koolmeesje

Hoeveel vogels zitten er in jouw tuin?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Hou jij wel van een beetje uit het raam staren? Komend (lang) weekend mag dat! Met een zak vogelvoer in de aanslag, een vogelgids op tafel en een verrekijker op je neus. 

Morgen, zaterdag en zondag wordt namelijk de Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland gehouden.

Hoeveel vogels fladderen er in Nederland rond in tuinen en op balkons? Dat wil de Vogelbescherming elk jaar graag opnieuw weten. En ze willen graag dat zoveel mogelijk mensen helpen om daar achter te komen.

Tellen

Meedoen is heel makkelijk: hou een half uur lang goed in de gaten welke vogels bij jou in de tuin of op het balkon rondfladderen en geef het door op www.tuinvogeltelling.nl of via de speciale app. Het is niet nodig om alle vogels supergoed uit elkaar te kunnen houden. Op de site van de tuinvogeltelling staat heel veel informatie over tuinvogels. Je kunt er zelfs horen hoe ze klinken.

Lokken

Het is slim om de vogels van tevoren alvast naar je tuin te lokken. Begin daarom vandaag vast met voeren. ’s Ochtends hebben vogels het meeste honger en zijn ze het actiefst. Het beste moment om te voeren én te tellen dus. 

roodborstjeHerken jij de vogel op deze foto? Het is een roodborstje.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Computers gaan vogels tellen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook