aangifte kortsluiting mast

Van hoogspanningsmasten moet je afblijven, vindt een mastenbedrijf in Almelo. Toch gooiden een paar jongens  - in de buurt van de stad - iets tegen de kabels van een mast aan. Daardoor kwam er kortsluiting. Het Almelose bedrijf, waarvan de mast is, heeft nu aangifte gedaan. 

drakenonderzoek premier nieuw-zeeland

Draken en bovennatuurlijke krachten: bestaan die nou écht? Dat vroeg de 11-jarige Victoria uit Nieuw-Zeeland zich af. Om het zeker te weten, leek het haar een goed idee als de regering er onderzoek naar zou doen. Ze stuurde een brief naar de premier mét wat geld om haar over te halen. 

spaanse glijbaan

Misschien heb je ze op vakantie wel eens  gezien: straten in Spanje met veel hoogteverschil. Soms moet je veel klimmen, afdalen of omlopen om ergens te komen. Een glijbaan in de Spaanse stad Estepona moest dit probleem oplossen. Maar een dag na het plaatsen is het ijzeren ‘speeltoestel’ alweer gesloten.

ajax seizoen 2018-2019

Het seizoen zit er bijna op, er zijn lekker veel doelpunten gescoord en de KNVB-beker is binnen. Even leek het erop dat Ajax de finale van de Champions League zou halen. Een hoop spannende momenten dus voor de Amsterdamse club en daarom hebben we 10 feitjes over afgelopen seizoen op een rijtje gezet.

Foto ANP

De warmste 27 februari in Nederland ooit. Dat is het vandaag! De temperatuur heeft voor het eerst dit jaar de 20 graden aangetikt. 

Robin van Persie van Feyenoord in duel met Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schone van Ajax afgelopen januari in de eredivisie. Foto ANP

Vanavond spelen voetbalclubs Ajax en Feyenoord tegen elkaar. Het is de halve finale van de KNVB-bekerwedstrijd. Tijd voor wat feitjes over de clubs.

Foto filmpje

De Rubiks Kubus oplossen: maar weinig mensen lukt het. Timon (20) uit Almelo kan het binnen 38 seconden. En dat doet hij óók nog eens met zijn voeten. 

vuurpijlen afsteken

Heel even leek het erop dat we dit jaar geen vuurpijlen mochten afsteken met oud en nieuw. Dat mag namelijk alleen nog maar als de pijl in een speciale, goedgekeurde standaard wordt gezet. En die was er lange tijd niet.

ariane grande

Ariana Grande kan een feestje vieren. Haar nieuwe clip Thank u, next is binnen vier dagen al 100 miljoen keer bekeken op YouTube. De zangeres breekt daarmee een record: nog nooit eerder werd een video zo vaak bekeken binnen zo’n korte tijd. Zeven weetjes over deze popprinses. 

Wit rendier

Sommige dieren zijn zo zeldzaam dat als er een foto van ze wordt gemaakt, deze meteen een hit wordt. Dat gebeurde ook bij dit witte rendier. De Noorse fotograaf Mads Nordsveen spotte hem laatst tijdens een wandeling. Plotseling stond de fotograaf oog in oog met het spierwitte dier. 'Dat was een magisch en sprookjesachtig moment', vertelt-ie aan...

rollator vrouw

Daar kom je niet zomaar mee weg, moest een 89-jarige vrouw dinsdag hebben gedacht toen zij werd beroofd van haar sieraden. De dame uit Beek en Donk pakte haar rollator en ging achter de dief aan. 

guus

Kleine kans dat jij ooit een eend in een skate-outfit hebt gezien. Behalve als je Guus de eend op Instagram volgt. Dan kijk je er niet gek meer van op.