Kenichi Morinaga

Heb jij een kat of een hond? Dan weet je vast hoe lastig het is om precies op het juiste moment een foto te maken als Fikkie of Minoes iets grappigs doet. De winnaars van de Comedy Pet Photography Awards voor grappige huisdieren drukten wél op het juiste moment af en dat levert parels van plaatjes op.

YouTube

Igor Klymenko was pas negen jaar oud toen hij begon te werken aan een drone die landmijnen kan opsporen. Nu is hij zeventien en heeft zijn Quadcopter Mines Detector een grote prijs gewonnen.

 Poranimm Athithawatthee

Het was een knap ingewikkelde som, maar het is wetenschappers gelukt. Met een heleboel getel en vermenigvuldig hebben ze uitgerekend hoeveel mieren er op aarde zijn. De uitkomst? 20 biljard.

Associated Press

‘Meer Russen moeten in Oekraïne gaan vechten’. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd in een toespraak op televisie.

AFP

Spetter, pieter, pater… daar scheert een hond over het water! De meeste honden plonzen graag in een plas of beek, maar in Californië bedwongen ze de golven deze week per surfplank.

Zuma Press

Vijftig cent, één of twee euro: normaal is het geen ramp als je een munt verliest. In Israël ligt dat een beetje anders. Daar werd een munt gestolen die meer dan 1 miljoen euro waard is. Nu komt het geldstuk terug.

Beer doet deuren open en dicht
Als er ineens een beer in je huis staat, zou jij je vast rot schrikken. Maar niet de Amerikaanse Susan Kehoe. Zij vroeg de beer netjes of hij die deur weer even kon dichtdoen. En dat deed hij nog ook!
The little mermaid

Misschien heb je ze al wel voorbij zien komen: filmpjes van kinderen die de trailer van The Little Mermaid kijken. De video’s gaan keihard viral op TikTok.

Foto: Ken en Nyetta

Zoek je op de kaart naar Nur-Sultan? Dikke kans dat je die stad binnenkort niet meer vindt. De naam van de Kazachstaanse hoofdstad is namelijk officieel veranderd. Voortaan moet je op zoek naar Astana.

Verdrietig meisje
Voor Ouders

Het gaat minder goed met de mentale gezondheid van meisjes in Nederland. Maar liefst 33 procent van de meiden in groep acht kampt met emotionele problemen, gedragsproblemen of aandachtsproblemen. Wat kun je doen als jouw dochter niet goed in haar vel zit?

Baby met verjaardagstaart

Twee ouders die op dezelfde dag jarig zijn, is al behoorlijk bijzonder. Maar een baby die dan ook nog eens op hun verjaardag wordt geboren? Dat komt bijna nooit voor. Toch gebeurde het deze week. Baby Shiloh heeft dezelfde verjaardag als zijn vader én moeder.

Foto: ANP

Je kunt het bijna niet gemist hebben: S10 gaat dit jaar voor Nederland naar het Songfestival. Ze staat vanavond in de eerste halve finale. Maar… wie is deze zangeres en rapper? Deze tien dingen wist je vast nog niet over haar!

Oma Kerstbal

Een superheld in de boom, een vrachtwagen aan het plafond en een gewone bal aan de muur. Een oma in Groot-Brittannië is zo dol op kerstversiering dat ze maar liefst 1.760 kerstballen in huis heeft hangen. Een wereldrecord!

Foto: ANP

Negen maanden is er vergaderd, vergaderd, vergaderd en nog veel meer vergaderd, maar het is toch gelukt: Nederland krijgt een nieuw kabinet.

Kind met koptelefoon

Ging jij dit jaar ook helemaal los op Blijven slapen van Maan en Snelle? Dan ben je niet de enige. In Nederland was dit afgelopen jaar het allerpopulairste nummer op Spotify. Benieuwd wie er nog meer in de top 5 staan?

Foto: AP

Vliegt dat ruimtevaartuig nou tegen de zon aan? Nou… nee. Eigenlijk zit er 13 miljoen (!) kilometer tussen de sonde op de foto en de zon. Toch is ruimteorganisatie NASA megatrots: nog nooit eerder kwam een ruimtevaartuig zo dicht bij de brandende bol.

Baby

Mees Jansen De Vries of Sarah El Idrissi Van Vliet. Nu klinken deze namen nog vooral erg lang, maar misschien zitten klassen over een paar jaar vol kinderen met zo’n dubbele naam. Minister Dekker wil er namelijk voor zorgen dat kinderen tegelijkertijd de achternaam van allebei hun ouders kunnen krijgen.

Foto: AP

Pech voor fans van BTS: voorlopig hoeven ze geen nieuwe muziek van V, Jin, RM, Suga, J-Hope, Jimin en Jungkook te verwachten. De band neemt over een paar weken een lange pauze.

Bergbeklimmer

Stel, je bent aan het bergbeklimmen als je ineens in een grot iets ziet glinsteren. Je loopt ernaartoe en ontdekt een kist vol saffieren, smaragden en robijnen. En dan mag je de helft van die schat nog houden ook! Klinkt als een film? Het overkwam een Franse bergbeklimmer.

Foto: AFP

Het wordt even wennen voor veel Duitsers. Zestien jaar lang was Angela Merkel de baas in het land, maar vandaag neemt Olaf Scholz het stokje van haar over. Wie is deze nieuwe bondskanselier van onze oosterburen?

Foto: Martijn Beekman

Hij komt, hij komt… die lieve goede Sint! Na al die pakjesavonden denk je misschien dat je de grijsaard en zijn verjaardagstradities door en door kent. Maar wedden dat je dit nog niet wist?

jaguar

Het gaat beter met de jaguar in Mexico. In acht jaar tijd kwamen er ongeveer achthonderd van de razendsnelle jagers bij. Goed nieuws, want de soort was bijna bedreigd.

Boomkikker (ter illustratie)

Zomaar een dier van het ene land meenemen naar het andere? Dat mag niet. In oktober is daarom een grote actie gehouden om smokkelaars te betrappen. Daarbij zijn 647 levende vogels, reptielen en amfibieën gered. Wauw!

Foto:  Imago Sportfotodienst GmbH

Engelse voetbalfans hadden het dinsdagavond druk met juichen. Tijdens de wedstrijd tegen Letland scoorden de speelsters uit het nationale vrouwenelftal maar liefst twintig keer. Een record!

Foto: Rias Immink

Pech voor piloten van vliegbasis Eindhoven. Zij moesten deze week eerder stoppen met een oefening. Ze hadden namelijk last van… kerstverlichting.