Coronaproof herfstuitjes
Voor ouders

Coronaproof herfstvakantie-uitjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Nog een paar dagen en dan zijn de kinderen wéér een week thuis. En helaas gooit ook deze herfstvakantie het coronavirus roet in het eten. Veel activiteiten gaan niet door en zelfs een paar dagen bij opa en oma logeren is even geen vanzelfsprekendheid. Hoe kom je komende week toch een beetje leuk door?  Een paar tips voor coronaproof uitjes.

Sea de zee

beeld villa zebra

In Villa Zebra in Rotterdam draait alles deze herfstvakantie om de kracht van de zee. Kinderen kunnen zich er mee laten voeren door de stroming, steeds dieper de zee in. Eerst klimmen ze over een duinpan het strand op. Daar mogen gigantische werken verschoven worden en kunnen ze een en kijkje nemen bij collages die gemaakt zijn van gejut materiaal. Maar pas op voor de zeemonsters! Onderweg zijn gedichten te horen en kunnen kinderen ideeën verzamelen voor een eigen gedicht. En dát gedicht mag dan weer per flessenpost naar de volgende bezoeker. 

Kaartjes en tijdvak vooraf reserveren op www.villazebra.nl 

The Art of Aardman

beeld Aardman

Krijgen jouw kinderen geen genoeg van Shaun het schaap, Chicken Run en Wallace & Gromit? En ben je ook wel benieuwd hoe deze animaties worden gemaakt? In Forum in Groningen wordt het geheim ontrafeld. Er zijn originele schetsen te zien, handgemaakte kleimodellen van de bekende filmfiguren, decors en complete filmsets. Natuurlijk zijn er ook fragmenten te zien die je nu met nog meer bewondering bekijkt.

t/m 9 mei 2021. Kaarten en tijdvak vooraf reserveren op www.forum.nl 

Fruit plukken

Beeld pixabay

Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek stelt zijn boomgaarden open voor publiek. Elke dag in de herfstvakantie kun je daar je eigen fruit plukken. En dat allemaal geheel veilig op 1,5 meter afstand met aangegeven looproutes. De oogst gebruik je later natuurlijk in een lekkere taart of toetjes. Twee activiteiten in één dus eigenlijk.

www.olmenhorst.nl/

Jarig Naturalis

beeld naturalisDit jaar is het precies tweehonderd jaar dat koning Willem I ‘s Rijksmuseum van Natuurlijke Historie oprichtte. Wat ooit begon met de persoonlijke collectie van de koning, groeide in twee eeuwen uit tot een walhalla voor iedereen die van natuur en historie houdt. Leer over de IJstijd, verdiep je in de verleidingsmethodes van dieren of kijk T-rex Trix in de ogen. Het museum hanteert in deze coronatijden een starttijd, vaste routes en laat een beperkt aantal bezoekers toe. 

www.naturalis.nl 

Zwieren en zwaaien

beeld zuiderzeemuseum

Deze herfstvakantie is het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum éxtra sfeervol met gratis kermisattracties uit de jaren ’20. Kom rondjes draaien in de zwanenzweefmolen, hoog zwieren in de luchtschommel en sla op de kop van Jut. Nieuw dit jaar is de tunnelbaan, een variant op de welbekende carrousel. Anders dan voorgaande jaren staan de attracties verspreid over het hele buitenmuseum, zodat bezoekers voldoende afstand tot elkaar kunnen bewaren. www.zuiderzeemuseum.nl

Cinekid on tour

Beeld

Wie herfstvakantie zegt, zegt Cinekid. Activiteiten rond dit grote mediafestival voor kinderen vinden dit jaar plaats op tien festivallocaties verspreid over Nederland. Tijdens Cinekid on Tour maken kinderen kennis met bijzondere jeugdfilms, kunnen ze interactieve installaties en nieuwe games ontdekken en krijgen ze een kijkje in de keuken tijdens diverse mediaworkshops. Ook is er een uitgebreid digitaal aanbod via Cinekidplay.
www.cinekid.nl 

Anderen lazen ook:  Help! Mijn kind wordt gepest.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Duimomhoog in het forum ben ik geweest met hidzer ik vond die tentoon stelling erg groot en leuk en mooi

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps