toilet vliegtuig fabel feit

Pas op als je in het vliegtuig naar de wc gaat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vrijdag de dertiende is een ongeluksdag, wortels zijn goed voor je ogen. Sommige dingen hoor je zo vaak, dat je denkt dat ze waar zijn. Iedereen zegt het, dus het zal wel zo zijn. Maar klopt het ook?

Als iets maar vaak genoeg beweerd wordt, gelooft iedereen dat het waar is. In deze rubriek onderzoeken we feiten en fabels.

Feit of fabel? Als je niet oppast kun je vastraken in de wc van een vliegtuig en naar buiten gezogen worden 

Heb je wel eens gevlogen? Dan weet je waarschijnlijk wat een kabaal een vliegtuig-wc maakt als je doorspoelt. Zo'n wc werkt met een vacuümsysteem, een soort hele sterke stofzuiger. Als je doortrekt wordt alles door het gat naar de afvaltank van het vliegtuig gezogen. Nou ja, niet alles. Jijzelf kunt er niet doorheen.

Alleen als je daarvoor zelf écht enorm je best doet kun je in een vliegtuig-wc vast komen te zitten. Maar dan nóg word je niet naar buiten gezogen.  

Een fabeltje dus.

Anderen lazen ook: Muisje zorgt voor vliegtuigvertraging.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.