Lampje foto VPRO
TV

Het boek Lampje won zo mogelijk alle prijzen. En de theatervoorstelling kreeg een boel sterren. Nu is er ook een tv-serie van dit bijzondere verhaal. ‘Het is heel spannend of die net zo mooi wordt gevonden’, vindt Lotte (14) die Lampje speelt.

Stelling Maartje

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Niet geschikt voor kinderen
4
App

Een podcast met de titel Niet geschikt voor kinderen. Die sla je over toch? Of juist niet? Wie durft, moet zeker gaan luisteren… 

Guillermo-del-Toro-s-Pinocchio
4
Film

Iedereen kent Pinocchio. Het houten ventje wiens neus langer wordt wanneer hij liegt. Maar zoals je hem in Guillermo del Toro’s Pinocchio ziet, zag je hem nooit eerder. 

Strange World
4
Film

Wie trek heeft in een echte ontdekkingsreis moet met Clade’s op pad. In Strange World neemt deze familie je mee op een expeditie die er suikerzoet uitziet, maar een pittige nasmaak heeft.

Foto: fazantduif

Op het eiland Fergusson in de Grote Oceaan woont een ware verstopkampioen. De zwartnekfazantduif wist zichzelf 140 jaar verborgen te houden. Iedereen dacht dat de vogel was uitgestorven.

Kofi's Tori
TV

Verhalen over de slavernij. Volgens acteur Daniël Kolf zijn die nog te weinig verteld door de mensen om wie het écht gaat. De EO-jeugdserie Kofi’s Tori brengt daar verandering in. Daarin vlogt Kofi (14) over zijn leven op de Surinaamse plantage Buitenlust.  

De Kidsweek Nieuwsquiz

Is het je gelukt om de puzzels in de krant van deze week (week 48 - 1 december, pagina 20-21) op te lossen? Knap werk!

Schippers van de Kameleon
Theater

Na de boeken, de films én de serie staat De Schippers van de Kameleon nu in het theater. Maar hoe race je daar met die bekende rode sloep over het water? We vragen het Joris Braster, die Sietse én Hielke speelt. 

Stelling Maartje

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Van Hamelen & The Rats foto Rob Becker
4.5
Theater

Van Hamelen is hét idool van dit moment. De jonge rat Tara is groot fan van hem. Als deze betoverende rockster haar lid maakt van zijn band komt een droom uit. Maar die verandert langzaam in een nachtmerrie… 

Nelly Rapp Monsteragent
4
Film

Check jij elke avond of er monsters onder je bed liggen? Dan sla je een griezelfilm vast ook liever over. Toch kan Nelly Rapp Monsteragent je zomaar van je monsterangst afhelpen. 

Totem
4
Film

Ama woont al haar hele leven in Nederland. Ze voelt zich dan ook Nederlandse. Maar volgens de wet is ze illegaal. In de film Totem moet ze vluchten. Maar dat doet ze niet alleen… 

90s vs 20s ©Kamerich _ Budwilowitz
3.5
Theater

Ouders die dansen op hits uit hun tijd. Gênant! Zo word jij later echt niet! Nou wel, zo laat de theatervoorstelling 90’s vs 20’s zien. En dat is niets om je voor te schamen. 

Kruimeltje foto Nick Franken
Theater

Kruimeltje houdt ervan om streken uit te halen. En daarom is het volgens Max (11) zo leuk om dit straatschoffie te spelen in deze musical. 

Zenith ©Boris Suyderhoud

Zat jij bij het eerste seizoen van Zenith al zinderend van spanning op de bank? Dan worden je zenuwen voor dit nieuwe seizoen extra op de proef gesteld. ‘Het wordt héél spannend’, vertelt hoofdrolspeler Zoë (16, links op de foto). 

Wolf foto Cees van Kempen
4.5
Film

Groot, boos en verstopt in schaapskleren om mensen en andere dieren stiekem te grazen te nemen. De wolf staat er in verhalen vaak slecht op. Onterecht, zo laat de nieuwe natuurfilm Wolf zien.

Eikelmuis foto Wesley Overman
Dier van het Jaar

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2022? Wordt het de zeldzame eikelmuis?

Stelling Maartje

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Baasje Mark met Charlie en zijn prijs

De blauw-gele ara Charlie werd vorig jaar Kidsweek Dier van het jaar. De vogel vliegt altijd los in de Haagse wijk Loosduinen, maar was opeens verdwenen. Ontvoerd! Na drie weken dook ze ineens weer op. Hoe gaat het nu met deze avontuurlijke ara? 

Foto: EPA

Er was zaterdag zacht geschrob te horen in het Natuurhistorisch Museum in het Zwitserse Genève. Daar kreeg de tweekoppige schildpad Janus een extra goede wasbeurt met een tandenborstel. En dat was niet zomaar. Het bijzondere beest werd 25 jaar!

Route

‘Hallo, dit is de politie. Wat is er aan de hand?’ Toen afgelopen weekend het alarmnummer van de politie in het Amerikaanse San Luis werd gebeld, werd er snel opgehangen. En bij terugbellen, kreeg de politie geen gehoor. Agenten gingen daarom maar poolshoogte nemen. Was er echt iemand in nood of werd er kattenkwaad uitgehaald?

beeld YouTube

Na een heuse hittegolf in Nederland valt er eindelijk weer af en toe een bui. Maar reden voor een regendans is dat niet, zo laat een regenexperiment van de Britse University of Reading duidelijk zien. 

Roglic hoopt de ronde voor de vierde keer te winnen foto EPA

De Giro D’Italia startte dit jaar in Hongarije, de Tour de France in Denemarken en de Spaanse Vuelta? Die gaat vandaag van start… in Nederland! Hoog tijd om deze derde grote wielerronde van het jaar eens onder de loep te nemen. 

Freya hield van luieren op boten foto AFP

Freya verdient een standbeeld! Dat vindt de Noor Erik Holm. De walrus werd in Noorwegen gedood omdat mensen haar niet met rust lieten. Veel dierenliefhebbers zijn daar boos over en doneerden binnen een paar dagen genoeg geld voor het standbeeld. 

Gioia Parijs en Matheu Hinzen waren vorig jaar dolblij met hun prijs foto ANP

Voor welk jeugdprogramma blijf jij thuis? De Faker, Teenage Boss of toch Vlogmania? Welke het ook is, jij kunt nu stemmen op jouw favoriet en zorgen dat die kans maakt op de Televizier-ster Jeugd. 

Olaf tijdens de training

Dieren in de bush van Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem krabde zich vanochtend achter de oren. Zat daar nu een fietser in het overdekte tropische regenwoud? Ja! Het was triatleet Olaf van den Bergh. ‘Ik train daar voor het WK Ironman op Hawaï.’

Strijder
4
Film

Dylan en Youssef zijn beste vrienden, maar op het voetbalveld soms gezworen vijanden. Ze willen allebei de beste zijn in de hoop te worden gescout door een profclub. Dat doel is voor Dylan in één klap ver weg als hij door een ongeluk buitenspel komt te staan… 

Strijder
Interview

In Strijder spelen Maik en Anouar (allebei 14) twee vrienden die ervan dromen profvoetballer te worden. Zelf hadden ze die droom ook ooit. In deze film maken ze hun acteerdebuut. Wordt dit hun nieuwe droomberoep? 

Knor
5
Film

Babs is een echte dierenvriend. Ze is vegetariër en bovenaan haar verlanglijstje staat een puppy. Tot haar grote teleurstelling krijgt ze die niet. Maar het cadeau dat ze wel krijgt, is veel beter: biggetje Knor! 

Minions: Hoe Gru een superschurk werd
4.5
Film

Wat wil jij later worden? Dokter, leraar, piloot? De elfjarige Gru heeft andere toekomstdromen. Hij wil superschurk worden. Door de Verschrikkelijke Ikke-films weten we dat hem dat is gelukt. Maar hoe werd hij nu zo’n lieve slechterik?   

Stelling Maartje

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens met eindredacteur Maartje?

Japanse sprookjes © Sanne Peper
Theater

In de magische bossen van Caprera wonen de Kami. Deze natuurgeesten zitten vol wonderlijke verhalen die je alleen hoort als je goed luistert. Sjamaan Koele Bries helpt je hen vinden in de buitenvoorstelling Japanse Sprookjes

Seff

Kidsweek reikte vorig jaar voor het eerst de prijs voor Huisdier van het Jaar uit. De winnaar: jack russell Pip. ‘We worden soms nog steeds op straat herkend!’ vertelt haar baasje Seff (8).

Kinderombudsvrouw op bezoek bij OBS Rosa Boekdrukker

Pesten is een groot probleem, en lang niet alleen op school. Terwijl er vooral daar aandacht voor is. Daarom vindt Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer dat er ook online, op sportclubs en in de buurt meer tegen moet worden gedaan. Ze sprak daarover met groep 8 van OBS Rosa Boekdrukker in Amsterdam. 

Als je weet waarom een vis praat
3.5
Theater

Spinnen, wormen, kwallen. Dat zijn nu niet wat je zegt zachte knuffelbeesten. Toch zijn ze onmisbaar voor ons ecosysteem. Hoog tijd om die eens in het zonnetje te zetten. In Als je weet waarom een vis praat krijgen ze een muzikaal eerbetoon. 

Foto: Shutterstock

Plons! Daar gingen ze: ottermaatjes Jan en Leon zijn deze week uitgezet in de Krimpenerwaard. En dat is bijzonder want de dieren komen al vijftig jaar niet voor in dit natuurgebied in Zuid-Holland.

Sneakerella
2.5
Film

In het sprookje verliest Assepoester vlak voor twaalf uur haar muiltje waarna de prins naar haar op zoek gaat. In de nieuwe Disney+-film Sneakerella zijn de rollen omgedraaid. Daar verliest een jongen zijn sneaker en gaat een prinses op zoek naar hem.

stelling Maartje

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

De Brieven van Mia - Bart Grietens
4
Theater

Op zolder van de bejaarde Joodse meneer Cohen vindt de Syrische Laila brieven die zijn jeugdliefde Mia tijdens de Tweede Wereldoorlog aan hem schreef. In De Brieven van Mia gaan ze samen opzoek naar wat er met haar is gebeurd. En zo raken hun oorlogsverhalen met elkaar verweven. 

Shabu
4
Film

Sharonio (14) uit Rotterdam heeft iets heel doms gedaan. Hij nam stiekem de auto van z’n oma mee en reed die in de prak. Nu moet-ie twaalfhonderd euro bij elkaar krijgen. In de docu Shabu zie je dat hij dat op zijn eigen manier doet.

Hitler-heeft-mijn-roze-konijn-gestolen
3
Film

In Duitsland eind jaren dertig wordt Adolf Hitler steeds machtiger. Omdat Anna’s vader als journalist kritisch over hem schrijft, slaat de familie op de vlucht. In Hitler heeft mijn roze konijn gestolen volg je hen op hun zoektocht naar een nieuw thuis. 

Waar-is-Anne-Frank
4
Film

Het verhaal van Anne Frank is al heel vaak verteld. Eerst door Anne zelf, in haar beroemde dagboek. Later ook door haar vader en beste vriendin Hannah. In Waar is Anne Frank komt daar een bijzondere verteller bij: Kitty. 

Sonic The Hedgehog 2
4
Film

Niemand rent zo hard als Sonic. Maar dat is niet meer genoeg om uit handen van Dr. Robotnik te blijven. Gelukkig staat de supersonische blauwe egel er in de strijd tegen deze griezel niet alleen voor. 

Better Nate Than Ever
Interview

Nate heeft een grote droom: musicalster worden op Broadway. Met een stiekeme trip naar New York met zijn beste vriendin Libby komt het waarmaken daarvan een stapje dichterbij. Rueby (15) en Aria (16) spelen de hoofdrollen in de nieuwe Disney-film Better Nate Than Ever.

Foto: Klokhuis
Interview

Oceanen bedekken bijna driekwart van onze aarde. En toch weten we er nog weinig van. In Het Klokhuis over oceanen duikt presentatrice Janouk in vijf afleveringen in dit onderwerp. Soms zelfs letterlijk!

Theatergroep Kwatta (c) Laura Luca
Theater

Het gaat niet goed met de wereld. De aarde warmt op, er is een oorlog aan de gang en vrouwen en meisjes voelen zich niet altijd veilig. Het is tijd dat we de wereld weer wat mooier maken. ‘Tijd voor een metamorfose’, zegt actrice Sarah Bannier. 

Cato

De Sint Bavo-school in Haarlem is een bijzondere basisschool. Alle leerlingen zingen er in het koor. Voor de zeventigste verjaardag van deze Koorschool is er een documentaire gemaakt. Cato (11) is een van de drie hoofdpersonen. 

Turning Red
4
Film

Als Mei Lee uit de nieuwe Disney+-film Turning Red kwaad is, gaat het beest in haar los. Letterlijk! Door een mysterieuze familievloek verandert ze, elke keer als ze haar emoties niet de baas is, in een rode panda!

Stelling Maartje

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Micro de dingen komen in opstand ©Bas de Brouwer
3.5
Theater

Een stopcontact met een grote mond, een brandblusser met een zucht naar vuur en een poetskar met zangambities. In Micro… de dingen komen in opstand komen alledaagse spullen tot leven. 

postpuzzels

Heb jij alle postpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

De Baron van Munchhausen © Sanne Peper
Interview

Maakt liegen de wereld nu mooier of slechter? Om die vraag draait de theatervoorstelling De Baron van Münchhausen. Deze edelman kan liegen als geen ander. Actrice Merel Pauw speelt zijn grootste tegenstander. ‘Ik ben steeds op zoek naar de waarheid.’ 

Hopper-en-de-Hamster-der-Duisternis
4
Film

De hazenbroers Peter en Lapin zijn echte avonturiers. In de jungle zoeken ze naar de mysterieuze Hamster der Duisternis. Maar in plaats daarvan vinden ze Hopper: een klein wezentje dat half-haas, half-kip is. 

filmpuzzels

Heb jij alle filmpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Sing 2
4
Film

Om zijn krakkemikkige theater te redden, organiseerde koala Buster Moon in Sing een swingende talentenjacht. Alle dieren die toen aan deze zangwedstrijd meededen, staat in Sing 2 een nog groter avontuur te wachten!

wintersportpuzzels

Heb jij alle wintersportpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Shutterstock

De rode loper werd vorig jaar voor heel wat films, tentoonstellingen en theatervoorstellingen uitgerold. Maar voor je daar goed en wel overheen was, was de deur van de bioscoop, museum of het theater gesloten. Die staan nu gelukkig weer wagenwijd open en veel uitjes krijgen een tweede kans.

Social-puzzels

Heb jij alle social media-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Testteam handzeep foto Rolf Rosing
Testteam

Handen wassen. Sinds corona doen we het vaak en goed. Flink schrobben tussen de vingers en onder de nagels. Maar met welke handzeep doe je dat nu het beste? Het testteam stroopte de mouwen op en sopte er op los! 

tijgerpuzzels

Heb jij alle tijgerpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Dance Camp foto Chantal Antonides

Smoorverliefd is Kyra op Tom. Echt smoor. Maar hem dat vertellen durft ze niet. Om ervoor te zorgen dat hij haar toch ziet staan, meldt ze zich aan voor Dance Camp. Een probleem: Kyra kan niet dansen! Maar actrice Britt Gerrits wel. ‘Dat is lastig hoor!’ 

Bijzondere beesten

Heb jij alle vreemde beesten goed bestudeerd? En weet je uit elke 'echte' dieren ze bestaan? Check hieronder of jouw antwoorden kloppen.

Stelling Maartje

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Aap foto Mark de Blok

Wat zou jij doen als er plots een gorilla voor jouw deur staat die familie blijkt te zijn? Isa (12) uit de nieuwe serie AAP weet het wel: ‘Ik zou me rot schrikken!’

Hotel Transsylvanië op z’n kop

Hotel Transsylvanië is terug, maar niet zoals je gewend bent. De monsters zijn veranderd in mensen en Johnny is veranderd in een monster. Dat is de wereld op z’n kop! Ook deze wonderlijke weetjes laten je hoofd tollen. 

Winterdierenpuzzels

Heb jij alle winterdierenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle kunstpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Rose
TV

In Hallo, ik heb kanker laten vier kinderen zien hoe het is om te leven met kanker. Rose (10) heeft lymfeklierkanker. Ze heeft de afgelopen anderhalf jaar zoveel behandelingen gehad, dat haar kanjerketting wel veertien meter lang is. Maar één kraal...

foto Eyevine

Het is bibberen in Harbin. In deze Chinese stad is het zo’n vijftien graden onder nul. De perfecte plek dus voor een ijs- en sneeuwbeeldenfestival. Zet je muts op, trek je wanten en een dikke jas aan en kijk je ogen uit!

Smakelijke winterpuzzels

Heb jij alle smakelijke winterpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Zapp Detective: Police Alert

In Zapp Detective: Politie Alert kun jij weer helpen speuren naar een moordenaar. Dit keer is de populaire youtuber Ties Granzier in zijn huis omgebracht. Een van de verdachten is zijn sportmaatje: Brugklas-acteur Rami. Kidsweek voelde hem al even aan de tand. 

Rudy's Grote Kerstshow foto VPRO

In Rudy’s Grote Kerstshow maak je kennis met Rudy: dé nieuwe ster van Nederland. Hij scoort hit na hit en zal met kerst een grote show geven. Maar dat loopt anders dan gepland. Kylian (14) kroop in de huid én de blitse pakken van deze megasuperster. 

foto Shutterstock

Hè gats, is het vakantie, kun je wéér niet naar het museum. Wie toch zin heeft om op ontdekkingstocht te gaan, kan dat ook thuis doen. Veel musea hebben leuke opdrachten en proefjes online staan.

De Drekkies
3.5
Film

Tijd voor een raadsel: wie zijn groen en smullen van vuilnis? Het zijn de Drekkies! Na drie spannende boeken hebben deze merkwaardige wezentjes nu een eigen bioscoopavontuur! 

Kerst-tv

De kerstvakantie is hét moment om je te nestelen voor de tv. Er is dan altijd een hoop leuks te zien. Dus leg de afstandsbediening maar klaar en zap langs deze tips.

Monster-Family-2
3
Film

Max uit Monster Family is een enorme kluns. Hij is dan ook zwaar onder de indruk van de perfecte Mila Starr. En die gevoelens zitten hem behoorlijk in de weg als hij ontdekt dat zij slechte bedoelingen heeft. 

A Boy Called Christmas
4
Film

Er gaan veel verschillende verhalen rond over hoe de Kerstman met het rondbrengen van cadeautjes is begonnen. Maar zo magisch als het in de Netflix-film Een jongen met de naam Kerstmis wordt verteld, hoorde je het niet eerder. 

De Familie Claus 2 foto Netflix
3.5
Film

Voor Jules en zijn opa Noël is het weer tijd om naar de Noordpool af te reizen. Kerstmis staat voor de deur en de cadeautjes moeten worden rondgebracht. Maar in De Familie Claus 2 wil Jules meer zijn dan alleen een pakjesbezorger.

Dragon Girl
3
Film

In het Noorse Kjedly (Saai-stad) is iedereen druk met de voorbereidingen voor kerst. Behalve Sara. Zij doet er alles aan om onzichtbaar te blijven voor de buitenwereld. Maar met een draak als nieuwe vriend is dat best lastig.

Stelling Maartje

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Joëlle - Vanaf dat moment was alles anders

Elk jaar krijgen meer dan vijftigduizend kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. In de EODocs-serie Mijn ouders zijn gescheiden worden vier jeugd-documentaires over dit onderwerp uitgezonden. De eerste is Vanaf dat moment was alles anders. Daarin gaat ondere andere Joëlle (10) terug naar het moment dat ze het slechte...

Meisjes pakken de jongens © Sanne Peper
4.5
Theater

Elke keer als ze op het schoolplein pakkertje spelen, gaat het mis. Zoë gaat dan zo op in het spel dat zij de jongens pakt. Maar zo hóórt het niet. Zoë is het zat! Ze vindt het hoog tijd dat de meisjes de jongens pakken! 

Suprise-puzzels

Heb jij alle Sinterklaas-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

De Club van Sinterklaas
4
Film

Voor elke jong pietje is het grote moment een keer daar: het jaar dat je voor het eerst mee naar Nederland mag. Pietje Fernando uit De Club van Sinterklaas vindt het heel spannend. Zeker als Sinterklaas hem ook nog zijn gouden sleutel geeft.

Foto: Stijn Ghijsen

In het nieuwe tv-programma Hands Up nemen zes duo’s het tegen elkaar op. Van elk tweetal kan één alles horen, de ander hoort niet of nauwelijks. Praten mag alleen in gebarentaal. Isabella (15) heeft dat wel in de vingers. Maar haar spelpartner Jamai?

De Grote Sinterklaasfilm
3
Film

In De Grote Sinterklaasfilm is het topdrukte in het kasteel van Sinterklaas in Spanje. Alles moet in gereedheid gebracht worden voor de jaarlijkse reis naar Nederland. Maar wacht eens even: wie heeft alle deuren op slot gedaan en waarom doet de telefoon het niet?

De Fantast

Kees uit de film De Fantast heeft een rijke fantasie en een groot talent voor tekenen. Maar daar hebben zijn meester en ouders geen oog voor. Rekenen moet-ie! Hoofdrolspeler Morrison (12) snapt hoe frustrerend dit voor Kees is: ‘Ik ben zelf ook een dromer.’

Sint-Maarten-puzzels

Heb jij alle Sint-Maarten-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Het Mysterie van de Grote Mensen © Sanne Peper
4
Theater

Wat doen jouw ouders als jij naar school bent? En jouw juf of meester als ze geen les geven? Voor veel kinderen is het een raadsel wat volwassenen allemaal uitspoken. In Het Mysterie van de Grote Mensen probeert Jo dat te ontrafelen.

Foto: Seal Team
4
Film

In de mensenwereld zijn Navy Seals stoere mariniers van het leger. Maar in de onderwaterwereld van Seal Team zijn het zeehonden die worden getraind om stoere mariniers te worden. Ze moeten het opnemen tegen een bende haaien die de zee onveilig maakt.

Foto: Bart Grietens
4
Theater

Vier gasten lopen de lobby van Hotel Hierwaardaar binnen. Achter de balie staat niemand. Sterker nog, in het hele hotel is geen personeel te bekennen. Toch is het er een levendige bedoening.

De Gouden Koets foto Jean van Lingen
4
Theater

In 1898 krijgt prinses Wilhelmina voor haar verjaardag een gouden koets die ze niet wil hebben. Op de zijkant staat een afbeelding van slaven uit de Nederlandse koloniën. Precies zoals de Surinaamse jongen Kwadjo niet wil worden gezien. In de voorstelling...

Stelling Maartje

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Halloween-puzzels

Heb jij alle Halloween-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Vier Voeters/Bogdan Baraghin

Door een rol in een videoclip van een Roemeense artiest heeft de driejarige leeuw Simba onbedoeld zijn eigen leven gered, maar ook dat van zes van zijn broers en zussen. Zij zijn door dierenorganisatie Vier Voeters gespot en naar Nederland gebracht.

Baasje Mark met Charlie en zijn prijs
Dier van het Jaar

Dierendag is niet compleet zonder de uitslag van Kidsweek Dier van het Jaar-verkiezing. En de winnaar van dit jaar is - tromgeroffel - de avontuurlijke ara Charlie! Met haar spannende ontvoeringsverhaal wist de vogel een derde van de bijna tweeduizend stemmen te bemachtigen.

Seff, Pip en de Disneyfication
Dier van het Jaar

Voor het eerst dit jaar kozen de lezers van Kidsweek niet alleen het Dier van het Jaar 2021, maar ook een Huisdier van het Jaar. Die eervolle titel gaat naar: jack russell Pip! Zij hielp haar baasje Seff (7) uit Zevenhuizen in de moeilijke coronatijd. 

Poeslief 2
3
Film

Van kattenfilmpjes krijg je nooit genoeg. Het vervolg op Poeslief zit er dan ook weer vol mee. Daarnaast neemt de beroemde kater Abatutu je mee in zijn leven als filmster. Dat hij flink last heeft van sterallures maakt hem alleen...

Pizzapuzzels

Heb jij alle pizzapuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

foto Wessel de Groot
TV

Fiens broer mag dan ouder zijn, hij gedraagt zich als een klein kind. Daar kan hij niets aan doen: Luuk heeft een verstandelijke beperking. In de serie Mijn kleine grote broer zie je dat dit voor Fien niet altijd makkelijk is. ‘Ze houdt van Luuk, maar...

Hoe Hannie ben jij?

Met gevaar voor eigen leven hielp verzetsheldin Hannie Schaft mensen die werden onderdrukt door de Duitsers. De docu Hoe Hannie ben jij? laat je nadenken over welke risico’s jij zou nemen om een ander te helpen. Filou Schaft (10) zag de film met haar klas. ‘Zo dapper als zij is bijna niemand.’ 

Stelling Maartje

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Apenpuzzels

Heb jij alle apenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Try Before You Die foto BNNVARA
TV

In Try Before You Die doen negen waaghalzen alles wat je gedaan moet hebben voor je doodgaat. Dat betekent grenzen verleggen en angsten overwinnen. Presentator Jurre Geluk is een van die negen: ‘Ik kan de knop omzetten en gáán.’ 

Heimwee
Voor ouders

Veel scholen gaan aan het begin van het nieuwe schooljaar op kamp. Voor de meeste kinderen is dat een feest, maar niet als je heimwee hebt. Dan is zo'n kamp een ramp! Volgens hoogleraar psychologie Ad Vingerhoets van de Universiteit Tilburg moeten we daar niet te lichtvoetig over doen: 'Het is een serieuze aandoening.'

Berenpuzzels

Heb jij alle berenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Vlogmania
TV

Vlogger of influencer is hét droomberoep van dit moment. Het is toch lachen als je met het filmen van je eigen leven heel veel geld verdient? Heel hard lachen, laat de sketchshow Vlogmania zien. Acteur Lucas Reijnders (13): ‘We nemen ze echt op de hak.’ 

puzzelen met Scoop

Heb jij alle racepuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Honden-puzzels

Heb jij alle Hondenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Vivo
4
Film

Zin in een swingend avontuur? Ga dan samen met kinkajoe Vivo en de eigenzinnige Gabi op pad naar Miami. Zij hebben een missie: een liefdeslied brengen naar de Cubaanse zangeres Marta Sandoval vóór zij haar zangcarrière voorgoed vaarwel zegt.

Dinosaurus!?

Stop je pikhouweel, borstel en vergrootglas in je tas en ga op pad naar museum Natura Docet Wonderryck in Denekamp. De tentoonstelling Dinosaurus!? stampt je hoofd vol weetjes over deze wonderlijke wezens en stuurt je ook nog op een tijdreis van oerflits tot nu. 

foto EPA

Terwijl in veel landen de mussen van het dak vallen, maakt de Britse langeafstand-zwemmer Lewis Pugh (51) zich op voor de koudste zwemtocht ooit. Eind deze maand duikt hij het ijskoude water van het Groenlandse Ilulissat-fjord in. Zo wil hij aandacht vragen voor klimaatverandering.

foto AFP

Ka-ching! Rihanna is officieel miljardair en mag zichzelf de rijkste zangeres op aarde noemen. Dat heeft het Amerikaanse zakenblad Forbes berekend. Maar de zangeres heeft al vijf jaar lang geen muziek uitgebracht. Heeft ze soms haar umbrella opengeklapt onder een muntjesdouche?

Trekpleisterpuzzels

Heb jij alle Trekpleisterpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

De Flummels
4
Film

De Flummels zijn schattige pluisbeesten in de vorm van een donut. Zonder het te weten, worden ze met uitsterven bedreigd. Gelukkig is daar Ed en zijn zus Op, die altijd vol goede ideeën zit. Ook nu heeft zij een plan om haar soort te redden. 

De Kameleon aan de ketting
3.5
Film

Sietse en Hielke Klinkhamer scheuren weer vol gas met hun boot door de Friese wateren. Maar niet voor lang. Door een dieselverbod moet de Kameleon aan de ketting! En dat is lang niet het enige probleem waarmee de bekende tweeling te maken krijgt.

Sens (links) en Imme

Voor tweelingbroers Sens en Imme (15) uit Utrecht was het al heel lang duidelijk: De Kameleon is dé perfecte tweelingfilm. Dat ze nu de hoofdrollen spelen, is dan ook een droom die uitkomt. 

Sosha-in-Fake-it-Till-you-Make-it

In de serie Fake It Till You Make It gaat Klokhuis-presentatrice Sosha op acteerles. Ze leert onder meer geloofwaardig huilen, boos zijn en ziek zijn. En dat is niet alleen handig als je voor de camera of op het toneel staat…  

Bagagepuzzels

Heb jij alle bagagepuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Mosh

Na maanden van thuis z’n bak leegeten, had de Amsterdamse kat Mosh ook wel weer eens zin om uit eten te gaan. Een restaurant kom je als harige viervoeter niet snel in. Maar daar had Mosh iets op gevonden...

The Mysterious Benedict Society
4
TV-Serie

In de nieuwe Disney+-serie The Mysterious Benedict Society is de wereld in een toenemende staat van paniek. Hoe dat precies komt, is raadselachtig. Dus worden vier superslimme weeskinderen op een geheime missie gestuurd om de wereld te redden. 

Stelling Maartje

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Luca
5
Film

Beste vrienden Luca en Alberto hebben één wens voor de zomer: een Vespa. Om zo’n droomscooter te bemachtigen, moeten ze de race van Porto Rosso winnen. Wat niemand in het Italiaanse vissersdorpje weet, is dat de twee jongens een groot geheim met zich meedragen.

De Wensdraak
3
Film

Een arme jongen, een onbereikbaar meisje en een geest die drie wensen in vervulling kan laten gaan. De nieuwe Netflix-film De Wensdraak doet geen enkele moeite om te verhullen dat-ie heeft afgekeken bij Aladdin

Oplossing waterpuzzels

Heb jij alle waterpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Sia de rebelse bosfee
3.5
Film

Denk jij bij een fee aan een sierlijk wezen dat met sterrenstof strooit? Dan ken je Sia nog niet. Deze rebelse bosfee is uit het feeënrijk vertrokken omdat ze haar eigen krachten niet onder controle heeft. Maar die komen in de mensenwereld juist goed van pas. 

Mijn bijzonder rare week met Tess
5
Film

Bang om als jongste van het gezin alleen achter te blijven, begint Sam tijdens de zomervakantie op Terschelling aan een ‘alleenheidstraining’. Maar dan ontmoet hij Tess en loopt zijn week ineens heel anders.

Plasticjagers
TV

Hop, de handen mogen weer uit de mouwen voor Zapp Your Planet. Dit keer kun je in actie komen als plasticjager om zo walvissen te redden. Lieve (11) uit Spakenburg bakte cupcakes en liet zich betalen in plastic flessen. 

Scoop bloemenpuzzels

Heb jij alle bloemenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Even niet
4
Theater

Soms zit je hoofd vol en is je batterij leeg. Dan wil je keihard roepen: ‘Laat me even!’ Met de thuisvoorstelling Even niet nodigt theatergroep Kwatta je uit om er even niet te zijn. Om de boel de boel te laten en even helemaal tot jezelf te komen. 

foto Shutterstock
Podcast

Als het hondenweer is, blijf je het liefst de hele dag in je mand. Maar spits dan eens je oren voor de Puppy- en Pitbull-podcast van theatergezelschap BonteHond. Je weet niet wat je hoort. 

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle Insectenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

foto AVROTROS

Striptekenaar Leon Römer is nog net niet met een potlood in zijn hand geboren, maar tekent al zijn hele leven. In De Stripshow leert hij jou de tips en trucs van het striptekenen. Dus pak snel potlood en papier! 

Mitchells
4.5
Film

Robots dreigen de wereld over te nemen. En er is maar één familie die de boel kan redden: de Mitchells! En laat dat nu net een enorm zootje ongeregeld zijn! 

Scoop danst

Heb jij alle Danspuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Stelling Maartje

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Koningsdag

Heb jij alle Koningsdagpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Family Drop foto KRO-NCRV
TV

Om met zoveel mogelijk familieleden het eindspel te halen, moet je in Family Drop goed inschatten wie welke opdracht het beste kan uitvoeren. Heb je het mis, dan raak je diegene kwijt in de ‘drop’. Pim (12): ‘Vooral mijn oma was bang om daarin te verdwijnen.’

Boef en Jonna Fraser

In hun nieuwste nummer 10 keer rappen Boef en Jonna Fraser over hoe belangrijk het is om te blijven dromen. Voor de clip lieten ze de dromen uitkomen van Mohammed (8) en Denzelino (7). Zij kregen als mini-versie van de rappers alles wat ze maar konden verzinnen. 

Lied voor de maan
4
Theater

Toon Tellegen schreef ontelbaar veel korte dierenverhalen. Zijn Lied voor de Maan is door De Nationale Opera in een muzikale voorstelling verpakt. En daar kun jij nu in je eigen huiskamer naar kijken. 

Paaspuzzels

Heb jij alle paaspuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

puzzelen met Scoop

Heb jij alle zomertijdpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Amy Zeeman

Bomen zijn belangrijk. Ze zorgen niet alleen voor schone lucht, maar ook voor een fijne plek voor dieren én mensen. Daarom komt Zapp Your Planet dit keer in actie voor meer bos. En niet zomaar een bos, weet boswachter Amy… 

foto Arjan Benning en Polina Gladkova

In de nieuwe Zapp-serie Kamp Koekieloekie gaat een groep kinderen op zomerkamp. Iedereen wil zo normaal mogelijk lijken, maar eigenlijk hebben ze allemaal iets eigenaardigs. Zoals de stoere Famke, gespeeld door Polleke (14): ‘Ik kon haar soms echt niet volgen!’   

stelling Maartje

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle kapperspuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Bilal foto Annemieke van der Togt

In Teenage Boss bepalen kinderen een maand lang waar hun gezin geld aan uitgeeft. Om ervoor te zorgen dat ze niet na een week al blut zijn, stuurt mentor Bilal Wahib ze bij. ‘Maar ik zeg niet wat wel en niet mag. Kinderen zijn echt de baas.’ 

Flora & Ulysses
4
Film

Als de liefde tussen haar ouders dooft, verdwijnt ook de magie uit het leven van de tienjarige Flora. Tot ze het leven redt van eekhoorn Ulysses. Flora weet zeker dat hij superkrachten heeft. In de Disney-film Flora & Ulysses moet ze alleen nog even ontdekken welke dat zijn. 

Puzzels week 8

Heb jij alle droompuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Roos en Sara ©Sabine Rovers

Podcastmaakster Sara de Monchy kan niet tegen onopgeloste raadsels. Die moeten tot op de bodem worden uitgezocht. In Sara’s Mysteries helpt ze kinderen met mysteries die hen niet loslaten. Zoals Roos (11) uit Haarlem, die wel heel geheimzinnige buren heeft… 

De Expeditie van Familie Vos
4
Film

De familie Vos heeft elk jaar een familieweekend in de Efteling. Dit keer voor het eerst zonder opa Berend. Als Teun in het huisje een geheimzinnige sleutel vindt, weet hij het zeker. Opa heeft nog één keer een speurtocht uitgezet. Dus ga mee op De Expeditie van Familie Vos!

De Expeditie van Familie Vos

Met nul acteerervaring de hoofdrol vertolken in een film bomvol bekende acteurs. Je knieën zouden voor minder gaan knikken. Maar niet die van Levi (14) uit De Expeditie van Familie Vos. ‘Ik vind niet zo snel iets spannend.’ 

header puzzels

Heb jij alle bergpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Valentijnpuzzels

Heb jij alle Valentijn-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Boom

De lockdown duurt lang. En dan slaat de verveling soms toe. Hoe je die goed bestrijdt? Met een goed stripboek natuurlijk! Maar met welke zijn dan leuk om te lezen? We vroegen het Matthijs van Stripwinkel Blunder in Utrecht.

Mayor Murfee

Geen ambtsketting, maar een halsband om de nek van de burgemeester? In het geval van burgemeester Murfee van Vermont is dat niet zo gek. Het is namelijk een hond. 

Sprookjespuzzels

Heb jij alle sprookjespuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Slangenpuzzel

Heb jij alle slangenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Scoop Schaduwtheater

Ga je graag naar het theater? Dan was er de afgelopen tijd weinig lol te beleven. Voorstellingen gingen niet door of werden voor klein publiek gespeeld. En nog steeds mogen de theaterdeuren niet wagenwijd open. Maar die van jouw thuistheater wel. Dus ga snel aan de slag met dit Scoop-schaduwspel en knutsel je eigen voorstelling in elkaar. 

puzzels week 3

Heb jij alle groenten- en fruitpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Theater foto Shutterstock
Theater

Het zijn zware tijden voor theaterdieren en podiumbeesten nu theaters nog langer dicht blijven. Toch coronaproof een voorstelling zien? Dan kun je bij Podium Kids terecht. Daar staan een handvol theatertoppers online. Een paar tips. 

Verkleed-je-huisdier-puzzels

Heb jij alle verkleed-je-huisdier-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Stelling online pesten

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Winterscoop

Heb jij alle winterpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Soul
4.5
Film

Een film beginnen met de dood van de hoofdpersoon: dat lijkt een slechte start. Maar niet in Soul. Deze animatiefilm bomvol muziek geeft je een kijkje in de ziel en raakt zo een gevoelige snaar. 

Jingle Jangle: A Christmas Journey foto Netflix
4
Film

Hét recept voor een goede kerstfilm: poedersneeuw, schilderachtige straatjes, heel veel lampjes, een vleugje magie en een familiedrama met goede afloop. Jingle Jangle: A Christmas Journey heeft het allemaal. Deze ultieme kerstkraker maakt dit bekende recept af met heel veel liedjes. 

kerst-tv foto Shutterstock

Zucht… twee heerlijk lange kerstvakantieweken voor de boeg. Er mag dit jaar misschien minder, maar dat betekent dat er wel extra tijd overblijft om leuke dingen op tv te kijken. En zo rond kerst is er genoeg.

De Familie Claus foto Netflix

Je zult maar een hekel hebben aan kerst en dan ontdekken dat je opa de kerstman is. Het overkomt Jules in De Familie Claus. Mo (14) speelt de hoofdrol in deze Netflix-film. ‘Ik vind kerst juist een mooi feest.’ 

De Familie Claus foto Netflix
4.5
Film

Na de plotselinge dood van zijn vader op kerstavond moet Jules Claus niets meer van kerst weten. Tot hij het grote geheim van zijn opa ontdekt. Dat zorgt ervoor dat hij niet meer om kerst heen kan. En jij ook niet in de Netflix-film De Familie Claus

Brugklas De Podcast
3.5
App

Na de serie, de film én de musical is er nu Brugklas de Podcast. Met daarin een spannend verhaal over een raadselachtig ongeluk. Luister en huiver.

feestdagenpuzzels

Heb jij alle feestdagen-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Calamity
4.5
Film

Calamity Jane was de beroemdste vrouw van het Wilde Westen. Een stoere dame die haar mannetje stond tussen alle cowboys. In Calamity zie je hoe de twaalfjarige Martha Jane uitgroeide tot deze dappere heldin van de prairie. 

Scoop pakt Scoop in

Heb jij alle Sint-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

ANP

Hoera, voor de kakapo! In Nieuw-Zeeland is de papegaai voor de tweede keer verkozen tot Vogel van het Jaar. Bijna ging de prijs aan z’n snavel voorbij. Iemand had door valsspelen geprobeerd de kiwi te laten winnen.

stelling Maartje

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

tv-puzzels

Heb jij alle tv-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Zoek
5
Theater

Vroeger sliep Brechtje als een roosje. Volgens haar vriend Alex snurkte ze zelfs vaak. Maar nu doet ze ’s nachts geen oog dicht. Daarom vertellen haar ouders haar een verhaaltje voor het slapengaan. In de luistertheatervoorstelling Zoek luister jij mee.

Sport-puzzels

Heb jij alle sportpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Charlie foto Mark van den Bergh

De inwoners van de Haagse wijk Loosduinen zijn in paniek. Buurtpapegaai Charlie is al een paar dagen zoek! Het blauw-gele dier vliegt altijd los door de buurt en maakt iedereen vrolijk. Maar sinds vorige week vrijdag is ze spoorloos. Hoe hard haar baasje Mark haar ook roept.

Uitvindpuzzels

Heb jij alle slimme puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

foto Mark Fitzpatrick

De foto’s van de Comedy Wildlife Photo Award 2020 laten je proesten van het lachen. Het ene dier staat er nog komischer op dan het andere. De winnaars van dit jaar zijn bekend. 

WIEDEEDHET © Kamerich & Budwilowitz/Eyes2
4
Theater

In een statig landhuis klinkt een ijzingwekkende gil. De landheer ligt morsdood tussen de gordijnen. Wie heeft ‘m vermoord? In WIEDEEDHET wordt er hard gezocht naar antwoorden, maar gek genoeg komen er steeds meer vragen bij

Jackie en Oopjen

Scènes opnemen in het Rijksmuseum na sluitingstijd, dansen op een lege Dam en de rol van de stoere Jackie én de zeventiende eeuwse Aeltje vertolken. Voor Frouke was spelen in Jackie & Oopjen één groot feest. 

Jackie en Oopjen
4.5
Film

Voor Jackie is het Rijksmuseum haar tweede thuis. Haar moeder werkt er en is druk met het tentoonstellen van twee nieuwe schilderijen van Rembrandt: Marten en Oopjen. Maar dan gebeurt er iets wonderlijks… 

Herfstpuzzels

Heb jij alle Herfst-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Marie-Luise

Voor welke dier ze stemmen zou verzamelen, daar hoefde Marie-Luise uit Amersfoort niet lang over na te denken. De oehoes natuurlijk! Ze haalde de meeste handtekeningen op van iedereen en wint daarmee de enige echte Kidsweek-fiets. 

Kidsweek Dier van het jaar 2020

Houd jij het ook bijna niet meer van de spanning? Op Dierendag maken we bekend welk dier Kidsweek Dier van het Jaar 2020 is. Vanwege corona gaat het feest in Apenheul niet door. Maar op Instagram en onze site wordt het zondag wel een feestje!

Stelling straatnamen

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

puzzels Dierendag

Heb jij alle Dierendag-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

foto Jean van Lingen
4
Theater

Hoe maak je een voorstelling over een verhaal waar je nog middenin zit en wat elke dag verandert? Dan moet je wel iets maken wat anders is dan anders. Dat is Waarom is het stil in de stad? dan ook. Een voorstelling over corona verteld voor en door kinderen. 

Piratenpuzzels

Heb jij alle piraten-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Schaduw van de leeuw

De twintig juryleden van de Jonge Beckman lazen afgelopen zomer vijf historische jeugdboeken. Tijdens een supergeheime vergadering begin deze maand kozen ze daaruit hun favoriet. En de winnaar werd afgelopen zaterdag in Archeon bekendgemaakt. Linda Dielemans won met Schaduw van de Leeuw niet alleen de eer, maar ook vijfhonderd euro. ...

Dier van het Jaar 2020

Ze zijn afgelopen jaar allemaal in het nieuws geweest en hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2020? We stellen de kanshebbers aan je voor!

koningspython

Met haar 62 jaar is de koningspython uit de Amerikaanse Saint Louis Zoo al een erg oud beestje. Toch heeft ze onlangs zeven eieren gelegd. En of dat niet bijzonder genoeg is, zijn alle zeven eieren bevrucht!

Thor

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2020? Wordt het mini-varken Thor? 

Dier van het jaar 2020

Wil je dat jouw favoriet Kidsweek Dier van het Jaar 2020 wordt? Dan is zelf stemmen alleen niet genoeg. Maak reclame voor jouw dier en verzamel zoveel mogelijk handtekeningen voor jouw favoriet.

Postpuzzels

Heb jij alle Post-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Choco-puzzels

Heb jij alle chocolade-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Perenbomen bloeien wit credit Edwin Deen
4.5
Theater

Perenbomen bloeien wit gaat over drie broers, waarvan er een blind wordt. Over dit jongerenboek van Gerbrand Bakker is nu een supermooie theatervoorstelling gemaakt die je niet snel vergeet.

Jungle-puzzels

Heb jij alle jungle-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Stelling Maartje over zwerfafval

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

schoolpuzzel

Heb jij alle schoolpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Scoop muggen

Heb jij alle muggenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Liz (links) speelt Engel en Mila (rechts) speelt Keesje

Wat zou jij doen als je alles mocht wensen? Engel in de gelijknamige film weet het wel. Veel lekkers en alles uit het bucketlistboek dat ze samen met haar beste vriendin Keesje heeft. Voor Liz (13) kwam met deze film ook een wens uit. Ze heeft niet alleen de hoofdrol te pakken, maar speelt ook nog samen met haar beste vriendin!

Solar Orbiter in de buurt van de zon - foto AFP

Marshmallows kun je er niet boven roosteren. Daarvoor zijn de kampvuurtjes die op de zon zijn ontdekt véél te warm. Maar bijzonder zijn ze wel. Ze werden ontdekt door de Solar Orbiter. Deze zonnesonde stuurde voor het eerst foto’s terug naar de aarde.

Banksy

Vermomd als schoonmaker dook de Britse kunstenaar Banksy op in de Londense metro. In de jerrycan op zijn rug zat alleen geen desinfectiespray, maar verf. Daarmee versierde hij een metrotoestel met coronakunst. 

Croc-cake

Ben jij op deze druilerige zomerdag van plan om iets lekkers te gaan bakken? Bekijk voor inspiratie de video's van de Turkse cake-artiest Tuba Geckil eens. Haar baksels lijken zo levensecht dat mensen zich nu bij alles afvragen of het cake is. 

Scoop aan het kamperen

Heb jij alle kampeerpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle vakantiepuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

ufo-puzzels

Heb jij alle buitenaardse puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Shutterstock

Heb jij alle poezels, uh... puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle zomerpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

shutterstock

Heb jij alle muziekpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Dax foto ITV

Zijn kuif strak, zijn heupen los en gitaar soepel in de handen. Dax (15) won vorige week vrijdag de negende editie van The Voice Kids. En daar is hij zeker heel trots op. Toch had hij liever niet gewonnen...

Stelling Maartje

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

Wickie en het Magische Zwaard
3
Film

Wickie wil net zo’n stoere Viking worden als zijn vader Halvar. Maar die vindt hem nog te klein om mee op avontuur te gaan. In Wickie en het magische zwaard bewijst de kleine Viking dat je helemaal niet sterk hoeft te zijn voor grootse daden. 

Puzzelen met Scoop

Heb jij alle oceaanpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

My Spy
3.5
Film

Dikke kans dat je rechtsomkeer maakt als je spierbundel JJ op straat tegen het brede lijf loopt. Niet Sophie. Als zij in My Spy ontdekt dat deze CIA-agent haar en haar moeder stiekem in de gaten houdt, besluit ze hem te chanteren om haar eigen leven leuker te maken. 

Anne-Mar Zwart
TV

Zapp Your Planet komt in actie voor de bij. Want die heeft het moeilijk met al die betegelde tuinen zonder bloemen. Hoog tijd voor wat flower power dus, vertelt presentatrice Anne-Mar Zwart vanuit haar eigen tuin. Hoe ziet die er...

illustratie Shutterstock

Heb jij alle snoeppuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Nikkie Tutorials foto William Rutten

Op de dag dat de finale van het Eurovisie Songfestival zou zijn, wordt er een alternatieve show uitgezonden: Eurovision: Europe Shine a Light. Niet alleen op tv, ook online gebeurt er van alles. Daar is Nikkie de Jager (NikkieTutorials) de host. ‘...

illustratie Shutterstock

Heb jij alle Boomstreper-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Kess in de klas
TV

Kess (14) was bijna vijf toen haar zus Bo overleed. Met haar familie houdt ze mooie herinneringen aan haar levend, maar met vreemden praat ze er liever niet over. Best lastig als je naar de brugklas gaat en je wordt gevraagd of je broers of zussen hebt… 

Scoop met olifant

Heb jij alle dierenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij.

Stefania foto William Rutten
TV

De documentaireserie Koplopers van de VPRO volgt aanstormende talenten die nu al op kop lopen. Als het op zingen aankomt, heeft Stefania Liberakakis (17) al een flinke sprint gemaakt. Tot het coronavirus haar droom om aan het Eurovisie Songfestival mee te doen in de wacht zette.

Stelling Maartje
Stelling

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

Oorlog-stories EO
Instagram

In de Tweede Wereldoorlog zijn dagboeken vol geschreven over hoe het leven toen was. Maar wat als Insta Stories al had bestaan? Hoe had zo’n online dagboek er dan uitgezien? Dat zie je in Oorlog-stories. SpangaS-actrice Claudia Kanne speelt de hoofdrol. ‘Dit is zo’n bijzonder project.’ 

The Letter for the King
3.5
Film

Als De brief voor de koning jouw lievelingsboek is, dan is de Netflix-serie The Letter for the King wel even slikken. Er is weinig heel gelaten van het oorspronkelijke verhaal van Tonke Dragt. Maar met flink wat fantasy proberen de makers je alsnog te betoveren. 

tv-tips thuis leren

Whaaa! Elke dag thuis aan je schoolwerk. Om gek van te worden! Maar thuis leren, kan ook best leuk zijn. Kijk maar!

Silver Metz foto ANP
TV

Sophia won nog maar netThe Voice of Holland of het nieuwe seizoen van The Voice Kids is alweer begonnen. Winnaar van vorig jaar Silver Metz (12) heeft tips voor de nieuwe kandidaten. 

Mijn moeder is een diva © Sanne Peper
3.5
Theater

Viktor en Valencia hebben een wereldberoemde moeder. Die kreeg op een dag geen applaus meer en daar ligt ze nu nog van bij te komen. Net als de tweeling in Mijn moeder is een diva wacht je tot zij weer verschijnt. 

Stelling Maartje

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

De Smerige Quiz Rachel en Elbert ®willemjandebruin
TV

In De Smerige Quiz strijden twee teams om de gouden drol. En die wil je winnen, want de verliezer krijgt een poepdouche! Blegh. Rachel Rosier en dr Elber Smet presenteren deze quiz. Wat vinden zij eigenlijk smerig? 

Stelling Maartje

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

De Familie van Nielie
3.5
Theater

De familie van Nielie gaat weer op reis. In het derde deel van deze theatervierluik is Amerika de bestemming. Daar gaat vader Theo een uitvinding presenteren op een uitvinderscongres. Hun vriend de filosoof heeft zijn raam al klaarstaan, maar de familie trekt natuurlijk een ander plan. 

Niek Roozen
TV

Acht bekende Zapp-gezichten logeren een weekend in een luxe vakantiehuis. Plots overlijdt één van hen. Al snel wordt duidelijk dat dit geen ongeluk is, maar moord! Een rechercheur gaat op zoek naar de dader, maar ook jij kunt meespeuren in deze Zapp Detective....

Koken met konijnen - Diederik Kreike en Ayrton Fraenk  © Merlijn Doomernik
TV

Een konijn zonder voortanden, een cavia die gaat daten en een hangbuikzwijntje dat een hartstilstand heeft overleefd. Koken met konijnen is een kakelverse kookshow vol bijzondere beesten én twee koks die iets lekkers maken voor dier én baas. 

Repelsteeltje en de blinde prinses door Theater Rotterdam Pieter Kramer -® Sanne Peper (13).jpg
4
Theater

Een klassiek sprookje verweven met een koninklijke affaire van lang geleden. Daar huppel je niet direct voor naar het theater. Maar wel als Theater Rotterdam het aan elkaar knoopt. Dat hun versie van ...

Mees Kees in de wolken
4
Film

Dat Mees Kees in de wolken is, dat wist je aan het eind van de vorige film eigenlijk al. Hij heeft éindelijk verkering met Marie Louise. Maar nu zet een cadeautje dat zij hem geeft de boel op z’n kop. Terwijl er op school ook weer van alles speelt. 

Reis om de wereld
2.5
Theater

Reis om de wereld in 80 dagen van Jules Verne is een avontuurlijk verhaal over een haast niet te volbrengen reis. Van dat verhaal is in de gelijknamige theatervoorstelling alleen weinig meer over. 

Voorspel
TV

Het is misschien wel de spannendste les die je op school krijgt: seksuele voorlichting. In de documentaire Voorspel kijk je op vijf scholen mee tijdens deze les. Ga je daar ongemakkelijk van op je stoel schuiven? Helemaal niet erg, volgens documentairemaakster Anne van Campenhout.

still uit Champ
TV

Esma houdt van het uitdelen van rake trappen en klappen. Voor pijn is ze niet bang. Het enige wat haar angstig maakt, is de ziekte van haar moeder. In de documentaire Champ zie je hoe ze knokt voor haar dromen. 

JovannaForFuture
Uittip

Als mensen doorgaan met de aarde verpesten, vreest Jovanna (13) voor haar toekomst. En voor die van iedereen van wie ze houdt. In de documentaire JovannaForFuture zie je wat ze allemaal doet om het klimaat te redden. 

Stelling Maartje
Stelling

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Zwijnenstal © Sanne Peper
4.5
Theater

Al het slechte in het leven van dieren wordt veroorzaakt door de mens. Dus als die wordt verjaagd en de dieren het zelf voor het zeggen krijgen, dan kan het alleen maar beter gaan. Toch? 

Kapsalon Romy

Geacteerd had Vita Heijmen (11) nog nooit toen ze werd gecast voor Kapsalon Romy. Een krulspeld ingedraaid ook nog niet. Wij spraken haar over haar eerste rol.

Kapsalon Romy
4.5
Film

In het buitenland heeft Kapsalon Romy al veel grote prijzen gewonnen. Nu is de film naar het gelijknamige boek van Tamara Bos ook in Nederland te zien. En wie gaat kijken, zal merken: die prijzen zijn terecht.

Stelling Maartje
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Nidal en Bram
TV

Zonder voorbereiding de vloer op en dan spelen wat er in je hoofd op komt. Dat is De vloer op jr. in het kort. Zenuwslopend? ‘In het begin wel’, vertelt nieuwkomer Nidal (16) uit België. 

Kinderprinsengrachtconcert AVROTROS
TV

Geen chique concertzaal en een klassiek stuk, maar een popliedje spelen in de buitenlucht met een bekende Nederlandse artiest. Voor Donna (12), Marcel (12) en Aliza (14) is het spelen op het Kinderprinsengrachtconcert een heel nieuwe ervaring. Maar wel een waar ze alle drie heel veel zin in hebben.

Mijn bijzonder rare week met Tess
Film

Op de planken heeft Sonny van Utteren (14) al best wat ervaring. Maar nog nooit eerder speelde hij in een film. Tot nu. In Mijn bijzonder rare week met Tess speelt hij zelfs de hoofdrol.

Mijn bijzonder rare week met Tess
Film

In Mijn bijzonder rare week met Tess draagt Tess een bijzonder geheim met zich mee waarbij Sam haar moet helpen. ‘Ze is een beetje een vreemd meisje, maar dat ben ik zelf ook wel’, zegt hoofdrolspeelster Josephine.

Duck Duck
4
Film

Ben is een eigenwijze gans die liever door de lucht racet, dan traint voor de grote trek naar het zuiden. Maar dan werkt hij zich met zijn acrobatische stunts in de nesten en dreigt hij in zijn eentje achter te blijven.

Maartje in de ruimte

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Manou-op-de-Meeuwenschool
3.5
Film

Als zwaluw opgroeien tussen de zeemeeuwen: dat is geen eitje. Hoe hard Manou ook zijn best doet, hij blijft een vreemde vogel in de groep. Toch zijn het uiteindelijk de verschillen die de twee vogelsoorten dichterbij elkaar brengen in Manou op de Meeuwenschool

De Eindmusical foto AVROTROS
TV

De tv-serie De Eindmusical is terug. Met een nieuwe klas én natuurlijk een nieuwe eindmusical. Wie daarin de hoofdrollen krijgen, wordt spannend. Maar er gebeurt meer in het vakantiehuis in Friesland waar de achtstegroepers uit Schiedam op musicalkamp gaan onder leiding...

Slot Zuylen foto Alex Bunjes
Museum

Uit Slot Zuylen is ruim veertig jaar geleden bijna de hele wapencollectie gestolen. De zaak is nooit opgelost, maar wordt nu weer geopend. En jij kunt meespeuren!

Silver foto ANP

Fantastisch. Dat is in één woord wat Silver (11) van zijn avontuur bij The Voice Kids vond. Afgelopen vrijdag won hij het achtste seizoen van de talentenjacht. ‘Ik ben nog steeds aan het nagenieten!’

stelling maartje

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Keetje - Nog één week

Voor de kinderen uit de documentaireserie Nog één week staat iets bijzonders te gebeuren. Ook voor Keetje (13). Zij krijgt namelijk een blade. 

De Museumbende AVROTROS
TV

Van maandag 8 tot en met zondag 14 april is het Museumweek en dus komt De Museumbende voor één keer in actie. Deze groep kinderen gaat undercover het...

Hoofdzaken foto DiederickBulstra
TV

Alleen de puntjes of een keer heel iets anders. Een stoere kuif of kaarsrechte pony. Of in één knip een hele staart eraf. Kapper Marko kan het allemaal. In het nieuwe programma Hoofdzaken knipt hij kinderen terwijl hij luistert naar wat er in hun hoofden gebeurt. 

Zeven kleine criminelen

Raffie woont bij zijn oma, maar door geldproblemen dreigen hij en zijn broers uit huis te worden geplaatst. Aaargh, wat nu? Raffie weet het wel, vertelt Rover van Gennep (14), hoofdrolspeler in de nieuwe serie Zeven Kleine Criminelen. ‘Hij...

De wereld & Ko foto Sanne Peper
4.5
Theater

Ko’s moeder is dood. Dat is één ding wat zeker is in de theatervoorstelling De wereld & Ko. Hoe dat is gebeurd, durft zijn vader hem niet te vertellen. Dus fantaseert Ko er maar op los. En dat levert een vrolijke maar ook verdrietige...

Brugklas, de tijd van m'n leven
3.5
Film

Vind jij de afleveringen van Brugklas ook altijd zo snel afgelopen? Dan heb je bij de Brugklas-film de tijd van je leven. Het is namelijk net een extra lange aflevering. 

Stelling
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Hamlet de familievoorstelling - Theater Rotterdam © Sanne Peper
4.5
Theater

Een tragedie van een middeleeuwse toneelschrijver waarin bijna iedereen doodgaat. Dat is Hamlet in het kort. Niet echt logisch materiaal voor een familievoorstelling. Tot je Theater Rotterdam ermee aan de slag laat gaan…

Theaterterra-Aladdin-credit Boy Hazes
3.5
Theater

Een arme straatjongen die verliefd wordt op een beeldschone prinses. In een sprookje is zo’n onmogelijke liefde heel goed mogelijk. Alleen gaat het in de familiemusical Aladdin van Theater Terra wel erg makkelijk. 

Woestzoeker foto Kurt van der Elst
4.5
Theater

Nooit naar een feestje kunnen omdat er geen geld is voor een cadeautje. Niet mee op schoolkamp gaan want de huur moet eerst betaald. Je onderbroek afdragen totdat die op de draad is versleten. In Woestzoeker zie je hoe heftig het is om arm te zijn. En dat komt...

De Boomhut Battle 1 - Foto Willem-Jan de Bruin

Een waanzinnige boomhut bestaat echt niet alleen in boeken. In De Boomhut Battle strijden vier teams tegen elkaar om wie de beste bouwt. Anne-Mar presenteert het programma, boomhutexpert Rob beoordeelt de bouwwerken. ‘Het eindresultaat is echt verbluffend.’

De Familie van Nielie foto Laura Luca
4.5
Theater

Herinner jij je de familie van Nielie nog? Dat samengestelde gezin dat nog niet helemaal goed in elkaar gepuzzeld was? Aan het eind van het eerste deel van deze vierluik werd er een mysterieus pakket bezorgd. Dat staat nu op het podium. Wat zit er toch in...

Hallo Familie

In de theatervoorstelling Hallo Familie spelen naast professionele acteurs ook steeds een echte oma en kleindochter mee. Zoals Loes (11) en Lia (66) uit Bodegraven. ‘Vlak voor we op moeten, knijpen we in elkaars hand.’

Ninja Nanny foto AVROTROS
TV

Gina Spadaro (18) is dol op acteren én op sporten. In Voetbalmeisjes hakte ze als Pia al haar tegenstanders in de pan. In de nieuwe serie Ninja Nanny doet ze als pencak silat-ninja Hunter hetzelfde...

Gewoon held foto Joost Milde
4.5
Theater

Heb je ook het gevoel dat je altijd maar je best moet doen? Op de toppen van je kunnen moet presteren? En ook nog eens de leukste, de liefste én aardigste moet zijn? Dat houd je toch niet vol? Precies. In de theatervoorstelling Gewoon held zie je dat zelfs superhelden dat niet lukt… 

Van vader naar moeder - Taro
TV

Reizen tussen twee huizen omdat je ouders gescheiden zijn? Niks aan! In Van Vader naar Moeder probeert Tatum Dagelet dat wat minder vervelend te maken door kinderen te brengen en onderweg te praten over hoe het is als je ouders niet meer samen zijn. Taro (11)...

Een huis vol

Tijdens de feestdagen hebben veel families een huis vol. Bij Xaviee (12) is het altijd zo’n gezellige drukte. Hij komt uit een gezin van tien kinderen. In een nieuw seizoen van Een Huis Vol zijn ze weer te zien.

Skip (midden) met twee vrienden uit zijn dansgroep ©Witfilm

Skip (14) doet niets liever dan dansen. Maar juist daarmee wordt hij gepest. Jongens van school vinden dat het voor meisjes is. In de docu Skip laat hij zien hoe mis zij het hebben. 

Fitz (Cécilia) en Adam (Teun) in Gips foto Sofie Van Mieghem

Aftellen naar kerst doe je dit jaar met de gloednieuwe serie Gips, gebaseerd op het boek van Anna Woltz. Fitz is woedend omdat haar ouders gaan scheiden. Ze is haar geloof in de liefde kwijt, maar dan ontmoet ze Adam... Hoofdrolspeler Cécilia (15) neemt je mee door vier opvallende scènes. 

DierenDetectives

Een kat die haar baasje verdedigt tijdens een aanval van een hond. Of dolfijnen die een groep zwemmers beschermen tegen haaien. Dieren verrichten soms echte heldendaden. Hoe dan, denk je nu misschien? Dat zoeken de DierenDetectives voor je uit. 

Poesjes 2

Een helderziende mossel, een cavia met smetvrees, een praatziek konijn dat in zijn eentje op huwelijksreis is. En de kittens niet te vergeten. Het nieuwe seizoen van Poesjes zit bomvol bijzondere beesten. ‘Het is zo fijn om in de poezenwereld te verdwijnen...

Stelling Maartje
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

BONTEHOND LEGENDS ©KAMERICH & BUDWILOWITZ
Theater

Stuif jij na school meteen naar buiten om je met vrienden in een zelfbedacht spel te storten? Dat is precies wat er in de voorstelling Legends gebeurt. Door LARP proberen drie mensen te ontsnappen aan hun saaie leven. Maar wacht even… LARP?

Kappen nou

Pesten de wereld uit helpen. Daarvoor wil acteur Sam Kroon zich graag inzetten. In de Week tegen Pesten is hij te zien in Kappen nou!: een interactieve dramaserie die zowel op tv als op Insta Stories te volgen is. ‘Dat werkt misschien nog wel beter dan welk lesmateriaal dan...

Zapp Theaterprijs

Niet alleen de boekenreeks over De Waanzinnige Boomhut is een waanzinnig succes. Ook de theatervoorstelling van het eerste deel trok volle zalen. En terecht, vindt de kinderjury van de Zapp Theaterprijs. En daarom werd deze voorstelling zaterdagochtend in...

Zapp Theaterprijs

Negen kinderen zaten afgelopen theaterseizoen weer úren in het donker. Als Zapp Theaterprijs- kinderjurylid moesten ze maar liefst achttien voorstellingen zien én beoordelen. Simeon was een van hen. ‘Ik zou het zo weer doen!’

Milan credit Elvin Boer

Vier nieuwe leerlingen melden zich aan de poorten van het Koning Willem-Alexander College. Wie zijn het en wat staat hen in het nieuwe seizoen van Brugklas te wachten? Vandaag: Milan.

 

Jamie credit Elvin Boer

Vier nieuwe leerlingen melden zich aan de poorten van het Koning Willem-Alexander College. Wie zijn het en wat staat hen in het nieuwe seizoen van Brugklas te wachten? Vandaag: Jamie

Steef credit Elvin Boer

Vier nieuwe leerlingen melden zich aan de poorten van het Koning Willem-Alexander College. Wie zijn het en wat staat hen in het nieuwe seizoen van Brugklas te wachten? Vandaag: Steef.

Ebru credit Elvin Boer

Vier nieuwe leerlingen melden zich aan de poorten van het Koning Willem-Alexander College. Wie zijn het en wat staat hen in het nieuwe seizoen van Brugklas te wachten? Vandaag: Ebru.

SpangaS 2018 - Elza

Na een lange zomervakantie vol avonturen gaat ook het schoolleven in SpangaS weer beginnen. Een van de nieuwe gezichten op het Spangalis is Elza. Zij stelt zich voor... 

SpangaS 2018 - Jackie

Na een lange zomervakantie vol avonturen gaat ook het schoolleven in SpangaS weer beginnen. Een van de nieuwe gezichten op het Spangalis is Jackie. Zij stelt zich voor... 

Joel

Tijdens het Kinderprinsengrachtconcert treden drie jonge klassieke talenten op met bekende popsterren. Pianist Joël (13) speelt Count on Me met zangeres EliZe.

Adinda

Tijdens het Kinderprinsengrachtconcert treden drie jonge klassieke talenten op met bekende popsterren. Violist Adinda (10) speelt het nummer I'm on Fire met The Voice-...

Sarah_credits Aart van Raalte

Tijdens het Kinderprinsengrachtconcert treden drie jonge klassieke talenten op met bekende popsterren. Dwarsfluitist Sarah (11) speeltSomewhere over the Rainbow met...

Zapp Draait Door

De wereld mooier maken. In Zapp Draait Door laten bekende Zappers zien dat dat helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. En ze willen dat jij hen helpt. ‘Alleen al naar iemand glimlachen kan verschil maken’, zegt ...

Lilly Kleine

Nou hè, hè. Eindelijk heeft heel Nederland vakantie en kan iedereen volop genieten van de zomer. Om dat te vieren hebben rappers Ymani en Lilly Kleine het nummer Zomervakantie uitgebracht. 

Stelling Maartje

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Justin Hailey (Instagram)

Justin Bieber werd zo vaak opnieuw verliefd op Selena Gomez dat veel mensen dachten dat de twee ooit zouden gaan trouwen. Maar nu heeft de zanger zich verloofd met model Hailey Baldwin en hij denkt zelfs al aan baby’s!

Dunia Wengweng

Waarvan droom jij deze zomer? Zangeres Dunia Wengweng (11) weet het wel. Een popcornmachine. En een notering in de Kids Top 20 met haar nummer Popcorn. En als ze dan toch aan het fantaseren is: een carrière als die van Beyoncé. 

Twee kinderjuryleden met Meneer Monster, de makers van De Waanzinnige Boomhut

Zo, poeh, poeh. Jeugdtheatermakers kunnen eindelijk uitpuffen na een heel seizoen op de planken. Maar de leden van de Zapp Theaterprijs-kinderjury kunnen dat nog niet. Zij bepalen deze zomer welke voorstelling de beste is. Dit zijn de vijf genomineerden.

Hip voor Nop 100

Hip voor Nop heeft iets te vieren. Van het programma wordt binnenkort de honderdste aflevering uitgezonden. ‘Het wordt een feestje van de eerste tot de laatste minuut’, verzekert presentatrice Anne-Mar.

Luister

Kinderen die op zoek zijn naar een luisterend oor kunnen bellen met De Kindertelefoon. In de documentaire Luister luister je met een paar gesprekken mee. Zo hoor je Anar (14) die het moeilijk vindt om vrienden te maken. 'Het is fijn dat er iemand naar je luistert.'

De Kameleon

De Kameleon is terug. In een nieuwe serie neemt de Friese tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer het op tegen een mysterieuze man die zijn oog heeft laten vallen op een stoomgemaal in het dorp. En daar komt een hoop gerace over het water bij kijken. ‘Dat was echt kicken!’ vindt de tweeling Duke en Scott (12).

SCHOPPEN BONTEHOND - DOX©KAMERICH & BUDWILOWITZ

Geen theaterzaal met zachte stoelen waarin je comfortabel weg kunt zakken terwijl je kijkt naar acteurs op het toneel. Bij de voorstelling Schoppen sta je langs de lijn van een voetbalveld waar 22 spelers en één scheids zich in het zweet werken. ‘Dat is echt...

Famke Louise

Met Op Me Monnie, Vroom en Fan scoorde Famke Louise al dikke hits. En vandaag komt haar nieuwe single High uit. En dan te bedenken dat ze eerst niet durfde te gaan zingen. 

SCHOPPEN BONTEHOND - DOX©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2_-22.jpg
4.5
Theater

Handen dramatisch in de lucht bij een beslissing van de scheidsrechter, een schwalbe in het strafschopgebied. Bij voetbalwedstrijden wordt doorgaans genoeg theater gemaakt. Maar een échte theatervoorstelling op het voetbalveld, dat is nieuw!

De regels van Floor

Floor heeft zo haar eigen ideeën over hoe dingen zouden moeten gaan. In de nieuwe serie De regels van Floor zie je dat dit niet altijd goed uitpakt. Volgens hoofdrolspeelster Bobbie (12) maakt haar dat niets uit. ‘Floor heeft echt schijt aan alles.’

De Eindmusical credit AVROTROS

De eindmusical in groep 8 is hét hoogtepunt van de basisschool. Hoe leuk is het dan als je daarvoor mag oefenen tijdens een vakantieweek met je hele klas? En er allemaal experts komen helpen? Het overkomt de achtstegroepers in de nieuwe dramaserie De Eindmusical

Reduan

Het zijn drukke tijden voor Reduan (15) uit Roosendaal. Aankomend weekend is hij niet alleen te zien in de nieuwe Zapp-serie De Eindmusical, ook laat hij vrijdag weer van zich horen tijdens de ...

Marije Zuurveld

In het nieuwe Nickelodeon-programma De Viral Fabriek gaan acht bekende YouTubers de strijd met elkaar aan. Allemaal coachen ze een kind dat ervan droomt om in hun voetsporen te treden. Eén van hen is...

Girlys Blog

Het gaat goed met de meiden van Girlys Blog. Jade en Gina (allebei 13 jaar) zijn niet alleen genomineerd voor een Veed Award voor beste YouTube-kanaal. 

Grote Geld Show

In de Week van het Geld (12 t/m 16 maart) kun je op Zapp kijken naar De Grote Geldshow. Presentator Tim den Besten gaat daarin bij BN’ers en kinderen op bezoek om te praten over geldzaken. 

Sal, Dex, Bloem en Noa foto AVROTROS

Noa, Bloem, Sal en Dex zijn al hun hele leven vrienden. En ze zijn van plan om dat #Forever te blijven. ‘Maar makkelijk gaat dat alleen niet altijd’, vertelt Selin Akkulak die in deze nieuwe dramaserie de rol van Noa speelt.

Stellingfoto

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Betreden op eigen risico Credit Stijn Ghijsen

Welke ultieme wens staat bovenaan jouw bucketlist? Voor Tim Senders (van Streetlab) was dat een jeugdprogramma presenteren. 

Spijker ® Sanne Peper
Theater

Als je ouders in scheiding liggen dan kun je wel een ‘hartversterkertje’ gebruiken. En dat is Spijker zeker. Want zo onmogelijk als de vader en moeder in deze theatervoorstelling zijn die van jou hopelijk niet.

c
4
Theater

Vier voorstelling in vier jaar tijd: dat is het bijzondere theaterproject De Familie van Nielie van Theater Kwatta. Het gaat over een samengesteld gezin dat na heel wat gepuzzel steeds beter in elkaar past 

Hummimummi kerstspecial  ©Viking film VPRO

Wil jij deze kerstvakantie met de hele familie voor de tv zitten? Open haard aan, warme kop choco binnen handbereik? De Hummimummi Kerstspecial is de perfecte film om dat bij te doen. 

vlnr Sosha, Pascal, Niek, Anne-Mar, Iris, Timo en Belle foto EO

In Israël gaan zes bekende Zapp-gezichten de strijd met elkaar aan om de titel Kerstster van het Jaar

CupCakeCup Isa

De ovens worden weer voorverwarmd en de schorten gaan om: het is tijd voor een nieuwe seizoen van CupCakeCup. Daarin strijden in de voorrondes zestig baktalenten om de laatste twintig plekken. Isa (14), winnares van vorig jaar, geeft tips. ‘Zorg dat je eruit springt.’

Circus Noel Credit Phanta Basta!

Zapp telt weer af naar kerst met een gloednieuwe jeugdserie. Dit jaar is dat Circus Noël over een klein familiecircus dat druk is met de jaarlijkse kerstshow. ‘Er is alleen een groot probleem’, vertelt hoofdrolspeler...

Maan foto ANP

Zangeres Maan schrok zich vandaag rot. Veel mensen maakten zich ineens boos over een grap die twee weken geleden op Radio 538 met haar was uitgehaald. Ook toen schrok Maan zich rot.

Topdoks credit Willem Jan de Bruin

Zapp-presentator Rachel trekt haar witte jas weer aan voor een nieuw seizoen Topdoks Samen met dokter Elbert laat ze zien hoe briljant ons lichaam is. Nieuw dit seizoen...

Jannes, Niels, Ian en Max van Fource foto AVROTROS

Zo vlak voor de finale van het Junior Eurovisie Songfestival in Georgië zijn de jongens van Fource onwijs druk. Zondag nemen ze het met hun liedje Love Me op tegen vijftien andere landen. In alle drukte vonden Jannes (14), Niels (12), Ian (13) en...

Sarah Nauta

De Ludwigs zijn terug en gaan op een spannende schattenjacht. Maar zij zijn niet de enigen! Een geheimzinnige figuur in een cape houdt hen op een afstandje in de gaten. Wie er onder die cape zit? Sarah Nauta!

BZT Show

Het zit erop. Na elf jaar stopt de BZTshow. Maar niet zomaar. In een reeks best of-afleveringen laten Jetske en Pepijn de leukste wensen uit al die seizoenen nog één keer in vervulling gaan.  

Stelling break-up video's
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Zapp Theaterawards HUMAN Robert Lagendijk 2017

Heb je 'm gezien zaterdag? De draak in de studio van Zapplive? Die was er niet zomaar. De jeugdtheatervoorstelling Joris & de Drakentemmers van Het Laagland kreeg namelijk in de...

Smart & Dart

In het nieuwe programma Smart & Dart nemen twee teams het tegen elkaar op. Die bestaan elk uit een denker en een darter. Ze moeten heel goed samenwerken. 

Brugklas Credit Michel Schnater

De zomervakantie is weer voorbij. Ook bij het Koning Willem-Alexander College klinkt de bel voor het eerste lesuur. Nieuwkomers Nola en Jesse beginnen aan hun eerste jaar in Brugklas!

Tijn

Bedenk een programma voor tv. Die opdracht kreeg Tijn (8) van zijn vader toen hij zich op vakantie in Frankrijk verveelde. En dat programma is er nu: Smart & Dart.

tv-kijken Dreamstime

Wat is het beste jeugdprogramma van het afgelopen jaar? Dat bepaal jij natuurlijk! Hoe? Door te stemmen op de Gouden Stuiver.

Luna van Leeuwen

Naar popmuziek luistert Luna van Leeuwen (14) eigenlijk nooit. Toch speelt ze tijdens het Kinderprinsengrachtconcert op haar viool dé zomerhit van dit jaar: Despacito.

Sterren in de zon credit Dreamstime/Instagram

Na een jaar vol drukke draaidagen, ontelbaar veel optredens en een hele berg social posts en YouTube-video’s zijn de sterren wel toe aan vakantie. Maar waar gaan ze heen? Ze delen het op Instagram. 

Stelling-wk30
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Opposuits foto Rien Termeulen

Wat draag jij het liefst? Een trainingspak? Als het aan Jasper Castelein van Opposuits ligt, trek je straks net zo lief een net pak aan. Het Nederlandse merk heeft namelijk een pakkenlijn speciaal voor jongens gemaakt.

Quinty met Shaker

Kun jij een ei bakken? Een wond verzorgen? En durf je een onbekende te bellen? Niet? Vierhonderd kinderen die meededen aan een onderzoek voor het nieuwe programma Zapp Skills vinden dat je dat echt moet leren voor je twaalf bent. En dus krijg jij deze zomer hulp om deze en andere skills onder de knie te krijgen. ‘Hartstikke handig’,...

Mano en Badr

Badr en Mano zijn nog niet heel lang beste vrienden. Toch wisten zij vandaag de finale van de Beste Vrienden Quiz te winnen. Naast een mooi bedrag voor het goede doel en voor zichzelf kregen ze ook een Beste Vriendendag. ‘We zijn gaan flyboarden. Dat wilden we héél graag.’

snappen video's

Zo snap je wat je moet snappen

Vind jij breuken maar hoofdbrekers? En heb je geen idee wanneer je nou een -d of -dt moet schrijven? Snap je dus eigenlijk niets van wat je wel zou moeten snappen? Dan helpt een Snapje je misschien om dat kwartje eindelijk eens te laten vallen.

Youtuber loopt honderd loopjes

Heb jij wel eens gelet op hoe je loopt? Ga je sloffend door het leven of juist met een vastberaden tred? De bekende Amerikaanse Youtuber Kevin Parry heeft zich zelf maar liefst honderd loopjes eigen gemaakt. Hij demonstreert ze op een loopband.

Zapp Theaterprijs

Er zijn heel wat uren in het donker doorgebracht. Met open mond, schaterend van het lachen, met ingehouden adem van de spanning of met tranen in de ogen. Dit theaterseizoen waren er namelijk door heel Nederland weer heel wat jeugdtheatervoorstellingen te zien. Welke was de beste? Dat bepalen jullie. De nominaties voor de Zapp Theaterprijs zijn...

ANP aanvang schooljaar

Voor achtstegroepers zit hun tijd op de basisschool er bijna op. Langzaam kunnen ze al gaan uitkijken naar de middelbare school. Hoe gaan ze daar straks eigenlijk naartoe? En, komen ze daar een beetje veilig aan? Kidsweek deed er voor de speciale krant Brugklas voor beginners onderzoek naar samen met Veilig Verkeer Nederland...

Messi in achtbaan (foto bewerkt door Kidsweek)

Voor een dag in de (voetbal)schoenen van Lionel Messi staan. Dat kan binnenkort in… China. Daar wordt Messi Experience Park gebouwd. Een heus attractiepark rondom de Argentijnse superspits. 

Albino orang-oetan foto BOSF

Blauwe ogen, blond haar. Voor mensen is dat niet zo bijzonder. Maar voor een orang-oetan wel. Deze albino-aap werd vorig maand gered uit een kooi in een afgelegen dorp op het Indonesische eiland Kalimantan. Bewoners hielden haar daarin gevangen. De Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF) wist haar te redden en vraagt mensen nu een naam voor...

Ed en Rita

Rita Ora en Ed Sheeran voeren iets in hun schild. Dat is wel duidelijk als je naar de video kijkt die de Britse zangeres zaterdagnacht op Instagram plaatste. Daarop kijkt ze samen met Ed wat ondeugend in de camera terwijl er een typisch Sheeran-deuntje klinkt. 

Het Klokhuis over ondernemen credit NTR

De zolder is leeggehaald, de kasten uitgemest. Ook heb je een strategische plek gereserveerd om op Koningsdag jouw koopwaar aan de man te brengen. Maar hoe zorg je ervoor dat je straks ook al je spullen aan de man brengt? Het...

@sabinegerritsen

Hoe ga jij verkleed met carnaval? Dex uit het Gelderse Epse hoefde daar niet lang over na te denken. 'Ik wil als Duiker Freek', zei hij tegen zijn moeder. En die wist daar wel raad mee... 

Nederland in 2050

Gaan kinderen in 2050 zelf met de auto naar school omdat die toch zelfrijdend zijn? En hoef je nooit meer je kamer op te ruimen omdat een robot dat voor je doet? In het EO-programma Nederland in 2050 zoeken presentatrice Rachel Rosier en ecoprof Daniël Poolen dat uit. 

La belle ferronière
Kijk nou!

Moet jij van jouw ouders weleens naar een museum? En vind je dat sáái? Probeer je dan te bedenken hoe het eruit ziet als alle figuren op de kunstwerken lego-poppetjes zouden zijn. Dan wordt zo'n museumbezoek heel wat leuker.

De Italiaanse kunstenaar Stefano Bolcato deed dat ook....

Klokhuis over scheiden

Elke jaar krijgen zeventigduizend kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Erover praten is soms moeilijk maar heel belangrijk, vindt Emmeline (14). In een speciale Klokhuis-serie over scheiden...

Kiloknallers Lieke en Naomi

Wie te dik is, moet afvallen. Dat klinkt simpel. Maar dat is het niet. Dat laten vijf kinderen met obesitas zien in het nieuwe programma Kiloknallers. Lieke (10, links op de foto): ‘Het is echt niet zo dat ik de
hele tijd op de bank zit met chips en cola.’

Brugklas credit Michel Schnater

Voor jou zit de eerste helft van het schooljaar er alweer op. Maar de leerlingen van het Koning Willem Alexander College beginnen nu pas. Drie nieuwe leerlingen staan klaar om aan een roerig schooljaar van Brugklas te beginnen. ‘Er zijn dit keer veel problemen.’

Snorro credit Leo van Velzen
Theater

 Tuimelde jij ook van je stoel van het lachen bij De Gelaarsde Poes? Dan moet je ook zeker naar Snorro. Want deze gemaskerde zwaardheld is net zo grappig als zijn kittige collega. 

Happy Meal

Een hamburger, cheeseburger, visburger of kipnuggets. Wie bij McDonald’s een Happy Meal neemt, kan kiezen wat-ie wil eten. Maar wat als je veganist bent? Dan heb je pech, ontdekte Meilan (11). Want een vegaburger mag niet in een Happy Meal. ‘Daarom ben ik een...

Gelaarsde Poes Credit René Castelijn

Het regende maar sterren voor theatervoorstelling De Gelaarsde Poes. Ook Kidsweek gaf er vijf. Zelden lachten we zo hard. Niet zo gek dus dat er nu een speciale bewerking voor tv is gemaakt.

Kasper en de kerstengelen credit Michel Schnater

Kasper wil later astronaut worden en verre ruimtereizen maken. Maar voor nu verhuist hij alleen van de stad naar het platteland. En daar vindt hij het maar wat saai. Tot er ineens twee kerstengelen uit de lucht komen vallen. ‘Met hen beleef ik allemaal avonturen’, vertelt Sem (12 jaar), hoofdrolspeler in de nieuwe serie Kasper en de...

kersttv

Met een buik vol kerstkransjes, koekjes en kalkoen op de bank bijkomen van al dat lekkers. Met uitzicht op de kerstboom én de kijkbuis. Want er is veel leuks te zien deze kerstvakantie. Kidsweek zet de leukste programma's en films voor je op een rij.

Pegasus Michel Schnater

Wie De Vloek van Manege Pegasus kijkt, gaat met knikkende knieën het jaar uit. Deze spannende zesdelige serie wordt in laatste week van 2016 uitgezonden. Volgens hoofdrolspeelster Lobke de Boer is het wel een verhaal waar je je hoofd bij moet houden.

De Gelaarsde Poes credit Leo van Velzen

Als het RO Theater ergens goed in is, dan is het een geweldige draai geven aan een bekend verhaal. Ook De Gelaarsde Poes wordt op een wel heel bijzondere manier het toneel op geslingerd. 

CupCakeCup

De CupCakeCup bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd met… een nieuwe presentator: Klaas van der Eerden. ‘Ik ben de kers op de cupcake.’

Dat_Haar-1_©Submarine.png

Als je haar maar goed zit, wordt er weleens gezegd. Maar wat als dat niet zo is? Dan zit je met je handen in het haar. Dat zit de twaalfjarige Kaylee ook. Want hoe behandel je een prachtige bos kroeshaar als iedereen om je heen wapperende blonde lokken heeft? Dat zie je in...

alleen op de wereld remi

Met een jeugdserie als adventskalender telt NPO Zapp weer af naar de kerst. Sinds 6 december kun je elke dag kijken naar Alleen op de Wereld. Ja, naar dat bekende boek over Remi. 'Maar dan heel anders', volgens hoofdrolspeler Julian Ras (15). 

Chocolade Witte Huis foto AFP
Kijk nou!

Terwijl in Nederland iedereen nog druk bezig is met Sinterklaas, kijken ze in de Verenigde Staten al uit naar Kerstmis. Voor de familie Obama is het de laatste kerst in het Witte Huis. En wat doe je dan? Dan ga je helemaal los met de versiering! 

Wally 360 graden

Heb jij ook heel wat uren gezocht naar Wally: het bebrilde mannetje met zijn rood/wit-gestreepte muts en shirt? Je kunt nu opnieuw naar hem speuren. Niet in een boek, maar in een 360-graden-video!

Supermaantortilla

Zag jij 'm gisteren? Die supermaan? Dikke kans van niet, want het was behoorlijk bewolkt. Toch had jij je vrienden kunnen imponeren met een perfecte supermaanfoto. Het enige wat je daar voor nodig had was een raam en een tortilla...

Sinterklaas credit Roel Jorna (NTR)

Nog een paar uurtjes en dan komt Sinterklaas aan in Maassluis. En dat zorgt voor een berg Sintprogramma’s op de buis. 

Nienke op paard

Zolang Het Klokhuis bestaat, krijgt de redactie het verzoek om iets met paarden te doen. En daarom staat november in het teken van deze dieren. ‘En zó dat het ook leuk is als je niet dol bent op paarden’, zegt presentatrice Nienke.

Stelling
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Paspoppen Dreamstime

Hoe goed kun jij stilzitten? Of stilstaan? Daar gaat het om bij de Mannequin Challenge: een nieuwe hype op social media. Daarbij doen mensen net alsof ze een paspop zijn. En dat lijkt makkelijker dan het is. 

TopDoks credit Willem Jan de Bruin

Hoe geniaal is jouw lichaam? Nou behoorlijk briljant, zo laten presentatrice Rachel Rosier en dokter Elbert Smelt in het nieuwe EO-programma Topdoks zien. Ze onderzoeken alles wat je altijd al over je lichaam wilde weten én dienen zo nu en dan als proefkonijn.

Laurent Simons

De meeste zesjarigen beginnen net een beetje met lezen en rekenen. Niet Laurent Simons. Hij kon al lezen toen hij twee was en is nu klaar voor het gymnasium!

Disney Jonge Garde

De vlam gaat in de pan dit nieuwe seizoen van Jonge Garde. De koks strijden namelijk om een stage bij een sterrenrestaurant. Als nieuwe leerling stookt Noa het vuurtje nog wat verder op. Hoe was het voor actrice Manouk Pluis om als nieuwkomer in deze groep te komen?

@kingkayden

Twee benen, één blik: wat zie jij? Op social media komen mensen er niet uit. Waar de één glanzende ledematen ziet, kijkt de ander toch echt naar twee benen met witte verf erop. Wat zie jij?

Nieuwe kleren
Recensie

Begin deze maand ging de musical De Nieuwe Kleren van de Keizer in première. Kidsweek-lezer Kaya (10) was erbij. En ze werd daar door een paar heuse lakeien ontvangen.

Fotocredits Jean Philipse

Wie van circus houdt moet deze herfstvakantie in het Brabantse Liempde zijn. Daar wordt voor de zesde keer Festival Circolo gehouden. Noa (9) werd uitgekozen om een dag mee te lopen met de directeur. En nee, die heeft geen dikke buik en krulsnor.

Dolfje Weerwolfje credit Peggy de Haan

Over Dolfje Weerwolfje is een hele stapel boeken geschreven. Ook is er een film. En begin dit jaar kwam daar Dolfje op de planken bij. Die familiemusical gaat nu opnieuw spelen. Philip van Loosbroek (10) speelt een van de drie Dolfjes. Eh, drie Dolfjes? Hoe zit dat?

Justin Bieber foto EPA

Het zal je maar gebeuren. Sta je in de rij voor de kassa van de Albert Heijn, staat Justin Bieber ineens voor je. Dat overkwam de bezoekers van een AH-filiaal in Amsterdam. De Canadese zanger deed er boodschappen met zijn goede vriend: dj Martin Garrix

Niall Horan

‘Ben aan het werk geweest in de studio. Wilde dit liedje dat ik heb geschreven met jullie delen. Bedankt dat jullie er altijd voor me zijn geweest.’ Met dit bericht op Twitter kondigde Niall Horan zijn eerste solo-single aan. En zijn vrienden van One Direction? Die zijn trots.

BZT credit Patrick van Emst

De BZT Show gaat weer van start. Maar dit keer net even anders dan je gewend bent. In het programma gaan verschillende scholen de strijd met elkaar aan om een plekje in de BZTband XXL. Die gaat op 18...

Benny

Volg jij de avonturen van De Ludwigs op de voet? Vanavond gaat de serie weer verder waar ze voor de zomer stopte. En het belooft puntje-op-je-stoel-spannend te worden. ‘De komende afleveringen ontdek je veel geheime dingen waarvan je denkt: wow!’ vertelt Timo Verbeek (16...

Bliep

In Code Kidsweek vind je een stappenplan om je eigen lichtgevende Bliep te maken. Wat heb je daar voor nodig hebt? Niet veel. Het meeste ligt waarschijnlijk bij jouw in de keukenla! Namelijk aluminiumfolie, een schaar, 3 volt-batterij, plakband, een LED-lampje én een schema: dat vind je hier. 

Anne-Mar

Geen beter moment om met een nieuw seizoen van de Anti Pest Club te starten dan in de Week tegen Pesten (19 t/m 23 september). Aan de formule van dit programma is niet gesleuteld want die werkt goed. Wat is het geheim?, vroegen we presentatrice Anne-Mar Zwart.

Iris

Dit is Iris. Ze is dertien jaar oud en zit in de tweede klas van de middelbare school. Iris wordt gepest. Ze weet niet goed wat ze daartegen moet doen en daarom roept ze jouw hulp in. 

Imana en Pien

Vriendinnen Imana en Pien hadden een droom: acteren in een film of tv-serie. Maar dat krijg je niet zomaar voor elkaar. En daarom besloten ze zelf een film te maken. Die gaat over pesten en wordt komende week, in de Week tegen Pesten, op een aantal scholen vertoond.

tv credit Dreamstime

Wat kijk jij het liefst als je voor de tv zit? Bommetje? Brugklas? Of misschien wel Klaas kan alles? Al deze programma's en nog veel meer zijn in de race voor de Gouden Stuiver, de prijs voor het beste kinderprogramma van het afgelopen jaar. En je kunt nog stemmen. 

Britt Scholte brugklas

Nu delen ze handtekeningen uit, gaan ze met fans op de foto en treden ze op voor zalen vol gillende fans. Maar in de brugklas zeulden ze net zo hard met hun zware tas en werden ze heus niet op handen gedragen. Hoe kijken BN'ers terug op hun brugklastijd? Vandaag deel twee: actrice/vlogger Britt Scholte. 

Gelaarsde Poes

Wat vinden kinderen de allerbeste theatervoorstelling? Nou, De Gelaarsde Poes! Kinderen uit heel Nederland konden afgelopen theaterseizoen op twintig jeugdvoorstellingen stemmen. De kinderjury had...

Zapp Theaterprijs

Wie in de kinderjury van de Zapp Theaterprijs zit, heeft een vol programma. Twintig voorstellingen moet je zien én er recensies over schrijven. Mingus (11, met groen shirt) uit Amsterdam deed het. Zaterdag maakt hij samen met de andere juryleden de winnaar bekend in Zapp Live....

Spangalis seizoen 10 Joe Sinduhije narcolepsie

Niet alleen voor jou is de zomervakantie voorbij, ook de leerlingen van het Spangalis College moeten weer naar school. En daar zitten een paar nieuwkomers bij. Onder wie Jip (gespeeld door Joe Sinduhije), een jongen met narcolepsie.

Suzanne en Raphael Credit ANP

Voor één dag de baas van Zapp zijn. Dat was Raphaël (10) uit Purmerland afgelopen woensdag. Hij bepaalde welke programma’s er werden uitgezonden. Hij mocht meekijken achter de schermen en meepraten over nieuwe plannen. ‘Aan het eind van de dag was ik helemaal kapot!’

Gek op jou: Mila vs Jan

Liefde op het eerste gezicht: dat was het toen Mila (10) Jan voor het eerst zag. Maar hem verkering vragen, dat durfde ze niet. Gelukkig schoot Yes-R te hulp. Hoe dat afliep, zie je in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Gek op Jou

Zapp-baas Credit Dingena Mol / Hollandse Hoogte

 Wat als jij de baas van Zapp zou zijn? Over die vraag heeft Raphaël (10) uit Purmerland hard nagedacht. Want vandaag is hij dat voor één dag. 

Kaal of kammen Credit AVROTROS

In Kaal of Kammen nemen vier vrienden het in verschillende spellen tegen elkaar op. Winnen is daarbij niet het belangrijkste. ‘Je moet zorgen dat je niet verliest’, vertelt presentator Sascha Visser. ‘Want de verliezer wordt gestraft.’ Hoe? Met een tondeuse op z’n hoofd.

Teun-Stefan Credit Evert Jan Daniels

Een dik script uit je hoofd leren is voor een acteur niet makkelijk. Maar zonder script een scène spelen? 'Dat is nog altijd moeilijker', vertelt Teun Stokkel (14). Hij is te zien in het nieuwe seizoen van De Vloer op Jr.

hond

Filmpje: poeh, poeh wat is het heet

Als het in de zomer bloedheet is, wil je maar één ding; afkoelen in een fris bad. Zonnebril op je neus en... relaxen. Deze hond is zelfs zo ontspannen dat hij in een heel diepe slaap sukkelt... Luister maar naar z'n gesnurk (en zijn scheetjes)!

Olympische duikers
Kijk nou! - dossier Olympische Spelen

Tjonge, je zou maar meedoen aan de Olympische Spelen en kans maken op een medaille. Dan moet je van de zenuwen vast vaak naar het toilet. Je wilt je tegenstanders toch een poepie laten ruiken. Hoe dat eruitziet? Zo, misschien?

Rubio
Kijk nou!

Het lijkt wel een sprookje. Op het moment dat de Argentijnse zwerfhond Rubio de Duitse stewardess Olivia in de ogen keek, wist hij het meteen. Zij was de ware. Hij wilde dolgraag dat zij zijn baasje zou worden en had daar veel voor over. Leven ze nu ook lang en gelukkig?

Tekening om je nek
Kijk nou!

Wat doen jouw ouders met de tekeningen die je maakt? Misschien hangen ze jouw kunstwerk even op de koelkast of aan de muur, maar meestal verdwijnen ze daarna bij het oud papier. Niet als je kunstenaar Yasemin Erdin ermee aan de slag laat gaan. Dan hangen je tekeningen voor altijd op een goede plek. 

Stokstaartje foto Dreamstime

Stokstaartjes zijn niet alleen goede bewakers, maar ook ijverige gravers. In de natuur leven ze in een groot holenstelsel onder de grond dat ze zelf graven. Ook de stokstaartjes in Burgers’ Zoo hebben zo’n ondergronds verblijf. Maar dat vonden de diertjes blijkbaar niet groot genoeg. Ze breidden hun verblijf stiekem uit.

Vivian de hond (credit Mitch Boyer)
Kijk nou!

Teckels zijn doorgaans niet de grootste honden. Maar dan ken je Vivian nog niet. Deze viervoeter is gigantisch. En net verhuisd naar de grote stad. Dat vindt ze maar lastig. En daarom wil ze kinderen helpen die daar ook moeite mee hebben. 

Obama, Trudeau, Nieto (foto AFP)
Kijk nou!

Niets is zo simpel als elkaar de hand schudden. Je steekt allebei de rechter uit, pakt die van de ander vast, schudt een paar keer en klaar... Toch blijkt het lastiger dan gedacht zo bleek deze week maar weer. 

Nafantano
Kijk nou!

Slaap jij nog met een knuffel in bed? Of allang zonder, omdat je het een beetje kinderachtig vindt? Wacht maar tot je de knuffels van Nafantano ziet. Deze kunstenaars uit Azerbeidzjan maakt zulke mooie fantasiewezens. Daarvoor ben je nooit te oud om mee in bed te liggen.

Roze sprinkhaan

Het is roze, het zit tussen de bladeren en het springt... rara wat is dat? Een roze sprinkhaan natuurlijk! Maar wacht eens even: horen die beestjes niet groen te zijn?

theimagedirect.com

Taylor Swift heeft het nog maar twee weken geleden uitgemaakt met dj Calvin Harris of ze heeft alweer een nieuw vriendje. Ze is namelijk op het strand vlak bij haar huis gezien met de Britse acteur Tom Hiddleston. Ze wandelden daar hand in hand en... zoenden!

Rijksmuseum

De iPhone bestaat nog geen tien jaar. Maar bij een bezoek aan het Rijksmuseum zag Apple-topman Tim Cook er toch echt een op een zeventiende-eeuws schilderij... 'Nu weet ik het niet meer zeker', zei hij.

Foto Jan Jelle de Boer

Vier vloggers en één fan ontmoeten elkaar op een vloggerbijeenkomst en worden vrienden. Daar draait het om in Just Like Me. Shalisa van der Laan (bekend van het Junior Songfestival) speelt Nina. ‘Dat zij singer-songwriter is, maakt deze rol wel extra tof.’

Eerste keer

Eerste keer

Als je acht jaar bent dan heb je vast al eens in de diepe gezwommen, een toets gehad op school of misschien voor het eerst zelf betaald in een winkel. Maar er zijn ook nog een hele hoop dingen die je nog nooit hebt gedaan. Millie (8 jaar) probeert 54 dingen voor het eerst uit. In sneltreinvaart.

Geknutsel met een halve kat 1
In beeld

Schrik niet, met deze kat is niets engs aan de hand. Hij heeft z'n achterste pootjes gewoon netjes onder z'n lijf liggen. Maar het ziet er wel een beetje gek uit, zo op de trap. Dat vonden veel creatieve fotoknutselaars ook. Die gingen dan ook met deze foto aan de haal...

Beelden Instagram/Mumitan

Of het nu een chique feestje is, een verkleedpartij of dat je in je gewone kloffie voor de dag kunt komen. Voor PuiPui maakt het allemaal niet uit. Die heeft namelijk een goed gevulde kledingkast met eindeloos veel stijlvolle items. En dat is behoorlijk bijzonder. Want PuiPui is een konijn. 

Hiphopdans met klassieke muziek? Gaat dat samen? Ja, heel goed zelfs. Dat laten de leden van het Balletorkest en dancecrew ISH zien in de nieuwe familievoorstelling Creatures. Samen met Kidsweek-lezers Lana en Fiona (11 jaar) namen we een kijkje bij de repetities.

In het Canadese Toronto vieren ze geen Koningsdag. Toch bekroonde de jury van het internationale kinderfilmfestival daar de Nederlandse jeugdfilm Koningsdag met een prijs. En dat is meteen een goede filmtip voor 27 april, nu er zulk slecht weer is voorspeld.

Dolfje Weerwolfje credit Peggy de Haan

Dolfje Weerwolfje bestaat twintig jaar (maar blijft natuurlijk voor altijd zeven). Om dat te vieren is er een musical over hem gemaakt. Die was begin in het theater te zien maar begint deze maand aan een nieuwe reis door Nederland. Het is een voorstelling waarbij je als publiek lekker hard mag meehuilen. Aaaaawoehoe!!!

Justin Bieber? Nee, Cruz Beckham!

Zijn vader kan voetballen als de beste, zijn moeder best 'n aardig deuntje zingen, zijn twee broers doen het goed als model. Maar ook Cruz Beckham (11) heeft talent. De jongste zoon van David en Victoria Beckham zingt zo goed als... Justin Bieber!

... Emma (11 jaar), Dagmar (10 jaar) en Ivar (5 jaar)! Zij wonnen met hun verhaal de eerste editie van de Junior Schrijfwedstrijd. Ieder in een andere leeftijdscategorie en met een ander beginverhaal. Vrijdag werden ze verrast in hun eigen klas door de schrijvers van wie ze het verhaal hadden afgemaakt. 

Beelden Kinderen voor Kinderen

Hupsakee! Naar de Koningsspelen ermee

Kinderen voor Kinderen heeft het nieuwe liedje voor de Koningsspelen bekendgemaakt. Het heet Hupsakee! En blijft net zo in je hoofd plakken als Bewegen is gezond, Doe de Kanga en...

Foto ANP

Hoe is het als je na de zomer naar de middelbare school gaat? Heb je al knikkende knieën, of er juist heel veel zin in? En hoe goed voorbereid maak je die overstap? Voor een speciale editie van Kidsweek - Brugklas voor beginners - zijn we daar...

Foto's Dreamstime en Flickr/ben.timney

Krijg jij al vaak huiswerk mee van school? Dat is veel te vroeg, beweert een wetenschapper van Duke University in het Amerikaanse Durham. Het kan er zelfs voor zorgen dat kinderen een hekel krijgen aan school.

Foto ANP

Als je nieuwe kleding nodig hebt of je wilt van je zakgeld speelgoed of een game kopen: doe je dat dan op internet of in een echte winkel? Dat vroeg Het Jeugdjournaal aan kinderen tussen de negen en dertien jaar. En wat blijkt: jullie gaan voor je spullen het liefst de deur uit. 

Foto AFP

Het is weer tijd voor de Kids' Choice Awards. De enige awardshow waar kinderen het voor het zeggen hebben. Vandaag worden in Los Angeles de prijzen uitgereikt. Nickelodeon-presentator Bart Boonstra is er al de hele week. Wat spookt-ie daar uit?

Is jouw haar ook veranderd in een kunstwerk sinds je de vlechten van de Australische Grace (6) hebt gezien? Dan hebben we hier nog een paar bijzondere kapsels waar je dit weekend mee aan de slag kunt. 

Foto EO

Een grote verrassing voor Anne-Mar Zwart gisteren. De EO-presentatrice kreeg een groot beeld in haar handen gedrukt. Het is de prijs voor het beste jeugdprogramma van Nederland. Dat won ze voor de Anti Pest Club. ‘Ik ben ontzettend blij!’

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

De rode stoelen zijn nog warm van de billen van de coaches van The voice of Holland of The Voice Kids gaat alweer van start. Lesley (13) uit Amsterdam was vrijdag 5 februari te zien in de blind auditions. ‘Ik was zo trots op mezelf.’ 

Foto Michel Schnater (AVROTROS)

Niet alleen jij moet morgen weer terug naar school. Ook Brugklas gaat weer van start. Met drie nieuwe bruggers. We stellen ze aan je voor. 

De kerstvakantie is hét moment om koekjes, cakejes of taarten te bakken. En om naar de CupCakeCup te kijken. Want die gaat weer van start. Twintig jonge bakkers nemen het daarin tegen elkaar op. Rens (13) - de winnaar van vorig jaar - blikt in de papieren Kidsweek terug en geeft tips. En hieronder geeft hij zijn favoriete...

Kasper en de kerstengelen credit Michel Schnater

Kasper wil later astronaut worden en verre ruimtereizen maken. Maar voor nu verhuist hij alleen van de stad naar het platteland. En daar vindt hij het maar wat saai. Tot er ineens twee kerstengelen uit de lucht komen vallen. ‘Met hen beleef ik allemaal avonturen’, vertelt Sem (12 jaar), hoofdrolspeler in de nieuwe serie Kasper en de...

Foto ANP

Haar optreden liep gesmeerd, zenuwen had ze niet en in de zaal zaten veel familieleden en vrienden om haar aan te moedigen. Dus dat ze zaterdag als vijftiende eindigde bij het Junior Eurovisie Songfestival in Bulgarije, dat viel Shalisa (15) een beetje tegen.

Hij komt, hij komt: het Sinterklaasjournaal

De reis vanuit Spanje, het logeren hier in Nederland, het uitdelen van de pakjes. Sinterklaas en zijn Pieten hebben dat al eindeloos geoefend. Maar vlekkeloos gaat het nooit. Ook dit jaar vast niet. En eigenlijk ook gelukkig maar. Anders zou Het Sinterklaasjournaal, dat vanavond begint, dodelijk saai zijn.

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Whohooo!, dacht Shalisa toen ze hoorde dat ze van zowel de vakjury, als de kinderjury als de mensen thuis twaalf punten had gekregen. En daarmee het Junior Songfestival had gewonnen. Een dag na de finale denkt ze dat nog steeds...

Vijf acts staan zaterdag in de finale van het Junior Songfestival. Dan wordt duidelijk wie ons land op 21 november gaat vertegenwoordigen in Bulgarije. We stellen elke dag een finalist aan je voor. Vandaag: 4LIFE (Luna, India, Flore, Esmee) met You Will Know My Name.

Foto AFP

Taylor Swift was afgelopen weekend de koningin van de MTV Video Music Awards. De supersuccesvolle zangeres mocht maar liefst drie awards in ontvangst nemen, trad op met Nicki Minaj én haar nieuwe video ging in première. Jeetje, spannend allemaal! Dan kan het gebeuren dat je per ongeluk iets ontglipt...

Acteren is voor Nadia (12) altijd een droom geweest. Ze was al te zien in de Nederlandse film Hartenstraat en vanaf maandag ook elke dag in de nieuwe spannende Zapp-serie Het geheim van Eyck

Foto EPA

Na vijf jaar onafgebroken touren en liedjes opnemen, hebben de jongens van One Direction er even genoeg van. Ze nemen in 2016 een pauze van zeker een jaar zodat ze meer soloprojecten kunnen doen. Iedereen verwachtte grote paniek bij de fans, maar het bleef opvallend rustig.

Op de tv-pagina van Kidsweek vind je vooral nieuwe programma’s. Maar er zijn nog zo veel leuke tv-programma’s die al een poos te zien zijn. En daarom in deze rubriek elke keer een favoriet programma van een Kidsweek-lezer. Christina (9) kijkt Total Drama.

Foto AVROTROS

De audities, bootcamps en halve finales zijn achter de rug. Zaterdag gooien de danstalenten van Junior Dance nog één keer alles in de strijd in de spannende finale. Kidsweek voelde de zeven finalisten aan de tand over zenuwen, de grootste concurrenten, dé gouden tip van hun coach en hun winkansen.

Foto Olivier Thijssen

Op de tv-pagina van Kidsweek vind je vooral nieuwe programma’s. Maar er zijn nog zo veel leuke tv-programma’s die al een poos te zien zijn. En daarom in deze rubriek elke keer een favoriet programma van een Kidsweek-lezer. Jorwin (10) kijkt Pauls Puber Kookshow.

Onder de titel VPRO Kort & Klein toeren drie korte jeugdfilms langs de Nederlandse filmtheaters. Naast Munya en Mij en Johnny Bakru is dat Alles Mag. Daarin maak je kennis met de Brabantse Tygo die voor zijn nieuwe klas in Amsterdam een spreekbeurt houdt over carnaval. De film is voor een Emmy genomineerd...

Op de tv-pagina van Kidsweek vind je eigenlijk vooral nieuwe programma’s. Maar er zijn nog zoveel leuke tv-programma’s die al een poos te zien zijn. En daarom in deze nieuwe rubriek elke keer een favoriet programma van een Kidsweek-lezer.  Sacha (10) kijkt Modern Family: ‘Het is echt een heel grappige serie.’

Op de tv-pagina van Kidsweek vind je eigenlijk vooral nieuwe programma’s. Maar er zijn nog zoveel leuke tv-programma’s die al een poos te zien zijn. En daarom in deze rubriek elke keer een favoriet programma van een Kidsweek-lezer. Naomi (11) kijkt Wie is de Mol?.

Wiplala
3.5
Film

Wiplala is een klein grappig mannetje dat je vast kent uit de boeken van Annie M.G. Schmidt. Hem naar het witte doek tinkelen, dat is nog niet makkelijk. Daar komt een hoop magie bij kijken. Alleen zijn de makers iets te enthousiast aan het toveren geslagen.

Foto: Chantal Antonides

Na maanden van audities, repetities en twee spetterende halve finales is het nu tijd voor de finale van het Junior Songfestival. De vijf finale-acts geven nog een keer alles. De vakjury, kinderjury én de kijkers thuis beslissen wie naar Malta gaat om daar ons land te vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisie Songfestival...

Zie ginds komt de stoomboot er echt nog niet aan. Ook wordt er nog lang niet aan de deur geklopt. Niet hard geklopt, maar ook niet zacht geklopt. Het duurt echt nog wel even voor Sinterklaas met zijn Pieten weer naar Nederland komt. Toch liggen de pepernoten al in de winkels en is er over Sinterklaas en zijn Pieten van alles te doen. Er zijn...

Foto ANP

Grote kans dat jij er een heel stel hebt. Die van je moeder liggen waarschijnlijk op zolder. En misschien heeft je oma ook vroeger met Barbies gespeeld. Vijftig jaar geleden kwam de wereldberoemde pop naar Nederland. Reden voor een echte birthday bash in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.

Herinner jij de baby-kaketoe op het fotonieuws in Kidsweek van twee weken geleden nog? De een vond ’m lief, de ander juist eng. Precies daarover gaat de tentoonstelling Ah, wat lief in Concordia in Enschede.

B-Graphic

In de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok weer een uur achteruit gezet. Van drie naar twee uur, want de zomertijd is afgelopen. Een uur langer slapen! Maar waarom eigenlijk? En waar komt dat extra uur ineens vandaan?