Teun Begthel ADO Den Haag

'Mijn droom? Voetballen bij FC Barcelona'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Teun (11) voetbalt al jaren bij ADO Den Haag. Maar hoe is het nou om bij zo'n profclub te spelen? Daarover praatte hij met de Kinderombudsvrouw.

Om te kijken hoe het gaat met kinderen in Nederland, maakte Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer een tour door het land. Deze week stopte ze bij ADO Den Haag en praatte daar met voetbaltalenten.

Goed gesprek

'Ze stelde een heleboel vragen. Over het trainen en of voetbal goed te combineren is met school', vertelt Teun, die het goed vond dat de Kinderombudsvrouw kwam praten. 'Ze wilde ook weten wat beter kan. Eén van de ideeën was: busjes bij scholen zodat iedereen sneller bij de training kan zijn', legt hij uit.

Hard werken

Teun: 'Ik werd eerst gescout door Feyenoord, maar uiteindelijk niet geselecteerd. Toen dat daarna wel bij ADO Den Haag gebeurde, was ik heel blij. Want ik ben weer een stap dichtbij het leven van een profvoetballer. Ik train hier al vier jaar. Het is best hard werken, maar ik vind het superleuk en leer heel veel. Waar ik van droom? Voetballen bij FC Barcelona.'

Op straat leven

De Kinderombudsvrouw bezocht de afgelopen weken ook de Rijdende School (een school voor bijvoorbeeld kermiskinderen) en een school voor hoogbegaafden. Ook praatte ze met kinderen van militairen en met jongeren die op straat leven. Ze roept alle jongeren op om te laten weten hoe het gaat en om te vertellen wat zij belangrijk vinden. Meedoen? Hier kun je een vragenlijst invullen.

Anderen lazen ook: Roos is boos: 'Ik wil ook voetballen bij een topclub'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Je mag komen voetballen als je wilt kom langs in 2019

Ik wil heel graag bij ADO den haag spelen ik wil heel graag dat er een scout kijkt naar om te zien hoe goed ik ben en ik speel bij bij rvc celeritas dus kom alsjeblieft kijken naar een wedstrijd van mij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.