Beeld shutterstock
Voor ouders

Losgaan met je kinderen op de leukste zomerfestivals

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Na twee festivalloze jaren mogen we deze zomer ein-de-lijk weer los. Natuurlijk is het heerlijk om de kinderen uit logeren te sturen en met vrienden of partner een weekend los te gaan, maar bij sommige festivals kun je ze ook gerust meenemen. De leukste familiefestivals op een rijtje.

Kidsstock

Nieuw dit jaar is Kidsstock, de jonge versie van het bekende dancefestival Boothstock. Op 12 juni vindt Kidsstock plaats in het Kralingse bos in Rotterdam. Met dancepodia, kermisattracties en een uitgebreide eetmarkt. Er zijn muziekoptredens voor jong, maar ook wat ouder, illusionist Steven Kazàn treedt op, er is een danspodium met dj’s en houseklassiekers of je kan een rondje draaien in botsauto’s.
 

Beeld ANP
De Parade
De Parade is natuurlijk een gouwe ouwe onder de festivals. Van 18 juni tot en met 28 augustus strijkt dit reizende theaterfestival neer in achtereenvolgens Eindhoven, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Tijdens de Kinderparade zijn er elke dag vanaf 14 uur verschillende theater- en muziekvoorstellingen en workshops speciaal voor kinderen. Natuurlijk kunnen ze er ook zelf poffertjes bakken en ontbreekt de zweefmolen ook dit jaar niet.

Kids'n Billies

Hoelahoeps, suikerspinnen en heel veel vetkuiven. Kids ’n Billies is een rock & roll muziekfestival waar kinderen meer dan welkom zijn. Op zaterdag 18 juni vind je dit festival in het Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Twee podia met rock ‘n roll bands van bluegrass tot rockabilly en van rhythm ‘n blues tot garagepunk. Op het festival worden veel activiteiten speciaal voor kinderen georganiseerd, natuurlijk allemaal met een knipoog naar rock ‘n roll.

Beeld ANP
Tuckerville
Danny Vera, Guus Meeuwis en Ilse de Lange, je vindt ze allemaal op 10 september in Enschede tijdens Tuckerville. En terwijl jij meelalt met Guus, vermaken de kinderen zich in het speciale Kidsville met allerlei activiteiten. Dit jaar kunnen ze zich bijvoorbeeld uitleven tijdens vossenjacht, rondracen op mini-trekkers of puzzelen in een escaperoom.

Parkpop

Op 12 juni de veertigste editie van het gratis festival Parkpop gehouden. Op het programma staan onder meer UB40 ft. Ali Campbell, DI-RECT, MAAN, Kevin & The Animals, Froukje en Goldband op het podium. Dit jaar is het festival voor het eerst niet in het Zuiderpark maar op het Malieveld. Parkpop is vanwege de ruime parkachtige opzet heel geschikt om kinderen naar mee te nemen.

Eigen beeld

Mañana Mañana

Watt niet vandaag gebeurt, komt morgen wel. Precies dat ontspannen gevoel is waar het om draait bij het 'meest relaxte festival van Nederland', zoals Mañana Mañana het zelf noemt. Middenin de natuur rond kasteel Ooldein het Gelderse Laren geniet je van optredens en lekker eten en drinken. Kinderen kunnen zich uitleven in het speelbos of helpen met het maken van een kampvuur.

Anderen lazen ook: 'Help! Mijn kind zit op chat-app Omegle'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook