Zwemmen
Feit of fabel?

Meteen na het eten gaan zwemmen is gevaarlijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vrijdag de dertiende is een ongeluksdag, wortels zijn goed voor je ogen. Sommige dingen hoor je zo vaak, dat je denkt dat ze waar zijn. Iedereen zegt het, dus het zal wel zo zijn. Maar klopt het ook? 

Als iets maar vaak genoeg beweerd wordt, gelooft iedereen dat het waar is. In deze rubriek onderzoeken we feiten en fabels.

Feit of fabel? Na het eten moet je minstens een uur wachten voordat je gaat zwemmen. 

Het idee achter dit advies is dat het lichaam bloed naar de maag stuurt om het voedsel te verteren. Er zou dan te weinig bloed beschikbaar zijn voor je spieren. Daardoor kun je tijdens het zwemmen kramp krijgen en verdrinken.

Volgens onderzoekers is daarvoor geen bewijs. Je kunt kramp krijgen met een volle, maar ook met een lege maag. En zelfs met kramp verdrink je niet zo snel: gewoon even blijven drijven tot het over gaat.

Een fabeltje dus.

Anderen lazen ook: Man loopt meer ondersteboven dan rechtop.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Toch zwemt het veel fijner als je een uur van tevoren niet hebt gegeten. Hoe kan dat dan? Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.