voetbal EK, dieren

Voorspellende voetbalbeesten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Wie gaat er winnen op het EK? Dat kun je natuurlijk aan een voetbalexpert vragen. Maar het is óók grappig om de uitslag te laten voorspellen door een dier. Stekelvarken Little, papegaai Morgo en zeeleeuw Astrid hebben het er druk mee.

Witte wijsneus
Gespannen kijken de verzorgers van het Thaise Safaripark Chiang Mai elke dag naar de etensbakjes van albinostekelvarken Little. Gaat-ie smikkelen voor de Britse vlag? Of kiest hij toch Italië? Dat de witte wijsneus lang niet alles goed heeft, kan niemand wat schelen. Zo zitten de Britten alweer naar huis na hun verlies tegen IJsland gisteren.

voetbal EK, dierenPartijdige papegaai  
Als je in een Hongaarse dierentuin woont, stop je natuurlijk de Hongaarse vlag in je snavel. Tenminste, zo doet papegaai Morgo dat. Zijn land schopte het best ver. Maar zondag kreeg hij toch ongelijk: de Belgen hakten Hongarije in de pan. Pech voor de papegaai…


koala voetbal EKKoala ontslagen
Oobi-Ooobi begon er nét lol in te krijgen: wedstrijduitslagen voorspellen. Maar de klunzige koala uit de Duitse stad Leipzig bakte er niks van. Twee keer had hij het he-le-maal mis. De dierentuindirecteur trok zijn conclusies en heeft het beest ontslagen.
voetbal EK, dierenSombere zeeleeuw
Waarzegster Astrid uit de dierentuin in Keulen zag het niet zo zitten met het Duitse team. Telkens wanneer een verzorger drie ballen (winst, gelijkspel, verlies) in het water gooide, zwom ze naar verlies toe. Toen ze dit weekend ineens winst voorspelde, werd iedereen dus zenuwachtig. Zou Duitsland verliezen? Nee: Astrid had gewoon een keer gelijk!


voetbal EK, dierenSuffe Sydney
De Australische muis Sidney begon het toernooi lekker. Ze voorspelde zomaar een paar wedstrijden goed. Maar daarna zakte ze weg. Keer op keer gaat de muis de mist in. Het is wachten op haar ontslag.


voetbal EK, dierenAchtarmige Anton  
Zes jaar geleden werd de Duitse octopus Paul wereldberoemd, omdat hij bijna álle uitslagen van het WK goed voorspelde. Inktvis Anton, uit een aquarium in het Duitse Konstanz, zit er nu al vaker naast. Maar de wedstrijd Duitsland-Oekraïne had-ie mooi wel goed!


voetbal EK, dierenHongerloontje  
In Rusland proberen de knalgroene kikkers Shrek en Fiona in de toekomst te turen. Een televisiestation liet de twee los op een minivoetbalveldje. Hun beloning? Een lekkere kakkerlak. Nu Rusland eruit ligt, zijn de twee met vervroegd pensioen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps