Weerballon vol verrassingen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Vijf vrienden lieten in juni 2013 een weerballon op in de Amerikaanse staat Arizona. Ze wilden van grote hoogte met een camera foto's maken, maar ze verloren contact met de ballon. De vrienden hadden de hoop al lang opgegeven dat ze hun ballon met camera ooit nog zouden zouden terugzien. Maar een vrouw vond het ding deze week, midden in de woestijn van Arizona.

Aan de weerballon hing niet alleen de camera, maar ook een smartphone. Met de SIM-kaart uit de telefoon kon de vindster, die toevallig zelf in een telefoonwinkel werkt, de eigenaar vinden.

De vrienden moesten twee jaar geduld hebben, maar dat is het beslist waard geweest. De beelden die de camera vanaf grote hoogte heeft gemaakt zijn spectaculair. Zo staat onder andere de Grand Canyon er prachtig op. De weerballon heeft een maximale hoogte bereikt van 30 kilometer.

[embed width=480 height=270 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/EABQ5psUz70/hqdefault.jpg?r]http://youtu.be/EABQ5...

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

echt cool dat ze dat ook zelf hebben bedacht Oeps

Wat mooi,het ziet er cool uit! Blij Juichen Vraagtzichaf

Ik vind het cool dat dit kan

Wat een mooie wereld Oeps Blij Duimomhoog Juichen Duimomlaag Vraagtzichaf Rentweg Oeps

spectaculair zo iets heb ik nog nooit gezien

echt heel leuk en cool en mooi

leuk liedje

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.