Foto: Kidsweek

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Foto: Getty Images
Uitgelegd

Van alles bestellen zonder te betalen. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar het bestaat echt. Met de nieuwe app Temu kun je gratis producten verdienen. Wat is dat voor app?

Foto: Shody Careman

Heel ver kunnen kijken, goed kunnen scherpstellen en er ook nog eens mooi uitzien. Een goede verrekijker moet volgens het testteam aan veel eisen voldoen. Komen deze verrekijkers door de keuring?

Foto: Anke Teunissen

Wie heeft het beste fietsidee voor Zwolle? Subhan (11) en Lotte (10) hadden zulke goede ideeën dat ze een prijs wonnen.

Kinderjury

De winnaars van de Kinderjury zijn bekend. Er kwamen 50.000 stemmen binnen voor de publieksprijs voor kinderboeken.

Foto: Getty Images
Uitgelegd

Veel Palestijnen herdachten deze week de Nakba. Op deze dag 75 jaar geleden moesten veel Palestijnen weg uit Israël. Sindsdien is het onrustig in het gebied.

Foto: Getty Images

Haar zus Alexia ging al naar een school in het buitenland. Na de zomer gaat ook prinses Ariane naar een school in een ander land. Ze begint het nieuwe schooljaar dan in Italië.

Foto: Jantina Talsma

Grote kans dat je zangeres MEAU al kent van Dat heb jij gedaan of Blijven rijden. Deze week kwam haar debuutalbum 22 uit.

Eigen foto

Van squashen haar werk maken, dat wil Renske (14) uit Hoofddorp het liefst. Aankomend weekend komt ze in actie op het EK squash onder 17.

Still Guinness World Records

Een theezakje in een mok gooien, uiringen op elkaar stapelen of een rubberen kip zo ver mogelijk weg gooien. Een Australische student is er zo goed in dat hij er allemaal records mee haalde. In totaal wel zeventien. 

Foto: Getty Images
Voor Ouders

Neuropsychiater Theo Compernolle schreef een aantal weken geleden aan de Tweede Kamer in een brief: ‘Een mobieltjesverbod op school voorkomt een brokkelbrein bij kinderen’. Wat is dat precies en hoe kun je het beste, ook thuis, met het telefoongebruik van je kinderen omgaan?

Foto: Getty Images
Uitgelegd

Er komt waarschijnlijk extreem weer op meerdere plekken in de wereld aan. Wetenschappers voorspellen namelijk dat het fenomeen El Niño eraan komt. Maar wat is dat precies?

puzzels jungle

Heb jij alle junglepuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: EPA

Murhaf (11) uit Zweden kreeg eerst veel nare reacties toen hij geld wilde ophalen voor een goed doel. Tot zijn actie viral ging op social media.

Foto: Nationaal Comité 4 en 5 mei

Met verschillende Bevrijdingsfestivals wordt op 5 mei gevierd dat we in Nederland in vrijheid leven. Zangeressen Froukje, Tabitha en MEAU treden daar als ambassadeurs van de vrijheid op. ‘Een hele eer’, vindt MEAU.

Foto: Nationale Kinderherdenking

Tijdens de Nationale Kinderherdenking op 4 mei in Madurodam zijn duizenden kinderen twee minuten stil. Samir (11) uit Lelystad presenteert de herdenking.

Foto: Shutterstock

Over anderhalve week is het weer zover: moederdag. De dag om je moeder even wat extra aandacht te geven. En hoe kan dat nou beter dan met een zelfgemaakt cadeautje? Zoals deze vijf knutselideeën.

Foto: Kakogawa City Council

Gepingel en geploink: op de stationspiano in de Japanse stad Kakogawa werd fanatiek gespeeld. Té fanatiek volgens de beheerders van het station, daarom wordt de piano weer weggehaald.

Foto: Getty Images

Een bezoeker in een museum in Zuid-Korea nam deze week zomaar een hapje uit een beroemd kunstwerk van een banaan. Kunst om op te vreten!

Foto: Zuma Press

Feestelijk geboortenieuws uit een Australische dierentuin. Daar werd voor de honderdste keer een koala geboren.

Puzzels bloemen

Heb jij alle bloemenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Disney

In de nieuwe film Peter Pan & Wendy reist het duo naar een land waar je nooit volwassen hoeft te worden. Acteurs Alexander en Ever mochten de bekende karakters spelen: 'een hele eer'.

Foto: Disney
4
Film

Reizen naar een plek zonder regels, zonder ouders en waar je nooit volwassen hoeft te worden. In Peter Pan & Wendy blijkt dat toch anders uit te pakken dan gedacht.

Foto: Getty Images

Hoera! Koning Willem-Alexander viert deze week een jubileum. Hij zit namelijk tien jaar op de troon. Wist je dit al over zijn koningschap?

Foto: NOC NSF

Op de Paralympische Talentdag van NOC*NSF konden sporters met een beperking afgelopen zondag verschillende sporten uitproberen. Kian (12) deed ook mee.

Foto: Zomer Zonder Jou

In de EOdocs-serie Mijn ouders zijn gescheiden vertellen kinderen over de scheiding van hun ouders. In Zomer zonder jou gaat Julie (10), rechts op de foto, voor het eerst zonder haar vader op vakantie.

Foto: Getty Images

Heb jij een hond, konijn of ander huisdier? Met hun poep kun je Dierenpark Amersfoort helpen met een onderzoek.

Foto: EPA

In Zwitserland wordt vandaag het skelet van T-rex Trinity geveild. Dinofans wachten in spanning af voor welk gigantisch bedrag de dino zal worden gekocht. Wetenschappers zijn vooral benieuwd wíe het skelet zal kopen. 

Foto: Getty Images

Klimaatactivisten lijmden zichzelf al eens vast aan schilderijen of aan de weg. In Engeland werd tijdens het WK snooker op een nieuwe manier geprotesteerd: met oranje poeder.

Foto: Pixabay

Houd je notitieboekje in de aanslag: dit weekend is de landelijke bijentelling. Die wordt elk jaar georganiseerd door verschillende natuurorganisaties.

Puzzels feest

Heb jij alle feestpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: AP

Wekenlang was Australische herder Nanuq uit de Verenigde Staten kwijt. Tot hij deze week weer opdook 240 kilometer verderop aan de andere kant van het water. Was hij gezwommen of meegelift op een boot? Nee, de hond liep zelf over het zee-ijs.  

Foto: Guinness World Records

Ze is kleiner dan een ijsstokje en net zo lang als een dollarbriefje. Chihuahua Pearl is de kleinste hond ter wereld.

Foto: Getty Images

Voor het eerst in 23 jaar is er weer een Franse president op staatsbezoek in Nederland. Emmanuel Macron bezoekt deze dagen Amsterdam en Den Haag.

Foto: Nintendo

De Italiaanse loodgieter Mario ken je waarschijnlijk uit de games. Vorige week verscheen ook de film The Super Mario Bros. Movie over het bekende personage. Die film brak gelijk al meerdere records.

Foto: Getty Images

Bij Pasen horen natuurlijk veel paashazen, chocolade en eieren. Dat pakken sommige mensen wel heel groot aan. Dat levert leuke paas-records op.

Foto: William Rutten

In het nieuwe RTL-programma Alles is Muziek moeten twee teams met alledaagse voorwerpen een liedje spelen. ‘En dat is best pittig’, volgens presentatrice Marieke Elsinga.

Foto: Diergaarde Blijdorp

Gorilla Bokito is deze week overleden in dierentuin Blijdorp in Rotterdam. Hij was een van de bekendste dieren in Nederland.

Foto: Getty Images

Deze week moest oud-president Trump zich melden bij de rechtbank in New York. Daar werd hij gearresteerd. Hoe zit dat precies?

Foto: The University of Western Australia

Diep in de zee zwemmen een hoop vreemde wezens rond. In de Grote Oceaan bij Japan filmden onderzoekers deze week een nog onbekende slakdolf-soort.

Finnley en Wess

SV Spakenburg speelt vanavond in de halve finale van de KNVB-beker tegen PSV. Wess en Finnley spelen zelf bij de amateurclub en zijn groot fan.

Foto: Twitter ActuFoot

Je kunt heel hard 'boe' roepen of met z'n allen weggaan als je voetbalclub niet goed speelt. Supporters van een Egyptische club hadden een veel origineler idee: ze maakten met z'n allen een boze smiley.

Foto: Annemieke van der Togt
Interview

De Zapp-serie Flexe Gasten is alweer toe aan het derde seizoen. Volgens Jay (in het midden op de foto), die Steef speelt, wordt het spannend hoe lang de vrienden nog bij elkaar blijven.

Ruimte quiz

Heb jij de ruimte-quiz al opgelost? Kijk dan snel of je het antwoord goed hebt.

Foto: ANP
Voor Ouders

Volgens minister Dennis Wiersma van Onderwijs is trainen voor toetsen, zoals die van Cito, onwenselijk. Toch schat 60 procent van de leerkrachten dat leerlingen vaak of soms buiten school trainen, blijkt uit een enquête van onderzoeksplatform Pointer en DUO.

Foto: Getty Images

Het is veel te druk met nijlpaarden in Colombia. Daarom worden zeventig dieren naar India en Mexico gestuurd. Dat is een dure grap: het gaat zeker 3,2 miljoen euro kosten.

Foto: ANP

Kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben, kunnen binnenkort op school gratis ontbijt of lunch krijgen. Het ministerie van Onderwijs wil daarmee zo'n 300.000 leerlingen helpen.

Foto: Levi
Interview

Was jij in de war door de invoering van de zomertijd? In Libanon werd het chaos toen de premier besloot dat moment nog even uit te stellen. ‘Telefoons gingen vanzelf toch een uur vooruit!’ vertelt Levi (8) uit de hoofdstad Beiroet.

Foto: Getty Images

Zit jij de hele dag aan je telefoon geplakt? Uit onderzoek van het Jeugdjournaal blijkt dat meer dan de helft van de kinderen zichzelf telefoonverslaafd vindt.

Foto: Venema Media

Blikje cola op? Stamp hem dan voortaan niet meer plat. Vanaf deze week zit er op blikjes statiegeld en kun je ze inleveren. 

Foto: ANP

Ieder jaar organiseren scholen een sportdag tijdens de Koningsspelen. Speciaal daarvoor maakt Kinderen voor Kinderen ieder jaar een liedje. Dit jaar is dat: ZiggZagg.

Instagram: New Mexico Department of Game and Fish

Ben je gek op dieren en een echte durfal? Dan is de baan van beer-knuffelaar in de Amerikaanse staat New Mexico echt iets voor jou.

Foto: ANP
Uitgelegd

Vorige week werd het treinverkeer in Friesland nog verstoord door dassen. Deze week is het raak in Brabant: ook daar hebben dassen een burcht gegraven onder het spoor.

Stelling Sanne

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Foto: Jonathan Blutinger / Columbia Engineering

Zin in een stuk cheesecake? Voor dit bijzondere exemplaar hoef je niet in de keuken te staan maar zet je gewoon even de 3D-printer aan.

Foto: Getty Images

Een knuffel, een schouderklop of handen vasthouden. In de Week van de Lentekriebels gaat het over wat jij fijn vindt. Meedenklezers Elin (10) en Ronin (9) vertellen hoe zij daarover denken.

Foto: Getty Images

De Kindertelefoon krijgt de laatste jaren meer telefoontjes dan eerst. Kinderen bellen vaker over emotionele problemen.

Puzzels geld

Heb jij alle geldpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Getty Images
Voor Ouders

Je fijn voelen over je lichaam en jezelf. In de Week van de Lentekriebels staat dit jaar onder andere een positief zelfbeeld centraal. Maar hoe stimuleer je zelfvertrouwen bij kinderen? Naomi Dessaur van het platform en de podcast Naomi maakt bespreekbaar geeft praktische tips.

Foto: Freek Vonk

Freek Vonk is meestal ergens in de jungle te vinden. Maar in zijn nieuwe tv-programma Freeks Saturday Night Safari reist hij vanuit de studio naar bijzondere plekken.

Foto: ANP
Uitgelegd

De BoerBurgerBeweging (BBB) is de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen van gisteren. In bijna alle provincies kreeg de partij de meeste stemmen.

Foto: Jens Cullmann

Natuurfotografen maken de mooiste plaatjes van dieren in het wild. Bij de Wereld Natuur Fotografie Prijzen werden voor de mooiste kiekjes prijzen uitgereikt. Een aantal winnaars op een rij.

Foto: Getty Images

Een ritje met de trein tussen de Friese steden Workum en Stavoren zit er deze week niet in. Dassen hebben namelijk een burcht gegraven onder het spoor.

Foto: Getty Images

De hele filmwereld staat weer klaar: vandaag worden de Oscars uitgereikt. De gouden beeldjes worden elk jaar gegeven aan de beste films en acteurs. Wist jij dit al over de uitreiking?

Foto: Najib Nafid
Testteam

Wat leeft er allemaal onder water? En wat wordt er gedaan om de zeeën en oceanen te beschermen? Het testteam zoekt het uit in Museon-Omniversum in Den Haag.

Foto: Getty Images

De oorlog in Oekraïne blijft doorgaan. Rusland heeft vannacht raketaanvallen uitgevoerd in heel Oekraïne. Het is de grootste aanval in weken.

Foto: Getty Images
Uitgelegd

Op TikTok gaan video's rond met #StopWillow. Dat heeft te maken met een groot olieproject in de Verenigde Staten. Hoe zit dat precies?

Foto: ANP

Groot feest voor de band Goldband. Zij werden gisteren de grote winnaar bij de Edison-popprijzen. Ze wonnen in totaal drie prijzen.

Foto: Getty Images

Onderzoekers scanden jarenlang de Piramide van Cheops met speciale technieken. Daarmee hebben ze nu een verborgen tunnel van negen meter lang ontdekt.

Puzzels afval

Heb jij alle afvalpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Getty Images

Zit jij soms uren te scrollen op TikTok? Binnenkort kan dat niet zomaar meer. Dan moet je een pincode invoeren als je langer dan een uur per dag TikTok wil gebruiken.

Foto: AVROTROS / Jasper Suyk

Goed nieuws voor fans van het Songfestival. Gisteren werd het liedje waarmee Nederland gaat meedoen bekendgemaakt. Het nummer heet Burning Daylight.

Foto: Getty Images

Er komt een gigantische spoorlijn dwars door de jungle in Mexico. Maar niet iedereen is er blij mee.

Foto: Getty Images

Snif, wie ruik ik daar? Duitse biologen denken dat olifanten hun familieleden mogelijk herkennen aan de geur van hun poep. Dat werd onderzocht in de dierentuin.

Foto: ANP/Anton Kappe

Het natuurverschijnsel noorderlicht kun je normaal vooral in Scandinavië of Canada zien. Dit weekend was het bijzondere licht ook in Nederland te bewonderen.

Puzzels muziek

Heb jij alle muziekpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Getty Images / South_agency

Geen zin om de hele dag thuis te zitten deze voorjaarsvakantie? Ga er dan op uit! 5 tips voor uitjes buiten de deur deze vakantie.

Foto: Getty Images / Marcos del Mazo

Staar jij wel eens naar de sterrenhemel? Dit weekend kun je tijdens de Sterrenkijkdagen op meerdere plekken door een telescoop naar sterren en planeten kijken.

Foto: Getty Images

Van iets verdrietigs, weer iets moois maken. Dat doen Syrische artiesten door kunst te maken op het puin van ingestorte gebouwen na de aardbeving.

Foto: ARTIS - Marie van Elderen

In dierentuin ARTIS in Amsterdam kun je vanaf nu op een heel bijzonder bankje naar de olifanten kijken. Hij is voor een deel gemaakt van olifantenpoep!

Foto: Getty Images
Uitgelegd

Verdrietig nieuws uit Turkije en Syrië. Daar was gisteren opnieuw een zware aardbeving. Waarom blijft de aarde daar schokken?

Foto: Getty Images

Ten aanval! Ieder jaar barst in Italië met carnaval een gigantisch sinaasappel-gevecht los. Daarbij mag iedereen elkaar bekogelen met bergen sinaasappels.

Foto: Oliver Clarke

Een dolfijn, een haai en anemonen. Ze werden allemaal op de foto gezet door onderwaterfotografen. Met die foto's hebben zij nu een fotoprijs gewonnen. Een duik in de winnaars van 2023.

Foto: Getty Images

Tenten, dekens, eten en medicijnen. Na de aardbeving in Turkije en Syrië is er veel praktische hulp op gang gekomen. ‘Maar eerste hulp bij stress en angst is net zo belangrijk’, vertelt Caroline Scheffer van kinderhulporganisatie Save the Children.

Foto: Getty Images

Zit jij ook regelmatig te swipen op TikTok? Binnenkort mogen medewerkers van de overheid dat misschien niet meer op hun werktelefoon. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt de app te gevaarlijk. Hoe zit dat?

Foto: Kung Fu Leeuw
3.5
Film

In de film Kung Fu Leeuw moeten Jimmy en Li Jié samen een leeuwendans opvoeren. Maar jaloezie zit hen daarbij flink in de weg.

Stelling Sanne

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Foto: Getty Images

Het ministerie van Transport van Spanje bestelde 31 nieuwe treinen. Maar wat bleek? Ze passen niet door tunnels heen.

Foto: Getty Images

Het klinkt als iets uit een boek van Roald Dahl maar in een fabriek in de Verenigde Staten gebeurde het echt. Twee medewerkers van Mars Wrigley zijn daar in een vat chocolade gevallen.

Foto: Backpack to the Future
Interview

Mensen met astma of hooikoorts kunnen erg last hebben van vervuilde lucht. Voor hen ontwierp de Britse Eleanor (12) een speciale rugtas.

Foto: Boy Hazes
Interview

Zingen, dansen en acteren. Dewi is er gek op. Net als haar personage Julia in Misfit de Musical. ‘Je maakt mij het gelukkigst als ik alledrie mag doen.’

Foto: Getty Images

Stel je voor: je gaat gewoon een dag naar school. Staat zanger Ed Sheeran opeens voor je neus! Het overkwam kinderen in Nieuw-Zeeland.

Foto: Sint Martinus-school

Carnaval begint pas volgende week, maar Raf (10) van basisschool Sint Martinus in Beegden is al in de stemming. Zijn school won de prijs voor het beste carnavalsliedje van Limburg.

Foto: Getty Images

Bij dierenopvang Flappus in Zwolle zijn ze wel gewend om dieren op te vangen, maar deze week zaten ze toch even met hun handen in het haar. Ze kregen in één keer 417 cavia's binnen!

YouTube still

Chatbot ChatGPT wordt al weleens gebruikt om huiswerk mee te maken. Op social media voegt een Duitse Youtuber daar nog iets aan toe: een 3D-printer die het ook nog voor je opschrijft.

Carnaval puzzels

Heb jij alle carnavalpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Shutterstock

Jouw slimme speakers je favoriete liedjes laten afspelen. Of een chatbot je huiswerk laten maken. Met AI (Artificial Intelligence) kun je van alles. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze dingen die gemaakt zijn met kunstmatige intelligentie?

Foto: Theater Terra
4.5
Theater

Het bekende verhaal van mensenkind Mowgli dat opgroeit in de jungle, is nu te zien in het theater. In JungleBoek de Musical komt de jungle met poppen en kleurrijke decors echt tot leven.

Foto: NASA

Is dat nou een beer? Een camera aan boord van een Marswagentje maakte deze bijzondere foto op de rode planeet.

Foto: Zoo Frankfurt

In de dierentuin in de Duitse stad Frankfurt is afgelopen week bonobo Margrit overleden. Ze was waarschijnlijk de oudste bonobo en mensaap ter wereld.

Foto: Shutterstock

In Frankrijk moeten vier kinderen voor de rechter komen voor pesten. Er hangt hen een hoge gevangenisstraf boven het hoofd. ‘Geen goed idee’, zegt pestexpert Tessa Kaufman.

Puzzels trui

Heb jij alle truienpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Alamy Limited

Dierverzorgers van een dierentuin in de Amerikaanse stad Dallas keken gek op toen ze maandag bij het hok van hun keizertamarinapen kwamen. Het verblijf was opengeknipt!

Foto: Shutterstock

De Japanse youtuber Mutekimaru bedacht een leuk spelletje voor zijn vissen. In hun aquarium bouwde hij een systeem waardoor ze zelf een spelletje konden spelen. Maar dat ging helemaal fout.

Foto: Paula Ketz

Heb jij vogels gespot dit weekend? Ruim 130.000 mensen telden deze week de vogels in hun tuin. Die informatie wordt gebruikt om vogels beter te helpen en te beschermen.

Foto: AFP

Gisteren werd de Dag van de Republiek groots gevierd in India. Met onder andere een militaire parade, een kamelen-optocht en acrobaten op motoren.

Screenshot Twitter Canal 11

Een scheidsrechter in Portugal greep tijdens een wedstrijd naar haar borstzakje om een kaart te trekken. Het werd geen gele of rode, maar een witte!

Foto: ANP

Oekraïne krijgt waarschijnlijk extra hulp in de oorlog tegen Rusland. Duitsland is van plan om Leopard 2-tanks te leveren, schrijven verschillende Duitse media. 

Foto: Shutterstock

Een hond hijgt en een aap zweet als hij het te warm heeft. Een mierenegel kan dat allebei niet. Daarom heeft dit dier een heel bijzondere manier bedacht om zichzelf koel te houden. Hij blaast snottebellen uit!

Youtube still

Is het een ufo? Een kunstwerk? Nee dit bizarre rode gevaarte is een wolk! Hij hing dit weekend boven Turkije.

Foto: AP
Interview

Gelukkig nieuwjaar! Nee, we zijn niet een paar weken te laat. Vandaag wordt het Chinese Nieuwjaar gevierd. Kevin (14) uit Rotterdam viert het mee.

Foto: KRO-NCRV

In het nieuwe seizoen van tv-programma Hands Up gaan weer zes duo’s de strijd met elkaar aan. Tiktokker Aaron Bezemer is gekoppeld aan Mohammad (14).

Foto: Venema Media

Even schrikken voor de bezoekers van Safaripark Beekse Bergen. Daar ontsnapte gistermiddag een hyena uit haar verblijf.

Foto: EPA

Een marathon uitrennen is al een hele prestatie. De Australische atlete Erchana Murray-Bartlett deed daar nog een schepje bovenop. Ze rende 150 marathons in 150 dagen: een record!

Dolfijn

Dolfijnen kunnen elkaar moeilijker horen door lawaai van onder andere schepen en windmolens. Dat kan problemen opleveren. Maar de dieren zijn slim en vonden een oplossing.  

Foto: Shutterstock

‘Huh?’ Verzorgers van de dierentuin in Dallas in de Verenigde Staten keken vrijdag raar op toen ze een kijkje namen bij het verblijf van hun nevelpanters Luna en Nova. Er zat een grote scheur in het hek en Nova was weg!

Puzzels beleg

Heb jij alle belegpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Karin Wesselink

Acht op de tien mensen zijn gelovig, maar niet iedereen gelooft hetzelfde. En dat wil nog wel eens botsen. Om elkaars geloof beter te begrijpen, is het elke derde zondag van januari Wereld Religie Dag. Livia (10) vertelt waarin zij gelooft.

Foto: Karin Wesselink

Acht op de tien mensen zijn gelovig, maar niet iedereen gelooft hetzelfde. En dat wil nog wel eens botsen. Om elkaars geloof beter te begrijpen, is het elke derde zondag van januari Wereld Religie Dag. Shiven (11) vertelt over zijn geloof.

Foto: ANP

‘1, 2, iedereen doet mee!’ Dat is het thema van de Koningsspelen dit jaar. Dat werd vanochtend bekendgemaakt door presentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker op basisschool Olivijn in Almere. 

Foto: AFP

Zin in een plakje worst? In Colombia hebben ze genoeg, want daar maakten ze de langste chorizo-worst ter wereld.

Foto: Alamy Limited

Vorige week werden plots konijnen Wipstaartje en Lola meegenomen uit een kinderboerderij. Lola werd teruggebracht, maar niet zomaar. De dieven stalen een ander konijn in de plaats.

Foto: AFP

Ruimteliefhebbers werden gisteren toch teleurgesteld. Voor het eerst zouden er satellieten de ruimte in worden geschoten vanuit West-Europa. Maar die poging mislukte.

Foto: Lockly

Een slot dat je kunt openmaken met je vingerafdruk, een oven die kan detecteren welk eten je er instopt. Op de CES techniekbeurs in Las Vegas worden vanaf vandaag allerlei nieuwe snufjes onthuld. 

Foto: Anadolu Agency

Van vogelgriep heb je misschien wel eens gehoord. Uit nieuwe cijfers blijkt nu dat ook zoogdieren dat virus kunnen krijgen.

Foto: AFP

1, 2, 3, 4 tijgers! Ieder jaar tellen de verzorgers van London Zoo alle dieren in de dierentuin. Dat levert leuke plaatjes op.

Foto: Richard Brocken

Hè bah! Heb je vakantie, is het de hele tijd slecht weer. Maar niet getreurd: met deze tips kun je je ook binnen prima vermaken.

Zanger The Weeknd - foto: EPA

Zet jij weleens je favoriete liedje op repeat? Dat deden mensen wereldwijd massaal bij het nummer Blinding Lights van The Weeknd. Dat liedje is nu het meest gestreamde nummer ooit op Spotify.

Foto: Michel van Bergen
Uitgelegd

Plons! Op 1 januari springen duizenden mensen altijd het koude water in om het jaar in te luiden. Maar waar komt die traditie eigenlijk vandaan?

Foto: Sijmen Hendriks Fotografie

Vogels trekken er vaak op uit, maar deze rosse grutto vloog wel een heel eind. Helemaal van Alaska naar Australië!

Foto: Unsplash

Zit jij al klaar om vanavond af te tellen naar het nieuwe jaar? Door verschillende tijdzones begint het nieuwe jaar op sommige plekken op de wereld vanochtend al!

Foto: Pexels

Vanavond is het weer zover: tijd om af te tellen naar 2023. Maar hoeveel weet jij eigenlijk van dit feest? Test je kennis hier.

Foto: Unsplash

In meerdere steden mag er dit jaar geen vuurwerk worden afgestoken. Wordt het dan een saaie rustige boel? Met deze alternatieven ga je toch knallend het jaar uit!

Foto: Guinness World Records

Joel Strasser uit de Verenigde Staten versierde dit jaar niet alleen zijn huis, maar ook zijn baard! Hij hing daar wel 710 gekleurde kerstballetjes in. 

Foto: Rand
De Wilde Tuin

Wat gebeurt er als je een jaar lang niks doet aan de tuin? Leerlingen van basisschool De Wielewaal in Schagen bekijken dat al zo'n negen maanden. Hoe staat de tuin er nu bij? Rand (11), Gijs (11) en Lynn (9) geven een update.

Foto: Scarlett en Pippa

Met kerst wordt er overdreven veel vlees gegeten. Dat vinden veel dierenorganisaties. Met de Vredesdienst voor Dieren roepen ze op om de feestdagen zonder vlees te vieren. Scarlett (10) en Pippa (7) doen mee met deze speciale kerkdienst in Amsterdam.

Stelling Sanne

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Foto: Mike Jurrien / NS

'Vergeet niet uw spullen mee te nemen', roept de conducteur vaak om in de trein. Toch laten ieder jaar veel mensen per ongeluk iets liggen. Niet alleen spullen, maar ook knuffels!

Foto: Jennifer Hadley

Lachen, gieren en brullen. Deze winnaars van de Comedy Wildlife Photography Awards staan op hun grappigst op de foto.

Foto: Anadolu Agency

Het Amerikaanse tijdschrift Time Magazine kiest ieder jaar de Persoon van het Jaar. Dit jaar krijgt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de eer.

Foto: Berlinda van Dam
Uitgelegd

Je hebt de afkorting LHBTIQ+ vast wel eens voorbij horen komen. Maar weet je ook waar al die letters voor staan? 

Foto: Shutterstock

Wat is er aan de hand in Oekraïne? En wat was er mis bij The Voice of Holland? Daarop werd massaal gezocht op Google in Nederland.

Netflix
4
Film

Jules zorgt er al jaren met zijn opa voor dat Kerstmis een succes wordt. Maar dat dreigt helemaal mis te gaan als zijn zusje Noor hun geheim ontdekt. 

Foto: Christos Kazilas

Kwaak! Onderzoekers van de Universiteit Leiden en twee natuurorganisaties ontdekten in de Nederlandse duinen vier verschillende soorten exotische kikkers en padden. Dat klinkt leuk, maar kan ook erg schadelijk zijn.

Foto: Shutterstock

'Zullen wij een sneeuwpop maken?' Dit liedje uit Frozen ken je vast. Maar wist je dat sneeuwpop Olaf bijna niet in de film had gezeten?

Foto: ANP / Robin Utrecht

Als je de koningin bent, dan laat je toch alles voor je maken door dure merken? Dat zou je denken. Maar koningin Máxima borduurde gewoon mee aan haar eigen gordijnen.

Sintmemory

Nog maar een paar nachtjes, dan is het pakjesavond. En die wordt nóg gezelliger met een spelletje. SinterScoop heeft een paar heel leuke bedacht. Speel je mee? 

Foto: AFP

Waar betaal je het meest voor een broodje of is het het duurst om een huis te huren? Ieder jaar verschijnt er een lijst met de duurste steden ter wereld. Singapore en New York staan samen bovenaan.

Foto: ANP

Het is bijna zover, pakjesavond! Tijd om je kennis te testen over het Sinterklaas-feest.

Foto: Maurice van Steen

Het WK voetbal in Qatar ging al op allerlei manieren anders dan anders. Nu komt daar iets nieuws bij. Want voor het eerst fluit een vrouw een wedstrijd tijdens het WK voetbal voor mannen.

Foto: EPA

Jarenlang hield Mauna Loa zich koest, maar ineens hoest en proest de vulkaan op Hawaï gloeiendhete lava, as en rook uit. Wat weten we van deze joekel? 

Foto: Guinness World Records

Hoera voor Flossie uit Groot-Brittannië! Met haar bijna 27 jaar is ze de oudste levende kat ter wereld.

Foto: SIPA USA

Aanvallen! Een groep makaken kreeg afgelopen weekend een echt feestmaal tijdens het Apen Feest in Thailand.

Foto: Rob Engelaar
Uitgelegd

'Nu 30% korting, 2 halen en 1 betalen!' De kortingen vliegen je vandaag om de oren op Black Friday. Waarom geven zoveel winkels korting op deze dag?

Foto: Anadolu Agency

De afgelopen week is Oekraïne weer vaak aangevallen met raketten door Rusland. Daardoor zitten veel mensen zonder elektriciteit en verwarming.

Foto: Lazzarini Design Studio

Is het een schildpad? Of een boot? Het is het allebei! Deze boot in de vorm van een schildpad wordt een mega drijvende stad.

Foto: Eilidh Stimpson

Flessenpost vind je meestal aan het strand, toch? In de Schotse stad Edinburgh vond een loodgieter er eentje onder een vloer.

Puzzels Sint

Heb jij alle Sint-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Richard Brocken

De Kinderombudsman doet elke twee jaar onderzoek naar hoe het met kinderen in Nederland gaat. Daaruit blijkt dat kinderen hun leven nu gemiddeld een 7,7 geven.

Foto: Alamy Limited

'Kijk eens hier!' Wij wijzen graag iets aan als we iets leuk of interessant vinden. Uit onderzoek blijkt nu dat chimpansees dat ook doen.

Foto: Coco Broeken
Uitgelegd

TikTok verzamelt allerlei gegevens over je. Door nieuwe regels kunnen daar nog meer mensen bij. Politici maken zich zorgen en sommigen willen zelfs een verbod op de app. Kun je binnenkort dan geen filmpjes meer maken of kijken?

Foto: Sothebys

Katsjing! Het schilderij Compositie nr. II van Piet Mondriaan is verkocht voor 51 miljoen dollar. Het is de eerste keer dat er zoveel is betaald voor kunst van een Nederlandse schilder.

Foto: Zuma Press

Huh? Een ketting gemaakt van een baard? Nee, een groep Amerikanen knoopte al hun baarden aan elkaar. Zo maakten ze de langste ketting ooit.

Foto: Anneke Janssen

Een haai, een tijgermeerval. Presentator Freek Vonk is al meerdere keren gebeten tijdens opnames voor een van zijn tv-programma's. Deze week ging het opnieuw fout, hij werd in zijn gezicht gebeten door een slang.

Foto: Sander Koning

Buitenspelen terwijl er door volwassenen langs de kant wordt gerookt. Dat moest volgens de gemeente Utrecht maar eens afgelopen zijn. Daarom zijn vanaf nu alle 875 speeltuinen in de stad rookvrij.

Foto: AFP

Muziek luister je op Spotify of YouTube, toch? Vroeger werd er heel anders naar muziek geluisterd. Bijvoorbeeld op CD's of op LP's. Zangeres Taylor Swift gaat terug in de tijd en brengt haar muziek nu ook uit op cassettebandjes.

Puzzels gamen

Heb jij alle gamepuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: SIPA USA
Uitgelegd

Vandaag zijn er belangrijke verkiezingen in de Verenigde Staten. Maar er wordt geen nieuwe president gekozen. Maar wat dan wel?

Foto: Associated Press

Een fietser op de snelweg? Die is vast verdwaald! Niet tijdens de Dubai Ride. Tijdens dat evenement mogen fietsers kilometers over de snelweg rijden.

Foto: Ekaterina Yakunina

Haatreacties op social media of pesterijen op WhatsApp. De Week van de Mediawijsheid gaat dit jaar over ons gedrag online. Test hier hoe sociaal jij online bent.

Foto: Raymond van Olphen
Interview

Het nieuwe tv-programma Space Challenge neemt je mee op ruimtereis. Marije Zuurveld is een van de expeditieleden. ‘Voor zo’n missie moet je veel doen!’ 

Foto: Sven

Vlechten, krullen, opsteken. Sven uit het Zuid-Hollandse Rhoon kan alles met haar. Hij doet dan ook niets liever dan het stylen. ‘Haar is voor mij een uitlaatklep.’

Foto: AVROTROS

Na Duncan Laurence, Jeangu Macrooy en S10 mogen nieuwe Nederlandse artiesten meedoen aan het Songfestival. Het duo Dion Cooper en Mia Nicolai krijgt de eer.

Foto: Bart Maat

Een dinosaurus, een tafel in een tv-studio of bekende schilderijen. Actievoerders plakken zich de laatste maanden overal aan vast om aandacht te vragen voor het klimaat. Twee activisten hebben daarvoor nu een straf gekregen.

Foto: RTL / The Masked Singer
Interview

Wie zit er toch in het pak van de Olifant, de Zeemeermin of de Heks? Aankomend weekend kun je weer mee raden in het nieuwe seizoen van The Masked Singer. Panellid Buddy Vedder speurt ook weer mee.

Stelling Sanne

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Foto: Associated Press

Artiesten dromen vaak van een plek in de top 10 van een belangrijke muzieklijst. Voor zangeres Taylor Swift komt die droom niet zomaar uit. Ze staat zelfs op alle plekken in de top 10!

Foto: AFP
Uitgelegd

Volgens de Verenigde Naties worden Oeigoeren in China slecht behandeld. Vijftig landen hebben China nu opgeroepen om daar zo snel mogelijk iets aan te doen. Wat is er aan de hand? 

Foto: VPRO

Crypto, chips, data. De online wereld zit vol ingewikkelde zaken. In het nieuwe seizoen van De Dikke Data Show gaat presentatrice Quinty Misiedjan op zoek naar antwoorden.

Foto: Pexels

Hoera! Het is herfstvakantie. Of als die op jouw school al achter de rug is: bijna weekend! Deze vijf dingen kun je lekker binnen doen.

Foto: ANP
Uitgelegd

In Amsterdam, Nijmegen en Utrecht zijn in de afgelopen weken meerdere panden gekraakt. Wat is kraken eigenlijk en waarom gebeurt het?

Foto: Alex Pansier

Lachen, gieren en brullen. Deze finalisten van de Comedy Wildlife Photography Awards staan op hun grappigst op de foto.

Foto: Rob Engelaar
Voor Ouders

Tieners komen vaker in aanraking met alternatieven voor roken, zoals snus en vapes. Maar wat is dat eigenlijk? En is het schadelijk?

Puzzels bos

Heb jij alle bospuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Alamy Limited

Ze was nog maar zes weken premier, maar stapt nu alweer op. De Britse premier Liz Truss lag onder vuur door haar economische plannen.

Foto: ANP

Ieder jaar bekijkt de organisatie KidsRights hoe goed landen scoren op het gebied van kinderrechten. Nederland staat dit jaar op de vierde plek, maar er is niet alleen maar goed nieuws.

Foto: EPA

In Zuid-Korea was er lang discussie over. Moeten de leden van K-popgroep BTS in dienst bij het leger of niet? De groep heeft nu laten weten dat ze in militaire dienst gaan.

Foto: Camera Press

Koningin Elizabeth was gek op haar paarden en had er dan ook veel. Maar koning Charles heeft andere plannen voor al die racepaarden.

De Grote Speurtocht naar Kapitein Opa
3
Film

Als de vrienden Nielson en Anderson plots uit hun huis worden gezet, gaan ze op zoek naar kapitein opa. Hij kan vast helpen.

Foto: Daniël Kroll

Het Circustheater in Scheveningen zat vanmiddag helemaal vol met kinderen. De middag werd speciaal georganiseerd door het Jeugdeducatiefonds voor 1500 leerlingen die normaal niet naar het theater kunnen. Ze keken naar de musical Aladdin én zongen met z'n allen een liedje uit de voorstelling.

Foto: Patricia Rehe
Voor Ouders

De een verslindt ze en de ander is niet achter een boek te krijgen. Of je kind nou een lezer is of niet, voor iedereen is er wel iets te vinden volgens onze onderwijsredacteur Frank Snijders.

Foto: ANP / Robin Utrecht

'Hee mensen!' YouTubers Dylan Haegens en Marit Brugman moesten er een paar jaar op wachten, maar gisteren stapten ze eindelijk in het huwelijksbootje.

Foto: Associated Press
Uitgelegd

Dit weekend lijmden demonstranten zich vast aan een schilderij in Australië. Dat was niet voor het eerst dat actievoerders ergens bleven plakken. Wat is er aan de hand?

Puzzels herfst

Heb jij alle herfstpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Misfit The Switch
4
Film

In de nieuwste Misfit-film mag Noah niet naar het Hoogland College. Samen met haar beste vriendin Jessey verzint ze een list. Ze maken een switch! 

Foto: Misfit
Interview

In de nieuwe film Misfit The Switch barst het nieuwe schooljaar op het Hoogland College weer los. TikTokker Duncan Tromp (rechts op de foto) maakt zijn acteerdebuut als manager Haley.

Foto: Najib Nafid
Dier van het Jaar

Hoera! Schildpad Sorte en hond Baloe zijn (huis)dier van het jaar geworden. Dat werd gevierd tijdens een feestelijke prijsuitreiking in OnePlanet in Den Haag. Foto's: Najib Nafid

Misfit the Switch
Interview

In de nieuwe film Misfit The Switch barst het nieuwe schooljaar op het Hoogland College weer los. TikTokker Anique Dreamon maakt haar acteerdebuut als de populaire Destiny.

Baloe
Huisdier van het Jaar

Dit jaar kozen de lezers van Kidsweek voor de tweede keer een Huisdier van het Jaar. Hond Baloe die 21 cavia's redde gaat er met de winst vandoor. 'Hij is een echte held.'

Foto: EPA
Uitgelegd

Dertig jaar geleden stortte een vliegtuig neer in de Amsterdamse wijk de Bijlmer. Het was het grootste vliegtuigongeluk ooit in Nederland. Wat gebeurde er die dag?

Foto: ANP
Dier van het Jaar

Dierendag is niet compleet zonder de uitslag van onze Dier van het Jaar-verkiezing. En de winnaar is... de tweekoppige schildpad Sorte! Het bijzondere beestje kreeg een derde van de stemmen.

Foto: REX by Shutterstock
Voor Ouders

TikTok ken je waarschijnlijk wel, maar heb je ook al gehoord van de app Likee? De politie Enschede waarschuwt voor het sociale medium dat sterk lijkt op TikTok.

Foto: Rolf Rosing

Wil je een schitterende selfie of een spetterende TikTok maken? Met een ring light zien je foto’s en filmpjes er nog beter uit. Of valt dat tegen met deze vier budget-versies? Het testteam probeert het uit.

Puzzels snacks

Heb jij alle snackpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Elias Gammelgard / Red Bull

Tijdens een zeepkisten-race zoeven deelnemers in hun zelfgemaakte karretjes over de baan. De wedstrijden worden over de hele wereld georganiseerd en dat levert leuke kiekjes op in onder andere Kazachstan en Zweden.

Foto: Associated Press

'As it was, as it was.' De kans is groot dat je dit zinnetje uit het bekende liedje van Harry Styles al vaak voorbij hebt horen komen. Het nummer heeft nu twee records te pakken.

Foto: Jean Pierre Geusens

Plons! In het Geusseltbad in Maastricht zwommen dit weekend geen mensen maar honden. Eén keer in het jaar mogen de viervoeters daar een duik nemen tijdens de Hondenplons.

Knor

Heb jij de stopmotionfilm Knor al gezien? De populaire Nederlandse film wordt ingezonden om kans te maken op een grote filmprijs.

Foto: Anke Teunissen

Iedereen heeft wel eens over gevangenissen gehoord, maar hoe zien ze er van binnen uit? Het testteam neemt een kijkje achter slot en grendel in het Gevangenismuseum in Veenhuizen. 

Wilde Tuin
De Wilde Tuin

Wat gebeurt er als je een jaar lang niks doet aan de tuin? Leerlingen van basisschool De Wielewaal in Schagen bekijken dat al een half jaar. Hoe staat de tuin er nu bij? Rand (11), Gijs (11) en Lynn (9) geven een update.

Huisdier van het Jaar
Huisdier van het Jaar

Ook dit jaar kan er weer gestemd worden op vier bijzondere huisdieren. Zij maken kans op de titel Huisdier van het jaar. We stellen de kanshebbers nog een keer aan je voor!

Foto: Sabine Joosten
Uitgelegd

Het is vandaag de Internationale Dag van de Gebarentaal, op die dag wordt stilgestaan bij hoe belangrijk die taal is. Jaren geleden was het nog verboden maar sinds vorig jaar een erkende taal. Hoe zit dat precies?

Foto: Shutterstock

Een VR-bril is leuk om mee te gamen, maar komt ook goed van pas in een ziekenhuis. Tijdens een onderzoek in de Verenigde Staten kregen patiënten rustgevende beelden te zien op een VR-bril. Daardoor hadden ze minder verdoving nodig.

Dier van het Jaar
Dier van het Jaar

Ze zijn afgelopen jaar allemaal in het nieuws geweest met een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2022? We stellen de kanshebbers nog een keer aan je voor!

Stelling Sanne

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Raissa
Huisdier van het Jaar

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Huisdier van het Jaar 2022? Wordt het hond Raissa?

Foto: Amber Beckers
Voor Ouders

'Zit nou niet de hele dag op je scherm!' roepen veel ouders vaak. We hebben het idee dat social media niet goed zijn voor onze kinderen. Gedragsonderzoeker Nastasia Griffioen denkt dat dat wel meevalt. 'Social media is niet per se slecht.'

Foto: ANP
Uitgelegd

Het is de derde dinsdag van september en dat betekent: Prinsjesdag. Maar wat gebeurt er eigenlijk vandaag?

Foto: AFP

Het was vandaag een verdrietige dag in Groot-Brittannië. Koningin Elizabeth overleed vorige week en werd vandaag begraven.

Jip
Huisdier van het Jaar

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Huisdier van het Jaar 2022? Wordt het konijn Jip?

Puzzel planten

Heb jij alle giga-groene-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Floyd
Huisdier van het Jaar

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Huisdier van het Jaar 2022? Wordt het kat Floyd?

Foto: Unsplash

Golfen is voor de meeste mensen een ontspannen bezigheid. Maar niet bij het kampioenschap Speedgolf. Daar rennen de kandidaten van de ene naar de andere hole.

Televizier Ring Jeugd

Welk tv-programma vind jij het allerleukst? Ook dit jaar worden er weer prijzen uitgereikt voor de beste tv-programma's van het jaar tijdens het Gouden Televizier Ring Gala. Dit zijn de kanshebbers voor jeugdprogramma's.

Baloe
Huisdier van het Jaar

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk huisdier wordt Kidsweek Huisdier van het Jaar 2022? Wordt het hond Baloe?

Bevers
Dier van het Jaar

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2022? Worden het de verliefde bevers Billy en Bella uit dierenpark Wildlands?

Foto: Unsplash

Voorbijgangers langs een bos in de Verenigde Staten moeten waarschijnlijk even met hun ogen knipperen. In de bomen komt tijdens de herfst een smiley tevoorschijn.

Foto: Roy Beusker
Interview

Zingen, dansen en acteren op een groot podium. Thomas (13) uit Noordwijkerhout doet niets liever. Dit jaar speelt hij Charlie in de musical Charlie and the Chocolate Factory.

Ruimte

Heb jij alle ruimte-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Anadolu Agency

'Stille nacht, heilige nacht.' Dat liedje hoor je meestal niet vlak na de zomervakantie, maar in het Groningse dorp Wedde wel!

Het Rijksmuseum
Uitgelegd

Ken je dit bekende schilderij? Het is Het melkmeisje van Johannes Vermeer. Uit onderzoek van het Rijksmuseum blijkt dat er eerst heel andere dingen op te zien waren. Hoe kunnen ze dat zien?

Foto: University of St. Andrews / AFP

'Hallo, kun je me horen?' Uit onderzoek blijkt dat niet alleen mensen, maar ook chimpansees met elkaar kunnen bellen. Al gaat dat net even anders: via boomwortels.

Still YouTube

‘It’s corn!’ Tariq (7) uit de Verenigde Staten vertelde in een interview enthousiast over zijn favoriete eten: mais. Dat filmpje ging helemaal viral op social media.

Foto: AFP
Uitgelegd

De Amerikaanse opsporingsdienst FBI viel vorige maand binnen in het huis van oud-president Donald Trump. Nu blijkt dat hij geheime documenten in zijn huis had liggen. Wat is er aan de hand?

Foto: Chantal Hoofs
Voor Ouders

De overgang naar de middelbare school is een spannende tijd, voor kersverse brugpiepers en hun ouders. Hoe kun je je kind het beste helpen in die overgang? Elout Roeland, mede-auteur van het boek Thuis op school - help je puber succesvol de brugklas door, geeft advies.

Foto: Shutterstock

Het moest een groot feest worden tijdens het 150-jarige bestaan van het Amerikaanse dorpje Sheldon. Tijdens dat feest zou een speciaal kistje worden opgegraven, maar die is nergens meer te vinden.

Foto: Shutterstock

Een Brits koppel keek vreemd op toen ze een nieuwe vloer in hun huis legden. Tijdens de verbouwing vonden zij een oude beker die helemaal gevuld was met gouden munten!

Foto: SIPA USA

Van een pompoen kun je soep maken, een lampion voor Halloween, of... je gaat er een rondje in varen! Een man in de Verenigde Staten brak er zelfs een wereldrecord mee.

Foto: ANP
Uitgelegd

Het is vandaag 1 september. Het begin van de herfst! Vandaag werden daarom de namen van stormen voor het komende seizoen bekend gemaakt. Maar waarom hebben die stormen eigenlijk namen?

Foto: Arie Kievit
Interview

Het begin van het schooljaar betekent voor veel kinderen een nieuwe rugtas, gymkleren of etui. Alleen kunnen steeds meer ouders dat niet betalen. Jeka (12) uit Schiedam kreeg met hulp van haar school een nieuwe fiets.

Foto: Elvin Boer
Interview

Ook voor de leerlingen in de Zapp-serie Brugklas is het schooljaar weer begonnen. Wie zijn de nieuwe gezichten op het Prinses Irene College? Jasmien speelt Meike.

Foto: Elvin Boer
Interview

Ook voor de leerlingen in de Zapp-serie Brugklas is het schooljaar weer begonnen. Wie zijn de nieuwe gezichten op het Prinses Irene College? Jacob speelt Gijs.

Foto: Robin Utrecht
Uitgelegd

De afgelopen weken sliepen veel mensen buiten bij het opvangcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Om dat in de toekomst te voorkomen komen er nieuwe opvanglocaties en nieuwe regels.

Foto: Elvin Boer
Interview

Ook voor de leerlingen in Brugklas is het schooljaar weer begonnen. Wie zijn de nieuwe gezichten op het Prinses Irene College? Sabijn speelt Romy.

Finn en Bo
Bijzondere vakanties

Vakantie vieren kan op héél veel manieren. In deze rubriek spraken we kinderen die het nét even anders deden. We blikken terug met Finn (11) en Bo (9) op hun vakantie.

Foto: Sjors
Bijzondere vakanties

Vakantie vieren kan op héél veel manieren. In deze rubriek spraken we kinderen die het nét even anders deden. We blikken terug met Sjors (9) op zijn vakantie.

Foto: ANP

Al weken slapen er mensen buiten in Ter Apel bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers. Deze week waren dat wel zevenhonderd mensen. Artsen zonder Grenzen schiet nu te hulp. Nooit eerder deed de hulporganisatie dat in Nederland. 

Foto: AFP

Droogte zorgt er over de hele wereld voor dat het water in rivieren en meren flink zakt. Daardoor komen er opeens bijzondere vondsten boven water.

Foto: NASA

Astronomen zijn dolgelukkig met de nieuwe James Webb-ruimtetelescoop. Eerder maakte hij al een kiekje van oeroude sterren. Nu zijn er scherpe nieuwe beelden gemaakt van de planeet Jupiter. 

Foto: AFP

Het is een flinke tocht, maar toch klimmen jaarlijks meerdere bergbeklimmers de berg de Kilimanjaro in Tanzania op. Die prestatie kunnen ze vanaf afgelopen week delen op social media, want er is nu internet.

Puzzels school

Heb jij alle school-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Shutterstock

Je komt netjes op tijd op je afspraak en slurpen aan tafel hoort niet, toch? Al die goede manieren zijn hier heel gewoon. Maar in andere landen hebben ze soms hele andere gebruiken. Weet jij alles van andere culturen? Test het hier.

Foto: Frank de Roo

Het is heet dit weekend. Houd jij niet zo van de hitte? Met deze activiteiten blijf je lekker koel.

Foto: Nepnieuws
Scoops spelletjes

Lekker, vakantie! Even geen tijd besteden aan sommen maken, topo leren en netjes schrijven. En dus is het tijd voor een spelletje! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze favoriet van Scoop?

Foto: Shutterstock

Niet alleen mensen, ook dieren hebben last van de droogte. Zo kun je hen een handje helpen tijdens deze warme dagen.

Foto: EPA
Uitgelegd

‘Taiwan hoort bij ons!’ ‘Nee, wij zijn zelfstandig!’ De ruzie tussen China en het eiland Taiwan duurt al heel lang. En opnieuw is de vlam in de pan geslagen. Azië-expert Xiaoxue Martin legt uit wat er is gebeurd.

Foto: Shutterstock

Heb je grote trek? In Mexico Stad werd afgelopen week de ideale sandwich voor je gemaakt, van wel 74 meter lang!

Foto: Ginopress

Mmm, lekker! Bij de ijssalon kies je misschien wel chocolade-, vanille- of aardbeienijs. In een winkel in Londen kun je wel heel bijzondere smaken kiezen: zoals ketchup, mayonaise en stroop.

Foto: Shutterstock
Uitgelegd

In de Amerikaanse staat Florida worden vooral vrouwtjes-schildpadden geboren. Dat komt door klimaatverandering. Hoe zit dat?

Foto: KRO-NCRV
Interview

Het is nooit saai in huis bij Jesse (11) en Jasper (8). Ze komen namelijk uit een gezin met acht kinderen. Ze zijn te zien in het nieuwe seizoen van Een huis vol.

Foto: Shutterstock

Sinds een aantal jaar komt de wolf weer in het wild voor in Nederland. Het dier wordt vaak gezien rond het natuurgebied de Veluwe in Gelderland. Maar deze week werden er voor het eerst kleintjes gespot in een andere regio. 

Puzzels strand

Heb jij alle strand-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Anadolu Agency
Uitgelegd

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne kon er geen graan meer worden vervoerd uit het land. Vorige week maakten Rusland en Oekraïne afspraken waardoor het eten toch het land uit kan. Hoe zit dat?

Foto: Erik Nissen Johansen
Rubriek: extreem overnachten

Geen zin in wéér een zomer in de tent of caravan? En heb je al die doorsnee hotels en huisjes wel gezien? In deze vakantierubriek bespreken we vier extreme logeeropties. Deze week gaan we naar een afgelegen plek.

Foto: Darten
Scoops spelletjes

Lekker, vakantie! Even geen tijd besteden aan sommen maken, topo leren en netjes schrijven. En dus is het tijd voor een spelletje! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze favoriet van Scoop?

Foto: NASA

Wonen op de maan klinkt als een science-fictionfilm. Maar volgens onderzoekers van ruimtevaartorganisatie NASA kan dat misschien echt: in diepe kuilen en grotten.

Finn en Bo
Bijzondere vakanties

Vakantie vieren kan op héél veel manieren. In deze rubriek spreken we kinderen die het nét even anders doen. Deze week: Finn (10) en Bo (9) gaan de jungle van Costa Rica in. 

Foto: Abaca Press
Uitgelegd

Vanaf vandaag kunnen mensen een vaccinatie krijgen voor het apenpokkenvirus. Wat is dat voor virus? Marah Michel van het RIVM legt uit.

Foto: Alamy Limited

Honden houden vaak wel van een plons in het water. In het Verenigd Koninkrijk waren dit weekend zelfs surfende honden te zien tijdens een kampioenschap.

Foto: ANP

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Still Twitter

Waren het aliens? Een dansfeest misschien? Boven de Australische stad Mildura verscheen gisteren opeens een roze licht. Dat had een bijzondere oorzaak.

Foto: Waddenvereniging / Jena Edwards

Haaien zie je vooral in verre warme landen, zou je denken. Toch zwemmen ze ook in de Waddenzee bij Nederland rond. Deze week werden er zelfs vier kleine ruwe haaien gevonden.

Foto: Fabienne
Interview

De Nijmeegse Vierdaagse is vandaag anders dan anders begonnen. Vanwege de hitte werd de eerste loopdag afgelast. Daardoor duurt de wandeltocht maar drie dagen. Fabienne (12) doet dit jaar mee als een van de jongste deelnemers.

Still YouTube

Dat was even schrikken voor een familie in de Verenigde Staten. In hun keuken liep plots een beer en haar welp!

Foto: Roel Burgler

Een groep Nederlandse wetenschappers is op de Noordpool begonnen aan een expeditie. Maar dat gaat niet zo makkelijk, ze worden gestoord door ijsberen.

Still YouTube

Het is al dagen heet in Spanje. Soms zelfs wel 42 graden! Ook de dieren hebben het warm en daarom kregen ze in de dierentuin van Madrid een ijsje om af te koelen.

Foto: Unsplash

Zit jij vaak op TikTok? Je kunt er uren scrollen op de 'voor jou'-pagina. Daar krijg je allerlei willekeurige filmpjes te zien. Binnenkort kun je zelf aangeven waar je niks meer over wilt zien.

Foto: Shutterstock
Uitgelegd

Heb jij ze al gespot? Er zijn weer veel vliegende mieren. Soms in hele groepen bij elkaar. Hoe komt dat?

Foto: AFP
Voor Ouders

De Netflix-serie Stranger Things is door de komst van een vierde seizoen weer heel populair. Ook kinderen kijken ernaar. Mediapedagoog Marije Lagendijk van Bureau Jeugd en Media geeft advies.

Foto: AFP

Fans van k-popgroep BTS baalden flink afgelopen maand. De populaire band neemt een lange pauze. Maar niet getreurd: ze krijgen een eigen documentaire-serie.

Foto: Associated Press

In Sri Lanka zijn heel veel mensen bij een protest het paleis van de president binnengedrongen. Daar maakten ze goed gebruik van zijn bed, piano en zwembad!

Foto: Sam Kroon
Interview

‘Hey Marco, prima!’ De kans is groot dat je iemand dat wel eens hebt horen roepen. TikTokker Sam Kroon (17, @s4mkroon) begon ermee, maar kan het nu eigenlijk niet meer aanhoren! 

Op reis puzzels

Heb jij alle reis-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Marja en Bart
Interview

Boeren protesteerden deze week weer tegen de nieuwe stikstofregels. Sommigen deden dat door voorraadplekken van supermarkten te blokkeren. Boerin Marja Valckx stond voor de klas van Bart (11).

Wilde Tuin
De Wilde Tuin

Wat gebeurt er als je een jaar lang niks doet aan de tuin? Leerlingen van basisschool De Wielewaal in Schagen bekijken dat al een paar maanden. Maar hoe gaat het nu? Lieke (12), Rand (11) en Gijs (10) geven een update.

Stelling Sanne

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens?

Foto: Erald van der Aa
Uitgelegd

Bij een huisdier denk je waarschijnlijk aan een hond, kat of cavia. Maar sommige mensen houden heel bijzondere dieren thuis zoals een serval, chinchilla of egel. Daar wil het kabinet vanaf. Vandaag maakten ze bekend welke exotische dieren verboden worden vanaf 2024.

Still Reuters

Je kunt racen op je fiets, in een raceauto of op een step. Maar ook in een grasmaaier! In de Engelse plaats Heddington werd het Wereld Kampioenschap grasmaaier-racen gehouden.

Foto: Universal Pictures

Heb jij de nieuwe Minions-film al gezien? In Engeland gaan veel tieners met z'n allen in net pak naar die film. Maar daar zijn bioscopen niet zo blij mee.

Foto: Unsplash

Om een huis te kopen heb je meestal een grote zak geld nodig. Maar in China kun je nu ook een huis kopen met watermeloenen, perziken of knoflook!

Foto: Zuma Press

Veel straten in India liggen vol met plastic afval. Daar wil de overheid iets aan veranderen. Wegwerpplastic wordt daarom verboden.

Foto: Shutterstock

Wat doe jij het liefst als je na school op de bank ploft? Even op TikTok of YouTube scrollen? Probeer eens een podcast, er worden er steeds meer speciaal voor kinderen gemaakt. Oortjes in en luisteren maar.

Puzzels ijsjes

Heb jij alle ijsjes-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Peter Hilz
Uitgelegd

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen op tv, YouTube of in bushokjes. Gokreclames met BN'ers zoals Wesley Sneijder en Andy van der Meijde. Vanaf vandaag mogen die bekende gezichten geen reclame voor gokken meer maken.

Adapted from Nano Letters 2022

De plastic soep in de oceaan is een groot probleem. Vooral kleine deeltjes plastic zijn moeilijk om op te ruimen. Chinese wetenschappers hebben daar iets op bedacht: robot-visjes!

Foto: AFP
Uitgelegd

In de Verenigde Staten hebben belangrijke rechters een wet over abortus aangepast. De staten in het land mogen vanaf nu zelf bepalen of dat verboden wordt of niet. Daar zijn sommigen blij mee, maar anderen zijn boos en verdrietig.

Foto: Shutterstock

Vaak moeten honden thuisblijven als hun baasjes uit eten gaan of wat gaan drinken. Daar heeft een café in New York iets op bedacht. Honden zijn er welkom en hebben zelfs een eigen menu.

Foto: Manon Bruininga

Vandaag is het de Dag van het Wad en wordt er even stilgestaan bij de natuur en omgeving van de Waddeneilanden. Wist jij dit al over dit gebied?

Foto: Waterstudio - Dutch Docklands Maldives

Wat te doen als de zeespiegel stijgt en het land dreigt te overstromen? Een stad maken die gewoon mee omhoog drijft! Dat bedacht de Nederlandse architect Koen Olthuis van architectenbureau Waterstudio voor de eilandengroep Malediven. 

Foto: Shutterstock

Hoe vind je een prooi als je geen vin voor ogen ziet? Japanse wetenschappers hebben ontdekt dat zeeolifanten hun snorharen als voelsprieten gebruiken.

Foto: Associated Press

Een visser uit het Aziatische land Cambodja moest waarschijnlijk een paar keer met z'n ogen knipperen. In zijn net hing een grote pijlstaartrog van wel 300 kilo!

Foto: Unsplash

Een banaan met bruine vlekken lelijk? Anna Chojnicka uit Groot-Brittannië maakt zelfs expres van die vlekken. Op haar Instagram deelt ze de tekeningen die ze op haar bananen maakt.

Foto: AFP

Wat moeten we toch met al het plastic en piepschuim afval? Er beestjes op loslaten. Onderzoekers uit Australië hebben ontdekt dat superwormen kunnen helpen bij het opruimen van piepschuim.

Foto: AFP

Balen voor fans van K-popgroep BTS. De band heeft in een video aangekondigd een tijdje te stoppen als groep. De zangers gaan meer bezig met eigen projecten. 

Foto: Walt Disney Company

De nieuwe animatiefilm Lightyear is hier vanaf deze week in de bioscoop te bekijken. Maar in veertien landen draait de film helemaal niet, hij is daar verboden.

Foto: Shutterstock
Voor Ouders

Gps-horloges voor kinderen worden steeds populairder. Sinds de ontvoering van Gino uit een speeltuin, vinden meer ouders het een handig apparaatje om hun kinderen in de gaten te houden. 'Maar het creëert toch een schijnveiligheid',...

Foto: Laurens van Putten

Pesten moet volgens kinderen harder worden aangepakt, staat in een nieuw rapport van de Kinderombudsman. Honderden kinderen deden mee aan hun onderzoek naar pesten.

Foto: Alamy Limited

Op tennistoernooi Wimbledon worden heel wat ballen heen en weer geslagen. Maar je kunt er ook iets anders mee doen. Zoals een mega-mozaïek maken.

Foto: AFP

Zanger Justin Bieber moet zijn shows voorlopig afzeggen. Door een ziekte is een gedeelte van zijn gezicht verlamd.

Puzzels schoolreisje

Heb jij alle schoolreisje-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Bram Petraeus
Testteam

Grote tanks, vliegtuigen en helikopters. Die zie je meestal in films, maar in het Nationaal Militair Museum in Soest ook gewoon in het echt. Het testteam gaat op oorlogspad.

Foto: Unsplash

Lekker, weer een extra vrije dag deze week! Het is Pinksteren, maar wat is dat eigenlijk? En waarom zijn we twee dagen vrij? Drie vragen en antwoorden over de feestdag. 

Foto: ANP

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

De Wilde Tuin
De Wilde Tuin

Wat gebeurt er als je een jaar lang niks doet aan de tuin? Gaat er van alles groeien of komen er bijzondere beestjes? Leerlingen van basisschool De Wielewaal in Schagen gaan dat uitzoeken. Lieke (12), Rand (11) en Gijs (10) houden het goed in de gaten.

Foto: Unsplash

Deze maanden zitten vol met feestdagen. Maar weet jij eigenlijk waar die vandaan komen? Test je kennis hier. 

Foto: AFP

Leiders van Afrikaanse landen overleggen deze week over de olifant. Zimbabwe wil ivoor verkopen om de olifant te helpen. Maar daar is niet iedereen blij mee.

Foto: AFP

Een bijzonder gezicht deze week in een hogesnelheidstrein in Japan. Daar zat een heel treinstel vol met honden!

Foto: ANP

Ben jij een boekenwurm? Dan zijn deze boeken echte aanraders, ze werden deze week gekozen als beste kinderboeken door de Kinderjury.

Foto: Romy Treebusch
Interview

Operazangeres Laetitia Gerards ken je misschien van Wie is de Mol?. Daarin viel ze op door een paar verdachte acties. Maar in het dagelijks leven valt ze juist op met haar gezang. Ze neemt je mee in haar wereld.

Foto: Henk van der Giesen
Interview

Hoe leer je alles over smaak en lekker eten? Door zelf te koken! Voor het project Kok in de Klas gaven deze week professionele koks les op zestig basisscholen. Tv-kok Sandra Ysbrandy kwam langs bij de school van Charley (12) en Ivié (11).

Foto: DPA Picture Alliance
Uitgelegd

Voetbalbond FIFA moet volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty meer geld betalen aan arbeiders die hebben gewerkt voor het WK voetbal in Qatar. Wat is er precies gebeurd?

Stelling Sanne

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto: Shutterstock
Uitgelegd

'Deze video is gesponsord door...' Vanaf juli ga je deze zin waarschijnlijk een stuk vaker horen. YouTubers en TikTokkers moeten vanaf dan het nog duidelijker laten weten als ze reclame maken.

Foto: Alamy Limited

Duizenden dominostenen vielen deze week om in het Engelse plaatsje Norwich. Niet op één plek, maar langs een heel parcours door de hele stad.

Foto: San Diego Zoo

Giraf Msituni uit de San Diego Zoo in de Verenigde Staten kwam in februari met kromme voorpoten ter wereld. Ze kon daardoor niet goed staan en lopen. Om haar gewrichten te ondersteunen, maakte een dokter op maat gemaakte kniebraces.

Foto: PA Images

Step jij weleens een rondje door de buurt? Dat gaat vast niet zo hard als in het nieuwe Eskootr-kampioenschap. Daar racen ze keihard over een parcours.

Puzzels skaten

Heb jij alle skate-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Sander Koning

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Zuma Press

Vanavond is de finale van het Songfestival. Die wordt waarschijnlijk niet heel spannend, want voorspellers denken dat de band Kalush Orchestra uit Oekraïne er met de winst vandoor gaat. Wist jij dit al over de groep?

Foto: Balenciaga

Zijn je schoenen oud en versleten? Dan gooi je ze waarschijnlijk in een hoek. Modemerk Balenciaga verkoopt zulke schoenen gewoon voor heel veel geld.

Foto: Sander Koning
Uitgelegd

Wanneer je niet genoeg geld hebt om al je boodschappen te doen, kun je in Nederland terecht bij de voedselbank. Sinds begin dit jaar doen steeds meer mensen dat. Hoe zit dat?

Foto: EPA

De Braziliaanse voetballer Marcelo werd vorig jaar ontslagen door zijn club Olympique Lyon. Lang was niet bekend waarom hij weg moest. Nu gaat het verhaal dat hij is weggestuurd door een scheet.

Foto: AP
Uitgelegd

Deze week is het Songfestival. De wedstrijd wordt waarschijnlijk niet heel spannend, want voorspellers denken al zeker te weten dat de band Kalush Orchestra uit Oekraïne er met de winst vandoor gaat. Waarom is dat?

Puzzel tuinieren

Heb jij alle tuinier-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Still YouTube

Hoe weten koks of hun eten lekker op smaak is? Door even te proeven natuurlijk. Daar krijgen ze binnenkort misschien wel hulp bij. Een nieuwe robot-kok kan nu ook proeven hoe lekker zijn gerecht smaakt.

Tobias en Casper
Interview

Hoe sta jij vandaag stil bij de vrijheid? Kinderen uit Baarn deden dat vannacht door 43 kilometer te rennen met een vrijheidsvuur. De broers Tobias (12) en Casper (10) renden mee.

Nationale Kinderherdenking
Interview

Op 4 mei herdenken we ieder jaar de slachtoffers van de oorlog. De Nationale Kinderherdenking doet dat dit jaar niet alleen in Madurodam, maar ook in een nieuwe podcast. Lente (9) uit Scheveningen is daarin te horen.

Foto: AP
Uitgelegd

In Nederland merk je haast niks meer van corona, maar dat is in China wel anders. Na de grote lockdown in Shanghai worden nu ook de regels in Peking steeds strenger. Waarom is dat?

Foto: AFP

Durf jij van grote hoogte naar beneden te kijken? Dan is een nieuwe attractie in het Aziatische land Vietnam wat voor jou. Op 150 meter hoogte kun je daar nu over een glazen brug lopen.

Puzzels wetenschap

Heb jij alle wetenschap-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: Jonathan Weiss / Shutterstock

Een Amerikaans stel deed tijdens een verbouwing wel een heel bijzondere ontdekking. In de muur van de badkamer lag eten van McDonald's verstopt.

Foto: Shutterstock
Uitgelegd

Een filmpje over de lockdown in de Chinese stad Shanghai ging dit weekend rond over Chinese sociale media. Dat is bijzonder, want normaal wordt zo'n video snel verwijderd. Waarom is dat?

Still Twitter

Een politiehond hoort altijd netjes bij zijn baas te blijven, maar daar dacht deze viervoeter anders over. Tijdens een voetbalwedstrijd tussen de Braziliaanse voetbalclubs Náutico en Retrô rende hij zomaar het veld op.

Foto: Pexels

Wanneer je minder zout mag eten van de dokter, kan je eten best saai smaken. Daar hebben Japanse onderzoekers iets op bedacht. Ze hebben eetstokjes gemaakt waardoor het eten zouter smaakt.

Foto: SIPA USA
Uitgelegd

In het oosten van Oekraïne wordt hard gevochten. De Russen proberen de Donbas-regio te veroveren. Waarom is dit gebied zo belangrijk? Oost-Europa-expert László Marácz legt het uit.

Bonhams

Dit lijken gewoon vijf buisjes met wat stof. Maar in elk buisje zit een klein beetje maanstof. Op een veiling betaalde iemand daar omgerekend 462.000 euro voor.

Foto: EPA
Uitgelegd

Op het Aziatische eiland Sri Lanka staan de straten vol met demonstranten. Ze zijn woedend op de regering. Die maakt er volgens de bevolking een potje van.

Foto: Unsplash
Uitgelegd

Steeds meer bedrijven investeren geld in de metaverse. Deze week werd bekend dat er eentje speciaal voor kinderen wordt gebouwd. Maar wat is de metaverse eigenlijk? En wat kun je daar doen?

Still Bromley High School

Nadat kleine eendjes uit hun ei zijn gekropen en groot genoeg zijn, lopen ze achter hun moeder aan richting het water. In Londen doen ze dat niet zomaar, maar dwars door een schoolgebouw.

Foto: ANP Kippa

Kijk jij graag naar het tv-programma Wie is de Mol? Normaal gesproken weet je pas helemaal aan het einde van het seizoen wie de mol is. Dat liep in de Vlaamse versie anders. De mol hield het niet meer vol. 

Foto: AFP

Prijzenregen in de Verenigde Staten bij de Kids' Choice Awards van de tv-zender Nickelodeon. Olivia Rodrigo mocht maar liefst twee beeldjes mee naar huis nemen. En ook de serie High School Musical: The Musical: The Series viel in de prijzen.

Foto: DPA Picture Alliance

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: ANP

Hangt de lucht in de toekomst helemaal vol drones? Als het aan veel bedrijven ligt wel. Zij presenteerden hun nieuwste uitvindingen tijdens de Amsterdam Drone Week. En daar zaten een paar handige hulpjes bij.

Foto: Levin den Boer

Keihard door een looping ga je in een achtbaan, toch? Vanaf nu kan dat ook in een waterglijbaan. Vakantiepark Centerparcs De Kempervennen opende twee gloednieuwe glijbanen.

Foto: Edith Lemay
Interview

Wat doe je als je langzaam steeds minder gaat zien? Nog zoveel mogelijk van de wereld bekijken. Mia (11) uit Canada is daarom samen met haar familie een jaar op wereldreis.

Foto: Shutterstock
Voor Ouders

De oorlog in Oekraïne roept veel vragen op, ook bij kinderen. Ze denken er vaak aan en voelen zich soms verdrietig of angstig. Volgens Unicef is bijna de helft van de kinderen en jongeren in Nederland bang dat er hier ook een oorlog komt.

Foto: Roel Burgler

Wie wil er op een ijskoud continent een afgelegen postkantoor runnen? Dat vraagt een Britse stichting zich af. Ze gaan daarom op zoek naar de ideale kandidaat.

Still University of Cambridge

De Universiteit van Cambridge had jarenlang twee notitieboekjes van de wetenschapper Charles Darwin in bezit. Tot ze 22 jaar geleden opeens verdwenen. Nu zijn ze weer terecht, op een net zo mysterieuze wijze.

Puzzels pasen

Heb jij alle paas-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: SIPA USA
Uitgelegd

Wij lezen en horen hier in het nieuws over de oorlog in Oekraïne. In Rusland werkt dat anders, daar wordt in de media niet verteld over de oorlog. Toch komen ze af en toe aan informatie.

Puzzels weer

Heb jij alle weer-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: ANP

Een dag rondlopen als je favoriete karakter uit een film, serie of game. Duizenden mensen deden dat dit weekend tijdens de Dutch Comic Con. 

Foto: VPRO
Interview

De regels van Floor begint aan het vijfde én laatste seizoen. Tijd om terug te blikken met hoofdrolspeelster Bobbie.

Foto: Joris van Gennip

Door de oorlog in hun land moesten veel Oekraïeners hun land verlaten. Ook in Nederland worden veel vluchtelingen opgevangen. Maar niet alleen zij, ook hun huisdieren!

Foto: ANP
Uitgelegd

De Amerikaanse president Biden landde gisteravond onverwacht in Brussel. Hij is daar voor spoedoverleggen met de NAVO, G7 en Europese Raad over de oorlog in Oekraïne. Maar wat doen zij precies?

Stelling verliefd zijn

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto: KINA

Een verrassende ontdekking in de Spaanse Cueve de las Manos. De prehistorische tekeningen op de muur blijken voor een groot deel gemaakt door kinderen.

Puzzels kinderboeken

Heb jij alle kinderboeken-puzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: EPA

Twee weken geleden ging Amelia viral met een filmpje waarin ze Let it Go zingt in een schuilkelder in Oekraïne. Nu mocht ze op een groot podium het Oekraïense volkslied zingen.

Still YouTube

Om glibberige noedels vast te pakken zijn gewone robot-handen niet zo handig. Daarom heeft de nieuwe robot Foodly speciale vork-handen!

Still YouTube

Op wintersport ski of snowboard je normaal over een laag witte sneeuw. Maar in Frankrijk zijn de pistes bruin van kleur. Ze zijn bedekt onder een laag Sahara-zand.

Header puzzels slapen

Heb jij alle slaappuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Foto: AP

Wetenschappers onderzochten een heel oud fossiel van een octopus. Hij bleek wel 330 miljoen jaar oud!

Foto: Sabine Joosten
Uitgelegd

De oorlog in Oekraïne maakt ook mensen in Nederland bang. Want lopen wij straks ook gevaar? Volgens veiligheidsexpert Bob Deen hoeven we ons geen zorgen te maken.

Screenshot Youtube

Hoe kun je noten plukken die metershoog in de boom hangen? Met een speciale boom-klim-scooter. 

Foto: Shutterstock
Uitgelegd

Ben jij gewend om vaak vlees en zuivel te eten? Gooi dat eens een weekje om, zegt de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel. Dat is goed voor het milieu.

Foto: Bart Grietens
4.5
Theater

Perry en Loek uit Het Groene Meisje houden van schoon. Nee, van megaschoon. Hun huis is net zo smetteloos als hun schoonmaakbedrijf. Tot hun nichtje Destiny voor de deur staat. Kinderen die van buiten komen: een ramp! 

Foto: EPA
Uitgelegd

Na de Olympische Spelen is het vanaf vandaag de beurt aan de Paralympische sporters. Wist jij dit al over de Spelen?

Foto: EPA
Uitgelegd

In het nieuws over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne gaat het regelmatig over kernwapens. Maar wat zijn dat? Drie vragen over de wapens.

Foto: Rane
Interview

Deze week dreef een groot ziekenhuisschip Rotterdam binnen. Binnenkort vaart de Global Mercy naar het Afrikaanse land Senegal om daar mensen te helpen. Rane (8) woont op het schip. ‘Anderen vinden dat cool, maar ik vind het heel normaal...

Foto: Associated Press
Voor Ouders

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is het gesprek van de dag. Ook de kinderen krijgen daar iets van mee. Maar wat vertel je wel en wat niet? Opvoedkundige Annelies Bobeldijk geeft advies.

Foto: ANP

Een ziekenhuis is een groot stenen gebouw, toch? In Rotterdam kwam deze week een drijvende variant binnen: op een boot!

Foto: AFP
Uitgelegd

Na een wekenlange dreiging heeft Rusland vannacht Oekraïne echt aangevallen. De oorlog waarvoor gevreesd werd, is nu echt uitgebroken.

Foto: ANP

De gemeente Utrecht biedt vandaag excuses aan voor haar rol in het slavernijverleden. Inwoners van de stad kunnen nu ook hun achternaam laten veranderen als die te maken heeft met die tijd.

Foto: Shutterstock

Het is vandaag een heel bijzondere datum: 22-02-2022. Dat is zowel gewoon als achterstevoren precies hetzelfde! McDonald's lanceerde daarom een speciale snack.

Still Youtube OwlKitty

Veel mensen zwijmelen graag weg bij de romantische film Titanic. Op YouTube is nu een nieuwe versie te vinden, met... een kat!

Foto Victor Mids

Als iemand je trucs en illusies kan leren, is het Victor Mids wel. Voor het tv-programma Mindf*ck nam hij al heel wat mensen in de maling.  

Foto: Associated Press

Om de Olympische Spelen goed in beeld te brengen, staan er rondom de sporters overal cameramannen en -vrouwen klaar. Maar deze cameraman stond iets té dichtbij. Freestyle-skiër Jon Sallinen botste zelfs tegen hem op.

Foto: Shutterstock

Overhemden, onderbroeken en zelfs een pruik. Kat Omar uit de IJslandse hoofdstad Reykjavik nam het allemaal mee uit huizen uit de buurt.

Foto: Bristol Arc

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: NTR

Wat aten mensen in de prehistorie? En wat droegen ze in de pruikentijd? In de nieuwe online serie HISTORIES neemt presentator Nizar El Manouzi (bekend van Het Klokhuis) je mee door de geschiedenis van Nederland.

Foto: Shutterstock
Uitgelegd

Producten hergebruiken zodat er niks meer hoeft worden weggegooid. Daar wordt deze week aandacht voor gevraagd in de week van de circulaire economie. Maar wat is dat eigenlijk?

Foto: Bristol Arc

Banksy is niet alleen de naam van een bekende kunstenaar, maar ook van een hond! En ook die is best creatief. Samen met zijn trainers maakt hij schilderijen om geld op te halen voor een asiel.

Stelling Sanne

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Still uit video

Wat doe je het liefst na een tochtje door de sneeuw? Opwarmen met een drankje in een warm restaurant? Of in een café van ijs? In India kun je sinds deze week terecht in het grootste iglo-café ter wereld!

Foto: ANP

Baal jij er van als je tegen de wind in naar school moet fietsen? Tijdens het NK tegenwindfietsen doen deelnemers dat expres. Dit jaar soms zelfs met windkracht 9!

Artemis 1

Het wordt een druk jaar in de ruimte. Verschillende landen zijn bezig met grote ruimteprojecten. Deze bijzondere missies staan voor 2022 op de planning.

Woordenschat stimuleren
Voor ouders

De leesvaardigheid van kinderen wordt steeds slechter. Een goede woordenschat kan daarbij helpen. Maar hoe stimuleer je de ontwikkeling daarvan? Femke Ruiter, hoofd onderwijs Kidsweek en Samsam, geeft tips.

Foto: ANP
Uitgelegd

De Winterspelen in Peking gaan vandaag van start. Duizenden topsporters uit 91 landen strijden om het goud, zilver en brons. Wist jij dit al over de Olympische Spelen?

Foto: Benelux Press
Uitgelegd

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vandaag twintig jaar getrouwd. Wist jij dit al over het koningspaar?

Foto: Shutterstock

Wat zou er gebeuren als je een boek stiekem in de kast zet in de bibliotheek? Dillon (8) uit de Verenigde Staten testte het uit. Zijn boek werd heel populair!

Still YouTube PFC

Hou jij wel eens een kussengevecht? Daar kun je vanaf nu wereldkampioen mee worden. Gisteren werd het WK Kussengevecht gehouden in de Amerikaanse staat Florida.

Foto: ANP
Uitgelegd

Storm Corrie raast vandaag over het land. Het water komt daardoor erg hoog te staan bij de kust. De stormvloedkeringen worden daarom gesloten, maar wat zijn dat eigenlijk?

Foto: AFP

Hij is maar klein, maar toch leverde dit kunstwerk op een veiling omgerekend 1,2 miljoen euro op. Het is van de kunstenaar Banksy, die vaak plots kunstwerken achterlaat.

Foto: ANP

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: AFP

De popa langoer of een slakkenetende slang. Waarschijnlijk heb je nog nooit van ze gehoord. Het zijn twee van de in totaal wel 224 nieuwe dier- en plantensoorten die rond de Mekong-rivier, in Zuidoost-Azië, werden ontdekt.

Foto: MMP

Elk jaar wordt er tijdens de Koningsspelen door het hele land gedanst en bewogen. Dit jaar is het thema: Voel je fit!

Foto: AP
Uitgelegd

Steeds meer Russische militairen en legervoertuigen verzamelen zich bij de grens met Oekraïne. Wat gaan ze daar doen? Oost-Europa-expert László Marácz legt uit wat er aan de hand is.

Foto: AFP

Dit is niet zomaar een steen, maar een hele bijzondere zwarte diamant uit de ruimte! Binnenkort wordt hij waarschijnlijk voor veel geld geveild.

Foto: Pexels

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Outer Space

Een grote explosie, een slijmerig object en aliens. Het zit allemaal in Outer Space. Maar dat is niet het enige wat deze serie ‘buitenaards’ maakt. ‘Het is de eerste serie op TikTok’, vertelt hoofdrolspeler Matti (16).

Foto: Unsplash

Strandgangers bij Ter Heijde moesten even een paar keer met hun ogen knipperen. Zagen ze dat nou goed? In het water stonden een paar flamingo's!

Foto: EPA

Baasjes van hamsters in Hong Kong worden gewaarschuwd. Ze zouden corona kunnen hebben. 'Kus je hamster daarom niet!'

Foto: Baby Shark / YouTube Pinkfong

Waarschijnlijk zit het deuntje bij het zien van de titel van het liedje al in je hoofd. 'Baby shark doo doo doo doo', is al meer dan 10 miljard keer bekeken op YouTube!

Foto: Shutterstock

Als je tussen de vijf en elf jaar bent, kun je de komende dagen een uitnodiging voor een coronaprik verwachten. Wat moet je weten over die prik? Drie vragen en antwoorden.

Foto: Still Reuters

Bezoekers van restaurants bij de Olympische Winterspelen krijgen op een wel heel bijzondere manier te eten. Het eten wordt niet netjes langsgebracht, maar komt uit... het plafond!

Foto: ANP

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: ANP

Hoera! Zangeres Famke Louise en haar vriend Denzel Slager hebben een zoontje gekregen.

Foto: Zuma Press

Rat Magawa deed erg belangrijk werk in Cambodja. In het Zuid-Aziatische land was hij op zoek naar landmijnen. Hij is overleden aan ouderdom.

Foto: AFP

Een planeet is een ronde bol, toch? Tijdens een missie van de Europese ruimteorganisatie ESA werd een heel nieuwe vorm ontdekt: die van een rugbybal.

Foto: ANP

Nog even een selfie na de wedstrijd of iets posten op Instagram over een medaille. Nederlandse sporters zullen dat tijdens de Olympische Winterspelen in China niet doen op hun eigen telefoon.

Lachen

Kun jij maar geen genoeg krijgen van onze moppen? Lees dan snel verder. Hi-hi-hier zijn de allerleukste moppen van 2021!

Foto: ShutterStock
Voor Ouders

Een week eerder kerstvakantie voor de kinderen en ook nog een totale lockdown. Alle plannen voor de vakantie en daarbuiten vallen in duigen. Hoe kun je daar toch flexibel mee omgaan?

Foto: ANP

Heel het jaar schreef Kidsweek over nieuws, weetjes en bijzondere filmpjes. Dit waren de populairste artikelen:

Foto: ShutterStock

Een saaie kerstvakantie thuis? Met deze tips waan je je voor een dag toch even in je favoriete vakantieland.

Foto: Unsplash
Voor Ouders

Een oom die voor de derde keer dezelfde grap vertelt, kinderen die al gelijk van tafel willen. Elk jaar lijken dezelfde typische kerstmomenten langs te komen. Tijd voor een spelletje bingo!

Foto: Unsplash

Op televisie kijk je naar een film of serie, toch? Met een nieuwe Japanse uitvinding kun je niet alleen kijken, maar zelfs aan een televisiescherm proeven!

Foto: ANP

Een extra lange kerstvakantie én een totale lockdown. Hoe kom je die door? Kidsweek schiet te hulp met tips om de dag door te komen. Idee voor vandaag: loop een lichtjesroute.

Foto: Shutterstock
Coronavirus

Na de Britse variant en de deltavariant gaat er wéér een nieuwe variant van het coronavirus de wereld over: omikron. Onderzoeker Monique Nijhuis van het UMC Utrecht legt uit hoe het virus steeds kan veranderen.

Foto: Unsplash

Een boom leeft van water en zonlicht, toch? Een boom in Wassenaar lijkt wel een lekkere snack te lusten. Hij eet langzaam een verkeersbord op!

Foto: ShutterStock

Een extra lange kerstvakantie én een totale lockdown. Hoe kom je die door? Kidsweek schiet te hulp met tips om de dag door te komen. Idee voor vandaag: bouw een dekenfort.

Foto: A Boy Called Christmas

Het is kerstvakantie! Tijd om nieuwe series en films te ontdekken. Deze vijf mogen niet ontbreken op je watchlist.

Foto: ANP

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Unsplash

Hitlijsten staan normaal vol met de nieuwste muziek van de populairste zangers. In Australië staan daar plots nieuwe bijzondere muzikanten tussen: vogels!

Foto: SIPA USA

Een groot huis, een dure auto, je kunt van alles kopen met 750.000 dollar. Tijdens een veiling kocht iemand er de allereerste Wikipedia-pagina mee!

Foto: ANP
Voor ouders

Aan veel keukentafels zal het deze week worden overwogen: wel of geen prik voor je kind tussen vijf en elf jaar? Vanaf half januari mogen alle kinderen in die leeftijd een coronavaccinatie halen. Waarom is dat nu besloten?

Foto: ANP

Er werd lang over gediscussieerd, maar nu lijkt het zeker. Vanavond zal Mark Rutte waarschijnlijk bekendmaken dat de scholen toch een week eerder dichtgaan.

Foto: Shutterstock

Een grote biefstuk bedekt met goud, dat kost vast honderden euro's. Dat zou je denken, maar in een nieuw restaurant in Vietnam kun je er al eentje eten voor omgerekend 38 euro.

Foto: Ernie Buts
Testteam

Even muziek luisteren of iets kijken op YouTube. Met een koptelefoon op stoor je daar niemand mee. Maar welke zit het lekkerst? En heeft het mooiste geluid? Het testteam probeert er een paar uit.

Foto: AP

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: AFP

Het coronavirus heeft impact op heel veel mensen en ook op kinderen. Volgens kinderrechtenorganisatie UNICEF is er in de afgelopen 75 jaar geen crisis geweest die kinderen zo hard raakte als de coronacrisis.

Stelling Sanne

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto: ANP
Coronavirus

Sommige kinderen lopen een groter risico om ernstig ziek te worden als ze corona krijgen. Daarom kunnen die kwetsbare kinderen zich binnenkort laten vaccineren.

Foto: ANP

Vraag je je iets af? Grote kans dat je het gelijk even opzoekt op Google. De zoekmachine houdt elk jaar bij waar opvallend meer naar wordt gezocht dan de jaren ervoor. In Nederland werd er dit jaar veel gezocht naar informatie over misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Foto: RVD Frank Ruiter

Hoera, hoera, hoera! Prinses Amalia is vandaag achttien jaar geworden. Dat betekent niet alleen groot feest, maar ook grote veranderingen.

Foto: Unsplash

Misschien heb je er ook eentje gekregen. Een DM op Instagram waarin het lijkt alsof je een prijs van Kidsweek hebt gewonnen. Maar let goed op, want er is een aantal nepaccounts actief.

Foto: AFP

Heb jij er wel eens over gedroomd? Gewoon gaan liggen in een bed in de IKEA? Tientallen mensen konden in Denemarken niet meer naar huis door een sneeuwstorm. Dus sliepen ze maar in de winkel!

Foto: Guinness World Records

Laat jij wel eens een boer na een glas cola? Vast niet zo hard als de Australische Neville Sharp. Hij verbrak het wereldrecord voor hardste boer!

Foto Enno

Jij leest nu een nieuwssite speciaal voor kinderen, maar in België bestond die nog niet. Daarom besloot Enno uit Mechelen er zelf een te maken.

Foto: Richard Brocken

Vind jij het niet erg om een beetje vies te worden? En stamp jij altijd het hardst in de plassen als het heeft geregend? Dan is het NK Plassen Stampen misschien iets voor jou! 

Foto: Unsplash

Margherita, salami, hawaii. Loopt het water je al in de mond? Pizzabakker Saman Khoshgbari maakt pizza's niet alleen om te eten, maar gebruikt ze ook in voorwerpen!

Foto: Unsplash

Ben jij wel eens vergeten een boek terug te brengen naar de bibliotheek? In de Amerikaanse stad Boise werd een boek wel heel laat teruggebracht. Na 111 jaar! 

Foto: AFP

Het lijken misschien wat krabbels op papier, maar deze aantekeningen van de beroemde natuurkundige Albert Einstein zijn veel geld waard. Ze zijn nu geveild voor 11,6 miljoen euro!

Foto: Fenna

Blijven hangen op een woord, mensen die voor je invullen wat je wil zeggen. Je maakt het vaak mee als je stottert, vertelt Fenna (10) uit IJmuiden.

Foto: Stotteren
Voor Ouders

Stukjes van woorden herhalen of blijven hangen op een woord. Vooral kinderen hebben last van stotteren. Maar wat is het eigenlijk? En wat kun je eraan doen? Onderzoeker en stotter-expert Marie-Christine Franken weet daar meer over.

Foto: Unsplash

Stel je voor dat je een miljoen euro hebt! Klinkt als een droom, toch? Steeds meer mensen in Nederland hebben echt zo veel geld. Wel 278.000 huishoudens hebben een vermogen van 1 miljoen of meer! 

Foto: AP

Optreden doe je in een stadion of theater, toch? Ed Sheeran gaat zingen op een hele bijzondere plek: in de game Pokémon Go!

Foto: Elvin Boer

Een wc met een drol van peperkoek of toch een stoomboot van schoenendozen? In het nieuwe programma Super Surprise strijden kinderen om wie de mooiste surprise kan maken. ‘Het is echt spektakel’, vindt presentator Niek Roozen.

Foto: Unsplash

Voelt je hond zich soms alleen als je weg bent? Met de nieuwe DogPhone kan je viervoeter je gewoon even opbellen. 

Foto: ANP

De plastic soep in de oceaan blijft een groot probleem. Veel plastic belandt daar omdat het niet goed wordt gerecycled. Daar heeft de Nederlandse Jerry de Vos iets op bedacht: een plastic-scanner.

Foto: AP

Door zware regenval zijn er overstromingen en modderstromen in Canada. Veel boerderijen zijn daardoor onder water gelopen. Met jetski's en bootjes worden de koeien daar nu in veiligheid gebracht.

Foto: Chee Kee Teo / Comedy Wildlife Photography Awards 2021

Zin om even te lachen? Bekijk dan deze hilarische foto's van de winnaars van de Comedy Wildlife Photography Awards. Elk jaar reiken zij prijzen uit aan foto's van dieren die je laten gieren.

Foto: WILDLANDS Emmen

Word jij gek van je familie nu je weer meer thuis moet zitten door corona? De ringstaartmaki’s in dierentuin Wildlands in Emmen kregen er zelfs ruzie door. En daarom zitten ze nu apart.

Foto: ANP

Walrus Freya werd laatst in Nederland nog gezien op een onderzeeër, maar is inmiddels een stukje verder gezwommen. Ze is nu voor de kust van het Verenigd Koninkrijk gesignaleerd.

Foto: AFP

Groot feest in Hongarije dit weekend! Daar werden belangrijke muziekprijzen uitgereikt tijdens de MTV Europe Music Awards.

Foto: Unsplash

'Laat een duimpje omhoog achter', roepen YouTubers vaak. Maar ze krijgen ook regelmatig te maken met 'duimpjes omlaag', de dislikes. Die gaat de videodienst binnenkort verbergen.

Foto: ShutterStock

In Nieuw-Zeeland spoelde een heel bijzondere bezoeker aan: een pinguïn van Antarctica! Hij was wel 3000 kilometer van huis.

Foto: AFP

Duizenden vluchtelingen proberen via Belarus naar Polen te komen. Maar bij de grens worden ze tegengehouden. Wat is hier aan de hand? Oost-Europadeskundige László Marácz legt het uit. 

Videostill

Elk jaar rennen duizenden mensen mee met de marathon van de Amerikaanse stad New York. Dit jaar werd een wel heel bijzondere deelnemer gespot: een eend!

Foto: Unsplash

De MediaMarkt is aangevallen door hackers, daardoor zijn hun computers en bestanden gegijzeld. Ze zijn aangevallen met ransomware. Ransomwattes?

Videostill

Je kunt dominoën met steentjes, maar ook met... laptops! Een recyclebedrijf uit België vestigde een nieuw record.

Foto: ANP

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Sanne Peper
4
Theater

In de theatervoorstelling Hans en Griet is Griet er klaar mee! Zij moet alles doen in huis en haar ouders zijn stom. Dus loopt ze weg, op de hielen gezeten door haar broertje Hans. Hij moet haar terughalen.

Stelling Sanne

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Videostill

Een heel bijzonder filmpje gaat rond op internet. In Indonesië viel er wel heel plaatselijk regen, op maar één auto!

Foto: ShutterStock

Poep alleen maar vies en nutteloos? Zeker niet! In een Britse dierentuin gebruiken ze het om gebouwen op te warmen. 

Foto: ShutterStock
Voor Ouders

Kinderen zien soms extreme beelden op social media of willen naar gewelddadige films of series kijken. Maar hoe bepaal je waar je kind aan toe is? Mediapedagoog Freek Zwanenberg van Bureau Jeugd en Media geeft advies.

Foto: Unsplash

Speel jij wel eens online een potje Fortnite? Kinderen in China kunnen dat binnenkort niet meer, het schietspel is daar namelijk over een paar weken niet meer beschikbaar. 

Foto: ShutterStock

Het is vandaag precies 52 jaar geleden dat het internet werd uitgevonden! Daarom is het vandaag de dag van het internet. Wist jij dit al over het wereldwijde web?

Foto: ANP

Weet jij wie Piet Hein was? Of naar wie de Witte de Withstraat is vernoemd? Vanaf volgend jaar kun je in Rotterdam met een QR-code meer te weten komen over straatnamen.

Foto: Masatoshi Okauchi/Shutterstock

Vind jij het ook zo vervelend om te moeten fietsen in een drukke stad of te wachten voor een stoplicht? Met deze nieuwe uitvinding vlieg je gewoon over alles heen!

Foto: ANP

Walrus Freya zwemt al weken rond de Nederlandse kust, maar deze week vond ze een plekje om uit te rusten. Een onderzeeër!

Foto: Rob van Mierlo

Koop jij wel eens Pokémon-kaarten? Dan weet je vast dat het verleidelijk is om meteen nóg een pakje te kopen. Kinderpsycholoog Ger Ramakers legt uit hoe dat komt.

Foto: AFP

Tien jaar lang werd er naar de Colombiaanse drugsbaas Otoniel gezocht. En nu heeft de politie hem eindelijk te pakken. Wie is deze crimineel?

Foto: Unsplash

Ken je die zingende ringstaartmaki uit de film Madagascar? Koning Julien swingt er vrolijk op los. Niet zo gek, want nu blijkt dat maki's heel goed in de maat kunnen zingen! 

Still Youtube

Een groep honden raakte ingesloten na de vulkaanuitbarsting op La Palma. Maar vorige week waren ze plotseling verdwenen. Nu zijn er beelden van ze opgedoken! 

Hugo en Estrella

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: The Ocean Cleanup

Hij is er al jaren mee bezig. De Nederlander Boyan Slat wil de plastic soep uit de oceaan opruimen. Uit een nieuwe test blijkt dat dat op grote schaal kan!

Foto: Najib Nafid
Testteam

Een oude beschaving van meer dan vijfhonderd jaar oud. Dat klinkt meteen spannend. Het testteam hoopt er dan ook veel over te leren in de tentoonstelling Azteken in Museum Volkenkunde in Leiden.

Foto: AFP

Na de uitbarsting van een vulkaan op La Palma raakte een groep honden ingesloten. Maar toen hun bevrijders aankwamen, waren ze opeens verdwenen. Waar zijn ze heen?

Foto: Rob Visser Photography

Hoera! Een Limburgse lindeboom in Maasniel is de boom van het jaar geworden. Die boom is erg modern, hij heeft namelijk een eigen instagram-account!

Foto: AP

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Netflix

De leerlingen van het Hoogland College zijn terug! Na drie films, maken ze zich op voor een nieuw schooljaar in Misfit: de serie. Eliyha speelt nieuwkomer Morris: ‘Hij is heel onzeker.’

Foto: ANP Kippa

Feest in televisieland! Gisteren werden de belangrijkste tv-prijzen van Nederland uitgereikt tijdens het Televizierring-Gala. De Zomer van Zoë ging ervandoor met de prijs voor beste jeugdprogramma.

Foto: My Sweet Monster
3
Film

Prinses Barbara heeft prins Edward nog nooit ontmoet. Toch is ze hopeloos verliefd op hem. Hij schrijft haar namelijk romantische liefdesbrieven. Ze wil met hem trouwen, maar de gemene postbode Billy steekt daar in My Sweet Monster een stokje voor.

Foto: AFP
Voor Ouders

Heb jij jouw kind er al over gehoord? De populaire Netflix-serie Squid Game is het gesprek van de dag, ook onder kinderen! Mediapedagoog Marije Lagendijk van Bureau Jeugd en Media geeft advies.

Foto: DC Comics

DC Comics introduceert een nieuwe Superman! In de nieuwe reeks stripboeken over de superheld komt hij uit de kast als biseksueel: hij valt op vrouwen en mannen. 

Foto: AP

Het uitzicht uit je slaapkamerraam is altijd hetzelfde. Saai! Daar bedacht een man uit Bosnië iets op. Een ronddraaiend huis! 

Foto: ANP

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Beeld YouTube

Er bestonden al robots die konden rennen, van kleur kunnen veranderen en zelfs kunnen...

Foto: ANP

Het is vandaag Dierendag! De ideale dag om je huisdier eens in het zonnetje te zetten. Deze bijzondere dierennieuwtjes kwamen vandaag voorbij.

Foto: AFP

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Unsplash

Eekhoorns bewaren graag wat nootjes voor in de winter. Een Amerikaanse eekhoorn bewaarde zijn voedselvoorraad in een auto. Niet zomaar wat walnoten, maar wel zeven emmers vol!

Foto: Shutterstock

Een 50-jarige man uit Turkije kwam tijdens een wandeling in het bos wat zoekende agenten tegen. Hij besloot mee te speuren. Wat bleek? Hij zocht naar zichzelf!

Foto: Shutterstock

Archeologen hebben in de Duitse stad Lübeck iets bijzonders opgegraven: een notentaart! Mmm lekker! Al smaakt hij waarschijnlijk niet zo goed meer, hij komt namelijk uit de Tweede Wereldoorlog.

Foto: Unsplash

Het klinkt als een futuristisch voertuig uit een sciencefiction-film: een auto met flitsende laserstralen. Fabrikant Tesla wil dat echt gebruiken, als ruitenwisser! 

Foto: Unsplash

Wetenschappelijke onderzoeken zijn een serieuze zaak, toch? De ontdekkingen die genomineerd zijn voor de internationale Ig-Nobelprijzen maken je vooral aan het lachen. 

Videostill BBC

In de nacht van zondag op maandag was een heldere lichtflits te zien in Frankrijk en Groot-Brittannië. De meteoor is op meerdere plekken vastgelegd door een camera. Dat levert mooi beeld op! 

Foto: Samo Vidic

Is het een scène uit een nieuwe actiefilm? Nee, het is een stunt met een echt vliegtuig! Een stuntpiloot vloog dit weekend door twee autotunnels.

Foto: VPRO

In Nog één week wordt elke aflevering iemand gevolgd de week vóór hij of zij iets spannends gaat doen. In de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen is dat Jurian (13). Hij heeft een grote droom: visser worden.

Foto: ShutterStock

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto: Villa et al

Hamers, schroefjes en boutjes. Dat vind je normaal in een gereedschapskist. In Italië ontdekten ze heel ander soort gereedschap, van wel 400.000 jaar oud!

Foto: kevinrodentechnology

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Elvin Boer

Ze kunnen niet wachten om te beginnen aan hun eerste schooljaar op het Koning Willem-Alexander College. We maken kennis met drie nieuwe leerlingen in het nieuwe seizoen van Brugklas. Deze keer: Tirza, gespeeld door Roos.

Foto: Josh Sutton

Word jij al moe van een rondje wandelen in het bos? Harvey (5) uit de Verenigde Staten kan er geen genoeg van krijgen. Hij liep wel 3500 kilometer! 

Foto: Elvin Boer

Ze kunnen niet wachten om te beginnen aan hun eerste schooljaar op het Koning Willem-Alexander College. We maken kennis met drie nieuwe leerlingen in het nieuwe seizoen van Brugklas. Deze keer: Nouri, gespeeld door Younes. 

Foto: Unsplash

Een woestijn is zanderig, droog en heet. Toch? In de Chileense stad El Salvador ziet het er heel anders uit. Daar ligt een dik pak sneeuw! 

Foto: Elvin Boer

Ze kunnen niet wachten om te beginnen aan hun eerste schooljaar op het Koning Willem-Alexander College. We maken kennis met drie nieuwe leerlingen in het nieuwe seizoen van Brugklas. Deze keer: Hailey, gespeeld door Keisha. 

Foto: Unsplash

Normaal ligt het strand aan de Zwarte Zee vol met toeristen, maar nu met hele andere bezoekers: duizenden kwallen! 

Foto: AFP

Van schade door een orkaan tot een vechtpartij tijdens een voetbalwedstrijd. Er is dit weekend weer van alles gebeurd in de wereld. Kidsweek zet de opvallendste foto's op een rij.

Foto: Unsplash

Bah! Vind jij koeienvlaaien ook zo stinken? Toch zijn ze ook heel handig. Een Brits bedrijf heeft bedacht om de poep te gebruiken als energie.

Foto: Flickr, Andy Langager

Het is vandaag Wereld Muggendag! Waar komt die dag eigenlijk vandaan? En hoe zorg je ervoor dat je niet helemaal lek gestoken wordt? 

Still: Boston Dynamics

Misschien heb je wel eens een robot gezien die kan rennen of zelfs kan springen. Maar eentje die een salto kan doen? En een potje kan apenkooien? Dat is nieuw!

Foto: CvCaam Fotografie

Een giga fietstocht reed Mats de afgelopen dagen samen met zijn vader. In drie dagen fietsten ze honderdvijftig kilometer. Dat deden ze om geld op te halen voor het goede doel.

Foto: Shutterstock

Wat heeft een lange nek, vier poten en een staart? Een giraffe? Nee, een gigantische dino! In China zijn twee nieuwe soorten ontdekt.

Foto: Unsplash

Natasja (25) uit Enschede was erg verbaasd toen ze deze week post kreeg uit Duitsland. Ze dacht even dat het van een stiekeme aanbidder was. Maar het bleek het kaartje van een ballonnenwedstrijd waar ze twintig jaar geleden aan mee deed!

Foto: still Thomas Pesquet

Het noorderlicht zien, staat bij veel mensen hoog op hun bucketlist. Een Franse astronaut zag het natuurverschijnsel vanaf een wel hele speciale plek: de ruimte! 

Foto: ShutterStock

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Unsplash

Het is vaak moeilijk voor een asiel om een nieuw baasje te vinden voor hun dieren. Een Duits dierenasiel heeft daarom iets slims bedacht. Ze melden de honden en katten aan op een datingapp! 

Foto: Shutterstock

Draken bestaan alleen in films, toch? Uit onderzoek blijkt nu dat er heel lang geleden een grote vliegende dino leefde en die lijkt net op een draak! 

Still Instagram Fly.Zolo

De Belgische Zara heeft een grote droom. Ze wil met een sportvliegtuigje een reis rond de wereld maken van wel 51.500 kilometer! Zo wordt ze misschien wel de jongste vrouw ooit die alleen de wereld over is gevlogen.

Foto: Unsplash

Wat doe je als je auto vaststaat in een ondergelopen straat? Heel hard duwen! Deze vrouw kreeg wel heel bijzondere hulp, van haar hond! 

Videostill Space Olympics

De Olympische Spelen in Tokio zijn dan wel afgelopen, ergens op de wereld eh... in het universum werd er nog fanatiek doorgespeeld. ISS-astronauten organiseerden namelijk hun eigen 'ruimte-spelen'.

Still Facebook Jennette's Pier

Huh? Is deze foto echt? Een wel heel bijzondere vis met 'mensentanden' ging deze week viral op social media. Er leven nog veel meer bijzondere dieren in het water.

Foto: AFP

De Verenigde Naties heeft een nieuw rapport uitgebracht over het klimaat. Daarin staat onder andere dat de aarde steeds verder opwarmt en dat dat zal zorgen voor steeds meer extreme weersomstandigheden.

Foto: AFP

Van een huilende Messi tot bosbranden in de Verenigde Staten. Er is dit weekend weer van alles gebeurd in de wereld. Kidsweek zet de meest opvallende foto's op een rijtje. 

Foto: Unsplash

Een Britse universiteit deed een nieuw onderzoek naar giraffen. Wat blijkt? Ze zijn socialer dan gedacht en kunnen vrienden maken. 

Foto: ShutterStock

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: AFP

Hij is een van de beste en populairste voetballers ter wereld: Lionel Messi. Na 21 jaar stopt hij bij zijn club FC Barcelona. Wist jij dit al over de bekende voetballer?

Foto: Mattel

Barbie gaat speciale corona-poppen maken. Nee, ze hebben geen mondkapje op of desinfecterende gel in hun zak. Ze zijn gebaseerd op belangrijke wetenschappers.

Foto: Shutterstock

Zit je rustig naar een sportwedstrijd te kijken, zoeft er opeens een dier door het beeld. Dat gebeurde deze week op de Olympische Spelen. En dat komt veel vaker voor.

Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto: Unsplash

Wetenschappers sprongen een gat in de lucht toen ze een kleine kameleon vonden in het regenwoud in het Afrikaanse land Malawi. Ze dachten dat het dier al was uitgestorven, maar niets bleek minder waar.

Foto: Shutterstock

WhatsApp heeft sinds vandaag een nieuwe functie. Op de app kun je nu foto's en video's versturen die maar één keer kunnen worden bekeken. Daarna verdwijnen ze weer. 

Foto: EPA

Veel artiesten kunnen geen concerten meer geven door corona. Maar zangeres Ariana Grande kan dat binnenkort gelukkig wel weer. Ze gaat optreden in de game Fortnite!

Foto: EPA

Van Olympisch goud delen tot bosbranden in meerdere landen. Er is dit weekend weer van alles gebeurd in de wereld. Kidsweek zet de meest opvallende foto's op een rijtje.

Foto: ANP

Grote kans dat jij dit jaar door het coronavirus niet naar het buitenland op vakantie gaat, maar in Nederland blijft. Hoog tijd om jouw kennis over Nederland als vakantieland te testen. 

Foto: Pexels

Luister jij weleens naar een podcast? Er verschijnen er steeds meer. Dit zijn vijf tips voor leuke podcasts voor kinderen.

Foto: Marcel van Hoorn

Kidsweek stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: Unsplash

Staan jouw berichtjes ook altijd vol met emoji's? Vandaag is de ideale dag om helemaal los te gaan, want het is Wereld Emoji Dag!

Videostill: Schmidt Ocean Institute

Wow! Onderzoekers keken hun ogen uit tijdens een grote expeditie in de Stille Oceaan. Ze maakten een filmpje van een glazen octopus. Het is heel zeldzaam dat het dier is gefilmd. 

Videostill UC San Diego Jacobs School of Engineering

Aargh, superonhandig! Wil je net een leuke foto maken, is je smartphone leeg. Als het aan Amerikaanse onderzoekers ligt, kun je over een tijdje zo je telefoon weer opladen. Met je eigen zweet!

Foto: Unsplash

Plof jij weleens lekker op de bank met een filmpje of serie? Binnenkort kun je op Netflix waarschijnlijk ook kiezen voor een game. 

Foto: Sotheby's

Ze zien er misschien afgetrapt uit, maar dit worden waarschijnlijk de duurste sneakers ooit. Een veilinghuis verwacht dat ze wel 1,2 miljoen dollar op kunnen leveren.

Foto: AP

Je goudvis vrijlaten in de natuur klinkt misschien lief, maar het is geen goed idee vinden ze in de Amerikaanse staat Minnesota. Daar zwemmen nu giga goudvissen rond. 

Foto: AFP

Neem jij graag een frisse duik in het zwembad? In Dubai kun je nu wel heel ver duiken. Daar is een zwembad geopend van wel zestig meter diep! 

Foto: Unsplash

Zit! Kom hier! Honden luisteren vaak naar commando's van hun baasjes. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt nu dat ze ook van nature goed begrijpen wat mensen bedoelen.

Foto: Pexels
Quiz

Kidsweek stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Foto: ANP

Zzz... Een beveiliger van kasteel Drakensteyn, waar prinses Beatrix woont, werd vorig jaar door een collega snurkend gevonden in de wachtruimte. De rechter heeft nu besloten dat hij geen straf krijgt.

Videostill The Guardian

Zie ik dat nou goed? De Australische student John Gould knipperde waarschijnlijk even een paar keer met z'n ogen. Tijdens een onderzoek zag hij opeens een kever ondersteboven in het water lopen.

Foto: ANP

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is gisteravond neergeschoten in Amsterdam. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. 

foto Shutterstock

Een op de tien kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat zijn er veel te veel vinden PvdA en ChristenUnie. De politieke partijen willen dat het aantal de komende jaren gehalveerd wordt.

Foto: EPA

Hou jij ook zo van hotdogs? Amerikaan Joey Chestnut in ieder geval wel. Hij at in tien minuten tijd wel 76 hotdogs, inclusief broodje!

Foto: ANP

Het regent lintjes vandaag! Nee, je hoeft je paraplu niet tevoorschijn te halen. Maar wat gebeurt er dan wel? Drie vragen en antwoorden. 

Foto: Club van Lelijke Kinderen
4
Film

Wat zou jij doen als er kinderen uit je klas zomaar worden meegenomen? Alleen maar omdat ze scheve tanden, flaporen of rood haar hebben? De Club van Lelijke Kinderen weet het wel. De clubleden komen in opstand! 

Ontspannen na een drukke schooldag
Voor ouders

Een drukke schooldag kan voor een vol hoofd zorgen. Hoe kun je je kind helpen om na zo'n dag weer te ontspannen? Kindertherapeut Carla van Wensen geeft advies.

Shutterstock
Prijsvraag

Er is weer een jaar voorbij. Weet jij nog wat er allemaal gebeurde in 2020? Test jouw nieuwskennis in deze quiz. En vergeet de prijsvraag op het einde niet!

Foto: Diego

Schrik jij soms ook zo van hard knallend vuurwerk? Elk jaar in december schrikken vijf hulphonden zelfs zo erg dat ze daarna niet meer goed hun baasje kunnen begeleiden. Diego (13) uit Capelle aan den IJssel hoopt dat dat nooit gebeurt met zijn hulphond Diggle.

Videostill Reuters

In Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, staat een bijzondere flessenautomaat. Er komen geen statiegeldbonnetjes uit, maar hondenbrokjes! 

Foto: Facebook Brendan Ring

Een fooi krijgen ze wel vaker. Maar de medewerkers van een restaurant in de Amerikaanse stad Ohio waren dit keer stomverbaasd. Een gast gaf drieduizend dollar!

Foto: ANP

Inwoners van Den Bosch moesten woensdag waarschijnlijk even in hun ogen wrijven toen ze naar buiten keken. Op straat liepen tientallen varkens rond! 

Foto: AFP

De Argentijnse voetballer Diego Maradona overleed deze week. Hij wordt gezien als een van de beste spelers ooit. Wie was hij precies?

Foto: Unsplash

Door het corona-virus kun je nu niet zomaar op reis. Daar hebben ze in Singapore iets op bedacht. Op cruise-vakantie naar... nergens. 

Foto: Pexels

Onderzoekers hebben dna gevonden van mensen uit de Middeleeuwen. Hebben ze botten bestudeerd? Of oude huizen bekeken? Nee, ze onderzochten oude poep! 

Foto: AFP

In een ziekenhuis in de Chinese stad Qingdao zijn twaalf mensen besmet met het corona-virus. De stad neemt daarom grote maatregelen. Alle negen miljoen inwoners van de stad worden nu getest! 

Videostill: Meneer Martijnn

'Yo, let goed op!' Het lijkt op het begin van een saaie uitleg. Maar nee hoor! Het is het begin van een rap van meester Martijn. Een filmpje daarvan ging viral op TikTok en hij is niet de enige juf of meester op de app. 

Foto: Pixabay

De planeet Mars staat de hele maand oktober dichtbij de aarde. Daarom is hij 's nachts goed te zien! 

Foto: EPA

Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties heeft de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen. Maar waarom? En wat is het voor prijs? Drie vragen en antwoorden.

Foto: ANP

Beestenbrigade heeft donderdagavond tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala de prijs voor beste kinderprogramma gewonnen. 

Foto: ANP

Vandaag is de finale van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden. Tijd om je kennis te testen over oud-Hollandse spelletjes. Welke ga jij vandaag nog uitproberen?

Foto: AFP

Stel je voor: een gigantisch skelet van een echte dino in je tuin! Binnenkort komt die droom uit voor een gelukkige koper. Op een veiling wordt dan het skelet van T. Rex Stan verkocht. 

Foto: Zackrydz

Een man uit het Aziatische land Maleisië keek raar op toen hij zijn gestolen telefoon terug vond. Hij stond namelijk helemaal vol met selfies en filmpjes van... een aap! 

Foto: EPA

In de Verenigde Staten heeft orkaan Sally gezorgd voor veel overstromingen. Door het heftige weer zijn huizen overspoeld en zitten veel mensen zonder stroom. 

Videostill: Perth Zoo

Pinguïn Pierre voelt zich soms wat eenzaam in de dierentuin. Daar hebben zijn verzorgers wat op bedacht. Hij mag naar afleveringen van Pingu kijken! 

Videostill RTV Drenthe

Bever Bikkel verloor vorig jaar een poot. Maar hij laat zich niet tegenhouden door zijn handicap. Hij bouwt ijverig door aan een burcht. 

Foto: ANP

Eerder dit jaar werd een aantal nertsenfokkerijen gesloten. De dieren waren besmet met het coronavirus. Nu heeft de regering besloten dat alle fokkerijen dicht moeten. Wat is er precies aan de hand? Drie vragen en antwoorden. 

Foto: Unsplash

 Dikke kans dat ook jouw kind actief is op TikTok. Over de app is de laatste tijd veel gedoe. De makers van de app weten namelijk best veel over de gebruikers. Maar hoe erg is dat? Tech-expert David Janssen onderzocht hoe veilig de app is. 

Foto: Pixabay

Op TikTok komen allerlei filmpjes over je favoriete dier, hobby of muziek voorbij. Het lijkt wel of de app precies weet wat jij leuk vindt. Dit is hoe dat kan. 

Videostill Hao Li

Op het internet zijn steeds vaker nepvideo’s te zien die zijn bedoeld om mensen te misleiden. Experts onderzochten het effect van het kijken naar deze deepfakes. Drie vragen én antwoorden hierover. 

Foto: AFP

Bij een voetbalwedstrijd horen goeie spelers, mooie doelpunten én een stampvol juichend stadion. Door corona zit dat laatste er nu niet in. Daarom wordt er binnenkort geluid van supporters toegevoegd aan wedstrijden.

Foto: Facebook Thisiskai

Deze week zat weer boordevol dierennieuws bij Kidsweek. Heb jij goed opgelet deze week? Test hier je kennis! 

Foto: Alexander Smoljanovic

De Duitse Alexander (21) heeft wel een heel speciale hobby. Hij verzamelt vuilnisbakken. Hij is nog op zoek naar een Nederlands zeldzaam exemplaar. Met een beloning van 100 euro!

Foto: Reuters

Het lijkt zo uit een spannende film te komen. De Russische politicus Aleksej Navalny ligt in het ziekenhuis. Volgens zijn woordvoerder zat er gif in zijn thee.

Foto: AFP

Een bijzondere ontdekking in het Afrikaanse land Djibouti. Er zijn Somalische olifantspitsmuizen gespot. Vijftig jaar lang dachten wetenschappers dat ze waren uitgestorven. Maar niets is minder waar!

Foto: Pixabay

Stel je toch eens voor dat het snoepjes of ander lekkers zou kunnen regenen. In het Zwitserse stadje Olten kwam die droom uit. Daar regende het chocola!

Foto: AFP

Een bijzondere prestatie van de Australische zwemster Chloe McCardel. Ze zwom helemaal van Groot-Brittannië naar Frankrijk. Al voor de 35ste keer!

Foto: Pixabay

Binnenkort is TikTok niet meer te gebruiken in Hongkong. Dat komt door een nieuwe veiligheidswet van China. Hoe zit dat precies? 

Videostill: Georgia Tech

De meeste robots rijden op wieltjes of vliegen rond als een drone. Maar een nieuwe Amerikaanse luiaard-robot doet iets anders: rondhangen. Wetenschappers gebruiken hem om de natuur in de gaten te houden. 

Videostill: NOS

Glazenwasser Herman fietste nietsvermoedend zoals elke dag van zijn huis naar zijn werk. Deze keer reed hij per ongeluk vlak langs een bijzondere bezoeker: de koning!

Foto: ANP

Zoef! Lig je lekker op het strand, komt er opeens een drone langs gevlogen. Niet zomaar eentje, maar met een paar pizza's! Op het strand van Zandvoort werd een bezorg-drone getest. 

Foto: EPA

Op steeds meer straten in Amerika staat het in grote gele letters: Black Lives Matter. De burgemeester van New York wil dat die boodschap nu ook voor de Trump Tower wordt geverfd. President Trump is woedend. 

Foto: Kalil

Hoe het coronavirus precies werkt? Dat is soms best moeilijk te begrijpen. Kalil (11) uit Rotterdam maakte er een video over. Hij legt het daar zo goed uit, dat scholen het nu gebruiken als lesmateriaal.

Videostill: Keedron Bryant

'Ik wil gewoon leven'. Dat zong de Amerikaanse Keedron (12) op zijn Instagram. Zijn nummer over racisme ging viral en werd miljoenen keren bekeken. Nu krijgt hij zelfs een platencontract! 

Foto: Pixabay

Wat kijk jij het liefst op TikTok? Sta je uren mee te dansen of kijk je vooral grappige filmpjes? Binnenkort kun je ook leerzame filmpjes kijken. TikTok gaat namelijk lesvideo's maken.

Foto: ANP

Vanavond wordt er voor én tegen een standbeeld van Jan Pieterszoon Coen geprotesteerd. Het beeld staat in het centrum van Hoorn. Maar wie was hij precies? Vier vragen en antwoorden. 

Foto: Unsplash

Wetenschappers ontdekten een bijzonder fossiel in China. Het is wel 514 miljoen jaar oud en er zijn meerdere wormen in te zien. Zelfs een soort die nog nooit eerder was ontdekt. 

Foto: Reuters

Normaal spelen voetballers in een shirt met hun naam achterop. Woensdag staat er iets anders op de rug van spelers tijdens een Engels voetbaltoernooi. Ze spelen dan in een shirt met de tekst Black Lives Matter er op. 

Foto: Unsplash

Woef! Wat zeg je? In een Brits asiel kunnen nieuwe baasjes tijdelijk niet meer langskomen. Daarom videobellen ze nu gewoon even met een hond of kat.

Foto: Reuters

De vale gier komt steeds minder voor in het wild in Israël. Om te voorkomen dat ze uitsterven, helpen natuurbeschermers ze een handje. Dat doen ze met een speciaal fok-programma.  

Foto: Reuters

Even leek het erop dat K-popgroep BTS voorlopig niet meer zou optreden door het coronavirus. Maar ze hebben toch een manier gevonden om op te kunnen treden. Ze geven zondag een groot online concert! 

Foto: Unsplash

Zit je op turnen? Of op dansles? Dan kun je binnenkort weer naar de sport-training. Buiten sporten mocht al een tijdje, maar vanaf 1 juli mag er ook weer binnen worden gesport.

Videostill: Vogelwerkgroep Geesteren

Een boer uit het dorp Geesteren nam deze week wel een heel bijzondere passagier mee op zijn trekker. Een klein reekalfje. Aaw!

Videostill: Mark Rober

De Amerikaanse YouTuber Mark Rober werd gek van de eekhoorns die het vogelvoer uit zijn tuin stalen. Daarom bedacht hij een plannetje. Hij bouwde een hindernisbaan om het ze wat moeilijker te maken.

Foto: AFP

Een rivier in Siberië kreeg afgelopen week langzaam een rode kleur. Dat komt door een groot olie-lek. Door een kapotte olietank liep er 20.000 ton dieselolie in het water. 

Videostill: NH Houston

Op een strand in Brazilië lagen dit keer geen vakantiegangers. Maar een gestrande walvis! Om hem te helpen kwamen buurtbewoners in actie. 

Foto: ANP

De vijf surfers die een aantal weken geleden zijn omgekomen bij Scheveningen, kwamen waarschijnlijk in de problemen door hoog zeeschuim. Dat blijkt uit een onderzoek naar de ramp. 

Videostill Walibi

Aaah! Hoe zit jij in een achtbaan? Met je handen voor je ogen? De testers van een nieuwe achtbaan in Walibi zaten er vrij rustig bij. De attractie werd namelijk getest door 22 grote teddyberen! 

Foto: Pexels

Het is vandaag Internationale Dag van de Hamburger. Hoeveel weet jij van dit mega-populaire broodje? Test je kennis hier!

Foto: AFP

Deze hond hoef je niet uit te laten of eten te geven. Spot is namelijk een robothond. Sinds deze week helpt hij als schaapsherdershond. Maar dat is niet het enige waar hij goed in is.

Foto: Pexels

De maatregelen rondom het corona-virus zijn soms best lastig te onthouden. Weet jij hoe het zit met al die regels? Test je kennis hier!

Videostill: Reuters

Kwaak! Twee verdwaalde eenden liepen met hun kleintjes zomaar over de straten van Moskou. Gelukkig werden ze een handje geholpen.

Harry Potter

Heb je alle Harry Potter-boeken gelezen? Of de films gezien? Dan ken je vast het eerste deel: Harry Potter en de Steen der Wijzen. Een fan betaalde een giga-bedrag voor een zeldzaam exemplaar van het boek. 

Foto: ANP

Lekker hè, die vrije dagen. Met ook nog mooi weer. Veel mensen gingen gisteren naar buiten en daardoor werd het op sommige plekken veel te druk. In een park in Rotterdam hebben ze daar iets op bedacht: cirkels op de grond.

Video-still: ESO

Wetenschappers zagen toevallig een bijzondere geboorte. Die van een baby-planeet! Haal de beschuit met ruimtemuisjes maar uit de kast. 

Foto: AFP

Welke kleur heeft sneeuw? Wit, natuurlijk! Al klopt dat op Antarctica niet meer altijd. Het bevroren werelddeel wordt steeds groener. Dat is zelfs al te zien vanuit de ruimte.

Foto: Pexels

Heb jij al veel teddyberen gespot achter de ramen? Je ziet ze overal. Maar wat weet je over de knuffelbeer? Test je kennis!

Foto: Unsplash

Op een universiteit in Amerika wordt getest hoe goed acht honden kunnen ruiken. Ze zijn niet op zoek naar hondenbrokjes. Ze speuren naar het coronavirus!

Foto: Dorine

Wat zou jij doen als je ouders zich ineens gek gedragen? In de nieuwe podcast '...Wat jij niet ziet' gaan Minne en Yous op onderzoek uit. Dorine (11) uit Utrecht mocht de stem van Minne inspreken. 'We hebben wel tweehonderd takes opgenomen!'

Videostill National Geographic

Stel je voor, je dobbert wat in de zee. Komt er een gigantische dino voorbij gezwommen! Bizar idee, hè? Wetenschappers ontdekten dat dat 100 miljoen jaar geleden echt kon gebeuren.

Foto: Unsplash

Het park in de Zweedse stad Lund zit normaal gesproken vol met mensen, maar dat is nu door het coronavirus niet de bedoeling. Daarom zet de gemeente een wagentje met kippenpoep in!

Foto: Pexels

Het is weer lente! De tijd van schattige lammetjes en pasgeboren kuikentjes. Maar weet jij hoe andere jonge dieren heten? Doe de quiz!

Foto: Unsplash

Boeeee! Liesje22 is de eerste koe-influencer ter wereld. Ze is niet het enige Nederlandse dier op Instagram. Dit zijn vijf dieren-influencers.

Foto: Reuters

Wat mis jij het meest nu je thuis moet blijven? Je klasgenoten? Of muziekles? Kinderen van over de hele wereld maakten er een tekening over.

Foto: Unsplash

Deze week zat weer boordevol dierennieuws. Maar weet jij welke bijzondere dieren er deze week zijn geboren? Of waar de leeuwen op de weg slapen? Test je kennis hier!

Beeld: Instagram Banksy

Ieee! Negen ratten op de wc. Ze zijn gelukkig niet echt, maar het nieuwste kunstwerk van kunstenaar Banksy.

Foto: Unsplash

Nu iedereen zoveel thuis is, krijgen honden en katten opeens veel meer aandacht. 'Maar soms gaat dat wat te ver', zegt dierenarts Martijntje van der Veer. Dierenartsen zien nieuwe klachten bij huisdieren ontstaan. 

Foto: Facebook gemeente Haaren

In het dorp Esch ligt het plantsoen vol met paarse hondendrollen. Nee, de honden hebben geen rode bietjes gegeten. De poep is paars geverfd! 

Foto: Anne Frank Stichting/ Ray van der Bas

Zit je je thuis stierlijk te vervelen? Ga eens naar het museum! Maandag begint de Nationale Museumweek. Natuurlijk kun je er niet echt naar toe, want we moeten zoveel mogelijk binnen blijven. Maar goed nieuws: veel musea hebben virtueel hun deuren opengegooid!

Foto: Lidy Huijps

Nu de scholen en bibliotheken dicht zijn, kun je niet zomaar nieuwe boeken lenen. Juf Lidy uit Oud-Gastel begon daarom drie weken geleden met een mini-bieb in haar voortuin. 'Ik had niet verwacht dat het zo zou gaan lopen.'

Panda Wu Wen die in het voorjaar van 2017 naar Rhenen verhuist.

Het lijkt er op dat reuzenpanda Wu Wen zwanger is! Zou er binnenkort een baby worden geboren in Ouwehands Dierenpark Rhenen?

Videostill: Zachary Skidmore

Door het coronavirus zijn steeds meer sportscholen gesloten. Om toch te kunnen sporten, bedacht een man uit Amerika iets slims. Hij bouwde er zelf een van hout!

Foto: ANP

Hoera! Prinses Ariane mag vandaag 13 kaarsjes uitblazen. Wist jij dit al over de jarige prinses?

Foto: Unsplash

Er vliegt een drone over Nederland die mooie boodschappen opneemt. De NL-blijft-thuis-drone zweeft vandaag over Nijmegen!

Foto: Unsplash

De meeste honden en katten hebben een fijn huis om in te wonen. Maar er zijn dieren die het minder goed hebben en op straat leven. Vandaag is er speciaal aandacht voor hen, het is vandaag namelijk Wereld Zwerfdierendag.

Foto: Pexels

Nu de scholen dicht zijn, heb je misschien wel online les van je juf of meester. Omdat niet iedereen een computer in huis heeft, krijgen verschillende leerlingen nu een laptop!

Foto: ANP

Door het corona-virus liggen de wedstrijden van de Eredivisie stil. Voetbalbond KNVB hoopt dat in de zomer alsnog in te halen. Maar steeds meer voetbalclubs vinden dat het toernooi helemaal moet worden afgelast. 

Foto: Unsplash

Neehee, niet weer die taaloefeningen en rekensommen! Heb je even genoeg van je schoolwerk? Kijk eens naar deze online lessen, waar je bijvoorbeeld leert tekenen of acteren.

Foto: Pexels

Vind je thuis je schoolwerk maken maar saai? Daar komt verandering in met deze apps vol leerzame spelletjes. 

Foto: Unsplash

Het kan best lastig zijn om aan school te werken nu je thuis moet blijven vanwege het corona-virus. Met deze YouTube-kanalen wordt leren vanzelf leuk.

onward film interview

Kidsweek sprak in Londen met Kori Ra, éé van de makers van de film Onward .Ze vertelt over hoe ze op het idee kwamen voor het verhaal en wat je het beste kunt doen als je zelf films wilt maken.

recensie Onward
4
Film

Ondanks dat de elvenbroers Ian en Barley opgroeien tussen de fantasiewezens, hebben ze niks met magie. In de nieuwe film Onward gaan de jongens er toch naar op zoek om hun vader nog een keer te kunnen zien.

Foto: De Grote Slijmfilm

Bibi ken je misschien wel van haar YouTube-video's. Ze speelt nu ook de hoofdrol in de bioscoopfilm De Grote Slijmfilm. Hoe het is om actrice te zijn in een grote film? We vroegen het aan Bibi (11), en haar tegenspelers Rómeycia (9) en Kate (12). 

Foto: Kamerich & Budwilowitz
3
Theater

Wat doen juffen als de kinderen weg zijn? In de voorstelling Het Juffenballet van Bonte Hond en Maas Theater en Dans blijken ze vooral heel gemeen.

Foto: Mattel, Inc.

Een pop in een rolstoel, zonder haar of met een huidaandoening. Barbie lanceerde deze week hun nieuwe lijn, met heel diverse poppen.

Foto: ANP

Auschwitz was tijdens de Tweede Wereldoorlog een concentratiekamp in Polen. Vandaag wordt herdacht dat het kamp 75 jaar geleden werd bevrijd. 

Foto: Boy Hazes
4
Theater

Zou jij het liefst voor altijd kind blijven? In de voorstelling Peter Pan van Theater Terra krijgt Wendy die kans als ze naar Nimmerland gaat. Een plek waar je nooit volwassen hoeft te worden.

Foto: Najib Nafid

‘Jip en Janneke!’ ‘Wiplala!’ ‘Abeltje!’ De hoofdpersonen uit de boeken van Annie M.G. Schmidt kent het testteam wel. Maar op wie ze zelf het meest lijken? Dat gaan de testers ontdekken in de nieuwe tentoonstelling van het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

Foto: ANP Kippa

Youtuber NikkieTutorials heeft in haar nieuwe video verteld dat ze transgender is. Gisteren deelde ze met haar kijkers dat ze geboren is in het verkeerde lichaam. 

Videostill Rijnmond

In vier winkels in Schiedam staat sinds kort 24 uur per dag een agent om dieven af te schrikken. Het is geen echte agent, maar eentje van karton!

Foto: Dierenbescherming

De Dierenbescherming en de politie hebben vorige week bijna zestig katten uit een huis in Katwijk gehaald. Dat maakten ze gisteren bekend. 

stelling sanne circus

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto: Reuters

Heb jij wel eens geprobeerd alle vissen te tellen in een druk aquarium? Best moeilijk! In een dierentuin in Londen telden de verzorgers deze week niet alleen vissen, maar alle dieren.

Foto: Pexels

Een peperduur schilderij, daar doe je toch voorzichtig mee? Daar dacht een man in een museum in Londen anders over. Hij maakte een scheur in een schilderij van Picasso. 

Foto: Unsplash

Een Amerikaans stel belde vorige week midden in de nacht naar de politie, omdat ze dachten dat er een inbreker in huis was. Maar het gebonk beneden bleek van iets heel anders te komen. 

Beeld video CGTN

Op veel plekken in de wereld waren prachtige vuurwerkshows tijdens Oud en Nieuw te zien. In Shanghai in China was een hele andere show te bewonderen. Zonder vuurwerk, maar met heel veel drones!

Foto: Twitter Weginspecteur Ron

Vanochtend heeft een weginspecteur op de snelweg een hond gevonden die vermist was. Daarna bracht hij Filou veilig weer thuis. Woef!

Instagram: Wijkagent Spijkerkwartier

In tekenfilms heeft een boef altijd een zwart-wit gestreept pakkie aan. Echte boeven zien er helemaal niet zo uit. Of toch wel? In Arnhem meldde een man zich in zo'n boevenpak op het politiebureau.

Foto: EPA

Bij een Amerikaanse raketaanval in Irak is een Iraanse generaal omgekomen. Wat is er gebeurd? Drie vragen en antwoorden?

Foto: Reuters

TikTok wordt niet alleen gebruikt door kinderen maar ook door militairen. Ze maken daarin bijvoorbeeld grapjes over hun werk, maar vanaf nu is de app voor Amerikaanse militairen verboden.

Video still Sera

Ze kon het niet geloven, maar hij was het echt. Terwijl de Nederlandse Sera op Instagram in een live-video een nummer van Justin Bieber zong, vroeg de populaire zanger of-ie mee mocht doen.

Scoop

Genoot jij dit jaar ook zo van al die hilarische moppen? Ga lachend het jaar uit met de negentien leukste moppen van 2019.

Foto: Unsplash

We kunnen alweer aftellen naar het nieuwe jaar! Maar wacht nog even met oliebollen eten en goede voornemens bedenken. Eerst wat feitjes over het afgelopen jaar.

Foto ANP

Het jaar 2019 is alweer bijna voorbij. Een jaar waarin een hoop is gebeurd. Hoeveel weet jij nog van verschillende nieuwsgebeurtenissen? Test je kennis met de grote Kidsweek Nieuwsquiz!

Foto: ANP

Zit je nog vol van het gourmetten? Of heb je een uitgebreid diner gegeten met kerst? De dieren van Safaripark Beekse Bergen werden getrakteerd op een luxe kerstdiner.

Foto: Spionnengeheimen
3.5
Film

Nog maar een paar seconden op de klok, snel dit draadje doorknippen en go! De film Spionnengeheimen zit vol met spannende missies en bizarre gadgets.

Beeld: Pexels

Bezoekers van Las Vegas kunnen sinds een week op zoek naar een nieuwe bezienswaardigheid. In de Amerikaanse stad lopen namelijk twee duiven rond met een klein cowboyhoedje op! 

Beeld: ANP

Zondag speelden én wonnen de Nederlandse handbalvrouwen de finale van het WK in Japan. Ze wonnen met 30-29 van Spanje. Wist je dat...

Beeld: Pexels

De Burger King geeft een jaar lang wonen in een appartement weg. Hoe je kans maakt op de prijs? Je moet net als hun bekende burger 'Whopper' heten.

Beeld: ANP Kippa

Het lijkt een foto van een gewone boom met wat gras eromheen. Maar het plaatje dat Freek Vonk deze week op Instagram plaatste is bijzonderder dan-ie lijkt. Er zit namelijk een dier verstopt.

Beeld: Djamila

Ze heeft meer dan een miljoen volgers op YouTube, maakte bioscoopfilms én ze maakt muziek. Vandaag lanceert Djamila haar nieuwe single The Best Thing.

Beeld: Disney
4
Film

Na het enorme succes van Frozen is er nu een vervolg! Ook het tweede deel zit vol hilarische momenten en liedjes om uit volle borst mee te zingen. 

Beeld: Youtube John Lewis & Partners

Het Britse warenhuis John Lewis maakt elk jaar een kerstreclame. En ieder jaar weer wordt-ie door heel veel mensen bekeken. Dit keer met een draakje in de hoofdrol!

Foto: Unsplash

De Braziliaanse João (7) kon door zijn hersenverlamming niet meer zelf op een skateboard staan. Maar door een speciale constructie kan hij dat gelukkig nu wel! 

Sarcofaag

In Egypte hebben archeologen een grote vondst gedaan. Ze vonden twintig doodskisten uit de tijd van de farao's. 

Foto: PostNL

Maandenlang kregen bewoners van de wijk Brabantpark in Breda geen post. Nu blijkt dat de postbode 12.000 poststukken verstopte in zijn schuur!

Foto: Reuters

Het is zover. De Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk zijn het eens over hoe de Britten landengroep EU kunnen verlaten.

Foto: Kidsweek
Stelling

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto: Arjo Frank Fotografie
3
Film

Geen geld krijgen van je baas maar een paard. Britt Dekker kreeg paard George voor het maken van een tv-programma. Samen schitteren ze nu in de nieuwe paardenfilm Whitestar.

Foto: ANP

De Kinderpostzegelactie heeft dit jaar 8,2 miljoen euro opgehaald! Dat werd vandaag bekendgemaakt door youtuber Dylan Haegens op de Twisker School in Amsterdam.

Foto: Pexels

Het is 150 jaar geleden dat het eerste frietje werd geserveerd in Nederland. Dat wordt vandaag gevierd met de lancering van een smulgids.

Foto: Unsplash

Een bijzondere gevangene op een politiebureau in Utrecht deze week. Op Instagram plaatste een politieteam een foto van een vogel in de cel! Het is niet voor het eerst dat een dier een nachtje op het bureau doorbrengt. Een egel en een konijn werden eerder ook opgevangen door agenten.

Foto: Reuters
4
Game

It's me, Mario! Vanaf nu is het populaire racespel Mario Kart te spelen op je smartphone. Het is voor het eerst dat Nintendo de game uitbrengt voor mobiele telefoons. 

Beeld Misfit 2
4
Film

Na het succes van de eerste Misfit werd het tijd voor een vervolg met alle bekende buitenbeentjes. En dat levert een verrassend leuk verhaal op.

Foto: Unsplash

Hardlopen doen de meeste mensen in een bos of in een park. Maar dit weekend rennen veel mensen op een heel bijzondere plek. Disneyland Parijs houdt de aankomende dagen een hardloopwedstrijd in hun attractiepark.

Brandweer

Het lijken wel speelgoedpoppetjes, maar als je goed kijkt zie je echte mensen liggen. In de Tetris Challenge maken hulpdiensten, zoals de brandweer en de politie, bijzondere foto's van zichzelf én de inhoud van hun voertuigen.

©Tilakra Nagaraj / Comedy Wildlife Photo Awards 2019

Lachende zebra's, een schattige otter en een relaxed aapje. Ze zijn allemaal te zien bij de Comedy Wildlife Photography Awards. Bij deze wedstrijd wordt elk jaar de grappigste dierenfoto bekroond. Dit zijn een aantal kanshebbers!

Tram den Haag

In tram 2 in den Haag stapt regelmatig een bijzondere passagier in. Poes Bowie checkt niet in met een OV-chipkaart maar stapt gewoon in om een stukje mee te rijden.

Behind the mask

Nina bedacht een film van maar één minuut over pesten. Een groot succes, want de film heeft nu een grote internationale prijs gewonnen!