ANP

Dat ratten slimme dieren zijn weten ze in Cambodja maar al te goed. Ze helpen in dit Zuid-Aziatische land met een belangrijke taak: het opruimen van oude bommen. Een van de ratten, Magawa, kreeg daarvoor deze week een kleine gouden medaille.

Unicode Consortium

Een vrouw met een baard, een hart in vlammen en verschillende koppeltjes: de nieuwe emoji zijn bekend. In totaal komen er zeven gloednieuwe emoticons voor zowel Apple als Android telefoons. 

Unsplash

Het lijkt wel een filmscène: inbrekers die een gat in een dak maken en vervolgens via touwen een gebouw binnendringen. Dit gebeurde drie jaar geleden in Londen. De kostbare boeken die de inbrekers meenamen zijn nu eindelijk teruggevonden.

Instagram diegomentrida

Een bijzonder sportieve actie in Spanje. Daar besloot een Spaanse atleet tijdens een wedstrijd op zijn rivaal te wachten. Hierdoor liep hij zelf de medaille mis, maar is hij een heleboel fans rijker. 

Guinness World Records

Alle gekke wereldrecords verzamelen! Afgelopen weekend kwam het nieuwe Guinness World Records-boek uit. Dat staat boordevol bijzondere records. Wij zetten de gekste op een rij.

Nandi-Bushell

Goed nieuws voor de Britse Nandi (10). Eerder daagde ze één van de bekendste drummers van de wereld uit voor een drum-battle. Drie maal raden wie hem heeft gewonnen? Nandi! 

Unsplash

Een koffer inpakken, inchecken bij de douane en plaatsnemen in het vliegtuig terwijl je nergens heengaat. De Australische vliegtuigmaatschappij Qantas zag dit door de coronacrisis als een gat in de markt. Tickets voor een ‘vlucht naar nergens’ waren binnen 10 minuten uitverkocht.

Shutterstock

Smakken, slurpen en kuchen: sommige mensen vinden dit zó irritant dat ze er agressief van worden. Dat heet 'misofonie'. Een Nederlands onderzoek dat dit jarenlang heeft onderzocht heeft hiervoor een prijs gewonnen. 

Unsplash

Spinnen: veel mensen zijn doodsbang voor deze kleine diertjes. Deins jij er niet voor terug? Help dan dit weekend mee met de nationale spinnentelling! 

Unsplash

Het zal je maar gebeuren: omsingeld worden door orka’s die wild je boot rammen en het roer afbijten. Het overkwam vissers voor de Spaanse en Portugese kust. Op videobeelden is te zien hoe de boten bijna kapseizen. Hellup!

voetbal foto Shutterstock

Geen sportwedstrijden in het weekend, niet spelen op het schoolplein en veel binnen zitten. Door de strenge corona-maatregelen van eerder dit jaar zijn Nederlandse kinderen minder fit geworden. Dat staat in een onderzoek van wetenschappers...

ANP

Het is de droom van veel kinderen: de hele dag gamen. In Utrecht kan het. Daar is is deze week een van de grootste trainingsplekken voor e-sporters geopend. Hier gaat het beroemde Team Liquid trainen, het grootste e-sportsteam ter wereld. 

Jurre

Op zaterdag lekker lang in pyjama voor de tv hangen, is niets voor Jurre (9) uit Beesd. Elk weekend gaat hij op pad met zijn bloemenkraam. Van het inkopen tot bezorgen: Jurre doet alles zelf. ‘Ik vind het leuk om geld te verdienen.’ 

Unsplash

Zeg maar gedag tegen de oude vertrouwde McFlurry-beker. De Nederlandse McDonald's gaat de plastic bekers en rietjes vervangen voor papier. Vanaf volgende maand krijg je bij je frisdrank een kartonnen rietje. En dat is goed nieuws!

Jo Maeck

Elke dag dertig kilometer wandelen in de bergen. En dat vijf maanden lang. Niet veel mensen houden het vol. Maar de Vlaamse Abel (11) deed het. Samen met zijn vader liep hij 4300 kilometer over de Amerikaanse Pacific Crest Trail.

Unsplash

Meestal landen luchtballonnen netjes in een weiland. Maar dat liep gisterenavond op veel plekken helemaal anders. Door heel Nederland moesten luchtballonnen gekke landingen maken.

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ze hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2020? Wordt het reuzenpandababy Fan Xing?

Shutterstock

Het gaat niet goed met de butskop. Twee weken geleden werden twee levende butskoppen gespot dichtbij de Nederlandse kust. Maar begin deze week spoelde plots een dode butskop aan. Ook vandaag is er een dood dier gevonden in Zeeland. Wat is er allemaal aan de hand? 

ANP

Chaos in het Griekse vluchtingenkamp Moria. Daar zijn vannacht meerdere branden uitgebroken. Duizenden mensen moesten vluchten voor de vlammenzee.

Myo Min Win, Wildlife Conservation Society-Myanmar Program.

Vrolijk dierennieuws! De Batagur trivittata, een lachende schildpad, is gered van uitsterven. Onderzoekers dachten jaren geleden dat er geen exemplaren meer in leven waren, maar nu lopen er weer duizend op aarde rond. 

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Vorig jaar werd Five gekroond tot Kidsweek Dier van het Jaar 2019. Lang heeft ze daar niet van kunnen genieten. Een week na de uitreiking moest de kale egel worden ingeslapen omdat ze...

Shutterstock

Op een schooldag maak je ontelbaar veel keuzes. En dat almaar kiezen is soms knap lastig! Zeker als je moet kiezen tussen twee onmogelijke opties. Deze dilemma’s kom je in het echte leven (waarschijnlijk) nooit tegen. Maar wat als dat wel gebeurt? Wat kies je dan?

Facebook LouiseReidy

Een bijzonder tafereel in het Britse Cambridgeshire. Daar lopen op straat naast katten en vogels ook… kippen. In veiligheidshesjes! Eigenaar David Williams hoopt dat zijn kakelende huisdieren hierdoor niet worden aangereden.

Bron: ANP Foto

Wil je een dagje naar Disneyland? Dan moet je tegenwoordig verplicht een mondkapje op. Ook YouTuber Gio deed dit toen hij een bezoekje bracht aan het Franse pretpark. Maar hij deed hem heel vaak af. Iets te vaak vinden veel kijkers. Ook Disney is niet blij met de actie.

Elvin Boer
Brugklas

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Ook op het Koning Willem-Alexander College gaan de leerlingen weer de schoolbanken in. Dit Brugklas-seizoen maken we kennis met maar liefst vijf nieuwe leerlingen. De komende tijd stellen we ze allemaal aan je voor. Dit keer: Timo, gespeeld door Yip.

Pexels

Winkelende mensen in Weesp keken gisterenmiddag raar op. Over straat galoppeerden 45 paarden! De dieren waren ontsnapt uit een manage in de buurt.

ANP

Beschuit met muisjes voor Ed Sheeran. De zanger is voor het eerst vader geworden! Zijn dochter heeft de naam Lyra Antarctica Seaborn Sheeran gekregen.

Unsplash

Een grote zoekactie in het Markermeer. Daar is het ministerie van Defensie bezig met het omhoog halen van een Britse bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog. En dat is geen ongevaarlijk klusje!

YouTube  Lost Adventures

Een bijzondere vondst in Groot-Brittannië. Twee youtubers stuitte daar in een verlaten parkeergarage op een aantal superdure zeldzame sportwagens. De luxe auto’s waren compleet bedekt onder het stof.

Elvin Boer
Brugklas

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Ook op het Koning Willem-Alexander College gaan de leerlingen weer de schoolbanken in. Dit Brugklas-seizoen maken we kennis met maar liefst vijf nieuwe leerlingen. De komende tijd stellen we ze allemaal aan je voor. Dit keer: Liz, gespeeld door Wendy.

eigen foto
Corona-zomer

Woon je in een vakantieland, dan is het in de zomer vaak extra druk. Maar hoe is dat nu zoveel mensen thuisblijven vanwege corona? Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen, vertellen het je deze zomer. Deze week: Olivia (11) uit Frankrijk. 

Unsplash

Vleermuizen: de fladderende diertjes jagen mensen soms de stuipen op het lijf. Maar niet dit weekend, het is namelijk de Nacht van de Vleermuis. In heel Europa wordt aandacht besteed aan de dieren.

stellingbeeld

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Unsplash

Traktaties met snoep: het is tegenwoordig op veel scholen uit den boze. Om te zorgen dat je dit schooljaar je hoofd niet breekt over leuke gezonde traktaties helpt Kidsweek een handje. Met deze 5 traktaties kan je kind zeker aankomen op school:

Pexels

Wie denkt aan een bankoverval denkt aan bivakmutsen, zwarte kleding en een vluchtauto. Een man uit Berlijn besloot het helemaal anders aan te pakken. Hij pleegde twee bankovervallen op zijn teenslippers en vluchtte op zijn fiets!

Unsplash

De zomer is nog niet vertrokken of de herfst staat alweer op de deur te bonzen. Nog eventjes wachten en dan vallen de eikels alweer uit de boom. En dat gebeurt de afgelopen jaren zo’n drie weken eerder dan vijftig jaar geleden.

ANP

Video’s maken met Instagram Reels. Heb jij het al gedaan? Begin deze maand kwam het platform met de nieuwe tool. Wij zetten de vijf leukste voor je op een rijtje:

eigen foto
Corona-zomer

Woon je in een vakantieland, dan is het in de zomer vaak extra druk. Maar hoe is dat nu zoveel mensen thuisblijven vanwege corona? Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen, vertellen het je deze zomer. Deze week: Joep (11) en Siem (9) uit Italië. 

ANP

Paniek in Californië. Daar staan door blikseminslagen enorme stukken bos in lichterlaaie. De gouverneur van de Amerikaanse staat heeft hierdoor de noodtoestand afgekondigd. 

AVROTROS

Geen bootjes en een drijvend podium. Het jaarlijkse Kinderprinsengrachtconcert is dit jaar nét even anders. Maar daar ligt fluitist Christiaan Blom (11) niet wakker van. Zijn optreden met Emma Heesters en Rolf Sanchez gaat gewoon door. 

AFP

Een speech houden tijdens een mega groot verkiezingscongres is niet niets. Maar nog knapper als je stottert. De 13-jarige Brayden uit het Amerikaanse New Hampshire deed het om presidentskandidaat Joe Biden te bedanken.

Facebook youcandothiskai

Golden retriever Kai uit Canada was verzot op eten. Brokjes, snacks, botten: hij kon er geen genoeg van krijgen. Kai was hierdoor veel te zwaar en kon bijna niet meer lopen. Zijn oude baasje wilde hem daarom laten inslapen. Maar de dierenarts weigerde. En dat bleek een goede keuze!

ANP

De afgelopen dagen kon je niet om Oranje-trainer Ronald Koeman heen. Hij was overal in het nieuws! De Nederlander wordt namelijk de nieuwe trainer van FC Barcelona. Een droom die uitkomt voor de ex-voetballer.

ANP

Zweetgeur en warme muffe lucht. Hoe fris is de lucht bij jou in de klas? Onderwijsminister Arie Slob heeft een team opgericht om dit te onderzoeken. 

Filmpje Omroep West

In de zon werken in deze hitte is geen pretje. Maar daar heeft een verkeersregelaar uit Leiden iets op bedacht. Berthony Jomba doet zijn werk dansend! Zo wordt hij vrolijk én maakt hij voorbijgangers blij. 

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Feest in Ouwehands Dierenpark! Het pandajong heeft na honderd dagen eindelijk een naam gekregen. De kleine panda is Fan Xing genoemd.

Samen in actie voor Beiroet

‘Kom in actie voor Beiroet’. Dat vraagt Giro555 vandaag tijdens een speciale actiedag. In de hoofdstad van Libanon was vorige week een enorme explosie. Hierbij zijn zeker 220 mensen overleden en raakten duizenden mensen...

ANP

Het is al een week bloedheet in Nederland. En dat is heel bijzonder! Bij het officiële meetstation in De Bilt is vandaag zelfs een uniek weerrecord gebroken. Op deze plek is het nog nooit zeven dagen op rij zó warm geweest.

ANP

Heb jij het gisteravond een beetje droog gehouden? Op sommige plekken in Nederland ging het flink tekeer. Zware onweers- en regenbuien zorgden voor veel wateroverlast. Op social media werden veel video's van het noodweer gedeeld. Wij zetten de vijf opvallendste voor je op een rijtje:

YouTube Bloomberg QuickTake News

Mondkapjes: je ziet ze in alle soorten en maten. Van bontgekleurde en saaie blauwe tot … goud met diamanten! In Israël zegt een juwelier bezig te zijn met het duurste mondkapje ter wereld.

Unsplash

Het is vandaag zwarte zaterdag. De dag waarop het extra druk is op de weg richting Frankrijk. Door de uitbraak van het coronavirus misschien minder druk dan normaal, maar er is nog steeds kans op file. Sta jij ook vast op de weg of zit je lang in de auto? 5 tips om de autorit te overleven.

eigen beeld Zoëy
Corona-zomer

Wel of niet op vakantie? In eigen land of toch over de grens? In deze rubriek vertellen kinderen hoe hun zomer eruitziet. Deze week: Zoëy. 

Unsplash

Blokfluit spelen is perfect om muzieknoten te leren. Dat dacht ook de 10-jarige straatmuzikant Regilio. Hij speelde vaak naar hartenlust op de Westerstraat in Enkhuizen, totdat hij deze week werd weggestuurd na klachten. 

Unsplash

Slecht nieuws voor vakantiegangers in Kroatië. Doordat het aantal coronabesmettingen is gestegen geldt vanaf vandaag een negatief reisadvies voor het land. Ook in andere vakantielanden gelden er steeds meer regels. Hier een overzichtje:

Dumpert

Ben jij weleens je fietssleutel kwijtgeraakt? Dikke kans dat je de man in dit filmpje dan begrijpt. Hij raakte zijn sleutel kwijt en besloot het hele stalen fietsenrek mét fiets mee naar huis te nemen. De volgende dag bracht hij het hek netjes terug.

Facebook Guardia Costiera

Stress bij de Italiaanse kustwacht. In de buurt van het eiland Sicilië heeft een joekel van een potvis zich flink in de nesten gewerkt. Of eigenlijk meer 'in de netten' want het tien meter lange dier zit verstrengeld in een visnet.

eigen beeld Fearpumps

Mondkapjes suf? Niet als het aan Yasin (10) en Soufian (9) ligt. De twee broers hebben hun eigen mondkapjes ontworpen, genaamd Fearpumps. Als warme broodjes vliegen de mondkapjes over de (digitale) toonbank. We vroegen de twee alles over hun bedrijfje:

ANP

Het is inmiddels vaste prik voor de Nederlandse prinsessen: de jaarlijkse fotosessie vlak voor de zomervakantie. Deze was gisteren, ondanks alle coronamaatregelen, op Paleis Huis ten Bosch. Say Cheese!

Safaripark Beekse Bergen

Beschuit met muisjes in Safaripark Beekse Bergen. Daar is gisterochtend een babygorilla geboren! En niet zomaar eentje: een zeldzame westelijke laaglandgorilla, een bedreigde diersoort.

YouTube

Lamborghini’s staan bekend om hun torenhoge prijskaartje. Daarop bedacht Rogier van Bijsterveld uit Terborg een oplossing. Hij bouwde er eentje van hout en fleurde hem op met 345 spiegels!

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Hiep hiep hoera! Het pandajong in Ouwehands Dierenpark is bijna honderd dagen oud. Volgens Chinese traditie betekent dit dat hij eindelijk een naam krijgt. En jij mag hierover meebeslissen.

KRO-NCRV Nico Kroon

Jantine Jelies (11) uit Tollebeek hoeft zich nooit te vervelen. Ze heeft namelijk maar liefst zeven broertjes en zusjes! Daarom werd haar gezin gefilmd voor de televisieserie Een Huis Vol. De opnames vonden plaats op het hoogtepunt van de coronacrisis, toen het gezin elke dag thuis was. Wij vroegen Jantine over deze filmdagen:

ANP

De afgelopen tijd was voor veel mensen niet makkelijk. Ook niet voor premier Mark Rutte. De coronacrisis is ‘het heftigste’ wat hij ooit heeft meegemaakt. Dat vertelde hij gisterenavond in de talkshow Op1.

Twitter @CoopManchester

Ga je na de zomer naar de brugklas, dan is het fijn om vóór die tijd even een kijkje te nemen op je nieuwe school. Maar in Groot-Brittannië zijn de scholen nog gesloten. De Co-op Academy in Manchester bedacht een slimme oplossing om haar leerlingen alvast kennis te laten maken. De school werd nagebouwd in Minecraft.

eigen beeld
Corona-zomer

Woon je in een vakantieland, dan is het in de zomer vaak extra druk. Maar hoe is dat nu zoveel mensen thuisblijven vanwege corona? Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen, vertellen het je deze zomer. Deze week: Floortje (11) uit Oostenrijk.

screenshot Politie Amsterdam

Meestal worden uit het IJ vooral oude fietsen vol roest gevist, maar dit keer kwam er iets heel bijzonders naar boven. De politie in Amsterdam heeft donderdag een oude Ferrari uit het water getakeld. 

Beeld Kidsweek
Stelling

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

AFP

Een bijzonder tafereel in de Italiaanse Alpen. Daar kleurt de sneeuw van een gletsjer roze! Onderzoekers zijn druk bezig om de oorzaak van de mysterieuze kleur te achterhalen.

Unsplash

Op vakantie tijdens de coronacrisis, veel mensen vinden het spannend. In Taiwan hebben ze daar iets op bedacht: nepvakanties. Het gevoel van vakantie, maar dan veilig in je eigen land.

Unsplash

Een Bossche bol eten in een reuzenrad? Het kan in Den Bosch. Daar is het grootste reuzenrad van Nederland omgetoverd tot restaurant.

Unsplash

Een bijzondere actie! De politie heeft de afgelopen tijd honderd criminelen in de kraag kunnen vatten. Hoe? Dankzij het stiekem meelezen in geheim chats.

AVROTROS

Een televisieserie opnemen terwijl je anderhalve meter afstand houdt. Knap lastig! Toch lukte het de cast van Brugklas tijdens de opnames van de nieuwe serie Brugklas vakantieliefde. Wij vroegen aan actrice Else Talsma (Steef) hoe dat ging.

ANP

Dankzij een nieuwe donorwet is iedereen boven de achttien vanaf vandaag automatisch orgaandonor. De Tweede Kamer hoopt met de wet mensenlevens te redden. 

Unsplash

Alcoholvrij bier of een cocktail zonder sterke drank. Heb jij weleens een alcoholvrij drankje gedronken? Twee van de vijf Nederlandse kinderen in groep 7 en 8 hebben dit weleens geproefd.

ANP

Chaos in de wereld van de paardensport. Daar wordt een bekende ruiter verdacht van valsspelen. En niet zomaar! De Amerikaanse Andrew Kocher zou elektrische stroomschokjes hebben gegeven aan zijn paard.

Unsplash

Ooit gehoord van Stonehenge? Deze prehistorische stenen-cirkel in Engeland is een van de oudste bouwwerken op aarde. In de buurt van dit bouwwerk hebben onderzoekers nu nog een grote ontdekking gedaan. 

ANP

Het is vandaag Nationale Veteranendag. Dé dag waarop we Nederlandse militairen in het zonnetje zetten. Dit jaar is de dag net even anders dan normaal. Drie vragen over Veteranendag:

ANP

Het is feest op paleis Huis ten Bosch. Prinses Alexia is vandaag jarig! Ze mag in totaal vijftien kaarsjes uitblazen.

AFP

Het duurde even, maar na maanden werd er éindelijk weer een concert gegeven in het operahuis van Barcelona. Niet zomaar eentje. Het publiek bestond uit kamerplanten!

Unsplash

Haal je zwembroek maar snel uit de kast: er is een hittegolf op komst. De komende dagen wordt het snikheet in Nederland. Zonnebrand smeren geblazen!

ANP

Een witte slingerende lijn met jaartallen en oude plaatjes: de Canon van Nederland. Deze week werd er een nieuwe versie gepresenteerd. Vijf vragen over de Canon:

starry night

Aan het einde van het jaar barst het van de 2019-lijstjes. Donderdagavond werd tijdens de YouTube Starry Night de best-bekeken video bekend gemaakt. En de winnaar is ... Jachtseizoen met Bram Krikke.

ANP

Goed nieuws voor de leraren! De regering heeft besloten dat ze volgend jaar meer betaald krijgen. Ook krijgen ze één keer extra geld op hun rekening.

ANP

Een bijzondere ontdekking in Indonesië. Daar hebben onderzoekers in een grot een hele oude schildering van bijna 44.000 jaar gevonden.

Unsplash

Heb je een moeilijke vraag? Vraag het je beste vriend Google! Ook dit jaar googelden Nederlanders heel wat af. Dit werd in 2019 het meest ingetikt:

ANP

Paniek op een kunstbeurs in Miami! Daar at een bezoeker namelijk een peperduur kunstwerk op! Het ging om een banaan die met ducttape aan de muur was vastgeplakt.

ANP

Help! Een zinkend schip! Bij het eiland Cyprus is zaterdagochtend expres een schip gezonken. Het 60 meter lange gevaarte moet op de zeebodem zorgen voor nieuw rif.

ANP

In Nieuw-Zeeland is het goed misgegaan. Bij een vulkaanuitbarsting zijn zeker vijf doden gevallen. Ook raakten er veel mensen gewond.

Unsplash

Je heupen ronddraaien en proberen de ring niet te laten vallen: hoelahoepen is best moeilijk. Maar voor de Amerikaanse Jenny Doan is het een makkie. Zij zette een nieuw wereldrecord hoelahoepen van honderd uur!

ANP

Michael van Gerwen heeft zijn titel terug! De darter won met 11-9 van Gerwyn Price en veroverde zo de eerste plek op de Players Championship Finals. Dit wist jij (vast) nog niet over wereldkampioen Van Gerwen.

ANP

Groot feest in Polen! De Poolse Viki Gabor won daar zondag het Junior Eurovisiesongfestival met haar lied Superhero. De Nederlandse Matheu Hinzen werd vierde met zijn nummer Dans met jou.

sint

Heb jij je lampion al klaarliggen? Vanavond is het namelijk zover: Sint-Maarten. Het feest waarbij kinderen luidkeels zingend langs de deuren trekken. Maar wie was Sint Maarten eigenlijk? 

Pexels

Een adelaar bezorgde een groepje Russische onderzoekers een flinke rekenig. Roofvogel ‘Min’ had een zender op haar rug met een simkaart die sms’jes van haar locatie verstuurde. Maar door slecht bereik ging dit mis. Pas in Iran begon de zender sms’jes te versturen. En die waren nogal aan de dure kant...

Unsplash

Hoera voor Youtuber MrBeast! Hij heeft 20 miljoen volgers op zijn kanaal en dat moet natuurlijk gevierd worden. Niet met een gekke winactie óf extra video’s. Nee, de Amerikaan pakt het heel anders aan...

ANP

Jarenlang hing een wel heel bijzonder schilderij doodnormaal in de keuken van een Franse dame. Totdat een kunstkenner hem ontdekte. Het schilderij bleek hartstikke speciaal én een van de duurste ooit!

ANP

Hij was de meest gezochte man van de wereld: IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. Maar de Amerikanen hebben hem te pakken, en daar zijn ze erg blij mee! Drie vragen over deze überschurk.

ANP

Een bijzondere actie dit weekend in Ede. Hier sprongen 1.200 parachutisten vanuit vliegtuigen naar beneden om Operatie Market Garden te herdenken. 

Sinterklaas

Zie ginds komt de stoomtrein uit Spanje weer aan. Huh? Trein? Ja! Sinterklaas verruilt dit jaar tijdens de intocht in Apeldoorn zijn pakjesboot voor de stoomtrein.

ANP

Harde geluiden, hordes mensen en vreemde geuren. Meelopen tijdens Prinsjesdag is niet niks voor een paard. Daarom kregen de dieren vandaag een speciale training.

ANP

Wat is het toppunt van luxe? Poepen op een gouden wc! Dat is waarschijnlijk wat een Britse dief dacht. Dit weekend werd tijdens een inbraak in het Blenheim Palace een gouden toiletpot gestolen.

Unsplash

Is je eigen juf of meester ziek: krijg je een strengere invaller. Dikke pech! Groep 7a van de Prins Willem van Oranjeschool uit Terneuzen bedacht daar iets op. De klas besloot te ‘staken’. En dat werkte…

Facebook

Duizenden getallen en tekens in een lange reeks aan elkaar. Yoran Essers (13) uit Landgraaf is een kei in coderen. Hij is zelfs de allerjongste codeur op het spel Geocraft, een versie van Minecraft

ANP

De Electrophorus voltai wil je beslist niet tegenkomen tijdens het zwemmen. Deze pas ontdekte sidderaal kan namelijk een stroomschok geven van 860 volt! Dat is bijna vier keer meer spanning dan in een stopcontact zit.

ANP

Even geen doelpunten in het Wörthersee Stadion. Het Oostenrijkse voetbalstadion in Klagenfurt is omgetoverd tot een heus bos! In totaal staan er 300 bomen op het voetbalveld.

ANP

Spelen met een laserpen is een leuk tijdverdrijf, bijvoorbeeld om je kat of je ouders in verwarring te brengen. Maar schijnen op een politiehelikopter is hartstikke verboden. Een jongen uit Den Haag deed het toch…

Guiness Book of World Records

Ze zijn gek, over de top, bizar en raar: de records in het Guiness World Records 2020. Het grote boek vol wereldrecords kwam deze week uit.

Unsplash

Praten over pesten, ruziënde ouders en verkering. Vandaag bestaat de Kindertelefoon veertig jaar! Al die tijd helpen ze kinderen met hun problemen. Maar wist jij dit al over deze allemansvriend?

Vraag!

YouTube: TehWaffal

Dieren spelen vaak hilarische rollen in virals. Ook de nieuwe Mr. Sandman-challenge draait om dieren. Dit keer spelen katten de hoofdrol. Miauw!

ANP

Het is vaste prik: elke zondag spreekt paus Franciscus op het Sint-Pietersplein in Rome. Maar dit weekend had hij het bijna gemist. De paus kwam vlak voor de ceremonie vast te zitten in een lift. Oeps!

ANP

Boeken gekaft, rugzak gevuld, fietsbanden opgepompt: prinses Ariane (12) is klaar voor de middelbare school. Vandaag is haar eerste dag op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

ANP

Honderden flessen water, zakken vol brood en liters benzine: inwoners van de Amerikaanse staat Florida zijn aan het hamsteren geslagen. Er is namelijk een orkaan op komst.

Unsplash

Effe Instagrammen en Snapchat checken. Nederlandse kinderen zitten dagelijks bijna een uur langer achter een beeldscherm dan ze zouden willen. In totaal gemiddeld zo’n drie uur en 20 minuten per dag.

Foto: KRO-NCRV

Dag zomer, hallo boeken! Ook op het Spangalis is het schooljaar weer begonnen. Dit SpangaS-seizoen maken we kennis met twee nieuwe leerlingen. We stellen ze aan je voor. Dit keer: Luna, gespeeld door Roosmarijn (23).

Beeld: Corinne Tijsseling

Gezellig zwaaien naar een vreemde op straat. Dat lijkt misschien gek, maar in Zwolle is het straks de normaalste zaak van de wereld. Daar zijn deze week speciale zwaaihandjes op de stoep geschilderd.

kinderen voor kinderen

‘Pizza, pasta en patat!’ In het gloednieuwe Kinderen voor Kinderen-liedje Reis Mee! wordt gezongen over lekker ongezond eten op vakantie. En dat vindt niet iedereen leuk...

Foto: KRO-NCRV

Dag zomer, hallo boeken! Ook op het Spangalis is het schooljaar weer begonnen. Dit SpangaS-seizoen maken we kennis met twee nieuwe leerlingen. We stellen ze aan je voor. Dit keer: Joris, gespeeld door Jard (21).

EPA

Op en neer en nog een keer. In Brazilië vliegen blusvliegtuigen af en aan om de bosbranden in het Amazonegebied te blussen. Gisteren gingen de eerste vliegtuigen de lucht in.

ANP

Feest voor PewDiePie! De Zweed heeft als eerste ter wereld 100.000.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal. Maar wie is deze YouTuber met gekke naam eigenlijk?

Foto: AVROTROS

Dag zomer, hallo boeken! Ook op het Koning Willem-Alexander College is het schooljaar weer begonnen. Dit seizoen Brugklas-seizoen maken we kennis met drie nieuwe leerlingen. We stellen ze aan je voor. Dit keer: Jairo, gespeeld door Yuani (16).

Martijn Beekman
Holiday in Holland

Tijdens de zomervakantie stroomt Nederland vol toeristen. Wat vinden zij van ons land? We vragen het heel de zomer aan kinderen op populaire toeristische bestemmingen. Dit keer: de Zweedse Lisa (11) in Scheveningen.

Foto: AVROTROS

Dag zomer, hallo boeken! Ook op het Koning Willem-Alexander College is het schooljaar weer begonnen. Dit Brugklas-seizoen maken we kennis met drie nieuwe leerlingen. We stellen ze aan je voor. Dit keer: Nick, gespeeld door Walt (16).

Foto: AVROTROS

Dag zomer, hallo boeken! Ook op het Koning Willem-Alexander College is het schooljaar weer begonnen. Dit Brugklas-seizoen maken we kennis met drie nieuwe leerlingen. We stellen ze aan je voor. Dit keer: Soraya, gespeeld door Mikky (17).

Pexels

Aan het einde van de vakantie weet je soms niet meer wat je met je tijd moet doen. Dat de verveling dan toeslaat blijkt in Emmen. Daar moest de brandweer een meisje bevrijden uit een basketbalnet.

Foto: Wildlands Emmen

Een bijzondere ontdekking in Wildlands-dierenpark in Emmen. Daar blijkt overleden nijlpaard Hasana genderneutraal. Het dier is daarmee het eerste nijlpaard ter wereld die zowel vrouw als man was.

Beeld: NASA

Amerikaanse astronauten hebben bij ruimtestation ISS een nieuwe aanlegplaats voor ruimtecapsules gemaakt. Hierdoor kunnen ook gewone mensen een voet in de ruimte zetten. Misschien een leuke tip voor de vakantie van volgend jaar?

ANP

Bushokjes met kleine vetplantjes: de stad Utrecht staat er vol mee. Andere landen zijn stikjaloers en willen maar wat graag ook zo’n hokje. De telefoon op het gemeentehuis van Utrecht staat roodgloeiend.

ANP

De Franse Alain Robert heeft absoluut geen hoogtevrees. De 57-jarige 'Spiderman' hing vandaag een vredesvlag aan een hoog flatgebouw in Hongkong. Op de 68ste etage!

Foto: Facebook Volusia County Sheriff's Office

Even een lekkere snack pakken, dacht een ondeugende Amerikaanse wasbeer. Hij brak in bij een middelbare school en kroop in een snoepautomaat. Maar daar had de kleine inbreker vast snel spijt van...

Pexels

Krioelende ratten en piepende muizen in huis: het is voor veel mensen een nachtmerrie. Maar als we niet oppassen gaat het straks steeds vaker voorkomen. Er wordt over een paar jaar zelfs een heuse ratten- en muizenplaag voorspeld!

ANP

Het is een drukte van jewelste op het vliegveld van Hongkong. Niet met reizigers, maar met actievoeders! Voor de tweede dag op rij blijven de vliegtuigen daarom aan de grond.

ANP

Geen voetbalwedstrijden meer voor Wesley Sneijder! De middenvelder (35) stopt definitief met voetballen. Dit zijn de vijf hoogtepunten uit zijn voetbalcarrière.

Disney

Hij is misschien wel de populairste leeuw ter wereld: Simba uit The Lion King. In totaal gingen er al miljoenen mensen naar de bioscoop om hem te bewonderen. De film draait pas één maand, maar is nu al mega succesvol.

ANP

Een dubbele salto én een driedubbele schroef. Nog nooit eerder deed een turnster dit op het onderdeel vloer. Tot vandaag! De Amerikaanse Simone Biles maakte de ‘triple-double’ en werd voor de zesde keer kampioen op de meerkamp.

Twitter: @joecooper93

Een fan van Mohamed Salah heeft een hoge prijs betaald voor een foto. De Britse Louis Fowler (11) zag de Liverpool-speler rijden en besloot achter zijn auto aan te rennen. Hij knalde keihard tegen een lantaarnpaal... Au!

AFP

Een bijzondere burenruzie in het Amerikaanse Manhattan Beach. Daar heeft een vrouw haar hele huis knalroze met emoji-figuurtjes geschilderd om haar buren dwars te zitten.

Twitter: @chauffeursnieuws

Het is oppassen geblazen in Ede. Daar zet een losgebroken stier de boel op stelten. Het is de politie nog niet gelukt om het dier te vangen.

Martijn Beekman
Holiday in Holland

Het is vakantie! Wat vinden toeristen uit het buitenland van Nederland? We vragen het aan kinderen op straat. Dit keer: Elham (9) en Hadya (8) uit Lier, België.

Unsplash

Als je zou kunnen kiezen: ben je dan liever een jongen of meisje? Mensen kunnen niet kiezen hoe ze geboren worden, maar schildpadden wel.

EPA

Harde windstoten, geen treinen en overvolle havens: Taiwan maakt zich op voor noodweer. Orkaan Lekima komt waarschijnlijk morgen aan land.

Unsplash

Wil je net een hapje nemen... gaat een meeuw er met je eten vandoor! Herkenbaar? Daar is nu gelukkig een oplossing voor: je moet de vogel aanstaren.

ANP

Hup, de vrachtwagen in! Vandaag zijn 50 konikpaarden vertrokken naar Wit-Rusland. De dieren leefden in de Oostvaardersplassen, maar konden hier niet langer blijven.

Brian Choo/Flinders University - papegaai

In Nieuw-Zeeland zijn de botten van de grootste papegaai ter wereld gevonden. De vogel was met zijn één meter (!) bijna even hoog als een klein paard.

Achtbaan

Wil je naar een pretpark of dierentuin? Dan moeten je ouders (of jijzelf) meer geld betalen. Een dagje uit wordt namelijk steeds duurder. 

Alpaca's

Een aap, alpaca of een dromedaris als huisdier: lastig voor te stellen hè? Toch worden er ook in Nederland veel exotische diersoorten verkocht als huisdier.

Unsplash

Heb jij toevallig ook je favoriete voetbalclub, zoals Ajax of Feyenoord, als wachtwoord? Dan ben je niet de enige! Veel Nederlanders gebruiken daar sportclubs voor.

ANP

Klikspaan, boterspaan! Een 5-jarig Duits jongetje heeft zijn vader verklikt bij de politie. Hij belde het alarmnummer om te vertellen dat zijn vader door rood was gereden.

Reuters

Vorig jaar lag hij nog op de bodem van een rivier tussen de vissen. Maar nu is de Thaise Wat Nong Bua Yai-tempel door extreme droogte herrezen uit het water.

chasedekkerphotography

Ken je het verhaal van Jonas en de walvis? De jongen wordt per ongeluk opgeslokt door een walvis. Hetzelfde overkwam een zeeleeuw in Californië.

anp

In Whaley Bridge vliegt een legerhelikopter af en aan. Het voertuig is bezig om een grote ramp te voorkomen. De kans is namelijk groot dat het Engelse dorp gaat overstromen met water uit een stuwdam. 

ANP

Oeps! Zangeres Katy Perry moet 2,8 miljoen dollar (2,5 miljoen euro) geldboete betalen aan rapper Flame. Eeder deze week bepaalde de rechter dat Perry haar nummer Dark Horse heeft gekopieerd van de rapper. 

ANP

Help! Een kaaiman alligator in de sloot! In de Groningse plaats Scheemda ontsnapte gisteren een kaaiman na een auto-ongeluk.

YouTube

Automobilisten in het Amerikaanse Spanaway keken gisteren verbaasd op. Voor het stoplicht stond geen auto, maar een heus vliegtuig. Het kleine vliegtuigje kwam na een perfecte noodlanding op de drukke weg terecht.

Unsplash

Ben jij ook zo blij met dit koelere weer? De hittegolf mag dan misschien weg zijn uit Nederland, maar nu is het in Groenland hartstikke warm.

EPA

Kinderen in Sudan krijgen even geen les, want de regering heeft alle scholen gesloten. Dat heeft te maken met de onrust in het land. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Drie vragen en antwoorden.

ANP

Hulde voor Max Verstappen! De Formule 1-coureur won dit weekend de Grand Prix van Duitsland. Het is zijn tweede overwinning dit seizoen.

Unsplash

Kinderliedjes leuk om te horen? In de Amerikaanse staat Florida hopen ze met de muziek juist daklozen af te schrikken. De inwoners zijn de zwervers meer dan zat.

ANP

Nog geen strand- of zomerkiekjes voor de koninklijke familie, want prinsessen Amalia, Alexia en Ariane moesten vandaag nog even netjes op de foto. Say Cheese!

ANP

Jeukende bultjes en bomen vol nesten: de afgelopen weken kon je niet om de eikenprocessierups heen. Maar er ligt een nieuw plaagdier op de loer: de dennenprocessierups. Ook een rups, maar wellicht nog vervelender. Drie vragen (en antwoorden) over dit dier.

Unsplash

Slecht nieuws voor bananen-liefhebbers. Het gele fruit wordt bedreigd door een bananenziekte. De kans is groot dat het in de toekomst lastiger wordt om bananen te kopen.

ANP

Franse scholen in de buurt van de Notre-Dame moeten deze zomervakantie grondig worden schoongemaakt. Drie maanden na de brand in de beroemde kathedraal in Parijs blijkt dat er veel looddeeltjes rondzwerven. Die zijn vrijgekomen toen het dak instortte.

@donnieyenofficial

Een dopje van je fles afdraaien met je hand? Dat is echt verleden tijd dankzij een nieuwe online challenge. In de bottle cap challenge gebruiken mensen hiervoor hun voet.

pixabay

Kun je het bericht over de jongen (12) die niet mocht meedoen met de eindmusical van zijn klas nog herinneren? Gisteravond besloot zijn school dat hij toch een rol krijgt.

Facebook: Sterling Blackus

Geen geld voor een dure sportauto? Daar bedachten een Amerikaanse jongen en zijn vader een oplossing voor. Met behulp van 3D-printers maken ze een Lamborghini Aventador.

EPA

Dansend koraal, kleurrijke vissen en een helder blauwe zee: het Great Barrier Reef is prachtig. Maar het gaat niet goed met het grootste koraalrif ter wereld. Sterker nog: er is een dieptepunt bereikt.

ANP

Goed nieuws voor vechtsport-liefhebbers. Rico Verhoeven en Badr Hari gaan weer tegen elkaar vechten. En dat is een grote aankondiging!

ANP

Online pesten: niemand vindt het leuk, maar toch gebeurt het wel eens. Daarom krijgt Instagram nieuwe functies die pesten moeten stoppen.

Pixabay - theater

Veel basisschoolleerlingen zijn druk bezig met de eindmusical. Maar een jongen (12) uit Den Haag heeft pech: hij mag niet meedoen. Zijn ouders schakelen daarom de hulp in van de rechter.

ANP

Het is even wennen voor mensen die De Nachtwacht willen bekijken. Het schilderij van Rembrandt van Rijn hangt een jaar lang in een glazen huis, omdat het wordt onderzocht en opgeknapt.

ANP

Een zeldzame ontdekking in Zweden! Archeologen vonden daar twee oude bootgraven van zeker duizend jaar oud. De laatste keer dat dit gebeurde is bijna een halve eeuw geleden.

AFP

Geen kruisspin, vogelspin of huisspin, maar de Karl Lagerfeld-spin. Een nieuw ontdekte springspin is vernoemd naar de modeontwerper Karl Lagerfeld. Een grote eer!

Cityhopper

Lekker op vakantie met het vliegtuig? Niet iedereen vindt dat leuk. Steeds meer kinderen vinden het spannend om het vliegtuig in te stappen. Dat zegt stichting VALK, die mensen met vliegangst helpt.

AFP

Wow! De 35-jarige Amerikaan Joey Chestnut heeft voor de twaalfde keer het wereldkampioenschap hotdogs eten gewonnen. En dat is niet het enige wereldrecord dat Chestnut op zijn naam heeft staan. De 10 gekste eet-records van hem op een rijtje:

Unsplash

Piloot, dierenarts of misschien zelfs topsporter. Veel kinderen dromen over wat ze later willen worden. Uit onderzoek blijkt nu dat veel mensen later toch een ander beroep kiezen dan dat ze als kind wilden.

Twitter: @texaspost

Poeh effe mijn T-shirt uit! Met dit warme weer lopen veel mannen het liefste in hun blote buik. Zo ook in de Chinese stad Jinan, daar rollen mannen hun shirts op tot boven hun buik. Maar dat mag niet meer.

Eikenprocesssierups

Bomen die vol zitten met donzige rupsen: de eikenprocessierups is er weer. Niet prettig, want de haartjes van de rups zorgen voor jeukende bultjes! Deze tips helpen je om hiervan af te komen.

Kevin Rizor

Iedereen vergeet wel eens zijn broodtrommel of sleutels. Maar een groep Nederlandse militairen vergat iets veel belangrijkers: ze lieten na een oefening in Duitsland een nepwapen achter.

SHeFotografie

Taart en slingers voor leerlingen van basisschool De Vossenschans uit Ter Aar. Zij wonnen met hun film Stoepkrijt de award voor Beste Film op het UNICEF Kinderrechten Filmfestival.

Foto: Pixabay

Ken jij de fidget spinner nog? Het speeltje was vorig jaar een enorm populair. Inmiddels is het uit de mode en onverkoopbaar. Een speelgoedwinkel in Eindhoven gaat ze daarom gratis weggeven.

NASA

Is er leven mogelijk op planeet Saturnus? Dat gaat een drone van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA uitzoeken. De Dragonfly zal in 2026 worden gelanceerd.

Pexels

Central Park in New York is misschien wel het meest beroemde park ter wereld. Toeristen bezoeken het om zijn romantische plekjes, speeltuinen, meren en.. sinds deze week ook geiten! Een hele kudde helpt namelijk met het opeten van onkruid in het Amerikaanse park.

ANP

Strips, weetjes, proefjes en puzzels: je kon het allemaal vinden in De Dylan. Het eigen tijdschrift van YouTuber Dylan Haegens. Het blad moet er alleen na zes edities alweer mee stoppen.

rookverbod

Ouders die een sigaretje opsteken in de speeltuin of langs het sportveld. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen dat willen verbieden. Ze willen graag een rookverbod op plekken waar veel kinderen komen.

EPA

Een wandeling met een metaaldetector heeft een Australische man veel geld opgeleverd. Hij vond een klomp goud met een geschatte waarde van bijna 62.000 euro. 

Instagram: estebaninfantes

Vakantiegangers op Mallorca en Ibiza moeten de komende tijd goed opletten. Op de eilanden zijn Portugese oorlogsschepen opgedoken: grote kwal-achtige wezens die hartstikke giftig zijn. 

Pexels

Hoera! Het is Wereld Bijendag. Helaas is er weinig reden voor een feestje: het gaat namelijk niet zo goed met de bij. De laatste tien jaar gaan er steeds meer bijen dood. 

Foto: Pexels

Lekker luieren in een hangmat: ook tijgers vinden het heerlijk! Daarom maakt de Amerikaanse Payton (11) hangmatten van brandweerslangen speciaal voor tijgers, luipaarden en leeuwen.

Foto: Pexels

In grote competities zijn scheidsrechters vaak mannen, maar daar komt langzaam verandering in. In Frankrijk is zondag de primeur: Stéphanie Frappant wordt de eerste vrouwelijke scheidsrechter in de Franse topcompetitie Ligue 1.

Foto: Reuters

Geen vuur dat de Notre-Dame bedreigt, maar regen. In Parijs is de komende dagen regen voorspeld die extra schade kan aanbrengen aan de verwoeste kathedraal. Bergbeklimmers trekken daarom een groot zeil over de kerk.

Foto: Pexels

Eieren schilderen, eten, zoeken en verstoppen. Tijdens Pasen kun je er niet omheen. De hoogste tijd om de leukste (en gekste) wereldrecords met eieren op een rijtje te zetten.

Foto: Pexels

Duizelig worden als je te lang op de schommel zit, dat herkent de 16-jarige Charlie O’Brien vast niet. De jongen uit Nieuw-Zeeland heeft namelijk het wereldrecord schommelen verbroken.

Paasvuur

Ben jij van plan om dit weekend een paasvuur te bezoeken? Check eerst of het doorgaat, want een groot aantal paasvuren is afgelast vanwege de droogte.

Pexels

Het is heerlijk weer, maar dat is niet voor iedereen fijn. Hongerige vogels kunnen door de droogte lastig insecten vinden. Daarom roept de vogelbond op om te helpen met water.

Pexels

Het is vandaag Goede Vrijdag, oftewel de dag waarop Jezus stierf aan het kruis. Huh? Hoe kan een dag met zo’n gebeurtenis Goede Vrijdag heten?

ANP

Een zegening met heilig water en deze lentebloemen zijn klaar voor hun speciale missie: ze gaan per vrachtwagen richting Rome. Daar houdt paus Franciscus komende zondag tussen de Nederlandse bloemen zijn paastoespraak.

Hond Thailand

Is het een vis? Is het een tak? Nee, het is een hond! Medewerkers van een boorplatform keken raar op toen ze midden op zee een hond zagen zwemmen. Kilometers van het strand werd het beestje gered.

Unsplash

Al jaren waren de belangrijkste rivieren in Alaska in april nog hartstikke bevroren. Maar dit jaar zijn ze héél snel ontdooid: voor het eerst in 102 jaar begonnen de rivieren zondag al met stromen.

ANP

'Jullie moeten allemaal je huis uit, want er gaat een bom ontploffen.' Dat kregen 600 mensen in de Duitse stad Frankfurt gisteren te horen. De bom uit de Tweede Wereldoorlog werd expres tot ontploffing gebracht om te voorkomen dat hij ooit per ongeluk af zou gaan.

Amsterdam Arena

Heet je Johan of Johannes? Dan heb je geluk! Op de verjaardag van Johan Cruijff op 25 april kun je een gratis rondleiding door de Johan Cruijff Arena krijgen.

Unsplash

Palm palm pasen, hei koerei: het is vandaag Palmpasen, oftewel Palmzondag. De laatste zondag voor het Paasfeest begint. Maar wat vieren we eigenlijk met Palmzondag? 

Unsplash

Geen Emma, Iris of Nina maar… Amersfoort. Ouders van een pasgeboren baby hebben hun kindje vernoemd naar de Nederlandse stad Amersfoort.

ANP

Een klein huilend meisje aan de Amerikaanse grens. Met deze foto won de Amerikaanse fotograaf John Moore gisteren de World Press Photo, een belangrijke fotoprijs.

ANP

Koekhappen, spijkerpoepen en zaklopen: het was vandaag weer tijd voor de Koningsspelen! Op honderden scholen door heel Nederland is gesport en gespeeld. Ook koning Willem-Alexander deed mee. 

RTL Nieuws

Oeps! Weerman Maurice Middendorp kon gisteravond wel door de grond zakken. Hij vergat midden tijdens de live uitzending van het weerbericht zijn tekst.

pexels

Ben je net zo lekker aan het voetballen op het schoolplein, krijg je ineens dorst. Herkenbaar? Voortaan hoef je niet meer naar huis om wat te drinken. Er komen meer watertappunten op schoolpleinen.

ANP

Een berg van bloemen, knuffels en tekeningen: het 24 Oktoberplein in Utrecht veranderde na de aanslag vorige maand in een bloemenzee. Vanochtend om 10 uur is de gemeente begonnen met het opruimen.

Unsplash

‘Probeer het opnieuw over 25.536.442 minuten’. De Amerikaan Evan Osnos schrok zich een hoedje toen hij op zijn iPad keek. Zijn zoontje had zo vaak het verkeerde wachtwoord ingevuld dat het apparaat was geblokkeerd … voor 48 jaar!

Zeevonk in de Noordzee

Heeft iemand de zee betoverd? Nee joh! De zee bij Terschelling zag er dit weekend magisch uit door zeevonk: een algensoort. Dat is bijzonder, want normaal zie je zeevonk nooit zo vroeg in het jaar. 

ANP

Twee inzittenden van een eenmotorig vliegtuig zijn zich rot geschrokken. Hun vliegtuigje stortte vanmiddag in Hilversum neer in een boom. De twee mannen zijn inmiddels weer veilig aan de grond. 

Facebook/ Big Cypress

Eindelijk gevangen: de grootste tijgerpython van het Amerikaanse nationale park Everglades in Florida. Het vijf meter lange dier, dat maar liefst 73 eieren droeg, was een gevaar voor andere diersoorten.

Facebook/Deepspot

Een zwembad van 45 meter diep, zou jij erin durven? In de Poolse stad Mszczonów wordt het diepste binnenzwembad ter wereld gebouwd. Het Deepspot bad wordt even diep als een flatgebouw met vijftien verdiepingen!

aap

Een aap als huisdier lijkt misschien leuk, maar is hartstikke verboden. Dat leek een Russische toerist op Bali even vergeten te zijn: hij probeerde een orang-oetan mee het vliegtuig in te smokkelen.

yamada station

In 2011 werd de Japanse plaats Yamada volledig verwoest door een tsunami. Nu, acht jaar later, is een nieuw station heropend. En dat nieuwe station lijkt sprekend op een Nederlandse molen.

anp

Jack Pot, Bing Go, Willie Wortel: in Nederland bestaan zo’n 300.000 verschillende achternamen. Niet iedereen is even blij met zijn achternaam. Steeds meer mensen willen hem zelfs voor altijd veranderen.

Daisy Mertens

Helaas pindakaas! Juf Daisy van basisschool De Vuurvogel uit Helmond is nét niet de beste leerkracht van de wereld geworden. Een leraar uit Kenia ging er met de prijs vandoor.

Harvey

Hij kan supergoed zingen, heeft hordes fans en zijn video’s krijgen miljoenen views: HRVY, oftewel Harvey Leigh Cantwell (20), gaat als een speer. Dinsdag 26 maart treedt de Brit op in de Amsterdamse Melkweg. ‘Amsterdam is zo schattig.’

anp

In Utrecht zijn vanmorgen meerdere slachtoffers gevallen toen een man in een tram begon te schieten. De verdachte van de schietpartij is vanavond gearresteerd.

rutte

Dat hij goed is in vergaderen en wetten bedenken wisten we al. Maar dat premier Mark Rutte ook goed is in staren nog niet. Hij won gisterochtend een staredown van niemand minder dan kickbokser Rico Verhoeven.

anp

Tijdens een training een grote mond hebben, teamgenoten pesten en niet luisteren. Veel sporttrainers vinden het lastig om kinderen die vervelend zijn rustig te houden. Ook agressief gedrag van ouders maakt hun werk soms lastig. Daarom vragen ze steeds vaker hulp. 

pexels

Mopshondjes met een korte snuit en uitpuilende oogjes: veel mensen vinden het hartstikke schattig. Voor de honden zelf zijn deze afwijkingen vaak minder leuk. Ze kunnen zorgen voor ernstige gezondheidsproblemen. Daarom komen er nieuwe regels voor hondenfokkers.

anp kippa

Brabant, Het is een nacht en Geef mij je angst: dat Guus Meeuwis mooi kon zingen wisten we al. Maar hij krijgt nu ook een prijs voor beste tekstdichter. Volgens de jury komen zijn teksten recht uit het hart.

anp

Voel jij je een echte Gelderlander, Brabander of Twentenaar? Uit onderzoek blijkt dat mensen van uit Friesland van álle Nederlanders het meest trots zijn op hun provincie. Mensen uit Zuid-Holland zijn het minste trots.

pexels

Het lijkt wel een scène uit het bijbelverhaal van Jonas en de walvis: een duiker die wordt opgeslokt en uitgespuugd door een walvis. Toch overkwam zoiets de 51-jarige duiker Rainer Schimpf. 

epa

Het was een weekend met een gouden randje voor de schaatsers van de Nederlandse ploeg. Suzanne Schulting werd wereldkampioen op het WK in Sofia en schaatser Kjeld Nuis ging er met twee wereldrecords vandoor in Salt Lake City Amerika.

anp

Een kussend stelletje of een verliefd dinerend koppeltje. De achtergrondpoppetjes in de Donald Duck bestaan áltijd uit een man en een vrouw. Maar dankzij de 10-jarige Fenna komt daar snel verandering in.

911 honden

Ooit weleens een hond aan de telefoon gehad? Medewerkers van het Amerikaanse noodnummer 911 kregen in totaal zestien keer twee honden aan de lijn. De baasjes van de honden waren niet thuis.

IJsbeer

Staat de verwarming bij jullie ook een tandje lager? Het is vandaag Warme Truien Dag: dé dag waarop we energie besparen door de verwarming lager te zetten. Wist je dat minder energie verbruiken hartstikke goed is voor het klimaat? Deze 9 dingen wist jij (vast) nog niet over het klimaat:

Nederland gelukkig land

Wist jij al dat het vandaag ‘Maak vrienden dag’ is? De hoogste tijd om een nieuwe vriend te maken dus! Alleen is dat niet altijd even makkelijk. Deze tips kunnen je helpen:

Basisschool eindtoets

Geen leuke plaatjes of raadsels in de rekenboeken, maar saai rijtjes stampen. Veel leraren zouden liever weer rekenen zoals ze dat vroeger deden. Daar worden we namelijk veel slimmer van denken ze. 

Freeport Police Department

Politieagent worden terwijl je zes jaar oud bent. Dat lukte de Amerikaanse Abigail Arias! Een filmpje waarin het meisje haar politiebadge krijgt gaat nu viral.

anp

Al een maand aan het wachten op een nieuwe video van Enzo Knol? Op zijn kanaal laat de Youtuber weten dat dit komt omdat er is ingebroken in zijn huis. Tijdens de inbraak is veel van zijn apparatuur gestolen. 

ANP

Een relatie op afstand kan lastig zijn, al hadden twee orang-oetans in een Zwitsere dierentuin daar minder moeite mee. Een vrouwtje raakte namelijk zwanger door een mannetje uit een kooi verderop. 

afp

Hoera! Facebook is vandaag jarig. Het social media-platform mag 15 kaarsjes uitblazen. Deze dingen wist jij (vast) nog niet over Facebook.

ANP

Het vermiste vliegtuig van voetballer Emiliano Sala is gevonden. Na een zoektocht van twee weken werd het wrak zondagochtend gevonden in Het Kanaal, de zee tussen Engeland en Frankrijk.

ANP

Even naar aarde bellen vanuit de ruimte. Astronaut André Kuipers deed het af en toe toen hij in de ruimte zat, maar één keer ging het mis.

Pexels

‘Verlaat de gevangenis zonder te betalen’. Een handige Monopoly-kaart! Een man uit Rotterdam dacht hem ook in het echte leven te kunnen gebruiken. 

CNSA Twitter

Een speciaal moment in de ruimtevaart: een Chinese maanlander is geland op de achterkant van de maan. Een stuk waar we tot nu toe nog niet zoveel over weten.

Pexels

Wil je het nieuwe jaar beginnen met een wens? Kijk dan vrijdagochtend vroeg uit je raam. Er zijn dan elke minuut twee vallende sterren te zien.

ANP

Het is een jaarlijkse traditie: grote vreugdevuren op de stranden van Scheveningen en Duindorp. Maar de combinatie van harde wind én een te hoge vuurstapel zorgde met oud en nieuw voor een vonkenregen.

Unsplash

Een schaap in een rolstoel. Het is een gek gezicht, maar het dier, met de naam Yiannoula, heeft haar rolstoel nodig om te overleven. Het Griekse schaap woont sinds kort in Nederland.

Unsplash

In Amerika kreeg een jager afgelopen week wel een hele bijzondere straf. Naast een fikse celstraf moet hij de komende tijd elke maand verplicht de film Bambi kijken.

Unsplash

Het duurde eventjes, maar na 106 jaar is het verlanglijstje van de Amerikaanse Page eindelijk bij de kerstman bezorgd. De brief lag al die tijd achter de schoorsteenmantel.

Trump

Als president wordt er weleens een straat, wet of vliegveld naar je vernoemd. Maar de Amerikaanse president Trump heeft pas echt 'geluk'. Een pasontdekte worm, die zijn kop in het zand steekt, heet voortaan hetzelfde.

wcpapier

Poep voor de schooldeur en op het football-veld. Op een middelbare school in de Verenigde Staten vonden scholieren elke dag een verse drol. Lang was onduidelijk wie dit deed. Nu blijkt dit de directeur te zijn!

yosina

De 11-jarige Yousina Rumajauw heeft vrijdagavond het programma The Voice Kids gewonnen. Als prijs kreeg ze 25.000 euro én mag ze een single opnemen.

sesam

In de Verenigde Staten is een groot pretpark aangepast voor autistische kinderen. Sesame Place is het eerste pretpark ter wereld dat zoiets doet.

plastic

Goed nieuws! Er liggen veel minder plastic tassen in de Noordzee. Vissers haalden de afgelopen jaren bijna de helft minder tasjes omhoog tijdens het visvangen.

stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

pieter
4
Film

Het is al meer dan honderd jaar geleden dat het eerste boek over Pieter Konijn verscheen. Maar ouderwets is het ondeugende konijn zeker niet. Hij heeft nu zelfs zijn eigen film, vernoemd naar zichzelf: Pieter Konijn.

kikkers

Eindelijk mag je je ouders, familie en vrienden voor de gek houden. Ben jij al weken aan het broeden op een leuke grap? Of heb je juist nog wat inspiratie nodig? Wij hebben een paar goede grappen voor je!

youtube

Voor het vierde jaar op rij heeft StukTV de VEED award voor ‘Beste YouTube-kanaal’ gewonnen. Ze wonnen de award zaterdagavond tijdens de VEED Awards, ook wel de Oscars van YouTube genoemd. Ook Kalvijn en Nina Schotpoort vielen in de prijzen.

gio

Squishies, fidgetspinners, make-up, slijm. Kanalen van youtubers als OnneDi, Dylan Haegens en Furtjuh staan vol video’s waarin ze producten testen. Daarvan krijgen veel kinderen koopkriebels.

water

Tropische vissen die zwemmen tussen de bomen. In Brazilië is er zoveel regen gevallen dat een tropisch regenwoud helemaal is ondergelopen. 

schaatsen

Op sommige plekken in het land wordt er geschaatst op natuurijs. Hartstikke leuk, maar wel opletten geblazen! Daarom 5 tips om je veilig op weg te helpen.

schouten

Irene Schouten en Koen Verweij hebben een bronzen medaille gewonnen op het onderdeel massastart. Hiermee heeft de Nederlandse ploeg twintig medailles gewonnen op de Olympische Winterspelen.

schaatsers

De Nederlandse schaatsers deden het vandaag minder dan gehoopt in de ploegenachtervolging. Beide ploegen behaalden geen gouden medaille, maar wel een podiumplaats. 

wolf

Een wilde wolf. Die zien we bijna nooit in Nederland. Normaal houden de dieren zich liever schuil, maar woensdagochtend is in de provincie Gelderland toch echt een wolf gezien.

wc

Poepen op een gouden toiletpot. Dat kan alleen als je stinkend rijk bent of als je president Trump heet. De president kreeg de gouden wc van een museum uit de Amerikaanse stad New York.

luiaard

Zou jij het leven willen hebben van een luiaard? Dan ben je in Costa Rica aan het goede adres. Hier staat namelijk een hotel waar je samen met de lieve beestjes kan ontbijten én slapen.

nutella

Haren trekken, krabben en slaan: alles voor een pot Nutella. Zou jij het ervoor overhebben? In Frankrijk zorgde afgeprijsde potten chocoladepasta voor flinke rellen.

tesla

Een dagje door het leven als directeur of politicus. Ruim 200 kinderen waren donderdag de baas van een bedrijf. Soemaira en Ilaysa (allebei 11), waren de baas van autobedrijf Tesla. 

voorleesontbijt

Voorgelezen worden door een echte prinses, een zanger of presentatrice. Het kan deze week, tijdens de Nationale Voorleesdagen.

wallaby

Een loslopende kangoeroe die gevangen wordt op de Australiëlaan. Het klinkt als een flauwe mop, maar toch gebeurde het in Maastricht.

schrijven

Schrijf jij met hanenpoten of juist netjes? Veel kinderen schrijven te vaak onleesbaar en slecht. En daarom moet schrijven weer een apart vak worden op de basisschool.

minnie

Na negentig jaar is het eindelijk zo ver! De op één na beroemdste muis ter wereld, Minnie Mouse, heeft een eigen ster gekregen in Hollywood.

zwemmen

Schoolzwemmen: de één vindt het leuk, de ander vindt het niks. Om ongelukken te voorkomen zijn er nu strengere regels voor het schoolzwemmen. 

shoe

Nooit meer je ov-chipkaart vergeten of kwijtraken. Inwoners van Berlijn hebben hun vervoersbewijs voortaan altijd bij de... voet. Je kunt hier namelijk betalen met je schoenen!

brug

Een brug die een ravijn in stort, het klinkt als een scène uit een nare actiefilm. Het ongeluk gebeurde bij een brug in de buurt van de hoofdstad van Colombia, Bogota.

ijskroon

Met haren vol ijs en een dunne jas verscheen de Chinese Wang Fumin op school. Hij was met een temperatuur van -9 graden, 4,5 kilometer naar school gelopen. Bezorgde Chinezen haalden 25.000 euro op voor de 'ijsbloemjongen'.

water

Naar huis per bootje. Dat klinkt avontuurlijk, maar voor een familie uit Gelderland kan het niet anders. Het water in Nederland staat ongewoon hoog. En dat zorgt voor bijzondere foto's én natte voeten.

python

Geen rollende karretjes en schreeuwende mensen. De Python is de komende drie maanden gesloten. Na 36 jaar is de achtbaan van de Efteling toe aan een flinke opknapbeurt.

aardbeving

In Groningen schudde gisteren de aarde. De aardbeving was zo zwaar dat er binnen 48 uur andere regels bedacht moeten worden om een nieuwe beving te voorkomen.

tabak

Best een gek gezicht: drogisterijen die naast gezondheidsspullen ook sigaretten verkopen. Dat vinden de winkels ook. Daarom stoppen Kruidvat en Trekpleister met de verkoop van tabak.

ijs

In Amerika en Canada is het momenteel extreem koud. En dat levert prachtige plaatjes op! Zo ook bij de beroemde Niagara falls.

storm

Houd je paraplu stevig vast: er is storm op komst! Vooral aan zee loop je morgen de kans om weg te waaien.

toren

In China is de hoogste ijstoren ooit gebouwd. Een groep studenten heeft de 30 meter hoge toren gebouwd en brak hiermee een record.

ruzie

Iedereen heeft weleens knallende ruzie. Dat is normaal én zelfs gezond! Toch is een oplossing vinden soms lastig.

meisje

Hoe zit het met jouw Duits, Frans of Spaans? Steeds meer kinderen leren dit al op de basisschool. Dat blijkt uit een onderzoek van Nuffic, een organisatie voor internationalisering in het onderwijs.

vuurwerk

De vuurwerkverkoop is begonnen! Vanaf vandaag mag je drie dagen lang knallers en sierpijlen inslaan.

Quinten
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @Quinten__. Hij heeft ruim 217.000 volgers.

Nour and Fatma
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @NourAndFatma, met ruim 100.700 volgers.

India
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de populairste Musers uit Nederland, dit keer: @indiajasmijnn. Zij heeft ruim 603.000 volgers.

Sara
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de populairste Musers uit Nederland, dit keer: @OfficialSaarX. Zij heeft ruim 667.100 volgers.

jael
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @IndigoJael. Hij heeft ruim 1,4 miljoen volgers! 

foto van het jaar unicef

Met haar gezin vluchtte de 5-jarige Zahra uit Syrië. Fotograaf Muhammed Muheisen zette het meisje op de foto. Deze foto is door Unicef nu uitgeroepen tot foto van het jaar.

keaton

Een filmpje waarin een Amerikaans jongetje huilend vertelt over zijn pestkoppen gaat viral.  

classroom

De kans bestaat dat jij morgen langer in bed kunt blijven liggen! Juffen en meesters gaan namelijk weer staken. 

veilig thuis sneew

Het is opletten geblazen want de wegen zijn spekglad! Moet jij vandaag naar buiten? Met deze tips kom je heelhuids thuis.

ed sheeran

Ed Sheeran heeft een nieuwe versie zijn hit Perfect uitgebracht. En dat is niet zomaar een liedje: het is een duet met Beyoncé. 

vuurwerk

Ernstige brandwonden en oogletsel. Oud en Nieuw is niet altijd leuk. Een vuurwerkshow waarbij experts vuurwerk afsteken zou dit kunnen oplossen. Maar dit gebeurt slechts in acht gemeenten. 

stelling
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

zwembad

Baantjestrekkers uit Oosterhout hebben pech. Door een technische storing is daar vannacht een zwembad leeggelopen. Hierdoor is zo’n 900.000 liter water het riool ingestroomd!

milkshakes

Hoera, Sinterklaas is weer in het land! Kun je nu al geen pepernoten of marsepein meer zien? Probeer dan deze pepernotenmilkshake eens. Makkelijk en erg lekker!

arrestatie

Dansen is leuk en ontspannend. Maar is misschien niet zo slim als je wordt aangehouden door de politie. Een man uit de Amerikaanse plaats Houston vindt van wel.

kinderen voor kinderen

Begin maar alvast met het opwarmen van je stem, want vanavond kun je weer meezingen met Kinderen voor Kinderen. De nieuwe show Gruwelijk eng zit bomvol nieuwe en oude liedjes.

groente en fruit

Een appeltje in de pauze, een stukje komkommer na schooltijd en een paar scheppen groente bij het avondeten. Eet jij wel genoeg groente en fruit? 

rog

Het liefdesleven van een vis gaat niet altijd over rozen. Zo keerde een Nederlandse luipaardpijlstaartrog donderdag terug uit Engeland na een stukgelopen relatie.

klok

Lig je lekker te slapen, begint de kerkklok ineens midden in de nacht te luiden. Grr! Dit overkwam de inwoners van Dronten. 

hond

Ooit een kat of hond een zonnebril zien dragen? Wij niet. Toch is er op het internet een markt voor de kleine ronde brilletjes.

Disney

Stiekem een reis naar Disneyland boeken. Zou jij het durven? De 9-jarige Susan uit Engeland deed het per ongeluk. 

Freek

Ben jij een grote dierenvriend en podiumbeest? Dan is Freek Vonk op zoek naar jou! Voor zijn nieuwe liveshow Op Wereldreis zoekt hij namelijk een stoere assistent die hem kan helpen op het podium.

waylon

Het is bekend: Waylon zingt volgend jaar namens Nederland op het Eurovisie Songfestival. Alweer!

harry

Een nacht (of twee) buiten slapen op straat. IJskoud! Maar fans van Harry Styles hebben het ervoor, zodat ze  de zanger vanavond van dichtbij te kunnen zien.

keeper

Tijdens een grote wedstrijd de bal missen. Ongemakkelijk! Deze blunder maakte Robin Zentner, de keeper van de Duitse voetbalclub FSV Mainz 05. 

leeuw

Twee knuffelende mannetjesleeuwen. Dat klinkt schattig toch? De Keniaanse overheid vindt van niet en wil de dieren zelfs uit elkaar halen. 

Bron: ANP Foto

De volgers van Gio zijn wekenlang voor de gek gehouden. De afgelopen twee weken las de YouTuber een brief voor van een mishandeld meisje, Mandy. Maar nu blijkt dat deze brief nep was! 

Witte huis Halloween

Grote zwarte spinnen krioelen langs de ramen van het Witte Huis. Het huis van de Amerikaanse president Trump is speciaal voor Halloween griezelig versierd.