Foto: ANP

Je kunt het bijna niet gemist hebben: S10 gaat dit jaar voor Nederland naar het Songfestival. Ze staat vanavond in de eerste halve finale. Maar… wie is deze zangeres en rapper? Deze tien dingen wist je vast nog niet over haar!

Oma Kerstbal

Een superheld in de boom, een vrachtwagen aan het plafond en een gewone bal aan de muur. Een oma in Groot-Brittannië is zo dol op kerstversiering dat ze maar liefst 1.760 kerstballen in huis heeft hangen. Een wereldrecord!

Foto: ANP

Negen maanden is er vergaderd, vergaderd, vergaderd en nog veel meer vergaderd, maar het is toch gelukt: Nederland krijgt een nieuw kabinet.

Kind met koptelefoon

Ging jij dit jaar ook helemaal los op Blijven slapen van Maan en Snelle? Dan ben je niet de enige. In Nederland was dit afgelopen jaar het allerpopulairste nummer op Spotify. Benieuwd wie er nog meer in de top 5 staan?

Foto: AP

Vliegt dat ruimtevaartuig nou tegen de zon aan? Nou… nee. Eigenlijk zit er 13 miljoen (!) kilometer tussen de sonde op de foto en de zon. Toch is ruimteorganisatie NASA megatrots: nog nooit eerder kwam een ruimtevaartuig zo dicht bij de brandende bol.

Baby

Mees Jansen De Vries of Sarah El Idrissi Van Vliet. Nu klinken deze namen nog vooral erg lang, maar misschien zitten klassen over een paar jaar vol kinderen met zo’n dubbele naam. Minister Dekker wil er namelijk voor zorgen dat kinderen tegelijkertijd de achternaam van allebei hun ouders kunnen krijgen.

Foto: AP

Pech voor fans van BTS: voorlopig hoeven ze geen nieuwe muziek van V, Jin, RM, Suga, J-Hope, Jimin en Jungkook te verwachten. De band neemt over een paar weken een lange pauze.

Bergbeklimmer

Stel, je bent aan het bergbeklimmen als je ineens in een grot iets ziet glinsteren. Je loopt ernaartoe en ontdekt een kist vol saffieren, smaragden en robijnen. En dan mag je de helft van die schat nog houden ook! Klinkt als een film? Het overkwam een Franse bergbeklimmer.

Foto: AFP

Het wordt even wennen voor veel Duitsers. Zestien jaar lang was Angela Merkel de baas in het land, maar vandaag neemt Olaf Scholz het stokje van haar over. Wie is deze nieuwe bondskanselier van onze oosterburen?

Foto: Martijn Beekman

Hij komt, hij komt… die lieve goede Sint! Na al die pakjesavonden denk je misschien dat je de grijsaard en zijn verjaardagstradities door en door kent. Maar wedden dat je dit nog niet wist?

jaguar

Het gaat beter met de jaguar in Mexico. In acht jaar tijd kwamen er ongeveer achthonderd van de razendsnelle jagers bij. Goed nieuws, want de soort was bijna bedreigd.

Boomkikker (ter illustratie)

Zomaar een dier van het ene land meenemen naar het andere? Dat mag niet. In oktober is daarom een grote actie gehouden om smokkelaars te betrappen. Daarbij zijn 647 levende vogels, reptielen en amfibieën gered. Wauw!

Foto:  Imago Sportfotodienst GmbH

Engelse voetbalfans hadden het dinsdagavond druk met juichen. Tijdens de wedstrijd tegen Letland scoorden de speelsters uit het nationale vrouwenelftal maar liefst twintig keer. Een record!

Foto: Rias Immink

Pech voor piloten van vliegbasis Eindhoven. Zij moesten deze week eerder stoppen met een oefening. Ze hadden namelijk last van… kerstverlichting.