Foto: ANP

Is het een veldrijder, een mountainbiker of een wielrenner? Het is een alleskunner en zijn naam is Mathieu van der Poel (24). Vandaag moeten de vrouwen laten zien wat ze kunnen en zondag zijn de mannen aan de beurt. Dan probeert de Nederlander in het Britse Yorkshire om wereldkampioen op de weg te worden.

Bijzondere Eredivisie van start

De Bijzondere Eredivisie gaat zondag van start. Voetballers met een handicap spelen dan een jaar lang bij een profclub uit hun buurt. Een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Fleur (11) uit Leiden doet mee in het G-team van ADO Den Haag.

wimbledon gras

Dit weekend worden de finales van Wimbledon gespeeld, een van de belangrijkste tennistoernooien ter wereld. Maar hoe houd je de grasbanen goed en groen?

chris froome

De 105de Tour de France gaat vandaag van start, maar je kunt het beter een Tour de Froome noemen. Zo vaak gaat het over de Britse wielrenner van de Sky-ploeg.

Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race eindigt zondag in Scheveningen. Het wordt spannend tot het einde, want er liggen drie teams op kop. Zeiler Fay (14) uit Arkel vertelt je alles over deze bijzondere zeilrace.

Robot danst Gangnam Style

In China werd een wedstrijd georganiseerd voor robots. Het was de bedoeling dat de deelnemers hun robot zo goed mogelijk zouden laten dansen. Er was ook een robot bij die een fraaie imitatie liet zien van Gangnam Style, de hit van de Zuid-Koreaanse zanger Psy. Hoewel de robot niet zo soepeltjes met zijn heupen schudde als Psy, was zijn...

Hoe speel je dat je nodig moet plassen? Dat was vorige week de grote vraag voor de leerlingen uit de tv-serie SpangaS. Ze waren in de Belgische Ardennen voor opnames van SpangaS op Survival, de eerste echte SpangaS-film. Kidsweek Junior was erbij.