kidsweek redactie

Wie is wie

De krant en de site van Kidsweek worden gemaakt door een heleboel mensen. Hieronder staan ze op een rijtje:

- de redactie

Dit zijn de mensen die in het gebouw van Kidsweek in Amsterdam de meeste artikelen schrijven, de foto’s zoeken en de krant in elkaar zetten. We stellen de redactie hier uitgebreid aan je voor!

- de andere medewerkers van Young & Connected

Kidsweek wordt gemaakt door een uitgeverij. Die heet Young & Connected. Naast de redactie, werken er ook andere mensen. Die zorgen voor de advertenties in de krant, de abonnementen, de lezersservice, het onderhoud van de site, de lesboekjes en alles wat er verder nog moet gebeuren. 

- de freelancers

Freelancers zijn mensen die niet alleen maar voor Kidsweek werken, maar ook voor andere bedrijven. Sommige freelancers werken af en toe voor Kidsweek en sommige elke week. We hebben bij Kidsweek een aantal vaste freelancers:

- Striptekenaar Alex Turk maakt elke week de Timo-strip. Ook tekent hij de pagina’s Puzzelen met Timo. Timo heeft ook zijn eigen site: www.timostrip.nl

- Striptekenaar Willem Ritstier maakt elke week de strip Flip. Ook hij heeft zijn eigen site: www.ritstier.nl

- Annemarie Terhell schrijft voor Kidsweek over boeken.

- Selwyn Nypels schrijft voor Kidsweek over games

- Irene Mulder maakt regelmatig tekeningen bij verhalen in Kidsweek. Ook zij heeft haar eigen site: www.irenemulder.nl

- de mensen van de drukkerij

Kidsweek wordt gedrukt bij drukkerij Rodi in Diemen. De medewerkers daar zorgen dat de krant er elke week netjes uitziet.

- de bezorgers

Kidsweek wordt elke donderdag thuisbezorgd door de krantenjongens en -meisjes van De Persgroep.

- de meedenklezers

Bij de redactie werken alleen volwassenen. Die weten natuurlijk niet alles over wat kinderen leuk vinden. Daarom hebben we ook meedenklezers. Die geven hun mening over de krant en de site.