Kidsrights

Wie wint dit jaar de Internationale Kindervredesprijs?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
ADVERTENTIE

Op 13 november wordt de Internationale Kindervredesprijs weer uitgereikt. Deze belangrijke prijs die over de hele wereld bekend is, wordt uitgereikt aan kinderen die zich inzetten voor de rechten van andere kinderen. De prijs is bedacht door de Nederlandse organisatie KidsRights. Dit jaar wordt de prijs alweer voor de zestiende keer uitgereikt. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO.

 

Finalisten

De finalisten van 2020 zijn Ivanna (12), Siena (18) en Sadat (17). Een van deze drie finalisten gaat de prijs op 13 november winnen. Het expert comité (een moeilijk woord voor jury) heeft de belangrijke en moeilijke taak om uit alle inzendingen een selectie te maken en de uiteindelijke winnaar of winnares van 2020 te kiezen. Dit jaar waren er maar liefst 142 inzendingen uit 42 verschillende landen. Kun je nagaan hoe moeilijk het is om uit zoveel inzendingen een winnaar te kiezen.

Stel dat jij in de jury zat

Als jij in de jury zou zitten, wie zou jij dan als winnaar kiezen. Het expert comité heeft al een eerste selectie gemaakt en de drie finalisten gekozen. Om jouw keuze te kunnen maken, moet je natuurlijk wel meer te weten komen over de finalisten. KidsRights en ABN AMRO hebben van de verhalen van de finalisten een stripverhaal laten maken, zodat jij kunt lezen waarom zij finalist zijn.

ABN AMRO en KidsRights

ABN AMRO ondersteunt KidsRights al jaren bij hun inzet voor kinderrechten wereldwijd. Sinds 2006 is ABN AMRO hoofdsponsor van de uitreiking van de Internationale Kindervredesprijs, met haar indrukwekkende reeks aan winnaars.

logos kidsright abn

 

Win een verstripte versie van jou en jouw twee beste vrienden!

Heb jij de drie verhalen in de krant van de Kidsweek editie van 5 november gelezen? Wie denk jij dat er dit jaar wint? Deel jouw antwoord, vul de gegevens van jou of jouw ouders in en maak kans op een verstripte versie van jou en jouw twee beste vrienden. 

De tekeningen worden gemaakt door Cartoonsenzo, die ook de illustraties voor de krant heeft gemaakt en worden je aangeboden door KidsRights en ABN AMRO

Ivanna, Siena of Sadat?

Door op indienen te drukken, geef je toestemming om je gegevens te delen met KidsRights. Alleen de gegevens van de winnaar worden gedeeld zodat zij contact met jou op kunnen nemen. Je gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt en na deze winactie uit ons systeem verwijderd. 

Heb je de special gemist lees hem dan hier online! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook