Popeye_spinazie
Feit of fabel?

Spinazie maakt je sterk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
susan schaeffer
Susan
Schaeffer

Vrijdag de dertiende is een ongeluksdag, wortels zijn goed voor je ogen. Sommige dingen hoor je zo vaak, dat je denkt dat ze waar zijn. Iedereen zegt het, dus het zal wel zo zijn. Maar klopt het ook?

Plop! Stripfiguur Popeye drukt een blik spinazie open, giet het groene goedje naar binnen en zijn spierballen ploffen bijna uit elkaar.

IJzer

De tekenaar van Popeye dacht dat in deze groente veel van het mineraal ijzer zat. En dat je daar heel sterk van wordt. Maar wat bleek? In spinazie zit helemaal niet zo veel ijzer. En het zijn juist eiwitten die je spieren sterk maken. Die haal je wel uit spinazie, maar niet zo veel. Een fabeltje dus!

Anderen lazen ook: Feit of fabel: Hunebedden zijn gemaakt door reuzen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik wist dit niet, het was super interessant. Ik heb het mijn ouders ook verteld en hun vonden het ook interessant en wisten dat ook niet. Post meer van deze weetjes! Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.