Foto Florida Aquarium

Zwembandjes voor zeedraakjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In een Amerikaans zeeaquarium zwemmen drie zeedraken. Door een probleempje lukte het deze zeepaardachtige kleine dieren niet zo goed om uit zichzelf te blijven drijven. Maar een dierenarts bedacht een oplossing: drie rubberen mini-zwembandjes!

Prachtige dieren zijn het, zeedraken. Ze worden ook wel rafelvissen genoemd en zijn familie van de zeepaardjes. Ze hebben uitsteeksels aan hun lijf waardoor ze eruit zien als stukjes wuivend zeewier. Perfect om een vijand mee te foppen. Denken roofvissen dat ze een waterplant tegenkomen, zwemmen ze pardoes dat heerlijke hapje zeedraak voorbij!

Zinken
Het aquarium in Tampa kreeg een tijdje geleden drie van zulke zeedraken uit Australië. Jonkies. Maar hoe groter ze werden, hoe meer moeite ze kregen om zich drijvend te houden. De dierenarts van het aquarium nam de draakjes onder de loep. Hij kwam erachter dat hun zwemblaas niet goed werkte. Dit zakje is bij gezonde zeedraken gevuld met een soort olie zodat het diertje relaxed door het water kan zweven op zoek naar eten. Maar bij deze drie draken is de blaas niet vol genoeg waardoor ze naar de bodem zinken.

Priegelen met rubber
Dan moet ik maar kleine zwembandjes voor ze maken, bedacht de dierenarts. Het was even wat gepuzzel en gepriegel met stukjes rubber, maar het is gelukt. ‘Ze zwemmen en eten alsof er niets aan de hand is’, laat het aquarium op Twitter weten.

Bekijk hier een filmpje van de zeedraken: 

Anderen lazen ook: Glow-in-the-dark feestje in de dierenwereld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Goed,want het is zonde als ze dood gaan

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps