Struisvogel
Feit of fabel?

Struisvogels steken bij gevaar hun kop in het zand

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vrijdag de dertiende is een ongeluksdag, wortels zijn goed voor je ogen. Sommige dingen hoor je zo vaak, dat je denkt dat ze waar zijn. Iedereen zegt het, dus het zal wel zo zijn. Maar klopt het ook? 

Als iets maar vaak genoeg beweerd wordt, gelooft iedereen dat het waar is. In deze rubriek onderzoeken we feiten en fabels.

Feit of fabel? Struisvogels steken bij gevaar hun kop in het zand

Als er gevaar dreigt gaan struisvogels languit op de grond liggen. Ook hun lange nek ligt dan plat. Zo proberen zo minder op te vallen. Omdat hun kleur niet afsteekt in een zanderige omgeving, kan het van een afstand lijken alsof ze hun kop in het zand geduwd hebben. Een fabeltje dus.

Anderen lazen ook: Struisvogel achtervolgt wielrenners.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Handig!
Ik wou dat ik mijn kop in het zand kon steken als er gevaar dreigt.
Bijvoorbeeld als mijn zus net uit bed komt :)
Gr. Tessa

tessa Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen

Een struisvogel is niet snel bang en gaat dus zeker niet op de grond liggen bij gevaar. Dat maakt hem kwetsbaar. Het is 1 van de snelste en ook een geduchte vechter en gaat dus rennen of vechten bij gevaar. Een struisvogel zoek eten met zijn snavel op de grond en daarbij zoekt hij ook in gaten en holen waardoor hij dus wel zeker zijn kop in het zand steekt, maar dus niet voor gevaar.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.