Wat vind je van een vuurwerkverbod?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Het aftellen kan beginnen. Nog een paar dagen en 2011 is voorbij. En ook dit jaar gaan we knallend uit. Knallender dan ooit tevoren, volgens Taskforce Opsporing Vuurwerk Bommenmakers.

Deze organisatie maakt jacht op vuurwerkvandalen: mensen die zwaar illegaal vuurwerk afsteken en daarmee niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving in gevaar brengen. ‘Als hufters op deze manier doorgaan met het maken en afsteken van gevaarlijke bommen, is er geen andere mogelijkheid dan een vuurwerkverbod’, vertelde Cees Meijer van de taskforce in dagblad Trouw.

Zo’n verbod betekent niet dat er met oud en nieuw helemaal geen vuurwerk meer de lucht ingaat. Mensen mogen het dan alleen niet meer zelf afsteken. In plaats daarvan organiseren gemeentes een grote vuurwerkshow waar iedereen naar kan komen kijken. Het verbod zorgt er niet alleen voor dat er met de jaarwisseling minder mensen gewond raken door vuurwerk, maar er is ook minder geluids- en stankoverlast, minder rommel, minder luchtvervuiling en er wordt ook minder vernield door vuurwerkexplosies. 

Van mij mag zo’n verbod er komen. Begrijp me niet verkeerd: voor mij is oud en  nieuw niet compleet zonder vuurwerk. Maar het zelf afsteken: ik zie de lol er niet van in. Veel liever kijk ik met twee onbeschadigde ogen naar een mooie vuurwerkshow en klap ik na afloop van plezier in mijn handen waaraan alle vingers nog zitten. En jij?


DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

geen bommen maken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ik vind dat je gewoon vuurwerk moet kunnen blijfen afsteeken allen dat de bommen strafbaar zijn heel erg strafbaar

ik vind dat je wel zelf vuurwerk af mag steken
want dat hoort gewoon bj oud en nieuw.
en als de regering een grote vuurwerk show geeft kunnen er ook ongelukken gebeurn

ik vind dat je gewoon zelf vuurwerk mag afsteken anders is oud en nieuw niet meer zo leuk als er een verbot op iligaal vuurwerk komt dan vind ik het wel beter.

ik vind dat je gewoon vuurwerk af mag steken want dat hoort er bij en anders vind ik het niet meer leuk

ik vind het maar onzin want het hoord bij oud en nieuw je gaat paaseieren zoeken toch ook niet verbieden of peperkoekhappen omdat: "je erin kan stikken"

dank u dat moest er even uit

Ik vind dat vuurwerk bij oud en nieuw hoort ,maar er gebeuren altijd zoveel ongelukken er mee en het is ook niet fijn voor de dieren en het is ook niet goed voor de natuur.Dus als ze het verbieden zou ik dat jammer vinden maar ik snap het ook wel een beetje.

vuurwerk, ja aan de ene kant zou ik het goed begrijpen als het wordt verboden... want dieren vinden het eng en er gebeuren echt hele erge ongelukken... oja en het is peperduur terwijl het zoo op is. maar aan de andere kant is het maar een x in het jaar en mensen hebben er ook veel plezier aan. duzzz ik ben voor en tegen...

van mij mag zoon verbod er komen.
er vallen zoveel gewonden en ook veel onschuldige gewonden.

vuurwerk afsteken moet verboden worden
nou ja niet echt maar ielegaal vuurwerk mogen kinderen niet af steken ik heb wel eens foto`s van gezien waar kinderen hun vinger`s er af haden de meeste waren kinderen handen heel vies
alemaal bloed

ik zou het erg vervelend vinden als je geen vuurwerk meer mag afsteken en in Groningen (daar woon ik) is zo'n vuurwerkshow al en het is wel mooi om te kijken maar het leukste is toch om zelf iets aan te steken,toch?

Ik vind dat geen goed idee. Het zou wel handig zijn als er een vuurwerkbommenverbod zou komen...dan zijn er minder slachtoffers in het ziekenhuis te vinden. Rentweg Vraagtzichaf Oeps Blij Duimomhoog Duimomlaag Juichen

het is gewoon dom als vuurwerk verboden wordt, want vuurwerk hoort gewoon bij oud en nieuw

Als vuurwerk verboden word gaan heel veel mensen zelf maken en nog harder vuurwerk afsteken. Illegaal is al verboden maar mensen halen het uit t buitenland. Als legaal vuurwerk ook verboden word, dan worden er nog steeds harden vuurwerk bommen uit t buitenland gehaald. Stel: je haalt een cobra 6 uit t buitenland, het is illegaal. Maar je doet t toch. Nu worden rotjes verboden, waarom zal je dan niet meer die cobra halen?

Slimmies onder mij, illegaal betekent dat het niet mag, dus illegaal vuurwerk is al verboden.

Nou, van mij hoeft er geen vuurwerk-verbod, het is alleen wel handig als de mensen niks gevaarlijks doen met vuurwerk, maar ik heb nog nooit in mijn leven vuurwerk afgestoken, misschien doe ik het als mijn oren er wat minder last van hebben, misschien als ik 16 ben of zo iets, maar ik twijfel nog steeds!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.