De Nijl

De Nijl is de langste rivier op aarde

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vrijdag de dertiende is een ongeluksdag, wortels zijn goed voor je ogen. Sommige dingen hoor je zo vaak, dat je denkt dat ze waar zijn. Iedereen zegt het, dus het zal wel zo zijn. Maar klopt het ook?

Een 'broodje aap' is een raar of spannend verhaal dat mensen elkaar door vertellen alsof het echt is gebeurd. De verteller heeft het meestal niet zelf meegemaakt, maar een buurvrouw of verre nicht wel. En dus klopt het.

Zo gaat het soms ook met 'feiten'. Als iets maar vaak genoeg beweerd wordt, gelooft iedereen dat het waar is. In deze rubriek onderzoeken we feiten en fabels.

Feit of fabel? De Nijl is de langste rivier ter wereld

De lengtes van rivieren zijn vaak schattingen. Want hoe lopen kronkelende rivieren exact? En waar beginnen en eindigen ze precies? Zo is het ook met de Nijl in Afrika, en de Amazone in Zuid-Amerika. 

Volgens de Volkskrant zijn onderzoekers het er niet over eens welke van de twee rivieren het langst is. Volgens sommigen is de Amazone 6.992 kilometer en de Nijl 6.853 kilometer lang. Andere aardrijkskundigen twijfelen aan die cijfers.

Feit of fabel? We weten het dit keer ook niet!

Anderen lazen ook: Bevroren rivier in China wordt opgeblazen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Juichen Duimomhoog Duimomlaag Blij Vraagtzichaf Rentweg Oeps

Hallo allemaal

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.