Foto Facebook Maasai Mara Wildlife Conservancies

Als je dacht dat alle zebra's strepen hebben, heb je het mis. In Kenia loopt namelijk een zebra-veulen rond met stippen. Een natuurfotograaf ontdekte het bijzondere dier.

Pinguïn en zeeluipaard  Foto Del Álamo

Je wacht urenlang, je bent muisstil... en daar is dan eindelijk het perfecte moment. Klik! Zo ging het voor veel fotografen die hun dierenfoto hebben ingezonden voor een belangrijke fotowedstrijd. Kidsweek koos de 5 meest bijzondere kiekjes uit. 

Koran lezen  Foto AFP

'Een ander geloof? Dan ben je een slecht mens!' Dat is een van de dingen die kinderen leren op salafistische scholen. Journalisten kwamen hier achter door onderzoek te doen. Wat was dit voor onderzoek? En wat is het salafisme eigenlijk? 

Persoon met smartphone

Voor de gein 112 bellen: levensgevaarlijk. De 9-jarige Benjamin deed het ook, maar kreeg spijt. De politie nodigde hem toen uit, om te laten zien hoe gevaarlijk 'plaagtelefoontjes' zijn.

Vrouw beschermt 97 zwerfhonden tegen orkaan

97 honden in huis: zou jij dat willen als het moest? Een vrouw op de Bahama's deed het wel. Er raast een zware orkaan over de eilanden en de vrouw wil zoveel mogelijk zwerfhonden beschermen.

Bron: AFP

Een hond op een surfplank: kan dat? Ja, dat kan! In de Amerikaanse plaats Pacifica waren dit weekend tientallen surfhonden te zien. Zij streden om de titel 'Best surfende hond ter wereld'.

Bron: Pixabay

Heb jij wel eens een handje schelpen meegenomen van het strand op vakantie? Op Sardinië is het al twee jaar verboden, maar toeristen proberen het alsnog. 

Bron: Reuters

Als je snel kijkt, lijkt een snoer net een slang, toch? Dat dacht ook een vrouw uit Breukelen dit weekend. Zij schrok zich een hoedje toen ze thuis een slang dacht te zien.

Bron: EPA

Een verdrietig weekend in Amerika: twee mannen schoten op twee plekken mensen dood, op straat en in de supermarkt. In totaal kwamen 29 mensen om het leven.

Ufo - Pixabay

Een paar dagen geleden zagen Amerikanen twee witte vormen in de lucht. Ufo's, dachten ze. Mensen zeggen steeds vaker dat ze ufo's hebben gezien, ook in Nederland. 

ANP - Politieauto

Als je in een noodsituatie zit en de politie, brandweer of ambulance wil bellen, doe je dat via 112. Vanwege een grote storing lukte dat maandag niet.

Vliegtuig

Val jij wel eens in slaap in het vliegtuig? Zet dan de volgende keer even een wekker, want in Canada werd een vrouw wakker in een verlaten vliegtuig. Help!

Zeehond - Pixabay

In een rivier die door een stad stroomt, kom je hooguit een schol vissen of familie eendjes tegen. Maar een zeehond? Mensen in Amsterdam en De Kwakel keken er gek van op.

Reuters - Stratolauncher

Ooit een heel groot vliegtuig willen kopen? Dat kan! Het breedste vliegtuig ter wereld - 117 meter - heeft nog maar één keer gevolgen en staat nu te koop.

AFP - Archie

Smul jij ook altijd van schattige baby-kiekjes? Dan hebben we goed nieuws voor je, want de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan plaatsten een foto op Instagram van hun zoontje Archie.

Pixabay - Giraf

In Namibië is het héél droog. De regering van het Afrikaanse land wil daarom duizend wilde dieren verkopen. Van dat geld kunnen de overgebleven dieren worden geholpen.

AFP - stroomstoring

Aan tafel met een kaarsje aan. Geen televisie kijken, computeren of je telefoon opladen. Door een enorme stroomstoring, kregen veel mensen in Argentinië en Uruguay daar gisteren mee te maken.

EPA - plastic

Opgeruimd staat netjes, dat moeten honderden duikers hebben gedacht. In de Amerikaanse staat Florida haalden ze troep van de oceaanbodem. Daarmee verbeterden ze het wereldrecord. 

aangifte kortsluiting mast

Van hoogspanningsmasten moet je afblijven, vindt een mastenbedrijf in Almelo. Toch gooiden een paar jongens  - in de buurt van de stad - iets tegen de kabels van een mast aan. Daardoor kwam er kortsluiting. Het Almelose bedrijf, waarvan de mast is, heeft nu aangifte gedaan. 

drakenonderzoek premier nieuw-zeeland

Draken en bovennatuurlijke krachten: bestaan die nou écht? Dat vroeg de 11-jarige Victoria uit Nieuw-Zeeland zich af. Om het zeker te weten, leek het haar een goed idee als de regering er onderzoek naar zou doen. Ze stuurde een brief naar de premier mét wat geld om haar over te halen. 

spaanse glijbaan

Misschien heb je ze op vakantie wel eens  gezien: straten in Spanje met veel hoogteverschil. Soms moet je veel klimmen, afdalen of omlopen om ergens te komen. Een glijbaan in de Spaanse stad Estepona moest dit probleem oplossen. Maar een dag na het plaatsen is het ijzeren ‘speeltoestel’ alweer gesloten.

ajax seizoen 2018-2019

Het seizoen zit er bijna op, er zijn lekker veel doelpunten gescoord en de KNVB-beker is binnen. Even leek het erop dat Ajax de finale van de Champions League zou halen. Een hoop spannende momenten dus voor de Amsterdamse club en daarom hebben we 10 feitjes over afgelopen seizoen op een rijtje gezet.

Foto ANP

De warmste 27 februari in Nederland ooit. Dat is het vandaag! De temperatuur heeft voor het eerst dit jaar de 20 graden aangetikt. 

Robin van Persie van Feyenoord in duel met Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schone van Ajax afgelopen januari in de eredivisie. Foto ANP

Vanavond spelen voetbalclubs Ajax en Feyenoord tegen elkaar. Het is de halve finale van de KNVB-bekerwedstrijd. Tijd voor wat feitjes over de clubs.

Foto filmpje

De Rubiks Kubus oplossen: maar weinig mensen lukt het. Timon (20) uit Almelo kan het binnen 38 seconden. En dat doet hij óók nog eens met zijn voeten. 

vuurpijlen afsteken

Heel even leek het erop dat we dit jaar geen vuurpijlen mochten afsteken met oud en nieuw. Dat mag namelijk alleen nog maar als de pijl in een speciale, goedgekeurde standaard wordt gezet. En die was er lange tijd niet.

ariane grande

Ariana Grande kan een feestje vieren. Haar nieuwe clip Thank u, next is binnen vier dagen al 100 miljoen keer bekeken op YouTube. De zangeres breekt daarmee een record: nog nooit eerder werd een video zo vaak bekeken binnen zo’n korte tijd. Zeven weetjes over deze popprinses. 

Wit rendier

Sommige dieren zijn zo zeldzaam dat als er een foto van ze wordt gemaakt, deze meteen een hit wordt. Dat gebeurde ook bij dit witte rendier. De Noorse fotograaf Mads Nordsveen spotte hem laatst tijdens een wandeling. Plotseling stond de fotograaf oog in oog met het spierwitte dier. 'Dat was een magisch en sprookjesachtig moment', vertelt-ie aan...

rollator vrouw

Daar kom je niet zomaar mee weg, moest een 89-jarige vrouw dinsdag hebben gedacht toen zij werd beroofd van haar sieraden. De dame uit Beek en Donk pakte haar rollator en ging achter de dief aan. 

guus

Kleine kans dat jij ooit een eend in een skate-outfit hebt gezien. Behalve als je Guus de eend op Instagram volgt. Dan kijk je er niet gek meer van op.