Wereldbol

Voor ouders

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Heeft u een nieuwsgierig kind dat wil weten wat er in de wereld gebeurt? Dan is Kidsweek echt iets voor hem of haar: een krant speciaal voor kinderen.

Kidsweek verschijnt elke week op donderdag en gaat alle dagen door op Kidsweek.nl, Facebook, Twitter en Instagram. Het is een échte krant, maar zo geschreven dat kinderen van 7 tot 12 jaar het snappen. Vol nieuws dat interessant, begrijpelijk én leuk is. Met veel foto's bij de tekst.

Met veel nieuws
Abonnees krijgen de krant iedere donderdagochtend in de bus. Elke week lezen kinderen daarin het laatste nieuws uit Nederland en de wereld, maar de redactie bespreekt ook nieuwe boeken, films, games en apps en blikt vooruit op (culturele) evenementen. De krant bevat een speciale pagina met dierennieuws, een sportpagina en een aparte rubriek voor 'raar-maar-waar'-nieuws.

Kinderen die de krant uit hebben, kunnen de rest van de week online verder lezen.

En méér dan alleen nieuws
Maar in de krant en online leest uw kind zeker niet alleen maar nieuws. We praten kinderen ook bij over de levens van beroemdheden, de nieuwste tv-programma's en YouTube-kanalen en met prijsvragen kan uw zoon of dochter elke week mooie prijzen winnen. De achterpagina van de krant en Kidsweek.nl/moppen staan bomvol met door kinderen zelf ingestuurde moppen en raadsels.

Kinderen aan het woord
In een medium voor kinderen komen natuurlijk ook kinderen zelf aan het woord. Ons testteam van lezers probeert elke maand een product uit: van pindakaas tot haargel en van slagroom tot waterspeelgoed. Ook testen we regelmatig een nieuw uitstapje: van dierentuin tot museum en nog veel meer.

In een krant voor kinderen komen natuurlijk ook kinderen zelf aan het woorden die in het nieuws zijn. Verder schrijven en tekenen Kidsweek-lezers onze brievenrubriek vol. Om goed te weten wat onze abonnees leuk vinden, schakelen we onze meedenklezers in: lezers die commentaar geven op de krant, hun mening geven in de rubriek De Stelling én af en toe meedoen aan het testteam.

Meer links voor ouders: 
Wijzer over de basisschool: Hier vindt u veel tips voor betrokken ouders en kunt u rekenen en spelling oefenen. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook