Een mug

Heb jij de eerste muggen al gespot? De kans is groot dat er veel dingen zijn die jij nog niet weet over dit insect. Daarom hebben we een paar feitjes voor je op een rij gezet.

Brugklas

Ga je voor het eerst naar de brugklas? Dat is hartstikke spannend. Omdat wij willen dat jij een geweldige tijd hebt, hebben we vijf super handige tips voor je. 

scheetjes stinken

Sta je gezellig met zijn allen te praten, ruikt het opeens niet meer zo lekker... Iemand heeft een scheetje gelaten! Maar hoe komt het dat die zo stinken?

mr.pokee

Waarschijnlijk de leukste egel die je ooit gezien hebt: Mr.Pokee. Met succes verovert-ie Instagram met de meest schattige foto’s. Zijn account heeft al meer dan 715.000 volgers.

Thaise grot voetbalteam

De Thaise grotjongens, die twee weken vastzaten in een grot in Thailand, gaan sinds vandaag weer naar school. In de klas kregen ze een warm welkom.

Vlinders

Houd je van vlinders? Dan hebben we slecht nieuws. Er zijn namelijk steeds minder vlinders, en dat komt door de droogte en hitte van de afgelopen weken.

Vlieg dominostenen

596.229 dominostenen waren er nodig om het wereldrecord 'dominostenen omgooien' te verbreken. Dat liep alleen net even anders waardoor het niet is gelukt. Eén vlieg verpestte alles.

Aardbeving Indonesië

Zondagochtend (lokale tijd) vond er een grote ramp plaats op het Indonesische eiland Lombok. Het eiland werd opgeschrikt door een enorme aardbeving. Wat weten we tot nu toe?

eten, warmte,

Het is warm buiten, en dus het is belangrijk om je lichaam lekker koel te houden. Maar wat kun je dan het beste eten? 

Voetbal

Een beetje een ongemakkelijke situatie zaterdag. Bij de wedstrijd voor de Johan Cruijff Schaal zaten twee kinderen, 7 en 9 jaar oud. Ze droegen een Feyenoord-shirt in het PSV-stadion.

Sparen

Het is natuurlijk altijd fijn om wat extra geld te hebben. Wist je dat je juist in de zomervakantie makkelijk kunt sparen? Alleen hoe zorg je er nou voor dat je niet al je geld uitgeeft? Vijf spaartips.

Dassen

Het is warm en vooral jonge dassen hebben daar last van. De dieren eten namelijk insecten uit de bodem, maar door de droogte zitten die beestjes erg diep onder de grond. Door het gebrek aan eten, sterven er veel jonge dieren.

Kruidnoten

Het is nog lang geen Sinterklaas, maar de eerste kruidnoten liggen al in de winkel. Op verschillende plekken zijn ze alweer gespot.

Alexia

Vorige week poseerde het Koningshuis tijdens een jaarlijkse fotoshoot. Tijdens deze fotoshoot viel vooral prinses Alexia (13) op. Volgens buitenlandse media is ze de volgende 'koninklijke superster'.

Hond

Een hond wist een vrachtluik van een vliegtuig te openen, terwijl het vliegtuig in de lucht was. Hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen, weet niemand. Het vliegtuig moest hierdoor een noodlanding maken.

Zwembad

Een Belgische familie ging op vakantie naar Portugal, waar ze in een huis verbleven, mét zwembad. De zesjarige Vic nam daar vorige week een duik en kwam vast te zitten in een zwembadfilter. Hij heeft het niet overleefd. 

Bloedmaan

Vraag aan je ouders of je vrijdagavond wat later naar bed mag. Als je dan naar buiten kijkt zal er iets heel moois te zien zijn: een bloedmaan. Om 22.22 uur kleurt de maan vuurrood.