5 tips lezen
voor ouders

Hoe zorg je ervoor dat je kind niet de hele tijd zit te WhatsAppen of TikTokken, maar af en toe eens een boek oppakt? En hoe belangrijk is dat eigenlijk?

Foto: Shutterstock

Appgroepjes komen in alle soorten en maten. Sommige staan vol vieze grapjes. Soms pingt je klassen-app aan één stuk door. En misschien heb je ook wel een appgroepje met je beste vrienden waar je geheime dingen deelt.

Foto: ANP

Heel Nederland reageerde geschrokken en verdrietig toen Peter R. de Vries op 6 juli werd neergeschoten. Er zijn nog heel veel vragen; wat is er precies gebeurd, wie hebben hem vermoord en waarom? Vandaag begint het proces om de antwoorden op die vragen te vinden.

Foto: Unsplash

Waren het buitenaardse wezens? Of een stel gespierde grappenmakers? Heel Frankrijk krabde zich achter de oren toen de politie vorige week een foto vrijgaf van een bestelbusje op een wel hele rare plek.

Foto: EPA

Schilderen met as, dat kan natuurlijk ook! Een Braziliaanse kunstenaar heeft er een enorme muurschildering van gemaakt in Sao Paulo, een stad in Brazilië. De as verzamelde hij tijdens een tocht door de Amazone, waar veel bosbranden zijn. Hij filterde met een zeef stukjes as uit de aarde. Die as mengde hij met verf en olie en daar maakte hij ...

Foto: AFP

Facebook heeft gezegd dat ze jonge mensen beter gaat beschermen. Niet iedereen gelooft dat. Door Marlies Pilon

Foto: ANP

Misschien heb je de regenboogvlaggen al zien wapperen? Vandaag is het Kom-uit-de-kast-dag, een dag om te benadrukken dat je lekker zelf mag bepalen wie je bent en wie je leuk vindt. Door Marlies Pilon

Foto: AP

Films over de ruimte zijn er genoeg. Maar een film die ook echt in de ruimte is opgenomen? Die bestond nog niet. Tot nu! Dinsdag zijn een actrice en een cameraman aangekomen in ruimtestation ISS om er de eerste film ooit te maken. Door Myrthe Timmers

Foto: ANP

Zat jij maandagavond ook ineens met een bordspelletje of een boek op de bank, omdat veel social media het niet deden? Veel mensen schrokken zich een hoedje toen ze ineens geen Instagram, WhatsApp en Facebook meer konden gebruiken. Zou er een grote hackaanval zijn? Nee hoor, zegt Facebook nu. De grootste storing ooit was gewoon een foutje van...

Foto: AFP

Klimaatactivist Greta Thunberg is boos op de bazen van verschillende landen. Ze vindt dat zij met mooie woorden praten over klimaatverandering, maar dat ze er veel te weinig tegen doen. ‘Ze hebben nu dertig jaar vol blablabla gepraat en waar heeft ons dat gebracht?’ Door Myrthe Timmers

Foto: EPA

Stel, een museum vraagt je om een kunstwerk te maken. Dan doe je vast heel erg je best, toch? De Deense kunstenaar Jens Haaning dacht daar anders over. Hij leverde twee lege doeken in. En daar hield hij ruim 70.000 euro aan over! Door Myrthe Timmers

Huisdier van het Jaar
Huisdier van het Jaar

Voor het eerst kan er dit jaar ook gestemd worden op vier bijzondere huisdieren. Zij maken kans op de titel Huisdier van het jaar. We stellen de kanshebbers aan je voor! 

Dier van het Jaar 2021
Dier van het Jaar

Ze zijn afgelopen jaar allemaal in het nieuws geweest en hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2021? We stellen de kanshebbers aan je voor!

bruggerdilemma

Het nieuwe schooljaar is alweer eventjes begonnen en dat brengt dilemma's met zich mee. De volgende 7 dilemma’s zullen bruggers zéér bekend voorkomen.

Foto: Leonarda
Dier van het Jaar

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2021? Wordt het de zwemmende koe Leonarda 12?

adviezen brugklas

Rond deze tijd van het jaar staat het hele internet vol met tips en adviezen voor brugklassers. Sommige zijn heel handig, maar ik weet zeker dat geen brugger onderstaande zeven adviezen lang kan volhouden...

Kip Mosterd
Huisdier van het Jaar

Voor het eerst kan er dit jaar ook gestemd worden op vier bijzondere huisdieren. Zij maken kans op de titel Huisdier van het jaar. Wordt het kip Mosterd?

Foto: Lotje
Dier van het Jaar

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2021? Wordt het de stelende kat Lotje?

Schaapsherder Zoë
Huisdier van het Jaar

Voor het eerst kan er dit jaar ook gestemd worden op vier bijzondere huisdieren. Zij maken kans op de titel Huisdier van het jaar. Wordt het schaapsherder Zoë?

ANP

Precies twintig jaar geleden gebeurde er iets heel ergs in Amerika. Terroristen kaapten vier Amerikaanse vliegtuigen en vlogen daarmee verschillende gebouwen in. Bijna drieduizend mensen kwamen zo om het leven. We leggen je hieronder uit hoe dat allemaal kon gebeuren.

Hulphond Pip
Huisdier van het Jaar

Voor het eerst kan er dit jaar ook gestemd worden op vier bijzondere huisdieren. Zij maken kans op de titel Huisdier van het jaar. Wordt het hulphond Pip?

Charlie
Dier van het Jaar

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2021? Wordt het de avontuurlijke ara Charlie?

Kerstbalbonbons
TV

Haal je bakschort maar tevoorschijn want CupCakeCup gaat weer van start. Dit keer wordt er gezocht naar het beste bakduo van Nederland. Zelf kun je ook aan de slag, want chef Rémy heeft een bijzonder recept voor thuis: kerstbal-bonbons 

Beeld: Pixabay

Hoe zorgen we dat de aarde niet meer dan twee graden opwarmt? Daar gaat het over tijdens de klimaattop van de Verenigde Naties die maandag in Madrid begint. Achthonderd kinderen lieten weten via het Klimaatonderzoek, van Kidsweek en Save the Children, hoe zij denken over klimaatverandering.

Meg Myers - Running Up That Hill

2130 kinderen uit Noord-Amerika kleurden samen 3202 kleurplaten. Niet zomaar, maar voor een nieuwe videoclip van muzikante Meg Myers uit Amerika.

presentatie-angst tips

Zenuwachtig zijn voor een presentatie of spreekbeurt? Het kan de beste overkomen. Trillende handen, struikelen over je woorden of spontaan een black-out krijgen... Om jou te helpen geven we je zeven tips om met podium- en presentatieangst om te gaan.

nieuwsquiz mei

Er is weer een hoop gebeurd in de maand mei. Heb jij het nieuws een beetje gevolgd of eigenlijk niet zo? We hebben zes vragen voor je, durf jij je kennis te testen?

bodemdieren

Vandaag beginnen de bodemdierendagen. Tot en met 8 oktober trekken kinderen en volwassenen hun tuin in op zoek naar kleine krioelende beestjes. Maar wat zijn bodemdieren en waarom zijn ze belangrijk? 

Het is vandaag Internationale Dag tegen Dierproeven

Maandag 24 april is het Internationale Dag tegen Dierproeven. Op deze dag voeren tegenstanders van dierproeven over de hele wereld actie. Maar wat zijn dierproeven eigenlijk? Door Nienke Ledegang

Kidsweek opzeggen

Jammer dat u Kidsweek wilt opzeggen. We hopen dat uw zoon/dochter de krant altijd met plezier gelezen heeft.

U kunt met onze lezersservice bellen op 020-225 1224 (openingstijden: maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 13.00 uur en 13.30 en 17.00 uur + vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur) om het abonnement op te zeggen.

Ook kunt u gebruik maken van onderstaande formulieren:

Verhuizen

Geef mijn abonnement aan...

Ik zeg Kidsweek op en stuur tot het einde van mijn abonnement Kidsweek gratis door naar een ander adres.
 

Cadeau

Lager tarief

Ik wil Kidsweek verlengen tegen een lager tarief.

 
Vragen scoop

Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen.

Over Kidsweek

Wil jij weten wat er in de wereld gebeurt? En lees je graag nieuws over dieren, sport en nieuwe films, boeken en games? Je leest het allemaal in Kidsweek. Een krant speciaal voor kinderen van 7-12 jaar.

Contact

Wil je de redactie van Kidsweek iets vragen of doorgeven? Heb je een vraag aan de redactie van de site? Of wil je iets vragen over je abonnement? Hieronder lees je hoe je dat kunt doen.

Veelgestelde vragen

Hoe komen jullie aan het nieuws?

Op heel veel verschillende manieren. Soms krijgen we mailtjes of telefoontjes van kinderen. Dat zijn soms goede tips, bijvoorbeeld voor de pagina Jij in het nieuws. Verder krijgen we heel veel mailtjes van scholen, bedrijven, clubs, de regering en nog veel meer op redactie@kidsweek.nl. Die bekijken we allemaal en soms zit er iets interessants bij. We hebben ook een abonnement op de nieuwsdienst van het ANP (Algemeen Nederlands Persbureau). Daarin lezen we telkens het laatste nieuws. In de agenda van het ANP lezen we wat er gaat gebeuren, bijvoorbeeld als er ergens een persconferentie is. Verder kijken de redacteuren naar andere kranten en tijdschriften, naar tv en naar nieuwssites op internet. Daar krijgen we ook ideeën van. En tenslotte bedenken we soms helemaal zelf een onderwerp.

Waar wordt Kidsweek gedrukt?

Kidsweek wordt gedrukt bij drukkerij Rodi in Diemen.

Hoe komt de krant bij de abonnees thuis en op school?

Zodra ze zijn gedrukt, worden de kranten door koeriers opgehaald bij de drukkerij. Die koeriers brengen een groot deel van de kranten naar de scholen. Een ander groot deel gaat naar de krantenjongens van De Persgroep, die zorgen dat ze bij de abonnees thuis komen. Tenslotte gaat er nog een deel naar tijdschriftenwinkels. Daar kun je Kidsweek los kopen.

Wie is de baas van Kidsweek?

Eigenlijk zijn drie mensen de baas. De hoofdredacteur is de baas over de artikelen en foto’s in Kidsweek. Dat is Henrike van Gelder. Maar Kidsweek wordt gemaakt door een uitgeverij, die Young & Connected heet. De directeur van de uitgeverij is Mark Termeer. Hij is de baas van Henrike van Gelder, maar hij gaat niet over wat er precies in elk artikel in de krant staat. De eigenaar van Young & Connected is Willem Sijthoff. Hij is dus weer de baas van Mark Termeer.

Zijn er ook kranten zoals Kidsweek in het buitenland?

Ja, Kidsweek is niet de enige krant voor kinderen. Toch zijn er maar weinig landen waar kinderen hun eigen krant hebben. In Groot-Brittannië bestaat de krant First News (www.firstnews.co.uk) en in Frankrijk is er het Journal des Enfants (www.jde.fr). Ken je nog meer kranten voor kinderen? Laat het ons weten op redactie@kidsweek.nl.

De redactie

De redactie bestaat uit de mensen die in het gebouw van Kidsweek in Amsterdam de meeste artikelen schrijven, de foto’s zoeken en de krant in elkaar zetten.

Hoofdredacteur
De hoofdredacteur is de spin in het web. Zij is verantwoordelijk voor alles wat er in de krant komt. Ook moet zij ervoor zorgen dat iedereen goed samenwerkt. De hoofdredacteur is niet alleen de baas van Kidsweek, maar ook van Samsam

Redactie-coördinator
De redactie-coördinator werkt samen met de hoofdredacteur om te zorgen dat alles goed gaat bij het maken van de krant. Ze overlegt over wat er in de krant komt en kijkt alle teksten na. Ze verbetert taal- en spelfouten en let erop dat de manier van schrijven goed bij Kidsweek past. Bij Kidsweek is de redactie-coördinator dus ook eindredacteur.

Eindredacteur online
De eindredacteur online zorgt dat alles goed gaat bij het vullen van de website. Ze overlegt met de redacteuren over welke stukken online komen en kijkt alle teksten en filmpjes na. Ze verbetert taal- en spelfouten en let erop dat de manier van schrijven goed bij Kidsweek past. 

Redacteuren
De redacteuren schrijven alle artikelen in de krant en op de site. Iedere redacteur heeft een onderwerp waar hij veel van afweet, bijvoorbeeld sport, film of dieren.

Beeldredacteur
De beeldredacteur zoekt foto's bij de artikelen. De meeste foto's komen van persbureaus vandaan. Die bureaus krijgen foto's van fotografen over de hele wereld. Ook stuurt de beeldredacteur fotografen op pad om speciaal voor Kidsweek foto’s te maken.

Vormgevers
De vormgever geeft alle foto's en artikelen een plekje in de krant en zorgt dat het er goed uitziet. Dat is vaak een heel gepuzzel.

Meedenklezers
De redactie wil graag weten hoe de lezers over bepaalde onderwerpen denken. Daarom mailen of bellen de redacteuren regelmatig met kinderen die Kidsweek lezen. Dat zijn de meedenklezers.

Klik hier om te zien wie bij Kidsweek werken en wie wat doet

Afbeelding

kidsweek redactie

Verschillende soorten artikelen

In de krant staan stukjes over verschillende onderwerpen. Vaak zijn het nieuwsberichten, maar er zijn ook andere soorten artikelen. Hierdoor wordt de krant lekker afwisselend!

Wat voor soort artikelen zijn er?

Nieuwsbericht ● Reportage ● Interview ● Achtergrond ● Recensie

Nieuwsbericht

Een nieuwsbericht is een artikel over het nieuws. Er staat zoveel mogelijk informatie in. De schrijver probeert altijd deze vragen te beantwoorden:

Wat is er gebeurd?

Wie heeft ermee te maken?

Waar is het gebeurd?

Wanneer is het gebeurd?

Waarom is het gebeurd?

De journalist moet nagaan of alle informatie wel klopt, want je mag niet zomaar iets in de krant zetten. Het moet wel waar zijn. Dat betekent dat de journalist moet navragen en nog een keertje moet checken of het wel echt waar is wat hij gehoord heeft.

Interview

Een interview is een vraaggesprek, waarbij je vragen stelt aan een persoon van wie je meer wilt weten. Als je iemand wilt interviewen, moet je je altijd goed voorbereiden, door boeken over die persoon te lezen of eerder verschenen artikelen. Je moet weten wat je wilt vragen, zodat het gesprek niet alleen maar over het mooie of slechte weer gaat.

Reportage

Een reportage is een verslag van de journalist, waarin de sfeer van de omgeving en het gevoel van de verslaggever ook een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan een verhaal over een dagje strand, een groot feest of een wedstrijd waar je aan meedoet.

Achtergrondverhaal

Vaak kun je niet al het nieuws kwijt in een nieuwsbericht. Dan heb je teveel informatie. In een achtergrondverhaal kun je meer vertellen over wat iets betekent, hoe het gekomen is of wat het gevolg kan zijn. Eigenlijk kun je het vergelijken met een nieuwsbericht, maar met meer informatie.

Recensie

Dit is een verslag van een boek, toneelstuk, film of game waarin de journalist zegt of het goed of slecht was en waarom. Moet je het boek lezen of kun je het overslaan, omdat het niet de moeite waard is?

Zo maken we de krant in één week

Een week krant maken

De muur met de krant aan het begin van de week....

Een week krant maken

....halverwege de week....

Een week krant maken

....en aan het einde van de week

 

 

 

Kidsweek en Kidsweek.nl worden gemaakt door de redactie en de medewerkers. Elke woensdagmiddag gaat de krant naar de drukker, zodat hij donderdagochtend bezorgd kan worden. Meteen daarna begint de redactie aan een nieuwe krant. En de hele week door wordt er aan de website en social media gewerkt.

Van woensdagmiddag tot en met vrijdag worden vooral de pagina's voor het achterste deel van de krant gemaakt, dus bijvoorbeeld over boeken, films en games. Op maandagochtend is de redactievergadering. Dan worden eerste de krant en website van de week ervoor besproken. Iedereen heeft de krant en sitestukken gelezen. Eén van de redacteuren heeft de beurt om te vertellen wat hij of zij er goed of juist niet zo goed aan vond.

Daarna bespreekt de redactie welk nieuws er in de nieuwe krant moet komen. Wat is het belangrijkste nieuws? Wie gaat er op pad om een mooie reportage te schrijven? Sommige artikelen zijn al klaar, bijvoorbeeld de gamespagina. Daar kunnen de beeldredacteur en de vormgever meteen mee aan de slag.

De redacteuren beginnen nu met het schrijven van nieuwsverhalen. Als ze klaar zijn, worden de stukken nagekeken door de redactie-coördinator. Dan wordt bij de stukken een mooie foto gezocht door de beeldredacteur. Vervolgens worden de stukken en de foto's in de krant gezet door de vormgever.

Pas later in de week wordt bepaald wat er op de voorkant van de krant komt te staan. Dat nieuws moet zo nieuw mogelijk zijn. Daarom bespreekt de redactie dit pas op dinsdagmiddag. De deadline van Kidsweek is woensdag aan het begin van de middag.

De deadline is het moment waarop de krant helemaal klaar moet zijn. Alle artikelen, foto's en plaatjes moeten dan in de goede volgorde staan en op de goede plek zijn gezet. Als dat is gebeurd, kan de krant naar de drukker. Daar wordt alles op papier gedrukt. De papieren worden op de juiste maat gesneden en in elkaar gevouwen. Het resultaat: Kidsweek! Hierna worden de kranten verstuurd naar de lezers. En gaat de redactie gauw nieuwe stukjes tikken, voor zovel de krant als de website.

 

Medewerkers

Henrike

Henrike van Gelder - Hoofdredacteur

Na jarenlang voor grote mensen kranten en bladen te hebben gewerkt, is Henrike onze chef bij Kidsweek. Je zou dus denken dat ze heel serieus is. En dat is ze ook. Maar ze houdt ook erg van dierennieuws, kinderboeken, films en shownieuwtjes. Op gympies of slippers hopt ze van bureau naar bureau om zich overal een beetje mee te bemoeien. En dat is precies wat een hoofdredacteur moet doen. 

Maartje Dammers

Maartje Dammers - Eindredacteur

Eindredacteur Maartje is dol op woorden. En zinnen, en letters. Ze checkt Kidsweek van voor naar achter en onder naar boven voordat hij naar de drukker gaat. Ze schrijft over tv en ze verslindt sterrennieuws net zo fanatiek als haar onuitputtelijke voorraad tictacs. Kan ze voor de kranten op reportage naar een museum, dan is ze volmaakt gelukkig.

 

Scoop met laptop

Scoop - mascotte

Scoop is de mascotte van Kidsweek. Zonder hem is het een stuk minder gezellig in de krant. Zo bemoeit hij zich altijd met de stelling en de moppen op de achterpagina, kan hij zomaar van vorm veranderen (dat is nou eenmaal zijn superkracht) en heeft hij elke maand ook zijn eigen puzzelpagina. 

 

Charlotte Goldhoorn - RedacteurCharlotte Goldhoorn
Vreemde figuren, rare snuiters en wonderlijke wezens. Niemand weet precies wáár Charlotte ze vandaan haalt, maar ze weet ze te vinden. Elke week vult ze er een pagina raar maar waar mee. Zelf is Charlotte eigenlijk heel normaal. Zo houdt ze haar hoofd koel in al die gekkigheid. Kopje thee erbij en gaan. Daar is niets raars aan.

 

Janine

Janine de Wit - Redacteur

Gebeurt er iets leuks, geks of spannends in Nederland? Dan stapt Janine direct op de fiets, in de auto of in de trein. Janine schrijft namelijk voor de redactie binnenland. Een leuke bijkomstigheid: lekker veel op pad. Want waarom zou je binnen gaan zitten als je buiten achter de leukste verhalen kunt komen? Daarna werkt ze haar verhalen uit op de redactie, want daar vindt ze het stiekem ook heel gezellig.

Judie fotoJudie Jaspers - Redacteur

Lachen om goeie (maar zeker ook slechte) grappen, rummikubben met haar oma en Netflixen. Daar houdt Judie zich buiten haar werk graag mee bezig. Oja, en ze is fan van taal en woorden. Al heeft ze wel afgeleerd om haar vrienden op spelfouten te wijzen, want dat maakt haar niet populairder. Op de redactie van Kidsweek houdt ze zich bezig met binnenlands nieuws. 

 

Nathalie Strijker

Nathalie Strijker - Redacteur

Als Nathalie voorstelt om een recept te maken voor de krant, zeg je geen nee. Want je weet dat ze de baksels daarna meeneemt naar de redactie en tegen haar taarten kan geen Jamie Oliver op. Voor de krant schrijft ze over films en buitenlands nieuws. En als ze thuis niet met haar hoofd in de oven zit, knuffelt ze haar hond en katten.

 

SannePasfotolijstSanne van Houwelingen - Redacteur

Sanne is erg nieuwsgierig, soms misschien iets te. Ze schrijft dan ook graag over veel verschillende onderwerpen. Ze houdt erg van lezen en dus speurt ze naar alle informatie die ze maar kan vinden over het laatste nieuws. Is ze even niet aan het tikken? Dan vind je haar waarschijnlijk in het theater of achter Netflix voor een nieuwe film.

 

Caroline Koster

Caroline Koster - Vormgeefster

Caroline zorgt er als vormgever elke week voor dat de krant er super uitziet. Haar hele leven hangt van knippen en plakken aan elkaar. Of het nou met de computer is of met echte schaar en potloden en stiften, zij zet alles knap in elkaar. Bovendien is ze degene die Scoop bedacht en getekend heeft.


 

KimKim van Dusseldorp - Vormgever

Kim zet elke week samen met Caroline Kidsweek in elkaar. Teksten en foto's, infograpics en tekeningen, zij zorgt dat ze op zo'n manier in de kranten verschijnen dat jij er chocola van kunt maken.

Kidsweek op Facebook, Instagram en Twitter

Waarom is Kidsweek actief op Facebook, Instagram en WhatsApp?
Kidsweek onderhoudt graag op een laagdrempelige manier contact met lezers én hun ouders. Tot voor kort deden wij dit vooral via Hyves en Twitter. Nu Hyves is gestopt als sociaal netwerk, zijn we op zoek gegaan naar een nieuw platform voor interactie.

Met meer dan negen miljoen gebruikers in Nederland zijn Facebook en Instagram een ideale plek om met abonnees en ouders van ideeën te wisselen, om hun meningen te vragen, leuke tips aan te dragen en discussies aan te snijden. We proberen onze kanalen zowel voor ouders als voor kinderen aantrekkelijk te vullen, zodat ze er samen gebruik van kunnen maken.

Wat doet Kidsweek op Facebook en Instagram?
We zien onze Facebookpagina als aanvulling op de krant waar directe interactie met onze volgers mogelijk is. Deze interactie willen we bereiken door stellingen te delen, een kijkje achter de schermen van de redactie te geven, nieuws te verspreiden en leuke tips aan te dragen waar ouders en kinderen samen mee aan de slag kunnen. 

Op Instagram vind je weetjes, stellingen, moppen, winacties en meer! Ook kun je op Insta Stories zien wat er elke dag gebeurd in het nieuws. En we geven een kijkje achter de schermen van de redactie: hoe wordt de krant gemaakt, waar zijn we naartoe op reportage, wie interviewen we? 

Weet Kidsweek dat Facebook en Instagram een minimumleeftijd hebben van dertien jaar?
Daar zijn we ons zeker van bewust. Maar nu Hyves als sociaal netwerk is weggevallen, merken we dat veel kinderen naar Facebook en Instagram trekken. Wij gaan ervan uit dat ze dit in overleg met hun ouders doen en adviseren dat ook. Wij proberen daarom berichten te plaatsen die voor kinderen én hun ouders interessant zijn, zodat ze samen over onderwerpen kunnen praten. 

Ik ben nog geen dertien, wat nu?
Ben je nog geen dertien jaar, maar wil je Kidsweek toch volgen op Facebook of Instagram? Vraag dan eerst aan je ouders of je een eigen profiel mag aanmaken of de app mag downloaden. Mag dit niet? Dan wil één van je ouders misschien Kidsweek volgen en kunnen jullie samen reageren op de berichten.

Wat als ik geen account heb, en ook niet wil?
Alle artikelen die Kidsweek op Facebook en Instagram plaatst, staan ook gewoon op onze website. Het is dus niet zo dat je een account nodig hebt omdat je anders iets mist. Op Instagram en Facebook kun je bovendien onze posts bekijken zonder dat je een account hebt. Maar het meeste nieuws lees je natuurlijk gewoon in de papieren Kidsweek!

Mijn vraag staat er niet bij...
Is jouw vraag hierboven niet beantwoord? Dan kun je een mailtje sturen naar de redactie van Kidsweek.

Scoop met laptop

Kidsweek valt natuurlijk iedere donderdag al bij je op de deurmat. En ook Kidsweek.nl heeft vast geen geheimen meer voor je. Maar wist je dat je ons ook op de iPad kunt lezen en dat we actief zijn op Facebook, Instagram en Twitter?

Foto EPA

Nepal is zaterdag opgeschrikt door de zwaarste aardbeving in ruim 80 jaar. Het aantal doden is enorm: volgens de Nepalese regering stierven er meer dan 3600 mensen. Dat cijfer kan nog stijgen, omdat er nog veel mensen in het puin van ingestorte gebouwen liggen. Volgens...