Foto: Pixabay

TikTok onder vuur: zo werkt de app

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Op TikTok komen allerlei filmpjes over je favoriete dier, hobby of muziek voorbij. Het lijkt wel of de app precies weet wat jij leuk vindt. Dit is hoe dat kan. 

Voor jou

Op veel social media zie je vooral wat je vrienden posten. Op TikTok werkt dat anders. Op de ‘voor jou’-pagina kom je video’s van allerlei mensen tegen. Welke filmpjes je tegenkomt, wordt bepaald door een algoritme. Door goed te kijken naar wat jij bekijkt en leuk vindt, kiest TikTok filmpjes uit die bij jou passen. Like je bijvoorbeeld vaak filmpjes met katten, dan is de kans groot dat je nog veel meer katten-video’s te zien krijgt. 

Over jou

Maar dat is niet het enige waardoor TikTok kan zien wat jij leuk vindt. Daarvoor verzamelen ze heel veel gegevens. Als je TikTok installeert, geef je de app toegang tot allerlei functies in je telefoon. Om je camera en microfoon te gebruiken bijvoorbeeld. Wel zo handig om filmpjes op te nemen. Al is dat niet het enige waar TikTok bij kan. Ze kunnen bijvoorbeeld ook zien welke apps er nog meer op je telefoon staan. Maar ook wat jij opzoekt op internet of wat je locatie is. Ook als je account op privé staat! 

Anderen lazen ook: TikTok veilig gebruiken doe je zo. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook