Kat

Miauw! Vandaag is het internationale kattendag. Wat weet jij allemaal over dit pluizige huisdier? Doe de quiz en kom erachter!

Meisje met bloemen

Weg met die schoolboeken: het is vakantie! Maar wat doe je in die zes weken als al je vrienden op vakantie zijn? Je kunt natuurlijk op de bank hangen, maar zelfs dát gaat vervelen. Daarom schreven we dit lijstje met doe-ideeën voor komende week, voor elke dag eentje!

Kalender

Gefeliciteerd! Vandaag is het Bitcoin pizzadag. Op Kidsweek.nl en in Kidsweek zie je vast wel vaker artikelen over 'dagen van'. Maar sommigen zijn zo gek dat ze onze site niet halen. Nou, vandaag wel!

Pompoenen

Pompoenen met gezichten, enge kostuums en lekker veel snoep. Het is vandaag Halloween! Wat niet veel mensen weten is dat de feestdag eigenlijk uit het oude Keltische Ierland, Engeland en Schotland komt. Danann (bijna 8) woont in het Noord-Ierse Belfast en vertelt ons hoe hij Halloween viert. 

Chloe Clem

Je hebt hem vast weleens gezien: de foto van het meisje dat vanuit een autostoeltje ongemakkelijk in de camera kijkt. De populaire meme wordt nu geveild door haar familie.

De miljoenennota

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Egel

Dit weekend is het weer tijd voor de jaarlijkse egeltelling. Mocht je ze zien, kun je dat hier melden. Maar waar slapen egels? En wat eten ze precies? Zeven weetjes over deze stekelige diertjes!

Hoornverbranding

In de Indiase staat Assam waren gisteren meerdere grote kampvuren. Op het vuur lagen alleen geen houtblokken, maar neushoornhoorns! 2.500 hoorns gingen in rook op. 

Kraanwater

Het is Nationale Kraanwaterdag! 200.000 kinderen door heel Nederland drinken vandaag alleen water op school. Vijf weetjes over dit gezonde drankje. 

Inspiration4 wordt gelanceerd

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

verf

Al jaren is het een groot probleem in Nederland: er hangt veel te veel stikstof in de lucht. Er is nu een nieuwe manier gevonden om deze vervuilende stof uit de lucht te halen. Speciale verf zou weleens een oplossing kunnen zijn.

Dino in Brussels museum

In het Aziatische land Oezbekistan werd zo'n veertig jaar geleden een bijzondere bot gevonden. Het bleek een stuk van een bovenkaak van een dino te zijn. Slimme wetenschappers weten nu eindelijk wat voor dino: de Ulughbegsaurus uzbekistanensis. 

Kind tijdens Jom Kippoer

Joden vieren vandaag het einde van Jom Kipoer. De afgelopen twee dagen stonden in het teken van vasten en bidden. Wat vieren zij precies?

De Inspiration4-crew

Zou jij weleens in een raket door de ruimte willen zweven? Vier niet-astronauten zijn dat op dit moment aan het doen. Ruimtevaartbedrijf SpaceX schoot vannacht een raket zonder professionele astronauten de ruimte in. Dat is nog nooit eerder gebeurd.

Duiker met camera

Lang werd gedacht dat de zeldzame squatina, een zee-engel, niet meer in de buurt van Engeland leefde. Maar goed nieuws: biologen hebben nu beelden gemaakt van dit dier bij de kust van Wales. 

Chocolade

Hmmm! Veel mensen vinden chocolade het lekkerste wat er is. Gisteren was het Internationale chocoladedag. Tijd dus voor vijf weetjes om je vingers bij af te likken!

Kat in stadion

Spannende momenten voor een kat in het Amerikaanse Miami. Het was hem gelukt om een American Football-stadion binnen te glippen tijdens een wedstrijd. En daar kwam hij in een lastige situatie terecht. 

De Arc de Triomphe

Het moet wel het grootste cadeautje ooit zijn geweest: de Arc de Triomphe in de Franse hoofdstad Parijs. Zondag werd hij ingepakt. Waarom? En voor wie was de verrassing?

Pop Amal

Een mega grote vluchteling, een hoop herdenkingen en een wel heel jonge wielrenner. Er gebeurde weer van alles dit weekend. Kidsweek zet de opvallendste foto’s op een rij.

Roald Dahl

Het is Roald Dahl-dag. De schrijver vanSjakie en de Chocoladefabriek en De Heksen zou vandaag 105 jaar oud zijn geworden. Dat Dahl goed kon schrijven is bekend. Maar wist je dit al over de Britse schrijver? 

Winnende foto Drone Awards

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Molen

Vandaag beginnen de Open Monumentendagen. Dat betekent dat je op veel plekken dit weekend een kijkje kan nemen waar dit normaal gesproken niet kan. Maar waar kun je nou allemaal heen? 

Ezel

Sommige mensen trekken hun kat een jurkje aan. Maar een ezel in een spijkerbroek is nieuw. Toch hadden de verzorgers van ezel Janneke een goede reden om het dier een broek te laten dragen.

Asterix en Obelix

Dertig katholieke scholen in Canada hebben zo'n vijfduizend boeken en stripboeken vernietigd. Omdat de inhoud racistisch zou zijn, werden ze verbrand. Het gaat onder andere om Kuifje, Asterix & Obelix en Lucky Luke.

Rijnhaven

Een mysterieus 'monster' in de haven van Rotterdam houdt veel mensen al een kleine maand bezig. Is het een oude steiger die boven het water uitkomt? Is het een grote vis? Of is het toch een monster? Een kraanmachinist kwam met het juiste antwoord.

Tweedelig doolhof

Foto's die meedoen aan de Drone Photo Award-wedstrijd stijgen letterlijk tot grote hoogte. Alle foto's zijn vanuit de lucht met een drone gemaakt. En dat levert adembenemende plaatjes op.

Openstaande brug

Hondje Remy maakte maandag een spannend avontuur mee in Vinkeveen. Door een foutje kwam hij bovenop een openstaande brug terecht! 

Kaapse grondeekhoorn

Het mag natuurlijk niet, maar soms als je heel boos bent, smijt je weleens een kussen naar iemands hoofd. Uit onderzoek blijkt dat octopussen precies hetzelfde doen. Wanneer ze een andere octopus niet kunnen uitstaan, gooien ze bijvoorbeeld schelpen of algen naar zijn kop. Zijn er nog meer dieren die slimme trucs weten? 

Formule 1

Eindelijk is het zover: Formule 1 komt dit weekend naar Nederland! Wat weet jij allemaal over dit grote sportevenement? 

Bizon

Sommige dieren wil je liever niet in het wild tegenkomen. In deze drie filmpjes zie je hoe verschillende mensen afgelopen week in beestachtig spannende situaties terechtkwamen. 

Atlas nachtvlinder

Vanavond is de nacht van de nachtvlinder. Daarom organiseert de Vlinderstichting een telling. Iedereen kan vanuit zijn eigen tuin ’s nachts deze fladderaars zoeken. Wanneer je ze hebt gevonden deel je ze op social media met de hashtag #NaNaNa. Maar hoe spot je nachtvlinders? 4 tips!

Cristiano Ronaldo

De voetbalwedstrijd Portugal tegen Ierland was gisteren lang spannend, maar in de 89ste minuut scoorde Cristiano Ronaldo toch een goal. Zijn 110de in een wedstrijd tussen landen. En daarmee had hij een record te pakken. 

Varaan

Al een week lang probeert de Dierenambulance in de Zuid-Hollandse plaats Berkel en Rodenrijs hem te vangen: een varaan. Steeds is hij de medewerkers te snel af. 

New York

Orkaan Ida is gekalmeerd, maar voor veel Amerikanen in het zuidoosten van het land zijn de problemen nog niet voorbij. Hoe is het nu in de staat Louisana? En in New York? 

Toypoedel

Storm bij een weerbericht in Canada! Nee, geen echte. Maar een hondje genaamd Storm.

TikTok

Zit je op TikTok? Dan zou het zomaar eens kunnen dat dit bedrijf een hele hoop van jou weet. Daarom klagen twee organisaties het bedrijf nu aan. 

Vincent ter Schure en Timo Fransen

Niet alleen op de Olympische Spelen deed Nederland het goed. Ook op de Paralympische Spelen zijn onze sporters nu al erg goed bezig. Vannacht hebben vooral de fietsers een hoop...

Kind aan het gamen

Stel je voor: je bent net aan het winnen van je vrienden in dat leuke nieuwe spel en … het scherm gaat op zwart. Je kan niet meer verder spelen. In China is dit binnenkort hoe het gaat. 

Schorpioen

Een medewerker van een coronateststraat bij Rotterdam kreeg maandag de schrik van zijn leven. Hij was een doos met knuffels aan het uitpakken toen hij iets in zijn vinger voelde prikken. 

Nandi Bushell

De 11-jarige Nandi Bushell had afgelopen vrijdag de avond van haar leven. Drummer Dave Grohl van de beroemde band Foo Fighters nodigde haar tijdens een concert uit op het podium. Samen rockten ze het publiek omver! 

Een zwerfhond in Afghanistan

Het was even spannend, maar het is de Engelse ex-militair Paul Farthing gelukt om 150 honden en katten uit Afghanistan te redden. In de stad Kabul zijn alle viervoeters en hun redder op het vliegtuig gestapt. Op naar een beter leven in Londen!

Lisa Kruger

De kortste race ooit en blote mensen op de fiets. Er is weer van alles gebeurd dit weekend. Kidsweek zet de opvallendste foto’s op een rij. 

Elektrisch vliegtuig op Schiphol

 Vliegtuigen zijn erg slecht voor het milieu. Maar wanneer ze elektrisch zijn, valt dat wel mee. Dinsdag landde er voor het eerst eentje op Schiphol.

Watermeloen

Domino’s pizza’s zijn erg lekker, maar niet echt gezond. In Australië bleven mensen maar aan Domino’s vragen om een gezondere pizza. Toen iemand een grappige TikTok plaatste, kreeg het pizzabedrijf een idee. 

Donkey Kong Spel

Als je dacht dat spellen voor de Nintendo Switch duur zijn, dan heb je de prijs van een zeldzaam Donkey Kong-spel nog niet gehoord. Iemand betaalde er afgelopen week 9.000 dollar (ongeveer 7.7.00 euro) voor! Hoe komt het dat dit spel zoveel waard is?

Het monster van Loch Ness

Is het een berg afval, een grote vis of toch een monster? In de Rijnhaven in Rotterdam lijkt een geheimzinnig wezen rond te zwemmen. 

Paralympische zwemmer

Wanneer je bijvoorbeeld een been mist, is het lastig om te sporten. Toch is er ook een sportevenement voor deze mensen: de Paralympische Spelen. Vandaag beginnen de Zomerspelen in Tokyo. Maar hoe speel je rugby als je niet kan lopen? En hoe zwem je? Vijf paralympische sporten uitgelegd.

Groepsfoto deelnemers

Vanaf 29 augustus is op RTL4 weer elke zondag te zien hoe BN’ers over boomstammen klimmen, vieze dingen eten en elkaar wegstemmen. Dit jaar is Expeditie Robinson opgenomen in Kroatië. Maar wie zijn de 18 nieuwe deelnemers?

Darminhoud van een termiet

Nee, deze video is niet gemaakt in de zee. Deze wezentjes zijn met een microscoop gefilmd in de darmen van een termiet! Vind je de beelden nu nog steeds zo mooi?  

Kinderen komen aan op school

Vroeg opstaan, veel leren en je vrienden elke dag zien. Vanaf vandaag mogen kinderen in het noorden van het land weer naar school. Maar hoe zit het met de coronaregels en wanneer is de rest van Nederland aan de beurt? Een paar feitjes over schooljaar 2021-2022.

Handtas

Stel, je hebt net een mooie nieuwe tas. Het regent één keer en hij is helemaal doorweekt. Met het weer van afgelopen zomer is dit niet zo moeilijk voor te stellen. Anja Fijma was dit beu. De oplossing: een tasregenjas. 

Baanwielrenners

Iedereen had het verwacht en het is ook gebeurd: de Nederlandse baanwielrenners hebben goud gewonnen op de teamsprint! De laatste keer dat dat gebeurde was in 1932. Maar de drie mannen zijn niet de enige Nederlandse sporters die ons de laatste dagen medailles hebben bezorgd. 

regen en zon

De korte broeken liggen nog netjes opgevouwen in de kast en de paraplu is hard nodig. Het weer deze zomer geeft nog niet echt een vakantiegevoel. Je kunt het een slechte zomer noemen, maar eigenlijk is dit weer heel normaal!

Didga op een skateboard
Rubriek: knappe huisdieren

Dansen, zingen of zelfs autorijden. Sommige huisdieren kunnen de gekste trucjes. In deze rubriek zie je de leukste filmpjes van de schattigste en meest talentvolle huisdieren. 

Voetbalkonijn
Rubriek: knappe huisdieren

Dansen, zingen of zelfs autorijden. Sommige huisdieren kunnen de gekste trucjes. In deze rubriek zie je de leukste filmpjes van de schattigste en meest talentvolle huisdieren.

Zeespons

De Canadese onderzoeker Elizabeth Turner denkt het oudste dierenfossiel ooit te hebben gevonden. Volgens haar zijn de resten van een zeespons die ze vond wel 890 miljoen jaar oud! 

Jiff op twee poten
Rubriek: knappe huisdieren

Dansen, zingen of zelfs autorijden. Sommige huisdieren kunnen de gekste trucjes. In deze rubriek zie je de leukste filmpjes van de schattigste en meest talentvolle huisdieren. 

Arno Kamminga

Het was niet zo’n succesvolle nacht als gisteren voor de Nederlandse sporters, maar we hebben toch twee medailles kunnen binnenslepen. We zijn wel ingehaald in het klassement van aantal medailles per land. We zijn gezakt van de negende naar de elfde plek.

Speeltuin

Eén van de jongens die ervan verdacht wordt de 14-jarige Frédérique in elkaar te hebben geslagen, is opgepakt. Gisteren kreeg ze klappen in Amstelveen toen ze niet wilde zeggen of ze een jongen of een meisje was. 

De schildpaddendate

Het is in coronatijd niet gek om elkaar alleen te kunnen zien op de telefoon. Maar schildpadden die daten via FaceTime is iets nieuws. Twee tortelduifjes …uh… schildpadden in Australië deden het. 

Winnaars tijdrit vrouwen

Goedemorgen! Terwijl wij lekker lagen te slapen, deden de Nederlandse sporters dat allesbehalve. Onze helden hebben vannacht wel zes medailles binnengesleept! Vanochtend kwam er daar nog eentje bij. Daarmee schuift ons land in één keer op naar de negende plek op de lijst van medailles.

Matthieu van der Poel
Foto's

Corona, een hittegolf en slecht communicatie. Het zit de Nederlandse sporters niet mee deze Olympische spelen. Toch gebeurden er tot nu toe ook een paar leuke dingen.  

Winnaars Skateboarden

Stoer over een reling grinden (met het skateboard er overheen schuren) en weer netjes landen. Het is iets wat je meestal alleen volwassen mannen op Instagram ziet doen. Toch kon de dertienjarige Momiji Nishiya dit het beste op het olympische skateboarden voor vrouwen. Het Japanse meisje is de op één na jongste winnaar van olympisch goud ooit!...

Peter R. de Vries

Over een paar jaar ligt er in Aalsmeer een Peter R. de Vriesstraat. Dat heeft de gemeente besloten. Volgens Aalsmeer is het een mooie eer voor de overleden misdaadverslaggever. 

Gebouw 7

Tijdens de Olympische Spelen komen er 18.000 sporters en begeleiders naar Tokio. Het is natuurlijk het makkelijkst als zij allemaal bij elkaar blijven. Dat gebeurt in het olympisch dorp. Hoe ziet dat dorp er dit jaar uit? 

Pizza

Twee criminelen in een gevangenis in Zweden moeten wel heel erg veel zin in pizza hebben gehad. Zij namen woensdag twee bewakers gevangen. Eén gijzelaar wilden ze wel vrijlaten, maar alleen in ruil voor pizza. 

Reshmie Oogink

Jarenlang trainen voor maar één doel: de Olympische Spelen. Veel sporters doen het. Het is dus niet zo gek dat ze erg verdrietig zijn als ze positief worden getest op corona en opeens niet meer mee mogen doen. Al drie Nederlandse sporters maakten het mee. 

Drijvende auto's in Zhengzhou

Niet alleen in Limburg regende het de afgelopen weken heel hard, ook China heeft er veel last van. In grote steden drijven auto’s rond en zijn metro's ondergelopen.

Schaap en geit

Heb je ooit van een gaap gehoord? Nee, niet dat wat je doet als je moe bent. Een gaap is een dier waarvan de vader een geit is en de moeder een schaap. In een dierenweide in het Drentse Beilen loopt er een rond. Met een baby!

Bever

Boomstambeschuit met muisjes voor een beverfamilie in natuurpark Exmoor in Engeland! De boswachter dacht al dat het beverstelletje een baby had, maar nu is het jong op camera gezien. Het is zeker 400 jaar geleden dat dit gebeurde!

Bolsonaro

Meestal is de hik niet vervelend en is hij zo weer weg. Maar de Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft al tien dagen de hik! Daarom ligt hij nu in het ziekenhuis.

Limburg staat onder water

Je kunt je telefoon niet opladen, al je eten staat onder water en je kelder is een zwembad. Mensen in Limburg hebben er de laatste dagen last van. Hoe is het nu met de natte provincie in het zuiden? 

Alexa

‘Alexa, doe het licht eens aan’ of ‘Alexa, zet de verwarming een graadje lager’. Dat zijn dingen die Alexa’s over de hele wereld regelmatig op school horen. De slimme speaker van het internetbedrijf Amazon wordt zo namelijk ook aangesproken. En dat zijn ouders beu. 

In het museum

Heb jij ooit een dodo in het echt gezien? Of een schildpad met een hele lange nek? Vast niet. Deze dieren zijn namelijk allang uitgestorven. Toch lijkt het in een museum in Parijs net alsof je tussen de dodo’s loopt. Hoe kan dat?

foto Shutterstock

Thuisblijven van school en je vrienden een week niet zien omdat je een snotneus hebt. Vanaf maandag hoeft dat niet meer! Kinderen tot twaalf jaar hoeven zich van coronaminister Hugo de Jonge niet meer verplicht te laten testen en mogen gewoon naar school.

Bron: ANP

Van buiten ziet het eruit als een saai wit huis: de woning van de beroemde drugsbaas Joaquin Guzman, ofwel El Chapo. Maar binnen in dit huis zijn een hoop illegale dingen gebeurd. Het is dan ook niet zo gek dat de regering van Mexico het huis niet verkocht krijgt. Dan maar verloten!

Meeuw met bakje

Al sinds april krijgt de dierenambulance in Groningen de melding dat er een meeuw met een plastic bakje om zijn snavel loopt. Nu is de pechvogel eindelijk bevrijd.