WK wingsuit Foto YouTube

WK wingsuit-vliegen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In China werden afgelopen weekend de wereldkampioenschappen wingsuit-vliegen gehouden. Vijftig stunters wurmden zich in hun vliegpak en waagden zich aan een duik de duidelingwekkende diepte in.

Het WK wingsuit was in de bergen in de zuidwestelijke provincie Yunnan. Het startpunt was een 2500 meter hoge klif. De organisatie had daar op de rand een podium gebouwd waar de vliegpakmensen vanaf konden springen. Aan het evenement deden vijftig stunters uit twintig verschillende landen mee.

Naar beneden suizen
Het weer was perfect voor wingsuit-vliegen. Niet te veel wind, helder zicht. Wel was het startpunt zo hoog dat de vliegers het eerste stukje dwars door de wolken vlogen. Daarna vlogen ze verder naar beneden. Sommige deelnemers hadden voor extra spektakel een gekleurde rookwolk achter zich aan. Ergens halverwege het parcours moesten ze netjes tussen twee pilaren om een bergpunt heen suizen om uiteindelijk met een parachute neer te dwarrelen op een gemarkeerde landplek. De teams werden beoordeeld op hun vliegstijl en hoe dicht ze bij de landplek wisten te komen. Een Frans team werd wereldkampioen.  

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps