Foto: AFP

Dit is niet zomaar een steen, maar een hele bijzondere zwarte diamant uit de ruimte! Binnenkort wordt hij waarschijnlijk voor veel geld geveild.

Foto: Pexels

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Outer Space

Een grote explosie, een slijmerig object en aliens. Het zit allemaal in Outer Space. Maar dat is niet het enige wat deze serie ‘buitenaards’ maakt. ‘Het is de eerste serie op TikTok’, vertelt hoofdrolspeler Matti (16).

Foto: Unsplash

Strandgangers bij Ter Heijde moesten even een paar keer met hun ogen knipperen. Zagen ze dat nou goed? In het water stonden een paar flamingo's!

Foto: EPA

Baasjes van hamsters in Hong Kong worden gewaarschuwd. Ze zouden corona kunnen hebben. 'Kus je hamster daarom niet!'

Foto: Baby Shark / YouTube Pinkfong

Waarschijnlijk zit het deuntje bij het zien van de titel van het liedje al in je hoofd. 'Baby shark doo doo doo doo', is al meer dan 10 miljard keer bekeken op YouTube!

Foto: Shutterstock

Als je tussen de vijf en elf jaar bent, kun je de komende dagen een uitnodiging voor een coronaprik verwachten. Wat moet je weten over die prik? Drie vragen en antwoorden.

Foto: Still Reuters

Bezoekers van restaurants bij de Olympische Winterspelen krijgen op een wel heel bijzondere manier te eten. Het eten wordt niet netjes langsgebracht, maar komt uit... het plafond!

Foto: ANP

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: ANP

Hoera! Zangeres Famke Louise en haar vriend Denzel Slager hebben een zoontje gekregen.

Foto: Zuma Press

Rat Magawa deed erg belangrijk werk in Cambodja. In het Zuid-Aziatische land was hij op zoek naar landmijnen. Hij is overleden aan ouderdom.

Foto: AFP

Een planeet is een ronde bol, toch? Tijdens een missie van de Europese ruimteorganisatie ESA werd een heel nieuwe vorm ontdekt: die van een rugbybal.

Foto: ANP

Nog even een selfie na de wedstrijd of iets posten op Instagram over een medaille. Nederlandse sporters zullen dat tijdens de Olympische Winterspelen in China niet doen op hun eigen telefoon.

Foto: Unsplash

Zit jij al klaar om vanavond af te tellen naar het nieuwe jaar? Door verschillende tijdzones begint het nieuwe jaar op sommige plekken op de wereld vanochtend al!

Foto: Unsplash

Weer geen vuurwerk dit jaar. Wordt het dan een saaie rustige boel? Met deze alternatieven ga je toch knallend het jaar uit!

Lachen

Kun jij maar geen genoeg krijgen van onze moppen? Lees dan snel verder. Hi-hi-hier zijn de allerleukste moppen van 2021!

Foto: ShutterStock
Voor Ouders

Een week eerder kerstvakantie voor de kinderen en ook nog een totale lockdown. Alle plannen voor de vakantie en daarbuiten vallen in duigen. Hoe kun je daar toch flexibel mee omgaan?

Foto: ANP

Heel het jaar schreef Kidsweek over nieuws, weetjes en bijzondere filmpjes. Dit waren de populairste artikelen:

Foto: ShutterStock

Een saaie kerstvakantie thuis? Met deze tips waan je je voor een dag toch even in je favoriete vakantieland.

Foto: Unsplash
Voor Ouders

Een oom die voor de derde keer dezelfde grap vertelt, kinderen die al gelijk van tafel willen. Elk jaar lijken dezelfde typische kerstmomenten langs te komen. Tijd voor een spelletje bingo!

Foto: Unsplash

Op televisie kijk je naar een film of serie, toch? Met een nieuwe Japanse uitvinding kun je niet alleen kijken, maar zelfs aan een televisiescherm proeven!

Foto: ANP

Een extra lange kerstvakantie én een totale lockdown. Hoe kom je die door? Kidsweek schiet te hulp met tips om de dag door te komen. Idee voor vandaag: loop een lichtjesroute.

Foto: Shutterstock
Coronavirus

Na de Britse variant en de deltavariant gaat er wéér een nieuwe variant van het coronavirus de wereld over: omikron. Onderzoeker Monique Nijhuis van het UMC Utrecht legt uit hoe het virus steeds kan veranderen.

Foto: Unsplash

Een boom leeft van water en zonlicht, toch? Een boom in Wassenaar lijkt wel een lekkere snack te lusten. Hij eet langzaam een verkeersbord op!

Foto: ShutterStock

Een extra lange kerstvakantie én een totale lockdown. Hoe kom je die door? Kidsweek schiet te hulp met tips om de dag door te komen. Idee voor vandaag: bouw een dekenfort.

Foto: A Boy Called Christmas

Het is kerstvakantie! Tijd om nieuwe series en films te ontdekken. Deze vijf mogen niet ontbreken op je watchlist.

Foto: ANP

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Unsplash

Hitlijsten staan normaal vol met de nieuwste muziek van de populairste zangers. In Australië staan daar plots nieuwe bijzondere muzikanten tussen: vogels!

Foto: SIPA USA

Een groot huis, een dure auto, je kunt van alles kopen met 750.000 dollar. Tijdens een veiling kocht iemand er de allereerste Wikipedia-pagina mee!

Foto: ANP
Voor ouders

Aan veel keukentafels zal het deze week worden overwogen: wel of geen prik voor je kind tussen vijf en elf jaar? Vanaf half januari mogen alle kinderen in die leeftijd een coronavaccinatie halen. Waarom is dat nu besloten?

Foto: ANP

Er werd lang over gediscussieerd, maar nu lijkt het zeker. Vanavond zal Mark Rutte waarschijnlijk bekendmaken dat de scholen toch een week eerder dichtgaan.

Foto: Shutterstock

Een grote biefstuk bedekt met goud, dat kost vast honderden euro's. Dat zou je denken, maar in een nieuw restaurant in Vietnam kun je er al eentje eten voor omgerekend 38 euro.

Foto: Ernie Buts
Testteam

Even muziek luisteren of iets kijken op YouTube. Met een koptelefoon op stoor je daar niemand mee. Maar welke zit het lekkerst? En heeft het mooiste geluid? Het testteam probeert er een paar uit.

Foto: AP

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: AFP

Het coronavirus heeft impact op heel veel mensen en ook op kinderen. Volgens kinderrechtenorganisatie UNICEF is er in de afgelopen 75 jaar geen crisis geweest die kinderen zo hard raakte als de coronacrisis.

Stelling Sanne

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto: ANP
Coronavirus

Sommige kinderen lopen een groter risico om ernstig ziek te worden als ze corona krijgen. Daarom kunnen die kwetsbare kinderen zich binnenkort laten vaccineren.

Foto: ANP

Vraag je je iets af? Grote kans dat je het gelijk even opzoekt op Google. De zoekmachine houdt elk jaar bij waar opvallend meer naar wordt gezocht dan de jaren ervoor. In Nederland werd er dit jaar veel gezocht naar informatie over misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Foto: RVD Frank Ruiter

Hoera, hoera, hoera! Prinses Amalia is vandaag achttien jaar geworden. Dat betekent niet alleen groot feest, maar ook grote veranderingen.

Foto: Unsplash

Misschien heb je er ook eentje gekregen. Een DM op Instagram waarin het lijkt alsof je een prijs van Kidsweek hebt gewonnen. Maar let goed op, want er is een aantal nepaccounts actief.

Foto: ANP

Het is bijna zover, pakjesavond! Tijd om je kennis te testen over het Sinterklaas-feest.

Foto: AFP

Heb jij er wel eens over gedroomd? Gewoon gaan liggen in een bed in de IKEA? Tientallen mensen konden in Denemarken niet meer naar huis door een sneeuwstorm. Dus sliepen ze maar in de winkel!

Foto: Guinness World Records

Laat jij wel eens een boer na een glas cola? Vast niet zo hard als de Australische Neville Sharp. Hij verbrak het wereldrecord voor hardste boer!

Foto Enno

Jij leest nu een nieuwssite speciaal voor kinderen, maar in België bestond die nog niet. Daarom besloot Enno uit Mechelen er zelf een te maken.

Foto: Richard Brocken

Vind jij het niet erg om een beetje vies te worden? En stamp jij altijd het hardst in de plassen als het heeft geregend? Dan is het NK Plassen Stampen misschien iets voor jou! 

Foto: Unsplash

Margherita, salami, hawaii. Loopt het water je al in de mond? Pizzabakker Saman Khoshgbari maakt pizza's niet alleen om te eten, maar gebruikt ze ook in voorwerpen!

Foto: Unsplash

Ben jij wel eens vergeten een boek terug te brengen naar de bibliotheek? In de Amerikaanse stad Boise werd een boek wel heel laat teruggebracht. Na 111 jaar! 

Foto: AFP

Het lijken misschien wat krabbels op papier, maar deze aantekeningen van de beroemde natuurkundige Albert Einstein zijn veel geld waard. Ze zijn nu geveild voor 11,6 miljoen euro!

Foto: Fenna

Blijven hangen op een woord, mensen die voor je invullen wat je wil zeggen. Je maakt het vaak mee als je stottert, vertelt Fenna (10) uit IJmuiden.

Foto: Stotteren
Voor Ouders

Stukjes van woorden herhalen of blijven hangen op een woord. Vooral kinderen hebben last van stotteren. Maar wat is het eigenlijk? En wat kun je eraan doen? Onderzoeker en stotter-expert Marie-Christine Franken weet daar meer over.

Foto: Unsplash

Stel je voor dat je een miljoen euro hebt! Klinkt als een droom, toch? Steeds meer mensen in Nederland hebben echt zo veel geld. Wel 278.000 huishoudens hebben een vermogen van 1 miljoen of meer! 

Foto: AP

Optreden doe je in een stadion of theater, toch? Ed Sheeran gaat zingen op een hele bijzondere plek: in de game Pokémon Go!

Foto: Elvin Boer

Een wc met een drol van peperkoek of toch een stoomboot van schoenendozen? In het nieuwe programma Super Surprise strijden kinderen om wie de mooiste surprise kan maken. ‘Het is echt spektakel’, vindt presentator Niek Roozen.

Foto: Unsplash

Voelt je hond zich soms alleen als je weg bent? Met de nieuwe DogPhone kan je viervoeter je gewoon even opbellen. 

Foto: ANP

De plastic soep in de oceaan blijft een groot probleem. Veel plastic belandt daar omdat het niet goed wordt gerecycled. Daar heeft de Nederlandse Jerry de Vos iets op bedacht: een plastic-scanner.

Foto: AP

Door zware regenval zijn er overstromingen en modderstromen in Canada. Veel boerderijen zijn daardoor onder water gelopen. Met jetski's en bootjes worden de koeien daar nu in veiligheid gebracht.

Foto: Chee Kee Teo / Comedy Wildlife Photography Awards 2021

Zin om even te lachen? Bekijk dan deze hilarische foto's van de winnaars van de Comedy Wildlife Photography Awards. Elk jaar reiken zij prijzen uit aan foto's van dieren die je laten gieren.

Foto: WILDLANDS Emmen

Word jij gek van je familie nu je weer meer thuis moet zitten door corona? De ringstaartmaki’s in dierentuin Wildlands in Emmen kregen er zelfs ruzie door. En daarom zitten ze nu apart.

Foto: ANP

Walrus Freya werd laatst in Nederland nog gezien op een onderzeeër, maar is inmiddels een stukje verder gezwommen. Ze is nu voor de kust van het Verenigd Koninkrijk gesignaleerd.

Foto: AFP

Groot feest in Hongarije dit weekend! Daar werden belangrijke muziekprijzen uitgereikt tijdens de MTV Europe Music Awards.

Foto: Unsplash

'Laat een duimpje omhoog achter', roepen YouTubers vaak. Maar ze krijgen ook regelmatig te maken met 'duimpjes omlaag', de dislikes. Die gaat de videodienst binnenkort verbergen.

Foto: ShutterStock

In Nieuw-Zeeland spoelde een heel bijzondere bezoeker aan: een pinguïn van Antarctica! Hij was wel 3000 kilometer van huis.

Foto: AFP

Duizenden vluchtelingen proberen via Belarus naar Polen te komen. Maar bij de grens worden ze tegengehouden. Wat is hier aan de hand? Oost-Europadeskundige László Marácz legt het uit. 

Videostill

Elk jaar rennen duizenden mensen mee met de marathon van de Amerikaanse stad New York. Dit jaar werd een wel heel bijzondere deelnemer gespot: een eend!

Foto: Unsplash

De MediaMarkt is aangevallen door hackers, daardoor zijn hun computers en bestanden gegijzeld. Ze zijn aangevallen met ransomware. Ransomwattes?

Videostill

Je kunt dominoën met steentjes, maar ook met... laptops! Een recyclebedrijf uit België vestigde een nieuw record.

Foto: ANP

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Sanne Peper
4
Theater

In de theatervoorstelling Hans en Griet is Griet er klaar mee! Zij moet alles doen in huis en haar ouders zijn stom. Dus loopt ze weg, op de hielen gezeten door haar broertje Hans. Hij moet haar terughalen.

Stelling Sanne

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Videostill

Een heel bijzonder filmpje gaat rond op internet. In Indonesië viel er wel heel plaatselijk regen, op maar één auto!

Foto: ShutterStock

Poep alleen maar vies en nutteloos? Zeker niet! In een Britse dierentuin gebruiken ze het om gebouwen op te warmen. 

Foto: ShutterStock
Voor Ouders

Kinderen zien soms extreme beelden op social media of willen naar gewelddadige films of series kijken. Maar hoe bepaal je waar je kind aan toe is? Mediapedagoog Freek Zwanenberg van Bureau Jeugd en Media geeft advies.

Foto: Unsplash

Speel jij wel eens online een potje Fortnite? Kinderen in China kunnen dat binnenkort niet meer, het schietspel is daar namelijk over een paar weken niet meer beschikbaar. 

Foto: ShutterStock

Het is vandaag precies 52 jaar geleden dat het internet werd uitgevonden! Daarom is het vandaag de dag van het internet. Wist jij dit al over het wereldwijde web?

Foto: ANP

Weet jij wie Piet Hein was? Of naar wie de Witte de Withstraat is vernoemd? Vanaf volgend jaar kun je in Rotterdam met een QR-code meer te weten komen over straatnamen.

Foto: Masatoshi Okauchi/Shutterstock

Vind jij het ook zo vervelend om te moeten fietsen in een drukke stad of te wachten voor een stoplicht? Met deze nieuwe uitvinding vlieg je gewoon over alles heen!

Foto: ANP

Walrus Freya zwemt al weken rond de Nederlandse kust, maar deze week vond ze een plekje om uit te rusten. Een onderzeeër!

Foto: Rob van Mierlo

Koop jij wel eens Pokémon-kaarten? Dan weet je vast dat het verleidelijk is om meteen nóg een pakje te kopen. Kinderpsycholoog Ger Ramakers legt uit hoe dat komt.

Foto: AFP

Tien jaar lang werd er naar de Colombiaanse drugsbaas Otoniel gezocht. En nu heeft de politie hem eindelijk te pakken. Wie is deze crimineel?

Foto: Unsplash

Ken je die zingende ringstaartmaki uit de film Madagascar? Koning Julien swingt er vrolijk op los. Niet zo gek, want nu blijkt dat maki's heel goed in de maat kunnen zingen! 

Still Youtube

Een groep honden raakte ingesloten na de vulkaanuitbarsting op La Palma. Maar vorige week waren ze plotseling verdwenen. Nu zijn er beelden van ze opgedoken! 

Hugo en Estrella

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Pexels

Hoera! Het is herfstvakantie. Deze vijf dingen kun je lekker binnen doen.

Foto: The Ocean Cleanup

Hij is er al jaren mee bezig. De Nederlander Boyan Slat wil de plastic soep uit de oceaan opruimen. Uit een nieuwe test blijkt dat dat op grote schaal kan!

Foto: Najib Nafid
Testteam

Een oude beschaving van meer dan vijfhonderd jaar oud. Dat klinkt meteen spannend. Het testteam hoopt er dan ook veel over te leren in de tentoonstelling Azteken in Museum Volkenkunde in Leiden.

Foto: AFP

Na de uitbarsting van een vulkaan op La Palma raakte een groep honden ingesloten. Maar toen hun bevrijders aankwamen, waren ze opeens verdwenen. Waar zijn ze heen?

Foto: Rob Visser Photography

Hoera! Een Limburgse lindeboom in Maasniel is de boom van het jaar geworden. Die boom is erg modern, hij heeft namelijk een eigen instagram-account!

Foto: AP

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Netflix

De leerlingen van het Hoogland College zijn terug! Na drie films, maken ze zich op voor een nieuw schooljaar in Misfit: de serie. Eliyha speelt nieuwkomer Morris: ‘Hij is heel onzeker.’

Foto: ANP Kippa

Feest in televisieland! Gisteren werden de belangrijkste tv-prijzen van Nederland uitgereikt tijdens het Televizierring-Gala. De Zomer van Zoë ging ervandoor met de prijs voor beste jeugdprogramma.

Foto: My Sweet Monster
3
Film

Prinses Barbara heeft prins Edward nog nooit ontmoet. Toch is ze hopeloos verliefd op hem. Hij schrijft haar namelijk romantische liefdesbrieven. Ze wil met hem trouwen, maar de gemene postbode Billy steekt daar in My Sweet Monster een stokje voor.

Foto: AFP
Voor Ouders

Heb jij jouw kind er al over gehoord? De populaire Netflix-serie Squid Game is het gesprek van de dag, ook onder kinderen! Mediapedagoog Marije Lagendijk van Bureau Jeugd en Media geeft advies.

Foto: DC Comics

DC Comics introduceert een nieuwe Superman! In de nieuwe reeks stripboeken over de superheld komt hij uit de kast als biseksueel: hij valt op vrouwen en mannen. 

Foto: AP

Het uitzicht uit je slaapkamerraam is altijd hetzelfde. Saai! Daar bedacht een man uit Bosnië iets op. Een ronddraaiend huis! 

Foto: ANP

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Beeld YouTube

Er bestonden al robots die konden rennen, van kleur kunnen veranderen en zelfs kunnen...

Foto: ANP

Het is vandaag Dierendag! De ideale dag om je huisdier eens in het zonnetje te zetten. Deze bijzondere dierennieuwtjes kwamen vandaag voorbij.

Foto: AFP

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Unsplash

Eekhoorns bewaren graag wat nootjes voor in de winter. Een Amerikaanse eekhoorn bewaarde zijn voedselvoorraad in een auto. Niet zomaar wat walnoten, maar wel zeven emmers vol!

Foto: Shutterstock

Een 50-jarige man uit Turkije kwam tijdens een wandeling in het bos wat zoekende agenten tegen. Hij besloot mee te speuren. Wat bleek? Hij zocht naar zichzelf!

Foto: Shutterstock

Archeologen hebben in de Duitse stad Lübeck iets bijzonders opgegraven: een notentaart! Mmm lekker! Al smaakt hij waarschijnlijk niet zo goed meer, hij komt namelijk uit de Tweede Wereldoorlog.

Foto: Unsplash

Het klinkt als een futuristisch voertuig uit een sciencefiction-film: een auto met flitsende laserstralen. Fabrikant Tesla wil dat echt gebruiken, als ruitenwisser! 

Foto: Unsplash

Wetenschappelijke onderzoeken zijn een serieuze zaak, toch? De ontdekkingen die genomineerd zijn voor de internationale Ig-Nobelprijzen maken je vooral aan het lachen. 

Videostill BBC

In de nacht van zondag op maandag was een heldere lichtflits te zien in Frankrijk en Groot-Brittannië. De meteoor is op meerdere plekken vastgelegd door een camera. Dat levert mooi beeld op! 

Foto: Samo Vidic

Is het een scène uit een nieuwe actiefilm? Nee, het is een stunt met een echt vliegtuig! Een stuntpiloot vloog dit weekend door twee autotunnels.

Foto: VPRO

In Nog één week wordt elke aflevering iemand gevolgd de week vóór hij of zij iets spannends gaat doen. In de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen is dat Jurian (13). Hij heeft een grote droom: visser worden.

Foto: ShutterStock

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto: Villa et al

Hamers, schroefjes en boutjes. Dat vind je normaal in een gereedschapskist. In Italië ontdekten ze heel ander soort gereedschap, van wel 400.000 jaar oud!

Foto: kevinrodentechnology

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Elvin Boer

Ze kunnen niet wachten om te beginnen aan hun eerste schooljaar op het Koning Willem-Alexander College. We maken kennis met drie nieuwe leerlingen in het nieuwe seizoen van Brugklas. Deze keer: Tirza, gespeeld door Roos.

Foto: Josh Sutton

Word jij al moe van een rondje wandelen in het bos? Harvey (5) uit de Verenigde Staten kan er geen genoeg van krijgen. Hij liep wel 3500 kilometer! 

Foto: Elvin Boer

Ze kunnen niet wachten om te beginnen aan hun eerste schooljaar op het Koning Willem-Alexander College. We maken kennis met drie nieuwe leerlingen in het nieuwe seizoen van Brugklas. Deze keer: Nouri, gespeeld door Younes. 

Foto: Unsplash

Een woestijn is zanderig, droog en heet. Toch? In de Chileense stad El Salvador ziet het er heel anders uit. Daar ligt een dik pak sneeuw! 

Foto: Elvin Boer

Ze kunnen niet wachten om te beginnen aan hun eerste schooljaar op het Koning Willem-Alexander College. We maken kennis met drie nieuwe leerlingen in het nieuwe seizoen van Brugklas. Deze keer: Hailey, gespeeld door Keisha. 

Foto: Unsplash

Normaal ligt het strand aan de Zwarte Zee vol met toeristen, maar nu met hele andere bezoekers: duizenden kwallen! 

Foto: AFP

Van schade door een orkaan tot een vechtpartij tijdens een voetbalwedstrijd. Er is dit weekend weer van alles gebeurd in de wereld. Kidsweek zet de opvallendste foto's op een rij.

Foto: Unsplash

Bah! Vind jij koeienvlaaien ook zo stinken? Toch zijn ze ook heel handig. Een Brits bedrijf heeft bedacht om de poep te gebruiken als energie.

Foto: Flickr, Andy Langager

Het is vandaag Wereld Muggendag! Waar komt die dag eigenlijk vandaan? En hoe zorg je ervoor dat je niet helemaal lek gestoken wordt? 

Still: Boston Dynamics

Misschien heb je wel eens een robot gezien die kan rennen of zelfs kan springen. Maar eentje die een salto kan doen? En een potje kan apenkooien? Dat is nieuw!

Foto: CvCaam Fotografie

Een giga fietstocht reed Mats de afgelopen dagen samen met zijn vader. In drie dagen fietsten ze honderdvijftig kilometer. Dat deden ze om geld op te halen voor het goede doel.

Foto: Shutterstock

Wat heeft een lange nek, vier poten en een staart? Een giraffe? Nee, een gigantische dino! In China zijn twee nieuwe soorten ontdekt.

Foto: Unsplash

Natasja (25) uit Enschede was erg verbaasd toen ze deze week post kreeg uit Duitsland. Ze dacht even dat het van een stiekeme aanbidder was. Maar het bleek het kaartje van een ballonnenwedstrijd waar ze twintig jaar geleden aan mee deed!

Foto: still Thomas Pesquet

Het noorderlicht zien, staat bij veel mensen hoog op hun bucketlist. Een Franse astronaut zag het natuurverschijnsel vanaf een wel hele speciale plek: de ruimte! 

Foto: ShutterStock

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Unsplash

Het is vaak moeilijk voor een asiel om een nieuw baasje te vinden voor hun dieren. Een Duits dierenasiel heeft daarom iets slims bedacht. Ze melden de honden en katten aan op een datingapp! 

Foto: Shutterstock

Draken bestaan alleen in films, toch? Uit onderzoek blijkt nu dat er heel lang geleden een grote vliegende dino leefde en die lijkt net op een draak! 

Still Instagram Fly.Zolo

De Belgische Zara heeft een grote droom. Ze wil met een sportvliegtuigje een reis rond de wereld maken van wel 51.500 kilometer! Zo wordt ze misschien wel de jongste vrouw ooit die alleen de wereld over is gevlogen.

Foto: Unsplash

Wat doe je als je auto vaststaat in een ondergelopen straat? Heel hard duwen! Deze vrouw kreeg wel heel bijzondere hulp, van haar hond! 

Videostill Space Olympics

De Olympische Spelen in Tokio zijn dan wel afgelopen, ergens op de wereld eh... in het universum werd er nog fanatiek doorgespeeld. ISS-astronauten organiseerden namelijk hun eigen 'ruimte-spelen'.

Still Facebook Jennette's Pier

Huh? Is deze foto echt? Een wel heel bijzondere vis met 'mensentanden' ging deze week viral op social media. Er leven nog veel meer bijzondere dieren in het water.

Foto: AFP

De Verenigde Naties heeft een nieuw rapport uitgebracht over het klimaat. Daarin staat onder andere dat de aarde steeds verder opwarmt en dat dat zal zorgen voor steeds meer extreme weersomstandigheden.

Foto: AFP

Van een huilende Messi tot bosbranden in de Verenigde Staten. Er is dit weekend weer van alles gebeurd in de wereld. Kidsweek zet de meest opvallende foto's op een rijtje. 

Foto: Unsplash

Een Britse universiteit deed een nieuw onderzoek naar giraffen. Wat blijkt? Ze zijn socialer dan gedacht en kunnen vrienden maken. 

Foto: ShutterStock

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: AFP

Hij is een van de beste en populairste voetballers ter wereld: Lionel Messi. Na 21 jaar stopt hij bij zijn club FC Barcelona. Wist jij dit al over de bekende voetballer?

Foto: Mattel

Barbie gaat speciale corona-poppen maken. Nee, ze hebben geen mondkapje op of desinfecterende gel in hun zak. Ze zijn gebaseerd op belangrijke wetenschappers.

Foto: Shutterstock

Zit je rustig naar een sportwedstrijd te kijken, zoeft er opeens een dier door het beeld. Dat gebeurde deze week op de Olympische Spelen. En dat komt veel vaker voor.

Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto: Unsplash

Wetenschappers sprongen een gat in de lucht toen ze een kleine kameleon vonden in het regenwoud in het Afrikaanse land Malawi. Ze dachten dat het dier al was uitgestorven, maar niets bleek minder waar.

Foto: Shutterstock

WhatsApp heeft sinds vandaag een nieuwe functie. Op de app kun je nu foto's en video's versturen die maar één keer kunnen worden bekeken. Daarna verdwijnen ze weer. 

Foto: EPA

Veel artiesten kunnen geen concerten meer geven door corona. Maar zangeres Ariana Grande kan dat binnenkort gelukkig wel weer. Ze gaat optreden in de game Fortnite!

Foto: EPA

Van Olympisch goud delen tot bosbranden in meerdere landen. Er is dit weekend weer van alles gebeurd in de wereld. Kidsweek zet de meest opvallende foto's op een rijtje.

Foto: ANP

Grote kans dat jij dit jaar door het coronavirus niet naar het buitenland op vakantie gaat, maar in Nederland blijft. Hoog tijd om jouw kennis over Nederland als vakantieland te testen. 

Foto: Pexels

Luister jij weleens naar een podcast? Er verschijnen er steeds meer. Dit zijn vijf tips voor leuke podcasts voor kinderen.

Foto: Marcel van Hoorn

Kidsweek stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Unsplash

Staan jouw berichtjes ook altijd vol met emoji's? Vandaag is de ideale dag om helemaal los te gaan, want het is Wereld Emoji Dag!

Videostill: Schmidt Ocean Institute

Wow! Onderzoekers keken hun ogen uit tijdens een grote expeditie in de Stille Oceaan. Ze maakten een filmpje van een glazen octopus. Het is heel zeldzaam dat het dier is gefilmd. 

Videostill UC San Diego Jacobs School of Engineering

Aargh, superonhandig! Wil je net een leuke foto maken, is je smartphone leeg. Als het aan Amerikaanse onderzoekers ligt, kun je over een tijdje zo je telefoon weer opladen. Met je eigen zweet!

Foto: Unsplash

Plof jij weleens lekker op de bank met een filmpje of serie? Binnenkort kun je op Netflix waarschijnlijk ook kiezen voor een game. 

Foto: Sotheby's

Ze zien er misschien afgetrapt uit, maar dit worden waarschijnlijk de duurste sneakers ooit. Een veilinghuis verwacht dat ze wel 1,2 miljoen dollar op kunnen leveren.

Foto: AP

Je goudvis vrijlaten in de natuur klinkt misschien lief, maar het is geen goed idee vinden ze in de Amerikaanse staat Minnesota. Daar zwemmen nu giga goudvissen rond. 

Foto: AFP

Neem jij graag een frisse duik in het zwembad? In Dubai kun je nu wel heel ver duiken. Daar is een zwembad geopend van wel zestig meter diep! 

Foto: Unsplash

Zit! Kom hier! Honden luisteren vaak naar commando's van hun baasjes. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt nu dat ze ook van nature goed begrijpen wat mensen bedoelen.

Foto: Pexels
Quiz

Kidsweek stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: ANP

Zzz... Een beveiliger van kasteel Drakensteyn, waar prinses Beatrix woont, werd vorig jaar door een collega snurkend gevonden in de wachtruimte. De rechter heeft nu besloten dat hij geen straf krijgt.

Videostill The Guardian

Zie ik dat nou goed? De Australische student John Gould knipperde waarschijnlijk even een paar keer met z'n ogen. Tijdens een onderzoek zag hij opeens een kever ondersteboven in het water lopen.

Foto: ANP

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is gisteravond neergeschoten in Amsterdam. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. 

foto Shutterstock

Een op de tien kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat zijn er veel te veel vinden PvdA en ChristenUnie. De politieke partijen willen dat het aantal de komende jaren gehalveerd wordt.

Foto: EPA

Hou jij ook zo van hotdogs? Amerikaan Joey Chestnut in ieder geval wel. Hij at in tien minuten tijd wel 76 hotdogs, inclusief broodje!

Foto: Unsplash

Lekker, weer een vrije dag vandaag! Het is Pinksteren, maar wat is dat eigenlijk? En waarom zijn we twee dagen vrij? Drie vragen en antwoorden over de feestdag. 

Foto: ANP

Het regent lintjes vandaag! Nee, je hoeft je paraplu niet tevoorschijn te halen. Maar wat gebeurt er dan wel? Drie vragen en antwoorden. 

Foto: Club van Lelijke Kinderen
4
Film

Wat zou jij doen als er kinderen uit je klas zomaar worden meegenomen? Alleen maar omdat ze scheve tanden, flaporen of rood haar hebben? De Club van Lelijke Kinderen weet het wel. De clubleden komen in opstand! 

Ontspannen na een drukke schooldag
Voor ouders

Een drukke schooldag kan voor een vol hoofd zorgen. Hoe kun je je kind helpen om na zo'n dag weer te ontspannen? Kindertherapeut Carla van Wensen geeft advies.

Woordenschat stimuleren
Voor ouders

De leesvaardigheid van kinderen wordt steeds slechter. Een goede woordenschat kan daarbij helpen. Maar hoe stimuleer je de ontwikkeling daarvan? Femke Ruiter, hoofd onderwijs Kidsweek en Samsam, geeft tips.

Shutterstock
Prijsvraag

Er is weer een jaar voorbij. Weet jij nog wat er allemaal gebeurde in 2020? Test jouw nieuwskennis in deze quiz. En vergeet de prijsvraag op het einde niet!

Foto: Diego

Schrik jij soms ook zo van hard knallend vuurwerk? Elk jaar in december schrikken vijf hulphonden zelfs zo erg dat ze daarna niet meer goed hun baasje kunnen begeleiden. Diego (13) uit Capelle aan den IJssel hoopt dat dat nooit gebeurt met zijn hulphond Diggle.

Videostill Reuters

In Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, staat een bijzondere flessenautomaat. Er komen geen statiegeldbonnetjes uit, maar hondenbrokjes! 

Foto: Facebook Brendan Ring

Een fooi krijgen ze wel vaker. Maar de medewerkers van een restaurant in de Amerikaanse stad Ohio waren dit keer stomverbaasd. Een gast gaf drieduizend dollar!

Foto: ANP

Inwoners van Den Bosch moesten woensdag waarschijnlijk even in hun ogen wrijven toen ze naar buiten keken. Op straat liepen tientallen varkens rond! 

Foto: AFP

De Argentijnse voetballer Diego Maradona overleed deze week. Hij wordt gezien als een van de beste spelers ooit. Wie was hij precies?

Foto: Unsplash

Door het corona-virus kun je nu niet zomaar op reis. Daar hebben ze in Singapore iets op bedacht. Op cruise-vakantie naar... nergens. 

Foto: Pexels

Onderzoekers hebben dna gevonden van mensen uit de Middeleeuwen. Hebben ze botten bestudeerd? Of oude huizen bekeken? Nee, ze onderzochten oude poep! 

Foto: AFP

In een ziekenhuis in de Chinese stad Qingdao zijn twaalf mensen besmet met het corona-virus. De stad neemt daarom grote maatregelen. Alle negen miljoen inwoners van de stad worden nu getest! 

Videostill: Meneer Martijnn

'Yo, let goed op!' Het lijkt op het begin van een saaie uitleg. Maar nee hoor! Het is het begin van een rap van meester Martijn. Een filmpje daarvan ging viral op TikTok en hij is niet de enige juf of meester op de app. 

Foto: Pixabay

De planeet Mars staat de hele maand oktober dichtbij de aarde. Daarom is hij 's nachts goed te zien! 

Foto: EPA

Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties heeft de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen. Maar waarom? En wat is het voor prijs? Drie vragen en antwoorden.

Foto: ANP

Beestenbrigade heeft donderdagavond tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala de prijs voor beste kinderprogramma gewonnen. 

Foto: ANP

Vandaag is de finale van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden. Tijd om je kennis te testen over oud-Hollandse spelletjes. Welke ga jij vandaag nog uitproberen?

Foto: AFP

Stel je voor: een gigantisch skelet van een echte dino in je tuin! Binnenkort komt die droom uit voor een gelukkige koper. Op een veiling wordt dan het skelet van T. Rex Stan verkocht. 

Foto: Zackrydz

Een man uit het Aziatische land Maleisië keek raar op toen hij zijn gestolen telefoon terug vond. Hij stond namelijk helemaal vol met selfies en filmpjes van... een aap! 

Foto: EPA

In de Verenigde Staten heeft orkaan Sally gezorgd voor veel overstromingen. Door het heftige weer zijn huizen overspoeld en zitten veel mensen zonder stroom. 

Videostill: Perth Zoo

Pinguïn Pierre voelt zich soms wat eenzaam in de dierentuin. Daar hebben zijn verzorgers wat op bedacht. Hij mag naar afleveringen van Pingu kijken! 

Videostill RTV Drenthe

Bever Bikkel verloor vorig jaar een poot. Maar hij laat zich niet tegenhouden door zijn handicap. Hij bouwt ijverig door aan een burcht. 

Foto: ANP

Eerder dit jaar werd een aantal nertsenfokkerijen gesloten. De dieren waren besmet met het coronavirus. Nu heeft de regering besloten dat alle fokkerijen dicht moeten. Wat is er precies aan de hand? Drie vragen en antwoorden. 

Foto: Unsplash

 Dikke kans dat ook jouw kind actief is op TikTok. Over de app is de laatste tijd veel gedoe. De makers van de app weten namelijk best veel over de gebruikers. Maar hoe erg is dat? Tech-expert David Janssen onderzocht hoe veilig de app is. 

Foto: Pixabay

Op TikTok komen allerlei filmpjes over je favoriete dier, hobby of muziek voorbij. Het lijkt wel of de app precies weet wat jij leuk vindt. Dit is hoe dat kan. 

Videostill Hao Li

Op het internet zijn steeds vaker nepvideo’s te zien die zijn bedoeld om mensen te misleiden. Experts onderzochten het effect van het kijken naar deze deepfakes. Drie vragen én antwoorden hierover. 

Foto: AFP

Bij een voetbalwedstrijd horen goeie spelers, mooie doelpunten én een stampvol juichend stadion. Door corona zit dat laatste er nu niet in. Daarom wordt er binnenkort geluid van supporters toegevoegd aan wedstrijden.

Foto: Facebook Thisiskai

Deze week zat weer boordevol dierennieuws bij Kidsweek. Heb jij goed opgelet deze week? Test hier je kennis! 

Foto: Alexander Smoljanovic

De Duitse Alexander (21) heeft wel een heel speciale hobby. Hij verzamelt vuilnisbakken. Hij is nog op zoek naar een Nederlands zeldzaam exemplaar. Met een beloning van 100 euro!

Foto: Reuters

Het lijkt zo uit een spannende film te komen. De Russische politicus Aleksej Navalny ligt in het ziekenhuis. Volgens zijn woordvoerder zat er gif in zijn thee.

Foto: AFP

Een bijzondere ontdekking in het Afrikaanse land Djibouti. Er zijn Somalische olifantspitsmuizen gespot. Vijftig jaar lang dachten wetenschappers dat ze waren uitgestorven. Maar niets is minder waar!

Foto: Pixabay

Stel je toch eens voor dat het snoepjes of ander lekkers zou kunnen regenen. In het Zwitserse stadje Olten kwam die droom uit. Daar regende het chocola!

Foto: AFP

Een bijzondere prestatie van de Australische zwemster Chloe McCardel. Ze zwom helemaal van Groot-Brittannië naar Frankrijk. Al voor de 35ste keer!

Foto: Pixabay

Binnenkort is TikTok niet meer te gebruiken in Hongkong. Dat komt door een nieuwe veiligheidswet van China. Hoe zit dat precies? 

Videostill: Georgia Tech

De meeste robots rijden op wieltjes of vliegen rond als een drone. Maar een nieuwe Amerikaanse luiaard-robot doet iets anders: rondhangen. Wetenschappers gebruiken hem om de natuur in de gaten te houden. 

Videostill: NOS

Glazenwasser Herman fietste nietsvermoedend zoals elke dag van zijn huis naar zijn werk. Deze keer reed hij per ongeluk vlak langs een bijzondere bezoeker: de koning!

Foto: ANP

Zoef! Lig je lekker op het strand, komt er opeens een drone langs gevlogen. Niet zomaar eentje, maar met een paar pizza's! Op het strand van Zandvoort werd een bezorg-drone getest. 

Foto: EPA

Op steeds meer straten in Amerika staat het in grote gele letters: Black Lives Matter. De burgemeester van New York wil dat die boodschap nu ook voor de Trump Tower wordt geverfd. President Trump is woedend. 

Foto: Kalil

Hoe het coronavirus precies werkt? Dat is soms best moeilijk te begrijpen. Kalil (11) uit Rotterdam maakte er een video over. Hij legt het daar zo goed uit, dat scholen het nu gebruiken als lesmateriaal.

Videostill: Keedron Bryant

'Ik wil gewoon leven'. Dat zong de Amerikaanse Keedron (12) op zijn Instagram. Zijn nummer over racisme ging viral en werd miljoenen keren bekeken. Nu krijgt hij zelfs een platencontract! 

Foto: Pixabay

Wat kijk jij het liefst op TikTok? Sta je uren mee te dansen of kijk je vooral grappige filmpjes? Binnenkort kun je ook leerzame filmpjes kijken. TikTok gaat namelijk lesvideo's maken.

Foto: ANP

Vanavond wordt er voor én tegen een standbeeld van Jan Pieterszoon Coen geprotesteerd. Het beeld staat in het centrum van Hoorn. Maar wie was hij precies? Vier vragen en antwoorden. 

Foto: Unsplash

Wetenschappers ontdekten een bijzonder fossiel in China. Het is wel 514 miljoen jaar oud en er zijn meerdere wormen in te zien. Zelfs een soort die nog nooit eerder was ontdekt. 

Foto: Reuters

Normaal spelen voetballers in een shirt met hun naam achterop. Woensdag staat er iets anders op de rug van spelers tijdens een Engels voetbaltoernooi. Ze spelen dan in een shirt met de tekst Black Lives Matter er op. 

Foto: Unsplash

Woef! Wat zeg je? In een Brits asiel kunnen nieuwe baasjes tijdelijk niet meer langskomen. Daarom videobellen ze nu gewoon even met een hond of kat.

Foto: Reuters

De vale gier komt steeds minder voor in het wild in Israël. Om te voorkomen dat ze uitsterven, helpen natuurbeschermers ze een handje. Dat doen ze met een speciaal fok-programma.  

Foto: Reuters

Even leek het erop dat K-popgroep BTS voorlopig niet meer zou optreden door het coronavirus. Maar ze hebben toch een manier gevonden om op te kunnen treden. Ze geven zondag een groot online concert! 

Foto: Unsplash

Zit je op turnen? Of op dansles? Dan kun je binnenkort weer naar de sport-training. Buiten sporten mocht al een tijdje, maar vanaf 1 juli mag er ook weer binnen worden gesport.

Videostill: Vogelwerkgroep Geesteren

Een boer uit het dorp Geesteren nam deze week wel een heel bijzondere passagier mee op zijn trekker. Een klein reekalfje. Aaw!

Videostill: Mark Rober

De Amerikaanse YouTuber Mark Rober werd gek van de eekhoorns die het vogelvoer uit zijn tuin stalen. Daarom bedacht hij een plannetje. Hij bouwde een hindernisbaan om het ze wat moeilijker te maken.

Foto: AFP

Een rivier in Siberië kreeg afgelopen week langzaam een rode kleur. Dat komt door een groot olie-lek. Door een kapotte olietank liep er 20.000 ton dieselolie in het water. 

Videostill: NH Houston

Op een strand in Brazilië lagen dit keer geen vakantiegangers. Maar een gestrande walvis! Om hem te helpen kwamen buurtbewoners in actie. 

Foto: ANP

De vijf surfers die een aantal weken geleden zijn omgekomen bij Scheveningen, kwamen waarschijnlijk in de problemen door hoog zeeschuim. Dat blijkt uit een onderzoek naar de ramp. 

Videostill Walibi

Aaah! Hoe zit jij in een achtbaan? Met je handen voor je ogen? De testers van een nieuwe achtbaan in Walibi zaten er vrij rustig bij. De attractie werd namelijk getest door 22 grote teddyberen! 

Foto: Pexels

Het is vandaag Internationale Dag van de Hamburger. Hoeveel weet jij van dit mega-populaire broodje? Test je kennis hier!

Foto: AFP

Deze hond hoef je niet uit te laten of eten te geven. Spot is namelijk een robothond. Sinds deze week helpt hij als schaapsherdershond. Maar dat is niet het enige waar hij goed in is.

Foto: Pexels

De maatregelen rondom het corona-virus zijn soms best lastig te onthouden. Weet jij hoe het zit met al die regels? Test je kennis hier!

Videostill: Reuters

Kwaak! Twee verdwaalde eenden liepen met hun kleintjes zomaar over de straten van Moskou. Gelukkig werden ze een handje geholpen.

Harry Potter

Heb je alle Harry Potter-boeken gelezen? Of de films gezien? Dan ken je vast het eerste deel: Harry Potter en de Steen der Wijzen. Een fan betaalde een giga-bedrag voor een zeldzaam exemplaar van het boek. 

Foto: ANP

Lekker hè, die vrije dagen. Met ook nog mooi weer. Veel mensen gingen gisteren naar buiten en daardoor werd het op sommige plekken veel te druk. In een park in Rotterdam hebben ze daar iets op bedacht: cirkels op de grond.

Video-still: ESO

Wetenschappers zagen toevallig een bijzondere geboorte. Die van een baby-planeet! Haal de beschuit met ruimtemuisjes maar uit de kast. 

Foto: AFP

Welke kleur heeft sneeuw? Wit, natuurlijk! Al klopt dat op Antarctica niet meer altijd. Het bevroren werelddeel wordt steeds groener. Dat is zelfs al te zien vanuit de ruimte.

Foto: Pexels

Heb jij al veel teddyberen gespot achter de ramen? Je ziet ze overal. Maar wat weet je over de knuffelbeer? Test je kennis!

Foto: Unsplash

Op een universiteit in Amerika wordt getest hoe goed acht honden kunnen ruiken. Ze zijn niet op zoek naar hondenbrokjes. Ze speuren naar het coronavirus!

Foto: Dorine

Wat zou jij doen als je ouders zich ineens gek gedragen? In de nieuwe podcast '...Wat jij niet ziet' gaan Minne en Yous op onderzoek uit. Dorine (11) uit Utrecht mocht de stem van Minne inspreken. 'We hebben wel tweehonderd takes opgenomen!'

Videostill National Geographic

Stel je voor, je dobbert wat in de zee. Komt er een gigantische dino voorbij gezwommen! Bizar idee, hè? Wetenschappers ontdekten dat dat 100 miljoen jaar geleden echt kon gebeuren.

Foto: Unsplash

Het park in de Zweedse stad Lund zit normaal gesproken vol met mensen, maar dat is nu door het coronavirus niet de bedoeling. Daarom zet de gemeente een wagentje met kippenpoep in!

Foto: Pexels

Het is weer lente! De tijd van schattige lammetjes en pasgeboren kuikentjes. Maar weet jij hoe andere jonge dieren heten? Doe de quiz!

Foto: Unsplash

Boeeee! Liesje22 is de eerste koe-influencer ter wereld. Ze is niet het enige Nederlandse dier op Instagram. Dit zijn vijf dieren-influencers.

Foto: Reuters

Wat mis jij het meest nu je thuis moet blijven? Je klasgenoten? Of muziekles? Kinderen van over de hele wereld maakten er een tekening over.

Foto: Unsplash

Deze week zat weer boordevol dierennieuws. Maar weet jij welke bijzondere dieren er deze week zijn geboren? Of waar de leeuwen op de weg slapen? Test je kennis hier!

Beeld: Instagram Banksy

Ieee! Negen ratten op de wc. Ze zijn gelukkig niet echt, maar het nieuwste kunstwerk van kunstenaar Banksy.

Foto: Unsplash

Nu iedereen zoveel thuis is, krijgen honden en katten opeens veel meer aandacht. 'Maar soms gaat dat wat te ver', zegt dierenarts Martijntje van der Veer. Dierenartsen zien nieuwe klachten bij huisdieren ontstaan. 

Foto: Facebook gemeente Haaren

In het dorp Esch ligt het plantsoen vol met paarse hondendrollen. Nee, de honden hebben geen rode bietjes gegeten. De poep is paars geverfd! 

Foto: Anne Frank Stichting/ Ray van der Bas

Zit je je thuis stierlijk te vervelen? Ga eens naar het museum! Maandag begint de Nationale Museumweek. Natuurlijk kun je er niet echt naar toe, want we moeten zoveel mogelijk binnen blijven. Maar goed nieuws: veel musea hebben virtueel hun deuren opengegooid!

Foto: Lidy Huijps

Nu de scholen en bibliotheken dicht zijn, kun je niet zomaar nieuwe boeken lenen. Juf Lidy uit Oud-Gastel begon daarom drie weken geleden met een mini-bieb in haar voortuin. 'Ik had niet verwacht dat het zo zou gaan lopen.'

Panda Wu Wen die in het voorjaar van 2017 naar Rhenen verhuist.

Het lijkt er op dat reuzenpanda Wu Wen zwanger is! Zou er binnenkort een baby worden geboren in Ouwehands Dierenpark Rhenen?

Videostill: Zachary Skidmore

Door het coronavirus zijn steeds meer sportscholen gesloten. Om toch te kunnen sporten, bedacht een man uit Amerika iets slims. Hij bouwde er zelf een van hout!

Foto: ANP

Hoera! Prinses Ariane mag vandaag 13 kaarsjes uitblazen. Wist jij dit al over de jarige prinses?

Foto: Unsplash

Er vliegt een drone over Nederland die mooie boodschappen opneemt. De NL-blijft-thuis-drone zweeft vandaag over Nijmegen!

Foto: Unsplash

De meeste honden en katten hebben een fijn huis om in te wonen. Maar er zijn dieren die het minder goed hebben en op straat leven. Vandaag is er speciaal aandacht voor hen, het is vandaag namelijk Wereld Zwerfdierendag.

Foto: Pexels

Nu de scholen dicht zijn, heb je misschien wel online les van je juf of meester. Omdat niet iedereen een computer in huis heeft, krijgen verschillende leerlingen nu een laptop!

Foto: ANP

Door het corona-virus liggen de wedstrijden van de Eredivisie stil. Voetbalbond KNVB hoopt dat in de zomer alsnog in te halen. Maar steeds meer voetbalclubs vinden dat het toernooi helemaal moet worden afgelast. 

Foto: Unsplash

Neehee, niet weer die taaloefeningen en rekensommen! Heb je even genoeg van je schoolwerk? Kijk eens naar deze online lessen, waar je bijvoorbeeld leert tekenen of acteren.

Foto: Pexels

Vind je thuis je schoolwerk maken maar saai? Daar komt verandering in met deze apps vol leerzame spelletjes. 

Foto: Unsplash

Het kan best lastig zijn om aan school te werken nu je thuis moet blijven vanwege het corona-virus. Met deze YouTube-kanalen wordt leren vanzelf leuk.

onward film interview

Kidsweek sprak in Londen met Kori Ra, éé van de makers van de film Onward .Ze vertelt over hoe ze op het idee kwamen voor het verhaal en wat je het beste kunt doen als je zelf films wilt maken.

recensie Onward
4
Film

Ondanks dat de elvenbroers Ian en Barley opgroeien tussen de fantasiewezens, hebben ze niks met magie. In de nieuwe film Onward gaan de jongens er toch naar op zoek om hun vader nog een keer te kunnen zien.

Foto: De Grote Slijmfilm

Bibi ken je misschien wel van haar YouTube-video's. Ze speelt nu ook de hoofdrol in de bioscoopfilm De Grote Slijmfilm. Hoe het is om actrice te zijn in een grote film? We vroegen het aan Bibi (11), en haar tegenspelers Rómeycia (9) en Kate (12). 

Foto: Kamerich & Budwilowitz
3
Theater

Wat doen juffen als de kinderen weg zijn? In de voorstelling Het Juffenballet van Bonte Hond en Maas Theater en Dans blijken ze vooral heel gemeen.

Foto: Mattel, Inc.

Een pop in een rolstoel, zonder haar of met een huidaandoening. Barbie lanceerde deze week hun nieuwe lijn, met heel diverse poppen.

Foto: ANP

Auschwitz was tijdens de Tweede Wereldoorlog een concentratiekamp in Polen. Vandaag wordt herdacht dat het kamp 75 jaar geleden werd bevrijd. 

Foto: Boy Hazes
4
Theater

Zou jij het liefst voor altijd kind blijven? In de voorstelling Peter Pan van Theater Terra krijgt Wendy die kans als ze naar Nimmerland gaat. Een plek waar je nooit volwassen hoeft te worden.

Foto: Najib Nafid

‘Jip en Janneke!’ ‘Wiplala!’ ‘Abeltje!’ De hoofdpersonen uit de boeken van Annie M.G. Schmidt kent het testteam wel. Maar op wie ze zelf het meest lijken? Dat gaan de testers ontdekken in de nieuwe tentoonstelling van het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

Foto: ANP Kippa

Youtuber NikkieTutorials heeft in haar nieuwe video verteld dat ze transgender is. Gisteren deelde ze met haar kijkers dat ze geboren is in het verkeerde lichaam. 

Videostill Rijnmond

In vier winkels in Schiedam staat sinds kort 24 uur per dag een agent om dieven af te schrikken. Het is geen echte agent, maar eentje van karton!

Foto: Dierenbescherming

De Dierenbescherming en de politie hebben vorige week bijna zestig katten uit een huis in Katwijk gehaald. Dat maakten ze gisteren bekend. 

stelling sanne circus

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto: Reuters

Heb jij wel eens geprobeerd alle vissen te tellen in een druk aquarium? Best moeilijk! In een dierentuin in Londen telden de verzorgers deze week niet alleen vissen, maar alle dieren.

Foto: Pexels

Een peperduur schilderij, daar doe je toch voorzichtig mee? Daar dacht een man in een museum in Londen anders over. Hij maakte een scheur in een schilderij van Picasso. 

Foto: Unsplash

Een Amerikaans stel belde vorige week midden in de nacht naar de politie, omdat ze dachten dat er een inbreker in huis was. Maar het gebonk beneden bleek van iets heel anders te komen. 

Beeld video CGTN

Op veel plekken in de wereld waren prachtige vuurwerkshows tijdens Oud en Nieuw te zien. In Shanghai in China was een hele andere show te bewonderen. Zonder vuurwerk, maar met heel veel drones!

Foto: Twitter Weginspecteur Ron

Vanochtend heeft een weginspecteur op de snelweg een hond gevonden die vermist was. Daarna bracht hij Filou veilig weer thuis. Woef!

Instagram: Wijkagent Spijkerkwartier

In tekenfilms heeft een boef altijd een zwart-wit gestreept pakkie aan. Echte boeven zien er helemaal niet zo uit. Of toch wel? In Arnhem meldde een man zich in zo'n boevenpak op het politiebureau.

Foto: EPA

Bij een Amerikaanse raketaanval in Irak is een Iraanse generaal omgekomen. Wat is er gebeurd? Drie vragen en antwoorden?

Foto: Reuters

TikTok wordt niet alleen gebruikt door kinderen maar ook door militairen. Ze maken daarin bijvoorbeeld grapjes over hun werk, maar vanaf nu is de app voor Amerikaanse militairen verboden.

Video still Sera

Ze kon het niet geloven, maar hij was het echt. Terwijl de Nederlandse Sera op Instagram in een live-video een nummer van Justin Bieber zong, vroeg de populaire zanger of-ie mee mocht doen.

Scoop

Genoot jij dit jaar ook zo van al die hilarische moppen? Ga lachend het jaar uit met de negentien leukste moppen van 2019.

Foto: Unsplash

We kunnen alweer aftellen naar het nieuwe jaar! Maar wacht nog even met oliebollen eten en goede voornemens bedenken. Eerst wat feitjes over het afgelopen jaar.

Foto ANP

Het jaar 2019 is alweer bijna voorbij. Een jaar waarin een hoop is gebeurd. Hoeveel weet jij nog van verschillende nieuwsgebeurtenissen? Test je kennis met de grote Kidsweek Nieuwsquiz!

Foto: ANP

Zit je nog vol van het gourmetten? Of heb je een uitgebreid diner gegeten met kerst? De dieren van Safaripark Beekse Bergen werden getrakteerd op een luxe kerstdiner.

Foto: Spionnengeheimen
3.5
Film

Nog maar een paar seconden op de klok, snel dit draadje doorknippen en go! De film Spionnengeheimen zit vol met spannende missies en bizarre gadgets.

Beeld: Pexels

Bezoekers van Las Vegas kunnen sinds een week op zoek naar een nieuwe bezienswaardigheid. In de Amerikaanse stad lopen namelijk twee duiven rond met een klein cowboyhoedje op! 

Beeld: ANP

Zondag speelden én wonnen de Nederlandse handbalvrouwen de finale van het WK in Japan. Ze wonnen met 30-29 van Spanje. Wist je dat...

Beeld: Pexels

De Burger King geeft een jaar lang wonen in een appartement weg. Hoe je kans maakt op de prijs? Je moet net als hun bekende burger 'Whopper' heten.

Beeld: ANP Kippa

Het lijkt een foto van een gewone boom met wat gras eromheen. Maar het plaatje dat Freek Vonk deze week op Instagram plaatste is bijzonderder dan-ie lijkt. Er zit namelijk een dier verstopt.

Beeld: Djamila

Ze heeft meer dan een miljoen volgers op YouTube, maakte bioscoopfilms én ze maakt muziek. Vandaag lanceert Djamila haar nieuwe single The Best Thing.

Beeld: Disney
4
Film

Na het enorme succes van Frozen is er nu een vervolg! Ook het tweede deel zit vol hilarische momenten en liedjes om uit volle borst mee te zingen. 

Beeld: Youtube John Lewis & Partners

Het Britse warenhuis John Lewis maakt elk jaar een kerstreclame. En ieder jaar weer wordt-ie door heel veel mensen bekeken. Dit keer met een draakje in de hoofdrol!

Foto: Unsplash

De Braziliaanse João (7) kon door zijn hersenverlamming niet meer zelf op een skateboard staan. Maar door een speciale constructie kan hij dat gelukkig nu wel! 

Sarcofaag

In Egypte hebben archeologen een grote vondst gedaan. Ze vonden twintig doodskisten uit de tijd van de farao's. 

Foto: PostNL

Maandenlang kregen bewoners van de wijk Brabantpark in Breda geen post. Nu blijkt dat de postbode 12.000 poststukken verstopte in zijn schuur!

Foto: Reuters

Het is zover. De Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk zijn het eens over hoe de Britten landengroep EU kunnen verlaten.

Foto: Kidsweek
Stelling

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto: Arjo Frank Fotografie
3
Film

Geen geld krijgen van je baas maar een paard. Britt Dekker kreeg paard George voor het maken van een tv-programma. Samen schitteren ze nu in de nieuwe paardenfilm Whitestar.

Foto: ANP

De Kinderpostzegelactie heeft dit jaar 8,2 miljoen euro opgehaald! Dat werd vandaag bekendgemaakt door youtuber Dylan Haegens op de Twisker School in Amsterdam.

Foto: Pexels

Het is 150 jaar geleden dat het eerste frietje werd geserveerd in Nederland. Dat wordt vandaag gevierd met de lancering van een smulgids.

Foto: Unsplash

Een bijzondere gevangene op een politiebureau in Utrecht deze week. Op Instagram plaatste een politieteam een foto van een vogel in de cel! Het is niet voor het eerst dat een dier een nachtje op het bureau doorbrengt. Een egel en een konijn werden eerder ook opgevangen door agenten.

Foto: Reuters
4
Game

It's me, Mario! Vanaf nu is het populaire racespel Mario Kart te spelen op je smartphone. Het is voor het eerst dat Nintendo de game uitbrengt voor mobiele telefoons. 

Beeld Misfit 2
4
Film

Na het succes van de eerste Misfit werd het tijd voor een vervolg met alle bekende buitenbeentjes. En dat levert een verrassend leuk verhaal op.

Foto: Unsplash

Hardlopen doen de meeste mensen in een bos of in een park. Maar dit weekend rennen veel mensen op een heel bijzondere plek. Disneyland Parijs houdt de aankomende dagen een hardloopwedstrijd in hun attractiepark.

Brandweer

Het lijken wel speelgoedpoppetjes, maar als je goed kijkt zie je echte mensen liggen. In de Tetris Challenge maken hulpdiensten, zoals de brandweer en de politie, bijzondere foto's van zichzelf én de inhoud van hun voertuigen.

©Tilakra Nagaraj / Comedy Wildlife Photo Awards 2019

Lachende zebra's, een schattige otter en een relaxed aapje. Ze zijn allemaal te zien bij de Comedy Wildlife Photography Awards. Bij deze wedstrijd wordt elk jaar de grappigste dierenfoto bekroond. Dit zijn een aantal kanshebbers!

Tram den Haag

In tram 2 in den Haag stapt regelmatig een bijzondere passagier in. Poes Bowie checkt niet in met een OV-chipkaart maar stapt gewoon in om een stukje mee te rijden.

Behind the mask

Nina bedacht een film van maar één minuut over pesten. Een groot succes, want de film heeft nu een grote internationale prijs gewonnen!