scheetjes stinken

Waarom stinken scheetjes soms zo erg?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
rosan
Rosan
de Vos

Sta je gezellig met zijn allen te praten, ruikt het opeens niet meer zo lekker... Iemand heeft een scheetje gelaten! Maar hoe komt het dat die zo stinken?

Scheetjes, windjes, poepjes laten: iedereen noemt het anders maar iedereen doet het. Misschien even schrikken... maar wist dat je zo'n 13 tot 23 scheetjes laat per dag! 

Hoe komt het dat scheetjes stinken?

In je lichaam zitten je darmen. Je darmen hebben het heel erg druk omdat ze de hele dag door het eten en drinken dat jij neemt verwerken. Ze noemen dit ook wel 'spijsvertering'.  

Bacteriën

In je darmen leven bacteriën die hierbij helpen. Deze bacteriën zijn heel belangrijk, ze zorgen namelijk voor vitamines. Het is belangrijk dat de bacteriën in leven blijven blijven om voor die vitamines te kunnen zorgen. Daarvoor nemen ze eiwitafval tot zich. Dat halen ze uit het eten en drinken in jouw lichaam. Alleen wanneer de bacteriën dit doen, dan maken ze zwavel aan: een geurstof die héél erg stinkt. 

Tijdens de vertering van het eten en drinken komen er gassen vrij, dit zijn de scheetjes. En omdat er zwavel meekomt, stinken ze zo erg!

Anderen lazen ook: Taylor Swift liet een scheetje

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook