Scoop

Ben jij de leukste thuis? Met deze kerstmoppen steel jij de show tijdens het kerstdiner.

Shutterstock

Een kerstboom vol lichtjes en ballen, cadeautjes eronder en kerstkransjes aan de takken. Dikke kans dat jij bij ‘kerst’ meteen hieraan denkt. Maar in veel andere landen roept kerstmis heel andere beelden op. Ken jij deze kersttradities al?

Unsplash

Elk jaar een dennenboom in huis slepen, urenlang in de keuken staan en honderden kaartjes versturen. Hoe komen wij eigenlijk aan onze eigen kersttradities?

Unsplash
Quiz

Het wordt eind deze week bibberkoud. Donkere dagen, gure wind en feestdagen: het voelt weer echt als winter. Hoogste tijd om je kennis over het koudste seizoen te testen!

milkshakes

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Als alles goed gaat legt de stoomboot vandaag aan in Hellevoetsluis. Van de intocht kun je ook thuis op de bank een feestje maken. Met chocoladeletters en... pepernootmilkshakes! 

sint

Vanavond is het Sint-Maarten: het feest waarbij kinderen luidkeels zingend langs de deuren trekken. Maar wie was Sint Maarten eigenlijk?

Unsplash

Het is herfst! En dat betekent dat je de komende tijd veel vallende blaadjes, ochtenddauw, paddenstoelen en spinnen gaat tegenkomen. Hoogste tijd om je kennis over de herfst te testen! Weet jij welke antwoorden over de herfst goed zijn?

Foto: Mischa Schoemaker
Week Tegen Pesten

Grapje! Moet toch kunnen?! Dat is het thema van de Week Tegen Pesten dit jaar. Hoe weet je eigenlijk wanneer iets een goede grap is of juist kwetsend? Wij vroegen het aan Howard Komproe. Hij is comedian én schreef een boek over de grens van de grap. 

Foto: Shutterstock

In Amersfoort hangt liefde in de lucht. Daar organiseert het Dierenbeschermingscentrum speeddates voor… konijnen!

Stelling Vera

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens?

ANP
Quiz

Het is zomervakantie. De hoogste tijd voor een quiz over de zomer! Wat weet jij allemaal over dit zonnige seizoen?

De Bellinga's
3.5
Film

Fans van de familie Bellinga verzamelen! De bekende vlogfamilie heeft het eigen vlogkanaal ingeruild voor het witte doek in hun eerste film: De Bellinga’s: Huis op stelten. Een vrolijke film vol klunzige acties, achtervolgingen en natuurlijk liedjes.

Foto: Annemiek Mommers

Inklappen die strandstoel, weg met dat luieren! Ook in de zomervakantie zijn er genoeg actieve uitjes om te ondernemen. Kidsweek zet er vijf voor je op een rijtje.

Foto: Pexels

Mmm! Het is Pasen, tijd voor een lekker eitje. Maar naast eten kun je er ook wereldrecords mee verbreken. De hoogste tijd om de leukste (en gekste) records met eieren op een rijtje te zetten.

Unsplash
Uitgelegd

Eitjes, paashazen en een lekker ontbijt. Veel mensen in Nederland vieren de komende dagen Pasen. Maar wat is Pasen eigenlijk? En wat vieren we precies?

kikkers

Het is 1 april; tijd om je vrienden en familie goed voor de gek te houden. Hieronder vind je voorbeelden en inspiratie voor de leukste grapjes!

Unsplash

Een nieuw jaar is hét moment voor het maken van nieuwe herinneringen. Stop je die in een tijdcapsule dan vergeet je ze nooit meer. Dit zijn dingen die je in je tijdcapsule kunt stoppen:

Unsplash

Een nieuw jaar is hét moment voor het maken van nieuwe herinneringen. Stop je die in een tijdcapsule dan vergeet je ze nooit meer. Maar hoe maak je zo’n schatkist voor de toekomst? Nou, zo!

Captain Nova
4
Film

Spannend, grappig én een goede boodschap. Als jij deze dingen belangrijk vindt in een film, ben je bij Captain Nova aan het goede adres. 

Shutterstock

Is het een croissantje? Of een kat? En is dat nou een gorilla tussen de druiven? Kunstenaar Ronald Ong uit Maleisië maakt kunstwerken waarin hij dieren verstopt tussen eten en andere spullen. 

Shutterstock

Heb jij moeite om ’s ochtends op tijd klaar te zijn voor school? Zet dan de liedjes op die SLAM!-dj Martijn La Grouw tipt en je gaat swingend van start.

ANP

Afvalzak in je hand en prikken maar! Vandaag is het World CleanUp Day: een dag waarop de planeet een grote opruimbeurt krijgt. In 180 landen ruimen mensen vandaag zwerfafval op.

Shutterstock

En het record voor de langste mensen van de wereld gaat naar… ons! Nederlanders zijn nog steeds het langste volk ter wereld, maar we worden al jaren steeds korter. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS.

Wasilja

Wasilja Peterse uit Arnhem is een echte dominoartiest. Hij vestigde een wereldrecord door 3202 mini-dominostenen om te laten vallen. Daarmee staat hij in het nieuwe Guinness World Records-boek. 

Unsplash

Muizen met langere staart en vogels met grotere snavels. Sommige dieren krijgen door klimaatverandering een ander uiterlijk. Dat blijkt uit nieuw...

Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Jos Baart
Dier van het Jaar

Vorig jaar werd de familie Oehoe gekroond tot Dier van het Jaar 2020. De drie uilskuikens gingen van een plantenbak op een Belgisch balkon naar een vogelopvang. En nu zijn ze uitgevlogen! Hoe gaat het met...

Shutterstock

Op een schooldag maak je ontelbaar veel keuzes. En dat almaar kiezen is soms knap lastig! Zeker als je moet kiezen tussen twee onmogelijke opties. Deze dilemma’s kom je in het echte leven (waarschijnlijk) nooit tegen. Maar wat als dat wel gebeurt? Wat kies je dan?

John Spiers  / Comedywildlifephoto.com.

Heb jij zin om te gieren van het lachen? Neem dan even de tijd voor de finalisten van de Comedy Wildlife Photo Award 2021. De wilde dieren in deze foto’s hebben hun beste beentje voortgezet voor de meest hilarische kiekjes.

Shutterstock ufo

Een mysterieuze schotel in de lucht met gekke ruimtemannetjes. Bijna één op de drie Nederlanders denkt weleens een ufo te hebben zien vliegen. Dat blijkt uit onderzoek van tijdschrift...

ANP NASA

Yes! Goed nieuws van de planeet Mars. Daar is het de marsrobot Perseverance waarschijnlijk gelukt om steengruis te verzamelen. Dat laat ruimtevaartorganisatie NASA weten.

Shutterstock

Beschuit met muisjes in Sri Lanka! Daar is olifant Surangi (25) bevallen van niet één, maar twee kleine olifantjes. Hartstikke bijzonder, want een olifantentweeling komt bijna nooit voor.

Fotocredits Jeangu: Rinse Fokkema Fotocredits Emma: Lucas Semm Fotocredits Rolf: Ruud Baan

Ta-daaa! De jury van het Junior Songfestival is bekend. Jeangu Macrooy, Emma Heesters en Rolf Sanchez beoordelen wie Nederland gaat vertegenwoordigen...

ANP

Een frisse start voor Alexia (16). Vandaag start de prinses op haar nieuwe school in Wales, Engeland. En daar is ze niet de enige prinses…

Unsplash

Vleermuizen: de fladderende diertjes jagen mensen soms de stuipen op het lijf. Maar niet dit weekend, het is namelijk de Nacht van de Vleermuis. In heel Europa wordt aandacht besteed aan de dieren.

Unsplash

Beschuit met muisjes voor wonderdolfijn Spirtle. Het dier dat vijf jaar geleden fiks verbrandde in de zon is bevallen van een gezond kalfje. En dat terwijl experts dachten dat Spirtle haar brandwonden niet zou overleven.

still YouTube

Een overleden dierbare herdenken in de coronacrisis. Hoe doe je dat op een bijzondere manier? Een Australische boer bedacht er iets op. Hij besloot zijn schapen in de vorm van een hartje neer te zetten in de wei.

ANP

Een bijzondere geboorte in… een vliegtuig! Een Afghaanse moeder beviel vorig weekend tijdens een vlucht uit Afghanistan, midden in de lucht. Haar dochter heeft ze vernoemd naar het vliegtuig: Reach. 

ANP

Een Schotse zeemeeuw trok zondag veel bekijks. Het dier ging er tijdens een belangrijke golfwedstrijd met de bal vandoor. En dat zorgt voor grappige beelden!

still YouTube

Het waren spannende uurtjes voor de dove Zoey. De Amerikaanse hond zat dagenlang vast in een put onder de weg. Na een spannende reddingsactie van 12 uur staat ze gelukkig weer met beide pootjes boven de grond.

still YouTube

Dat vulkanen veel schade kunnen aanrichten is bekend. Maar wist jij dat ze soms ook zorgen voor nieuw land? In Japan heeft de uitbarsting van een onderwatervulkaan een nieuw eiland gemaakt.

Unsplash

Kidsweek.nl stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Ribadesella - Pixabay

Kraaiende hanen en balkende ezels. Toeristen in het Spaanse dorp Ribadesella klaagden erover tijdens hun vakantie. De gemeente besloot daarom een poster te maken: ‘Als je het plattelandsleven niet aankunt, ben je misschien niet op de juiste plaats.’

ANP

Goed nieuws uit het Great Barrier Reef! Daar is een enorm stuk koraal gevonden dat hartstikke gezond blijkt te zijn. Onderzoekers noemen het een ‘opsteker’ in al het negatieve nieuws over het koraalrif. 

still YouTube

Een unieke situatie in Safaripark Beekse Bergen. Daar zorgt moedercheeta Kate niet alleen voor haar eigen drie jonkies, maar ook voor drie jongen van een andere cheeta. Een heuse adoptiemoeder dus!

Unsplash

Soep, saus, slang!? Tijdens het boodschappen doen, vond de Australische Helaina Alati iets heel bijzonders in het  supermarktschap. Een python. En niet zomaar eentje: een joekel van drie meter!

ANP

Een NAVO-vliegtuig uit Afghanistan is gisteravond rond elf uur geland op Schiphol. De 35 Nederlanders aan boord zijn opgehaald uit de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Daar is het voor veel mensen niet meer veilig.

ANP

Een probleem in boekenland! De komende tijd worden er minder boeken gedrukt door een tekort aan papier. De boosdoener? De coronacrisis.

ANP

Tovenaars opgelet! Nederland krijgt binnenkort twee echte Harry Potter-fanshops. De winkels in Rotterdam en Amsterdam worden de allereerste die helemaal in het teken van Harry Potter zullen staan.  

ANP

Ken jij Skatekeet al? Deze stoere skateboarder uit Utrecht is de jongste Nederlandse deelnemer tijdens de Olympische Spelen. Vannacht reed ze haar eerste wedstrijd. 

ANP

Kidsweek stond deze week weer vol met nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Unsplash

Dit weekend vertrekken er weer veel Nederlanders op vakantie. Dikke kans op file dus! Sta jij ook vast op de weg of zit je lang in de auto? 5 tips om de autorit te overleven.

Editorial

Lekker bakken op het strand, chillen op het terras of zwemmen in meertjes. Wat doen TikTokkers eigenlijk in hun zomervakantie? Kidsweek vroeg het aan drie creators van het nieuwe boek TikTok Vacay. Vandaag de beurt aan Sherell Martini.

Unsplash Ed van Duijn

Goed nieuws uit de natuur! Het gaat hartstikke goed met de vlinder. De Vlinderstichting noemt het zelfs een ‘ware vlinderexplosie’. Het weer was de afgelopen tijd perfect voor het fladderende diertje. 

Unsplash

TikTok krijgt een dikke boete van 750.000 euro. Dat heeft een Nederlandse rechter donderdag besloten. Kinderen kregen bij het aanmelden op TikTok alleen een Engelse privacyverklaring te zien. En dat is veel te onduidelijk.

Shutterstock

Vandaag starten de Olympische Spelen in Tokio. De komende weken kunnen sportliefhebbers hun hart ophalen bij alle sportwedstrijden.  Maar wat weet jij allemaal over dit grote sportevenement? Test je kennis!

Editorial

Lekker bakken op het strand, chillen op het terras of zwemmen in meertjes. Wat doen TikTokkers eigenlijk in hun zomervakantie? Kidsweek vroeg het aan drie creators van het nieuwe boek TikTok Vacay. Vandaag de beurt aan Quincy Voorhout.

 Editorial

Lekker bakken op het strand, chillen op het terras of zwemmen in meertjes. Wat doen TikTokkers eigenlijk in hun zomervakantie? Kidsweek vroeg het aan drie creators van het nieuwe boek TikTok Vacay. Vandaag de beurt aan Meester Jesper.

ANP
Foto's

Het is een drukte van jewelste bij Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Daar kunnen mensen vandaag voor de laatste keer afscheid nemen van Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever werd op 6 juli neergeschoten

Editorial Maglev train
Filmpje

Opstappen in Amsterdam en binnen een uurtje in de Duitse hoofdstad Berlijn staan. Dat klinkt ondenkbaar, maar dankzij een nieuwe Chinese uitvinding is het mogelijk. De gloednieuwe trein gaat maar liefst 620 kilometer per uur.

 Editorial

Tien minuutjes. Zo kort duurde de ruimtereis van de Nederlander Oliver Daemen (18), miljardair Jeff Bezos en twee andere...

AFP

Oeps! Een dikke blunder bij de Olympische Spelen in Tokio. Daar heeft de Poolse zwembond per ongeluk te veel zwemmers ingeschreven. Zes zwemmers hoorden daardoor bij aankomst in Tokio dat ze helemaal niet mogen meedoen met het grote sportfestijn.

ANP

Heb jij dit jaar minder eikenprocessierupsen gezien? Dat kan kloppen! Op veel plekken in Nederland zijn dit jaar minder rupsen gespot. Dat blijkt uit onderzoek naar het plaagdier in...

Mario Nap Fotografie

Dikke pech voor Enzo Knol. Tijdens zijn vakantie is er door dieven ingebroken in zijn camper. De youtuber is hierdoor heel wat spullen kwijtgeraakt. 

ANP

Van overstromingen in Limburg tot het einde van de Tour de France. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf meest opvallende foto's voor je op een rijtje.

Editorial
Quiz

Bergetappes, sprinten en tijdritten. Als jij graag naar de Tour de France kijkt, komen deze woorden je bekend voor. Maar wat weet jij allemaal over deze wielrenwedstrijd? Test je kennis!

Pexels
Quiz

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

AFP

De Amerikaanse Wally Funk (82) is een echte geluksvogel. De rijkste man op aarde, Amazon-baas Jeff Bezos, heeft haar uitgekozen voor een reisje naar de ruimte. Daarmee wordt Funk de alleroudste astronaut ooit.

#tegenKK

Op het veld van FC Utrecht stikt het van de bekende koppen. Geen profvoetballers dit keer, maar influencers en e-sporters. Zij zijn hier om aandacht te vragen voor schelden met kanker én om een balletje te trappen.

YouTube

Huh? Vliegt daar nou een auto door de lucht? Jazeker! In Slowakije is waarschijnlijk de langste vlucht ooit met een vliegende auto gemaakt. Het voertuig vloog 75 kilometer als een vogel door de lucht.

ANP

Koopjesjagers opgelet! Morgen, 1 juli, veranderen een paar regels in Nederland. Zo wordt het duurder om een pakketje uit het buitenland te kopen én komt er statiegeld op plastic flesjes. Kidsweek zet een paar van deze nieuwe regels voor je op een rijtje:

ANP

Van een valpartij bij de Tour de France tot dansen in een discotheek. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf interessantste foto's voor je op een rij.

DPA
Quiz

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Brunhilde Kuijper

Mondkapjes, speelgoed en zelfs onderbroeken. Kat Lotje uit Assen pikte het allemaal uit de tuinen van buren. ‘Ze is een echte kleptokat’, vertelt haar baasje Brunhilde Kuijper. 

ANP Tsjechië

Zit jij zondag aan de buis gekluisterd? Het Nederlands elftal speelt dan een spannende EK-wedstrijd tegen Tsjechië. Maar wat weet jij eigenlijk over dit Europese land? Kidsweek zet de leukste feitjes voor je op een rijtje.

ANP

Felgroene luidruchtige vogeltjes. Dikke kans dat jij de halsbandparkiet al eens hebt gespot. Deze tropische dieren komen steeds vaker voor in Nederland. Zeven weetjes over dit bijzondere vogeltje:

Shutterstock

Zeeleeuwen op het strand en zeeleeuwen in de straten. Inwoners van een stadje in Chili weten niet wat hen overkomt. Een enorme kudde zeeleeuwen is aangespoeld op het strand en de dieren lijken niet van plan om snel weg te gaan. 

Aya and the Witch
2.5
Film

Rattenbotten, kattenharen en brandnetels: in Aya and the Witch verdwijnen ze in talloze toverdrankjes. De makers hadden alleen zelf ook best een toverdrankje mogen brouwen om de film net wat spannender te maken.

ANP

Geen draaiende kookpotjes meer bij Monsieur Cannibale. De beroemde Efteling-attractie gaat op de schop. Het kannibaal-thema wordt vervangen door een verhaal uit Duizend-en-een-nacht

Unsplash

Bijna duizend Nederlanders zien een baan als astronaut wel zitten. Samen met 22.000 andere Europeanen stuurden ze een sollicitatiebrief naar de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.

ANP

Inwoners van Friesland konden gisteren genieten van een heuse luchtshow. Boven de provincie vloog een groepje F-16 vliegtuigen de Elfstedentocht. Dat deden ze om afscheid te nemen van een vliegbasis in Leeuwarden.

Natuur & Milieu

Vandaag werd bekend dat ook Frankrijk code geel is geworden voor vakantiegangers. En ook vliegvakanties kunnen binnenkort weer. Maar boek je jouw tickets bij het eerlijke reisbureau Sheeptickets van natuurorganisatie Natuur & Milieu dan betaal je een stuk meer. ‘Wij rekenen ook de schade aan het milieu en geluidsoverlast mee’,...

YouTube

Heb jij weleens zeeslagje gespeeld? Dan komt dit filmpje je vast bekend voor. De Amerikaanse marine onderwierp vrijdag hun eigen vliegdekschepen aan zware explosieven. En dat zorgt voor heel vette beelden.

ANP

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de nieuwsquiz!

Unsplash

Heb jij een fobie voor spinnen? Dan ben je dolblij dat je niet in de schoenen van een piloot uit Australië stond. Tijdens een landing viel plots een enorme spin op de man.  

eigen foto Jayden

Heel Nederland is in de ban van het Europees Kampioenschap voetbal. Hét moment om alles wat oranje is uit de kast te halen. Op sommige plekken kleuren zelfs hele straten oranje. Kidsweek sprak drie kinderen uit deze vrolijke straten.

ANP

Een belangrijk besluit in Amerika. Daar heeft president Joe Biden donderdag een wetsvoorstel getekend om ‘Juneteenth’ een officiële nationale feestdag te maken. Maar wat is deze dag precies?

ANP

Nederland is helemaal in de ban van het Europees Kampioenschap voetbal. De hoogste tijd om je kennis hierover te testen! Wat weet jij over Oranje?

Kidsweek

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Shutterstock

Kapje of kontje? Het laatste stukje brood blijkt hartstikke belangrijk in de strijd tegen voedselverspilling. Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat mensen die de kapjes eten minder eten verspillen. 

ANP

Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft een onbekende man of vrouw héél erg blij gemaakt. De rijke geluksvogel mag met hem mee naar de ruimte. Daar moet wel flink voor in de buidel worden getast: de reis kost 23 miljoen euro.

Pexels

Hoera! Het is Wereld Bijendag. Dat bijen heel belangrijk zijn, wist je vast al. Zó kun je ze zelf helpen.

ANP

Een fikse straf voor een 13-jarige relschopper uit Eindhoven. De jongen was in januari betrokken bij de avondklokrellen en plunderde hierbij een supermarkt. Zijn ouders moeten nu opdraaien voor de schade: 18.000 euro.

ANP

Schuldig. Zo luidde de uitspraak tegen de oud-agent die vorig jaar met geweld George Floyd om het leven bracht. De zwarte Amerikaan overleed tijdens een hardhandige arrestatie. De oud-agent hangt maximaal veertig jaar gevangenisstraf boven het hoofd.

ANP

Geen klappende zeeleeuwen of springende dolfijnen. Het Dolfinarium gaat in de toekomst helemaal veranderen. Het dierenpark in Harderwijk wil diervriendelijker worden en past daarom zijn shows aan.

ANP

Zit jij vanavond aan de buis gekluisterd voor de persconferentie? Dikke kans dat je dan goed nieuws te horen krijgt. Hoogstwaarschijnlijk mogen binnenkort de terrassen en winkels weer open.

FB

De politie op de Filipijnen heeft een bijzondere vondst gedaan. Op het eiland Sitio Green werden loeizware reuzenschelpen in beslag genomen. De joekels zijn meer dan 20 miljoen euro waard!

ANP

Drie hoeraatjes voor Typhoon. De rapper heeft de Willem Wilminkprijs gewonnen voor het beste kinderlied. Hij deed dat met het nummer Stotteren.

ANP

Het rommelt in de voetbalwereld. Twaalf grote clubs willen uit de Champions League stappen en hun eigen toernooi oprichten: de Super League. Aan deze competitie mag alleen een groepje belangrijke teams meedoen.

Shutterstock
Voor ouders

‘Mag ik op de ipad?’ ‘Kan ik eventjes laptoppen?’ Kinderen brengen het liefste veel tijd door achter een schermpje. Maar hoe zorg je ervoor dat ze iets leren van die schermtijd? Deze apps helpen je daar een handje bij!

YouTube
Filmpje

Hoogtevrees? Daar hebben deze bergbeklimmers geen last van! De durfals klommen op honderden meters boven de grond onder een luchtballon door. En dat zorgt voor een spectaculair filmpje.

Unsplash

Een beetje limoen, een beetje chocolade, een beetje pittige wasabi... De makers van paaseitjes hebben dit jaar weer flink uitgepakt met gekke smaken. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een paaseitje van gemaakt. Dit zijn de vijf gekste smaken op een rijtje:

ANP
Quiz

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuws. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de test!

ANP

Het gaat niet goed met de coronabesmettingen op Curaçao. Op het eiland zijn veel mensen positief getest en het ziekenhuis ligt vol met coronapatiënten. Vakantiegangers moeten daarom zo snel mogelijk naar huis vliegen.

ANP

Hoera! Koning Willem-Alexander mag dinsdag 54 kaarsjes uitblazen. Dit jaar helaas geen grote koninklijke stoet tijdens zijn verjaardag, maar een corona-proof feestje. Dit gaat de koning op Koningsdag doen:

Shutterstock
Tips

De beroemde feta-pasta van TikTok. Heb jij hem al geproefd? Het gerecht ging de laatste weken viral en heeft daardoor een heus feta-tekort veroorzaakt. De witte lekkernij is over de hele wereld niet aan te slepen. Dit zijn de vijf lekkerste TikTok eet-virals op een rijtje:

ANP
Quiz

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuwtjes. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de test!

Shutterstock

Heb je ooit gehoord van de zwartbrauwmuistimalia? Dikke kans van niet. Deze bijzondere vogel was 170 jaar spoorloos verdwenen. Vogelspotters in Indonesië konden hun geluk dan ook niet op toen ze de vogel plots tegen het lijf liepen. 

Unsplash

Mariniers in Thailand hebben een echte heldendaad verricht. De groep heeft vier katten gered van een brandend, zinkend schip op zee. De bemanning was al vertrokken, maar de dieren zaten nog steeds vast.

Eigen beeld

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

ANP

Voor prinses Alexia verandert volgend jaar een heleboel. Na de zomervakantie wisselt ze haar vertrouwde school in Den Haag om voor eentje in Wales, Engeland. En daar is ze niet de enige prinses…

ANP

Wie een dagje wil shoppen is in het Drentse dorpje Klazienaveen aan het juiste adres. Hier gingen vandaag om 9 uur de winkels open als protest tegen de coronaregels. Om diezelfde reden gaan ook op sommige plekken terrassen open.

YouTube

De Engelse stad Exeter trilde gisteren op zijn grondvesten. Hier werd namelijk een bom uit de Tweede Wereldoorlog expres tot ontploffing gebracht. Maar dat ging niet helemaal zoals gehoopt… De bom ontplofte veel te hard!

Guinness World Records

Van de koudste temperatuur ooit tot de grootste sneeuwvlok ter wereld. IJs en sneeuw zorgen voor mooie records. Kidsweek zet de leukste op een rijtje:

ANP
Quiz

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuwtjes. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de test!

ANP

Nederland lag deze week bedolven onder een dik pak sneeuw. En die combinatie van sneeuw en ijs zorgt voor veel leuke filmpjes. Kidsweek zet de vijf leukste van deze week voor je op een rijtje:

ANP

Heb jij je schaatsen al uit het vet gehaald? Dan ben je niet de enige! Veel Nederlanders bonden vandaag de ijzers onder voor een tochtje op het ijs. 

ANP

‘Van Afrika tot in Amerika’. Jarenlang zong Klaasje deze tekst uit volle borst mee. Maar dat is nu verleden tijd... deze week besloot de zangeres om K3 te verlaten. In totaal hebben negenduizend mensen zich al aangemeld om haar plekje in te nemen. Ook mannen!

Unsplash

De straten zijn bedekt met een dik pak sneeuw. En dat maakt het voor kleine vogeltjes lastig om voedsel te vinden. Daar kan jij ze bij helpen! Met deze vijf tips help jij vogels deze koude dagen door.

Unsplash
Tips

Het vriest dat het kraakt buiten. Maar hoe beschermen we onze huisdieren tegen deze vrieskou? Lisanne de Boer van de Dierenbescherming geeft tips! 

Unsplash

Wist jij dat zwartvoetpinguïns niet van vrieskou houden? In Burgers’ Zoo zijn de kleine dieren naar binnen geplaatst! De pinguïns stonden buiten te bibberen.

ANP

De avondklok wordt verlengd tot en met 2 maart. Dat heeft het demissionair kabinet vandaag besloten. De avondklok zou eigenlijk woensdagnacht aflopen.

ANP

Het is opletten geblazen want de wegen liggen vol met sneeuw en zijn spekglad! Moet jij vandaag naar buiten? Met deze tips kom je heelhuids thuis.

ANP
Quiz

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuwtjes. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de test!

ANP

Bokjes in de speeltuin, aan het zwembad en op het zebrapad. Inwoners van Mitzpe Ramon in Israël kijken er niet meer van op. Sinds de stad in lockdown ging zijn de berggeiten overal.

ANP

De Amerikaanse rapper Lil Uzi Vert heeft iets bijzonders gedaan. Iets héél erg bijzonders. Hij heeft een peperdure diamant voor altijd vastgezet op zijn hoofd.

ANP

Dikke pech voor André Onana. De keeper van Ajax mag de komende twaalf maanden niet voetballen. De Europese Voetbalbond nam deze beslissing omdat de voetballer verboden middelen zou hebben gebruikt.

Unsplash

Tijd om een lekkere kriebeltrui uit de kast te pakken. Het is vandaag warmetruiendag. Een dag waarop extra actie voor het klimaat wordt gevoerd.

ANP

Onderwijsminister Slob heeft slecht nieuws. Hij denkt dat veel kinderen dit schooljaar blijven zitten door de coronacrisis. Dat vertelde hij vanmorgen op de radio.

Mattias Rudh

Elke dag bewegen is gezond. Dat weet de Franse danseres Lilyana (9) maar al te goed. In een nieuwe videoclip danst ze maar liefst tienduizend stappen in drie minuten! ‘Het voelde als een spelletje!’

ANP

Inleveren maar! Vanaf 31 december 2022 komt er statiegeld op blikjes fris, bier en water. Dat heeft de Tweede Kamer vandaag besloten.

still YouTube

Dikke pech voor het SpaceX-team. Een Starship-raket van het ruimtevaartbedrijf ontplofte gisteren tijdens een testvlucht. Dat gebeurde in december ook al een keertje.

Unsplash

Zeeschildpadden voeren op vakantie. Het lijkt leuk, maar je kunt het beter niet doen. Nederlandse onderzoekers hebben ontdekt dat de dieren zich hierdoor anders gaan gedragen: agressiever én minder schuw.

ANP

Het water in de rivieren staat hoog, héél hoog. Op sommige plekken in Nederland, België en Frankrijk staat het zelfs zo hoog dat het zorgt voor overstromingen. En dat levert gekke kiekjes op.

ANP
Foto's

Opgepast! Gat in de weg! In de Amerikaanse staat Californië is een deel van een snelweg weggespoeld. Het enorme gat ontstond nadat het dagenlang met bakken uit de hemel kwam.

ANP

Van schaatsen op flinterdun natuurijs tot een bijzondere winnaar bij een schaaktoernooi. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf mooiste, leukste en interessantste foto's voor je op een rijtje:

Unsplash

Een foto op een berg, de zee of voor een kerk. Toeristen maken vaak allemaal dezelfde saaie vakantiekiekjes. De toeristenbond van Nieuw-Zeeland is daar klaar mee. Met een nieuwe campagne roepen ze mensen op om creatiever te zijn.

ANP
Quiz

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuwtjes. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de test!

Guinness World Records

Verdrietig nieuws: de grootste hond ter wereld is overleden. Deense dog Freddy was als hij op zijn vier pootjes stond 1 meter hoog! En dat leverde hem grote bekendheid op.

still YouTube

Het lijkt wel een stukje uit een actiefilm: een skiënde man werd in Roemenië achtervolgd door een beer. Mensen in de skilift filmden het spannende tafereel.

ANP

Heb jij nog geen plannen dit weekend? Help mee met vogels tellen! De komende dagen wordt de Nationale Tuinvogeltelling gehouden. 

Unsplash

De Australische Robert Weber (58) werd dit weekend gevonden nadat hij dagenlang verdwaald was in de wildernis. Dankzij champignons en natuurwater lukte het hem om 18 dagen te overleven.

Unsplash

Wind, kou of zelfs sneeuw: het maakt veel zwemliefhebbers niets uit. Daarom zijn veel buitenbaden deze winter tóch open. Zwemmen in de buitenlucht mag met de coronaregels namelijk wel!

ANP Koekiemonster

Een bijzondere vondst in Brazilië. Daar vond een onderzoeker tijdens een wandeltocht een hele zeldzame steen. Het stukje rots lijkt namelijk sprekend op… Koekiemonster!

ANP

Het was een onrustig weekend. Op meerdere plekken in Nederland braken zondag rellen uit na acties tegen de avondklok. Premier Rutte is erg boos op de relschoppers.

Shutterstock

Trump moest dan misschien zijn geliefde Witte Huis afstaan, maar hij zit er alsnog warmpjes bij. De oud-president woont vanaf deze week weer op...

ANP - Joe Biden
Quiz

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuwtjes. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de test!

ANP

Een avondklok. Waarschijnlijk had je er vóór de coronacrisis nog nooit van gehoord. Toch is het is niet de eerste keer dat zoiets wordt ingesteld. Dit wist jij vast nog niet over de avondklok:

screenshot YouTube

Dat honden zijn trouwe beestjes zijn kan een Turks baasje bevestigen. Cemal Senturk's hond Boncuk wachtte maar liefst vijf dagen voor het ziekenhuis tot hij weer gezond naar buiten kwam.

ANP - Elon Musk

Zin om stinkend rijk te worden? Bedenk een goede oplossing om CO2-uitstoot op te slaan. Tesla-baas Elon Musk looft beloning van 100 miljoen dollar uit voor de beste uitvinding.

ANP

Morgen wordt Joe Biden officieel de nieuwe president van de Verenigde Staten. Zijn inauguratie staat bol van de Amerikaanse tradities. Dit gaat er allemaal gebeuren:

Unsplash
quiz

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuwtjes. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de test!

Unsplash

De nieuwe eigenaar van een Batman-stripboek heeft diep in de buidel moeten tasten. Het item werd voor een recordbedrag van 1,8 miljoen euro verkocht! Het is het op één na duurste stripboek ooit.

ANP
Wat vind jij?

Filmen tijdens een begrafenis. Veel mensen vinden het niet kunnen, maar de beroemde vlogfamilie Bellinga deed het. En dat zorgde voor een hoop gedoe.

ANP

Het kabinet van Mark Rutte heeft besloten om op te stappen, oftewel stoppen met regeren en hun ontslag in te dienen. Drie vragen (en antwoorden) hierover.

Militairen oefenen op de Oirschotse Heide - ANP

Oren dicht! Nederlandse militairen in Litouwen moeten een enorme knal hebben gehoord. Defensie blies hier als training een grote zelfgemaakte brug op.

Twitter: Gemeente Texel @gemeentetxl

Een spannende vondst bij Texel! Daar zijn op de zeebodem allerlei oude voorwerpen uit een scheepswrak gehaald. Het Britse oorlogsschip HMS Apollo zonk precies 222 jaar geleden.

Unsplash
Quiz

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuwtjes. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de test!

ANP

Feest voor dj Martin Garrix. Hij is de eerste Nederlander ooit met 1 miljard streams op Spotify! Hij bereikte deze mijlpaal met het liedje In The Name Of Love.

ANP

Het lijkt wel een sprookje! Speciaal voor het grootste winterfestival van China is de stad Harbin omgetoverd tot een ijs- en sneeuwparadijs.

ANP

Televisiekijkers opgelet! Vanavond start een nieuw seizoen van het beroemde programma Big Brother. Wist jij dit al over de reality-show?

ANP

De meeste mensen juichen van blijdschap. Maar Telstar-voetballer Glynor Plet gooit het over een andere boeg. Nadat hij afgelopen weekend een doelpunt scoorde tegen NEC deed hij langs het veld een… plasje!

Unsplash

Hoera! Staatsbosbeheer heeft een Braillepluim gewonnen. Ze kregen deze prijs omdat ze een route voor blinde en slechtziende mensen rond een schaapskooi op de Veluwe hebben gemaakt.

ANP

Van een spontane nieuwjaarsduik tot een klein laagje sneeuw. Dit weekend is er weer vanalles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf mooiste, leukste en interessantste foto's voor je op een rijtje:

Unsplash

Kerstmis, spelletjes spelen, Nieuwjaar, films kijken: de afgelopen twee weken zijn voorbij gevlogen. De website van Kidsweek stond deze vakantie weer boordevol nieuwtjes. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de test!

Shutterstock

Het jaar 2021 staat voor de deur! Een goed moment om terug te blikken op 2020. Deze Kidsweek-artikelen werden dit jaar door jullie het meest gelezen.

ANP

Ophef in Groot-Brittannië. Daar werd een grappige kersttoespraak van koningin Elizabeth uitgezonden die hartstikke nep bleek te zijn. Tweehonderd mensen hebben een klacht ingediend over het misleidende filmpje. 

YouTube

Een voetbalwedstrijd in het Zuid-Amerikaanse land Bolivia moest om een gekke reden worden gestaakt. Er rende geen voetballer, maar een hond over het veld! 

Unsplash

Haal je dansoutfit maar uit de kast! Deze jaarwisseling staat een enorm online festival op de planning. Op Goodbye 2020 treden maar liefst 250 artiesten op. Kidsweek zet er een paar op een rijtje.

Unsplash

Geen rechte witte lijn in de lucht, maar een figuurtje! Een Duitse piloot (20) heeft zaterdag met zijn vliegtuig een enorme injectiespuit 'getekend' in de lucht. Een vlucht van ruim 300 kilometer.

Foto: MyBaggage

Door de coronamaatregelen zijn sommige mensen lang niet meer in hun thuisland geweest. Om Britten die overzee wonen een hart onder de riem te steken heeft het bedrijf My Baggage iets bedacht…. een fles met de geur van thuis.

ANP

Geen vuurwerk en feestjes met veel gasten. Oud en nieuw is dit jaar helemaal anders. Om het toch leuk te maken wordt een groot online festival georganiseerd. Op Goodbye 2020 treden ruim 250 artiesten op!

ANP

Je lievelingsknuffel kwijtraken. Daar wil je vast liever niet aan denken... De Nederlandse Spoorwegen (NS) vindt elk jaar tientallen verloren knuffels in de trein. Om die weer veilig terug te brengen bij hun baasjes is het vervoersbedrijf een actie gestart.

Unsplash

Geen feestdagen met de hele familie of leuke uitjes buiten de deur. En als klapper op de ontbrekende vuurpijl: voorlopig niet naar school. De kerstvakantie van 2020 is misschien wel de gekste kerstvakantie ooit. Hoe kom je die door?

ANP
Quiz

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuwtjes. Heb jij een beetje goed opgelet deze week? Doe de test!

ANP

3,2,1... bieden maar! In de Amerikaanse stad Atlantic City krijgt de hoogste bieder de "eer" om een oud casino van Donald Trump op te blazen. De enorme toren van Trump Plaza staat al jaren leeg. 

Nathan Reinds/ NPO 3FM

Geen Glazen Huis, geen wandeltocht door het land. Voor Serious Request: The Lifeline gaan zes 3FM-dj’s dit jaar samen in lockdown. Natuurlijk weer om geld op te halen voor het Rode Kruis. Dj Eva Koreman heeft er heel veel zin in.

ANP

Kylie Jenner is de best betaalde beroemdheid van het jaar. De Amerikaanse influencer verdiende maar liefst 480 miljoen euro. Dat blijkt uit een lijst gemaakt door het Amerikaanse tijdschrift Forbes

ANP

Ieder jaar benoemt woordenboekmaker Van Dale een Woord van het Jaar. Dat het dit jaar iets met corona te maken heeft, kan geen verrassing zijn. Het is geworden… anderhalvemetersamenleving.

Unsplash
Quiz

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuwtjes. Heb jij een beetje goed opgelet deze week? Doe de test!

Unsplash

Wat is een lockdown? En waarom heet het corona? Dit jaar werd er door Nederlanders héél vaak op Google gezocht naar het coronavirus. Dat maakte Google bekend in zijn jaarlijkse Year in Search: een lijst met de populairste zoektermen van 2020. 

ANP Biden en Harris

Je kon er dit jaar niet omheen: de Amerikaanse verkiezingen. De grote winnaars waren Joe Biden en zijn vicepresident Kamala Harris. Zij zijn nu door het belangrijke...

ADIDAS X MEISSEN ZX8000 PORCELAIN

Wie deze sneakers wil dragen moet diep in de buidel tasten. De schoenen van Adidas worden geveild voor minstens één miljoen dollar. Een recordbedrag!

social media
Voor Ouders

Kinderen gebruiken graag afkortingen en emoji tijdens hun digitale gesprekken. Maar soms is het flink uitvogelen wat ze daar precies mee bedoelen. Deel twee van het woordenboek voor social digibeten: afkortingen. 

Pexels
Quiz

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuwtjes. Heb jij een beetje goed opgelet? Doe de test!

Unsplash

Winkeliers bedenken soms de gekste slogans om mensen naar hun winkel te trekken. Wat vind je bijvoorbeeld van: ‘O my goot’, de slogan van een dakgoot-bedrijf. Deze en andere slogans zijn dit jaar genomineerd voor een slechtste slogan-verkiezing.

YouTube

Zenuwslopend! Een Amerikaanse stuntpiloot maakte met zijn vliegtuigje halsoverkop een noodlanding. En dat deed hij…. op een snelweg.

Unsplash

Houd de dief! Een grijpgrage medewerker heeft spullen gestolen uit Buckingham Palace, het paleis van de Britse koningin. 

Pexels

Luidkeels meezingen met Smoorverliefd of dansen op Dance Monkey. Spotify maakte vandaag bekend welke nummers en artiesten dit jaar het meest beluisterd zijn. Zit jouw favoriet ertussen?

ANP (Dit is niet de hond van Joe Biden)

Oeps! Joe Biden heeft iets te druk gespeeld met zijn hond. De aankomende president van de Verenigde Staten moest hierdoor naar het ziekenhuis met een pijnlijke enkel.

Chantal Antonides

De meiden van UNITY zijn gisteren met hun liedje Best Friends vierde geworden op het Junior Eurovisie Songfestival. De Franse Valentina ging er met de eerste plek vandoor.

Unsplash

Blokfluit, piano en saxofoon: de muziekinstrumenten vlogen deze coronacrisis over de toonbank. De afgelopen tijd werden er meer instrumenten verkocht én gingen meer mensen op muziekles. 

ANP
Quiz

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuwtjes. Heb jij een beetje goed opgelet deze week? Doe de test!

Chantal Antonides

Met knikkende knieën kijken de meiden van UNITY uit naar zondag. Dan is de finale van het Junior Eurovisie Songfestival. En die is dit jaar nét even anders: iedereen treedt op in eigen land.

ANP

En de winnaar is… Mette Bus! Deze naam werd gisteren door radio-dj’s Coen en Sander uitgeroepen tot Faamnaam 2020. Een wedstrijd waarbij elk jaar wordt gezocht naar de meest grappige Nederlandse naam.

ANP

Kalkoen eten, cadeautjes geven en sport kijken met familie. Morgen wordt in Amerika het feest Thanksgiving gevierd. Ieder jaar kiest de Amerikaanse president met Thanksgiving één kalkoen uit die niet wordt geslacht. President Trump koos vandaag deze geluksvogel.

ANP

Een record voor Charli D’Amelio. De Amerikaanse TikTok-ster behaalde als eerste ooit 100 miljoen volgers op de app. Een langverwachte mijlpaal!

Pixabay
Quiz

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuwtjes. Heb jij een beetje goed opgelet deze week? Doe de test!

De Grote Sinterklaasfilm
3.5
Film

Sinterklaas is weer in het land én de bioscopen zijn weer open. In De Grote Sinterklaasfilm zit de goedheiligman met een probleem. Zijn kasteel vol pakjes en pepernoten staat op instorten en moet gesloopt worden. Er zit maar één ding op… op naar de camping!

De Club van Sinterklaas
4
Film

Sinterklaas is weer in het land én de bioscopen zijn weer open. Zin om een potje te swingen? Dan ben je bij De Club van Sinterklaas & Het Grote Pietenfeest aan het juiste adres want deze film zit boordevol liedjes.

ANP

Het heeft even geduurd, maar daar is-ie dan eindelijk! Bezoekers van Ouwehands Dierenpark konden gisteren voor het eerst een glimp van Fan Xing opvangen. 

TikTok Quincy Voorhout

Met meer dan 250.000 volgers is Quincy Voorhout een echte TikTok-bekendheid. In het nieuwe boek TikTok-DIY geeft hij samen met andere TikTokkers tips voor het maken van de beste video's. Dit zijn Quincy's 6 beste tips:

Kidsweek

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

ANP

Goed nieuws vanuit de ruimte! Daar zijn vier astronauten met een SpaceX-raket aangekomen bij ISS, een ruimtestation dat op zo’n 400 kilometer hoogte rondjes om de aarde draait.

Unsplash

In de supermarkt komen er elk jaar een hoop nieuwe producten bij. Sommige zijn een aanwinst, andere zijn hartstikke misleidend. Om die 'rotte appels' eruit te pikken is er de jaarlijkse Gouden Windei-verkiezing. Ook dit jaar zijn er weer vijf producten genomineerd.

ANP
Quiz

Er is weer een hoop gebeurd deze week. Zo stond Kidsweek bol van de nieuwtjes over de feestdagen. En werden er maar liefst twee dierenbaby's geboren. Heb jij een beetje goed opgelet de afgelopen week? Doe de test!

Kidsweek

Elk jaar belanden er tijdens de jaarwisseling mensen met vuurwerkverwondingen in het ziekenhuis. Dat kan de zorg er tijdens deze coronacrisis niet bij hebben. Daarom komt het kabinet waarschijnlijk met een vuurwerkverbod. Maar daar zijn jullie het niet mee eens…

YouTube Parkdean Resorts

Ieniemienie huisjes, lantaarnpalen en bloemenperkjes. In dit Britse vakantiepark is alles speciaal gemaakt voor… egeltjes! De stekelige dieren kunnen hier veilig hun winterslaap houden. 

Pexels
Quiz

Kidsweek stond deze week weer boordevol nieuwtjes. Van de Amerikaanse verkiezingen tot aan een ontsnapping in een dierentuin. Heb jij een beetje goed opgelet de afgelopen week? Doe de test!

ANP

Geen gillende keukenmeiden, tollen of vuurpijlen. Burgemeesters en de Nationale Politie roepen op om dit jaar met oud en nieuw helemaal geen vuurwerk af te steken. Door corona hebben ziekenhuizen het te druk om vuurwerkslachtoffers te helpen, zeggen ze.

ANP

Zin om hard te lachen met Dylan Haegens en zijn vrienden? Dan kun je vast niet wachten tot je zijn tweede stripboek in handen hebt. Volgens de bekende youtuber is dat grappiger dan ooit.

ANP

Het coronavirus, ziek worden en de maatregelen. Veel kinderen maken zich er zorgen om. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het NOS Jeugdjournaal

Pexels

Deze week was er heel veel dierennieuws bij Kidsweek. Heb jij een beetje goed opgelet? Dan kan je deze vragen vast beantwoorden!

ANP

Goed nieuws vanuit het heelal! Het is een ruimtesonde van NASA gelukt om gruis op te zuigen van planetoïde Bennu, een rotsblok in de ruimte. De afgelopen dagen was het heel spannend of dit zou lukken. 

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Na lang wachten is het dan eindelijk bekend: Fan Xing is een mannetje! Het geslacht van de kleine babypanda uit Ouwehands Dierenpark was lange tijd een mysterie.

ANP

Wie denkt dat alleen mensen van Halloween houden heeft het mis. Ook dieren zijn gek op pompoenen. De dierenbewoners van DierenPark Amersfoort kregen gisteren een speciale Halloween-verrassing.

ANP

Pompoenen, herfstbladeren en vrolijke lichtjes. Het Witte Huis is helemaal versierd in Halloween-sferen. Hoewel dit feest zaterdag pas losbarst, mochten kinderen al bij de president langskomen.

ANP

Geen joelende supporters, maar een tribune vol knuffels. Maar liefst 15 duizend knuffelberen zaten dit weekend in het Abe Lenstra Stadion tijdens de wedstrijd sc Heerenveen - FC Emmen. Het pluizige publiek was daar neergezet door stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). 

Creator Camp

In de nieuwe Nickelodeon-serie Creator Camp volg je vijf talenten op een speciaal zomerkamp. Ze leren daar alles over social media, zingen, dansen en acteren. Youtuber Bibi en acteur Sami vertellen over hun rol. 

ANP

Dat het belangrijk is om een sterk wachtwoord te kiezen weet bijna iedereen. Toch is Donald Trump er geen kei in. Voor de tweede keer is het een Nederlander gelukt om het Twitter-account van de Amerikaanse president te hacken. Oeps!

Youtube:  Zoo New England

​Beschuit met blauwe muisjes in de Amerikaanse Franklin Park Zoo. Hier is een kleine babygorilla ter wereld gekomen via een keizersnede. Bijzonder, want dat gebeurt bijna nooit bij gorilla’s.

ANP

Touchdown! Het is NASA gelukt om een ruimtesonde te laten landen op een rotsblok in de ruimte. Een spannende operatie waar de ruimtevaartorganisatie jaren mee bezig was.

San Francisco Police

Goed nieuws: de vermiste ringstaartmaki is terecht! Een vijfjarige jongen ontdekte de aap bij zijn school. De maki werd sinds woensdagnacht vermist, na een inbraak in een dierentuin in het Amerikaanse San Francisco.

restaurant

Geen netjes ja-knikkende obers of vriendelijke serveersters. De Beurs in Rotterdam noemt zichzelf het asociaalste restaurant van Nederland. Voor slechte recensies zijn ze niet bang, die willen ze juist graag.

Eelco Hofstra

Wie verslaafd is aan de app TikTok kent hem vast en zeker: Lorenzo Dinatelle. Bijna 630 duizend volgers kijken dagelijks naar de grappige video's die hij met zijn vrienden opneemt. Wij vroegen hem hoe het is om TikTok als baan te hebben:

Facebook: High Street Pharmacy, Barry

Het dragen van mondkapjes komt erg nauw. Je mag de stof niet aanraken met je handen én hij moet netjes over je neus zitten. Een apotheker in Engeland besloot de regels nog eens haarfijn uit te leggen op Facebook. En daarvoor kreeg ze hulp van … een hond!

ANP

De Kilimanjaro in Tanzania staat in vuur en vlam. Op de hoogste berg van Afrika woedt al dagen een verwoestende brand. Honderden brandweerlieden proberen met man en macht het vuur te blussen.

Pixabay

De grutto lijkt misschien een kleine vogel, maar het beestje heeft energie voor tien. Een grutto heeft zelfs het wereldrecord langste nonstop-vlucht ooit gebroken. De vogel vloog in totaal 12.000 kilometer aan een stuk. Helemaal van Alaska tot Nieuw-Zeeland!

Twitter San Francisco Police

Een mysterieuze verdwijning in de Amerikaanse stad San Francisco. Daar is woensdagnacht een ringstaartmaki verdwenen na een inbraak in een dierentuin. De politie is naarstig op zoek naar de aap.

Unsplash
Voor ouders

Kinderen gebruiken graag afkortingen en emoji tijdens hun digitale gesprekken. Maar soms is het flink uitvogelen wat ze daar precies mee bedoelen. Deel één van het woordenboek voor social digibeten: emoji.

Kidsweek

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

ANP

Een bijzondere veiling in New York. Daar werd het skelet van T. Rex Stan verkocht voor maar liefst 27 miljoen (!) euro. Dat is bijna vier keer meer dan ooit voor een dinosaurus werd betaald. 

Unsplash

Hoera! Het is vandaag dierendag! Dé dag dat dieren in het zonnetje worden gezet. Veel huisdieren krijgen vandaag een extra aaitje of snoepje. Ben jij een grote dierenvriend? Probeer dan deze vragen te beantwoorden!

Unsplash

Als je ouders gaan scheiden verandert er vaak veel. Zo zijn er kinderen die extra broertjes of zusjes erbij krijgen. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer kinderen opgroeien in zo’n een samengesteld gezin met stiefouders én...

Richard van de Pol

‘Waarom staan er eigenlijk zo weinig meisjes in geschiedenisboeken?’ Dat vroegen drie leerlingen aan geschiedenisleraar Richard Zuiderveld. Goed punt, vond hij. En hij besloot er meteen iets aan te doen. Nu is er het kinderboek Powervrouwen

Trump

Even geen druk campagne-schema voor Donald Trump. De president en zijn vrouw Melania zijn positief getest op het coronavirus. De twee moeten de komende tijd in quarantaine in het Witte Huis.

Ouwehands Dierenpark

Tadaa! Eindelijk is er een goed kiekje van Fan Xing gemaakt. Tot vandaag was er alleen zwart-wit beeld van de kleine babypanda. Maar nu kan zijn snoetje eindelijk eens goed bekeken worden. 

Unsplash

Een film maken op honderden kilometers boven de aarde. Een Amerikaanse en een Russische ruimtevaartorganisatie gaan het echt doen. Ze willen acteurs naar de ruimte sturen om daar een speelfilm op te nemen.

Game Set Mats

De 10-jarige Mats uit Breda is een kei in lasergamen. Hij heeft er zelfs zijn eigen bedrijfje van gemaakt: Game Set Mats. Hiermee verhuurt hij zijn eigen laserguns voor kinderfeestjes en schooluitjes. 

JSF

Het Junior Songfestival staat voor de deur. Elf Nederlandse acts treden vanavond op voor dat felbegeerde plekje in de Europese finale. En net als zoveel dingen is alles dit jaar net anders dan anders... 7 weetjes!

ANP

Dat ratten slimme dieren zijn weten ze in Cambodja maar al te goed. Ze helpen in dit Zuid-Aziatische land met een belangrijke taak: het opruimen van oude bommen. Een van de ratten, Magawa, kreeg daarvoor deze week een kleine gouden medaille.

Unicode Consortium

Een vrouw met een baard, een hart in vlammen en verschillende koppeltjes: de nieuwe emoji zijn bekend. In totaal komen er zeven gloednieuwe emoticons voor zowel Apple als Android telefoons. 

Unsplash

Het lijkt wel een filmscène: inbrekers die een gat in een dak maken en vervolgens via touwen een gebouw binnendringen. Dit gebeurde drie jaar geleden in Londen. De kostbare boeken die de inbrekers meenamen zijn nu eindelijk teruggevonden.

Instagram diegomentrida

Een bijzonder sportieve actie in Spanje. Daar besloot een Spaanse atleet tijdens een wedstrijd op zijn rivaal te wachten. Hierdoor liep hij zelf de medaille mis, maar is hij een heleboel fans rijker. 

Guinness World Records

Alle gekke wereldrecords verzamelen! Afgelopen weekend kwam het nieuwe Guinness World Records-boek uit. Dat staat boordevol bijzondere records. Wij zetten de gekste op een rij.

Nandi-Bushell

Goed nieuws voor de Britse Nandi (10). Eerder daagde ze één van de bekendste drummers van de wereld uit voor een drum-battle. Drie maal raden wie hem heeft gewonnen? Nandi! 

Unsplash

Een koffer inpakken, inchecken bij de douane en plaatsnemen in het vliegtuig terwijl je nergens heengaat. De Australische vliegtuigmaatschappij Qantas zag dit door de coronacrisis als een gat in de markt. Tickets voor een ‘vlucht naar nergens’ waren binnen 10 minuten uitverkocht.

Shutterstock

Smakken, slurpen en kuchen: sommige mensen vinden dit zó irritant dat ze er agressief van worden. Dat heet 'misofonie'. Een Nederlands onderzoek dat dit jarenlang heeft onderzocht heeft hiervoor een prijs gewonnen. 

Unsplash

Spinnen: veel mensen zijn doodsbang voor deze kleine diertjes. Deins jij er niet voor terug? Help dan dit weekend mee met de nationale spinnentelling! 

Unsplash

Het zal je maar gebeuren: omsingeld worden door orka’s die wild je boot rammen en het roer afbijten. Het overkwam vissers voor de Spaanse en Portugese kust. Op videobeelden is te zien hoe de boten bijna kapseizen. Hellup!

voetbal foto Shutterstock

Geen sportwedstrijden in het weekend, niet spelen op het schoolplein en veel binnen zitten. Door de strenge corona-maatregelen van eerder dit jaar zijn Nederlandse kinderen minder fit geworden. Dat staat in een onderzoek van wetenschappers...

ANP

Het is de droom van veel kinderen: de hele dag gamen. In Utrecht kan het. Daar is is deze week een van de grootste trainingsplekken voor e-sporters geopend. Hier gaat het beroemde Team Liquid trainen, het grootste e-sportsteam ter wereld. 

Jurre

Op zaterdag lekker lang in pyjama voor de tv hangen, is niets voor Jurre (9) uit Beesd. Elk weekend gaat hij op pad met zijn bloemenkraam. Van het inkopen tot bezorgen: Jurre doet alles zelf. ‘Ik vind het leuk om geld te verdienen.’ 

Unsplash

Zeg maar gedag tegen de oude vertrouwde McFlurry-beker. De Nederlandse McDonald's gaat de plastic bekers en rietjes vervangen voor papier. Vanaf volgende maand krijg je bij je frisdrank een kartonnen rietje. En dat is goed nieuws!

Jo Maeck

Elke dag dertig kilometer wandelen in de bergen. En dat vijf maanden lang. Niet veel mensen houden het vol. Maar de Vlaamse Abel (11) deed het. Samen met zijn vader liep hij 4300 kilometer over de Amerikaanse Pacific Crest Trail.

Unsplash

Meestal landen luchtballonnen netjes in een weiland. Maar dat liep gisterenavond op veel plekken helemaal anders. Door heel Nederland moesten luchtballonnen gekke landingen maken.

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2020? Wordt het reuzenpandababy Fan Xing?

Shutterstock

Het gaat niet goed met de butskop. Twee weken geleden werden twee levende butskoppen gespot dichtbij de Nederlandse kust. Maar begin deze week spoelde plots een dode butskop aan. Ook vandaag is er een dood dier gevonden in Zeeland. Wat is er allemaal aan de hand? 

ANP

Chaos in het Griekse vluchtingenkamp Moria. Daar zijn vannacht meerdere branden uitgebroken. Duizenden mensen moesten vluchten voor de vlammenzee.

Myo Min Win, Wildlife Conservation Society-Myanmar Program.

Vrolijk dierennieuws! De Batagur trivittata, een lachende schildpad, is gered van uitsterven. Onderzoekers dachten jaren geleden dat er geen exemplaren meer in leven waren, maar nu lopen er weer duizend op aarde rond. 

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Vorig jaar werd Five gekroond tot Kidsweek Dier van het Jaar 2019. Lang heeft ze daar niet van kunnen genieten. Een week na de uitreiking moest de kale egel worden ingeslapen omdat ze...

Facebook LouiseReidy

Een bijzonder tafereel in het Britse Cambridgeshire. Daar lopen op straat naast katten en vogels ook… kippen. In veiligheidshesjes! Eigenaar David Williams hoopt dat zijn kakelende huisdieren hierdoor niet worden aangereden.

Bron: ANP Foto

Wil je een dagje naar Disneyland? Dan moet je tegenwoordig verplicht een mondkapje op. Ook YouTuber Gio deed dit toen hij een bezoekje bracht aan het Franse pretpark. Maar hij deed hem heel vaak af. Iets te vaak vinden veel kijkers. Ook Disney is niet blij met de actie.

Elvin Boer
Brugklas

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Ook op het Koning Willem-Alexander College gaan de leerlingen weer de schoolbanken in. Dit Brugklas-seizoen maken we kennis met maar liefst vijf nieuwe leerlingen. De komende tijd stellen we ze allemaal aan je voor. Dit keer: Timo, gespeeld door Yip.

Pexels

Winkelende mensen in Weesp keken gisterenmiddag raar op. Over straat galoppeerden 45 paarden! De dieren waren ontsnapt uit een manage in de buurt.

ANP

Beschuit met muisjes voor Ed Sheeran. De zanger is voor het eerst vader geworden! Zijn dochter heeft de naam Lyra Antarctica Seaborn Sheeran gekregen.

Unsplash

Een grote zoekactie in het Markermeer. Daar is het ministerie van Defensie bezig met het omhoog halen van een Britse bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog. En dat is geen ongevaarlijk klusje!

YouTube  Lost Adventures

Een bijzondere vondst in Groot-Brittannië. Twee youtubers stuitte daar in een verlaten parkeergarage op een aantal superdure zeldzame sportwagens. De luxe auto’s waren compleet bedekt onder het stof.

Elvin Boer
Brugklas

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Ook op het Koning Willem-Alexander College gaan de leerlingen weer de schoolbanken in. Dit Brugklas-seizoen maken we kennis met maar liefst vijf nieuwe leerlingen. De komende tijd stellen we ze allemaal aan je voor. Dit keer: Liz, gespeeld door Wendy.

eigen foto
Corona-zomer

Woon je in een vakantieland, dan is het in de zomer vaak extra druk. Maar hoe is dat nu zoveel mensen thuisblijven vanwege corona? Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen, vertellen het je deze zomer. Deze week: Olivia (11) uit Frankrijk. 

stellingbeeld

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Unsplash

Traktaties met snoep: het is tegenwoordig op veel scholen uit den boze. Om te zorgen dat je dit schooljaar je hoofd niet breekt over leuke gezonde traktaties helpt Kidsweek een handje. Met deze 5 traktaties kan je kind zeker aankomen op school:

Pexels

Wie denkt aan een bankoverval denkt aan bivakmutsen, zwarte kleding en een vluchtauto. Een man uit Berlijn besloot het helemaal anders aan te pakken. Hij pleegde twee bankovervallen op zijn teenslippers en vluchtte op zijn fiets!

Unsplash

De zomer is nog niet vertrokken of de herfst staat alweer op de deur te bonzen. Nog eventjes wachten en dan vallen de eikels alweer uit de boom. En dat gebeurt de afgelopen jaren zo’n drie weken eerder dan vijftig jaar geleden.

ANP

Video’s maken met Instagram Reels. Heb jij het al gedaan? Begin deze maand kwam het platform met de nieuwe tool. Wij zetten de vijf leukste voor je op een rijtje:

eigen foto
Corona-zomer

Woon je in een vakantieland, dan is het in de zomer vaak extra druk. Maar hoe is dat nu zoveel mensen thuisblijven vanwege corona? Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen, vertellen het je deze zomer. Deze week: Joep (11) en Siem (9) uit Italië. 

ANP

Paniek in Californië. Daar staan door blikseminslagen enorme stukken bos in lichterlaaie. De gouverneur van de Amerikaanse staat heeft hierdoor de noodtoestand afgekondigd. 

AVROTROS

Geen bootjes en een drijvend podium. Het jaarlijkse Kinderprinsengrachtconcert is dit jaar nét even anders. Maar daar ligt fluitist Christiaan Blom (11) niet wakker van. Zijn optreden met Emma Heesters en Rolf Sanchez gaat gewoon door. 

AFP

Een speech houden tijdens een mega groot verkiezingscongres is niet niets. Maar nog knapper als je stottert. De 13-jarige Brayden uit het Amerikaanse New Hampshire deed het om presidentskandidaat Joe Biden te bedanken.

Facebook youcandothiskai

Golden retriever Kai uit Canada was verzot op eten. Brokjes, snacks, botten: hij kon er geen genoeg van krijgen. Kai was hierdoor veel te zwaar en kon bijna niet meer lopen. Zijn oude baasje wilde hem daarom laten inslapen. Maar de dierenarts weigerde. En dat bleek een goede keuze!

ANP

De afgelopen dagen kon je niet om Oranje-trainer Ronald Koeman heen. Hij was overal in het nieuws! De Nederlander wordt namelijk de nieuwe trainer van FC Barcelona. Een droom die uitkomt voor de ex-voetballer.

ANP

Zweetgeur en warme muffe lucht. Hoe fris is de lucht bij jou in de klas? Onderwijsminister Arie Slob heeft een team opgericht om dit te onderzoeken. 

Filmpje Omroep West

In de zon werken in deze hitte is geen pretje. Maar daar heeft een verkeersregelaar uit Leiden iets op bedacht. Berthony Jomba doet zijn werk dansend! Zo wordt hij vrolijk én maakt hij voorbijgangers blij. 

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Feest in Ouwehands Dierenpark! Het pandajong heeft na honderd dagen eindelijk een naam gekregen. De kleine panda is Fan Xing genoemd.

Samen in actie voor Beiroet

‘Kom in actie voor Beiroet’. Dat vraagt Giro555 vandaag tijdens een speciale actiedag. In de hoofdstad van Libanon was vorige week een enorme explosie. Hierbij zijn zeker 220 mensen overleden en raakten duizenden mensen...

ANP

Het is al een week bloedheet in Nederland. En dat is heel bijzonder! Bij het officiële meetstation in De Bilt is vandaag zelfs een uniek weerrecord gebroken. Op deze plek is het nog nooit zeven dagen op rij zó warm geweest.

ANP

Heb jij het gisteravond een beetje droog gehouden? Op sommige plekken in Nederland ging het flink tekeer. Zware onweers- en regenbuien zorgden voor veel wateroverlast. Op social media werden veel video's van het noodweer gedeeld. Wij zetten de vijf opvallendste voor je op een rijtje:

YouTube Bloomberg QuickTake News

Mondkapjes: je ziet ze in alle soorten en maten. Van bontgekleurde en saaie blauwe tot … goud met diamanten! In Israël zegt een juwelier bezig te zijn met het duurste mondkapje ter wereld.

eigen beeld Zoëy
Corona-zomer

Wel of niet op vakantie? In eigen land of toch over de grens? In deze rubriek vertellen kinderen hoe hun zomer eruitziet. Deze week: Zoëy. 

Unsplash

Blokfluit spelen is perfect om muzieknoten te leren. Dat dacht ook de 10-jarige straatmuzikant Regilio. Hij speelde vaak naar hartenlust op de Westerstraat in Enkhuizen, totdat hij deze week werd weggestuurd na klachten. 

Unsplash

Slecht nieuws voor vakantiegangers in Kroatië. Doordat het aantal coronabesmettingen is gestegen geldt vanaf vandaag een negatief reisadvies voor het land. Ook in andere vakantielanden gelden er steeds meer regels. Hier een overzichtje:

Dumpert

Ben jij weleens je fietssleutel kwijtgeraakt? Dikke kans dat je de man in dit filmpje dan begrijpt. Hij raakte zijn sleutel kwijt en besloot het hele stalen fietsenrek mét fiets mee naar huis te nemen. De volgende dag bracht hij het hek netjes terug.

Facebook Guardia Costiera

Stress bij de Italiaanse kustwacht. In de buurt van het eiland Sicilië heeft een joekel van een potvis zich flink in de nesten gewerkt. Of eigenlijk meer 'in de netten' want het tien meter lange dier zit verstrengeld in een visnet.

eigen beeld Fearpumps

Mondkapjes suf? Niet als het aan Yasin (10) en Soufian (9) ligt. De twee broers hebben hun eigen mondkapjes ontworpen, genaamd Fearpumps. Als warme broodjes vliegen de mondkapjes over de (digitale) toonbank. We vroegen de twee alles over hun bedrijfje:

ANP

Het is inmiddels vaste prik voor de Nederlandse prinsessen: de jaarlijkse fotosessie vlak voor de zomervakantie. Deze was gisteren, ondanks alle coronamaatregelen, op Paleis Huis ten Bosch. Say Cheese!

Safaripark Beekse Bergen

Beschuit met muisjes in Safaripark Beekse Bergen. Daar is gisterochtend een babygorilla geboren! En niet zomaar eentje: een zeldzame westelijke laaglandgorilla, een bedreigde diersoort.

YouTube

Lamborghini’s staan bekend om hun torenhoge prijskaartje. Daarop bedacht Rogier van Bijsterveld uit Terborg een oplossing. Hij bouwde er eentje van hout en fleurde hem op met 345 spiegels!

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Hiep hiep hoera! Het pandajong in Ouwehands Dierenpark is bijna honderd dagen oud. Volgens Chinese traditie betekent dit dat hij eindelijk een naam krijgt. En jij mag hierover meebeslissen.

KRO-NCRV Nico Kroon

Jantine Jelies (11) uit Tollebeek hoeft zich nooit te vervelen. Ze heeft namelijk maar liefst zeven broertjes en zusjes! Daarom werd haar gezin gefilmd voor de televisieserie Een Huis Vol. De opnames vonden plaats op het hoogtepunt van de coronacrisis, toen het gezin elke dag thuis was. Wij vroegen Jantine over deze filmdagen:

ANP

De afgelopen tijd was voor veel mensen niet makkelijk. Ook niet voor premier Mark Rutte. De coronacrisis is ‘het heftigste’ wat hij ooit heeft meegemaakt. Dat vertelde hij gisterenavond in de talkshow Op1.

Twitter @CoopManchester

Ga je na de zomer naar de brugklas, dan is het fijn om vóór die tijd even een kijkje te nemen op je nieuwe school. Maar in Groot-Brittannië zijn de scholen nog gesloten. De Co-op Academy in Manchester bedacht een slimme oplossing om haar leerlingen alvast kennis te laten maken. De school werd nagebouwd in Minecraft.

eigen beeld
Corona-zomer

Woon je in een vakantieland, dan is het in de zomer vaak extra druk. Maar hoe is dat nu zoveel mensen thuisblijven vanwege corona? Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen, vertellen het je deze zomer. Deze week: Floortje (11) uit Oostenrijk.

screenshot Politie Amsterdam

Meestal worden uit het IJ vooral oude fietsen vol roest gevist, maar dit keer kwam er iets heel bijzonders naar boven. De politie in Amsterdam heeft donderdag een oude Ferrari uit het water getakeld. 

Beeld Kidsweek
Stelling

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

AFP

Een bijzonder tafereel in de Italiaanse Alpen. Daar kleurt de sneeuw van een gletsjer roze! Onderzoekers zijn druk bezig om de oorzaak van de mysterieuze kleur te achterhalen.

Unsplash

Op vakantie tijdens de coronacrisis, veel mensen vinden het spannend. In Taiwan hebben ze daar iets op bedacht: nepvakanties. Het gevoel van vakantie, maar dan veilig in je eigen land.

Unsplash

Een Bossche bol eten in een reuzenrad? Het kan in Den Bosch. Daar is het grootste reuzenrad van Nederland omgetoverd tot restaurant.

Unsplash

Een bijzondere actie! De politie heeft de afgelopen tijd honderd criminelen in de kraag kunnen vatten. Hoe? Dankzij het stiekem meelezen in geheim chats.

AVROTROS

Een televisieserie opnemen terwijl je anderhalve meter afstand houdt. Knap lastig! Toch lukte het de cast van Brugklas tijdens de opnames van de nieuwe serie Brugklas vakantieliefde. Wij vroegen aan actrice Else Talsma (Steef) hoe dat ging.

ANP

Dankzij een nieuwe donorwet is iedereen boven de achttien vanaf vandaag automatisch orgaandonor. De Tweede Kamer hoopt met de wet mensenlevens te redden. 

Unsplash

Alcoholvrij bier of een cocktail zonder sterke drank. Heb jij weleens een alcoholvrij drankje gedronken? Twee van de vijf Nederlandse kinderen in groep 7 en 8 hebben dit weleens geproefd.

ANP

Chaos in de wereld van de paardensport. Daar wordt een bekende ruiter verdacht van valsspelen. En niet zomaar! De Amerikaanse Andrew Kocher zou elektrische stroomschokjes hebben gegeven aan zijn paard.

Unsplash

Ooit gehoord van Stonehenge? Deze prehistorische stenen-cirkel in Engeland is een van de oudste bouwwerken op aarde. In de buurt van dit bouwwerk hebben onderzoekers nu nog een grote ontdekking gedaan. 

ANP

Het is vandaag Nationale Veteranendag. Dé dag waarop we Nederlandse militairen in het zonnetje zetten. Dit jaar is de dag net even anders dan normaal. Drie vragen over Veteranendag:

ANP

Het is feest op paleis Huis ten Bosch. Prinses Alexia is vandaag jarig! Ze mag in totaal vijftien kaarsjes uitblazen.

AFP

Het duurde even, maar na maanden werd er éindelijk weer een concert gegeven in het operahuis van Barcelona. Niet zomaar eentje. Het publiek bestond uit kamerplanten!

Unsplash

Haal je zwembroek maar snel uit de kast: er is een hittegolf op komst. De komende dagen wordt het snikheet in Nederland. Zonnebrand smeren geblazen!

ANP

Een witte slingerende lijn met jaartallen en oude plaatjes: de Canon van Nederland. Deze week werd er een nieuwe versie gepresenteerd. Vijf vragen over de Canon:

starry night

Aan het einde van het jaar barst het van de 2019-lijstjes. Donderdagavond werd tijdens de YouTube Starry Night de best-bekeken video bekend gemaakt. En de winnaar is ... Jachtseizoen met Bram Krikke.

ANP

Goed nieuws voor de leraren! De regering heeft besloten dat ze volgend jaar meer betaald krijgen. Ook krijgen ze één keer extra geld op hun rekening.

ANP

Een bijzondere ontdekking in Indonesië. Daar hebben onderzoekers in een grot een hele oude schildering van bijna 44.000 jaar gevonden.

Unsplash

Heb je een moeilijke vraag? Vraag het je beste vriend Google! Ook dit jaar googelden Nederlanders heel wat af. Dit werd in 2019 het meest ingetikt:

ANP

Paniek op een kunstbeurs in Miami! Daar at een bezoeker namelijk een peperduur kunstwerk op! Het ging om een banaan die met ducttape aan de muur was vastgeplakt.

ANP

Help! Een zinkend schip! Bij het eiland Cyprus is zaterdagochtend expres een schip gezonken. Het 60 meter lange gevaarte moet op de zeebodem zorgen voor nieuw rif.

ANP

In Nieuw-Zeeland is het goed misgegaan. Bij een vulkaanuitbarsting zijn zeker vijf doden gevallen. Ook raakten er veel mensen gewond.

Unsplash

Je heupen ronddraaien en proberen de ring niet te laten vallen: hoelahoepen is best moeilijk. Maar voor de Amerikaanse Jenny Doan is het een makkie. Zij zette een nieuw wereldrecord hoelahoepen van honderd uur!

ANP

Michael van Gerwen heeft zijn titel terug! De darter won met 11-9 van Gerwyn Price en veroverde zo de eerste plek op de Players Championship Finals. Dit wist jij (vast) nog niet over wereldkampioen Van Gerwen.

ANP

Groot feest in Polen! De Poolse Viki Gabor won daar zondag het Junior Eurovisiesongfestival met haar lied Superhero. De Nederlandse Matheu Hinzen werd vierde met zijn nummer Dans met jou.

Pexels

Een adelaar bezorgde een groepje Russische onderzoekers een flinke rekenig. Roofvogel ‘Min’ had een zender op haar rug met een simkaart die sms’jes van haar locatie verstuurde. Maar door slecht bereik ging dit mis. Pas in Iran begon de zender sms’jes te versturen. En die waren nogal aan de dure kant...

Unsplash

Hoera voor Youtuber MrBeast! Hij heeft 20 miljoen volgers op zijn kanaal en dat moet natuurlijk gevierd worden. Niet met een gekke winactie óf extra video’s. Nee, de Amerikaan pakt het heel anders aan...

ANP

Jarenlang hing een wel heel bijzonder schilderij doodnormaal in de keuken van een Franse dame. Totdat een kunstkenner hem ontdekte. Het schilderij bleek hartstikke speciaal én een van de duurste ooit!

ANP

Hij was de meest gezochte man van de wereld: IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. Maar de Amerikanen hebben hem te pakken, en daar zijn ze erg blij mee! Drie vragen over deze überschurk.

ANP

Een bijzondere actie dit weekend in Ede. Hier sprongen 1.200 parachutisten vanuit vliegtuigen naar beneden om Operatie Market Garden te herdenken. 

Sinterklaas

Zie ginds komt de stoomtrein uit Spanje weer aan. Huh? Trein? Ja! Sinterklaas verruilt dit jaar tijdens de intocht in Apeldoorn zijn pakjesboot voor de stoomtrein.

ANP

Harde geluiden, hordes mensen en vreemde geuren. Meelopen tijdens Prinsjesdag is niet niks voor een paard. Daarom kregen de dieren vandaag een speciale training.

ANP

Wat is het toppunt van luxe? Poepen op een gouden wc! Dat is waarschijnlijk wat een Britse dief dacht. Dit weekend werd tijdens een inbraak in het Blenheim Palace een gouden toiletpot gestolen.

Unsplash

Is je eigen juf of meester ziek: krijg je een strengere invaller. Dikke pech! Groep 7a van de Prins Willem van Oranjeschool uit Terneuzen bedacht daar iets op. De klas besloot te ‘staken’. En dat werkte…

Facebook

Duizenden getallen en tekens in een lange reeks aan elkaar. Yoran Essers (13) uit Landgraaf is een kei in coderen. Hij is zelfs de allerjongste codeur op het spel Geocraft, een versie van Minecraft

ANP

De Electrophorus voltai wil je beslist niet tegenkomen tijdens het zwemmen. Deze pas ontdekte sidderaal kan namelijk een stroomschok geven van 860 volt! Dat is bijna vier keer meer spanning dan in een stopcontact zit.

ANP

Even geen doelpunten in het Wörthersee Stadion. Het Oostenrijkse voetbalstadion in Klagenfurt is omgetoverd tot een heus bos! In totaal staan er 300 bomen op het voetbalveld.

ANP

Spelen met een laserpen is een leuk tijdverdrijf, bijvoorbeeld om je kat of je ouders in verwarring te brengen. Maar schijnen op een politiehelikopter is hartstikke verboden. Een jongen uit Den Haag deed het toch…

Guiness Book of World Records

Ze zijn gek, over de top, bizar en raar: de records in het Guiness World Records 2020. Het grote boek vol wereldrecords kwam deze week uit.

Unsplash

Praten over pesten, ruziënde ouders en verkering. Vandaag bestaat de Kindertelefoon veertig jaar! Al die tijd helpen ze kinderen met hun problemen. Maar wist jij dit al over deze allemansvriend?

Vraag!

YouTube: TehWaffal

Dieren spelen vaak hilarische rollen in virals. Ook de nieuwe Mr. Sandman-challenge draait om dieren. Dit keer spelen katten de hoofdrol. Miauw!

ANP

Het is vaste prik: elke zondag spreekt paus Franciscus op het Sint-Pietersplein in Rome. Maar dit weekend had hij het bijna gemist. De paus kwam vlak voor de ceremonie vast te zitten in een lift. Oeps!

ANP

Boeken gekaft, rugzak gevuld, fietsbanden opgepompt: prinses Ariane (12) is klaar voor de middelbare school. Vandaag is haar eerste dag op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

ANP

Honderden flessen water, zakken vol brood en liters benzine: inwoners van de Amerikaanse staat Florida zijn aan het hamsteren geslagen. Er is namelijk een orkaan op komst.

Unsplash

Effe Instagrammen en Snapchat checken. Nederlandse kinderen zitten dagelijks bijna een uur langer achter een beeldscherm dan ze zouden willen. In totaal gemiddeld zo’n drie uur en 20 minuten per dag.

Foto: KRO-NCRV

Dag zomer, hallo boeken! Ook op het Spangalis is het schooljaar weer begonnen. Dit SpangaS-seizoen maken we kennis met twee nieuwe leerlingen. We stellen ze aan je voor. Dit keer: Luna, gespeeld door Roosmarijn (23).

Beeld: Corinne Tijsseling

Gezellig zwaaien naar een vreemde op straat. Dat lijkt misschien gek, maar in Zwolle is het straks de normaalste zaak van de wereld. Daar zijn deze week speciale zwaaihandjes op de stoep geschilderd.

kinderen voor kinderen

‘Pizza, pasta en patat!’ In het gloednieuwe Kinderen voor Kinderen-liedje Reis Mee! wordt gezongen over lekker ongezond eten op vakantie. En dat vindt niet iedereen leuk...

Foto: KRO-NCRV

Dag zomer, hallo boeken! Ook op het Spangalis is het schooljaar weer begonnen. Dit SpangaS-seizoen maken we kennis met twee nieuwe leerlingen. We stellen ze aan je voor. Dit keer: Joris, gespeeld door Jard (21).

EPA

Op en neer en nog een keer. In Brazilië vliegen blusvliegtuigen af en aan om de bosbranden in het Amazonegebied te blussen. Gisteren gingen de eerste vliegtuigen de lucht in.

ANP

Feest voor PewDiePie! De Zweed heeft als eerste ter wereld 100.000.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal. Maar wie is deze YouTuber met gekke naam eigenlijk?

Foto: AVROTROS

Dag zomer, hallo boeken! Ook op het Koning Willem-Alexander College is het schooljaar weer begonnen. Dit seizoen Brugklas-seizoen maken we kennis met drie nieuwe leerlingen. We stellen ze aan je voor. Dit keer: Jairo, gespeeld door Yuani (16).

Martijn Beekman
Holiday in Holland

Tijdens de zomervakantie stroomt Nederland vol toeristen. Wat vinden zij van ons land? We vragen het heel de zomer aan kinderen op populaire toeristische bestemmingen. Dit keer: de Zweedse Lisa (11) in Scheveningen.

Foto: AVROTROS

Dag zomer, hallo boeken! Ook op het Koning Willem-Alexander College is het schooljaar weer begonnen. Dit Brugklas-seizoen maken we kennis met drie nieuwe leerlingen. We stellen ze aan je voor. Dit keer: Nick, gespeeld door Walt (16).

Foto: AVROTROS

Dag zomer, hallo boeken! Ook op het Koning Willem-Alexander College is het schooljaar weer begonnen. Dit Brugklas-seizoen maken we kennis met drie nieuwe leerlingen. We stellen ze aan je voor. Dit keer: Soraya, gespeeld door Mikky (17).

Pexels

Aan het einde van de vakantie weet je soms niet meer wat je met je tijd moet doen. Dat de verveling dan toeslaat blijkt in Emmen. Daar moest de brandweer een meisje bevrijden uit een basketbalnet.

Foto: Wildlands Emmen

Een bijzondere ontdekking in Wildlands-dierenpark in Emmen. Daar blijkt overleden nijlpaard Hasana genderneutraal. Het dier is daarmee het eerste nijlpaard ter wereld die zowel vrouw als man was.

Beeld: NASA

Amerikaanse astronauten hebben bij ruimtestation ISS een nieuwe aanlegplaats voor ruimtecapsules gemaakt. Hierdoor kunnen ook gewone mensen een voet in de ruimte zetten. Misschien een leuke tip voor de vakantie van volgend jaar?

ANP

Bushokjes met kleine vetplantjes: de stad Utrecht staat er vol mee. Andere landen zijn stikjaloers en willen maar wat graag ook zo’n hokje. De telefoon op het gemeentehuis van Utrecht staat roodgloeiend.

ANP

De Franse Alain Robert heeft absoluut geen hoogtevrees. De 57-jarige 'Spiderman' hing vandaag een vredesvlag aan een hoog flatgebouw in Hongkong. Op de 68ste etage!

Foto: Facebook Volusia County Sheriff's Office

Even een lekkere snack pakken, dacht een ondeugende Amerikaanse wasbeer. Hij brak in bij een middelbare school en kroop in een snoepautomaat. Maar daar had de kleine inbreker vast snel spijt van...

Pexels

Krioelende ratten en piepende muizen in huis: het is voor veel mensen een nachtmerrie. Maar als we niet oppassen gaat het straks steeds vaker voorkomen. Er wordt over een paar jaar zelfs een heuse ratten- en muizenplaag voorspeld!

ANP

Het is een drukte van jewelste op het vliegveld van Hongkong. Niet met reizigers, maar met actievoeders! Voor de tweede dag op rij blijven de vliegtuigen daarom aan de grond.

ANP

Geen voetbalwedstrijden meer voor Wesley Sneijder! De middenvelder (35) stopt definitief met voetballen. Dit zijn de vijf hoogtepunten uit zijn voetbalcarrière.

Disney

Hij is misschien wel de populairste leeuw ter wereld: Simba uit The Lion King. In totaal gingen er al miljoenen mensen naar de bioscoop om hem te bewonderen. De film draait pas één maand, maar is nu al mega succesvol.

ANP

Een dubbele salto én een driedubbele schroef. Nog nooit eerder deed een turnster dit op het onderdeel vloer. Tot vandaag! De Amerikaanse Simone Biles maakte de ‘triple-double’ en werd voor de zesde keer kampioen op de meerkamp.

Twitter: @joecooper93

Een fan van Mohamed Salah heeft een hoge prijs betaald voor een foto. De Britse Louis Fowler (11) zag de Liverpool-speler rijden en besloot achter zijn auto aan te rennen. Hij knalde keihard tegen een lantaarnpaal... Au!

AFP

Een bijzondere burenruzie in het Amerikaanse Manhattan Beach. Daar heeft een vrouw haar hele huis knalroze met emoji-figuurtjes geschilderd om haar buren dwars te zitten.

Twitter: @chauffeursnieuws

Het is oppassen geblazen in Ede. Daar zet een losgebroken stier de boel op stelten. Het is de politie nog niet gelukt om het dier te vangen.

Martijn Beekman
Holiday in Holland

Het is vakantie! Wat vinden toeristen uit het buitenland van Nederland? We vragen het aan kinderen op straat. Dit keer: Elham (9) en Hadya (8) uit Lier, België.

Unsplash

Als je zou kunnen kiezen: ben je dan liever een jongen of meisje? Mensen kunnen niet kiezen hoe ze geboren worden, maar schildpadden wel.

EPA

Harde windstoten, geen treinen en overvolle havens: Taiwan maakt zich op voor noodweer. Orkaan Lekima komt waarschijnlijk morgen aan land.

Unsplash

Wil je net een hapje nemen... gaat een meeuw er met je eten vandoor! Herkenbaar? Daar is nu gelukkig een oplossing voor: je moet de vogel aanstaren.

ANP

Hup, de vrachtwagen in! Vandaag zijn 50 konikpaarden vertrokken naar Wit-Rusland. De dieren leefden in de Oostvaardersplassen, maar konden hier niet langer blijven.

Brian Choo/Flinders University - papegaai

In Nieuw-Zeeland zijn de botten van de grootste papegaai ter wereld gevonden. De vogel was met zijn één meter (!) bijna even hoog als een klein paard.

Achtbaan

Wil je naar een pretpark of dierentuin? Dan moeten je ouders (of jijzelf) meer geld betalen. Een dagje uit wordt namelijk steeds duurder. 

Alpaca's

Een aap, alpaca of een dromedaris als huisdier: lastig voor te stellen hè? Toch worden er ook in Nederland veel exotische diersoorten verkocht als huisdier.

Unsplash

Heb jij toevallig ook je favoriete voetbalclub, zoals Ajax of Feyenoord, als wachtwoord? Dan ben je niet de enige! Veel Nederlanders gebruiken daar sportclubs voor.

ANP

Klikspaan, boterspaan! Een 5-jarig Duits jongetje heeft zijn vader verklikt bij de politie. Hij belde het alarmnummer om te vertellen dat zijn vader door rood was gereden.

Reuters

Vorig jaar lag hij nog op de bodem van een rivier tussen de vissen. Maar nu is de Thaise Wat Nong Bua Yai-tempel door extreme droogte herrezen uit het water.

chasedekkerphotography

Ken je het verhaal van Jonas en de walvis? De jongen wordt per ongeluk opgeslokt door een walvis. Hetzelfde overkwam een zeeleeuw in Californië.

anp

In Whaley Bridge vliegt een legerhelikopter af en aan. Het voertuig is bezig om een grote ramp te voorkomen. De kans is namelijk groot dat het Engelse dorp gaat overstromen met water uit een stuwdam. 

ANP

Oeps! Zangeres Katy Perry moet 2,8 miljoen dollar (2,5 miljoen euro) geldboete betalen aan rapper Flame. Eeder deze week bepaalde de rechter dat Perry haar nummer Dark Horse heeft gekopieerd van de rapper. 

ANP

Help! Een kaaiman alligator in de sloot! In de Groningse plaats Scheemda ontsnapte gisteren een kaaiman na een auto-ongeluk.

YouTube

Automobilisten in het Amerikaanse Spanaway keken gisteren verbaasd op. Voor het stoplicht stond geen auto, maar een heus vliegtuig. Het kleine vliegtuigje kwam na een perfecte noodlanding op de drukke weg terecht.

Unsplash

Ben jij ook zo blij met dit koelere weer? De hittegolf mag dan misschien weg zijn uit Nederland, maar nu is het in Groenland hartstikke warm.

EPA

Kinderen in Sudan krijgen even geen les, want de regering heeft alle scholen gesloten. Dat heeft te maken met de onrust in het land. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Drie vragen en antwoorden.

ANP

Hulde voor Max Verstappen! De Formule 1-coureur won dit weekend de Grand Prix van Duitsland. Het is zijn tweede overwinning dit seizoen.

Unsplash

Kinderliedjes leuk om te horen? In de Amerikaanse staat Florida hopen ze met de muziek juist daklozen af te schrikken. De inwoners zijn de zwervers meer dan zat.

ANP

Nog geen strand- of zomerkiekjes voor de koninklijke familie, want prinsessen Amalia, Alexia en Ariane moesten vandaag nog even netjes op de foto. Say Cheese!

ANP

Jeukende bultjes en bomen vol nesten: de afgelopen weken kon je niet om de eikenprocessierups heen. Maar er ligt een nieuw plaagdier op de loer: de dennenprocessierups. Ook een rups, maar wellicht nog vervelender. Drie vragen (en antwoorden) over dit dier.

Unsplash

Slecht nieuws voor bananen-liefhebbers. Het gele fruit wordt bedreigd door een bananenziekte. De kans is groot dat het in de toekomst lastiger wordt om bananen te kopen.

ANP

Franse scholen in de buurt van de Notre-Dame moeten deze zomervakantie grondig worden schoongemaakt. Drie maanden na de brand in de beroemde kathedraal in Parijs blijkt dat er veel looddeeltjes rondzwerven. Die zijn vrijgekomen toen het dak instortte.

@donnieyenofficial

Een dopje van je fles afdraaien met je hand? Dat is echt verleden tijd dankzij een nieuwe online challenge. In de bottle cap challenge gebruiken mensen hiervoor hun voet.

pixabay

Kun je het bericht over de jongen (12) die niet mocht meedoen met de eindmusical van zijn klas nog herinneren? Gisteravond besloot zijn school dat hij toch een rol krijgt.

Facebook: Sterling Blackus

Geen geld voor een dure sportauto? Daar bedachten een Amerikaanse jongen en zijn vader een oplossing voor. Met behulp van 3D-printers maken ze een Lamborghini Aventador.

EPA

Dansend koraal, kleurrijke vissen en een helder blauwe zee: het Great Barrier Reef is prachtig. Maar het gaat niet goed met het grootste koraalrif ter wereld. Sterker nog: er is een dieptepunt bereikt.

ANP

Goed nieuws voor vechtsport-liefhebbers. Rico Verhoeven en Badr Hari gaan weer tegen elkaar vechten. En dat is een grote aankondiging!

ANP

Online pesten: niemand vindt het leuk, maar toch gebeurt het wel eens. Daarom krijgt Instagram nieuwe functies die pesten moeten stoppen.

Pixabay - theater

Veel basisschoolleerlingen zijn druk bezig met de eindmusical. Maar een jongen (12) uit Den Haag heeft pech: hij mag niet meedoen. Zijn ouders schakelen daarom de hulp in van de rechter.

ANP

Het is even wennen voor mensen die De Nachtwacht willen bekijken. Het schilderij van Rembrandt van Rijn hangt een jaar lang in een glazen huis, omdat het wordt onderzocht en opgeknapt.

ANP

Een zeldzame ontdekking in Zweden! Archeologen vonden daar twee oude bootgraven van zeker duizend jaar oud. De laatste keer dat dit gebeurde is bijna een halve eeuw geleden.

AFP

Geen kruisspin, vogelspin of huisspin, maar de Karl Lagerfeld-spin. Een nieuw ontdekte springspin is vernoemd naar de modeontwerper Karl Lagerfeld. Een grote eer!

Cityhopper

Lekker op vakantie met het vliegtuig? Niet iedereen vindt dat leuk. Steeds meer kinderen vinden het spannend om het vliegtuig in te stappen. Dat zegt stichting VALK, die mensen met vliegangst helpt.

AFP

Wow! De 35-jarige Amerikaan Joey Chestnut heeft voor de twaalfde keer het wereldkampioenschap hotdogs eten gewonnen. En dat is niet het enige wereldrecord dat Chestnut op zijn naam heeft staan. De 10 gekste eet-records van hem op een rijtje:

Unsplash

Piloot, dierenarts of misschien zelfs topsporter. Veel kinderen dromen over wat ze later willen worden. Uit onderzoek blijkt nu dat veel mensen later toch een ander beroep kiezen dan dat ze als kind wilden.

Twitter: @texaspost

Poeh effe mijn T-shirt uit! Met dit warme weer lopen veel mannen het liefste in hun blote buik. Zo ook in de Chinese stad Jinan, daar rollen mannen hun shirts op tot boven hun buik. Maar dat mag niet meer.

Eikenprocesssierups

Bomen die vol zitten met donzige rupsen: de eikenprocessierups is er weer. Niet prettig, want de haartjes van de rups zorgen voor jeukende bultjes! Deze tips helpen je om hiervan af te komen.

Kevin Rizor

Iedereen vergeet wel eens zijn broodtrommel of sleutels. Maar een groep Nederlandse militairen vergat iets veel belangrijkers: ze lieten na een oefening in Duitsland een nepwapen achter.

SHeFotografie

Taart en slingers voor leerlingen van basisschool De Vossenschans uit Ter Aar. Zij wonnen met hun film Stoepkrijt de award voor Beste Film op het UNICEF Kinderrechten Filmfestival.

Foto: Pixabay

Ken jij de fidget spinner nog? Het speeltje was vorig jaar een enorm populair. Inmiddels is het uit de mode en onverkoopbaar. Een speelgoedwinkel in Eindhoven gaat ze daarom gratis weggeven.

NASA

Is er leven mogelijk op planeet Saturnus? Dat gaat een drone van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA uitzoeken. De Dragonfly zal in 2026 worden gelanceerd.

Pexels

Central Park in New York is misschien wel het meest beroemde park ter wereld. Toeristen bezoeken het om zijn romantische plekjes, speeltuinen, meren en.. sinds deze week ook geiten! Een hele kudde helpt namelijk met het opeten van onkruid in het Amerikaanse park.

ANP

Strips, weetjes, proefjes en puzzels: je kon het allemaal vinden in De Dylan. Het eigen tijdschrift van YouTuber Dylan Haegens. Het blad moet er alleen na zes edities alweer mee stoppen.

rookverbod

Ouders die een sigaretje opsteken in de speeltuin of langs het sportveld. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen dat willen verbieden. Ze willen graag een rookverbod op plekken waar veel kinderen komen.

EPA

Een wandeling met een metaaldetector heeft een Australische man veel geld opgeleverd. Hij vond een klomp goud met een geschatte waarde van bijna 62.000 euro. 

Instagram: estebaninfantes

Vakantiegangers op Mallorca en Ibiza moeten de komende tijd goed opletten. Op de eilanden zijn Portugese oorlogsschepen opgedoken: grote kwal-achtige wezens die hartstikke giftig zijn. 

Foto: Pexels

Lekker luieren in een hangmat: ook tijgers vinden het heerlijk! Daarom maakt de Amerikaanse Payton (11) hangmatten van brandweerslangen speciaal voor tijgers, luipaarden en leeuwen.

Foto: Pexels

In grote competities zijn scheidsrechters vaak mannen, maar daar komt langzaam verandering in. In Frankrijk is zondag de primeur: Stéphanie Frappant wordt de eerste vrouwelijke scheidsrechter in de Franse topcompetitie Ligue 1.

Foto: Reuters

Geen vuur dat de Notre-Dame bedreigt, maar regen. In Parijs is de komende dagen regen voorspeld die extra schade kan aanbrengen aan de verwoeste kathedraal. Bergbeklimmers trekken daarom een groot zeil over de kerk.

Foto: Pexels

Duizelig worden als je te lang op de schommel zit, dat herkent de 16-jarige Charlie O’Brien vast niet. De jongen uit Nieuw-Zeeland heeft namelijk het wereldrecord schommelen verbroken.

Paasvuur

Ben jij van plan om dit weekend een paasvuur te bezoeken? Check eerst of het doorgaat, want een groot aantal paasvuren is afgelast vanwege de droogte.

Pexels

Het is heerlijk weer, maar dat is niet voor iedereen fijn. Hongerige vogels kunnen door de droogte lastig insecten vinden. Daarom roept de vogelbond op om te helpen met water.

Pexels

Het is vandaag Goede Vrijdag, oftewel de dag waarop Jezus stierf aan het kruis. Huh? Hoe kan een dag met zo’n gebeurtenis Goede Vrijdag heten?

ANP

Een zegening met heilig water en deze lentebloemen zijn klaar voor hun speciale missie: ze gaan per vrachtwagen richting Rome. Daar houdt paus Franciscus komende zondag tussen de Nederlandse bloemen zijn paastoespraak.

Hond Thailand

Is het een vis? Is het een tak? Nee, het is een hond! Medewerkers van een boorplatform keken raar op toen ze midden op zee een hond zagen zwemmen. Kilometers van het strand werd het beestje gered.

Unsplash

Al jaren waren de belangrijkste rivieren in Alaska in april nog hartstikke bevroren. Maar dit jaar zijn ze héél snel ontdooid: voor het eerst in 102 jaar begonnen de rivieren zondag al met stromen.

ANP

'Jullie moeten allemaal je huis uit, want er gaat een bom ontploffen.' Dat kregen 600 mensen in de Duitse stad Frankfurt gisteren te horen. De bom uit de Tweede Wereldoorlog werd expres tot ontploffing gebracht om te voorkomen dat hij ooit per ongeluk af zou gaan.

Amsterdam Arena

Heet je Johan of Johannes? Dan heb je geluk! Op de verjaardag van Johan Cruijff op 25 april kun je een gratis rondleiding door de Johan Cruijff Arena krijgen.

Unsplash

Palm palm pasen, hei koerei: het is vandaag Palmpasen, oftewel Palmzondag. De laatste zondag voor het Paasfeest begint. Maar wat vieren we eigenlijk met Palmzondag? 

Unsplash

Geen Emma, Iris of Nina maar… Amersfoort. Ouders van een pasgeboren baby hebben hun kindje vernoemd naar de Nederlandse stad Amersfoort.

ANP

Een klein huilend meisje aan de Amerikaanse grens. Met deze foto won de Amerikaanse fotograaf John Moore gisteren de World Press Photo, een belangrijke fotoprijs.

ANP

Koekhappen, spijkerpoepen en zaklopen: het was vandaag weer tijd voor de Koningsspelen! Op honderden scholen door heel Nederland is gesport en gespeeld. Ook koning Willem-Alexander deed mee. 

RTL Nieuws

Oeps! Weerman Maurice Middendorp kon gisteravond wel door de grond zakken. Hij vergat midden tijdens de live uitzending van het weerbericht zijn tekst.

pexels

Ben je net zo lekker aan het voetballen op het schoolplein, krijg je ineens dorst. Herkenbaar? Voortaan hoef je niet meer naar huis om wat te drinken. Er komen meer watertappunten op schoolpleinen.

ANP

Een berg van bloemen, knuffels en tekeningen: het 24 Oktoberplein in Utrecht veranderde na de aanslag vorige maand in een bloemenzee. Vanochtend om 10 uur is de gemeente begonnen met het opruimen.

Unsplash

‘Probeer het opnieuw over 25.536.442 minuten’. De Amerikaan Evan Osnos schrok zich een hoedje toen hij op zijn iPad keek. Zijn zoontje had zo vaak het verkeerde wachtwoord ingevuld dat het apparaat was geblokkeerd … voor 48 jaar!

Zeevonk in de Noordzee

Heeft iemand de zee betoverd? Nee joh! De zee bij Terschelling zag er dit weekend magisch uit door zeevonk: een algensoort. Dat is bijzonder, want normaal zie je zeevonk nooit zo vroeg in het jaar. 

ANP

Twee inzittenden van een eenmotorig vliegtuig zijn zich rot geschrokken. Hun vliegtuigje stortte vanmiddag in Hilversum neer in een boom. De twee mannen zijn inmiddels weer veilig aan de grond. 

Facebook/ Big Cypress

Eindelijk gevangen: de grootste tijgerpython van het Amerikaanse nationale park Everglades in Florida. Het vijf meter lange dier, dat maar liefst 73 eieren droeg, was een gevaar voor andere diersoorten.

Facebook/Deepspot

Een zwembad van 45 meter diep, zou jij erin durven? In de Poolse stad Mszczonów wordt het diepste binnenzwembad ter wereld gebouwd. Het Deepspot bad wordt even diep als een flatgebouw met vijftien verdiepingen!

aap

Een aap als huisdier lijkt misschien leuk, maar is hartstikke verboden. Dat leek een Russische toerist op Bali even vergeten te zijn: hij probeerde een orang-oetan mee het vliegtuig in te smokkelen.

yamada station

In 2011 werd de Japanse plaats Yamada volledig verwoest door een tsunami. Nu, acht jaar later, is een nieuw station heropend. En dat nieuwe station lijkt sprekend op een Nederlandse molen.

anp

Jack Pot, Bing Go, Willie Wortel: in Nederland bestaan zo’n 300.000 verschillende achternamen. Niet iedereen is even blij met zijn achternaam. Steeds meer mensen willen hem zelfs voor altijd veranderen.

Daisy Mertens

Helaas pindakaas! Juf Daisy van basisschool De Vuurvogel uit Helmond is nét niet de beste leerkracht van de wereld geworden. Een leraar uit Kenia ging er met de prijs vandoor.

Harvey

Hij kan supergoed zingen, heeft hordes fans en zijn video’s krijgen miljoenen views: HRVY, oftewel Harvey Leigh Cantwell (20), gaat als een speer. Dinsdag 26 maart treedt de Brit op in de Amsterdamse Melkweg. ‘Amsterdam is zo schattig.’

anp

In Utrecht zijn vanmorgen meerdere slachtoffers gevallen toen een man in een tram begon te schieten. De verdachte van de schietpartij is vanavond gearresteerd.

rutte

Dat hij goed is in vergaderen en wetten bedenken wisten we al. Maar dat premier Mark Rutte ook goed is in staren nog niet. Hij won gisterochtend een staredown van niemand minder dan kickbokser Rico Verhoeven.

anp

Tijdens een training een grote mond hebben, teamgenoten pesten en niet luisteren. Veel sporttrainers vinden het lastig om kinderen die vervelend zijn rustig te houden. Ook agressief gedrag van ouders maakt hun werk soms lastig. Daarom vragen ze steeds vaker hulp. 

pexels

Mopshondjes met een korte snuit en uitpuilende oogjes: veel mensen vinden het hartstikke schattig. Voor de honden zelf zijn deze afwijkingen vaak minder leuk. Ze kunnen zorgen voor ernstige gezondheidsproblemen. Daarom komen er nieuwe regels voor hondenfokkers.

anp kippa

Brabant, Het is een nacht en Geef mij je angst: dat Guus Meeuwis mooi kon zingen wisten we al. Maar hij krijgt nu ook een prijs voor beste tekstdichter. Volgens de jury komen zijn teksten recht uit het hart.

anp

Voel jij je een echte Gelderlander, Brabander of Twentenaar? Uit onderzoek blijkt dat mensen van uit Friesland van álle Nederlanders het meest trots zijn op hun provincie. Mensen uit Zuid-Holland zijn het minste trots.

pexels

Het lijkt wel een scène uit het bijbelverhaal van Jonas en de walvis: een duiker die wordt opgeslokt en uitgespuugd door een walvis. Toch overkwam zoiets de 51-jarige duiker Rainer Schimpf. 

epa

Het was een weekend met een gouden randje voor de schaatsers van de Nederlandse ploeg. Suzanne Schulting werd wereldkampioen op het WK in Sofia en schaatser Kjeld Nuis ging er met twee wereldrecords vandoor in Salt Lake City Amerika.

anp

Een kussend stelletje of een verliefd dinerend koppeltje. De achtergrondpoppetjes in de Donald Duck bestaan áltijd uit een man en een vrouw. Maar dankzij de 10-jarige Fenna komt daar snel verandering in.

911 honden

Ooit weleens een hond aan de telefoon gehad? Medewerkers van het Amerikaanse noodnummer 911 kregen in totaal zestien keer twee honden aan de lijn. De baasjes van de honden waren niet thuis.

IJsbeer

Staat de verwarming bij jullie ook een tandje lager? Het is vandaag Warme Truien Dag: dé dag waarop we energie besparen door de verwarming lager te zetten. Wist je dat minder energie verbruiken hartstikke goed is voor het klimaat? Deze 9 dingen wist jij (vast) nog niet over het klimaat:

Nederland gelukkig land

Wist jij al dat het vandaag ‘Maak vrienden dag’ is? De hoogste tijd om een nieuwe vriend te maken dus! Alleen is dat niet altijd even makkelijk. Deze tips kunnen je helpen:

Basisschool eindtoets

Geen leuke plaatjes of raadsels in de rekenboeken, maar saai rijtjes stampen. Veel leraren zouden liever weer rekenen zoals ze dat vroeger deden. Daar worden we namelijk veel slimmer van denken ze. 

Freeport Police Department

Politieagent worden terwijl je zes jaar oud bent. Dat lukte de Amerikaanse Abigail Arias! Een filmpje waarin het meisje haar politiebadge krijgt gaat nu viral.

anp

Al een maand aan het wachten op een nieuwe video van Enzo Knol? Op zijn kanaal laat de Youtuber weten dat dit komt omdat er is ingebroken in zijn huis. Tijdens de inbraak is veel van zijn apparatuur gestolen. 

ANP

Een relatie op afstand kan lastig zijn, al hadden twee orang-oetans in een Zwitsere dierentuin daar minder moeite mee. Een vrouwtje raakte namelijk zwanger door een mannetje uit een kooi verderop. 

afp

Hoera! Facebook is vandaag jarig. Het social media-platform mag 15 kaarsjes uitblazen. Deze dingen wist jij (vast) nog niet over Facebook.

ANP

Het vermiste vliegtuig van voetballer Emiliano Sala is gevonden. Na een zoektocht van twee weken werd het wrak zondagochtend gevonden in Het Kanaal, de zee tussen Engeland en Frankrijk.

ANP

Even naar aarde bellen vanuit de ruimte. Astronaut André Kuipers deed het af en toe toen hij in de ruimte zat, maar één keer ging het mis.

Pexels

‘Verlaat de gevangenis zonder te betalen’. Een handige Monopoly-kaart! Een man uit Rotterdam dacht hem ook in het echte leven te kunnen gebruiken. 

CNSA Twitter

Een speciaal moment in de ruimtevaart: een Chinese maanlander is geland op de achterkant van de maan. Een stuk waar we tot nu toe nog niet zoveel over weten.

Pexels

Wil je het nieuwe jaar beginnen met een wens? Kijk dan vrijdagochtend vroeg uit je raam. Er zijn dan elke minuut twee vallende sterren te zien.

ANP

Het is een jaarlijkse traditie: grote vreugdevuren op de stranden van Scheveningen en Duindorp. Maar de combinatie van harde wind én een te hoge vuurstapel zorgde met oud en nieuw voor een vonkenregen.

Unsplash

Een schaap in een rolstoel. Het is een gek gezicht, maar het dier, met de naam Yiannoula, heeft haar rolstoel nodig om te overleven. Het Griekse schaap woont sinds kort in Nederland.

Unsplash

In Amerika kreeg een jager afgelopen week wel een hele bijzondere straf. Naast een fikse celstraf moet hij de komende tijd elke maand verplicht de film Bambi kijken.

Unsplash

Het duurde eventjes, maar na 106 jaar is het verlanglijstje van de Amerikaanse Page eindelijk bij de kerstman bezorgd. De brief lag al die tijd achter de schoorsteenmantel.

Trump

Als president wordt er weleens een straat, wet of vliegveld naar je vernoemd. Maar de Amerikaanse president Trump heeft pas echt 'geluk'. Een pasontdekte worm, die zijn kop in het zand steekt, heet voortaan hetzelfde.

wcpapier

Poep voor de schooldeur en op het football-veld. Op een middelbare school in de Verenigde Staten vonden scholieren elke dag een verse drol. Lang was onduidelijk wie dit deed. Nu blijkt dit de directeur te zijn!

yosina

De 11-jarige Yousina Rumajauw heeft vrijdagavond het programma The Voice Kids gewonnen. Als prijs kreeg ze 25.000 euro én mag ze een single opnemen.

sesam

In de Verenigde Staten is een groot pretpark aangepast voor autistische kinderen. Sesame Place is het eerste pretpark ter wereld dat zoiets doet.

plastic

Goed nieuws! Er liggen veel minder plastic tassen in de Noordzee. Vissers haalden de afgelopen jaren bijna de helft minder tasjes omhoog tijdens het visvangen.

stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

pieter
4
Film

Het is al meer dan honderd jaar geleden dat het eerste boek over Pieter Konijn verscheen. Maar ouderwets is het ondeugende konijn zeker niet. Hij heeft nu zelfs zijn eigen film, vernoemd naar zichzelf: Pieter Konijn.

youtube

Voor het vierde jaar op rij heeft StukTV de VEED award voor ‘Beste YouTube-kanaal’ gewonnen. Ze wonnen de award zaterdagavond tijdens de VEED Awards, ook wel de Oscars van YouTube genoemd. Ook Kalvijn en Nina Schotpoort vielen in de prijzen.

gio

Squishies, fidgetspinners, make-up, slijm. Kanalen van youtubers als OnneDi, Dylan Haegens en Furtjuh staan vol video’s waarin ze producten testen. Daarvan krijgen veel kinderen koopkriebels.

water

Tropische vissen die zwemmen tussen de bomen. In Brazilië is er zoveel regen gevallen dat een tropisch regenwoud helemaal is ondergelopen. 

schaatsen

Op sommige plekken in het land wordt er geschaatst op natuurijs. Hartstikke leuk, maar wel opletten geblazen! Daarom 5 tips om je veilig op weg te helpen.

schouten

Irene Schouten en Koen Verweij hebben een bronzen medaille gewonnen op het onderdeel massastart. Hiermee heeft de Nederlandse ploeg twintig medailles gewonnen op de Olympische Winterspelen.

schaatsers

De Nederlandse schaatsers deden het vandaag minder dan gehoopt in de ploegenachtervolging. Beide ploegen behaalden geen gouden medaille, maar wel een podiumplaats. 

wolf

Een wilde wolf. Die zien we bijna nooit in Nederland. Normaal houden de dieren zich liever schuil, maar woensdagochtend is in de provincie Gelderland toch echt een wolf gezien.

wc

Poepen op een gouden toiletpot. Dat kan alleen als je stinkend rijk bent of als je president Trump heet. De president kreeg de gouden wc van een museum uit de Amerikaanse stad New York.

luiaard

Zou jij het leven willen hebben van een luiaard? Dan ben je in Costa Rica aan het goede adres. Hier staat namelijk een hotel waar je samen met de lieve beestjes kan ontbijten én slapen.

nutella

Haren trekken, krabben en slaan: alles voor een pot Nutella. Zou jij het ervoor overhebben? In Frankrijk zorgde afgeprijsde potten chocoladepasta voor flinke rellen.

tesla

Een dagje door het leven als directeur of politicus. Ruim 200 kinderen waren donderdag de baas van een bedrijf. Soemaira en Ilaysa (allebei 11), waren de baas van autobedrijf Tesla. 

voorleesontbijt

Voorgelezen worden door een echte prinses, een zanger of presentatrice. Het kan deze week, tijdens de Nationale Voorleesdagen.

wallaby

Een loslopende kangoeroe die gevangen wordt op de Australiëlaan. Het klinkt als een flauwe mop, maar toch gebeurde het in Maastricht.

schrijven

Schrijf jij met hanenpoten of juist netjes? Veel kinderen schrijven te vaak onleesbaar en slecht. En daarom moet schrijven weer een apart vak worden op de basisschool.

minnie

Na negentig jaar is het eindelijk zo ver! De op één na beroemdste muis ter wereld, Minnie Mouse, heeft een eigen ster gekregen in Hollywood.

zwemmen

Schoolzwemmen: de één vindt het leuk, de ander vindt het niks. Om ongelukken te voorkomen zijn er nu strengere regels voor het schoolzwemmen. 

shoe

Nooit meer je ov-chipkaart vergeten of kwijtraken. Inwoners van Berlijn hebben hun vervoersbewijs voortaan altijd bij de... voet. Je kunt hier namelijk betalen met je schoenen!

brug

Een brug die een ravijn in stort, het klinkt als een scène uit een nare actiefilm. Het ongeluk gebeurde bij een brug in de buurt van de hoofdstad van Colombia, Bogota.

ijskroon

Met haren vol ijs en een dunne jas verscheen de Chinese Wang Fumin op school. Hij was met een temperatuur van -9 graden, 4,5 kilometer naar school gelopen. Bezorgde Chinezen haalden 25.000 euro op voor de 'ijsbloemjongen'.

water

Naar huis per bootje. Dat klinkt avontuurlijk, maar voor een familie uit Gelderland kan het niet anders. Het water in Nederland staat ongewoon hoog. En dat zorgt voor bijzondere foto's én natte voeten.

python

Geen rollende karretjes en schreeuwende mensen. De Python is de komende drie maanden gesloten. Na 36 jaar is de achtbaan van de Efteling toe aan een flinke opknapbeurt.

aardbeving

In Groningen schudde gisteren de aarde. De aardbeving was zo zwaar dat er binnen 48 uur andere regels bedacht moeten worden om een nieuwe beving te voorkomen.

tabak

Best een gek gezicht: drogisterijen die naast gezondheidsspullen ook sigaretten verkopen. Dat vinden de winkels ook. Daarom stoppen Kruidvat en Trekpleister met de verkoop van tabak.

ijs

In Amerika en Canada is het momenteel extreem koud. En dat levert prachtige plaatjes op! Zo ook bij de beroemde Niagara falls.

storm

Houd je paraplu stevig vast: er is storm op komst! Vooral aan zee loop je morgen de kans om weg te waaien.

toren

In China is de hoogste ijstoren ooit gebouwd. Een groep studenten heeft de 30 meter hoge toren gebouwd en brak hiermee een record.

ruzie

Iedereen heeft weleens knallende ruzie. Dat is normaal én zelfs gezond! Toch is een oplossing vinden soms lastig.

meisje

Hoe zit het met jouw Duits, Frans of Spaans? Steeds meer kinderen leren dit al op de basisschool. Dat blijkt uit een onderzoek van Nuffic, een organisatie voor internationalisering in het onderwijs.

vuurwerk

De vuurwerkverkoop is begonnen! Vanaf vandaag mag je drie dagen lang knallers en sierpijlen inslaan.

Quinten
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @Quinten__. Hij heeft ruim 217.000 volgers.

Nour and Fatma
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @NourAndFatma, met ruim 100.700 volgers.

Sara
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de populairste Musers uit Nederland, dit keer: @OfficialSaarX. Zij heeft ruim 667.100 volgers.

jael
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @IndigoJael. Hij heeft ruim 1,4 miljoen volgers! 

foto van het jaar unicef

Met haar gezin vluchtte de 5-jarige Zahra uit Syrië. Fotograaf Muhammed Muheisen zette het meisje op de foto. Deze foto is door Unicef nu uitgeroepen tot foto van het jaar.

keaton

Een filmpje waarin een Amerikaans jongetje huilend vertelt over zijn pestkoppen gaat viral.  

classroom

De kans bestaat dat jij morgen langer in bed kunt blijven liggen! Juffen en meesters gaan namelijk weer staken. 

ed sheeran

Ed Sheeran heeft een nieuwe versie zijn hit Perfect uitgebracht. En dat is niet zomaar een liedje: het is een duet met Beyoncé. 

vuurwerk

Ernstige brandwonden en oogletsel. Oud en Nieuw is niet altijd leuk. Een vuurwerkshow waarbij experts vuurwerk afsteken zou dit kunnen oplossen. Maar dit gebeurt slechts in acht gemeenten. 

stelling
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

zwembad

Baantjestrekkers uit Oosterhout hebben pech. Door een technische storing is daar vannacht een zwembad leeggelopen. Hierdoor is zo’n 900.000 liter water het riool ingestroomd!

arrestatie

Dansen is leuk en ontspannend. Maar is misschien niet zo slim als je wordt aangehouden door de politie. Een man uit de Amerikaanse plaats Houston vindt van wel.

kinderen voor kinderen

Begin maar alvast met het opwarmen van je stem, want vanavond kun je weer meezingen met Kinderen voor Kinderen. De nieuwe show Gruwelijk eng zit bomvol nieuwe en oude liedjes.

groente en fruit

Een appeltje in de pauze, een stukje komkommer na schooltijd en een paar scheppen groente bij het avondeten. Eet jij wel genoeg groente en fruit? 

rog

Het liefdesleven van een vis gaat niet altijd over rozen. Zo keerde een Nederlandse luipaardpijlstaartrog donderdag terug uit Engeland na een stukgelopen relatie.

klok

Lig je lekker te slapen, begint de kerkklok ineens midden in de nacht te luiden. Grr! Dit overkwam de inwoners van Dronten. 

hond

Ooit een kat of hond een zonnebril zien dragen? Wij niet. Toch is er op het internet een markt voor de kleine ronde brilletjes.

Disney

Stiekem een reis naar Disneyland boeken. Zou jij het durven? De 9-jarige Susan uit Engeland deed het per ongeluk. 

Freek

Ben jij een grote dierenvriend en podiumbeest? Dan is Freek Vonk op zoek naar jou! Voor zijn nieuwe liveshow Op Wereldreis zoekt hij namelijk een stoere assistent die hem kan helpen op het podium.

waylon

Het is bekend: Waylon zingt volgend jaar namens Nederland op het Eurovisie Songfestival. Alweer!

harry

Een nacht (of twee) buiten slapen op straat. IJskoud! Maar fans van Harry Styles hebben het ervoor, zodat ze  de zanger vanavond van dichtbij te kunnen zien.

keeper

Tijdens een grote wedstrijd de bal missen. Ongemakkelijk! Deze blunder maakte Robin Zentner, de keeper van de Duitse voetbalclub FSV Mainz 05. 

leeuw

Twee knuffelende mannetjesleeuwen. Dat klinkt schattig toch? De Keniaanse overheid vindt van niet en wil de dieren zelfs uit elkaar halen. 

Bron: ANP Foto

De volgers van Gio zijn wekenlang voor de gek gehouden. De afgelopen twee weken las de YouTuber een brief voor van een mishandeld meisje, Mandy. Maar nu blijkt dat deze brief nep was! 

Witte huis Halloween

Grote zwarte spinnen krioelen langs de ramen van het Witte Huis. Het huis van de Amerikaanse president Trump is speciaal voor Halloween griezelig versierd.