wcpapier

Poep voor de schooldeur en op het football-veld. Op een middelbare school in de Verenigde Staten vonden scholieren elke dag een verse drol. Lang was onduidelijk wie dit deed. Nu blijkt dit de directeur te zijn!

yosina

De 11-jarige Yousina Rumajauw heeft vrijdagavond het programma The Voice Kids gewonnen. Als prijs kreeg ze 25.000 euro én mag ze een single opnemen.

sesam

In de Verenigde Staten is een groot pretpark aangepast voor autistische kinderen. Sesame Place is het eerste pretpark ter wereld dat zoiets doet.

plastic

Goed nieuws! Er liggen veel minder plastic tassen in de Noordzee. Vissers haalden de afgelopen jaren bijna de helft minder tasjes omhoog tijdens het visvangen.

stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

pieter
4
Film

Het is al meer dan honderd jaar geleden dat het eerste boek over Pieter Konijn verscheen. Maar ouderwets is het ondeugende konijn zeker niet. Hij heeft nu zelfs zijn eigen film, vernoemd naar zichzelf: Pieter Konijn.

kikkers

Eindelijk mag je je ouders, familie en vrienden voor de gek houden. Ben jij al weken aan het broeden op een leuke grap? Of heb je juist nog wat inspiratie nodig? Wij hebben een paar goede grappen voor je!

youtube

Voor het vierde jaar op rij heeft StukTV de VEED award voor ‘Beste YouTube-kanaal’ gewonnen. Ze wonnen de award zaterdagavond tijdens de VEED Awards, ook wel de Oscars van YouTube genoemd. Ook Kalvijn en Nina Schotpoort vielen in de prijzen.

gio

Squishies, fidgetspinners, make-up, slijm. Kanalen van youtubers als OnneDi, Dylan Haegens en Furtjuh staan vol video’s waarin ze producten testen. Daarvan krijgen veel kinderen koopkriebels.

water

Tropische vissen die zwemmen tussen de bomen. In Brazilië is er zoveel regen gevallen dat een tropisch regenwoud helemaal is ondergelopen. 

schaatsen

Op sommige plekken in het land wordt er geschaatst op natuurijs. Hartstikke leuk, maar wel opletten geblazen! Daarom 5 tips om je veilig op weg te helpen.

schouten

Irene Schouten en Koen Verweij hebben een bronzen medaille gewonnen op het onderdeel massastart. Hiermee heeft de Nederlandse ploeg twintig medailles gewonnen op de Olympische Winterspelen.

schaatsers

De Nederlandse schaatsers deden het vandaag minder dan gehoopt in de ploegenachtervolging. Beide ploegen behaalden geen gouden medaille, maar wel een podiumplaats. 

wolf

Een wilde wolf. Die zien we bijna nooit in Nederland. Normaal houden de dieren zich liever schuil, maar woensdagochtend is in de provincie Gelderland toch echt een wolf gezien.

wc

Poepen op een gouden toiletpot. Dat kan alleen als je stinkend rijk bent of als je president Trump heet. De president kreeg de gouden wc van een museum uit de Amerikaanse stad New York.

luiaard

Zou jij het leven willen hebben van een luiaard? Dan ben je in Costa Rica aan het goede adres. Hier staat namelijk een hotel waar je samen met de lieve beestjes kan ontbijten én slapen.

nutella

Haren trekken, krabben en slaan: alles voor een pot Nutella. Zou jij het ervoor overhebben? In Frankrijk zorgde afgeprijsde potten chocoladepasta voor flinke rellen.

tesla

Een dagje door het leven als directeur of politicus. Ruim 200 kinderen waren donderdag de baas van een bedrijf. Soemaira en Ilaysa (allebei 11), waren de baas van autobedrijf Tesla. 

voorleesontbijt

Voorgelezen worden door een echte prinses, een zanger of presentatrice. Het kan deze week, tijdens de Nationale Voorleesdagen.

wallaby

Een loslopende kangoeroe die gevangen wordt op de Australiëlaan. Het klinkt als een flauwe mop, maar toch gebeurde het in Maastricht.

schrijven

Schrijf jij met hanenpoten of juist netjes? Veel kinderen schrijven te vaak onleesbaar en slecht. En daarom moet schrijven weer een apart vak worden op de basisschool.

minnie

Na negentig jaar is het eindelijk zo ver! De op één na beroemdste muis ter wereld, Minnie Mouse, heeft een eigen ster gekregen in Hollywood.

zwemmen

Schoolzwemmen: de één vindt het leuk, de ander vindt het niks. Om ongelukken te voorkomen zijn er nu strengere regels voor het schoolzwemmen. 

shoe

Nooit meer je ov-chipkaart vergeten of kwijtraken. Inwoners van Berlijn hebben hun vervoersbewijs voortaan altijd bij de... voet. Je kunt hier namelijk betalen met je schoenen!

brug

Een brug die een ravijn in stort, het klinkt als een scène uit een nare actiefilm. Het ongeluk gebeurde bij een brug in de buurt van de hoofdstad van Colombia, Bogota.

ijskroon

Met haren vol ijs en een dunne jas verscheen de Chinese Wang Fumin op school. Hij was met een temperatuur van -9 graden, 4,5 kilometer naar school gelopen. Bezorgde Chinezen haalden 25.000 euro op voor de 'ijsbloemjongen'.

water

Naar huis per bootje. Dat klinkt avontuurlijk, maar voor een familie uit Gelderland kan het niet anders. Het water in Nederland staat ongewoon hoog. En dat zorgt voor bijzondere foto's én natte voeten.

python

Geen rollende karretjes en schreeuwende mensen. De Python is de komende drie maanden gesloten. Na 36 jaar is de achtbaan van de Efteling toe aan een flinke opknapbeurt.

aardbeving

In Groningen schudde gisteren de aarde. De aardbeving was zo zwaar dat er binnen 48 uur andere regels bedacht moeten worden om een nieuwe beving te voorkomen.

tabak

Best een gek gezicht: drogisterijen die naast gezondheidsspullen ook sigaretten verkopen. Dat vinden de winkels ook. Daarom stoppen Kruidvat en Trekpleister met de verkoop van tabak.

ijs

In Amerika en Canada is het momenteel extreem koud. En dat levert prachtige plaatjes op! Zo ook bij de beroemde Niagara falls.

storm

Houd je paraplu stevig vast: er is storm op komst! Vooral aan zee loop je morgen de kans om weg te waaien.

toren

In China is de hoogste ijstoren ooit gebouwd. Een groep studenten heeft de 30 meter hoge toren gebouwd en brak hiermee een record.

ruzie

Iedereen heeft weleens knallende ruzie. Dat is normaal én zelfs gezond! Toch is een oplossing vinden soms lastig.

meisje

Hoe zit het met jouw Duits, Frans of Spaans? Steeds meer kinderen leren dit al op de basisschool. Dat blijkt uit een onderzoek van Nuffic, een organisatie voor internationalisering in het onderwijs.

vuurwerk

De vuurwerkverkoop is begonnen! Vanaf vandaag mag je drie dagen lang knallers en sierpijlen inslaan.

Quinten
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @Quinten__. Hij heeft ruim 217.000 volgers.

Nour and Fatma
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @NourAndFatma, met ruim 100.700 volgers.

India
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de populairste Musers uit Nederland, dit keer: @indiajasmijnn. Zij heeft ruim 603.000 volgers.

Sara
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de populairste Musers uit Nederland, dit keer: @OfficialSaarX. Zij heeft ruim 667.100 volgers.

jael
Het Musical.ly vriendenboekje

Korte filmpjes maken en ze delen met fans, dat is Musical.ly in het kort. We maken kennis met tien van de Musers die in Nederland populair zijn, dit keer: @IndigoJael. Hij heeft ruim 1,4 miljoen volgers! 

foto van het jaar unicef

Met haar gezin vluchtte de 5-jarige Zahra uit Syrië. Fotograaf Muhammed Muheisen zette het meisje op de foto. Deze foto is door Unicef nu uitgeroepen tot foto van het jaar.

keaton

Een filmpje waarin een Amerikaans jongetje huilend vertelt over zijn pestkoppen gaat viral.  

classroom

De kans bestaat dat jij morgen langer in bed kunt blijven liggen! Juffen en meesters gaan namelijk weer staken. 

veilig thuis sneew

Het is opletten geblazen want de wegen zijn spekglad! Moet jij vandaag naar buiten? Met deze tips kom je heelhuids thuis.

ed sheeran

Ed Sheeran heeft een nieuwe versie zijn hit Perfect uitgebracht. En dat is niet zomaar een liedje: het is een duet met Beyoncé. 

vuurwerk

Ernstige brandwonden en oogletsel. Oud en Nieuw is niet altijd leuk. Een vuurwerkshow waarbij experts vuurwerk afsteken zou dit kunnen oplossen. Maar dit gebeurt slechts in acht gemeenten. 

stelling
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

zwembad

Baantjestrekkers uit Oosterhout hebben pech. Door een technische storing is daar vannacht een zwembad leeggelopen. Hierdoor is zo’n 900.000 liter water het riool ingestroomd!

milkshakes

Hoera, Sinterklaas is weer in het land! Kun je nu al geen pepernoten of marsepein meer zien? Probeer dan deze pepernotenmilkshake eens. Makkelijk en erg lekker!

arrestatie

Dansen is leuk en ontspannend. Maar is misschien niet zo slim als je wordt aangehouden door de politie. Een man uit de Amerikaanse plaats Houston vindt van wel.

kinderen voor kinderen

Begin maar alvast met het opwarmen van je stem, want vanavond kun je weer meezingen met Kinderen voor Kinderen. De nieuwe show Gruwelijk eng zit bomvol nieuwe en oude liedjes.

groente en fruit

Een appeltje in de pauze, een stukje komkommer na schooltijd en een paar scheppen groente bij het avondeten. Eet jij wel genoeg groente en fruit? 

rog

Het liefdesleven van een vis gaat niet altijd over rozen. Zo keerde een Nederlandse luipaardpijlstaartrog donderdag terug uit Engeland na een stukgelopen relatie.

klok

Lig je lekker te slapen, begint de kerkklok ineens midden in de nacht te luiden. Grr! Dit overkwam de inwoners van Dronten. 

hond

Ooit een kat of hond een zonnebril zien dragen? Wij niet. Toch is er op het internet een markt voor de kleine ronde brilletjes.

Disney

Stiekem een reis naar Disneyland boeken. Zou jij het durven? De 9-jarige Susan uit Engeland deed het per ongeluk. 

sint

Heb jij je lampion al klaarliggen? Vanavond is het namelijk zover: Sint-Maarten. Het feest waarbij kinderen luidkeels zingend langs de deuren trekken. Maar wie was Sint Maarten eigenlijk? 

Freek

Ben jij een grote dierenvriend en podiumbeest? Dan is Freek Vonk op zoek naar jou! Voor zijn nieuwe liveshow Op Wereldreis zoekt hij namelijk een stoere assistent die hem kan helpen op het podium.

waylon

Het is bekend: Waylon zingt volgend jaar namens Nederland op het Eurovisie Songfestival. Alweer!

harry

Een nacht (of twee) buiten slapen op straat. IJskoud! Maar fans van Harry Styles hebben het ervoor, zodat ze  de zanger vanavond van dichtbij te kunnen zien.

keeper

Tijdens een grote wedstrijd de bal missen. Ongemakkelijk! Deze blunder maakte Robin Zentner, de keeper van de Duitse voetbalclub FSV Mainz 05. 

leeuw

Twee knuffelende mannetjesleeuwen. Dat klinkt schattig toch? De Keniaanse overheid vindt van niet en wil de dieren zelfs uit elkaar halen. 

Bron: ANP Foto

De volgers van Gio zijn wekenlang voor de gek gehouden. De afgelopen twee weken las de YouTuber een brief voor van een mishandeld meisje, Mandy. Maar nu blijkt dat deze brief nep was! 

Witte huis Halloween

Grote zwarte spinnen krioelen langs de ramen van het Witte Huis. Het huis van de Amerikaanse president Trump is speciaal voor Halloween griezelig versierd.