hamza bin laden

Amerika op zoek naar de zoon Bin Laden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Wie de Amerikaanse regering kan vertellen waar de zoon van al Qaeda-leider Osama Bin Laden, Hamza bin Laden is, krijgt een beloning van 1 miljoen dollar.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken denkt namelijk dat hij nu één van de leiders van al-Qaeda is. Daarom staat hij sinds twee jaar op de terroristenlijst.

Oproepen

Sinds 2015 roept Hamza op internet aanhangers van al-Qaeda op om aanslagen te plegen tegen Amerika en 'vrienden'. Hiermee wil hij wraak nemen op de mensen die zijn vader hebben doodgeschoten. Osama bin Laden werd in 2011 in Abbottabad in Pakistan doodgeschoten door Amerikaanse militairen.

Grootste vijand

Op 11 september 2001 kaapten terroristen vier vliegtuigen. Twee vlogen er tegen de kantoortorens Twin Towers in New York en het Pentagon in Washington, het hoofdkantoor van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het vierde vliegtuig stortte neer in een weiland. Hierbij vielen in totaal dik 3000 slachtoffers.

De terroristen waren lid van Al Qaida, een extremistische organisatie die wil dat iedereen volgens extreem strenge islamitische regels leeft. Amerika werd als grootste vijand gezien, omdat mensen hier zelf mogen weten hoe ze leven en welk geloof ze aanhangen. Osama bin Laden was de leider van Al Qaida en zou het plan van de aanslagen bedacht hebben.

Anderen lazen ook: Gaat IS ook aanslagen plegen in Nederland?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps