Shutterstock
Voor ouders

Dit zijn de leukste apps waar je kind iets van leert

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

‘Mag ik op de ipad?’ ‘Kan ik eventjes laptoppen?’ Kinderen brengen het liefste veel tijd door achter een schermpje. Maar hoe zorg je ervoor dat ze iets leren van die schermtijd? Deze apps helpen je daar een handje bij!

Rekenen

Optellen, aftrekken en vooral die lastige breuken. Leren rekenen kan knap lastig zijn! Deze reken apps helpen je kind hierbij. In MathGames speel je rekenspelletjes met verschillende levels, gebaseerd op je leerjaar. Ook in Math Land leren kinderen spelenderwijs rekenen. De app Rekenkoning Junior zit boordevol opdrachten waardoor je kind zelfs breuken onder de knie kan krijgen. Een andere manier om met getallen te oefenen zijn sudoku’s. In Sudoku: een draken avontuur leren kinderen hoe ze Sudoku’s kunnen oplossen. 

Vreemde talen

Bonjour! In het programma 'Frans voor op Vakantie' via de app Memrise leert je kind Franse woordjes die handig zijn op vakantie. Kinderen die liever Engels leren kunnen aan de slag met Fun English. In deze app leer je door spelletjes te spelen meer dan 450 woorden. Met de app KinderGebaren leer je gebarentaal praten doormiddel van woorden, filmpjes en tekeningen.

De wereld

Kinderen die meer willen weten over topografie zijn bij GeoExpert aan het goede adres. In deze app leer je waar alle landen, steden en rivieren op de wereld liggen. In de app Ontdek de Wereld leert je kind ook over landen, maar via een mooie interactieve wereldbol. Doormiddel van een quiz leer je daarnaast ook allerlei leuke feitjes. Wie het liever meer te weten komt over het heelal kan aan de slag met Star Walk. In deze app draai je rond in je eigen huis en zie je waar alle planeten en sterren zich bevinden.

Muziek

Voor de muziekliefhebbers is de app Rhythmic Village handig. Hier leer je doormiddel van spelletjes ritme, muziekinstrumenten bespelen en ritmebladen lezen. Kinderen die graag piano willen leren spelen kunnen dit leren dankzij de apps Simply Piano en Piano+. Door de noten op de piano in de app aan te slaan maak je zelf een liedje. Liever pingelen op een gitaar? Met Gitaar voor Beginners leren kinderen zelf op een makkelijke manier muziek maken.

Veel succes!

Anderen lazen ook: TikTok geeft ouders meer controle over account kind.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps