boek al sinds 1948 geleend! 

Beelden ANP, Wikipedia

Vandaag in het nieuws: kraaien zijn net zo slim als apen. Huh, echt? En welke dieren zijn dan nog meer stiekem superslim? We zetten er zeven op een rij! 

Beeld: Wikipedia

Verzorgers in Dierenpark Amersfoort waren in de grond van een insectenverblijf aan het woelen. Ineens deden ze nogal een vondst: 67 baby-reuzenmiljoenpoten! 

Foto ANP

Texel is al geen groot eiland. Maar het Japanse eiland Kakara past daar wel 150 keer in. Er wonen maar honderd mensen. Maar er wonen ook driehonderd wilde zwijnen, volgens de Britse omroep BBC. Dat zijn er veel te veel! 

Foto ANP

'Niet wéér,' dachten de veldwachters van een nationaal park in Zuid-Afrika. Een leeuw die vorig jaar ontsnapte, is nu alweer foetsie! Dat liet de Afrikaanse Staatsomroep weten. 

Het zal je maar gebeuren. Vlak voor je in de bioscoop naar de film gaat, ga je nog even naar de wc. Maar je bent een beetje moe. Je gaapt, doet een plas, en.. valt in slaap. Wat als uren later de bioscoop gesloten wordt?

Foto's ANP

Wat wil jij het liefste worden? Die vraag stelde een onderzoeksbureau aan ruim duizend kinderen van 6 tot 12 jaar oud. De meeste kinderen wilden het allerliefst dierenarts, politieagent of juf of meester worden. 

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto's Marco Buddingh

Wij zijn superblij sinds Willem op de redactie woont, onze redactie-axolotl. Vandaag is zijn aquarium versierd met vlaggetjes en eet de hele redactie snoepwormen. Willem is namelijk 1 jaar geworden! 

Beelden Wikipedia/Opoterser/CC-BY 3.0

Spinnen houden van vliegend vlees, zoals vliegjes en muggen. Maar dat is niet het enige wat ze eten, ontdekten wetenschappers. Stiekem gaan ze ook heel vaak voor een vega-maaltijd!

Foto EPA

Harry Potter-attractie maakt iedereen misselijk

In een pretpark in Hollywood gaat over twee maanden een nieuwe attractie open. The Wizarding World of Harry Potter heet-ie. Eén probleempje: na de testritjes zouden veel mensen moeten overgeven. 

Foto ANP

In de Amerikaanse stad Oregon zijn 75 geiten weer werkloos. Ze waren ingehuurd om ongewenste planten in het park op te eten. Na zes weken vindt de stad het mooi geweest, want ze stinken te erg! 

Beeld YouTube

Aladdin vliegt door New York

In New York heb je wolkenkrabbers, gele taxi’s, en… Aladdin? Mensen op straat kijken raar op als er ineens een echte Aladdin op een vliegend tapijt langs zoeft.

Beeld: Beard Beaubles

Waarom alleen de boom versieren? Kerstballen kunnen ook in je baard, dachten twee Engelse jongens. Dus begonnen ze een bedrijfje, Beard Baubles.

Foto: ANP

 ‘Wil je met me trouwen?’. Dat wilde een man op een hele bijzondere manier aan zijn vriendin vragen: boven op een hoogwerker, een soort hijskraan. Maar dat ging even fout. De hoogwerker viel om, dwars door het dak van de achterburen! De romanticus uit IJsselstein zat ineens op de zolder van zijn buren...