Foto: ANP

Vandaag is de finale van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden. Tijd om je kennis te testen over oud-Hollandse spelletjes. Welke ga jij vandaag nog uitproberen?

Foto: AFP

Stel je voor: een gigantisch skelet van een echte dino in je tuin! Binnenkort komt die droom uit voor een gelukkige koper. Op een veiling wordt dan het skelet van T. Rex Stan verkocht. 

Foto: Zackrydz

Een man uit het Aziatische land Maleisië keek raar op toen hij zijn gestolen telefoon terug vond. Hij stond namelijk helemaal vol met selfies en filmpjes van... een aap! 

Foto: EPA

In de Verenigde Staten heeft orkaan Sally gezorgd voor veel overstromingen. Door het heftige weer zijn huizen overspoeld en zitten veel mensen zonder stroom. 

Videostill: Perth Zoo

Pinguïn Pierre voelt zich soms wat eenzaam in de dierentuin. Daar hebben zijn verzorgers wat op bedacht. Hij mag naar afleveringen van Pingu kijken! 

Videostill RTV Drenthe

Bever Bikkel verloor vorig jaar een poot. Maar hij laat zich niet tegenhouden door zijn handicap. Hij bouwt ijverig door aan een burcht. 

Foto: ANP

Eerder dit jaar werd een aantal nertsenfokkerijen gesloten. De dieren waren besmet met het coronavirus. Nu heeft de regering besloten dat alle fokkerijen dicht moeten. Wat is er precies aan de hand? Drie vragen en antwoorden. 

Foto: Unsplash

 Dikke kans dat ook jouw kind actief is op TikTok. Over de app is de laatste tijd veel gedoe. De makers van de app weten namelijk best veel over de gebruikers. Maar hoe erg is dat? Tech-expert David Janssen onderzocht hoe veilig de app is. 

Foto: Pixabay

Op TikTok komen allerlei filmpjes over je favoriete dier, hobby of muziek voorbij. Het lijkt wel of de app precies weet wat jij leuk vindt. Dit is hoe dat kan. 

Videostill Hao Li

Op het internet zijn steeds vaker nepvideo’s te zien die zijn bedoeld om mensen te misleiden. Experts onderzochten het effect van het kijken naar deze deepfakes. Drie vragen én antwoorden hierover. 

Foto: AFP

Bij een voetbalwedstrijd horen goeie spelers, mooie doelpunten én een stampvol juichend stadion. Door corona zit dat laatste er nu niet in. Daarom wordt er binnenkort geluid van supporters toegevoegd aan wedstrijden.

Foto: Facebook Thisiskai

Deze week zat weer boordevol dierennieuws bij Kidsweek. Heb jij goed opgelet deze week? Test hier je kennis! 

Foto: Alexander Smoljanovic

De Duitse Alexander (21) heeft wel een heel speciale hobby. Hij verzamelt vuilnisbakken. Hij is nog op zoek naar een Nederlands zeldzaam exemplaar. Met een beloning van 100 euro!

Foto: Reuters

Het lijkt zo uit een spannende film te komen. De Russische politicus Aleksej Navalny ligt in het ziekenhuis. Volgens zijn woordvoerder zat er gif in zijn thee.

Foto: AFP

Een bijzondere ontdekking in het Afrikaanse land Djibouti. Er zijn Somalische olifantspitsmuizen gespot. Vijftig jaar lang dachten wetenschappers dat ze waren uitgestorven. Maar niets is minder waar!

Foto: Pixabay

Stel je toch eens voor dat het snoepjes of ander lekkers zou kunnen regenen. In het Zwitserse stadje Olten kwam die droom uit. Daar regende het chocola!

Foto: AFP

Een bijzondere prestatie van de Australische zwemster Chloe McCardel. Ze zwom helemaal van Groot-Brittannië naar Frankrijk. Al voor de 35ste keer!

Foto: Pixabay

Binnenkort is TikTok niet meer te gebruiken in Hongkong. Dat komt door een nieuwe veiligheidswet van China. Hoe zit dat precies? 

Foto: ANP

Grote kans dat jij dit jaar door het coronavirus niet naar het buitenland op vakantie gaat, maar in Nederland blijft. Hoog tijd om jouw kennis over Nederland als vakantieland te testen. 

Videostill: Georgia Tech

De meeste robots rijden op wieltjes of vliegen rond als een drone. Maar een nieuwe Amerikaanse luiaard-robot doet iets anders: rondhangen. Wetenschappers gebruiken hem om de natuur in de gaten te houden. 

Videostill: NOS

Glazenwasser Herman fietste nietsvermoedend zoals elke dag van zijn huis naar zijn werk. Deze keer reed hij per ongeluk vlak langs een bijzondere bezoeker: de koning!

Foto: ANP

Zoef! Lig je lekker op het strand, komt er opeens een drone langs gevlogen. Niet zomaar eentje, maar met een paar pizza's! Op het strand van Zandvoort werd een bezorg-drone getest. 

Foto: EPA

Op steeds meer straten in Amerika staat het in grote gele letters: Black Lives Matter. De burgemeester van New York wil dat die boodschap nu ook voor de Trump Tower wordt geverfd. President Trump is woedend. 

Foto: Kalil

Hoe het coronavirus precies werkt? Dat is soms best moeilijk te begrijpen. Kalil (11) uit Rotterdam maakte er een video over. Hij legt het daar zo goed uit, dat scholen het nu gebruiken als lesmateriaal.

Videostill: Keedron Bryant

'Ik wil gewoon leven'. Dat zong de Amerikaanse Keedron (12) op zijn Instagram. Zijn nummer over racisme ging viral en werd miljoenen keren bekeken. Nu krijgt hij zelfs een platencontract! 

Foto: Pixabay

Wat kijk jij het liefst op TikTok? Sta je uren mee te dansen of kijk je vooral grappige filmpjes? Binnenkort kun je ook leerzame filmpjes kijken. TikTok gaat namelijk lesvideo's maken.

Foto: ANP

Vanavond wordt er voor én tegen een standbeeld van Jan Pieterszoon Coen geprotesteerd. Het beeld staat in het centrum van Hoorn. Maar wie was hij precies? Vier vragen en antwoorden. 

Foto: Unsplash

Wetenschappers ontdekten een bijzonder fossiel in China. Het is wel 514 miljoen jaar oud en er zijn meerdere wormen in te zien. Zelfs een soort die nog nooit eerder was ontdekt. 

Foto: Reuters

Normaal spelen voetballers in een shirt met hun naam achterop. Woensdag staat er iets anders op de rug van spelers tijdens een Engels voetbaltoernooi. Ze spelen dan in een shirt met de tekst Black Lives Matter er op. 

Foto: Unsplash

Woef! Wat zeg je? In een Brits asiel kunnen nieuwe baasjes tijdelijk niet meer langskomen. Daarom videobellen ze nu gewoon even met een hond of kat.

Foto: Reuters

De vale gier komt steeds minder voor in het wild in Israël. Om te voorkomen dat ze uitsterven, helpen natuurbeschermers ze een handje. Dat doen ze met een speciaal fok-programma.  

Foto: Reuters

Even leek het erop dat K-popgroep BTS voorlopig niet meer zou optreden door het coronavirus. Maar ze hebben toch een manier gevonden om op te kunnen treden. Ze geven zondag een groot online concert! 

Foto: Unsplash

Zit je op turnen? Of op dansles? Dan kun je binnenkort weer naar de sport-training. Buiten sporten mocht al een tijdje, maar vanaf 1 juli mag er ook weer binnen worden gesport.

Videostill: Vogelwerkgroep Geesteren

Een boer uit het dorp Geesteren nam deze week wel een heel bijzondere passagier mee op zijn trekker. Een klein reekalfje. Aaw!

Videostill: Mark Rober

De Amerikaanse YouTuber Mark Rober werd gek van de eekhoorns die het vogelvoer uit zijn tuin stalen. Daarom bedacht hij een plannetje. Hij bouwde een hindernisbaan om het ze wat moeilijker te maken.

Foto: AFP

Een rivier in Siberië kreeg afgelopen week langzaam een rode kleur. Dat komt door een groot olie-lek. Door een kapotte olietank liep er 20.000 ton dieselolie in het water. 

Videostill: NH Houston

Op een strand in Brazilië lagen dit keer geen vakantiegangers. Maar een gestrande walvis! Om hem te helpen kwamen buurtbewoners in actie. 

Foto: ANP

De vijf surfers die een aantal weken geleden zijn omgekomen bij Scheveningen, kwamen waarschijnlijk in de problemen door hoog zeeschuim. Dat blijkt uit een onderzoek naar de ramp. 

Foto: Unsplash

Lekker, weer een vrije dag vandaag! Het is Pinksteren, maar wat is dat eigenlijk? En waarom zijn we twee dagen vrij? Drie vragen en antwoorden over de feestdag. 

Videostill Walibi

Aaah! Hoe zit jij in een achtbaan? Met je handen voor je ogen? De testers van een nieuwe achtbaan in Walibi zaten er vrij rustig bij. De attractie werd namelijk getest door 22 grote teddyberen! 

Foto: Pexels

Het is vandaag Internationale Dag van de Hamburger. Hoeveel weet jij van dit mega-populaire broodje? Test je kennis hier!

Foto: AFP

Deze hond hoef je niet uit te laten of eten te geven. Spot is namelijk een robothond. Sinds deze week helpt hij als schaapsherdershond. Maar dat is niet het enige waar hij goed in is.

Foto: Pexels

De maatregelen rondom het corona-virus zijn soms best lastig te onthouden. Weet jij hoe het zit met al die regels? Test je kennis hier!

Videostill: Reuters

Kwaak! Twee verdwaalde eenden liepen met hun kleintjes zomaar over de straten van Moskou. Gelukkig werden ze een handje geholpen.

Harry Potter

Heb je alle Harry Potter-boeken gelezen? Of de films gezien? Dan ken je vast het eerste deel: Harry Potter en de Steen der Wijzen. Een fan betaalde een giga-bedrag voor een zeldzaam exemplaar van het boek. 

Foto: ANP

Lekker hè, die vrije dagen. Met ook nog mooi weer. Veel mensen gingen gisteren naar buiten en daardoor werd het op sommige plekken veel te druk. In een park in Rotterdam hebben ze daar iets op bedacht: cirkels op de grond.

Video-still: ESO

Wetenschappers zagen toevallig een bijzondere geboorte. Die van een baby-planeet! Haal de beschuit met ruimtemuisjes maar uit de kast. 

Foto: AFP

Welke kleur heeft sneeuw? Wit, natuurlijk! Al klopt dat op Antarctica niet meer altijd. Het bevroren werelddeel wordt steeds groener. Dat is zelfs al te zien vanuit de ruimte.

Foto: Pexels

Heb jij al veel teddyberen gespot achter de ramen? Je ziet ze overal. Maar wat weet je over de knuffelbeer? Test je kennis!

Foto: Unsplash

Op een universiteit in Amerika wordt getest hoe goed acht honden kunnen ruiken. Ze zijn niet op zoek naar hondenbrokjes. Ze speuren naar het coronavirus!

Foto: Dorine

Wat zou jij doen als je ouders zich ineens gek gedragen? In de nieuwe podcast '...Wat jij niet ziet' gaan Minne en Yous op onderzoek uit. Dorine (11) uit Utrecht mocht de stem van Minne inspreken. 'We hebben wel tweehonderd takes opgenomen!'

Videostill National Geographic

Stel je voor, je dobbert wat in de zee. Komt er een gigantische dino voorbij gezwommen! Bizar idee, hè? Wetenschappers ontdekten dat dat 100 miljoen jaar geleden echt kon gebeuren.

Foto: Unsplash

Het park in de Zweedse stad Lund zit normaal gesproken vol met mensen, maar dat is nu door het coronavirus niet de bedoeling. Daarom zet de gemeente een wagentje met kippenpoep in!

Foto: Pexels

Het is weer lente! De tijd van schattige lammetjes en pasgeboren kuikentjes. Maar weet jij hoe andere jonge dieren heten? Doe de quiz!

Foto: Unsplash

Boeeee! Liesje22 is de eerste koe-influencer ter wereld. Ze is niet het enige Nederlandse dier op Instagram. Dit zijn vijf dieren-influencers.

Foto: Reuters

Wat mis jij het meest nu je thuis moet blijven? Je klasgenoten? Of muziekles? Kinderen van over de hele wereld maakten er een tekening over.

Foto: ANP

Het regent lintjes vandaag! Nee, je hoeft je paraplu niet tevoorschijn te halen. Maar wat gebeurt er dan vandaag? Drie vragen en antwoorden. 

Foto: Unsplash

Deze week zat weer boordevol dierennieuws. Maar weet jij welke bijzondere dieren er deze week zijn geboren? Of waar de leeuwen op de weg slapen? Test je kennis hier!

Beeld: Instagram Banksy

Ieee! Negen ratten op de wc. Ze zijn gelukkig niet echt, maar het nieuwste kunstwerk van kunstenaar Banksy.

Foto: Unsplash

Nu iedereen zoveel thuis is, krijgen honden en katten opeens veel meer aandacht. 'Maar soms gaat dat wat te ver', zegt dierenarts Martijntje van der Veer. Dierenartsen zien nieuwe klachten bij huisdieren ontstaan. 

Foto: Facebook gemeente Haaren

In het dorp Esch ligt het plantsoen vol met paarse hondendrollen. Nee, de honden hebben geen rode bietjes gegeten. De poep is paars geverfd! 

Foto: Anne Frank Stichting/ Ray van der Bas

Zit je je thuis stierlijk te vervelen? Ga eens naar het museum! Maandag begint de Nationale Museumweek. Natuurlijk kun je er niet echt naar toe, want we moeten zoveel mogelijk binnen blijven. Maar goed nieuws: veel musea hebben virtueel hun deuren opengegooid!

Foto: Lidy Huijps

Nu de scholen en bibliotheken dicht zijn, kun je niet zomaar nieuwe boeken lenen. Juf Lidy uit Oud-Gastel begon daarom drie weken geleden met een mini-bieb in haar voortuin. 'Ik had niet verwacht dat het zo zou gaan lopen.'

Panda Wu Wen die in het voorjaar van 2017 naar Rhenen verhuist.

Het lijkt er op dat reuzenpanda Wu Wen zwanger is! Zou er binnenkort een baby worden geboren in Ouwehands Dierenpark Rhenen?

Videostill: Zachary Skidmore

Door het coronavirus zijn steeds meer sportscholen gesloten. Om toch te kunnen sporten, bedacht een man uit Amerika iets slims. Hij bouwde er zelf een van hout!

Foto: ANP

Hoera! Prinses Ariane mag vandaag 13 kaarsjes uitblazen. Wist jij dit al over de jarige prinses?

Foto: Unsplash

Er vliegt een drone over Nederland die mooie boodschappen opneemt. De NL-blijft-thuis-drone zweeft vandaag over Nijmegen!

Foto: Unsplash

De meeste honden en katten hebben een fijn huis om in te wonen. Maar er zijn dieren die het minder goed hebben en op straat leven. Vandaag is er speciaal aandacht voor hen, het is vandaag namelijk Wereld Zwerfdierendag.

Foto: Pexels

Nu de scholen dicht zijn, heb je misschien wel online les van je juf of meester. Omdat niet iedereen een computer in huis heeft, krijgen verschillende leerlingen nu een laptop!

Foto: ANP

Door het corona-virus liggen de wedstrijden van de Eredivisie stil. Voetbalbond KNVB hoopt dat in de zomer alsnog in te halen. Maar steeds meer voetbalclubs vinden dat het toernooi helemaal moet worden afgelast. 

Foto: Unsplash

Neehee, niet weer die taaloefeningen en rekensommen! Heb je even genoeg van je schoolwerk? Kijk eens naar deze online lessen, waar je bijvoorbeeld leert tekenen of acteren.

Foto: Pexels

Vind je thuis je schoolwerk maken maar saai? Daar komt verandering in met deze apps vol leerzame spelletjes. 

Foto: Unsplash

Het kan best lastig zijn om aan school te werken nu je thuis moet blijven vanwege het corona-virus. Met deze YouTube-kanalen wordt leren vanzelf leuk.

onward film interview

Kidsweek sprak in Londen met Kori Ra, éé van de makers van de film Onward .Ze vertelt over hoe ze op het idee kwamen voor het verhaal en wat je het beste kunt doen als je zelf films wilt maken.

recensie Onward
4
Film

Ondanks dat de elvenbroers Ian en Barley opgroeien tussen de fantasiewezens, hebben ze niks met magie. In de nieuwe film Onward gaan de jongens er toch naar op zoek om hun vader nog een keer te kunnen zien.

Foto: De Grote Slijmfilm

Bibi ken je misschien wel van haar YouTube-video's. Ze speelt nu ook de hoofdrol in de bioscoopfilm De Grote Slijmfilm. Hoe het is om actrice te zijn in een grote film? We vroegen het aan Bibi (11), en haar tegenspelers Rómeycia (9) en Kate (12). 

Foto: Kamerich & Budwilowitz
3
Theater

Wat doen juffen als de kinderen weg zijn? In de voorstelling Het Juffenballet van Bonte Hond en Maas Theater en Dans blijken ze vooral heel gemeen.

Foto: Mattel, Inc.

Een pop in een rolstoel, zonder haar of met een huidaandoening. Barbie lanceerde deze week hun nieuwe lijn, met heel diverse poppen.

Foto: ANP

Auschwitz was tijdens de Tweede Wereldoorlog een concentratiekamp in Polen. Vandaag wordt herdacht dat het kamp 75 jaar geleden werd bevrijd. 

Foto: Boy Hazes
4
Theater

Zou jij het liefst voor altijd kind blijven? In de voorstelling Peter Pan van Theater Terra krijgt Wendy die kans als ze naar Nimmerland gaat. Een plek waar je nooit volwassen hoeft te worden.

Foto: Najib Nafid

‘Jip en Janneke!’ ‘Wiplala!’ ‘Abeltje!’ De hoofdpersonen uit de boeken van Annie M.G. Schmidt kent het testteam wel. Maar op wie ze zelf het meest lijken? Dat gaan de testers ontdekken in de nieuwe tentoonstelling van het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

Foto: ANP Kippa

Youtuber NikkieTutorials heeft in haar nieuwe video verteld dat ze transgender is. Gisteren deelde ze met haar kijkers dat ze geboren is in het verkeerde lichaam. 

Videostill Rijnmond

In vier winkels in Schiedam staat sinds kort 24 uur per dag een agent om dieven af te schrikken. Het is geen echte agent, maar eentje van karton!

Foto: Dierenbescherming

De Dierenbescherming en de politie hebben vorige week bijna zestig katten uit een huis in Katwijk gehaald. Dat maakten ze gisteren bekend. 

stelling sanne circus

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto: Reuters

Heb jij wel eens geprobeerd alle vissen te tellen in een druk aquarium? Best moeilijk! In een dierentuin in Londen telden de verzorgers deze week niet alleen vissen, maar alle dieren.

Foto: Pexels

Een peperduur schilderij, daar doe je toch voorzichtig mee? Daar dacht een man in een museum in Londen anders over. Hij maakte een scheur in een schilderij van Picasso. 

Foto: Unsplash

Een Amerikaans stel belde vorige week midden in de nacht naar de politie, omdat ze dachten dat er een inbreker in huis was. Maar het gebonk beneden bleek van iets heel anders te komen. 

Beeld video CGTN

Op veel plekken in de wereld waren prachtige vuurwerkshows tijdens Oud en Nieuw te zien. In Shanghai in China was een hele andere show te bewonderen. Zonder vuurwerk, maar met heel veel drones!

Foto: Twitter Weginspecteur Ron

Vanochtend heeft een weginspecteur op de snelweg een hond gevonden die vermist was. Daarna bracht hij Filou veilig weer thuis. Woef!

Instagram: Wijkagent Spijkerkwartier

In tekenfilms heeft een boef altijd een zwart-wit gestreept pakkie aan. Echte boeven zien er helemaal niet zo uit. Of toch wel? In Arnhem meldde een man zich in zo'n boevenpak op het politiebureau.

Foto: EPA

Bij een Amerikaanse raketaanval in Irak is een Iraanse generaal omgekomen. Wat is er gebeurd? Drie vragen en antwoorden?

Foto: Reuters

TikTok wordt niet alleen gebruikt door kinderen maar ook door militairen. Ze maken daarin bijvoorbeeld grapjes over hun werk, maar vanaf nu is de app voor Amerikaanse militairen verboden.

Video still Sera

Ze kon het niet geloven, maar hij was het echt. Terwijl de Nederlandse Sera op Instagram in een live-video een nummer van Justin Bieber zong, vroeg de populaire zanger of-ie mee mocht doen.

Scoop

Genoot jij dit jaar ook zo van al die hilarische moppen? Ga lachend het jaar uit met de negentien leukste moppen van 2019.

Foto: Unsplash

We kunnen alweer aftellen naar het nieuwe jaar! Maar wacht nog even met oliebollen eten en goede voornemens bedenken. Eerst wat feitjes over het afgelopen jaar.

Foto: Diego

Schrik jij soms ook zo van hard knallend vuurwerk? Elk jaar in december schrikken vijf hulphonden zelfs zo erg dat ze daarna niet meer goed hun baasje kunnen begeleiden. Diego (13) uit Capelle aan den IJssel hoopt dat dat nooit gebeurt met zijn hulphond Diggle.

Foto ANP

Het jaar 2019 is alweer bijna voorbij. Een jaar waarin een hoop is gebeurd. Hoeveel weet jij nog van verschillende nieuwsgebeurtenissen? Test je kennis met de grote Kidsweek Nieuwsquiz!

Foto: ANP

Zit je nog vol van het gourmetten? Of heb je een uitgebreid diner gegeten met kerst? De dieren van Safaripark Beekse Bergen werden getrakteerd op een luxe kerstdiner.

Foto: Spionnengeheimen
3.5
Film

Nog maar een paar seconden op de klok, snel dit draadje doorknippen en go! De film Spionnengeheimen zit vol met spannende missies en bizarre gadgets.

Beeld: Pexels

Bezoekers van Las Vegas kunnen sinds een week op zoek naar een nieuwe bezienswaardigheid. In de Amerikaanse stad lopen namelijk twee duiven rond met een klein cowboyhoedje op! 

Beeld: ANP

Zondag speelden én wonnen de Nederlandse handbalvrouwen de finale van het WK in Japan. Ze wonnen met 30-29 van Spanje. Wist je dat...

Beeld: Pexels

De Burger King geeft een jaar lang wonen in een appartement weg. Hoe je kans maakt op de prijs? Je moet net als hun bekende burger 'Whopper' heten.

Beeld: ANP Kippa

Het lijkt een foto van een gewone boom met wat gras eromheen. Maar het plaatje dat Freek Vonk deze week op Instagram plaatste is bijzonderder dan-ie lijkt. Er zit namelijk een dier verstopt.

Beeld: Djamila

Ze heeft meer dan een miljoen volgers op YouTube, maakte bioscoopfilms én ze maakt muziek. Vandaag lanceert Djamila haar nieuwe single The Best Thing.

Beeld: Disney
4
Film

Na het enorme succes van Frozen is er nu een vervolg! Ook het tweede deel zit vol hilarische momenten en liedjes om uit volle borst mee te zingen. 

Beeld: Youtube John Lewis & Partners

Het Britse warenhuis John Lewis maakt elk jaar een kerstreclame. En ieder jaar weer wordt-ie door heel veel mensen bekeken. Dit keer met een draakje in de hoofdrol!

Foto: Unsplash

De Braziliaanse João (7) kon door zijn hersenverlamming niet meer zelf op een skateboard staan. Maar door een speciale constructie kan hij dat gelukkig nu wel! 

Sarcofaag

In Egypte hebben archeologen een grote vondst gedaan. Ze vonden twintig doodskisten uit de tijd van de farao's. 

Foto: PostNL

Maandenlang kregen bewoners van de wijk Brabantpark in Breda geen post. Nu blijkt dat de postbode 12.000 poststukken verstopte in zijn schuur!

Foto: Reuters

Het is zover. De Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk zijn het eens over hoe de Britten landengroep EU kunnen verlaten.

Foto: Kidsweek
Stelling

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto: Club van Lelijke Kinderen
4
Film

Wat zou jij doen als er kinderen uit je klas zomaar worden meegenomen? Alleen maar omdat ze scheve tanden, flaporen of rood haar hebben? De Club van Lelijke Kinderen weet het wel. De clubleden komen in opstand! 

Foto: Arjo Frank Fotografie
3
Film

Geen geld krijgen van je baas maar een paard. Britt Dekker kreeg paard George voor het maken van een tv-programma. Samen schitteren ze nu in de nieuwe paardenfilm Whitestar.

Foto: ANP

De Kinderpostzegelactie heeft dit jaar 8,2 miljoen euro opgehaald! Dat werd vandaag bekendgemaakt door youtuber Dylan Haegens op de Twisker School in Amsterdam.

Foto: Pexels

Het is 150 jaar geleden dat het eerste frietje werd geserveerd in Nederland. Dat wordt vandaag gevierd met de lancering van een smulgids.

Foto: Unsplash

Een bijzondere gevangene op een politiebureau in Utrecht deze week. Op Instagram plaatste een politieteam een foto van een vogel in de cel! Het is niet voor het eerst dat een dier een nachtje op het bureau doorbrengt. Een egel en een konijn werden eerder ook opgevangen door agenten.

Foto: Reuters
4
Game

It's me, Mario! Vanaf nu is het populaire racespel Mario Kart te spelen op je smartphone. Het is voor het eerst dat Nintendo de game uitbrengt voor mobiele telefoons. 

Beeld Misfit 2
4
Film

Na het succes van de eerste Misfit werd het tijd voor een vervolg met alle bekende buitenbeentjes. En dat levert een verrassend leuk verhaal op.

Foto: Unsplash

Hardlopen doen de meeste mensen in een bos of in een park. Maar dit weekend rennen veel mensen op een heel bijzondere plek. Disneyland Parijs houdt de aankomende dagen een hardloopwedstrijd in hun attractiepark.

Brandweer

Het lijken wel speelgoedpoppetjes, maar als je goed kijkt zie je echte mensen liggen. In de Tetris Challenge maken hulpdiensten, zoals de brandweer en de politie, bijzondere foto's van zichzelf én de inhoud van hun voertuigen.

©Tilakra Nagaraj / Comedy Wildlife Photo Awards 2019

Lachende zebra's, een schattige otter en een relaxed aapje. Ze zijn allemaal te zien bij de Comedy Wildlife Photography Awards. Bij deze wedstrijd wordt elk jaar de grappigste dierenfoto bekroond. Dit zijn een aantal kanshebbers!

Tram den Haag

In tram 2 in den Haag stapt regelmatig een bijzondere passagier in. Poes Bowie checkt niet in met een OV-chipkaart maar stapt gewoon in om een stukje mee te rijden.

Behind the mask

Nina bedacht een film van maar één minuut over pesten. Een groot succes, want de film heeft nu een grote internationale prijs gewonnen!