Pizza

Twee criminelen in een gevangenis in Zweden moeten wel heel erg veel zin in pizza hebben gehad. Zij namen woensdag twee bewakers gevangen. Eén gijzelaar wilden ze wel vrijlaten, maar alleen in ruil voor pizza. 

Reshmie Oogink

Jarenlang trainen voor maar één doel: de Olympische Spelen. Veel sporters doen het. Het is dus niet zo gek dat ze erg verdrietig zijn als ze positief worden getest op corona en opeens niet meer mee mogen doen. Al drie Nederlandse sporters maakten het mee. 

Drijvende auto's in Zhengzhou

Niet alleen in Limburg regende het de afgelopen weken heel hard, ook China heeft er veel last van. In grote steden drijven auto’s rond en zijn metro's ondergelopen.

Schaap en geit

Heb je ooit van een gaap gehoord? Nee, niet dat wat je doet als je moe bent. Een gaap is een dier waarvan de vader een geit is en de moeder een schaap. In een dierenweide in het Drentse Beilen loopt er een rond. Met een baby!

Bever

Boomstambeschuit met muisjes voor een beverfamilie in natuurpark Exmoor in Engeland! De boswachter dacht al dat het beverstelletje een baby had, maar nu is het jong op camera gezien. Het is zeker 400 jaar geleden dat dit gebeurde!

Bolsonaro

Meestal is de hik niet vervelend en is hij zo weer weg. Maar de Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft al tien dagen de hik! Daarom ligt hij nu in het ziekenhuis.

Limburg staat onder water

Je kunt je telefoon niet opladen, al je eten staat onder water en je kelder is een zwembad. Mensen in Limburg hebben er de laatste dagen last van. Hoe is het nu met de natte provincie in het zuiden? 

Alexa

‘Alexa, doe het licht eens aan’ of ‘Alexa, zet de verwarming een graadje lager’. Dat zijn dingen die Alexa’s over de hele wereld regelmatig op school horen. De slimme speaker van het internetbedrijf Amazon wordt zo namelijk ook aangesproken. En dat zijn ouders beu. 

In het museum

Heb jij ooit een dodo in het echt gezien? Of een schildpad met een hele lange nek? Vast niet. Deze dieren zijn namelijk allang uitgestorven. Toch lijkt het in een museum in Parijs net alsof je tussen de dodo’s loopt. Hoe kan dat?

foto Shutterstock

Thuisblijven van school en je vrienden een week niet zien omdat je een snotneus hebt. Vanaf maandag hoeft dat niet meer! Kinderen tot twaalf jaar hoeven zich van coronaminister Hugo de Jonge niet meer verplicht te laten testen en mogen gewoon naar school.

Bron: ANP

Van buiten ziet het eruit als een saai wit huis: de woning van de beroemde drugsbaas Joaquin Guzman, ofwel El Chapo. Maar binnen in dit huis zijn een hoop illegale dingen gebeurd. Het is dan ook niet zo gek dat de regering van Mexico het huis niet verkocht krijgt. Dan maar verloten!