Foto: Shutterstock
Tips

Met oud en nieuw voor de deur is het tijd om je smaakpapillen weer flink te laten tintelen. Goede drankjes maken de jaarwisseling helemaal compleet. Met deze drie feestelijke recepten zit jij de komende dagen zeker goed.

halloween snacks

Boe! Het is zondag weer tijd voor griezelfeest Halloween! De favoriete dag van iedereen die van een beetje eng houdt. En bij dat feest van pompoenen, skeletten en enge spinnen, hoort natuurlijk ook gruwelijk lekker eten.

Zinedine, Noach, Anoushka, Lucy en Tygo. Foto: Ernie Buts
Testteam

Aardbei en appel, maar ook drop en munt. Stiften heb je in alle kleuren en … geuren! Maar welke geurstiften kleuren het beste? En welke ruiken het lekkerst? Het testteam zoekt het uit!

De Apenprins
3
Film

Apen zijn harige dieren die in bomen slingeren, toch? Niet in De Apenprins! In deze Franse film wonen ze net als mensen in huizen. Aapje Tom woont in Nioukos. In deze stad in de jungle is elke dag hetzelfde. Tot prins Laurent op het strand aanspoelt. Dan verandert alles...

Foto: Nander de Wijk

'Maak een movie op TikTok, maak een movie op Snapchat.' Zo begint het nieuwe lied VHouse Anthem van de Vhouse All Stars. En dat is precies wat de acht populaire TikTokkers hebben gedaan: een lied met lekkere beat geschreven en er een vette videoclip bij opgenomen. 

Bruine bonen
Spreekwoorden

Als jij weer eens gek doet zullen je ouders vast vaak dingen zeggen als 'Alle gekheid op een stokje' of 'Je bent van lotje getikt'. En als je dan je grote teen stoot is het: 'Boontje komt om zijn loontje'. Dat zijn hele normale Nederlandse spreekwoorden. Maar waar komen ze eigenlijk vandaan? In deze rubriek onderzoeken we het. Deze keer kijken...

gek
Spreekwoorden

Als jij weer eens gek doet zullen je ouders vast vaak dingen zeggen als 'Alle gekheid op een stokje' of 'Je bent van lotje getikt'. En als je dan je grote teen stoot is het: 'Boontje komt om zijn loontje'. Dat zijn hele normale Nederlandse spreekwoorden. Maar waar komen ze eigenlijk vandaan? In deze rubriek onderzoeken we het. Deze keer kijken...

labradoedel

Iedereen is weleens iets kwijt. Soms vind je het dan terug op een plek waar je het niet zou verwachten. Maar dat een Amerikaanse vrouw haar trouwring terug zou vinden in de maag van haar elf maanden oude puppy, zag niemand aankomen. 

redactie Kidsweek
Blog

Drie maanden lang heb ik mogen meehelpen op de redactie van Kidsweek. Helaas is vandaag mijn laatste dag. Waarom ik het zo leuk heb gehad? Dit is waarom…

echt en nepnieuws

Vandaag begint de Week van de Mediawijsheid. Tijd om te kijken hoe mediawijs jij bent als het over nepnieuws gaat.

Haas
Spreekwoorden

Als jij weer eens gek doet zullen je ouders vast vaak dingen zeggen als 'Alle gekheid op een stokje' of 'Je bent van lotje getikt'. En als je dan je grote teen stoot is het: 'Boontje komt om zijn loontje'. Dat zijn hele normale Nederlandse spreekwoorden. Maar waar komen ze eigenlijk vandaan? In deze rubriek onderzoeken we het. Deze keer: mijn...

Trump

Het is misschien wel de speciaalste Amerikaanse vlag die er is: een vlag uit 1944. De Nederlandse kunstverzamelaar Bert Kreuk heeft hem, maar wil hem nu weggeven aan president Trump. Onder twee voorwaarden: de vlag komt in een Amerikaans museum te hangen en Trump moet hem zelf komen halen. 

Vuurwerk

Wil jij ook graag vuurwerk zien op oudjaarsavond? Maar heb je moeite om je ogen open te houden tot twaalf uur? In Rotterdam bedachten ze daar vorig jaar een oplossing voor: een vuurwerkshow voor kinderen. Dit jaar komt-ie er weer!

Valerie en Scoop

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Bacteriën

Dokters maken zich zorgen. Steeds meer mensen hebben namelijk last van superbacteriën. Maar wat zijn dit? Drie vragen over deze micro-beestjes.

Gekheid
Spreekwoorden

Als jij weer eens gek doet zullen je ouders vast vaak dingen zeggen als 'Alle gekheid op een stokje' of 'Je bent van lotje getikt'. En als je dan je grote teen stoot is het: 'Boontje komt om zijn loontje'. Dat zijn hele normale Nederlandse spreekwoorden. Maar waar komen ze eigenlijk vandaan? In deze rubriek onderzoeken we het. Deze keer: alle...

Meester Jesper

Meester Jesper geeft les aan groep 8 op basisschool De Wegwijzer in het Gelderse dorp Winssen. Daarnaast heeft hij ook nog een vette afspeellijst op Spotify. En die lijst heeft er nu voor gezorgd dat hij een weddenschap heeft verloren.

Hagel in Rome

Een paar regen- en onweersbuitjes waren er voorspeld in Rome het afgelopen weekend. De Italianen kregen alleen iets meer dan dat: in tien minuten lagen alle straten vol met hagelstenen.

Nijlpaard

In het South Luangwa National Park in het Afrikaanse land Zambia leven heel veel nijlpaarden. 'Te veel', zegt de Zambiaanse minister van Toerisme Charles Banda. Zijn oplossing? Duizenden nijlpaarden moeten worden neergeschoten.

gebaren

Waarschijnlijk had jij zonder het bijschrift geen flauw idee wat Omar en Nouhaila hieronder gebaren. Niet zo gek ook: maar 50.000 van alle Nederlanders ‘spreekt’ gebarentaal. Hoogleraar gebarentaal Onno Crasborn wil dat veranderen: ‘Ik vind dat iedereen in Nederland deze taal zou moeten leren.’

Vechtmeisje

In de film Vechtmeisje laat Bo zien hoe stoer de sport kickboksen is. Aiko Beemsterboer speelt Bo en vertelt aan ons dat ze vóór de film nog nooit had gekickbokst: 'Dat moest ik leren. Ik trainde drie keer per week, drie à vier maanden lang.'

Eekhoorn

Een vrouw in Amerika nam afgelopen week een wel heel apart huisdier mee in het vliegtuig: een eekhoorn! Ze zei dat het beestje haar emotionele steun gaf, dus dat hij echt mee moest. Helaas voor de vrouw zijn knaagdieren niet welkom in een vliegtuig en werden zij en haar huisdier eruit gezet.

Griekse kust

Volgens sommige archeologen is het de vondst van de eeuw: 58 eeuwenoude scheepswrakken. Zij vonden deze in Griekenland. En ze liggen helemaal vol met oude voorwerpen. 

orkaan Michael

Mensen in het zuid-oosten van Amerika zitten al een paar dagen nagelbijtend binnen. Blijft het dak nog wel op hun huis liggen? Orkaan Michael is sinds woensdag aan land en heeft al voor veel schade gezorgd.

Afrikaanse meisjes

Ben jij een meisje en mag je gewoon naar school? En droom je ervan om later juffrouw of dierenarts te worden? Niet iedereen kan dat. Vandaag is het Wereldmeisjesdag. Maar waarom moet er eigenlijk een dag speciaal voor meisjes zijn? Drie vragen over deze bijzondere dag.

Koning bij een trein

Als je ooit met de trein reist, zou het zomaar kunnen dat je binnenkort de koning een keer tegenkomt op het perron. Tenminste als het aan de politieke partijen D66 en GroenLinks ligt.

Anne-Mar met Anti Pest polsbandje

'We hadden eerst 60.000 polsbandjes besteld', vertelt Anne-Mar van het tv-programma de Anti Pest Club over de Anti Pest polsbandjes. 'Toen die opraakten hadden we er 30.000 bovenop gegooid. Die waren in no time ook weer op. We bestelden er weer bij en toen we op 120.000 polsbandjes zaten, hebben we de lijnen moeten sluiten.'...

Small Foot
4
Film

Geloof jij dat de verschrikkelijke sneeuwman bestaat? Vast niet. Maar in de animatiefilm Smallfoot barst het van de yeti’s. En wat blijkt? Ze zijn helemaal niet eng! Wel hebben ze nogal gekke ideeën over mensen…

Bekendmaking opbrengst kinderpostzegels

Feest in Vleuten. Daar heeft YouTube-ster Dylan Haegens bekend gemaakt dat er 9,4 miljoen euro is opgehaald met de Kinderpostzegelactie.

Anaconda

In China had een slang zin in een hapje 'hotdog' en begon een hond te wurgen. Een aantal jongens vond het zielig voor de viervoeter en probeerde uit alle macht het beest te bevrijden uit de wurggreep.

cyberpesten

Het gebeurt nog veel te vaak: cyberpesten. Als iemand de hele tijd gemene berichten op je tijdlijn op Facebook plaatst, dan kan het zijn dat jij ook wordt gecyberpest. Facebook heeft nu nieuwe functies tegen dit soort pesten. Dit zijn er drie:

arrestatie

Stel je voor: een inbreker sluipt stilletjes richting het huis dat hij wil beroven. Hij loopt op zijn tenen om een heg heen en klimt op een verhoging. En dan opeens: Plons!

paard

In het Franse dorpje Chantilly liep vorige week opeens een paard het café binnen. Hij kwam geen colaatje bestellen, het dier was ontsnapt uit zijn stal en op hol geslagen.

Stint

Vanaf vandaag zul je geen stints meer op de weg zien. Er worden onderzoeken gedaan naar de veiligheid van deze elektrische bolderkar. Totdat die klaar zijn wil de minister ze voor de zekerheid van de weg halen.

uitgestorven boomkangoeroe leeft toch nog

Negentig jaar lang dachten wetenschappers dat de wondiwoi was uitgestorven. Maar nu heeft een Britse toerist toch deze boomkangoeroe gezien in Indonesië!

80-jarige oorlog

Wie heeft Willem van Oranje vermoord en waarom droeg hij zwembandjes toen hij dit deed? Dit en nog veel meer wordt vanaf vanavond beantwoord in de grappige serie Welkom in de 80-jarige Oorlog.

bijen

Een vliegtuig in Zuid-Afrika kon woensdag een tijdlang niet opstijgen. Wie wel vlogen, waren een hoop bijen. De insecten bouwden een nest in een van de motoren van het vliegtuig.

Indiaas meisje zingt haar naam

Stel je voor dat jouw moeder je zou roepen door een liedje te zingen. In het Indiase dorpje Kongthong is dit echt hoe het gaat. Mensen daar roepen elkaar met zelfbedachte melodieën. De zevenhonderd inwoners hebben allemaal een naam in de vorm van een lied.

Roodharigendag 2018

Dit weekend kleurde het hele centrum van de Brabantse stad weer rood. Roodharigen uit binnen- en buitenland kwamen samen om Redhead Days 2018 te vieren.

hond

Vind je een eigen hond echt niet genoeg en wil je het liefst dat al je buren óók een hond hebben? Dan zul je toch echt je ouders moeten overtuigen om naar Denemarken te verhuizen. Daar komt een flat waar alleen hondenbaasjes mogen wonen!

Niezen
Feit of Fabel?

Vrijdag de dertiende is een ongeluksdag, wortels zijn goed voor je ogen. Sommige dingen hoor je zo vaak, dat je denkt dat ze waar zijn. Iedereen zegt het, dus het zal wel zo zijn. Maar klopt het ook?

huilende ronaldo

Hij begreep er helemaal niks van. Cristiano Ronaldo werd gisteravond van het veld gestuurd bij de Champions League-wedstrijd Valencia-Juventus. De voetballer kon zijn tranen niet inhouden. 

Glennis Grace

En alweer een staande ovatie. Het optreden van Glennis Grace in de finale van America's Got Talent gisteravond was opnieuw een groot succes.

Bert en Ernie

Op veel plekken was gisteren te lezen dat de schrijver van Bert en Ernie het stel heeft bedacht als koppeltje. Nu zeggen de makers van het Amerikaanse programma Sesame Street het hier helemaal niet mee eens te zijn. 'Bert en Ernie zijn...

Foto: ANP

Zo'n 150.000 gezinnen in de VS wachten in spanning op orkaan Florence, die dit weekend over het land zal trekken. De orkaan is minder sterk geworden, maar kan wel zorgen voor veel wateroverlast.

PlasticRoad

Wat doen we met al dat plastic afval? Dat is een vraag waar wetenschappers steeds vaker het antwoord op zoeken. Simon Jorritsma en Anne Koudstaal dachten wel een oplossing te weten: een plastic fietspad. 

Rolls Royce ghost

460.000 pond, ofwel 516.525 euro. Zoveel kostte de kentekenplaat die een anonieme koper op een veiling in Engeland kocht.

Vergelijking Valerie en Jane

Zin om een avondje te lachen op de bank? Download dan de app Google Arts & Culture. Daarin zit nu een functie die jouw selfie vergelijkt met beroemde schilderijen van vroeger en nu. Zo kun je er zomaar achter komen dat je eigenlijk best veel op ene Julia Swan uit 1840 lijkt.

ontruimingsoefening

Schrok je omdat bij jou op school vanochtend het brandalarm afging? Dan ben je niet de enige. Door heel het land moesten kinderen vanochtend naar buiten, de regen in. Gelukkig was er niet echt een brand. Het alarm ging af als een protest van de directeur van je school. 

Man op paard

108 paarden, ganzen, uilen, giervalken, honden en dan ook nog wat mensen. Zij spelen allemaal in een voorstelling die van het weekend is begonnen: De Stormruiter. Vooral de Friese paarden spelen een belangrijke rol.

voetballer hangt aan kraan

Een paar keer een bal hooghouden kun je misschien wel, maar lukt het je ook op zo'n honderd meter hoogte? De Noorweegse voetballer Tobias Becs kan het in ieder geval wel.

leeuw

Voor een paar toeristen in een Russisch safaripark, kwam de natuur wel heel dichtbij. Mannetjesleeuw Filya sprong plotseling bij hen in de auto. Gelukkig wilde hij de bezoekers geen kwaad doen, hij wilde alleen maar een aai door zijn manen.

gelukkig kinderen nederland

Hoe gelukkig zijn kinderen in Nederland?  Hoeveel tijd gamen ze? En wordt er nog veel gepest op school? Dit en nog veel meer wordt elke vier jaar onderzocht. Het onderzoek gaat over kinderen van 11 tot en met 16 jaar. Vandaag werden de resultaten van dit jaar bekend. Drie opvallende uitkomsten.

parkwachter Petersen

Dat het ijs op de Noordpool en Groenland smelt, wisten we al. Alleen zien we het nooit met eigen ogen. Parkwachter Petersen ziet het wel elke dag gebeuren. Als parkwachter houdt hij het gebied in de gaten en probeert-ie het te beschermen.

klaslokaal

Iemand die normaal bij de gemeente werkt voor de klas? Als je in Amsterdam woont, zou dat zomaar eens kunnen. Doordat er zo weinig leraren zijn, krijgen Amsterdamse scholen hulp van gemeentemedewerkers. Ook vluchtelingen die vroeger leraar waren en studenten gaan meehelpen.

Zwemmend kind

Het zal je maar overkomen. Speel je net lekker in het zwembad, valt er ineens een lamp naast je in het water. Bij in ieder geval 64 zwembaden in Nederland zou dit kunnen gebeuren.