Unsplash

5x gezonde traktaties

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Traktaties met snoep: het is tegenwoordig op veel scholen uit den boze. Om te zorgen dat je dit schooljaar je hoofd niet breekt over leuke gezonde traktaties helpt Kidsweek een handje. Met deze 5 traktaties kan je kind zeker aankomen op school:

1. Watermeloenpizza 

Pizza trakteren is de droom van ieder kind. Maar aangezien je vast niet staat te popelen om deze vet hap uit te delen is deze watermeloenpizza de oplossing. Snijd een watermeloen in dunne plakken en vervolgens in zes stukken. Als beleg kun je allerlei fruit gebruiken en eventueel kokos als kaassnippers eroverheen strooien. 

2. Patatje soepstengel

Naast pizza is ook patat favoriet. Dit soepstengel patatje met smeerkaas als mayonaise is de perfecte vervanger. Geen Cheesedippers uit een voorverpakt pakje, maar zelf in de weer met soepstengels. Het bakje kan je makkelijk vervangen door een papieren frietzakje. Dat is veel beter en nog kleurrijk ook! 

3.Fruitspies nét even anders 

Daar-is-ie weer: de fruitspies. Hoe ouderwets deze traktatie ook is, het blijft een makkelijke manier om op een leuke wijze fruit te serveren. Met een uitsteekvorm maak je gemakkelijk allerlei vormpjes en letters in het fruit. Maak bijvoorbeeld de voorletter van je kind uit meloen, voeg fruit samen en versier het dienblad. 

4. Kaas ninja’s

De kleine kaasjes van Babybel: wie kent ze niet? Voor deze kazige ninja’s hoef je enkel het lipje van de Babybel los te trekken en om te vouwen. Met een suikerpen maak je kleine oogjes op de kaas. 

 5. Fruit cupcakes

Je hoeft ze niet te bakken én ze zijn gezond: fruit cupcakes. Koop een set vormpjes en vul ze met fruit. Om het echt op een cupcake te laten lijken kun je met dun gesneden fruit of mandarijnen een ronde bovenkant maken. Een mooi gezicht gegarandeerd!

Anderen lazen ook: 12 Tips van leerkrachten die je thuis kunt inzetten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.