Kauwgom
Feit of fabel?

Doorgeslikte kauwgom blijft 7 jaar in je maag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vrijdag de dertiende is een ongeluksdag en wortels zijn goed voor je ogen. Sommige dingen hoor je zo vaak, dat je denkt dat ze waar zijn. Iedereen zegt het, dus het zal wel zo zijn. Maar klopt het ook?

Als iets maar vaak genoeg beweerd wordt, gelooft iedereen dat het waar is. In deze rubriek onderzoeken we feiten en fabels.

Feit of fabel? Een doorgeslikt stukje kauwgom blijft zeven jaar in je maag.

Oeps! Per ongeluk je kauwgom doorgeslikt. Voor een keertje kan dat helemaal geen kwaad. 

Kauwgom bestaat vooral uit synthetische gom, een soort plastic. Je maagzuur, dat voedsel verteert, kan dat goedje niet afbreken. Het stukje wordt daarom door de bewegingen in je maag en darmen vrij snel weer naar buiten gestuurd. Na een dag of twee ligt het onverteerde kauwgompje in de wc. 

Een fabeltje dus!

Trouwens, kauwgom breekt ook niet af in water en ook in de natuur of op straat blijft het jarenlang liggen. Kauwgom in de vuilbak dus!

Anderen lazen ook: Feit of fabel? In je slaap eet je per jaar 8 spinnen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik ben echt blij. ik was echt bang dat kauwgom in mijn maag bleef hangen. ik dat dat ook al 5 jaar maar ging nu pas op onderzoek uit. misschien denk je 5 jaar!?! hoe oud ben je, nou ik ben 12 jaar en vind het best erg van mij zelf dat ik dat geloofde!

ik maak een spreekbeurt over kauwgom. heel intresant!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.