Download nu de Kidsweek Moppenapp met daarin de leukste moppen en het laatste nieuws!

Veelgestelde vragen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Hoe komen jullie aan het nieuws?

Op heel veel verschillende manieren. Soms krijgen we mailtjes of telefoontjes van kinderen. Dat zijn soms goede tips, bijvoorbeeld voor de pagina Jij in het nieuws. Verder krijgen we heel veel mailtjes van scholen, bedrijven, clubs, de regering en nog veel meer op redactie@kidsweek.nl. Die bekijken we allemaal en soms zit er iets interessants bij. We hebben ook een abonnement op de nieuwsdienst van het ANP (Algemeen Nederlands Persbureau). Daarin lezen we telkens het laatste nieuws. In de agenda van het ANP lezen we wat er gaat gebeuren, bijvoorbeeld als er ergens een persconferentie is. Verder kijken de redacteuren naar andere kranten en tijdschriften, naar tv en naar nieuwssites op internet. Daar krijgen we ook ideeën van. En tenslotte bedenken we soms helemaal zelf een onderwerp.

Waar wordt Kidsweek gedrukt?

Kidsweek wordt gedrukt bij drukkerij Rodi in Diemen.

Hoe komt de krant bij de abonnees thuis en op school?

Zodra ze zijn gedrukt, worden de kranten door koeriers opgehaald bij de drukkerij. Die koeriers brengen een groot deel van de kranten naar de scholen. Een ander groot deel gaat naar de krantenjongens van De Persgroep, die zorgen dat ze bij de abonnees thuis komen. Tenslotte gaat er nog een deel naar tijdschriftenwinkels. Daar kun je Kidsweek los kopen.

Wie is de baas van Kidsweek?

Eigenlijk zijn drie mensen de baas. De hoofdredacteur is de baas over de artikelen en foto’s in Kidsweek. Dat is Henrike van Gelder. Maar Kidsweek wordt gemaakt door een uitgeverij, die Young & Connected heet. De directeur van de uitgeverij is Mark Termeer. Hij is de baas van Henrike van Gelder, maar hij gaat niet over wat er precies in elk artikel in de krant staat. De eigenaar van Young & Connected is Willem Sijthoff. Hij is dus weer de baas van Mark Termeer.

Zijn er ook kranten zoals Kidsweek in het buitenland?

Ja, Kidsweek is niet de enige krant voor kinderen. Toch zijn er maar weinig landen waar kinderen hun eigen krant hebben. In Groot-Brittannië bestaat de krant First News (www.firstnews.co.uk) en in Frankrijk is er het Journal des Enfants (www.jde.fr). Ken je nog meer kranten voor kinderen? Laat het ons weten op redactie@kidsweek.nl.