Vrijwilligers ruimen de olie aan de kust van Mauritius zoveel mogelijk op

Een grote olievlek overspoelt de witte stranden en de helderblauwe zee van Mauritius. Dat komt door een lekke olietanker voor de kust. Vrijwilligers doen hard hun best om de rommel op te ruimen en de dieren in het gebied te beschermen. De minister-president van het eiland heeft de noodtoestand uitgeroepen: het lukt Mauritius niet alleen. 

Watermeloen snijden hoeft niet moeilijk te zijn

Watermeloen is misschien wel het beste fruit om te eten als het zo warm is. Bomvol water, lekker zoet en als je 'm in de koelkast legt is het bijna een ijsje. De meeste mensen snijden 'm in van die punten met de schil er nog aan. Krijg je héle vieze handen van. Hebben jullie al eens geprobeerd een watermeloen te verorberen...

Tijdens de Naakte Tour kunnen mensen kunst kijken zonder kleren

In je nakie een wandelingetje door een museum maken gek? Nee hoor, in de kunsthal in Rotterdam vinden ze dat 'blootgewoon'.

ijsjes met eetbare bloemen

De temperatuur stijgt de komende dagen hard. Dat vraagt om veel verkoeling, ijsjes en barbecue-avondjes; helaas niet altijd even goed voor het milieu. Gelukkig kun je dat watergevecht ook houden zonder dat je massa's plastic tussen de plantjes vandaan hoeft te vissen. Vier tips om duurzamer de warme dagen door te komen!

Chalwa met één van haar zes pythons

Ze worden niet voor niets wurgslangen genoemd, zou je denken. Toch aait Chalwa (14) uit Indonesië liever een python dan een poesje. Op Instagram post ze sinds kort filmpjes waarin ze haar zes(!) huisdieren baddert, voert en vertroetelt.

Er mogen minder toeristen in de gondels van Venetië

Venetië wordt te vol. En dan hebben we het nu eens niet over het aantal toeristen, maar over hun aantal kilo's. Waar je vroeger makkelijk zes toeristen in een gondel kwijt kon, zinkt-ie nu zowat onder al die zware lijven. Daarom mogen er voortaan maar maximaal vijf mensen in een bootje.

Het regent meteorieten

Het regent deze week vallende sterren! Vooral woensdag- en donderdagnacht zijn ze waarschijnlijk goed te zien. Vijf sterrenkijktips voor mensen met veel wensen. 

Australië bosbranden

De hevige bosbranden vorig jaar in Australië raakten wel drie miljard vogels, reptielen en zoogdieren. Dat is nog eens drie keer zoveel als gedacht. De dieren gingen dood of moesten vluchten uit hun natuurlijke leefomgeving.

Pixabay baechi

Als er niets verandert, leeft er binnenkort geen enkele haai meer in het koraalrif. Dat klinkt misschien best fijn. Maar wetenschappers maken zich zorgen.

Yunyang cliff swing

Weet je nog de superschommel waar we een paar kranten terug over schreven? Hij is nu open voor publiek, dus wie durft kan er in. Of in één van deze andere huiveringwekkend hoge schommels.

Pixabay Susanne Jutzeler, suju-foto

Op bezoek bij de zeehondencrèche in Pieterburen: het is een geliefd zomervakantie-uitje, maar het mag voorlopig niet. Er is namelijk een corona-besmetting vastgesteld.