Black Friday - AFP

Korting, korting en nog meer korting. Vandaag is het Black Friday en hebben veel winkels speciale aanbiedingen. Door de coronacrisis is het dit jaar nét even anders: merken geven vooral korting op websites, zodat het in de winkels iets rustiger blijft. Maar waar komt het vandaan?

Kinderen

Huiswerk maken, je kamer opruimen en op tijd naar bed... Het lijkt soms misschien alsof je niets mag en van alles moet, maar wist je dat je als kind juist een heleboel rechten hebt?

Duim omhoog - Pixabay

Wat zie jij er leuk uit vandaag! Iets aardigs zeggen tegen iemand, zonder dat je daarvoor iets terugverwacht. Precies, een compliment! Vandaag is het Nationale Complimentendag.

stelling sandra

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

ANP KIPPA

Dit keer geen dj’s die door het land wandelen of opgesloten zijn in een glazen huis. Vanaf maandag komt de muziek tijdens Serious Request gewoon vanuit de 3FM-studio.

Mikai

Nu alle voetbaltrainingen en hockeywedstrijden niet doorgaan, schieten online sportlessen als paddenstoelen uit de grond. Mikai (12) uit Amstelveen gaf afgelopen weekend zo’n workout via social media tijdens de Home Gym Day van Basic-Fit. Aan Kidsweek vertelt hij erover.

Ulrieke, Jesper, Veronique

De meeste mensen die het coronavirus hebben, worden weer beter. Helaas loopt het niet voor iedereen goed af. Ulrieke (14), Veronique (12) en Jesper (9) uit Huisseling kunnen daarover meepraten. Hun opa Ard (64) overleed afgelopen weekend.

ANP

Alle lampen uit, de televisie uit, en ja... ook de (spel)computer uit. Tijdens Earth Hour is het vanavond even donkerder dan normaal. Drie vragen en antwoorden over deze actie.

Voetballen

Voetbal, hockey, dansen en gym op school. De coronacrisis zet er een dikke streep door. Toch is het belangrijk om te blijven bewegen. Gymleraar Tino bedenkt challenges voor thuis.

Social distance

De zon schijnt en de temperatuur gaat omhoog. Hoera, lente! Dikke kans dat je na je schoolwerk lekker wilt buitenspelen. Maar kan dat nog wel? En hoe zit het met die anderhalve meter-regel?

ANP

De man die een jaar geleden in een tram in Utrecht begon te schieten, moet voor de rest van zijn leven de gevangenis in. Dat heeft de rechter vanmiddag bekendgemaakt.

ANP XTRA

Om de verspreiding van het coronavirus te stoppen, gaan vanaf maandag toch alle scholen dicht. Dat heeft het kabinet vanmiddag bepaald.

ANP

Koning Willem-Alexander heeft zijn excuses aangeboden aan Indonesië, waar hij samen met koningin Máxima op staatsbezoek is. Maar waarom?

ANP

Er gaat de laatste tijd geen dag voorbij dat er niets over het coronavirus wordt gezegd of geschreven. Elke update is nieuws. Maar waarom eigenlijk?

Natuurmonumenten - Martijn Veenstra

Een scheurmonster is het niet, maar dat is ook niet nodig. Dit voertuig heeft een ander doel: het strand van Schiermonnikoog schoonmaken. Sinds een week rijdt-ie langs de kust op zoek naar plastic.

Anne en Justus

Ze moesten er vier jaar op wachten, maar vandaag is het eindelijk weer zover: schrikkeldag! En dat betekent groot feest voor Anne (8) en Justus (12). Hoe vinden zij het om weer écht jarig te zijn?

ANP - Oranjes in Lech

De koninklijke familie heeft voorjaarsvakantie. En net zoals elk jaar gaan ze skiën in Oostenrijk. Maar... niet voordat ze poseren voor alle fotografen.

ANP

Iets voor anderen doen zonder dat je daarvoor betaald krijgt: vrijwilligerswerk. Uit onderzoek blijkt dat mensen die dat doen, gelukkiger zijn.

AFP - Westerdam

Eindelijk zijn ze weer thuis. Een groep van 39 Nederlanders zat vanwege het nieuwe coronavirus lang vast op een cruiseschip. Wat gebeurde er precies?

Diergaarde Blijdorp

Het is even wennen voor de doktersvissen in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Ze krijgen ander voedsel, maar hoe zit dat precies?

Saartje Noor

Bijna een jaar geleden raakte de poes van Noor (11) uit Hoornaar kwijt. Na een mislukte zoekactie, dacht ze dat Saartje nooit meer terug zou komen. Maar dat gebeurde vorige week toch!

badhuis heerlen

Een bijzondere ontdekking in Heerlen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd daar een groot badhuis uit de Romeinse tijd opgegraven, maar uit onderzoek blijkt nu dat het gebouw nog ouder is dan gedacht. Sterker nog: het is het oudste gebouw in Nederland.

ANP - prinses Beatrix

Hieperdepiep… hoera! Prinses Beatrix is 82 jaar. Maar hoe viert ze haar verjaardag? En hoe ziet haar leven er eigenlijk uit nu ze geen koningin meer is?

Gifslang - Shutterstock

Goed nieuws uit het lab! Onderzoekers in Utrecht hebben ontdekt hoe ze zelf slangengif kunnen maken. Het is een uitvinding die levens kan redden.

Nintendo

Ooit gedroomd om zelf onderdeel te zijn van een videogame? Goed nieuws, die droom kan binnenkort zomaar eens werkelijkheid worden.

EPA

In de Amerikaanse stad Los Angeles is brandstof van een vliegtuig op meerdere basisscholen terechtgekomen. Tientallen mensen raakten lichtgewond. Drie vragen en antwoorden.

Janne

Al ruim twee maanden vecht Australië tegen heftige bosbranden. Tijd om in actie te komen, vinden Janne en Merle (allebei 7) uit Bennekom.

ANP KIPPA

De geruchten gingen al, maar nu is het bekend: Jeangu Macrooy gaat dit jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

Maansverduistering

Pak je verrekijker er maar vast bij. Als je vanavond naar buiten kijkt, kun je waarschijnlijk een gedeeltelijke maansverduistering zien.

EPA - Zoo Krefeld

'Ik wil iets doen', dacht Jacey (10) toen ze hoorde over de brand in een dierentuin in het Duitse Krefeld. Zo gezegd, zo gedaan: samen met haar vader begon ze een inzamelingsactie.

Reza - Jarige Job

Slingers, taart en cadeaus. Het hoort er allemaal bij als je jarig bent. Maar vaak niet voor 61.000 kinderen in Nederland die opgroeien in armoede. Reza (10) zamelt geld en cadeautjes in zodat ook zij hun verjaardag kunnen vieren.

Paleis Mexico

Een bijzondere vondst in Mexico. Daar zijn de overblijfselen van een paleis van meer dan duizend jaar oud ontdekt.

Reuters

Verdrietig nieuws uit Kazachstan. Daar is vannacht een vliegtuig met bijna honderd passagiers neergestort. Drie vragen en antwoorden.

EPA

Al weken heeft Australië last van extreme hitte en bosbranden. Tijdens het blussen heeft de brandweer een uitgedroogde koala gered.

EPA

Een standbeeld van Zlatan Ibrahimovic is door boze fans hard aangepakt. Het eerbetoon aan de voetballer in de Zweedse stad Malmö is onherkenbaar geworden.

ANP

Badr Hari heeft een gescheurde enkelband overgehouden aan zijn kickboksgevecht tegen Rico Verhoeven. Dat blijkt na onderzoek in het ziekenhuis.

Scoop - spelletje

Boze boeren, Duncan Laurence en de Brexit: het was me het jaartje wel. Wil jij alle 52 weken nog een keer doorlopen? Speel dan het Kidsweek dobbelspel.

ANP

Een spannende dag voor Rico Verhoeven en Badr Hari. De beroemde kickboksers gaan de strijd aan in de ring. De wedstrijd wordt nu al het gevecht van de eeuw genoemd.

Boerenprotest - ANP

In heel het land zorgen boeren en bouwers vandaag voor overlast. Ze voeren opnieuw actie omdat ze nog steeds boos zijn over de nieuwe milieuregels.

Serious Request - ANP KIPPA

Het is vaste prik in de week voor kerst: Serious Request. In Goes is de jaarlijkse 3FM-actie van start gegaan. Net als vorig jaar zonder Glazen Huis, maar wat gaat er wel gebeuren?

Zeearend

Een groep vissers uit Canada heeft deze week een zeearend uit de tentakels van een octopus gered. De actie leverde bijzondere beelden op.

Pixabay

Het is vandaag Paarse Vrijdag, een dag waarop veel (middelbare) scholen in Nederland paars kleuren om onder andere homo's en transgenders te steunen. Wist jij deze vijf dingen over deze dag al?

AFP - Boris Johnson

Met een grote meerderheid van de stemmen, heeft premier Boris Johnson de Britse verkiezingen gewonnen. Drie vragen en antwoorden.

Stelling wk 50-2019- banaankunst

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

emre hoogduijn

Emre Hoogduijn (18) is uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2019. Hij kreeg de meeste stemmen bij de verkiezing van jongerenkrant 7Days, de grote krantenbroer van Kidsweek.

Tara Fallaux - huizingaschool

In Amsterdam is het lerarentekort zo groot, dat zestien basisscholen vanaf 9 december een week sluiten. Dat werd maandag bekendgemaakt. Wat vinden de leerlingen ervan?

ANP

De eerste speelminuut bij de Eredivisie-wedstrijden zal dit weekend anders zijn dan normaal. De voetballers gaan namelijk niet meteen van start.

AFP - Sana

Verdrietig dierennieuws uit Frankrijk. In een dierentuin in de plaats Nantes is de oudste witte neushoorn ter wereld - die in gevangenschap leeft - overleden.

AFP - Dulwich Picture Gallery

Een inbreker heeft geprobeerd om twee schilderijen van Rembrandt te stelen uit een museum in Engeland. De politie wist de diefstal te voorkomen.

ANP - F-35

Het eerste nieuwe gevechtsvliegtuig van Nederland werd per ongeluk met schuim bespoten. Gelukkig houdt de straaljager er geen schade aan over.

Laurent Simons - Instagram

Leren kan Laurent (9) als de beste. Waar zijn meeste leeftijdsgenoten op de basisschool zitten, gaat hij naar de universiteit. Binnenkort verwacht Laurent zijn diploma én een plek in het recordboek.

Testteam Tropenmuseum
Testteam

’Wan no sabi kan tron wan sabi.’ Uh, wat? Het is een Surinaams spreekwoord en betekent letterlijk: ‘Een niet weetje wordt een wel weetje’. En dat is precies wat er bij de tentoonstelling Sabi Suriname gebeurt. Gelukkig heeft het testteam wel zin om iets te leren. Dus hup, op naar het Tropenmuseum in Suriname - uh Amsterdam.

AFP

Of Max Verstappen vanavond wint of niet, het wordt hoe dan ook een speciale race. De coureur rijdt in Amerika namelijk zijn 100e (!) Formule 1-wedstrijd.

Reuters - Florida

Donald Trump is verhuisd. De Amerikaanse president heeft zijn grote appartement in New York ingeruild voor een landgoed in Florida. Maar waarom? 

EPA

Mensen met hoogtevrees kwamen waarschijnlijk al niet in de buurt, maar nu mag helemaal niemand er meer op. China heeft deze week de langste glazen brug ter wereld gesloten.

Teckel Limo - Facebook Dierencentrum Achterhoek

Een bijzondere week voor de baasjes van teckel Limo. Hun hond raakte elf jaar geleden vermist, maar dook afgelopen weekend opeens weer op.

F-35 - JSF

Feest in Leeuwarden! Vanuit de fabriek in Italië komt daar vanmiddag het eerste nieuwe gevechtsvliegtuig van Nederland aan. Met een speciaal ererondje wordt er gevierd dat-ie nu definitief in ons land is.

EPA - Madrid

Mèèèh, mèèèèèèh... In het centrum van Madrid was het zondag een drukte van jewelste. Dit keer liepen er geen toeristen, maar honderden schapen door de straten van de Spaanse hoofdstad.

ANP

Negen jaar zaten ze verstopt in een boerderij in Drenthe. Een man en zes jongeren. Het gezin, dat deze week door de politie werd ontdekt, zou al die tijd geen contact hebben met de buitenwereld.

ANP

Zappsport heeft woensdagavond tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala de prijs voor het beste kinderprogramma gewonnen.

ANP - Vivianne Miedema

Een speciale wedstrijd voor Vivianne Miedema. De 23-jarige voetbalster brak gisteravond in tranen uit na haar doelpunt tegen Rusland.

Five Kidsweek Dier van het Jaar

Five is uitgeroepen tot Kidsweek Dier van het Jaar 2019. De 'blote' egel versloeg in een spannende strijd kat Mia, zwaan Otje en Familie Wolf en ging er met de prijs vandoor.

Frozen 2

Let It Go... Let It Gooooooo... Dikke kans dat je deze mega-hit uit Frozen he-le-maal mee kunt zingen. Op 20 november komt de langverwachte vervolgfilm uit. Met nieuwe liedjes!

Dier van het Jaar 2019

Alleen vandaag kun je nog stemmen op jouw Dier van het Jaar! Ben jij voor kat Mia, egel Five, zwaan Otje of familie Wolf? Stem dan snel.

Prinsjesdag - ANP

Een koets, het koffertje en hoedjes in alle soorten en maten: Prinsjesdag! Vandaag is het weer zover en horen we de plannen van de regering voor 2020.

Dier van het Jaar 2019

Wil je dat jouw favoriet Kidsweek Dier van het Jaar 2019 wordt? Dan is zelf stemmen alleen niet genoeg. Maak reclame voor jouw dier en verzamel zoveel mogelijk handtekeningen voor jouw favoriet.

Dier van het Jaar 2019

Wil jij als allereerste weten welk dier de winnaar is van de Dier van het Jaar Verkiezing 2019? Kom dan naar ons dierenfeest op woensdag 2 oktober in Omniversum in Den Haag.

Dier van het Jaar 2019

Ze zijn afgelopen jaar allemaal in het nieuws geweest en hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2019? We stellen de kanshebbers aan je voor!

Scoop mobiel telefoon

Maak jij graag Insta Stories met veel bewegende plaatjes? Dan hebben we leuk nieuws, want je kunt nu ook Scoop-GIF'jes gebruiken!

Stelling Sandra over beroemde namen

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Arc Majeur - Bernar Vernet

Langs de snelweg bij het Belgische dorp Lavaux-Sainte-Anne. Als je daar vanaf oktober rijdt, kom je een reusachtig beeld tegen. De grootste in Europa!

Pixabay - lopen

Medi Bastoni uit Indonesië is bezig aan een gigantische wandeltocht van ongeveer 700 kilometer. En dat doet-ie niet voor-, maar achteruit.

AFP - Franky Zapata

Ruim een week na zijn mislukte poging, probeert Franky Zapata het gewoon nog een keer. Vandaag stapt-ie weer op zijn flyboard.

Kidsweek in Wrakkenmuseum

Waar laat jij Kidsweek als je 'm helemaal gelezen hebt? Veel kranten belanden op school of in de papierbak. Maar niet allemaal, want wist je dat er ook eentje in een museum ligt?

AFP - luchtballonnen Frankrijk

Niet één of twee, maar meer dan vierhonderd. Vanaf een vliegveld in het oosten van Frankrijk gingen gisteren honderden luchtballonnen de lucht in. En dat leverde mooie plaatjes op!

YoungKio - Instagram

Het nummer Old Town Road van rapper Lil Nas X en zanger Billy Ray Cyrus heeft een muziekrecord verbroken. Ook de Nederlander Kiowa Roukema (beter bekend als YoungKio) werkte mee aan de hit.

ANP - tropische temperaturen

Heet, heter, heetst... Vanwege het warme weer in Nederland is sinds vandaag het Nationaal Hitteplan van kracht. Ook is er code oranje afgegeven. Wat nu?

Vierdaagse - Tirza

Ze heeft het gehaald: vier keer vijftig kilometer wandelen! Vrijdag liep Tirza (14) uit Grave de Nijmeegse Vierdaagse uit. Na een paar dagen uitrusten, blikt ze met Kidsweek terug.

Bumper politiehond - via Facebook

De avonturen van Bumper worden op social media door duizenden mensen gevolgd, maar binnenkort kan dat niet meer. Over een paar weken verdwijnt de populaire politiehond uit de schijnwerpers.

Pixabay - hond en kat

Heb je thuis een hond met de naam Max? Of een kat die Simba heet? Dan ben je niet de enige, want het zijn de populairste namen voor honden en katten.

ANP - Oranje Leeuwinnen WK-finale

Na een loodzware strijd tegen de Verenigde Staten, sluiten de Oranje Leeuwinnen het WK-voetbal af met zilver. In Lyon werd het 0-2.

ANP - Willem Holleeder

Willem Holleeder moet voor de rest van zijn leven de gevangenis in. Dat heeft de rechter vandaag bekendgemaakt.

ANP - Paleis Huis ten Bosch

Een mega-klus. Zo kun je de opknapbeurt van Paleis Huis ten Bosch wel noemen. Na jaren verbouwen, is de woning van de koning nu eindelijk klaar.

Willem Holleeder - ANP

Je hebt waarschijnlijk wel eens over hem gehoord: Willem Holleeder. Donderdag vertellen rechters welke straf hij krijgt. Drie vragen en antwoorden over deze zaak.

Pixabay - klok

Bewoners van een Noors eiland die de tijd willen afschaffen? Het 'nieuws' ging twee weken geleden rond, maar blijkt nu hartstikke nep.

ANP - Verstappen

Na een spectaculaire inhaalrace, kwam Max Verstappen gisteren als eerste over de finish tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Kun jij er geen genoeg van krijgen? 8 keer de overwinning in foto's.

Fietsen - Pixabay

Je vriend of vriendin appen of je favoriete liedje opzoeken als je op de fiets zit? Pas op, want vanaf morgen is het verboden.

ANP

Het was op het nippertje, maar de Oranje Leeuwinnen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het WK in Frankrijk. Gisteravond versloegen ze Japan met 2-1.

ANP - Maarten van der Weijden

Hoera, het is hem gelukt. Na drie dagen - en bijna 200 kilometer - zwemmen, heeft Maarten van der Weijden maandagavond de finish van zijn Elfstedenzwemtocht gehaald.

Bijen op auto - Politie Rotterdam-Oost

Bzzz... Niet één of twee, maar een hele zwerm! In Rotterdam hadden zich zo'n 20.000 bijen verzameld op de deur van een geparkeerde auto.

AFP - ijsbeer

Door de straten, tussen het verkeer en rondom een vuilnisbelt. In de Russische stad Norilsk is een ijsbeer gespot. Het dier lijkt op zoek naar voedsel.

Christiaan Blom

Geen piano, gitaar of viool. Christiaan (10) uit Hendrik Ido Ambacht speelt blokfluit. En hoe! Afgelopen weekend won-ie het Koninklijke Concertgebouw Concours.

America's Got Talent - Tyler

Elk seizoen zijn er een paar audities die opvallen. Die van Tyler (11) uit Amerika is er zo één. De gepeste vioolspeler gaat viral na zijn optreden bij America's Got Talent.

mug - pixabay

Af en toe een bui, maar ook zonneschijn en warm weer. Het is een feestje voor muggen. De steekinsecten zijn dol op dit wisselvallige weer.

AFP

Slecht nieuws voor de kakapo, een zeldzame papegaaiensoort. Door een schimmelinfectie worden de dieren extra bedreigd.

Stelling Kidsweek

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Guus Meeuwis

Een concert voor volwassenen, dat kan Guus Meeuwis wel. Maar een concert voor kinderen? Dat is een ander verhaal. Toch is het woensdag zover met Groots Junior.

Nienke

Een paar jaar geleden verloor Nienke (13) haar blonde lokken. Afgelopen weekend sprak ze met kinderen die ook last hebben van haaruitval.

Pixabay - Weglopen - Reizen - Vluchten

Van de kinderen die vanuit het buitenland naar Nederland zijn gevlucht, verdwijnen sommigen uit de opvangplekken. Hoe zit dat precies? 

ANP - schoolreis

Kinderen uit arme gezinnen die niet mee op schoolreisje kunnen. In Amsterdam zal dat vanaf volgend schooljaar niet meer gebeuren.

Pixabay - Kerstmis

Mensen in de Londense wijk Wapping schrokken zich een hoedje. Ze zagen een verdacht voorwerp dat was aangespoeld op de oever van de rivier.

May - Reuters

Theresa May stopt als premier van het Verenigd Koninkrijk. Voor haar werkwoning in Londen maakte ze vandaag het nieuws bekend.

ANP - Sinterklaas

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Het is nog even wachten, maar vandaag werd bekendgemaakt dat Sinterklaas dit jaar in Apeldoorn aankomt.

ANP - vuurwerk

Geen knalvuurwerk en vuurpijlen, alleen siervuurwerk. Dat wil de politie. Ook burgemeesters en veel bedrijven willen een verbod.

spekkoek

Koken en bakken. Nils (11), Eveanna (10) en Robin (9) vinden het leuk om in de keuken te staan. Op de Tong Tong Fair in Den Haag doen ze dat zelfs met publiek erbij.

Duncan Laurence - ANP

Hoera, het is gelukt! Douze points voor Duncan Laurence. Na 44 jaar heeft Nederland het Eurovisie Songfestival weer gewonnen.

Recordpoging kleuren - MediaHunks

Feest in Meppel, want de stad heeft er een heleboel wereldkampioenen bij. Vanochtend hebben 2700 kinderen het record inkleuren verbroken.

Voice Kids Russia - via Facebook

Het Voice Kids-seizoen in Rusland krijgt een opvallend staartje. Het stemmen ging niet eerlijk en daarom wordt de finale helemaal opnieuw gedaan.

Safaripark Beekse Bergen

Beschuit met muisjes (of... banaan) in Safaripark Beekse Bergen. Voor het eerst is daar een gorilla geboren. Extra leuk: het jonkie is al te zien voor bezoekers!

ANP - Duncan Laurence

Hoera! Duncan Laurence is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival. De zanger van Arcade kreeg gisteravond genoeg stemmen in de tweede halve finale.

Loek en Simon - korte broek

Een korte broek aan, ook in de winter. Af en toe zijn er bikkels die dat doen. Zo ook Loek en Simon (allebei 11) uit Broekhuizen. Een jaar lang!

ANP - Maan

Het is Bevrijdingsdag! De dag waarop we elk jaar - op 5 mei - vieren dat we in een land leven zonder oorlog. Op verschillende plekken in Nederland zijn gratis muziekfestivals. Ook Maan treedt op.

ANP

Koninginnedag 2009 staat in de boeken als verdrietige dag. Bij een aanslag in Apeldoorn kwamen meerdere mensen om het leven. Drie vragen en antwoorden over dit drama, vandaag precies tien jaar geleden.

ANP - Koningsdag

Steeds meer volwassenen willen dat Nederland een republiek wordt. Geen koning en koningin dus, maar een gekozen president. Maar veel kinderen zijn het daar niet mee eens.

ANP - wc op school

Veel leraren denken dat wc’s op school schoner blijven als iedereen gaat zitten tijdens het plassen. Maar hoe denken leerlingen daar zelf over? 

Tyago - Ajax

Tyago (11) uit Maastricht is groot fan van Ajax. Vorige week stond hij nog naast Ronaldo op het veld. En gisteravond mocht hij extra lang opblijven. ‘Ik ben zo blij dat ze hebben gewonnen.'

Eline Nagelkerke

Ze zien er niet alleen heerlijk uit, zo smaken ze ook: de worstenbroodjes van de twaalfjarige Eline uit Oudenbosch. Vorige week won ze de wedstrijd 'Lekkerste Brabantse Worstenbroodje van 2019' in de categorie thuisbakkers.

finallylosttraveling popcornbeach

Het is wit van kleur en het lijkt op popcorn. Een strand van het Spaanse eiland Fuerteventura ligt vol met het bijzondere 'popcorn'-koraal. Maar hoelang nog?

Bassie en Adriaan

Zo'n veertig jaar was-ie spoorloos, maar een oude aflevering van Bassie en Adriaan is weer te zien. Het duo heeft de beelden op YouTube gezet.

Pixabay - Vlinders

Slecht nieuws uit de natuur, want het gaat niet goed met vlinders in Nederland. In 100 jaar tijd is het aantal met meer dan 80% gedaald.

ANP

Raymond van Barneveld ziet het niet meer zitten. Hij verloor gisteravond met 7-1 van Michael van Gerwen en wilde direct stoppen met darten.

Joggingbroeken

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

ANP

Het was hét nieuws van deze week: de schietpartij in Utrecht. Voor veel mensen leek de wereld maandag stil te staan, maar niet voor honderden agenten en ambulance-medewerkers.

Daisy Mertens

Het is een spannende week voor juf Daisy (31) uit Venray. Ze maakt kans op een prijs voor de beste leraar ter wereld. In Dubai wordt zondag de winnaar bekendgemaakt.

Wie is de Mol - AVROTROS

Veel liegen en opdrachten verpesten. In Wie is de Mol? is die geheime rol voor één iemand weggelegd. Maar voor wie: Merel, Niels of Sarah?

Foto: EPA

Er wordt al gewerkt aan een film, maar er komt ook een Netflix-serie over de Thaise voetbaljongens die dagenlang vastzaten in een grot.

AFP - Taylor Swift

Heftig nieuws voor zangeres Taylor Swift. Een dief probeerde donderdag voor de tweede keer in te breken in haar appartement in New York.

ANP

Arcade, zo heet het nummer waarmee zanger Duncan Laurence naar het Eurovisie Songfestival gaat. Hij onthulde het nummer in het tv-programma De Wereld Draait Door.

Gevonden voorwerpen Spoorwegmuseum

Een kunstbeen, een oude typmachine en een grafsteen van piepschuim. Deze spullen werden in de trein gevonden en staan nu uitgestald.

ANP KIPPA - Dennis

Het is bijna een week geleden dat Dennis van Aarssen (24) The voice of Holland won. Last van een zwart gat, dat heeft de jazz-zanger niet.

ANP KIPPA - MAAN

Zingen en vliegen. Dat is wat Maan op 5 mei, Bevrijdingsdag, gaat doen. Om overal op tijd te kunnen zijn, reist de zangeres niet met de auto maar met een helikopter.

ANP KIPPA - ZAPP AWARDS

Taart (of cupcakes...) voor de makers van CupCakeCup! Het programma won een Zapp Award voor het beste jeugdprogramma.

ANP KIPPA - Dennis

In een spannende live-finale is Dennis van Aarssen (24) uitgeroepen tot The Voice Of Holland. Hij is de negende winnaar van het bekende tv-programma.

Nutalla - Reuters

Smeer jij ook het allerliefst Nutella op je brood? Slecht nieuws: de grootste fabriek van de beroemde chocoladepasta ter wereld werkt niet.

Zwaan

Een boodschappentas, daar doe je toch alleen maar boodschappen in? Medewerkers van een vogelopvang in Hoek van Holland vinden van niet, zij gebruiken het als een soort rollator.

Maan - Reuters

3...2...1...Go! In Amerika is vannacht een ruimtevaartuig gelanceerd. De capsule gaat een ruimtereis maken van ongeveer twee maanden.

Rembrandt

Een bijzondere dag voor Rembrandt (9) uit Vleuten. Hij gaat een tentoonstelling openen van zijn naamgenoot: schilder Rembrandt van Rijn.

Prosthetic Arm With Lego

Veel kinderen spelen met Lego, maar David (19) uit Spanje doet er heel iets anders mee. Hij maakt er speciale hulpstukken van.

Stekeltje

Waar is Stekeltje? Het stekelvarken ontsnapte uit z'n verblijf van Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg en is sindsdien niet te vinden.

Reuters

Veel mensen hielden er rekening mee en nu is het bevestigd: het lichaam van voetballer Emiliano Sala is gevonden in een vliegtuigwrak.

Staatsbosbeheer

De afgelopen jaren kwam de wolf af en toe al de grens over. Nu lijkt het dier ook echt in Nederland te leven. Maar wat doe je als je er een tegenkomt?

ANP

Na uren vergaderen zijn de leiders van de regeringspartijen het met elkaar eens: de regels voor het Kinderpardon gaan veranderen.

Anouk Huys

Juf Anouk van basisschool Natuurlijk in Blerick (Limburg) is afgelopen weekend gekozen tot Leraar van het Jaar.

Pexels

Een man in de Amerikaanse plaats Evanston heeft een miljoen euro gekregen nadat de politie dacht dat-ie zijn eigen auto had gestolen.

ANP

Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, gaat toch niet met rappers praten over het gebruik van wapens en geweld in hun muziek.

Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Summer de Snoo - ANP

Een fotoshoot hier, een modeshow daar. Summer (9) gaat als een speer. Het model uit Nederland gaat binnenkort zelfs in Amerika werken.

Whoopi Goldberg - AFP

Whoopi Goldberg, een beroemde actrice uit Amerika, heeft een bijzondere bruiloft aangekondigd. Niet haar kleinkind gaat trouwen, maar haar 'kleinhond'.

Lawine

Sneeuw, sneeuw en nog veel meer sneeuw. In Zwitserland is een hotel zwaar beschadigd geraakt door een lawine.

Dick Fijn - Kidsweek

Hij houdt van vrachtwagens, maar ook van zingen. Die combinatie pakte goed uit voor Dick (9) uit 't Loo. Zijn liedje Gewoon een trucker is een dikke hit.

ANP - Schoolbus

De laatste dagen van 2018 gaan voorbij. Een goed moment om terug te blikken. Welke Kidsweek-artikelen werden online het meest gelezen?

ANP XTRA - Griep

Koorts, verkouden en hoofdpijn. In Nederland hebben zo veel mensen de griep, dat er nu officieel een griep-epidemie is.

Pixabay - Cadeau

Veel mensen geven elkaar cadeaus met kerst. Maar niet elk pakketje valt in de smaak. Op internet worden een heleboel kerstcadeaus weer verkocht.

AFP - New York

Veel mensen in New York keken donderdagavond raar op. Boven de Amerikaanse stad was opeens een mysterieus blauw licht te zien.

AFP

Het is oranje en het dobbert in zee: de oranje ton van Jean-Jacques Savin. De Fransman probeert er de Atlantische Oceaan mee over te steken.

BestZoo

Beschuit met muisjes bij een dierentuin in de Noord-Brabantse plaats Best. Daar is deze maand een zwarte jaguar geboren.

AFP

All I Want For Christmas Is You! Het beroemde kerstliedje bestaat al 24 jaar, maar is nog steeds hartstikke populair.

Vadervleugel

Veel kinderen brengen de feestdagen met allebei hun ouders door. Bij de dertienjarige Jimmy en Alex (niet hun echte namen) is dat wel anders. 'Onze vader zit in de gevangenis.'

Yarah Rosa Norah

Dansen, dansen en nog meer dansen. Norah en Yarah (13) zijn er elke dag mee bezig. In een nieuwe app leren ze ook anderen hun moves.

ANP

Matthijs de Ligt (19) sluit het jaar succesvol af. Gisteravond kreeg de voetballer voor de tweede keer deze week een prijs: de Young Talent Award.

Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Red trees

Wat doe als je op bezoek bent in het Witte Huis? Een stuk kerstboom van de familie Trump meenemen natuurlijk. Tenminste... dat denken toeristen.

Daisy Mertens

Juf Daisy van basisschool De Vuurvogel uit Helmond (Noord-Brabant) maakt kans op de prijs voor de beste leraar van de wereld.

Zon

Zon, zon en nog meer zon. Een nieuw record, want nog nooit werd er bij meetstation De Bilt (provincie Utrecht) zo veel zonuren gemeten als in 2018.

EPA

De verdachte van de aanslag bij een kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg, is donderdagavond gevonden en gedood door de politie.

Ralph Breaks the Internet
4
Film

Groot, héél groot of misschien wel oneindig. Hoe denk jij dat internet eruitziet? In Ralph Breaks the Internet neem je een duik in deze online wereld.

Sneeuwbal

Een sneeuwballengevecht in de Amerikaanse stad Severance? Jarenlang was het verboden, maar door een actie van Dane (9) mag het nu wel.

Stephane Frere

Pepernoten verzamelen en chocoladeletters vangen. Stephane (11) uit Aerdenhout heeft er een game over gemaakt: Pepernoot, heet het.

Chantal de Boer

Chantal de Boer (16) is uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2018. De hiphopdanseres kreeg de meeste stemmen bij de verkiezing van jongerenkrant 7Days, de grote krantenbroer van Kidsweek.

Schoonmaken

Een vrouw (53) uit Griekenland moet tien jaar naar de gevangenis. Niet vanwege een moord of overval, maar omdat ze heeft gelogen over haar basisschool.

Vuurwerk/ vuurpijl

Het zou zomaar kunnen gebeuren: een jaarwisseling zonder vuurpijlen. Alleen als er een veilige standaard wordt gevonden, mag het vuurwerk worden afgestoken.

Lion King

Je hebt De Leeuwenkoning (of The Lion King) vast wel eens gezien. Misschien zelfs heel vaak. Maar wist je al dat er een nieuwe film komt?

Fotograaf

Een foto maken kan iedereen, maar wie schiet nou het mooiste plaatje? Bij de uitreiking van de National Geographic Junior Fotowedstrijd kwam daar een antwoord op.

Hyena

In dierenpark Beekse Bergen is dit weekend een hyena gewond geraakt. Het dier werd aangevallen door een paar andere hyena's.

Voetbalwedstrijd - Jelle Draper

Zo'n 2,4 miljoen mensen hebben gisteravond de voetbalwedstrijd van Oranje tegen Frankrijk gezien, maar Manuella (12) deed dat wel op een heel bijzondere manier.

ANP

Sinterklaas is weer in het land. Zaterdag kwam de Sint aan in Zaanstad, waar hij werd opgewacht door de burgemeester en een heleboel kinderen.

Carnaval

Het duurt nog even voordat carnaval echt losbarst, toch gaat zondag al het nieuwe carnavalsseizoen van start. Liz (9) uit Sittard heeft er zin in.

ANP

Een boterham met kaas, cornflakes met melk of een stuk fruit. Nicky Romero opende vandaag het Nationale Schoolontbijt. Maar wat eet de wereldberoemde dj zelf het liefst 's ochtends?

Max Verstappen

Mexico, Amerika, Australië. Veel van de Formule 1-races worden in landen hier ver vandaan gehouden. Maar misschien gaat dat wel veranderen.

Seyran

Al negen jaar woont Seyran in Nederland, maar nu dreigt hij samen met zijn ouders en zussen te worden uitgezet naar Armenië.

Kunstwerk India

In India is vandaag het grootste standbeeld ter wereld onthuld. Het reusachtige ding is 182 meter hoog en staat op een voetstuk van zo'n 60 meter.

Testteam Oyfo - Cees Elzenga
Testteam

Grote machines uit fabrieken, de oudste telefoons en overal knopjes. Het kan niet missen: het testteam staat in techniekmuseum Oyfo in Hengelo. 

AFP

Verdrietig nieuws uit Zuid-Korea, want de laatste ijsbeer in dat land is overleden. Tongki was 24 jaar en woonde in een soort pretpark. 

Verkeersbord

Oversteken mag, maar normaal lopen is er verboden. In Spijkenisse hangt een bijzonder verkeersbord. De bedoeling? Gek lopen over het zebrapad.

Teun Begthel ADO Den Haag

Teun (11) voetbalt al jaren bij ADO Den Haag. Maar hoe is het nou om bij zo'n profclub te spelen? Daarover praatte hij met de Kinderombudsvrouw.

De Nachtwacht - Rijksmuseum

De Nachtwacht is één van de beroemdste schilderijen ter wereld en al bijna 400 jaar oud. Hier en daar begint-ie een beetje te slijten, maar geen paniek: volgend jaar krijgt-ie een grote opknapbeurt. Wist jij deze vijf dingen al over het kunstwerk?

Saar

Saar (12) uit Roosendaal ziet er nu uit als een meisje, maar is geboren als jongen. Een paar weken geleden vertelde ze haar nieuwe klas erover.

Tessa over ijs scheppen

Een belangrijke dag voor Tessa (11) uit Amsterdam. Ze gaat aan het werk bij ijssalon La La IJs in Amsterdam. Niet zomaar, maar voor het goede doel.

EPA/ Sulawesi

Woensdag 10 oktober wordt er een nationale actiedag gehouden om geld op te halen voor de slachtoffers van de ramp in Sulawesi.

Pinguin

Ze staan stil, maken geen herrie en eten niets. Niet zo gek, want de pinguïns die in een Britse dierentuin wonen, zijn hartstikke nep.

Meer

Een mooie steen of weggegooid afval. Iets vinden in het water is vaak niet heel bijzonder. Maar dat wordt het wel als het een eeuwenoud zwaard is.

ANP

Orka Morgan is moeder geworden! Het dier is op het Spaanse eiland Tenerife bevallen van een jong.

hermien de koe

Een ovenpoes, een opruimhond, twee oorlogstijgers en een ontsnapkoe: bijzonder nieuws uit het afgelopen jaar over bijzondere dieren. Maar welk dier gun jij de titel Kidsweek Dier van het Jaar 2018? Maak kennis met één van de genomineerde dieren: Hermien! Redacteur Sandra vertelt waarom deze koe haar favoriet is.

Stelling - Foto: Rolf Rosing

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto: ANP

Het is precies een week geleden dat Howick (13) en Lili (12) hoorden dat ze tóch in Nederland mochten blijven. Maar volgens Defence for Children is het probleem nog niet opgelost.

Burlen Kai

Het is hem gelukt: Kai (8) uit Apeldoorn is zondag in Het Nationale Park De Hoge Veluwe Nederlands kampioen burlen geworden.

ANP

In Amsterdam zijn gisteravond de 3FM Awards uitgereikt. Naaz en Kensington waren de grote winnaars, maar ook Ronnie Flex en Martin Garrix kregen een prijs.

Burlen Kai

Het lijkt op het geluid van een brullende leeuw, maar dat is het niet. De 8-jarige Kai uit Apeldoorn kan het hertengeluid heel goed nadoen.

Fleur Apeldoorn
Weer naar school

Een nieuwe schooljaar is voor iedereen spannend, maar voor sommigen zorgt het voor extra zenuwen. Deze keer: Fleur (12) uit Emmeloord. 

Laurent
Weer naar school

Een nieuwe schooljaar is voor iedereen spannend, maar voor sommigen zorgt het voor extra zenuwen. Deze keer: Laurent (8), hij gaat naar de universiteit.

Waldrapp

Hoe vlieg je van Duitsland naar Italië? Zo’n dertig kaalkop-ibissen hadden geen idee en kregen hulp van onderzoekers in een speciaal vliegtuig.

ANP

Sinds een paar weken is het over en uit tussen Enzo en Dee, maar het lijkt erop dat de populaire YouTuber weer verliefd is. En wel op een andere YouTuber: OnneDi.

Dog Days
3
Film

Dik of dun, groot of klein, vrolijk of verdrietig. Honden zijn er in alle soorten en maten. In Dog Days komen ze allemaal voorbij. Harige huisdieren in de spotlights dus. Woef!

ANP

Twintig jaar na de moord op Nicky Verstappen (toen 11 jaar) heeft de politie ontdekt dat een 55-jarige man er waarschijnlijk iets mee te maken heeft.

AFP

Beschuit met roze (en blauwe) muisjes in Spanje! In de buurt van de plaats Malaga zijn de afgelopen tijd een heleboel flamingo's geboren.

Politie

Boeven vangen, boetes uitdelen en helpen bij een ongeluk. De politie heeft heel veel taken. Maar er is goed nieuws voor de agenten op het politiebureau: zij krijgen binnenkort hulp van robot Wout.

EPA

Een heel bijzondere ontdekking in Zwitserland. Boven in de bergen is na ruim 70 jaar een oud vliegtuigwrak teruggevonden.

ANP

Zwemmen, zwemmen en nog véél meer zwemmen. Maarten van der Weijden ligt drie dagen (en twee nachten) in het water voor het goede doel.

zeemonster

Een walvis, een grote octopus of misschien wel een oeroud onbekend dier? In Rusland is een mysterieus 'zeemonster' aangespoeld.

Aap

Beschuit met roze muisjes! In de Apenheul in Apeldoorn is een zeldzame Colombiaanse slingeraap geboren. Moeder Choco is bevallen van een dochter.

Bos Pixabay

Twaalf steden in Nederland krijgen nieuwe bossen. Geen grote natuurgebieden waar je makkelijk kunt verdwalen, maar minibossen.

AFP

Heftig nieuws uit Italië. In de plaats Genua is dinsdag een groot deel van een brug ingestort. Tientallen mensen hebben de ramp niet overleefd.

Flamingo

De droge en warme zomerperiode heeft niet alleen voor problemen gezorgd, er is ook goed nieuws! Zo heeft een groep flamingo's uit Engeland eindelijk weer eieren gelegd.

ANP PRINS FRISO

Vijf jaar geleden overleed prins Friso, de jongere broer van koning Willem-Alexander. Vijf dingen die je misschien nog niet wist over zijn leven.

IKEA AFP

Bedden, kasten en bureaus. Veel mensen kopen hun meubels bij IKEA. Maar wist je dat de winkels in andere landen, niet allemaal hetzelfde zijn?

ANP

De politie heeft donderdag een aantal oververhitte honden gered. De dieren zaten vast in auto's die geparkeerd stonden bij de World Dog Show.

Emoji - Unicode Consortium

Een emoji van een badpak, reddingsvest, duikbril of een doof iemand. Ze bestaan nog niet, maar misschien zijn ze volgend jaar wel te gebruiken.

Basisschool

Meisjes tussen de 8 en 12 jaar kunnen beter nieuwe dingen aanleren dan jongens. Volgens de onderzoekers hebben jongens meer uitleg nodig.

Parade

De botenparade was zaterdag het hoogtepunt van de Pride in Amsterdam. Maud (9) uit Zoetermeer maakte het feest van dichtbij mee.

ANP

Niet één, niet twee... maar een heleboel. Van hockey tot turnen en van roeien tot wielrennen: Nederlandse topsporters eindigde dit weekend bovenaan.

ANP Amsterdam Canal Parade

Rood, oranje, geel, groen, blauw, paars. Rondom de grachten in Amsterdam zag het er vandaag heel kleurrijk uit tijdens de botenparade.

Reuters/ Max Verstappen

'Ik had die woorden niet moeten zeggen', laat Max Verstappen weten. De Formule 1-coureur heeft spijt van de scheldwoorden die hij heeft gebruikt.

zwembad

Bommetjes doen en van de glijbaan. Veel kinderen duiken het zwembad in met dit mooie weer. Maar wat als je iemand steeds kopje onder ziet gaan?

Babyschildpad

Goed dierennieuws uit Amerika! In de staat Florida heeft de brandweer drie babyschildpadden gered. De diertjes zaten vast in een put.

ANP

Loop je ook te puffen en te zuchten van het warme weer? Niet zo gek! Het is zelfs zó warm dat er records worden verbroken.

Oudste mens ter wereld overleden

Verdrietig nieuws uit Japan. Chiyo Miyako, de oudste mens ter wereld, is overleden. De hoogbejaarde vrouw is 117 jaar oud geworden.

ANP

Lik jij ook het liefst heel de dag aan een ijsje? Niet zo gek met dit warme weer. Ook de dieren in DierenPark Amersfoort kunnen afkoeling gebruiken.

Darja Vierdaagse

Vier dagen achter elkaar tientallen kilometers lopen. Dat staan de duizenden wandelaars te wachten die meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse.

ANP

Feest in Frankrijk! Het land is zondag wereldkampioen voetbal geworden. Het elftal won in de finale tegen Kroatië met 4-2.

Mandarijn

Een beschimmelde mandarijn, een volle asbak of een sponsje met schuim. Chef-kok Ben Churchill uit Engeland maakt de meest smerige toetjes.

ANP

Voor veel kinderen in Nederland is de vakantie begonnen. Ook prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zijn een aantal weken vrij.

ANP

De jongen die vorig jaar de 14-jarige Savannah om het leven bracht, krijgt een gevangenisstraf van twee jaar. Dat heeft de rechter vandaag bepaald.

wolf

Dieren die zowel voor een deel overdag als 's nachts wakker zijn, gaan langzaam steeds meer 's nachts leven. Dat doen ze om geen mensen tegen te komen.

Taeke Vuilnisgame

Veel mensen ergeren zich aan rondslingerend afval. Zo ook Taeke (11) uit Amersfoort. Hij vindt het zelfs zó vervelend dat hij een oplossing heeft bedacht.

ANP

Een piep in je oor of last van harde geluiden. Een grote groep kinderen van negen tot elf jaar heeft gehoorschade door lawaai.

Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Niels Alpe d'HuZes

Vandaag beklimmen duizenden Nederlanders de Franse berg Alpe d’Huez om geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Ook Niels (11) doet mee.

Nina en Mijntje

Hoe is het om als astronaut in de ruimte te zijn? Wat doe je dan de hele dag? En wat nou als je toevallig hoogtevrees hebt?

Parel

Niet rond en glimmend, maar wél hartstikke zeldzaam. De grootste zoetwaterparel ter wereld is verkocht voor maar liefst 320.000 euro.

Loïs en Tijmen

Veel mensen eten kip, maar wat gebeurt er met de dieren voordat ze in de supermarkt liggen? Tijmen (10) en Loïs (7) uit Vught zoeken het uit.

schoolreisje

Drop, winegums of chips. Sommige scholen willen niet dat kinderen snoep meenemen op schoolreisje. Maar daar zijn niet alle leerlingen zo blij mee.

Trill The World

Een bijzondere middag voor ruim 1100 leerlingen van groep 8 in Hengelo. Geen rekenen of taal, maar dansen op de muziek van Michael Jackson.

Blue
3
Film

Waarom slaapt een dolfijn met één oog open? En hoe praten dieren met elkaar? In Blue wordt het allemaal uitgelegd. Ondertussen lijkt het bijna alsof je zelf een duik neemt in de kleurrijke onderwaterwereld.

Yarah Rosa Norah

Opeens kent bijna iedereen ze: Norah, Yarah (allebei 12) en Rosa (10) uit Meerssen. En als ze het zelf mogen bepalen, zijn we voorlopig nog niet van de dansende zusjes af.

Superjuffie Diewertje
Achter de schermen bij... Superjuffie

Hoe is het om in Superjuffie te spelen? Kidsweek ging langs bij de filmopnames in DierenPark Amersfoort en sprak met de acteurs. 

Songfestival

Israël heeft het Eurovisie Songfestival gewonnen. Waylon eindigde gisteren op een achttiende plaats, hij zong het liedje Outlaw in 'Em.

Superjuffie Bente
Achter de schermen bij... Superjuffie

Hoe is het om in Superjuffie te spelen? Kidsweek ging langs bij de filmopnames in DierenPark Amersfoort en sprak met acteurs. Deel 4: Bente (10).

Superjuffie Jeevan
Achter de schermen bij... Superjuffie

Hoe is het om in Superjuffie te spelen? Kidsweek ging langs bij de filmopnames in DierenPark Amersfoort en sprak met acteurs. Deel 3: Jeevan (9).

Waylon Songfestival

Hoera, het is gelukt! Met zijn nummer Outlaw In 'Em heeft Waylon zich gisteravond geplaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival.

Superjuffie Lucas
Achter de schermen bij... Superjuffie

Hoe is het om in Superjuffie te spelen? Kidsweek ging langs bij de filmopnames in DierenPark Amersfoort en sprak met acteurs. Deel 2: Lucas (10).

josephine
Achter de schermen bij... Superjuffie

Hoe is het om in Superjuffie te spelen? Kidsweek ging langs bij de filmopnames in DierenPark Amersfoort en sprak met de acteurs. Deel 1: Josephine (12).

ANP Boef

Niet één of twee, maar rapper Boef heeft dinsdagavond vier muziekprijzen gewonnen. Daarmee is hij de grote winnaar van de FunX Music Awards 2018.

Youssef

Nieuwsgierig zijn en goede vragen kunnen stellen, dat zijn eigenschappen die een goede verslaggever moet hebben. Youssef (28) werkt bij het NOS Jeugdjournaal en vertelt erover.

Finn en Murat

Draait ruimtestation ISS met de aarde mee of juist niet? Op die vraag proberen Finn en Murat (allebei 10) antwoord te krijgen.

GRIMM
3.5
Theater

Een sierlijke balletdanser en een stoere hiphopper. Meestal zie je ze niet samen op een podium, maar wél in de nieuwe dansvoorstelling GRIMM. En dat zorgt voor spektakel.

Familie

Zou de veertiende dan eindelijk een meisje worden? Nee hoor, de broers uit een Amerikaans mega-gezin hebben er wéér een broertje bijgekregen.

Koningsspelen

Heb jij vandaag ook lekker gesport? Dan was je niet de enige! Zo'n 1,2 miljoen leerlingen van meer dan 6000 basisscholen deden mee aan de Koningsspelen.

Voice Kids

Eefje, Kaylee, Stella of Yosina? Eén van deze vier Voice Kids-finalisten mag zich na vrijdagavond de winnares van The Voice Kids 2018 noemen.

AFP

Groot nieuws uit Syrië. Het land is zaterdagochtend door Amerika, Frankrijk en Groot-Brittannië aangevallen met raketten.

Voetbal

Voetballen kan de 11-jarige Roos als de beste. Ze speelt daarom tussen de jongens bij haar club. Het liefst wil ze naar Ajax, maar dat kan (nog) niet...

ANP

Rekenen, taal of natuurkunde. Grote kans dat jij daar vandaag niet in de klas, maar buiten mee bezig gaat. Want het is: Nationale Buitenlesdag.

Coen en Sander GTST

De deuren van GTST blijven voor de meeste mensen dicht. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hebben geluk: de dj's mogen wél naar binnen.

Villa Zebra
Testteam

De toekomst is over een uur… maar ook over honderd jaar! Hoe ziet alles er dan uit? In de nieuwe tentoonstelling van Villa Zebra neemt het testteam alvast een kijkje in de toekomst.

Jeanell

Rappen, dat is wat de Toenie La Glow (8) het allerliefst doet. Op Instagram showt ze haar rapkunsten aan meer dan 26.000 volgers.

Despacito

Misschien kun je Despacito al lang niet meer aanhoren, maar een heleboel mensen blijven fan van het vrolijke nummer.

Lampje - Annet Schaap

Het boek Lampje heeft de Woutertje Pieterse Prijs gewonnen, dat is een prijs voor het beste Nederlandse kinderboek.

stelling Sandra

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

ANP

Grote takken, oude kerstbomen en een heleboel ander hout. Op veel plekken in (vooral) het oosten van Nederland bouwen ze er een paasvuur van.

Bertus

Waar is Bertus? Elk jaar zwemt de zeehond vanaf begin maart in de haven van Den Helder, maar nog niemand heeft het dier daar dit jaar gespot...

Fossil

Iets vinden op straat is eigenlijk niet zo heel bijzonder. Maar dat wordt het natuurlijk wel als je 'steen' 65 miljoen jaar oud blijkt te zijn!

Verstappen

Na maanden van vakantie en voorbereiden, mag Max Verstappen dit weekend ein-de-lijk weer de baan op. En daar heeft-ie hartstikke veel zin in!

Idse en Luca stemrecht voor kinderen

Gisteren mochten alle volwassenen stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Als het aan Idse (10) en Luca (9) uit Amsterdam ligt, mogen kinderen de volgende keer ook naar het stembureau.

Schatzoeker

Wat doe je met een gloednieuwe metaaldetector? Zoeken naar schatten natuurlijk! Yustin (11) kreeg er een voor z’n verjaardag. Ondanks dat-ie al snel een schat vond, ging het helemaal mis.

Eendjes

Wie heeft het niet gedaan? Met (oud) brood naar de vijver om het aan de eendjes te geven. Binnenkort kun je daar een boete voor krijgen!

Computerles

Als je één ding nodig hebt tijdens een computerles, dan is dat wel een computer. Toch? Een leraar uit Ghana laat zien dat het ook best zonder kan.

School

Heb jij dit schooljaar ook al een paar keer vrij gehad omdat de juffen en meesters gingen staken? Dat is niet voor niets geweest.

Jeroen Kampschreur

Na de Olympische Spelen is het vanaf vandaag tijd voor de Paralympische Spelen. Jeroen Kampschreur is de jongste van het Nederlandse team.

Wie is de Mol

Is het Jan Versteegh, Ruben Hein of toch Olcay Gulsen? Nog heel even wachten… en dan weten we wie iedereen voor de gek heeft gehouden in het tv-programma Wie is de Mol?

Isis

Stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen mag Isis Bloemsma uit Tilburg nog niet, maar dat betekent niet dat politiek haar niks interesseert. 

Maan

Even Snapchat checken of iets posten op Instagram? Er zijn maar weinig plekken waar dat niet lukt, want er is bijna overal internet.

Peter Petrus

Youtuber Petrus (Peter de Harder) deed er drie maanden lang alles aan om eruit te zien als een echt onderbroekmodel.

Neushoorn

Het zijn spannende weken voor dierentuin Burgers Zoo, want neushoorn Kwanzaa krijgt binnenkort een baby. En dat is allemaal live te volgen.

ANP

Niet alleen in Nederland, maar ook in Polen is een onsnapte koe de laatste weken vaak in het nieuws. Al liep het met dat dier minder goed af...

anp

Kjeld Nuis heeft vrijdag op de 1.000 meter zijn tweede gouden medaille gewonnen op de Olympische Spelen in Zuid-Korea.

koud

Alle mutsen, handschoenen en sjaals kunnen voorlopig nog niet de kast in, want het gaat komende week flink vriezen.

Alina

Als 15-jarige sporter meedoen aan de Olympische Spelen is natuurlijk al hartstikke bijzonder. Laat staan als je dan ook nog goud wint.

Djamilo

In Nederland gaan zo'n 4.000 kinderen maandenlang niet naar school. Djamilo (13) kan daarover meepraten. Hij heeft autisme en zat een groot deel van groep 5, 6 en 8 thuis.

Zapp Awards 2018

Wie is de beste presentator, youtuber of artiest? En wat is het beste tv-programma? Dat werd zaterdagavond bekend bij de uitreiking van de Zapp Awards.

schaatsen

De vorige Olympische Spelen won Jorrit Bergsma nog goud op de 10.000 meter, nu moet de schaatser het doen met zilver. Sven Kramer eindigde als zesde.

ANP

Wekenlang liep Hermien vrij rond in het bos, maar nu woont ze in het koeienrusthuis in Friesland. Dat is wel even wennen voor de koe, vertelt verzorger Bert Hollander.

ANP

Het houdt maar niet op met de medailles voor Nederland. Schaatser Kjeld Nuis was dinsdag de snelste op de olympische 1.500 meter. Patrick Roest won het zilver.

ANP

En dat is twee... Ireen Wüst heeft maandag goud gewonnen op de olympische 1.500 meter. Marrit Leenstra won een bronzen medaille.

Kramer

Het is Sven Kramer gelukt: de schaatser heeft zondag een gouden medaille gewonnen op de olympische 5.000 meter.

Olympische Spelen

De Olympische Spelen in Zuid-Korea zijn vrijdag officieel geopend tijdens een groot openingsfeest in Pyeongchang.

ANP

Goed nieuws voor Wu Wen en Xing Ya: de populaire panda's wonen in het allermooiste pandaverblijf ter wereld.

Kim

Een bijzonder bezoek voor Kim Yo-jong, de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Niek van der Velden

Van alle Nederlandse sporters die meedoen aan de Olympische Spelen in Zuid-Korea, is snowboarder Niek van der Velden (17) de jongste.

wc-rollen

Een vlinder, bloem of mummie. Van lege wc-rollen kun je de leukste dingen maken. Maar in België moeten kinderen op zoek naar andere knutselspullen.

koe

'Naar de slager? Maar daar heb ik geen zin in!' Zoiets moet koe Hermien hebben gedacht vlak voor ze weken geleden op de vlucht sloeg.

Sultan en Sayeeda

Ken je Sultan en Sayeeda nog? De twee verwaarloosde tijgers werden in oktober vanuit oorlogsland Syrië naar Nederland gehaald.

Okapi

Meghan Markle heeft niet alleen het hart van prins Harry gestolen, maar ook dat van dierenverzorgers in Londen. Zij hebben namelijk een okapi naar haar vernoemd.

ANP

Je hebt het vast gemerkt: het stormde vandaag! En niet zo'n beetje ook. Veiligheidsdiensten waarschuwden voor het weer en adviseerden mensen om binnen te blijven.

Beatrix

Prinses Beatrix is niet alleen de oud-koningin van Nederland, maar ook oma. En daar is ze hartstikke trots op, zoals we aan haar tas kunnen zien.

stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

ANP

Altijd al een stukje achtbaan willen hebben? Goed nieuws: de Efteling gaat onderdelen van de Python verkopen.

baby

Namen, ze zijn er in alle soorten en maten. Sommige namen zijn erg uniek en andere komen juist weer vaak voor.

ANP

Met het blote oog was het je vast niet opgevallen, maar nog nooit stond het zeewater langs onze kust zo hoog als in 2017.

Dolfijn

Zwemmen met dolfijnen: veel mensen willen dat ooit een keer doen. Toeristen op het eiland Curaçao hadden geluk, zij deelden opeens de zee met dolfijn Pasku.

MixedTwins
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @mixedtwins. Ze hebben ruim 210.000 volgers.

Keanu
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @yooitskeanu. Hij heeft ruim 528.000 volgers.

Keafer
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @iitsmekeafi. Hij heeft ruim 203.000 volgers.

Casper Feddma
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @theofficialcasper, met ruim 83.000 volgers.

rat

Sommige mensen leren hun dier een kunstje. Maar dat is niets in vergelijking met wat deze slimme Afrikaanse rat kan.

ANP

Maak je een toets beter als je in een klas zit met veel frisse lucht? Dat gaan onderzoekers uit Maastricht onderzoeken.

Telefoon

Niet één, niet twee, maar negentien keer. Zo vaak belde een Duits meisje zonder reden de politie tijdens Kerstmis.

Jo-Anne Lopes
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @joannelopes. Ze heeft ruim 22.500 volgers.

ANP

‘Hoeveel euro hoop je op te halen? En welke BN’er hoop je dat er nog langskomt?' Leonor en Bibi (allebei 11) vragen 3FM-dj Domien Verschuuren het hemd van het lijf in het Glazen Huis.

ANP

Koningin Elizabeth doet het dit jaar een beetje zuiniger aan: haar 1.500 personeelsleden krijgen geen luxe toetje met Kerstmis.

Sander Hoogendoorn

Nog even en dan mag hij het Glazen Huis in: Sander Hoogendoorn. Waar kijkt de 3FM-dj het meest naar uit en waar ziet hij juist een beetje tegenop?

AFP

Zaterdag 19 mei 2018. De échte fans van het Britse koningshuis hebben deze datum al geblokkeerd in hun agenda. Het is de dag waarop prins Harry en Meghan Markle gaan trouwen!

AFP

In het zuiden van Frankrijk is donderdag een heftig ongeluk gebeurd. Een trein botste op een schoolbus, die op dat moment over een spoorwegovergang reed.

droomhuis

Fantaseer jij soms over jouw droomhuis? De klas van Madelief (11) en Ilse (10) ook. Samen bedachten ze hun ideale vakantiewoning en die gaat er nu ook écht komen.

invisible box challenge

Na de 'mannequin challenge', de 'ice bucket callenge' en 'the floor is lava', is het tijd voor een nieuwe internetrage: de 'invisible box challenge.'

ANP

Benieuwd hoe het duurste schilderij ter wereld er in het echt uitziet? Dan moet je op vakantie naar Abu Dhabi.

Amalia

Hiep, hiep, hoeraaaaaa! Prinses Amalia is vandaag jarig. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima wordt veertien jaar.

ANP

Een jaarlijks kindervragenuur in de Tweede Kamer, dat is het plan van Rens Raemakers van D66. 'Ik denk dat het er echt gaat komen', zegt hij.

Japan keizer Akihito

In Nederland is het heel normaal: de koning of koningin bepaalt zelf wanneer hij of zij aftreedt, maar in Japan is dat niet zo.

Lili Howick

Howick en Lili mogen voorlopig in Nederland blijven, dat heeft de rechter bepaald. In elk geval tot mei logeren ze bij vrienden van hun moeder.

TVOH

Kan jouw opa of oma toevallig heel goed zingen? Wie weet staat hij of zij straks op het podium van The Voice, want er komt een speciale editie voor oude mensen.

walvis

In Zeeland is afgelopen nacht een grote walvis aangespoeld. Het dier is 13,5 meter lang en... helaas niet meer in leven.

JvhJ2017 Elke

Elke van Achterberg (17) is uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2017. De rolstoelschermer en het model kreeg de meeste stemmen in de spannende verkiezing van jongerenkrant 7Days.

Felicette

Grote kans dat jij nog nooit van Félicette hebt gehoord. Onterecht eigenlijk, want deze kat heeft geschiedenis geschreven. Een halve eeuw geleden was zij de eerste kat in de ruimte! En dat verdient een standbeeld, vinden mensen nu.

Marria en Sony

Eén chimpansee met een camera gaat prima, maar twee chimpansees en een camera niet. De vlogcamera van Marria is namelijk stuk.

Selenay

Ken je Selenay nog? Ze was vorig jaar één van de finalisten bij The Voice Kids. Nu doet ze mee aan The Voice voor volwassenen, en wel in Turkije.

Pluto

Het is moeilijk voor te stellen hoe koud het op planeet Pluto is. Het is er heel koud, héél erg koud: 203 graden onder nul.

Stelling Sandra
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Dylan Haegens

Ben je vaak somber, bang of verdrietig? Heel erg vervelend, dat weet ook Dylan Haegens. De populaire youtuber wil kinderen met dat soort problemen gaan helpen.

Jongere van het Jaar

Zeven jongeren maken kans om Jongere van het Jaar 2017 te worden. Wie van de genomineerden verdient de prijs volgens jou?

Pizza Pizzaria

'Geen kinderen', staat er met koeienletters op de deur. Duidelijker kan het niet: bij een pizzeria in de Amerikaanse staat Florida mogen geen kinderen naar binnen.

aap

Op het Indonesische eiland Sumatra is een nieuwe orang-oetansoort ontdekt. Dat is heel bijzonder. De laatste keer dat er een nieuwe mensenapensoort werd ontdekt is al bijna negentig jaar geleden.

Trump

Dat was vast even schrikken voor Donald Trump. Afgelopen nacht kon de Amerikaanse president even niet op Twitter.

Marria en Sony

Het was woensdag een heel bijzondere dag voor chimpansee Marria. Ze maakte namelijk voor het eerst in haar leven kennis met een soortgenoot.

Stichting AAP

Het is een heel bijzondere dag voor chimpansee Marria, want vandaag maakte ze voor het eerst in haar leven kennis met een soortgenoot.

Abe Jett Rebel

De droom van Abe (11) uit Utrecht kwam vrijdag uit toen hij tijdens een concert opeens een nummer met zijn idool Jett Rebel mee mocht drummen. 'Pas toen het voorbij was, werd ik zenuwachtig', vertelt hij.

Tijgers

Na een lange reis, wonen Sultan en Sayeeda sinds deze week in een opvangcentrum in het Friese Nijeberkoop. Daar kunnen de twee Syrische oorlogstijgers bijkomen van een heftige periode.

Max Verstappen

Zal-ie blijven of stapt-ie over? Veel fans van Max Verstappen waren daar benieuwd naar. Nu komt de coureur zelf met een antwoord: de komende jaren blijft hij racen voor zijn team Red Bull Racing.

Vallende sterren

Heb jij altijd al eens vallende sterren willen zien? Grote kans dat het dit weekend gaat lukken. Maar je moet er wel even je wekker voor zetten.

Hond

Het ziet er vaak hartstikke schattig uit: honden die je aankijken met enorme ogen. Puppy-ogen, worden ze ookwel genoemd. De dieren zetten ze vaak expres op, hebben onderzoekers nu ontdekt.

The Voice Of Holland

Hoeveel onbekend zangtalent loopt er nog rond in Nederland? We gaan het de komende weken zien in alweer het achtste seizoen van The Voice Of Holland. Vanavond is de eerste aflevering: wat kunnen we verwachten dit seizoen?

Rob de Moel

Stukjes van woorden herhalen of woorden onbedoeld langer maken. Zo’n zeventig miljoen mensen over de hele wereld stotteren. Ook Rob (8) uit Heerhugowaard heeft er soms last van.

kinderen hulp op Sint-Maarten

Orkaan Irma raasde een paar weken geleden over Sint-Maarten. Een heftige gebeurtenis voor veel kinderen die op het eiland wonen. Daarom krijgen ze hulp.

Reinillia

Ruim een maand geleden raasde orkaan Irma over Sint-Maarten en zorgde voor enorme schade. Na weken van opruimen en reparatie, kunnen de meeste kinderen op het eiland nu weer naar school.

wortels

Wortels zijn hartstikke gezond, maar niet alle kinderen zijn er even dol op. Onderzoekers vroegen zich af: kunnen we dat veranderen?

ANP

Het is definitief: Oranje doet in 2018 niet mee met het WK in Rusland. Het elftal won gisteravond de wedstrijd tegen Zweden, maar plaatste zich niet.

Tong Hond

Kun jij het puntje van je neus aanraken met je tong? Voor Mochi is dat een eitje! De hond uit de Amerikaanse staat South Dakota heeft namelijk de langste hondentong ter wereld.

Testteam Limburgs Museum
Testteam

Waar kan het testteam tijdens de gruwelijk enge Kinderboekenweek nu beter naartoe dan naar de nieuwe tentoonstelling over griezelschrijver Paul van Loon? Op naar het Limburgs Museum in Venlo!

Luiaard

Of het blauwe of roze muisjes worden, is nog niet duidelijk. Maar dat het feest is staat als een paal boven water: in Dierenpark Amersfoort is een luiaard geboren.

Eberhard van der Laan

Eberhard van der Laan (62) is donderdagavond overleden. De burgemeester van Amsterdam was ernstig ziek, hij leed aan longkanker.

Max Verstappen vechtsport

Max Verstappen heeft deze week een nieuwe sport uitgeprobeerd: kendo, een hele oude zwaardvechtkunst uit Japan.

Familie Zapp

Een oneindige vakantie, zo kun je het leven van de familie Zapp uit Argentinië wel noemen. Het gezin reist al jaren de hele wereld over. Voor het eerst zijn ze nu in Nederland.

prullenbak

Afval in de prullenbak gooien is misschien niet het allerleukste klusje dat er bestaat. Maar daar hebben ze in Bergen op Zoom iets op bedacht: pratende prullenbakken!

Hond

Lekker knuffelen met honden terwijl je een appelsap of warme chocolademelk met slagroom drinkt? Dat kan misschien binnenkort in Groningen.

Darci America's Got Talent

Heb jij weleens geprobeerd te buikspreken? De Amerikaanse Darci Farmer (12) is er hartstikke goed in. Deze week won ze er America's Got Talent mee.

Koning Willem-Alexander Sint-Maarten

Koning Willem-Alexander is naar Sint-Maarten gereisd. Daar bekijkt hij met eigen ogen de schade die orkaan Irma heeft aangericht.

Mieren

Dat mieren nuttige beestjes zijn, weet je misschien wel. Zo eten ze schadelijke insecten op en sjouwen ze plantenzaden van hier naar daar. Maar wist je ook dat zelfs hun poep en plas ergens goed voor is?

Auto milieuvervuiling

Word jij weleens met de auto naar school gebracht? Een heleboel kinderen in Engeland niet meer. Bij veel scholen mogen nu geen auto's meer komen.

Jemima

Zelf niet meer leven, maar toch acht andere levens redden. Dat is het bijzondere verhaal van Jemima Layzell (13) uit Engeland.

Sint Maarten Orkaan Irma

Het is een ontzettende puinhoop op Sint-Maarten. Het eiland werd woensdag getroffen door een heftige storm, orkaan Irma.

Beekse Bergen welpjes

Na weken van binnenzitten, mochten de kleine Rhaya, Nala en Sarabi deze week voor het eerst naar buiten.

Gorilla Artis

Artis heeft er een nieuwe babygorilla bij. Niet omdat één van de apen is bevallen, maar omdat het dier zelf een nieuwe woonplaats nodig had.

Familie Ouders

Ouders die gaan scheiden moeten vaak beslissen waar hun kinderen gaan wonen. Er zijn verschillende opties, maar die zijn niet allemaal even goed.

Mylene en Rosanne

Het is alweer vier jaar geleden dat Mylène en Rosanne het Junior Songfestival wonnen. Maar wat doen de tweelingzussen nu?

Stelling
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Sierra Leone

Meer dan duizend mensen hebben de natuurramp in het Afrikaanse land Sierra Leone niet overleefd. Dat laat een minister van het land weten.

Kapper Kapsel

Bepaal jij zelf hoe je haar zit of wat je aantrekt als je naar school toe gaat? Het lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar Jabez Oates kwam ermee in de problemen.

Lieke Martens

Voor de derde keer in drie weken heeft voetbalster Lieke Martens een belangrijke prijs gewonnen.

Dolfijn Frankrijk

In Parijs is woensdag een nieuwe mini-dolfijn onthuld. De soort is uitgestorven en leefde zo'n 30 miljoen jaar geleden. Wat weten we over dit 'nieuwe' zoogdier?

Klas Schoolklas

Je voorbereiden op een terroristische aanslag is moeilijk. Het is van te voren niet bekend waar of wanneer het gebeurt. In Engeland nemen ze het zekere voor het onzekere. Hoe doen ze dat?

Prinses Alexia naar middelbare school

Een spannende dag voor prinses Alexia. Ze gaat vandaag voor het eerst - op de fiets - naar de middelbare school.

Wilhelmus

Rekenen, taal en geschiedenis. Het zijn vakken waar je op school veel mee bezig bent. Binnenkort komt daar misschien wel eentje bij: het volkslied.

Harry Potter Huis Lavenham

Fans van Harry Potter zullen dit huis waarschijnlijk wel herkennen. Het is het geboortehuis van de beroemde tovenaar en dat staat nu te koop!

Otter Pip Instagram

Je ziet het vast af en toe voorbijkomen: een hond of kat met Instagram. Maar een account voor een otter? Dat zie je niet zo vaak. 

Chimpansee Aap Apen

Dat chimpansees slimme apen zijn, weet je misschien wel. Maar wist je ook dat ze spelletjes kunnen spelen?

Neushoorn

Beschuit met roze muisjes bij Burgers' Zoo in Arnhem! De dierentuin heeft er een nieuwe bewoner bij: een meisjesneushoorn.

SnowWorld Testteam
Testteam

Het is zomer! Lekker zonnen op het strand, spelen in het park of voetballen in de tuin. Maar wat doe je als het regent? Dit testteam krijgt hun allereerste skiles bij SnowWorld in Zoetermeer. 

EK frisbee

Na de voetbalvrouwen, is het nu de beurt aan de frisbeevrouwen. In Veenendaal zijn de Nederlandse dames Europees kampioen ultimate frisbee geworden.

Beerze Bulten Balloon Tag Ballonnen trappen

Heel veel ballonnen en heel veel mensen. Dat heb je nodig om het wereldrecord Balloon Tag (ballonnen kapottrappen) te verbreken.

Baardsaki Aap Apenheul

De Apelheul heeft nieuwe bewoners: twee baardsaki's. De apen vallen vooral op vanwege hun enorme baard en dikke staart. 

Wereld

'We reizen meer, we eten meer dierlijke producten en we gebruiken meer water. Hoe we nu omgaan met de aarde kan niet.' Volgens Christy van Beek van de Wageningen Universiteit zijn mensen te gulzig.

Artis jaguar

Na vijf weken binnen zitten, hebben de twee kleine jaguars ein-de-lijk hun eerste stappen gezet in het buitenverblijf van Artis.

Maxima met vader Jorge Zorreguieta

Verdrietig nieuws voor de koninklijke familie. Jorge Zorreguieta (89), de vader van koningin Máxima, is dinsdag overleden.

Olifant vs gans

Een trap en een duw met de slurf. Een gans krijgt er goed van langs tijdens een gevecht met een olifant, maar bang is de vogel niet.

Uilenhuisje

Kamperen saai? Nee hoor! Want eerlijk: welke vakantieganger wil er nou niet slapen in deze prachtige uilenhuisjes?

Kinderen schrijven

Hoofdletters, kleine letters, aan elkaar schrijven of juist los. Voor veel leerlingen is schrijven nog niet zo makkelijk.

Tijger

Uit een glas, door een rietje of uit je handen. Wij mensen drinken op meerdere manieren. Maar hoe doen dieren dat?

Horen Fluisteren Kinderen

'Wat zeg je? Kun je dat even herhalen? Sorry?' Veel kinderen moeten soms vragen of mensen iets nog een keer willen zeggen omdat ze niet goed genoeg horen.

Nijlpaard Karpers

De nijlpaarden in Wildlands Adventure Zoo in Emmen kunnen er wat van. Ze poepen zó veel dat het voor de schoonmakers niet bij te houden was. Tot nu, want er is hulp!

Lachen Kind

Lippen op elkaar of met je mond open? En laat je veel tanden zien, of juist niet? Lachen kan op veel manieren. In de Verenigde Staten hebben ze onderzocht wat de beste manier is.

Panda geboren Chengdu

Beschuit met blauwe én roze muisjes in China! In een dierenpark in Chengdu is een pandatweeling geboren: een mannetje en een vrouwtje.

obesitas kinderen europa

Sporten ze te weinig, eten ze te veel of is er een andere reden? Veel kinderen in kleine landen in Europa zijn veel te dik.

Ontvoering Eugenio Follender en Melchior

Dolblij is Melchior (11) dat zijn vader, Eugenio Follender, weer veilig thuis is. ‘Toen ik hem zag, rende ik zo snel als ik kon naar hem toe’, vertelt hij. 

muggen

Daar gaan we weer: muggen! De zoemende insecten zijn dol op warm en vochtig weer. Na de regen van afgelopen dagen, kan het goed zijn dat jij er ook (weer) last van krijgt.

spookhuis halloween

Een familie in Schotland zoekt een nieuwe oppas voor hun twee kinderen. Heel normaal zou je denken. Behalve dan dat dit gezin in een spookhuis woont!

Stelling Make-up
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Bosbrand natuurbrand

Op meerdere plekken in Nederland is de brandweer extra alert op natuurbranden. 'De grond is nu erg droog. Dat betekent dat als er brand uitbreekt, het vuur zich veel sneller verspreidt dan normaal.'

Jongleren

Heb jij een paar tennis- of stressballen thuis? Pak ze er dan snel bij, want het is Wereld Jongleerdag vandaag!

brownies & downies

Ed Sheeran scoort hit na hit. Niet zo gek dus dat zijn nummers ook vaak door anderen worden gezongen. Het personeel van Brownies & downieS in Zwolle deed dat op een heel bijzondere manier.

Jij&Ik War Child 2017

In de show op NPO1, waarin geld werd opgehaald voor kinderen in oorlogslanden, zongen de twee het nummer Scars to your beautiful van Alessia Cara. 

Brand Londen

In de Britse hoofdstad Londen is vannacht een grote brand uitgebroken in een flatgebouw. Daarbij raakten veel mensen gewond. Sommige mensen zouden de brand niet overleefd hebben.

Lezen Kinderen Kinderboek Bieb Bibliotheek

Wat vinden kinderen het beste boek van het afgelopen jaar? Dat wordt zondag 11 juni bekendgemaakt. In twee categorieën wordt dan de Prijs van de Nederlandse Kinderjury uitgereikt. Maar wat weet jij eigenlijk over die prijs?

snapchat bril

Het klinkt gek, maar het bestaat echt: een zonnebril met een ingebouwde camera. Daarmee kun je video's van maximaal tien seconden opnemen.

Marco Borsato Fotografie

Iedereen heeft wel een hobby, of je nu beroemd bent of niet. Zo ook zanger Marco Borsato: hij is dol op fotografie.

Pop-up store Justin Bieber Rotterdam

Altijd al een trui of pet van Justin Bieber willen hebben? Dan is er goed nieuws! In Rotterdam kun je dit weekend naar de Justin Bieber-winkel.

Kinderen Kind Kinderarbeid Werken

Buiten spelen, naar school gaan en lekker sporten. Voor kinderen in Nederland is dat heel normaal, maar voor veel kinderen in andere landen niet.

Artis vale gier

Jonge dieren worden vaak door hun moeder of door hun vader én moeder verzorgd. Maar het kan ook anders. Dat bewijzen twee mannetjesvogels in Artis wel. Zij zorgen nu samen voor een pasgeboren kuiken!

Tijn Nagellak

Ken je Tijn nog? In december werd de zesjarige jongen uit Hapert (Noord-Brabant) in één klap beroemd door zijn nagellakactie voor 3FM Serious Request. Nu komt hij met een nieuwe actie voor het goede doel.

Syb Faes Goochelen

Syb Faes uit Gilze goochelt flink aan de weg. Afgelopen weekend eindigde hij als tweede in de categorie cartomagie (goochelen met kaarten) bij het Nederlands Kampioenschap Goochelen. 

Max Verstappen

Met z'n Formule 1-auto is Max Verstappen regelmatig op het circuit te vinden. Tijd voor een beetje variatie!

Prinses Mako Japan

De Japanse prinses Mako is tot over haar oren verliefd. Maar ze heeft een probleem want haar vriend is niet van adel. Als ze met hem gaat trouwen, mag ze zichzelf geen prinses meer noemen.

André Kuipers

Het is vijf jaar gelden dat André Kuipers (58) zelf in de ruimte was. Op de spullen die hij toen bij zich had, is hij heel zuinig.

Hoedjes Beatrix
TIP

Je kunt een vrij weekend natuurlijk nooit vol genoeg plannen. Heb je nog wat tijd voor leuke dingen? Lees dan snel verder!

Zwemmen zee

Goed nieuws voor alle waterratten! Het zwemwater in Nederland wordt steeds schoner.

Mount Everest

Bergbeklimmers dachten het vorig jaar al, maar nu weten ze het zeker! De Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, is een stukje kwijt.

Aviodrome
TIP

Het is Hemelvaartsdag! En dus hebben de meeste mensen een extra lang weekend. Weet jij al wat je allemaal gaat doen?

Voorleeskampioen Eva 2017

Waar moet je op letten bij het voorlezen van een stuk tekst? Voorleeskampioen Eva weet dat natuurlijk als geen ander.

Panda Wu Wen Xing Ya

Nog éééven wachten en dan is het zover: dan mogen Wu Wen en Xing Ya naar buiten. Eindelijk kunnen bezoekers van Ouwehands Dierenpark de reuzenpanda's met eigen ogen gaan bekijken.

Kippen

Na vijf maanden is Nederland nu officieel van de vogelgriep af. Goed nieuws voor alle kippen op boerderijen: zij mogen weer naar buiten!

Max Verstappen
Tip

Is jouw agenda voor komend weekend nog helemaal leeg, maar heb je wel zin om iets leuks te doen? Lees dan snel verder.

Eva voorleeskampioen 2017

Eva Koning uit Prinsenbeek (Noord-Brabant) kan het als de beste, voorlezen. Geen wonder dat ze woensdag de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd heeft gewonnen.

Vliegtuig Willem-Alexander

Ben jij weleens met het vliegtuig geweest? Dan bestaat de kans dat koning Willem-Alexander het toestel toen bestuurde.

Schildpadden

Stenen in hun bagage? Dat geloofde de douane niet. Toen de koffers werden opengemaakt, bleek die twijfel meer dan terecht. 

Skydive 101 jaar

Je moet het maar durven. Op 101-jarige leeftijd uit een vliegtuig springen. Een man uit Engeland draaide er zijn hand niet voor om.

KidsRights Kinderrechten 2017

Hoe gaat het met de rechten van kinderen in Nederland? Nou, dat kan wel wat beter blijkt uit cijfers van KidsRights. Maar wat weet jij eigenlijk van kinderen en rechten? 

Jens Ballenjongen

Jens krijgt alle steun en aan aandacht is geen gebrek. Allemaal nadat hij afgelopen weekend de schrik van zijn leven kreeg toen er een vuurwerkbom naast hem ontplofte.

Vlinder Israel

Hij fladdert al meer dan een miljoen jaar rond, maar nu is-ie pas écht ontdekt.

Niezen Verkouden Hooikoorts Kind

Na een paar frisse en regenachtige weken komt dit weekend eindelijk de lente terug. Verheug jij je al op een warm zonnetje en lekker lang buiten spelen? 

Dinosaurus

De dinosaurus is al miljoenen jaren geleden uitgestorven, toch is er nu nog een nieuwe dinosoort gevonden.

Kikker

Ik ga op reis en neem mee... een heleboel giftige dieren! Dat heeft een man uit Rusland vast en zeker gedacht voordat hij het vliegtuig instapte.

Disney-fotoshoot

Kun jij je broer of zus wel eens achter het behang plakken? Dat is helemaal niet zo raar, want iedereen heeft thuis weleens ruzie.